Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün PKK Tarafından Kaçırıldı
Basit bir olay değil bu.
Gelişmeler çok sıcak.
Nelerin olup bittiğini başbakan ve özellikle Kılıçdaroğlu'ndan öğreneceğiz.
Bu sebeple şimdi sadece haber linki paylaşalım.
www.trthaber.com/haber/gundem/chp-milletvekili-kacirildi-51819.html
Hüseyin Aygün PKK'yı böyle suçlamıştı (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21215736.asp)
Ahlaksız
13-08-2012, 00:09
Pkklıların şehir merkezlerinde molotof kokteyli atıp sivil insanları öldürerek taleplerini iletme isteğinden iyidir bu haberler..Pkklılar öldürmenin çare olmadığını anlamış olacaklar ki,kaçırma eylemlerine başvuruyorlar artık..Kaçırılan asker-öğretmen-imam gibi insanlar kamuoyunda pek ses getirmemişti ama vekil kaçırmak herşeyi allak bullak edecektir..Pkklıların öldürme yerine kaçırmayı tercih etmelerini yeğliyorum..
Görülen o ki bu insanlar bizlere birşey demeye çalışıyorlar..Farkındamısınız?!
Pkklıların şehir merkezlerinde molotof kokteyli atıp sivil insanları öldürerek taleplerini iletme isteğinden iyidir bu haberler..Pkklılar öldürmenin çare olmadığını anlamış olacaklar ki,kaçırma eylemlerine başvuruyorlar artık..Kaçırılan asker-öğretmen-imam gibi insanlar kamuoyunda pek ses getirmemişti ama vekil kaçırmak herşeyi allak bullak edecektir..Pkklıların öldürme yerine kaçırmayı tercih etmelerini yeğliyorum..
Görülen o ki bu insanlar bizlere birşey demeye çalışıyorlar..Farkındamısınız?!
Bu görüşe göre bence CHP li değil AKP li vekil kaçırmalılar.
Neden akp li vekil kaçırsınlar.?
Çünkü iktidar olan Parti . Şimdi Nasrettin hoca fıkrası aklıma geldi hani şu komşu komşunun eşşeğini ıslık çalarak arar mevzusu ;)
spartacus
13-08-2012, 00:26
Direniş denir anlarım, çatışma denir anlarım, başka çarem yoktu denir anlarım... Ama adressiz bombalar, insan öldürmeler, muhatabına mesaj vermek için insanların hayatına kastetmeyi anlamam. Bu taktik bilinir ki terör taktiğidir... (terör kelimesini tartışmaya açmayı düşünmüyorum, ama nasıl kullandığımı açıklamak için kısaca; ciddi anlamda bu bir savaş taktiğidir, korku, şiddet eğilimi hissettirerek rakibe geri adım attırmak, caydırmak, taleplerini kabul ettirmek için korkutarak, yıldırrarak, tehdit ederek, şantaj yaparak, başına kötü şeyler geleceğini hissettirerek, hissetmesini sağlayarak vb girişilen eylemler terördür. Örneğin şunu yap, yapmazsan kafanı kıracağım demek bile, terördür.)
Kaçırma eylemini kınıyorum. Her ne kadar haber taze ve tam bilgi alamadıysak da haberi verildiği gibi ele alıyorum, zira heleki 1990 sonrası kirli çıkılar ortada iken, artık her tür olaya şüpheyle bakıyorum... Uzaydan bakan birisi olsaydım, gerçekten hiç bir şey bilmeyen ama bu eylemi öğrenen, sorsaydım bu kaçıranlar necidir, denseydiki böyle, böyle, tamam onalrın çerçevesinden bakayım o halde deseydim, cevabım beyinsizler olurdu. Kendi ayağına kurşun sıkan, birilerine sürekli malzeme vermeye çalışan, sanki operasyonları az yaptın, bak ben sana Iraklara, Suriyelere girme hakkı verecek denli kozlar veriyorum, beni kullan diyen(hele birde Clinton yeni gelmişken), sağda solda hamasi nutuklar atın, alın size malzeme, galeyana getirin diyen ne bileyim uzar gider, bir eylem. Bilinçsizce diyeceğim ama belkide bilinçli bir biçimde...
Direniş denir anlarım, çatışma denir anlarım, başka çarem yoktu denir anlarım... Ama adressiz bombalar, insan öldürmeler, muhatabına mesaj vermek için insanların hayatına kastetmeyi anlamam. Bu taktik bilinir ki terör taktiğidir... (terör kelimesini tartışmaya açmayı düşünmüyorum, ama nasıl kullandığımı açıklamak için kısaca; ciddi anlamda bu bir savaş taktiğidir, korku, şiddet eğilimi hissettirerek rakibe geri adım attırmak, caydırmak, taleplerini kabul ettirmek için korkutarak, yıldırrarak, tehdit ederek, şantaj yaparak, başına kötü şeyler geleceğini hissettirerek, hissetmesini sağlayarak vb girişilen eylemler terördür. Örneğin şunu yap, yapmazsan kafanı kıracağım demek bile, terördür.)
Kaçırma eylemini kınıyorum. Her ne kadar haber taze ve tam bilgi alamadıysak da haberi verildiği gibi ele alıyorum, zira heleki 1990 sonrası kirli çıkılar ortada iken, artık her tür olaya şüpheyle bakıyorum... Uzaydan bakan birisi olsaydım, gerçekten hiç bir şey bilmeyen ama bu eylemi öğrenen, sorsaydım bu kaçıranlar necidir, denseydiki böyle, böyle, tamam onalrın çerçevesinden bakayım o halde deseydim, cevabım beyinsizler olurdu. Kendi ayağına kurşun sıkan, birilerine sürekli malzeme vermeye çalışan, sanki operasyonları az yaptın, bak ben sana Iraklara, Suriyelere girme hakkı verecek denli kozlar veriyorum, beni kullan diyen(hele birde Clinton yeni gelmişken), sağda solda hamasi nutuklar atın, alın size malzeme, galeyana getirin diyen ne bileyim uzar gider, bir eylem. Bilinçsizce diyeceğim ama belkide bilinçli bir biçimde...
Hassasiyetin beni memnun etti dostum.
Aklı selimin uçup gittiği bu ülkede Sağduyulu insanların olması mutlu etti beni.
Ahlaksız
13-08-2012, 00:33
Pkklılar son olarak 3 asker kaçırmıştı..Daha önce öğretmenleri veya imamları da kaçırdılar..Sürekli bir kaçırma derdindeler..Bu sefer piyangodan bir vekil çıkmış karşılarına..Vekile tutupta ''sen muhalefet vekilisin,bize hökümettten vekil lazımdı'' demezler herhalde:)
Dam buldun da kiremitlisini mi arıyorsun derler ya:)
Benim cevabım bir nuktedanlıktı aslında. Tabiki önemli olan adam kaçırmak onlar için. Fakat bu iktidarın bunuda pek önemseyeceğini sanmıyorum. Çünkü izledikleri politika çözüm değil daha çok bir kaos ortamı yaratıp kendilerine dayanak yapmak dye düşünüyorum.
Adam kacirma, alikoyma, iskence, hayata kastetme vs. turunden olaylarin hicbiri alkislanacak olaylar degildir.
Haberin icerigini takip etmek gerekir. CHP'nin nokta secilmesi de garip.
Kaçırma eylemini kınıyorum. Her ne kadar haber taze ve tam bilgi alamadıysak da haberi verildiği gibi ele alıyorum, zira heleki 1990 sonrası kirli çıkılar ortada iken, artık her tür olaya şüpheyle bakıyorum...
Kisisel gorusum ;
Bakin CHP'den de adam kaldirildi ama biz devreye girdik ve kurtardik gibi birsey olmali.
Habere dikkat et, "guvenlik gucleri tarafindan genis capli operasyon baslatildi" ibaresi yok bu defa!!!
Bu bir klasiktir.
Adam kacirma, alikoyma, iskence, hayata kastetme vs. turunden olaylarin hicbiri alkislanacak olaylar degildir.
Haberin icerigini takip etmek gerekir. CHP'nin nokta secilmesi de garip.
Akla sığmayacak kadar garip.
Ve bir okadar düşündürücü.
Yine bir takım oyunlar ve bu oyunun sonu mide bulandırıcı sonuçlara gebe.
Habere ilk yorumlar;
http://www.trthaber.com/haber/gundem/basbakandan-aygunun-kacirilmasina-ilk-yorum-51828.html
Başbakan Erdoğan, İstanbul Dostluk Grubu Derneği'nin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftarında basın mensuplarının Aygün'ün kaçırılmasına ilişkin sorusunu yanıtladı.
Erdoğan, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:
''Konuyla ilgili olarak şu an İçişleri Bakanlığımız takip ediyor, takipte. Malum 3 kişi olduğu söyleniyor. 3'ün 2'si bırakılmış ama Hüseyin bey şu anda kaçırılmış vaziyette. Tabi kimler kaçırmıştır, nasıl oldu bu konuda ancak tahminler var. Fakat tüm güvenlik güçleri işin takibindedir.
Temenni ederim ki kısa zaman içerisinde, inşallah yakalanır veya serbest bırakılması sağlanır. Bu tabii bölücü terör örgütünün neler yapmak istediğini ortaya koyması bakımından çok önemli. Onun için, bunlar beklediğimiz şeyler ve güvenlik güçlerimiz takiptedir. İnşallah kısa zamanda netice alırız.''
http://www.trthaber.com/haber/gundem/ilk-kez-bir-milletvekili-kacirildi-51825.html
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili ayrıntıları yakından takip ettiklerini ve 5 CHP milletvekilinin Tunceli'ye hareket ettiğini bildirdi.
Haluk Koç; "Şunu herkes çok iyi bilsin, Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, kardeşliği için, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da üzerine düşen görevi sonuna kadar yerine getirecektir." dedi.
CHP Tunceli Milletvekili Aygün'ün kaçırılması ile ilgili olarak gazetecilere bir açıklama yapan Koç şunları kaydetti:
"Sayın Tunceli Valisiyle bizim aramamız üzerine bir görüşmemiz oldu. Takibin devam ettiğini belirttiler. İlginç olan taraf, şu ana kadar hükümet tarafından Sayın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal yapısına herhangi bir bilgilendirmek için geri dönüş olmamıştır.
Süreci çok yakından takip ediyoruz. İlk kez bir milletvekili terör örgütü tarafından alıkonuluyor, kaçırılıyor. Bu terörün bugün Türkiye'de ulaştığı boyutu bize gösteriyor...
Bir tek milletvekili arkadaşımız, şu anda kaçırılmış olabilir. Risk altında olabilir. Zaten iki milletvekilimiz şu anda Silivri'de bedel ödüyorlar. Geriye kalan 133 milletvekili de, demin söylediğim ilkeler çerçevesinde yasama görevinin dışında, her türlü baskıya, zulme, tehdide boyun eğmeden, görevlerini sürdüreceklerdir. Gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz."
Akla sığmayacak kadar garip.
Ve bir okadar düşündürücü.
Yine bir takım oyunlar ve bu oyunun sonu mide bulandırıcı sonuçlara gebe.
Tabi ki , gel de simdi suphe duyma ve rahmetli Esref Bitlis'i hatirlama! Adam mezarinda donuyordur herhalde.
Mumkun mu? Sapla samani da ayirip, objektif olarak hakkini vermek gerekir. Sonra biz dogrulari yazinca, kimilerine gore Turk dusmani oluyoruz.
Milletvekili kacirilinca, bakin terorun ulastigi noktaya deniliyor. Sanki daha once hic boyle seyler olmamis gibi.
http://tr.wikipedia.org/wiki/E%C5%9Fref_Bitlis
Tabi ki , gel de simdi suphe duyma ve rahmetli Esref Bitlis'i hatirlama! Adam mezarinda donuyordur herhalde.
Mumkun mu? Sapla samani da ayirip, objektif olarak hakkini vermek gerekir. Sonra biz dogrulari yazinca, kimilerine gore Turk dusmani oluyoruz.
Milletvekili kacirilinca, bakin terorun ulastigi noktaya deniliyor. Sanki daha once hic boyle seyler olmamis gibi.
Sn Neva,
Buradan ne gibi bir komplo çıkardınız? Komployu yapan kim?
Sn Neva,
Buradan ne gibi bir komplo çıkardınız? Komployu yapan kim?
Efendim komplo degildir o, bu ulke tarihinde yasanmis bir gercekliktir.
Her duydugumuza suphesiz dogrudur diye inanmak-iman etmek pek tarzimiz degil, kusura bakmayin.
Malum serbetliyiz bu konuda.
Ben kendi düşüncemi söyleyeyim;
Basın üstündeki ağır baskı devam ettikçe, sansür uygulaması sertleştikçe PKK gündeme gelmek için daha radikal eylemlere yönelecektir.
Eşref bitlis Türkiyede herkese çok şey anlatmalı herkese ama herkese.
Hırant dinkin bir sözü var sorunları halk çözer gibiTüm aydınların tüm vatanseverlerin,Tümburjuvaların hatta omuz omuza olması gereken günlerin arifesindeyizŞeriat halkımızın çözümü değil emperyalizmin tek çözümüdür.KIRMADAN KIZGINLIKLARI ÖFKELERİ TARİHSEL HESAPLAŞMALARI EN AZINDAN ERTELEYEREK ORTAK BİR DİK DURUŞ ORTAYA KONULMALIDIR.TABİKİDE BU BENİM KİŞİSEL GÖRÜŞÜMDÜR..
Ben hatalı bile olsam dostça bir dile ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.Sözünü ettiğim şey maşaların dışında herkesin sırt sırta verebilmesi .Bunu 12 eylül öncesindede gerekli görmüştüm.
FakaT bu gün milyonkez önemli duruyor.Atatürkçü.sosyalist komünist Türk Kürt Laz Çerkez ama herkez,milliyetçi,köylü burjuva akla gelen herkes.Eskiden ayrılıkları öne çıkaran abzürt bir bakış aydınlara eğemendi.
Biraz düşünülürse önce vatan önce demokrasi ve inanç/İnançsızlık özgürlüğü diyen bir güçbirliği ihtiyacı yakıcı bir önemdedir.Müslüman kardeşlerimizinde bu güç birliğinde yer bulması ümidiyle .Ben hiç bir beklentisi olmayan sıradan birisi olarak sesimizin daha gür çıkması gerektiğini düşünüyorum.Saygılar.
NOT BU TARZ OLAYLARIN ÇEKMEK İSTEDİĞİ YER NİHAİ YIKIMDIR.O ZAMAN GELİRSE TARTIŞACAK HİÇ KİMSEMİZ VE HİÇBİRŞEYİMİZ OLMAYACAKTIR.LİBYA IRAK.ŞİMDİ SURİYE VE TÜRKİYE.VE KATLEDİLECEK MİLYONLAR
Eşref bitlis Türkiyede herkese çok şey anlatmalı herkese ama herkese.
Iste gordugunuz gibi anlatamiyor maalesef komplo teorisi olmaktan ote gidemiyor.
Milletvekilinin kacirilmasi cok onemli, bu ulkeye hizmet vermis Jandarma Komutani'nin olumu ayni oranda degersiz. Ve komplo!
Isime gelirse hatirlarim, gelmezse hatirlamam mantigi.
Sonra da feryat ediyorlar, boluculer ulkeyi boluyor, ulke elde gidiyor diye. Biz de Turk Dusmani sinifina giriyoruz tabi ki.
Nutuk sadece siradan kitap gibi, okunuyor ancak anlasilamiyor su yuzyilda bile.
AlbatrosS
13-08-2012, 01:39
Haberi ANF de doğruladı (http://www.firatnews.com/index.php?rupel=nuce&nuceID=66783). Aygün'ü kaçıran PKK. Zannediyorum ki 1 hafta içerisinde serbest bırakacaklardır. Hatta yarın ya da ertesi gün de olabilir. Örgüt niçin böyle yaptı, diye merak var elbet. Ama meseleyi yakinen takip edenlere pek şaşırtıcı gelmedi:
1. Bunu daha önce zaten ilan etmişlerdi. Nitekim AKP ilçe başkanını kaçırıp serbest bıraktılar.
2. Aygün'ün kaçırılması kamuoyuna ciddi bir mesajdır. Şemdinli çatışmalarını uzun süre kamuoyundan saklamayı başaran iktidar, Aygün'ün alıkonmasıyla ciddi bir sıkıntıya girecek gibi. Örgüt Ulusalcıların tepkisini çekerek GÜNDEMİ BELİRLEYECEK.
3. İktidar Pkk'yle mücadele... diyerek 2 yıldır kararlı bir güvenlik politikası uygulamakta. Hem siyasal alanı hem de örgütü tasfiye etmeyi planlıyor. Medya Şemdinli'de ''operasyonlar bitti'' diye duyuradursun, anlaşılan o ki asıl savaş henüz yeni başlamakta...
Iste gordugunuz gibi anlatamiyor maalesef komplo teorisi olmaktan ote gidemiyor.
Milletvekilinin kacirilmasi cok onemli, bu ulkeye hizmet vermis Jandarma Komutani'nin olumu ayni oranda degersiz. Ve komplo!
Sonra da feryat ediyorlar, boluculer ulkeyi boluyor, ulke elde gidiyor diye. Biz de Turk Dusmani sinifina giriyoruz tabi ki.
Yukarıdaki yazımda net görüşümü ortaya koydum Neva .
Herkes saydığım üç başlıkta bir birine güç vermeli diyorum.
Keşke biraz daha aklım çalışsaydıda buna insanları ikna edebilseydim.Suçlamalarımızı bir kenarda tutup ortak amaca kilitlenebilir ve mücadele kardeşliğiyle ön yargılarıda kırabiliriz.
Ön yargılarımız egolarımız ne ifade ederki.Arılar arı iken kovanları için savaşıyor.Ben hepinizin içindeki insanı görebiliyorum.
Paylaşmayı öğrenmeliymişiz gibi sanki.
Hatam varsa özür dilerim.
AlbatrosS
13-08-2012, 01:45
Merhaba Neva,
Bildiğim kadarıyla E. Bitlis suiskastını PKK sahiplenmemişti. Bu olay çok daha farklı. Örgütün yaptığı da ANF'den duyuruldu.
İlla bir mantık aranacaksa, örgüt bence dikkatleri tekrar bu soruna çekmek istiyor. Bunu da başardılar. Henüz olmadı ama Aygün hem salınmazsa Ulusalcılar örgüt kadar hükümete de yüklenmeye başlayacak. Akp de bu konuda saçma sapan beyanlarda bulunursa siyaset temelli kızışacak.
spartacus
13-08-2012, 01:48
Sevgili Neva
Clinton'un gelmesi, Suriye'ye kıta ötesi kapı açılması, Irak'ın kuzeyi, hükümetin son 3 aydır ciddi krizler yaşıyor olması, bir türlü Suriye üzerinden kapı açamamak-yani Suriye ye girme isteği, arzusu ama yetersiz gerekçe-(ki görünmüyor ama siyasi bir kriz var, dikkat edilirse adına ne denirse densin, şu açılım sürecinde karşı taraf bu süreçde silah kullanmayacam dediği halde, hemen ardından devlet operasyonlara başlamıştır.... Yine hükümet siyasi krizlere girince, saldırıya geçiyor, heleki o KCk süreci tam bir rezalet idi.. Suriye vb meseleler olup, ortam karışınca, yine çözüm PKK üzerinden siyaset geliştirmek oluyor. Siyasal krizler ne zaman yaşansa, kaşıntılar artıyor, uzaydan bakan birisi olsam dediğim gibi bir tarafı malzeme olmak için çabalayan, diğer tarafı da malzeme çıksın diye kaşıyan bir pozisyonda görüyorum. Hangi yapı, ne olursa olsun, meclise girmiş milletvekil, hatrı sayılır belediye başkanı vs varken, durmaksızın provake eder, önlerini tıkar, sabote eder?)....
Ben zinciri çok uzatmak istemiyorum, ama sadece hükümet üzerinden değil Clinton-Suriye üzerinden de bakıyorum. tabi ki bazı şeyleri değerlendirmemiz için henüz çok erken, elimizde neyin, ne olduğu konusunda hala net bir veri yok. 8unutmadan: kaçıran neden kaçırdı bu açık değil, yani bir açıklama, gerekçe de henüz yok)
Merhaba Neva,
Bildiğim kadarıyla E. Bitlis suiskastını PKK sahiplenmemişti. Bu olay çok daha farklı. Örgütün yaptığı da ANF'den duyuruldu.
İlla bir mantık aranacaksa, örgüt bence dikkatleri tekrar bu soruna çekmek istiyor. Bunu da başardılar. Henüz olmadı ama Aygün hem salınmazsa Ulusalcılar örgüt kadar hükümete de yüklenmeye başlayacak. Akp de bu konuda saçma sapan beyanlarda bulunursa siyaset temelli kızışacak.
Hayir ben bu surece gelene kadar olan biteni, gormezden gelmek babinda ornekledim, iman etmedigim icin. Pkk ile iliskilendirmedim. Sahiplenmedigini okumustum zaten.
Cunku ayni komutanin neleri elestirdigini biliyoruz.
Habere karsi suphe duyuyorum cunku.
Bakalim bekleyelim gelismeleri.
Ahlaksız
13-08-2012, 02:12
Obama sopayı sallamaya başladı..Her an da kafamıza vurabilir sopayı:gossip:
Bir vekilin teröristlerce kaçırılması demek,o ülkede kaosun resmi bir ilanı sayılır..Resmen Türkiye'de işlerin tepetaklak olduğunun kanıtıdır bu olay..!
Vekillerin/komutanların/gazeteceilerin/öğrencilerin suçsuz yere hapiste olması ile bu olay bir değildir..
Pkklıların asker/gazeteci/öğretmen/imam kaçırması ile vekil kaçırması bir değildir..
Ana muhalefet partisi olan Atatürk'ün partisinin bir vekili teröristlerce kaçırılmıştır..!
Cumhuriyet tarihinde sanırım ilk kez bir vekili teröristler kaçırmış bulunmakta..!
BU ÇOK CİDDİ BİR OLAYDIR..!
Akp sarsılıyor..Akp'yi sarsıyorlar..Ama hâlâ benim sevgili arkadaşlarım ısrarla ''aynı yoldan geçmişiz biz'' türküsünü söylüyorlar..!
''Hangi kafayla Akp'lileri destekliyorsunuz'' diyorum arkadaşlarıma?
''Terör bitmez bu ülkede,terörü kimse bitiremez'' diyorlar bana..!!!
''Allah'a taptığınızdan daha çok Tayyip'e tapıyorsunuz'' dedim dün arkadaşlarıma..!
Namaz kılarken ''Tayyip ekber'' deyin bari dedim..!
Tövbe yarabbi dediler:noidea:
Sevgili Neva
Clinton'un gelmesi, Suriye'ye kıta ötesi kapı açılması, Irak'ın kuzeyi, hükümetin son 3 aydır ciddi krizler yaşıyor olması, bir türlü Suriye üzerinden kapı açamamak-yani Suriye ye girme isteği, arzusu ama yetersiz gerekçe-(ki görünmüyor ama siyasi bir kriz var, dikkat edilirse adına ne denirse densin, şu açılım sürecinde karşı taraf bu süreçde silah kullanmayacam dediği halde, hemen ardından devlet operasyonlara başlamıştır.... Yine hükümet siyasi krizlere girince, saldırıya geçiyor, heleki o KCk süreci tam bir rezalet idi.. Suriye vb meseleler olup, ortam karışınca, yine çözüm PKK üzerinden siyaset geliştirmek oluyor. Siyasal krizler ne zaman yaşansa, kaşıntılar artıyor, uzaydan bakan birisi olsam dediğim gibi bir tarafı malzeme olmak için çabalayan, diğer tarafı da malzeme çıksın diye kaşıyan bir pozisyonda görüyorum. Hangi yapı, ne olursa olsun, meclise girmiş milletvekil, hatrı sayılır belediye başkanı vs varken, durmaksızın provake eder, önlerini tıkar, sabote eder?)....
Ben zinciri çok uzatmak istemiyorum, ama sadece hükümet üzerinden değil Clinton-Suriye üzerinden de bakıyorum. tabi ki bazı şeyleri değerlendirmemiz için henüz çok erken, elimizde neyin, ne olduğu konusunda hala net bir veri yok. 8unutmadan: kaçıran neden kaçırdı bu açık değil, yani bir açıklama, gerekçe de henüz yok)
Sevgili Spartacus;
O koridor kolayinda acilmaz amaci dogrultusunda suruncemede kalabilir o ayri. Israil kulaginin ustunde yatmis bekliyor. Wall Street'in cokertilmesi yalnizca 10 dakikayi alir. ABD gereginden fazla buyudu ve mudahale ediyor. Yahudi eski kafalidir, oyle birlesik devletler modeli filan anlamaz, kazimaz.
Uzun zamandir Turkiye'ye ve Turk'lere karsi, senin kokenin bizanstan geliyor pompalamasi kapsamli bir sekilde, gerek dinen, gerekse politik yapiliyor zaten.
Gercekte kavga hac ile hilal+yildiz'in kavgasidir.
Yahudi bu, yemez, kendi kahramanlik kitabinda atalari boyle diyor cunku.(Tanah) Sen, Kurt, Turk, Alevi vs. irktan geliyorsun demekte. Adamlar boyle inanmislar. Irkcilik mu bu? Evet ama boyle inanmis.
Gercekci dengeler bu cunku.
Kaldi ki Israil, hicbir zaman Turkiye'nin birlesik devletler seklinde bolup parcalanmasini istememistir, hala da istememekte. Bu yuzden sen dinen Arap degilsin, destek verirsen yemin olsun vururum demekte.
Israil afedersin kic kadar ulkedir, ama parayla konusur, susturur. Ekonomik dengeler kolay cokertilen dengelerdir, hele ki tuketim ulkesi olarak programlandiysa bazi ulkeler. Yeni jenerasyon fazla didiklemez, zira ABD gozlerinde cok buyuktur. Ozgurdur, sahanedir.
Ancak boyle bir parcalanmayi kimse onaylamaz, bir ulkede halka iliskin devrim ayri seydir, bir ulkenin parcalanmasi ayri seydir. Clinton-Suriye filan kazimaz yani Israil.
Ikisini birbirine karistirmamak gerekiyor. Bazen bazilari icin tarihle yuzlesmek, arasira mezarliga gidip olumu algilamak turunden faydalidir.
Ama o koridor herseye ragmen acilirsa ve Turkiye girerse, parcalanmasi kacinilmazdir.
Yahudi yemez cunku, sen adami siginmaci, direnisci kilifi altinda alacaksin, adam Ingiliz cikacak.:D
Hosgeldin Osmanli imparatorlugu!
Yerse!
Oda sicakliginda yenmesi tavsiye olunur.
spartacus
13-08-2012, 02:53
Sevgili Neva demek istediğim Suriyeye girişin Türkiye üzerinden yapılması ve oradaki kürtlerin gerekçe gösterilmesi(öyleya Kuzey suriyede kürt oluşumuna müsade edemeyiz, PKK konuşlanması vs). Yani illa Türkiye girecek, girmeyecek yönlü değil bu söylemim, önemli olan bu kanalında kullanılabilirliğe açılması, bir tahmin.
Diğer tahminde zaten belli AKP'yi iyice köşeye sıkıştırmak. Yani sen açılım dedin, yapmadın, silah bırakıyorum bu süreçte dedim aksine sen bana eş zamanlı olarak operasyon yaptın, ardından KCK davası adı altında tüm kanalları tıkadın. Sonra ben eylemsizlik kararı aldığım halde durmadan operasyon yaptın... vs. Sen böyle devam edersen bende senle uzlaşma değil, seni zora sokma sürecine girerim, al seni zora soktum, göreceksin daha fazla sokacağım demiş de olabilir.... yani demek istiyor ki, sen bana ne kadar zarar verirsen ben de sana en az o kadar zarar vereceğim... Bu da bir diğer tahmin... Henüz net bir şey yok tabi.
Sevgili Neva
Diğer tahminde zaten belli AKP'yi iyice köşeye sıkıştırmak. Yani sen açılım dedin, yapmadın, silah bırakıyorum bu süreçte dedim aksine sen bana eş zamanlı olarak operasyon yaptın, ardından KCK davası adı altında tüm kanalları tıkadın. Sonra ben eylemsizlik kararı aldığım halde durmadan operasyon yaptın... vs. Sen böyle devam edersen bende senle uzlaşma değil, seni zora sokma sürecine girerim, al seni zora soktum, göreceksin daha fazla sokacağım demiş de olabilir.... yani demek istiyor ki, sen bana ne kadar zarar verirsen ben de sana en az o kadar zarar vereceğim... Bu da bir diğer tahmin... Henüz net bir şey yok tabi.
E bu yuzden yazdim yukarida ya, bazen gerceklerle yuzlestirmek, mezarliga goturup olumu hatirlamakla esdegerdir.
Akil tutulmasi uzun sureli saglikli degildir zira. Bak bir Coca Cola ictik gunun birinde, hala gegirmekte zorlaniyoruz yillar yilidir. Icmesi kolay da, gegir gegir cikmiyor.
Suyu mu cikmisti Kizilay maden sodasinin !
Kisisel tahmin tabi ki bu.
demirefe
13-08-2012, 17:54
E canım illa milletvekili kaçıracaklarsa, sürekli görüştükleri BDP lileri salmayıversinler? Onlar milletvekili değil de illetvekili mi?
Bu arada bir terör örgütünün kaçırdığı bir insanın hayatının garantide olamayacağını hatırlatmama bilmem gerek var mı? Hiç teröristler tarafından kaçırıldınız mı? Ahkam keserken empati yapmakta fayda var...
Terör terördür. Terör vampir gibi kan ile beslenir. Adamların ellerinde su tabancaları yok! Teröristin masum eylemi olmaz. Her eylemi terör eylemidir.
spartacus
13-08-2012, 18:05
Öyle, insanlar devlet tarafından alıkonulduğunda can güvenliği olmuyor ki, PKK tarafından kaçırılınca olsun... Terör, terördür.
BDP li vekil kaçırsınlar demek de terördür. Zihniyet aynı, hınç, şiddet, intikam vs.
BDP den de açıklama gelmiş,
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21218671.asp
demirefe
13-08-2012, 18:10
"İlla milletvekili kaçıracaklarsa" ibaresi gözardı edilmemeli. Yoksa burdan teröristlere akıl öğretecek halim yok...
HPG: "Aygün kısa sürede serbest bırakılacak" (http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/hpg-aygun-kisa-surede-serbest-birakilacak-haberi-58348)
HPG yaptığı açıklamada CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kısa süre sonra serbest bırakacağını duyurdu.
HPG bugün yaptığı açıklamada CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün'ün "özel savaş politikalarının bir yürütücüsü olduğu" yönündeki şikayetler nedeniyle göz altına aldıklarını ve kısa süre sonra serbest bırakacaklarını duyurdu. ANF'nin haberine göre HPG Anakarargah Komutanlığı, Dersim’de gözaltına alınan CHP milletvekili Hüseyin Aygün’ün “yoğun şikayetler üzerine” gözaltına alındığını belirterek, “gerekli idari ve hukuki işlemlerin tamamlanması ardından kısa süre içinde serbest bırakılacağını” bildirdi.
HPG Anakarargah Komutanlığı, şu açıklamada bulundu:
“12 Ağustos günü Dersim-Ovacık yolu üzerinde HPG dersim eyaleti güçleri tarafından CHP milletvekili Hüseyin Aygün gözaltına alınmıştır.
Hüseyin Aygün, Kürdistan halkına ve gerillaya yönelik devletin özel savaş politikalarının bir yürütücüsü olduğu yönlü halkımızdan gelen yoğun şikayetler göz önünde bulundurularak; sömürgeci Türk devletinin Dersim’e ve Dersim halkımıza yönelik yürüttüğü özel savaşa, asimilasyoncu ve parçalayıcı politikalara, yine Dersim’de geliştirilmek istenen barajlara dikkat çekmek ve Hüseyin Aygün’ün bu kirli politikaların hizmetine girmemesi gerekliliğini hatırlatmak amacıyla göz altına alınmıştır. Gerekli idari ve hukuki işlemlerin tamamlanması ardından Hüseyin Aygün kısa bir süre içerisinde serbest bırakılacaktır.”
Corpse Bride
13-08-2012, 21:13
cengiz çandar, AKP için geri sayımın başladığını soylemiş 2014 e kadar bu iniş sona erermiş. bu kaçırılma olayıda o inişin bi parçası mı acaba?
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=21176628&yazarid=215
demirefe
14-08-2012, 00:06
Hiç belli olmaz, Ecevit'e bir paket teslim edildi, şak başbakan yapıldı. Sonra hava civa.
Bu ülkede millete bir havuç tutup istenilen tarafa çekmesi öyle kolay ki! Utanç verici derecede kolay! Dere geçilmiş, at değiştirme zamanı gelmiş olabilir. Niye olmasın?
Hüseyin Aygün'ün kaçırılması, zorla alıkoyulması açıklanamaz
ve PKK'nin bu eylemini kınıyorum.
Vekili bir an önce serbest bırakmalıdır ve bir daha meclis üyelerine silah doğrultmamalıdır.
Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (13/08/2012)
Tunceli Miletvekili Hüseyin Aygün e Özgürlük Talebimizi tekrarlamak istiyoruz.
Sayin Hüseyin Aygün ün bugüne degin vermis oldugu Ezilen tüm Halklarin çikarlarini gözeten Demokratik mücadelesinde örnek kisiligi, Alevi inancina sahip olan bir CAN olarak Aleviligi ilgilendiren sorunlarin çözümü yolunda vermis oldugu duyarliliktan dolayi , bizlerin onu sahiplenmemizi ve ona olan Güvenimizi ve Destegimizin devamliligi yönündeki ilkemizi belirtisini yapmak ve gelecekte bu Dayanismanin bu gün oldugu gibi her yerde ve her alanda sürderecegiz!
Kim ve kimler Tarafindan olursa olsun Hüseyin Aygün gibi Aydin ve Özgürlük temsilcilerin Esir alinamayacagini belirtmek istiyoruz.
Derhal Aygün ün Serbest birakilmasini Istiyoruz
Avusturya ABF
G.Sekreteri
Zeynel Suludere
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/308966_488187341210212_2088000238_n.jpg
cengiz çandar, AKP için geri sayımın başladığını soylemiş 2014 e kadar bu iniş sona erermiş. bu kaçırılma olayıda o inişin bi parçası mı acaba?
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=21176628&yazarid=215
Su linke bakmakta fayda var. Sonra da diger linke.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27216
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28328
Corpse Bride
14-08-2012, 13:19
Bu hadise kimi küçük ve basiretsiz duruma sokar. eylem daha çok ses getirsin diye umarım adamı harrcamazlar sağ salim döner. akp ve chp gibi kuklaların savaşı ancak böyle olur.
Bu süreçle ilgili izlemlerimiz yavaşça oluşuyor.
Bende şu şekilde bir izlem var,
Hükümet olsun, muhalefet olsun, herkes çok rahat.
Şu an herkes Hüseyin Aygün'ün bırakılacağına kesin gözü ile bakıyor.
Aslına bakılırsa bende bu şekilde düşünüyorum.
Ama ben sıradan bir yurttaş olarak bu şekilde düşünüyorum.
İdari birimlerin benimle aynı durumda olmamaları gerektiği aşikâr.
Hiçbir B planı gözükmedi şu ana kadar.
Belki kapalı kapılar ardında oluşturulmuştur ve kamuoyu ile paylaşılmamıştır ama yine de böyle bir süreçte bu denli rahat tutum, çok ilginç.
Yani PKK oldukça sansasyonel bir eylem maksadı ile Hüseyin Aygün'ü öldürse neler olacak kimbilir.
Olimpiyat
14-08-2012, 13:50
Öyle bir delilik yapacaklarını sanmam ama yaparlarsa çok ciddi destek kaybederler.
Pkk sempatizanı birçok arkadaşımın bu olaya ne kadar ciddi tepki verdiklerini gördüm.
spartacus
14-08-2012, 15:02
Öyle bir delilik yapacaklarını sanmam ama yaparlarsa çok ciddi destek kaybederler.
Pkk sempatizanı birçok arkadaşımın bu olaya ne kadar ciddi tepki verdiklerini gördüm.
Şu kaçıracaksın madem şunu kaçır söylemi, farksızlığa yol açan bir söylem değil mi ? Böyle düşünmemiz gerekir, sözlerim şahsi değil(kesinlikle düşünme biçimiyle ilgili) ama bu tarz düşüncelerin de faşistçe olduğunu düşünüyorum... (bir sayfa önce dile getirmiştim.)
Olimpiyat
14-08-2012, 15:42
spartacus, gençliğimin en güzel dönemlerini devrimci harekete verdim ve halen de içindeyim.
Sürekli onlarla (faşistlerle) kavga içindeyiz. Ben fikri anlamda tartıştıkça, şidddete başvurmaya çalışıyorlar, ben de karşılık veriyorum, bu böyle gidiyor...
Bu yüzden hiç sevmem, hiç de acımam o kesime.
Hüseyin Aygün'ün kaçırılması, zorla alıkoyulması açıklanamaz
ve PKK'nin bu eylemini kınıyorum.
Vekili bir an önce serbest bırakmalıdır ve bir daha meclis üyelerine silah doğrultmamalıdır.
Sn. Natan ;
merak ettiğim için soruyorum , yukaıdaki iletinizde Meclis üyelerine silah doğrultulmamalı demişsiniz , peki adresi sizmi belirteceksiniz , kime silah doğrultulması konusunda ?
spartacus
14-08-2012, 15:53
Beni en çok kızdıran Şamil Tayyar gibiler oldu. Konuyu ele alış biçimiyle değil elbetde(ciddiye alınacak hiç bir yanı yok, basiretsiz sözler), ardından bir bayan eleştirince; Terbiyesizlik yapma. HADDİNİ BİL!? Demesidir.
Peki ya başbakan ne demişti? Müslümanların bir ibadethanesi olur orası da camidir. Siz insanların inanç kahyası olabilir misiniz? İnsanlar neye inanıyorsa, nereyi ibadethane seçiyorsa yeride orasıdır, bunu siz belirleyebilir misiniz? Bunlara neden örnek veriyorum, Türkiye gibi toplumların faşist devlet örgütüyle nasıl yönetildiğine, insanların ne düşüneceğine kimlerin nasıl karar verdiğini görülsün diye veriyorum. Diktatörlük bu değilse nedir?
http://www.hurriyet.com.tr/_np/1405/17621405.jpg
Nasıl, hangi hakla insanlara had bildirmeye kalkılıyor? Orası bir twit hesabı değil mi? Ş.Tayyar'da o hesabı ne olarak kullanıyor? Şamil Tayyar. Kısaca herkes gibi basit bir insan olmalı. O bayan kendisine seviyesine inmeyerek, insanlık dersi vermiş, ama beri yandakinin anlayabileceğini sanmıyorum. Bunlar şeyh, şıh, ağam, paşam diye insanları söğüşleyenleri, yardıma muhtaçlar adı altında milyonlarca lira dolandırıcılık yapanları, süte, su katıp satanları, cami yaşatma, yardım, inşa diye soygun yapanları, çağdan, demokrasiden, insanlıktan nasip almamış ortaçağ kafalı sermaye-servet düşkünlerini, sever, saygı gösterirler. nede olsa ekmeklerini onlar veriyor.
İşte Türkiye toplumunun yarattığı insan tipi budur. Kendisini eleştirene konumuyla, yediği halta bakmadan karşıdakini suçlayarak cevap veren, faşist bir memleketin, faşist milletvekilleri.
Şimdi bu polisin yaptığı nedir? Vekili öyle olanın, polisi böyle olur.
Yıl 2011 - Dur İhtarına Uymadıkları Gerekçesiyle Güvenlik Güçleri Tarafından Öldürülen ve Yaralananlar ve Silah Kullanma Yetkisinin İhlali: 57 ölü, 130 yaralı ( 1990 dan bu güne yıllık verilere bakılsa, gözaltında ölüm, faili meçhuller, işkence sonucu ölümlerde eklense bu rakamlara sayı sizce kaç olur?)
http://www.youtube.com/watch?v=ickh_ewPkTQ
spartacus
14-08-2012, 16:07
spartacus, gençliğimin en güzel dönemlerini devrimci harekete verdim ve halen de içindeyim.
Sürekli onlarla (faşistlerle) kavga içindeyiz. Ben fikri anlamda tartıştıkça, şidddete başvurmaya çalışıyorlar, ben de karşılık veriyorum, bu böyle gidiyor...
Bu yüzden hiç sevmem, hiç de acımam o kesime.
İroni değil söylediklerimini arkasındayım, onur duyarım söylediklerimle. En azından rol kesmiyorum, neysem oyum.
Olimpiyat bende bundan bahsediyorum, aynılaşmaktan, aynı duyguyla, aynı kafa yapısına varmaktan. Yani savunu ya da saldırı anlamıyla demedim, şu, ya da bu sebeple demedim...
ben savunulacak hiç bir yanı olmadığını düşünüyorum. Bir Faşist den zaten daha fazlasını bekleyemeyiz, ama onunla benzeştiğimiz an, kaybetmişiz demektir(Türkiye de aydın fikirlerin, tutucu, bağnaz sağcılık kadar etkili olmayışının altında, ben bir yerde aynileşmeyide görüyorum). Bunları düşünsel zemin açısından ifade ediyorum, yani düşünme biçimi olarak onların söylemine sahip olmamak açısından bahsediyorum. Çünkü bu zeminde aynileşme var, yer değişme var, aynı sebeplenme, aynı gerekçelenme. (siyaset, mücadele ayrı bahsettiğim zemin ayrı kavramlar.)
Olimpiyat bende bundan bahsediyorum, aynılaşmaktan, aynı duyguyla, aynı kafa yapısına varmaktan. Yani savunu ya da saldırı anlamıyla demedim, şu, ya da bu sebeple demedim...
ben savunulacak hiç bir yanı olmadığını düşünüyorum. Bir Faşist den zaten daha fazlasını bekleyemeyiz, ama onunla benzeştiğimiz an, kaybetmişiz demektir.(ben bunları düşünsel zemin açısından ifade ediyorum, yani düşünme biçimi olarak onların söylemine sahip olmamak açısından bahsediyorum. Çünkü bu zeminde aynileşme var, aynı sebeplenme, aynı gerekçelenme. (siyaset, mücadele ayrı bahsettiğim zemin ayrı kavramlar.)Düşmanına benzemek durumu bu, onların kullandığı metodu uygulayarak onlarla aynılaşmak.
Bu devrimci arkadaşlar sağcılarla savaşırken aynı metotları uyguladılar, bir onlar vurdu, bir bunlar. Elimizde fikir üreten beyinler yerine kafası patlatılmış beyinler kaldı, o günden bugüne de boş beyinlerle uğraşıyoruz.
Tabi güzel ülkemizde bu savaşın başlatıcısı dış mihraklarında etkisi ile "komünizm karşıtı sağcı militanlar" olmuştur, bu gerçeği kabul edelim.
Ama devrimcilerimizde bu çetelerle savaşmaktan ne yazık ki onlar gibi olmuşlardır.
İnsanlık namına çok fazla söz işitmeyiz bu kesimden, duyduklarımızda ütopyadır, olmayacak şeylerdir.
Gerçi hoşlarına da gittiğini düşünüyorum, mücadele gibi kavramlar kullanılan argümanlarla romantikleşir, nostalji de işin içerisine girdiği zaman değmeyin keyiflerine.
Arkadaşlar, kişiseleştirmeyin lütfen!
Gönül ister ki hiç şiddet olmasın.
Ama illa ki birileri ölecekse 20 yaşındaki garibanların yerine şiddet politikalarını savunanların -ki onlardır şiddeti doğuranlar, onu körükleyenler- ölmesini yeğlerim.
Bu eylem, eğer kaçırılan inkar ve şiddet politikalarını savunan birileri olsaydı -ki şiddeti besleyenler, şiddete davetiye çıkaranlar onlardır ve onlar 20 yaşındaki çocukların öldürülmesinde Pkk'dan daha fazla sorumludurlar- askerlemizin öldürülmesinden çok daha kabul edilebilir olurdu.
Medya üzerindeki yoğun sansür devam ettikçe, iktidar çok şey olurken bir şey olmamış gibi davranıp olanları görmezden gelip vatandaşı kandırdıkça Pkk, ses getirmek için daha başka yollar deneyecektir.
Olimpiyat
14-08-2012, 16:17
ben savunulacak hiç bir yanı olmadığını düşünüyorum. Bir Faşist den zaten daha fazlasını bekleyemeyiz, ama onunla benzeştiğimiz an, kaybetmişiz demektir(Türkiye de aydın fikirlerin, tutucu, bağnaz sağcılık kadar etkili olmayışının altında, ben bir yerde aynileşmeyide görüyorum). Bunları düşünsel zemin açısından ifade ediyorum, yani düşünme biçimi olarak onların söylemine sahip olmamak açısından bahsediyorum. Çünkü bu zeminde aynileşme var, yer değişme var, aynı sebeplenme, aynı gerekçelenme. (siyaset, mücadele ayrı bahsettiğim zemin ayrı kavramlar.)
Spartacus bu farklı bir şey.
Ben kaç defa ölümden döndüm. Çok kere yalnız kaldım. Karşı tarafa hiçbir zararım olmadığım halde sırf devrimciym dedim diye Türkiye nin değişik yerlerinde değişik insanlar(hepsi ülkücü) hep aynı tepkiyi verdi.Fiziksel saldırı.
Yani 70 lerde kalan bir şey değil, halen öyle.
Onlar saldırırken ben elimde gülle dolaşamam. (Buradaki ben aslında, genel manada)
Herkesin hayata karşı bir duruşu vardır. Benimki de böyle. Her zaman tetikte ve hazırım. Zaten bu özelliğim olmasaydı, şimdiye kadar hayatta kalamazdım.
Olimpiyat
14-08-2012, 16:22
Düşmanına benzemek durumu bu, onların kullandığı metodu uygulayarak onlarla aynılaşmak..
Aynılaşmak deyince aklıma ülkücü sempatizanı ulusal solcular (!) geldi.Ne hikmetse onlara toz kondurmazlar. Ne kadar romantik :)
Ama devrimcilerimizde bu çetelerle savaşmaktan ne yazık ki onlar gibi olmuşlardır...
Haklısın(!) onlar silahla dolaştıkça, bizler ise elimizde güllerle dolaşmalıydık.
İnsanlık namına çok fazla söz işitmeyiz bu kesimden, duyduklarımızda ütopyadır, olmayacak şeylerdir....
Bir Türk dünyaya bedeldir vb.. ütopyalarla büyümüş bir nesle bakınca biz gayet iyiyiz.
Beni en çok kızdıran Şamil Tayyar gibiler oldu. Konuyu ele alış biçimiyle değil elbetde(ciddiye alınacak hiç bir yanı yok, basiretsiz sözler), ardından bir bayan eleştirince; Terbiyesizlik yapma. HADDİNİ BİL!? Demesidir.
(...)
Nasıl, hangi hakla insanlara had bildirmeye kalkılıyor? Orası bir twit hesabı değil mi? Ş.Tayyar'da o hesabı ne olarak kullanıyor? Şamil Tayyar. Kısaca herkes gibi basit bir insan olmalı. O bayan kendisine seviyesine inmeyerek, insanlık dersi vermiş, ama beri yandakinin anlayabileceğini sanmıyorum. Bunlar şeyh, şıh, ağam, paşam diye insanları söğüşleyenleri, yardıma muhtaçlar adı altında milyonlarca lira dolandırıcılık yapanları, süte, su katıp satanları, cami yaşatma, yardım, inşa diye soygun yapanları, çağdan, demokrasiden, insanlıktan nasip almamış ortaçağ kafalı sermaye-servet düşkünlerini, sever, saygı gösterirler. nede olsa ekmeklerini onlar veriyor.
İşte Türkiye toplumunun yarattığı insan tipi budur. Kendisini eleştirene konumuyla, yediği halta bakmadan karşıdakini suçlayarak cevap veren, faşist bir memleketin, faşist milletvekilleri.
(...)
Aygün’ün kaçırılmasının ardından AKP’li vekillerin ‘nefret’i tartışılıyor (http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/aygunun-kacirilmasinin-ardindan-akpli-vekillerin-nefreti-tartisiliyor-haberi-58321)
Şamil Tayyar Akp'ye bakan yapılacak adamdır; üslubuyla, mantalitesi ile o koltukta hiç sırıtmaz.
spartacus
14-08-2012, 16:59
Bence de yakında terfi :)
Olimpiyat
14-08-2012, 17:02
Bence de terfi:)
Herkes Başbakan ın gözüne girmek için köpürüyor. Ya da onun ağzı ile konuşuyor. Bekir bozdağ da böyle yükseldi.
spartacus
14-08-2012, 17:11
Spartacus bu farklı bir şey.
Ben kaç defa ölümden döndüm. Çok kere yalnız kaldım. Karşı tarafa hiçbir zararım olmadığım halde sırf devrimciym dedim diye Türkiye nin değişik yerlerinde değişik insanlar(hepsi ülkücü) hep aynı tepkiyi verdi.Fiziksel saldırı.
Yani 70 lerde kalan bir şey değil, halen öyle.
Onlar saldırırken ben elimde gülle dolaşamam. (Buradaki ben aslında, genel manada)
Herkesin hayata karşı bir duruşu vardır. Benimki de böyle. Her zaman tetikte ve hazırım. Zaten bu özelliğim olmasaydı, şimdiye kadar hayatta kalamazdım.
Olimpiyat yazdıklarımı kişisel ya da fiili bir şey gibi algılıyorsun sanırım. Oysa bir sayfa önce de "alacaksanız BDP li vekilleri alın" söylemine aynı tepkiyi verdim.
Bunları düşünsel zemin açısından ifade ediyorum, yani düşünme biçimi olarak onların söylemine sahip olmamak açısından bahsediyorum. Çünkü bu zeminde aynileşme var, yer değişme var, aynı sebeplenme, aynı gerekçelenme.
Hissiyat açısından tamamen aynileşmek, sizi farksız kılar. Bilgiye, düşünceye, insana, bu tarz duyguların hakim olmaması gerekir. Şamil Tayyar gibi konuşuyorsun... Ciddiyim. Sadece dışarıdan kendine bak... hangisinin kendisine göre bir gerekçesi, sebebi yok? (yani karşındakinin yerine geçiyorsun, düşünsel zemin açısından diyorum. Yoksa demiyorum ki, mücadele etme, ama bu tür şartlanmalar olumsuz, hatda faşist algıya yönelmiş insan tipi yaratır. ne farkımız kalıyor o halde? Aynı şeyi yapıyor, aynen onlar gibi düşünüyoruz, ama dünya görüşümüz farklı mı diyeceğiz? Ne adına? faşistleşmeyi savunma adına)
Neyse uzamasın, 1900 lü yılların, mücadelelerinin kazanımı, sırf duygusal, histerik devamla paranoyak şeylerle heba edildi, sonuç insana düşman bir tip yaratıyor.... Yani neresinden baksan olumsuz.
Olimpiyat
14-08-2012, 17:18
Hissiyat açısından tamamen aynileşmek, sizi farksız kılar. Bilgiye, düşünceye, insana, bu tarz duyguların hakim olmaması gerekir. Şamil Tayyar gibi konuşuyorsun... Ciddiyim. Sadece dışarıdan kendine bak... hangisinin kendisine göre bir gerekçesi, sebebi yok? (yani karşındakinin yerine geçiyorsun, düşünsel zemin açısından diyorum. Yoksa demiyorum ki, mücadele etme, ama bu tür şartlanmalar olumsuz, hatda faşist algıya yönelmiş insan tipi yaratır. ne farkımız kalıyor o halde? Aynı şeyi yapıyor, aynen onlar gibi düşünüyoruz, ama dünya görüşümüz farklı mı diyeceğiz? Ne adına? faşistleşmeyi savunma adına)
Yani benim tarzım bu diyelim. Elbette tüm devrimcileri temsil etmem, edemem.Onlar adına da konuşma hakkım yok.
Ama ben gerektiğinde silahlı mücadeleyi de savunurum.
Şu zamana kadar pişman olmadım , ileride geçmişe dönüp pişman olur muyum bilmem. Ama önyargılı değilim.Hatalı olduğu anlarsam, kabul ederim.
Ama fikirsel ve fiziki(silahla vb..) mücadeleyi de savunuyorum. Elbette gönül ister ki, biz de bu işlere bulaşmadan sadece işimizle uğraşalım.
Umarım öyle bir Türkiye ye kavuşuruz.
spartacus
14-08-2012, 17:27
Sevgili Olimpiyat cevap yazıyorum ama yanlış anlaşıldığımı bildiğim için. Ben anlatamıyorum.
Kısaca aynileşme de, nasıl mücadele edersen et.. O ayrı bir olgu, o bir mücadele ne bileyim savaş... Mesela şöyle düşünelim;
Bir taraf var savaş esirlerini öldürmüyor. Bu siz olun.
Bir diğer taraf var, o ise esirleri kurşuna diziyor.
Siz şimdi bana şunu savunuyorsunuz, onlar esirleri öldürüyor, bizde bunları öldürelim(genişletin örneği, olabildiğince genişletin)... Farkınız?
Bu gün insanlık onuru işkenceyi yenecek söylemini ele alalım? Peki, fırsat ele geçince aynileşiyorsak, sonuçda nerede o onur?
Yani demek istediğim mücadele, pratik vs temelli değil... Zihinsel, yaşam biçiminiz, ne bileyim ilkeleriniz vs.... biçimli... Bilgiye, ilkeye duygular dahil edilirse, belkide binlerce insanın emeği, umudu bir çırpıda heba olur, bir gün çatıştıkları faşizme dönüverirler. Kendi kendini yiyen bir tablo çıkar ortaya. Sebebide dün yapılan fenalıklara karşı çıakrken, bu gün aynileşmektir, farksızlaşmaktır ve sil baştan tekrar başlamaktır.
Neyse, diyeceğim bu kadar...
Hüseyin Aygün serbest bırakılmış, kendisine geçmiş olsun diyorum.
Beklentilerimizin gerçekleşmesi sevindirici oldu.
Daha sağlıklı yorum yapabilmek için sayın vekilin beyanatını beklemek gerekiyor.
AlbatrosS
14-08-2012, 19:17
Sömürgeci ve ırkçı kibir, gündelik yaşamda tapışlanmış, örgütlenmiş ve kollanmış devlet kucağıyla birleşince birilerine de BULANTI gelmeye başlıyor haliyle. Türkiye'nin herhangi bir taşrasında ve üniversitesinde ben top sakalımdan ve küpemden dayak yiyor olup sürekli baskı görsem, tüm bunları inkar edip görmezden gelerek ''islam ve ahlakımız şöyle güzel, böyle hoşgörülü'' diyen adamın suratına en hafifinden okkalı bir küfür sallarım.
Sarter da Yeryüzünün Lanetlileri(f. fanon)ne yazdığı önsözde ''ulusal devrimci hareketler''in zaman zaman ''yerli işbirlikçileri''ne yönelen NEFRET VE ŞİDDETİ'ne SÖMÜRGECİNİN AHLAKI VE GEÇMİŞİNE BİR AYNA olduğunu yazar, örneğin...
Onaylanan bir durum değil; ama sosyo-psikolojik bir realite bu. Yaygın baskı ve şiddet karşısında kimi insan siner, kiminin kişiliği örselenir, kimi de bazen kontrol edilmez bir şiddetle savaşır. Birileri sizin çocuklarınıza Pozantı'da tecavüz ederken birileri ''daha ne istiyonuz nan'' diyorsa; mafya özentisi/çeteci sürüler de okulda, çarşıda, grevde, pazarda her yerde karşınıza çıkıp alabildiğine yoz, geri ve ırkçı hezeyanlarını palalar, silahlar, şişeler vs eşliğinde kusuyorsa toplumsal benliğin şirazesinin kayması doğaldır. Hele hele ''kimlik ve benlik bilinci'' gelişmekte olan bir toplumsa.
70'lerde ÇATIŞMALAR yaşandı; çünkü 70'lere gelene değin, minim minim, gıdım gıdım da olsa sınıfsal, kültürel, kimliksel benlik algıları belli bir düzeye gelmiş toplum vardı. Siz böylesi bir topluma bir yere kadar zulmedebilirsiniz, bir yerden sonra o gün olduğu gibi çatışmalar mukadderdir. (o ya da bu şekilde provakasyonlar vs yaşanmıştır elbette.)
70'lerle birlikte bu kitle 20 yıllık yaygın ve faşizan baskı politikalarıyla sindirildi, dejenere edildi ve dönüştürüldü. Ancak hesaba katmadıkları bir şey oldu: Kürtler! Gündelik yaşamda bu denli alabildiğinde sömürgeci ve ırkçı nefret, şiddet ve baskı devam ederken insanlara ''çevir yanağını'' demek manasızdır. Fabrikada min. 12 saat karın tokluğuna çalışan işçinin karşısına en ufak grevde POLİSİ diker, göz altına alır ve de ona hayatı zindan ederseniz o İŞÇİNİN polisin kafasına BALYOZU İNDİRMESİ şiddet değildir. Bu ülkede ''kanun var, nizam var'' deyip işçinin elinden tüm pazarlık kozlarını ve yaşamsal oksijen alanlarını alır; siyaset yapma hakkını engeller ve onu kötürümlüğe mahkum ederseniz işte bu ŞİDDETTİR. Mafyayla, çetelerle ve polisle işbirliği yapıp sendikalı olmak isteyen işçisine anasından emdiği sütü burnundan getiren FABRİKATÖRÜN tepesine binen işçinin yaptığı şiddet değildir. O en temel (belki de hayvansal) içgüdüsünü kullanır ve yaşamsal öğününü almak isteyen aslana kafa tutar. Rekabet/fayda denkleminde fabrikatörün yaptığını meşrulaştırmaya çaba gösterebilirsiniz ama işçi evine götürebildiği erzak, et, süt, meyve miktarına bakar. Ortalama 600 lira kira verirken, okulundan tutun her alanda para harcaması zaruriyken işçi, patronu 6.000.000 LİRA kazanırken 600 lira almasını hazmedemez. Onun duyduğu/gördüğü tek şey evdeki çocuğunun, kızının ya da genç eşinin çaresiz bakışlarıdır. Bu durumda iki şey yapar: ya kendine zarar verir(12 saat iş+5-6 saatlik ek iş. Buna bünye de psikoloji de dayanmaz=Kendine de yakın çevresine hayat zindan! ya da Yunanistan'lı ihtiyar gibi hazin bir intihar ve yahut ona benzer stress, sigara vs kaynaklı yavaşça ölüm) yahut patronuna ve çevredekilere(örgütlüyse patronun tepesine biner, rehin alır, iş makinalarını kırar. değilse, hırsızlıktan gaspa kadar yol uzar gider)
Olimpiyat
14-08-2012, 19:28
Sevgili Olimpiyat cevap yazıyorum ama yanlış anlaşıldığımı bildiğim için. Ben anlatamıyorum.
Kısaca aynileşme de, nasıl mücadele edersen et.. O ayrı bir olgu, o bir mücadele ne bileyim savaş... Mesela şöyle düşünelim;
Bir taraf var savaş esirlerini öldürmüyor. Bu siz olun.
Bir diğer taraf var, o ise esirleri kurşuna diziyor.
Siz şimdi bana şunu savunuyorsunuz, onlar esirleri öldürüyor, bizde bunları öldürelim(genişletin örneği, olabildiğince genişletin)... Farkınız?
Bu gün insanlık onuru işkenceyi yenecek söylemini ele alalım? Peki, fırsat ele geçince aynileşiyorsak, sonuçda nerede o onur?
Yani demek istediğim mücadele, pratik vs temelli değil... Zihinsel, yaşam biçiminiz, ne bileyim ilkeleriniz vs.... biçimli... Bilgiye, ilkeye duygular dahil edilirse, belkide binlerce insanın emeği, umudu bir çırpıda heba olur, bir gün çatıştıkları faşizme dönüverirler. Kendi kendini yiyen bir tablo çıkar ortaya. Sebebide dün yapılan fenalıklara karşı çıakrken, bu gün aynileşmektir, farksızlaşmaktır ve sil baştan tekrar başlamaktır.
Neyse, diyeceğim bu kadar...
Spartacus
Ben Mevlana değilim.
Ağzından salyalarak akıtarak devrimcilere saldıranlara hoşgörü ile bakmam, zihniyet olarak baskıcı,statükocu,tek tip faşizan söylemleri barındıranlara hoşgörü ile bakmam, bakamam.
AlbatrosS
14-08-2012, 19:41
Spartacus
Ben Mevlana değilim.
Ağzından salyalarak akıtarak devrimcilere saldıranlara hoşgörü ile bakmam, zihniyet olarak baskıcı,statükocu,tek tip faşizan söylemleri barındıranlara hoşgörü ile bakmam, bakamam.
Ben/biz de değiliz güzel kardeşim de biz ''görece'' daha müreffeh ve akil insanların toplumu bu tarz gerginliklerden koruması da önemlidir. Yoksa pazarda limon satan adamdan duyarlılık gereği yüz kat daha fazla ''öfkeli'' olma durumumuz vardır. Pazardaki limoncunun değerler skalası ''sınırlı'' ve algıları ''eksik''tir. Bizlerse pazardaki limoncudan evinde LEŞ kocasından dayak yiyen kadına; okulda kimliğine küfredilen ötekinden fabrikada her gün aşağılanan işçiye kadar bir sürü BİLGİ bombardımanını içimizde hissediyoruz.
İnan bana, bazen basın yayını takip etmekten yoruluyorum. Bu ülkede o denli ''ayrımcı, psikopatça ve laçka'' şeyleri duymak bir süre sonra beni de soğuk kanlılığımdan çıkarıyor, ağzıma geleni saydırmaya başlıyorum kendi kendime.
Belki de forumlarda bu şekilde kendi kendimize sohbet ediyoruz, rahatlıyoruz. Buna rağmen bir faşistin kafasını uçurmak reel yaşamımda yapmak isteyebileceğim bir şey değil...
Olimpiyat
14-08-2012, 19:48
Açıkçası bu benim de yapmak isteyeceğim bir şey değil.
Aslında böyle şeylere hiç bulaşmayabilirim, çok saygın, prestijli işlerde çalışıyorum. Aylık gelirim, 3-5 memurun aylık gelirinin toplamından daha fazla.
Herkese eyvallah deyip sade ve rahat yaşamın tadını çıkarabirim(Bazen böyle düşünmüyor değilim:))
Ama yapamıyorum.Elde değil.
Maraşta çorumda sivasta insanları katledip, bir de üstüne halen(2012 de) iyi olmuş, haketmişlerdi diyenleri görünce sakin olamıyorum.
Ahlaksız
14-08-2012, 20:35
10 senedir ülkeyi kendi başına yöneten hökümetimizin merhametsiz olduğu farklı mevzulardan bilinmektedir..
Terör örgütü dediğimiz pkklıların bile merhametli olduğunu,Chp vekilini serbest bırakmaları ile görmekteyiz..
Pkklılar kaçırdıkları kişileri sebepsiz yere bırakabilecek kadar merhametli olabiliyorlar ama Akp'liler kaçakçılık yapıyorlardı deyip sivil insanların üzerine F-16'larla bomba yağdırabiliyorlar..!
Sizce terörü hangi taraf yapıyor?
Kim terörist bu ülkede?
AlbatrosS
14-08-2012, 21:13
:)
Aygün bugün itibariyle serbest. Sakalımız görülmüyor ki dediklerimize itibar edilsin:
Haberi ANF de doğruladı. Aygün'ü kaçıran PKK. Zannediyorum ki 1 hafta içerisinde serbest bırakacaklardır. Hatta yarın ya da ertesi gün de olabilir. Örgüt niçin böyle yaptı, diye merak var elbet. Ama meseleyi yakinen takip edenlere pek şaşırtıcı gelmedi:
1. Bunu daha önce zaten ilan etmişlerdi. Nitekim AKP ilçe başkanını kaçırıp serbest bıraktılar.
2. Aygün'ün kaçırılması kamuoyuna ciddi bir mesajdır. Şemdinli çatışmalarını uzun süre kamuoyundan saklamayı başaran iktidar, Aygün'ün alıkonmasıyla ciddi bir sıkıntıya girecek gibi. Örgüt Ulusalcıların tepkisini çekerek GÜNDEMİ BELİRLEYECEK.
3. İktidar Pkk'yle mücadele... diyerek 2 yıldır kararlı bir güvenlik politikası uygulamakta. Hem siyasal alanı hem de örgütü tasfiye etmeyi planlıyor. Medya Şemdinli'de ''operasyonlar bitti'' diye duyuradursun, anlaşılan o ki asıl savaş henüz yeni başlamakta...
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=449992&postcount=20
Aygün herhangi bir kötü davranışla karşılaşmadığını ve eyleminin amacının ''propaganda'' olduğunu söyledi E. Aysever'e:
http://video.cnnturk.com/2012/haber/8/14/huseyin-aygun-cnn-turke-konustu
merak ettiğiniz başka bi'şi olursa sorun gençler, çekinmeyin :)
müşkülpesent
14-08-2012, 21:31
:)
Aygün bugün itibariyle serbest. Sakalımız görülmüyor ki dediklerimize itibar edilsin:
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=449992&postcount=20
Aygün herhangi bir kötü davranışla karşılaşmadığını ve eyleminin amacının ''propaganda'' olduğunu söyledi E. Aysever'e:
http://video.cnnturk.com/2012/haber/8/14/huseyin-aygun-cnn-turke-konustu
merak ettiğiniz başka bi'şi olursa sorun gençler, çekinmeyin :)
İtiraf et, sen mi kaçırdın? :D
AlbatrosS
14-08-2012, 21:49
İtiraf et, sen mi kaçırdın? :D
kaçırdığımı hatırladığım son şey keçilerdi:croc:
Olimpiyat
14-08-2012, 22:31
Geçmiş olsun Aygün e
Aygun;
Bu eylemi yapan genç arkadaşalar, bu ülkenin çocukları. Bu eylem aracılığıyla Türk kamuoyuna barış ve ateşkes mesajı vermek istediklerini söylediler. Benden parlementoda Kürt sorunun çözülmesi konusunda daha fazla rol üstlenmem konusunda ricacı oldular"
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/36696/0/1/huseyin-aygun-dagda-olup-biteni-anlatti.aspx
demirefe
15-08-2012, 09:20
Aygün'ün başına kötü bir şey gelecekti diye düşünen var mıydı? Serbest elbette bırakılacaktı. Bunu müneccimden soracak değildik. Amaç tabii ki ilgi çekip sonra da mesaj vermek. Propaganda yani, olay elbette bu. Terör örgütünün propagandalarına sinek vızıltısı bile demeyen yine demez o ayrı. Ama keklenecek kekkolar daima vardır.
Olimpiyat
15-08-2012, 10:05
pkk kaymakam adayı kaçırdı, belediye başkanı kaçırdı vs... ama medya işin üstüne gitmedi(başbakanın talimatı gereği böyle davrandığı söyleniyor)
Ama aygün ü kaçırdı, ister istemez tüm yazılı ve görsel medya PKK den bahsetti.
Aygün e büyük geçmiş olsun.
müşkülpesent
15-08-2012, 10:59
Veysi Sarısözen'in Özgür Gündem'deki PKK Aygün’ü bırakacak! Ya tutuklu vekiller ne olacak? (http://www.ozgur-gundem.com/index.php?haberID=47297&haberBaslik=PKK%20Ayg%C3%BCn%E2%80%99%C3%BC%20b%C4 %B1rakacak%21%20Ya%20tutuklu%20vekiller%20ne%20ola cak?&action=haber_detay&module=nuce&authorName=Veysi%20SARIS%C3%96ZEN&authorID=2) başlıklı yazısı..
Bazı kavramların yanlış kullanımını (kaçırılmak/göz altına alınmak vs.), bunun sonucu ortaya çıkan paralel devlet vs. gibi kavramların gözden kaçırılmasını (görmezden gelinişini) değerlendirmiş.. Çok boyutlu düğümlenmiş bir denklem.
Sn. Natan ;
merak ettiğim için soruyorum , yukaıdaki iletinizde Meclis üyelerine silah doğrultulmamalı demişsiniz , peki adresi sizmi belirteceksiniz , kime silah doğrultulması konusunda ?
Benim umudum toplumsal uzlaşı ve barışın sağlanmasıdır.
P k k güçlerine operasyonun durdurulması ve siyaset kanalının özgürce hareket etmesi çok şeyi değiştirecektir. Sorunuzdan çıkardığım ima askere silah doğrultulabilir mi? sorunsalı gibi bir şey. Hayır. Ben ne askerin ne de dağdakilerin ölmesini istiyorum.
Ben barışın sağlanmasından yanayım.
Dağdakiler kim?
Asker kıyafeti giyip dağda çatışmalara gönderilenler kim?
Bu ülkenin çocukları. Bırakın halklar barışsın. Ne istiyor şu "kürt"ler?
Konuşun.
Kemal'li CHP bağırdı, çağırdı" gelin mecliste bunu konuşalım. Sorun nasıl çözülür. On yıllardır akan kan nasıl durur!" Yok dediler. Bunu konuşursak Pk k 'nin eline koz veririz. Ulan binlerce İNSAN ÖLÜYOR. SEN HALA SİYASİ HESAPLAŞMALARIN VE ÇIKARLARININ PEŞİNDESİN. Zaten on yıllardır konuşmuyor musun?
Kandil'de konuş.
Oslo'da konuş.
İmralıda konuş.
Avrupa'da bilmem nerde konuş.....
Mecliste konuşursan VATAN HAİNİ olursun. Be hey senin aklına!!
İNSAN ölüyor diyoruz. Sen bu sorunların üzerine çarşaf örtmeye kalkıyorsun. Bu mu devlet?
Demirtaş: Kaymakam 1 yıldır Kandil’de, stajını orada bitirdi (http://www.evrensel.net/news.php?id=34458)
rastaman
01-09-2012, 01:03
Kılıçdaroğlu teyzesinin oğlunu aday gösterip milletvekili yapıyor,kimseden çıt çıkmıyor.Düşünün ki aynısını diğer parti liderlerinden herhangi biri;mesela Tayyip,Bahçeli ya da Demirtaş yaptı,kıyamet kopar.Ne mezhebi geniş bir partiymiş bu CHP arkadaş.Aygün'ün kaçırılmasıyla teyze oğlu oldukları her yerde gündeme geldi,bir tek yazar ve politikacı görmedim bunu sorgulayan.
Konu CHP olunca normal karşılıyorlar anlaşılan.