Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateizmin Emir ve Yasakları
aysehatun
08-08-2012, 22:17
ateizmin emir ve yasakları (http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=ateizmin+emir+ve+yasaklar%C4%B1)
dini inançlarla uzaktan yakından benzerliği olmaması gerekirken, sanki kendisi de yayılmayı hedefleyen bir inanç sistemiymiş gibi hareket eden ateizmin olmazsa olmazlarıdır.
birkaç tanesini şöyle sıralayabiliriz;
- bilime güven, gerisi merak etme sen.
- gününü gün et, vur patlasın, çal oynasın.
- peygamberlere hakaret et ama dawkinse peygamber muamelesi yapmayı ihmal etme.
- müslümanları her zaman ve her yerde hor gör, fırsat bulursan aşağılamaktan çekinme.
- müzik ruhun gıdasıdır, eksik etme; ruh dediysek hemen sevinme, mecazi anlamda.
- yardıma muhtaç bir insan görürsen sakın acıma; sana ne! yardım etsen ne olur, etmesen ne olur?
- paylaşmak sana bir şey kazandırmayacağı gibi kaybettirecektir, aklını kullan, bencil ol.
- istediğin zaman yalan söyle, önemli olan senin menfaatin.
- hırsızlık yap, paran yoksa elin var.
- cinayet işle, senin izin vermediğin bir canlı yaşamamalı.
- tecavüz et, karşı cins ne için var ki?
- alkol ve sigarayı ihmal etme, içmeyen bizden değildir.
- ateist olduğu cümle aleme duyurmayı ihmal etme, alem akıllı insan görsün.
ekşi sözlük başlığından alıntıdır.
evet ateist arkadaşlar kabul ettikleriniz, etmedikleriniz? benim bir Müslüman olarak bile kabul edemeyeceğim şeyler var.
Şu başlıkta benzer bir tartışma yapılmıştı bir zamanlar. Okumanızı tavsiye ederim.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15717
dini inançlarla uzaktan yakından benzerliği olmaması gerekirken, sanki kendisi de yayılmayı hedefleyen bir inanç sistemiymiş gibi hareket eden ateizmin olmazsa olmazlarıdır.
- müslümanları her zaman ve her yerde hor gör, fırsat bulursan aşağılamaktan çekinme.
- müzik ruhun gıdasıdır, eksik etme; ruh dediysek hemen sevinme, mecazi anlamda.
- yardıma muhtaç bir insan görürsen sakın acıma; sana ne! yardım etsen ne olur, etmesen ne olur?
- paylaşmak sana bir şey kazandırmayacağı gibi kaybettirecektir, aklını kullan, bencil ol.
evet ateist arkadaşlar kabul ettikleriniz, etmedikleriniz? benim bir Müslüman olarak bile kabul edemeyeceğim şeyler var.
Sevgili Ayşe kardeşim.Şu yukarıdaki manifestoyu ateistler adına bir müslümanın hazırlaması(ayşehatun)ne kadar ahlaki.
Bu yönde ne kadar araştırdınız?
Yanıt verilecek tutarlılık göremedim.
Çocuklar daha 10 yasında evlendirilirken, insanlar zinayla suçlandi diye herkez onunde kırbaçlanırken inancı olan insanlarin paralari çalınıp inançları her türlü sömürülürken, hocayım deyip kücucuk kızlara tecavüz edilirken, milyonlarca kadin eve hapsedilip psikojik, ekonomik ve fiziki siddete ugrarken, kücucuk cocuklarin beyni yikanip başka insanların kafalarıni kestirmeleri saglanırken sözde tatlı canlı seyhler oturdugu yerden kendini peygamber ilan edip genç arkadasların beynini yıkayıp masum sivillerin ortasinda kendini oldurmesini izlemek
Sozde seyhler kariyi kizi petrol parasını götürürken inanan kardeslerimizin fakirlik cehalet mutsuzluk ve modern toplumlarin sahip oldugu herseyden yoksun olmasina, pakistan afganistan gibi yerlerde muslumanim diye gecinip has has uretip bununlada batiyi zehirleyp sevab isledigini sanan ve yine dunya capindaki terorist organizasyonlari bu gelirlerle destekleyen, petrol sektorunu boykot etmek allaha ibadet sayilir diyerek begenmedigi rejimi dusurup kendini dini lider ilan edip bi suru kadınla evlenip kendine cikar sagliyan kendi vatandasini acimadan olduren dunya barisini tehdid eden
kendi kulturunu tarih boyu silah ve teror yoluyla yayan ve herkez bundan vazgecmsken hala devam eden ve 1 milyar insanin dunyanin en gerikalmis ulkelerinde yasamasina sebep olan, bir insanin sonsuz iskence cekmesini isteyen ve bunun icin dua eden
sonrada ahlak timsali kesilip dinsiz ahlak olmaz diyenler (bkz. Hic dini olmayan yagmur ormanlarindaki insanlarin modern ahlak anlayisi)
Boyle insanlar oldugu surece ben ve benm gbi insanlar olucaktir
ben hic hirsizlik yapmadim bilakis o gevur ondan calmak sevap diyip hirsizlik yapan baglarimi kopardgm insan bile var
barristor
08-08-2012, 23:32
Tahmin ediyorum ilk madde disindaki tum maddeleri Islamin sartlarini anlatan bir siteden araklamis ve ateistlere uyarlamis.
Eger kabul ederse,Kurandan ilk madde disindaki tum maddelere onay ve ruhsat veren ayetleri gosterebilirim.
Iyi de bunlarin aynisini yapan teistler da var, ustelik her dinden. Bakin listeleyeyim size;
-Allah'i savun, bilimin ipine yapis. Tanri parcacigi kurban olsun sana.
- Gununu gun et, namaz kil, salavat getir, arada tanriliga soyun, cennet cehennem bileti dagit..
-Bizim peygamberimiz Muhammed, evrimcilerin ki Dawkins, yok yok kesin inaniyor bunlar. Gizli dinleri var.
Ama peygamber nicin hurma sizin halanizdir dedi acaba?
-Ateistlere, onune gelen yerde asagilik davran, seytan usaklari, CIA'cilar, sapkinlar diye tanimla.
-Ruh ve sinir hastaliklarinda, ruh'u tedavi ediyorlar,organ bu kesin de bilim sakliyor soylemiyor.
-Ateistler hormonlarinin olmadigini zannederler, her daim iyilik, yardim kavramiyla vur onlari.
-Muslumaniz ama ne yalan soyleyeyim, bu pis atayistler bizden iyi kitabi biliyorlar, yuzlerine demesem de yigidi oldur hakkini yeme, o yuzden aralarindayim zaten, bakma caktirmiyorum.
-Hatta benim soyledigim yalanlari bile yemiyorlar mirim..
-Butun ateyistler potansiyel hirsizdir.
- Allah'in varligini kabul etmeyenleri, oldur, yak, bitir. Kitap boyle emrediyor ama nasil cevirsek ki bunu!!!?
-Hep dusunmusumdur, su Kuran'da niye tecavuz ayeti yoktur, yuce rabbim acaba tecavuz edene, misliyle tecavuz et mi demek istemistir?
-Alkol'u birakma, bize cennette de sarap ikram edecekler zaten, sarhosken kendini bilinceye kadar namaza yaklasma.
- Ateistim diyeni oldur, ola ki ondan akil edinebilirsin, aklini celer onlar.
Nasil uydu mu?
Ha gelmek istediginiz yer ateizm de bir dindir onermesi ise, tutmaz kardesim.
Ateizm/ateist ucak dusene kadar degildir. Surada aciklamasi yapildi. V ucusa programli insanlar da vardir elbette, ama bu geneli kapsamaz.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28398
Bilgi bulasicidir.
Tahmin ediyorum ilk madde disindaki tum maddeleri Islamin sartlarini anlatan bir siteden araklamis ve ateistlere uyarlamis.
Eger kabul ederse,Kurandan ilk madde disindaki tum maddelere onay ve ruhsat veren ayetleri gosterebilirim.
Kitabini bilse yazmayacak zaten, iste tum sorun orada. Bilmedigi yerde de ateiste saldiracak.
istatistik
08-08-2012, 23:49
Listenin sonunda "Ekşi Sözlük" alıntısı olduğuna dikkatinizi çekerim.
Ekşi sözlüğe özellikle son dönemde doluşan tarikatçı yazarların uydurma tespitlerini bizlerle paylaşmanız pek mantıklı değil. Gözlemlerim, bu bahsettiğim yazarların büyük çoğunluğunun ortalama zekanın altında olduklarını düşünmeme neden oluyor. Bunun nedeni araştırmadan, bilmeden ezbere yazmaları. Ateizm konusunda herhangi bir kurallar/kaideler belirten kaynak olmadığına göre, yukarıdaki sözde tespitlerin tamamen uydurma olduklarını anlamak pek de zor olmasa gerek. Sözlükte islamın tartışıldığı başlıklara uğramaya bile cesareti olmayan güruhun kuru sıkı atışlarına cevap vermek vakit kaybı olacaktır.
Yukarıda sözüm ona kurallar, tarikatçı kesimin geçmişten günümüze antikomünist/antisosyalist propagandalarında kullandıkları hayali argümanlardan başka bir şey değil. Bu bakımdan, yazılanların uzaktan ya da yakından ateizm ile ilgisi bulunmamaktadır.
Ateizm konusunda herhangi bir kurallar/kaideler belirten kaynak olmadığına göre, yukarıdaki sözde tespitlerin tamamen uydurma olduklarını anlamak pek de zor olmasa gerek.
Boyle kendi kendilerine sablon manifesto yazip inanirlar. Iman ederler.
Sonra donup tartismalarda insanca yaklasinca, sen muslumansin derler. :moony:
Imani, inanci, insanligindan, burun farkiyla onde gider cunku bazilarinin.
istatistik
09-08-2012, 00:07
Boyle kendi kendilerine sablon manifesto yazip inanirlar. Iman ederler.
Sonra donup tartismalarda insanca yaklasinca, sen muslumansin derler. :moony:
Imani, inanci, insanligindan, burun farkiyla onde gider cunku bazilarinin.
Bu önermeleri yapanların pek çoğu daha kendi dinini bilmiyorken ateizmi mi bilecek? :nono:
Ekşi Sözlük'de bir kaç sağlam yazar vardı bildiğim. karşısına çıkamadıkları için sözlük formatına uymayan (ne demekse artık) mesajlarını ispiyonlayıp ceza almalarına neden oldular. yazarlar da böylesine saçma bahanelerle verilen saçma cezaları protesto amaçlı yazarlıktan ayrılmışlardı. Yöntem hep aynı.
Bu önermeleri yapanların pek çoğu daha kendi dinini bilmiyorken ateizmi mi bilecek? :nono:
Ekşi Sözlük'de bir kaç sağlam yazar vardı bildiğim. karşısına çıkamadıkları için sözlük formatına uymayan (ne demekse artık) mesajlarını ispiyonlayıp ceza almalarına neden oldular. yazarlar da böylesine saçma bahanelerle verilen saçma cezaları protesto amaçlı yazarlıktan ayrılmışlardı. Yöntem hep aynı.
Evet sozlukte bu tur uygulamalara egilimliler, cogu inanirlar.
Din ve kitap arasinda daralmis hezeyanlardir bunlar. Hangisini oncelik almasi gerektigi bilemez.
aysehatun
09-08-2012, 00:48
Arkadaşlar ben yazmadım, beni bilgisizlikle suçlamayın, orada görüp sizin bilginiz dahilinde buraya taşıdım sadece. alta da yazdım zaten düşüncelerimi. kırıcı olmayalım lütfen.
Töbe töbe estagfrullah , ha sübanallah , la hevla vela kuvvete illa billa :faint2:
Arkadaşlar ben yazmadım, beni bilgisizlikle suçlamayın, orada görüp sizin bilginiz dahilinde buraya taşıdım sadece. alta da yazdım zaten düşüncelerimi. kırıcı olmayalım lütfen.
Hayir size degil zaten sozlerimiz. Bu yaziyi yazanlara.
ateizmin emir ve yasakları (http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=ateizmin+emir+ve+yasaklar%C4%B1)
Ateizmin emir ve yasakları diye bir şey olmaz.Ateizm bir inanç yada ideoloji değildir.Bir takım müslümanlar sürekli ateizmin de bir inanç olduğunu savunuyorlar.Bu hiçbir şey yapmamanın bir hobi olduğunu söylemek kadar saçma.
aysehatun
09-08-2012, 03:58
Ateizmin emir ve yasakları diye bir şey olmaz.Ateizm bir inanç yada ideoloji değildir.Bir takım müslümanlar sürekli ateizmin de bir inanç olduğunu savunuyorlar.Bu hiçbir şey yapmamanın bir hobi olduğunu söylemek kadar saçma.
size göre nedir ateizm?
size göre nedir ateizm?
KENDİ ANLAYIŞIMI SÖYLEYEYİM.
Dinlerin dogma olduğuna inanıyorum.
Fakat farklı ateist arkadaşlarda tanıdım.Yani söylemek istediğim şu herkez bir ölçüde dinleri reddedebilir tanrıyı reddedebilir.FAKAT ÖZÜNDE REDDİYEDİR.
aysehatun
09-08-2012, 04:16
KENDİ ANLAYIŞIMI SÖYLEYEYİM.
Dinlerin dogma olduğuna inanıyorum.
Fakat farklı ateist arkadaşlarda tanıdım.Yani söylemek istediğim şu herkez bir ölçüde dinleri reddedebilir tanrıyı reddedebilir.FAKAT ÖZÜNDE REDDİYEDİR.
şimdi genel bilinen bana sanki sadece islamı red gibi geliyor. diğer sözlüklerde konuşulan konulardan da gördüğüm kadarıyla. mesela putperestliği redetmiş biri de atesit olabilir değil mi?
şimdi genel bilinen bana sanki sadece islamı red gibi geliyor. diğer sözlüklerde konuşulan konulardan da gördüğüm kadarıyla. mesela putperestliği redetmiş biri de atesit olabilir değil mi?
Aysehatun kısaca dinlerden özgürlük.Putperestlerin arasında yaşayan biri için putlardan özgürlük.
Fakat çok değişik ateist bakışı olan insan tanıdım.Tanrıya olma ihtimali yükleyenler ,böyle bir ihtimali bile reddedenler.Şansa inananlar hatta komik olacak fakat tarot yada kahve falı baktıranlar bile var.
Bence yukarıdan geldiği iddia edilen imana dair kurallar yerine bilimce onaylanmış insani kurallar daha sağlıklı.Japonlar islam değil ama öldürmek onlardada yok ,yada hırsızlık.
Söz gelimi trafik kurallarıda kuranda yok
Kitabini bilse yazmayacak zaten, iste tum sorun orada. Bilmedigi yerde de ateiste saldiracak.
Buna katılmamak elde değil :)
Bilse yazmayacak , ben bildikten sonra yazmadım mesela :P
Bizim ülkemizde reddetmekden daha kolay birşey olduğunu düşünmüyorum ,
Misal ;
Kimse ataist değildir , uçak düşerken görün bir de onu ,
Misal ;
Kürt diye birşey yoktur , onlar dağda yaşayan Türklerin yürürken çıkarttığı kartkurt vs sesi çıkarması sonucu takılan addır
Misal ;
Alevilik yoktur , Cem evlerine gerekde yoktur . Olsa olsa kültürel etkinlik olur
vs vs vs ...
Anlamıyosan reddet gitsin ,
Anlamıyosan reddet gitsin ,
Güzel bir noktaya değindiniz. İçinde çok derin anlamların yattığı bir cümle. Çok kişiyi anlatan bir cümle...
:)
Ataizme bağladınız sanırım , anlamıyorsan kısmı kolaya kaçanlar için söylediğim bir cümle ,
anlamaya çalışmak önemli burada , Şahsım adına konuşacak olursam , yıllarca anlamaya çalıştım ve anladım ki , masallarla büyümüşüm
arkadaşlar dinciler bir çelişkiye açıklama getirsinler imana gelicem
ama o zamanın şartları öyleymişte politikaymışta kuran zamana göre esnetilebilirmişte falan gibi zorlama mantık dışı olmıycak.
dinden çıkmamın en büyük sebebi dincilerin sürekli küfür edip, cehennemde yan diyip, akıl mantık dışı saçma sapan konular üzerinde konuşup(işte 9 yaşında evlenmenin görüyozki kurana göre sakıncası yok diyen 70 yaşında sakalı benimkadar adamlar)
köleliğin niye kalkmadığını açıklayın (açıklama basit zamanın şartları) ne zamanı adam cennette bile köle var diyo budamı zamanın şartı (70 huri) adam sonsuza dek köle kalacak napsın o sınavı bile yok garibanın
sonusza dek cehennemde bizi yakıcak zavallı zebanilere ne demeli sürekli iş hiç gün yüzü yok.
gariban melekler özgür iradeleri yok onlarda köle herşey köle yani köle fışkırıyo, savaş kölesi (esir türk savaşçılar) sex kölesi, tarım kölesi, ev hizmeti kölesi, cennet kölesi , cehennem kölesi, tanrı kölesi, erşey köle arkadaş bune
bunları bana açıklayın arkadaş imana gelecem
herşeye gücü yeten tanrı niye bu kadar köle yaratma zahmetine girmiş(omuzdaki melekler yok kıyameti koparıcak melek, tanrının cezasını gören köle diyim, tanrının mesajını ileten köle, bekçi köle öyle köle sayısızı köle her işi köle melekler yapıyo, bu kadar tembel ve acizmi ki bu kadar çok köleye ihtiyaç duyuyo
evreni bile köleler taşıyo yakında bizim evrenin diğer evren galaksisi arasında yüzen basit ve en küçüğünden bi evren olduğu anlaşılınca ne diycekler acaba o evrenlerin olduğu sistemi taşıyodur o melekler diyecekler
ya adam sonsuzakadar evreni taşıyacak ne günahı var adamın
bunları bana açıklayın arkadaş imana gelecem
Bu tarz bir üslup ile hiç bir zaman imana gelemezsiniz. Bu da yeni moda oldu. Bana şunu anlatın, iman edicem. Bana şunu açıklayın, namaz kılıcam.
Vermeden almak oluyor sizin ki, yani?
İşte aramızdaki fark bu. Benim ağzımdan, hadin bana şunu açıklayın şöyle olucam gibi bir cümle duyamazsınız. Neden? İman, vefasızlığı kabul etmez.
spartacus
09-08-2012, 13:35
size göre nedir ateizm?
Aslında size göre nedir? Şöyle basit bir yol izleyelim. Zeus'a inanıyor musunuz diye soracağım ilk. Ama bu asıl belirleyici olan değil. Siz hayatınızı Zeus adına yazılan buyruklarla, gündelik yaşamınızı Zeus'un buyruklarıyla, emir ve yasalarıyla mı oluşturuyorsunuz? Bu sorum ciddidir. Düşünün Zeus diye bir şeyler adına yazılmış yasalar var. Siz bu yasalara göre düşünmek ZORUNDASINIZ! Bazı şartları var yerine getirmek ZORUNDASINIZ. Miras hukukundan tutunda, kiminle evleneceğinize, kimi arkadaş edip, edinmeyeceğinize, günde 3-5 vakit ne yapacağınıza, kadınlarınızı nasıl örteceğinize, yatağın neresinden kalkacağınıza...................... Kısaca sizin ne düşüneceğinize KARAR VERİLİYOR.
Ben bir TEİST olarak, Zeus inanırı olarak kesinlikle Zeus'un yasalarına uymanı istiyorum(BUNU KABUL EDİYOR MUSUN?). Siyasi anlamda yönetime de ben HAKİMİM ve toplumsal yasa ve müşterekleri kendi Zeus buyruklarıma göre dayatıyorum.
Hadi bunları geçtik, Dünyanın evrenin nasıl bir şey olduğuna, bilime, kimyaya, biyolojiye, fiziğe(kozmolojiye varana değin) Zeus yasaları nasıl buyuruyorsa öyle yaklaşmak zorundasın.
Şimdi başa saralım, Zeus'a inanıyor musun? Ya da tapıyor musun. Eğer Zeus'a inanmıyorsan ateistliğin nasıl bir şey olduğunu anlamışsın demektir. Peki gündelik hayatında Zeus'un tuttuğu yer nedir? Bir iğne ucu olabiliyor mu? Olamaz! O halde ateizmi anlamışsınız demektir. İster yaşam, ister sosyal hayat isterse bilimsel açıdan olsun, hayata, binlerce yıl öncenin insanınca söyletilmiş masallarla bakmıyorsunuz, hepsi bu. İnsan edinimlerinin geldiği düzey ve gözlemlerinize bağlı olarak hayatınıza, düşüncelerinize yön veriyorsunuz. Zeus bu sürecin hiç bir yerinde yok. Yani bu kadar basit.
Ateizmi öyle din gibi, yok kuralları, şartları olan siyasi(ki dinler siyasi örgütlerdir) bir şey olarak alamazsınız. Şimdi siz Zeus'a inanmıyor olmakla, abuk subuk, ateist yasalar mı icat ettiniz-böyle bir gereksiniminiz oldu mu?
Bu başlıkda ve bir kaç başlıkda konu ele alınmıştı. (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28304)
arkadaşım bir insan bişeye inanmak için ilk önce kavramak ister kavramadan inanamazsın hemde hiç bişeye kusura bakma küçükken çocuklar canavarlara inanır tuvalete falan gidemezler hiç bir mantığı yoktur biraz büyüdüklerinde saçma olduğunu anlarlar çünkü neden bir çocuk duyduğu gördüğü herşeyi gerçek sanar yani sen o çocuğa 5 yaşındayken din allah kitap dedinmi bunu sorgulamaz bile sürekli inanır.
bak adamlar herşeye açıklama getiriyorlar herşeyin mantıklı bi açıklamasını sunup insanları ikna ediyorlar.
küçük çocuk hani korkutunca ağlamaya başlar bi türlü susmaz şş bişey yok orda canavar yok dersin ama bi türlü inanmaz çünkü öyle ikna olmuşturki ne kadar mantıklı açıklama yaparsan yap inandıramazsın onu. 30 yaşında adamların cinden korktuğunu görüyorum hemde ölesiye korkuyolar gece evde tıkırtı duyunca uyuyamayan var.
siz hiç bişeyin mantıklı açıklamasını yapamazsanız iman bu kalptedir gibi şeyler sunarsanız bu olmaz nitekim olmamıştır sürekli şiddet ve savaşla yayılma politikası güdülmüştür en önemli politikada çocuk beyni yıkamaktır. bu gün çocuklara kuran kursu veriyorlar ama sadece arapça çocuk okadar çok kuranda yazmayan şeylerle dolduruluyorki büyüleniyor adeta herşey gerçekmiş gibi masal gibi anlatılıyor e tabi bidaha kurtulması zor oluyor ama kuranı açıp tarafsız bi görüşle okuyan bi insan işin aslını anlar.
siz sürekli böylesiniz biri size bişey sorunca aynı senin söylediğin şeyleri söylüyolar yada küfür ediyolar ee nasıl inandırıcaksın beni allah demiyecekmi öteki tarafta sana adamı kazanmak için niye bişey yapmadın diye niye kılını bile kıpırdatmadın nasıl müslümansın sen demiyecekmi.
birşeyin mantıklı açıklamasını sunmazsan kusura bakma ama çocukken beyni yıkanmışlardan başkası inanmaz sana (yada 30 yaşında olupta dünyadan haberi olmayanlar) bak arkadaşım bu iman meselesi diyorsun çinlinin dini başkadır adam doğar ölenekadar kimse çeviremez onu hiç kimse neden adamın beyni yıkanmış, hristiyanda aynı şekil,yahudide. üstelik herkez herkeze kendi dinini zor yoldan dikte ettirmeye çalışıyor herkez dinsizi yakma peşinde kimse mantıklı açıklama yapmıyor herkez dindar kesime siz itaat için yaratıldınuz sorgularsanız cehennemde yanarsınız şimdi gereğini yerine getirin cennete gidin diyip insan öldürtüyolar.
bir insana işin mantıklı açıklamasını yapıp onu imana yöneltmek güzel bişey değilmidir bir hristiyanı senin dediğin şekilde nasıl müslüman yapıcaksın yada diğer 20 den fazla dindeki adamları nasıl müslüman yapıcaksın adam kendi gelip olmaz herkezde senin dediğin gibi düşünüyosa çocuk olmayan herkezi öldürüp çocuğunda beyni yıkanarak yayılır bu din
demirefe
09-08-2012, 14:05
herşeye gücü yeten tanrı niye bu kadar köle yaratma zahmetine girmiş(omuzdaki melekler yok kıyameti koparıcak melek, tanrının cezasını gören köle diyim, tanrının mesajını ileten köle, bekçi köle öyle köle sayısızı köle her işi köle melekler yapıyo, bu kadar tembel ve acizmi ki bu kadar çok köleye ihtiyaç duyuyo
İzninle ben açıklayayım: İlkel dinlerde kaç tanrı olduğunu kimse bilmiyordu. Yığınla tanrı vardı. Tanrıların bir sürü akıl ermez işleri vardı.
Sonra birileri çıktı "ya ne bu tanrı enflasyonu, bu kadar tanrıya ne gerek var, bu tanrıları biraz azaltalım" dedi. Bu iş tanrıyı teke düşürünceye kadar geldi.
Hatta daha ileri de gitti. Kelamcılar oturdular allah ne yerde ne gökte, ne sağda ne solda, ne önde ne arkada, ne aşağıda ne yukarıda deyip saya saya sonunda bir allah yok demedikleri kaldı!
Neyse mevzu bu değil, şimdi tanrılar işsiz kalınca bir sürü boşta gezen kaldırım mühendisi tanrı ortalığı kapladı. İşsizlik oranı tavan yapınca din ulemayı allameasyonu bu işe bi çare düşünmek gerektiğini karar buyurdular. Ne yapalım ne yapalım, melek, cin, yok ifrit, yok peri, yok şeytan, yok evliya, bir sürü kadro açtılar. (*) İşsiz kalan tanrıları bu kadrolarda istihdam ettiler.
Şirkin olmadığı tek bir din bile yoktur, yani islam da buna dahildir. Neden mi, kanıtlamak çok kolay!
Çünkü Kuranda yazar ki allahın arşı yedinci kat gökteymiş, su üzerindeymiş ve arşını da sekiz melek taşıyormuş!
Bu nedir? Padişah gibi tahtırevanda taşınan allah! Bu ne ya? Sayısını bile veriyor, sekiz melek taşıyorlarmış!
Yahu taşınan allah olur mu? Arşını taşımaları için melekleri olan allah! Şu işe bakın siz! Bu şirk değil de nedir? Allahın arşını su üstünde tutacak gücü yok, 8 tane melekler tutuyor!
Hiç bir müslüman kalkıp da islamın şirk içermeyen tek din olduğunu filan savunmasın. Bizzat kuranda sekiz melek allaha yardımcı oluyor ve onu taşıyorlar, bu da apaçık şirktir.
İnanmayan varsa "hamelei arş" mevzusunu bi zahmet araştırıversin, ayet filan hepsi gelir gogıldan...
(*) İslamdaki cin anlayışı farklıdır. Diğer kültürlerde küçük muzip şeyler olarak görülen cinler islamda korkulacak korkunç ve güçlü yaratıklardır. Dünyada cinlerden bu kadar ödü patlayan bir başka millet yoktur müslüman milletinden başka. Müslüman milletinin cin dedin mi beti benzi atar. Adını bile anamazlar korkudan, üç harfli diye kod adıyla bahsederler. Gülünç bir yüz karasıdır bu cin kültürü islamın.
demirefe
09-08-2012, 14:16
Ekşi sözlüğün midesi ekşimiş, oruç midesini vurmuş. İftarda yemeklere saldırınca gastrit olmuş, o da beynine vurmuş, saçmalamış.
Ateizmin emir ve yasakları diye bir şey yoktur. Ateistler evrensel etik, hukuk ilkeleri neyse ona uyarlar. İnsan hakları ne diyorsa onu benimserler. Dini dogmatik saçmalıkları kaale almazlar.
tamada niye bu kadar tanrıyı köle olarak istihdam etmiş :)
bence hepsiyle savaşıp onları köle olarak esir almıştır
demirefe
09-08-2012, 14:24
Bu kadar kendi vehminden yarattığın hayaleti başına sararsan olacağı bu!
Halbuki püf desen hiç biri kalmaz. Biz boşuna mı ateist oluyoruz. İşin yoksa onca hayali bir sürü cin melek, başlarında bi genel müdür allah, bunların maaşı sigortası, primi, sağlık harcamaları, kıdem tazminatı, yan ödemesi, yakacak yardımı...
Topuna birden püf deyivereceksin, yok olurlar. Dert tasa da kalmaz. İnsanlığın bu bir gün kafasına dank edecek de, işte daha yenecek çok fırın ekmekler var...
yok ya bence tanrı var ve psikopat manyağın teki nasıl biz pc oyunu oynuyoz oda bizimle öyle oyun oynuyor köleleri olmasıda çok hoşuna gidiyor gibi kendine sayısız köle yaratmış bide köle olmayan insancıkları yaratayımda onları korkutarak eğleneyim demiş.
cehennemi yaratmış cenneti yaratmış en vahşi en çok kan döken en çok köleyi toplayan en çok sexi yapanı cennete bunlara karşı geleni ise cehenneme atayım bana eğlence çıksın demiş
demirefe
09-08-2012, 14:49
bence tanrı var ve psikopat
Ateş olsa cürmü kadar yer yakar diyorsun. Bu da bir fikir. Matrixe bağladın işi. Bir Neo çıkarıp bu allahı hacklemek lazım o zaman...
merak etme isyan çıkartırız öteki tarafta
barristor
09-08-2012, 15:43
Beni bu isyana karistirmayin ben Allahla kul arasina girmem,direk ona dalarim :)
abi adamın kölesi bol aralarından geçemeyiz
Başlık ait olduğu yere taşındı...
Ahlaksız
05-09-2012, 02:48
Bu listeyi hazırlayanlarla aynı havayı solumak gerçekten çok zor..!
Ulen müslümansın anladık zırtapoz ama bu kadar da sığlık olmaz ki?!
Ben de müslümandım,hem de radikal müslüman..Ama bu kadar alçalmadım hiçbir zaman..!
Alçakça yazılmış bir yazı..Başka da birşey değil bu..!