PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İyi Tasarım-Kötü Tasarım.

nebukadnezar
17-08-2012, 15:36
Lcrq5OOkQdk&feature=relmfu

kurtulusislamda
29-08-2012, 12:28
cool design :))
hahahaha...ilkokul öğrencilerini bilglendirme gibi puhahahaha
eeeee? NERDE AKIL

nebukadnezar
29-08-2012, 23:38
eeeee? NERDE AKIL

Acınacak haline gülüyorsun biliyorum:lol:
Geri dönüşün yok. :croc:

qlause
30-08-2012, 01:08
Tanrının süper tasarımları

Pekala itiraf ediyorum bazen merak ediyorum, tanrı gerçekten bizi umursuyormu? hatta tanrı varmı?

sonra fark ediyorumki tanrının varlığının en iyi kanıtları yarattığı tüm süper şeyler!

En büyük spiral galaksilerden, en küçük mineraller ve modellemelere. ama henüz kutsal babamızın en büyük yaratımına en sevdiğine gelmedik yaşam! özellikle insan yaşamı.

şimdi tanrının sınırsız zekasıyla yarattığı birkaç şeye göz atalım.

bu çubuk böceği, tanrı bu hayvanı dala benzemesi için yaratmış, bu sayede bir kuş tarafından yenme ihtimali daha az oluyor muhteşem değil mi? süper tasarım!

Bu bukalemun, dili 30 santimetre uzaktaki böceği yakalayabilir hatta tanrı dilini yapışkan yapmıştır, bu sayede daha fazla sinek yakalayabilir. süper tasarım!

Bu çita, tanrı çitaya inanılmaz bir hız bahşetmiştir, saatte 110 km hızla koşabilir buda çitanın antilop yakalamasına yardım eder. süper tasarım , bence antilop için o kadarda değil.

Bu büyük beyaz, tanrı onu denizdeki en mükkemmel katil olması için tasarlamış, süper tasarım, ah evet orda yüzen bir insan olmadığı sürece, köpekbalığı tarafından ısırılmak ölümcül olabilir, süper tasarım , mm tamam bunu bu kadar sık söylemeyin :)

Bu insanın favori yaşam formu olan insan oğlunun çenesi, tanrı dişlerimizi kessin, parçalasın ve çiğnesin diye özelleştirmiş, tanrının bir mucizesi, süper tasarımmm! evet tamam ama bir talihsizlik eseri insan çenesi genellikle tanrının bize severek verdiği dişler için küçüktür, buda inanılmaz acıya sebep olur. SÜper tasarımmı? mm şuna tanrının dişçiler içinde planı varmış diyelim.

bu plazmodyum bu kandaki görünüşü kendini sinek ısırıklarıyla çoğaltır, böceklere karşı tatlı bir koku yayar bu sayede yaşama şansını arttırır. süper tasarım! ben diyorumki, bir dakka bekleyin burda diyorki plazmodyumun kanda yayılması sıtmaya sebep olabilir! bu her yıl 3 milyon insanı öldürür çoğunluklada çocukları, süper tasarım! hayır aslında bu süper falan değil, bu kadar masum çocuğu öldüren bir şeyin tanrı tarafından yapılması mümkün değil.

Tanrı mükemmeldir! O halde bunu kim tasarladı? Belki şeytan tasarlamıştır bilmiyorum ama tanrı değil, tanrı küçük masum çocukları sever ( bu yüzden onları acılar içinde öldürmekten zevk alır cennete erken almak için)

fakat bu dna da var bütün gelimiş yaşam formlarında aynı genetik kod mekanizması mevcut bu plazmodyumun diğer herşey gibi evrimleştiğinimi söylüyorsun? Elbetteki hayır hadi devam edelim.

bu 18 numaralı insan kromozomu, eğer çocuk normal olan 2 dışında bu kromozomdan 3 taneyle doğarsa 3 yaşından önce ölür, binlerce çocuk bu genetik hata yüzünden her yıl yaşamını yitiriyor, süper tasarım devam et! Mecburmuyum?

Bu yersinia pestis( ben öyle anladım) kara ölüme sebep olur sadece bir on yılda 20 milyon avrupalıyı öldürdü, bu avrupa nüfusunun yarısına denk insanın korkunç acılar içinde ölmesi demek süper tasarım son bitane daha!

bu smallpox ( çiçek hastalığı olur) virüsü çiçek hastalığı 20. yy boyunca en az 300milyon insanı öldürmüştür hemen hemen %90 ı amerikan kızılderilileriydi neredeyse tam bir soykırım. Yaşasın süper tasarım (alkış)

Biliyormusunuz sanki dünyada her canlı kendisi için var, insan herangi bir özel muamele görmüyor, görüyormu?

Hayarımı?

Bu yaşamın doğal seçilimle evrimleşmesi yüzünden, akıllı tasarımdan değil öyle değilmi?

evet

bunların hiç biri akıllı bir yaratıcının varlığını kanıtlayamaz öyle değilmi?

Hayır

Benim korktuğumda buydu işte

qlause
30-08-2012, 01:09
ingilizce bilmeyenler için çevirdim.

Arkadaşlar kusura bakmayın 40 saattir yollardayım 2 günde antalyaya gidip geldim şuan çok yorgunum anca bu geldi elimden düzenlemeyle pek uğraşamadım.

qlause
31-08-2012, 15:54
eeeee? NERDE AKIL

videodan birşey anlamadığını düşünüyorum, özellikle sen anlıyasın diye çeviri yaptım.

kurtulusislamda
03-09-2012, 12:33
akıl netrde akıl
akılsızların aklını kullanmadıkları gibi sizde aklınızı kullanmıyorsunuz
evet sıtmadan insanlar ölebilir,bu sıtmayı neden olabilecek ortamı kim meydana getirir,insanlar kendi elleriyle,
tüm yaratılmışlar birbirleriyle etkileşim içersindedirler,senin tezine göre insan hastanlamamalı,ölmemeli ancak bu şekilde mukemmel tasarıma evet diyebiliriz düşüncen.
insan zekasıyla,aklıyla olabilecek tüm eksiklikleri yok edebilir,bir yılan seni sokarak öldürebilir ama insan ne yapar,aynı yılandan panzehir elde ederek bunu lehine cevirir,
o halde akılla mukemmel tasarım vucud buluyor

lionawar
04-09-2012, 11:32
bilimsel olarak bir şeyin tasarımı değerlendirilirken en mükemmel ürüne mi göre yapılır, yoksa en kötüsüne mi, yoksa rastgele herhangi birine mi, yoksa 10000 denek alınıp içlerindeki çoğunluk ortalaması mı ?

Mesela Mercedes marka bir arabanın tasarımı değerlendirilirken fabrikadan üretim hatası sonucu oluşmuş bir model baz alınması doğru mudur ?

O takdirde tasarım hatalı mı denmeli yoksa üretim mi hatalı denmelidir ?

Örneğin bakıldığında bebekler güzel. Fakat tutup da iyi beslenmemiş bir annenin, hijyenik ve düzgün koşullarda doğmamış ve iyi beslenememiş (bunun sebebi fakirlik, cahillik ona girmeyelim) bir bebeğini baz almak doğrumudur ? Peki hastalıklı doğmuş olduğu görülen bu tip bir bebeğin düzgün beslenmede dahil her türlü uygunluk koşullarında bakımı ve doğumu sonrasındaki durumu farklı olmaz mı ?

Bu bakımdan qlause nin verdiği örnekler birbiri ile ve özellikle ilerledikçe görüldüğü üzere tutarsızlıklar içermektedir.

1. nci örnek:
bu çubuk böceği, tanrı bu hayvanı dala benzemesi için yaratmış, bu sayede bir kuş tarafından yenme ihtimali daha az oluyor muhteşem değil mi? süper tasarım!

Burada bir tasarımın yaşam için bir canlıya faydalı olma durumu var. Yani örnek doğru tasarım hedef alınmış.

2. örnek
Bu bukalemun, dili 30 santimetre uzaktaki böceği yakalayabilir hatta tanrı dilini yapışkan yapmıştır, bu sayede daha fazla sinek yakalayabilir. süper tasarım!

Yukardaki ile aynı... Bir canlının beslenebilmesi için kullandığı avlanma organı ona uygun olarak dizayn edilmiş.

3. örnek:
Bu çita, tanrı çitaya inanılmaz bir hız bahşetmiştir, saatte 110 km hızla koşabilir buda çitanın antilop yakalamasına yardım eder. süper tasarım , bence antilop için o kadarda değil.

Benzer bir örnek daha. Ancak kopuş başlamış az da olsa. Çıta için düzgün olan tasarımın antilop açısından alakasızca değerlendirilmesi var. Bu bakış açısı ile tıpkı babaannemin yaklaşımı kullanılmış. Muhterem babaannem bir belgeselde ceylanı yakalayan bir kaplan için "vay gavura bak, hayvana yazık etti" cümlesine benzer bir cümle kullanmıştı. Fakat bilmediği şey bunun tabiat için olması gereken bir sistemin bir parçası olduğu ve adaletli olanın bu olduğu idi.

4. örnek:
Bu büyük beyaz, tanrı onu denizdeki en mükkemmel katil olması için tasarlamış, süper tasarım, ah evet orda yüzen bir insan olmadığı sürece, köpekbalığı tarafından ısırılmak ölümcül olabilir, süper tasarım , mm tamam bunu bu kadar sık söylemeyin.

Benzeyen bir örnek tabii 4ncü ye benziyor ama alakasızlık daha büyümüş. İnsanın suda yüzen bir canlı olarak yaratılmamış olması ve insanın hayatta kalmak için en büyük yeteneğinin bacakları, elleri, kolları değilde aklını kullanabilme yeteneği olması düşünüldüğünde. İnsan orada yüzse de bu tasarımın kalitesinde düşme olmaz. Biraz bilimsel düşünelim. Nefret ile alaka kurunca böyle oluyor galiba.

5. örnek:
Bu insanın favori yaşam formu olan insan oğlunun çenesi, tanrı dişlerimizi kessin, parçalasın ve çiğnesin diye özelleştirmiş, tanrının bir mucizesi, süper tasarımmm! evet tamam ama bir talihsizlik eseri insan çenesi genellikle tanrının bize severek verdiği dişler için küçüktür, buda inanılmaz acıya sebep olur. SÜper tasarımmı? mm şuna tanrının dişçiler içinde planı varmış diyelim.

acaba kaçımız yemek yerken inanılmaz bir acı duyuyor.
Ben ömründe duymadım böyle bir şey. Hele hele de tasarım özlü olarak olsaydı bu her insanda bakın %5 veya binde bir değil, her insanda olmalıydı ki tasarımdan kaynaklı diyelim. Yada %95 in üzerinde olmalıydı. Bu kadar alakasız yani.

6. örnek:
bu plazmodyum bu kandaki görünüşü kendini sinek ısırıklarıyla çoğaltır, böceklere karşı tatlı bir koku yayar bu sayede yaşama şansını arttırır. süper tasarım! ben diyorumki, bir dakka bekleyin burda diyorki plazmodyumun kanda yayılması sıtmaya sebep olabilir! bu her yıl 3 milyon insanı öldürür çoğunluklada çocukları, süper tasarım! hayır aslında bu süper falan değil, bu kadar masum çocuğu öldüren bir şeyin tanrı tarafından yapılması mümkün değil.

sıtma hastalığı, burada ki alakasızlıklar:
1. sıtma bir hastalıktır. Ve tasarım ile ilgili değildir. Tasarıma dışardan bir etkendir. Allah insana sıtmadan korunma için bir tek şey vermiştir. AKIL. Temiz olan, hijyenik yaşama kurallarına uyan herkes sıtmadan kolayca korunabilir.

2. nci alakasızlık sayısaldır.
Diyelimki 3 milyon (esasen DSÖ ye göre 2010 yılında 655 bin kişi sıtmadan ölmüş) bu sayı her yıl azalıyor.
Peki azalıyorsa evrimleşiyormuyuz ? Cevap gayet basit, bilinçlenme ve mücadele ile oluyor. Bu durumda tasarımımız bozuk mu, yoksa pis mi yaşıyorduk ? Hastalıklar bu dünyada var. Ve şu bir gerçek:

"İnsan hastalanabilir.."

Yada teknik olarak: "Arızalanabilir.."

"Arıza" dan korunmak için 2 yol var, 1. oluşmasına engel olmak, 2. oluştuktan sonra tamir.

Yani hastalıklar için iyi koşullarda yaşamalı ve beslenmeliyiz, kendimize dikkat etmeliyiz, ve hastalık oluşunca uzman doktorlara başvurmalıyız.

Hastalanabilir olmamız, tasarım eksikliğinden kaynaklanıyor denilmez.

Tam rapor burada: http://www.who.int/malaria/world_malaria_report_2011/9789241564403_eng.pdf

------
Tanrı mükemmeldir! O halde bunu kim tasarladı? Belki şeytan tasarlamıştır bilmiyorum ama tanrı değil, tanrı küçük masum çocukları sever ( bu yüzden onları acılar içinde öldürmekten zevk alır cennete erken almak için)
-------

Dünyada bir çok acı vardır. Kimileri burada bahsettiğin üzere elim verici hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Eğer ki bir hastalık bizi hiç etkilemiyor ise o takdirde sen Allah bizi korumuş demiyecektin zaten. Evet aslında bizim vücudumuzda bir çok hastalığa karşı tedbirler var. Eğer o tedbirler olmasaydı sıtma gibi başka türlü hastalıklarda bize acı ve hatta acılı ölümler verecekti. Bu sistemlerden biri bağışıklık sistemimiz. Ve bir çok hastalığa da dur diyebiliyor. Ama yine de senin mantığın acaba hiç hastalık olmasın mı ? Hiç bir şekilde hastalanmayalım, bizi hiç bir hayvan (köpekbalığı, aslan, büyük beyaz balina vs.) yiyemesin mi ? Belki de acıkmamalıyız da, hatta tuvalete bile gitmeye gerek olmamalı. Yada yorulmamalıyız. mı ? ahh merak etme bu isteklerin tek bir cevabı var. Cennet. :D İşte orada bunlar olacak. Burada olmaması tasarım eksikliğinden değil. Ancak bu dünya hayatının bir anlamı var. Ve bu dertlerle başa çıkmalıyız. Eğer sıtma dan ölenler konusunda bir şeyler yapmak istiyorsan bu tarz kuruluşlara üye ol. Ve o 655 bin sayısını azaltmak için çalış. O da olmazsa onlara 3lira 5lira gönder.

Böyle alakasız örnekleri kurmak çok kolay. Gerçeği görmek de o derece zor.

qlause
05-09-2012, 16:27
Anlamıyorsunuz gerçekten :) videodan hiçmi hiçbirşey anlamamışsınız cevap yazıcam ama ne desem yine anlamıyacaksınız ama ben yinede denemek istiyorum.

Hem diyorsunuz herşeyi Tanrı yarattı hem diyorsunuz hastalıkların sebebi insan. hayvan hastalıklarına ve insandan çok daha eski hastalıklara ne demeli?

Kast ettiğiniz işlediğimiz günahlar ise, neden günahları batılılar işlerken cezasını geri kalmış ülkeler çekiyor, aynı hastalıktan batıda ölen 1 insan yokken afrikada milyonlarca çocuk ölüyor.

Burdaki sorun hastalık ve insanın ölmesi değil videoda ona vurgu yapılmamış videoda herşeyi yaratan bir tanrının milyonlarca çocuğu öldüren bir hastalığı nasıl yaratabileceği sorulmuş?

Hem çitayı antilobu yakalayacakkadar hızlı hemde antilobu çitadan kaçacakkadar manevra sahibi bir hayvan yapmanın mantıksızlığı anlatılmış.

Ancak siz yanlış anlıyorsunuz.

Şimdi sen bana söyle insanlıktan çok daha eski olan sıtma hastalığını tanrı bu günkü günahlarımızı ön görerekmi yaratmıştır.

Lütfen saçmalamadan cevap verin yok hastalıkları insanlar yaratmışmış hadi ordan
Hastalığı ilk defa bildirenler Antik Mısırlılar (http://tr.wikipedia.org/wiki/Antik_M%C4%B1s%C4%B1r)'dır. MÖ 460-370 yıllarında Hipokrat (http://tr.wikipedia.org/wiki/Hipokrat) da bataklık bölgelerde, tekrarlayan ateş ve dalak büyüklüğüyle seyreden bir hastalığın mevcudiyetini fark etmiş ve dört ayrı şekilde olabileceğini bildirmiştir.

ve ayrıca bu hastalık 7 milyon yıl önceki maymun atalarımızdada vardı.

Sen diyorsunki bunu insanlar yarattı hadi ordan.

lionawar
05-09-2012, 17:40
Allah rahman dır ve rahim dir..

Rahmandır: bu dünyada kimin ne olduğuna bakmadan hristiyan müslüman dinli dinsiz yada ateist herkese verir.

Rahimdir: bir sonraki hayatımızda, tekrar dirildiğimizde, sadece inananlara verir ve inanmayan hem kendine hem de Allah sevgisine haksızlık yapmış olanlara nimetlerinden vermez..

Çıta ceylan :D

Biraz belgesel seyretmelisin belkide. Afrika serengetide milyonlarca otçul hayvan vardır. Otçul hayvanları yiyen etçil hayvanlar ise nüfus olarak daha azlardır. Ve otçul hayvanlarla beslenirler genelde. Burada müthiş bir ekosistem vardır. ekosistem böyle bir kelime belkide duydunuz bilemiyorum. Bir aslan bir ceylanı yer, ceylan nüfusu kontrol altındadır, ceylan ölünce onun leşi böceklere, mikroplara, ve toprağa faydalı hale gelir, leş yiyenler de bundan faydalanır. belgeselde daha güzel ve görsel açıklıyorlar. Mesela o binlerce mandamı ney göçleri vardı hani, hani sulak yerlerden geçerken timsahlar yakalıyordu onları. Haa orda işte bir kaç kurban vermeleri hem onlar açısından hem de timsahlar açısından hem de oradaki sistem açısından çok önemli.

Bir zamanlar (gerçek bir olay) bir bölgede aslanlar ve etçiller de insanların sayesinde azalma olmuş: sonuç: KURAKLIK........... ve yaşamın ve ekosistemin bozulması.

Bu örnek ve benzerleri çok.

Biraz belgesel izleyin belki yakalarsınız. National ınkilerde çok güzel bu tarz anlatımlar var.

hayat bir ekosistem ve ceylanı aslan dan kurtarınca iyi bir şey yapmış olmazsın.

En basitinden aslanın yavrusuna ben mi bakacağım, yada ceylanın yediği onca otları ben mi temin edeceğim.. Hani bu anlatımlar belgesellerde çok güzel. Ben iyi anlatamıyorum kusura bakma.

Saygılar..

qlause
05-09-2012, 17:58
Ben binlerce belgesel izledim ve her günde izlemeye devam ediyorum. edindiğim sonuç doğada düzen diye bir şey olmadığıdır. her yerde sürekli felaketler doğar afetler kuraklıklar olur siz kuraklığı direk tek bir sebebe indirgemişsiniz avcı hayvanların azalması.

Bu kadar mı yani hiç avcı hayvan olmadığını varsayalım otçullar inanılmaz üresin o kadar üresin ki artık otlaklar yetmesin bunun sonucu göçtür.

O kadar üresin ki bütün dünyaya yayılsın bunun sonucu güçlü olanların doğal kaynaklara hakimiyetidir zayıf olanlar ise açlıktan telef olur bu kadar basit.

Asıl sizin belgesel izleyip doğadaki hayatta kalma savaşını görmeniz gerek, doğada öyle büyük bir hayatta kalma savaşı var ki uyum sağlayamayan yok olur gider.

ve öncesinde yazdığım her şeyle alakasız bir yazı yazmışsın yazdığın cevap dahi değil.

sıtma hastalığı milyonlarca yıl önceye dayanıyor, siz diyorsunuz insanlar sebep olmuştur ve hiç bir şekilde bilimsel olmayan görüşler dile getiriyorsunuz neyi amaçlıyorsunuz?

Et tüketen hayvanların soyunun az olması avlanmanın zor olmasından kaynaklanıyor.
Kalori hesabını bilir misin bilmiyorum ama otta kalori azdır ancak ot çok fazla olduğu için otçul hayvanlar sıkıntı çekmez ve tüm günlerini otlayarak geçirir.

etçil hayvanlar ise eti bulmak için çabalamak ve kaslı vücutlarıyla yüksek kalori harcamak zorundadır. hayatta kalmaları çok zordur iyi bir eğitim almayan etçil hayvan hayatta kalamaz. sen çıkmış düzenden bahsediyorsun.

Bir zamanlar atalarımız avlanırken (sadece meyve sebze yetersizdir ayrıca insan ot ile doyamaz) nüfus çok azdı sonra tarıma geçiş yapıldı ancak tarımda üretilen tohumlar çok zayıf olduğu için verim çok azdı çünkü bu bitkilerin diğer yabancı otlarla mücadele edicek gücü yoktu.

Daha sonra sürekli en güçlü tohumlar seçildi tıpkı doğadaki gibi ve bu günki duruma geldik. nüfusta patlama ve teknolojide gelişme.

avlanan insanlara bir git bak hala giyecek kıyafetleri yok çıplak dolaşıyorlar çünkü herkes kendine bakmak zorunda herkes avlanmak zorunda hayatları yiyecek savaşıyla geçiyor.

ancak tarım yapsalar (iklimleri tahıl tarımına uygun değil) bir kişi yüzlerce kişiyi bakacak ve bilimsel sanatsal gelişme sağlanacak.

o insanlar ortalama 30-40 yıl yaşıyor 30 yaşındaki biri bizim 70 yaşındaki insanımıza benziyor.

qlause
05-09-2012, 18:04
bilimsel olarak bir şeyin tasarımı değerlendirilirken en mükemmel ürüne mi göre yapılır, yoksa en kötüsüne mi, yoksa rastgele herhangi birine mi, yoksa 10000 denek alınıp içlerindeki çoğunluk ortalaması mı ?

Mesela Mercedes marka bir arabanın tasarımı değerlendirilirken fabrikadan üretim hatası sonucu oluşmuş bir model baz alınması doğru mudur ?

O takdirde tasarım hatalı mı denmeli yoksa üretim mi hatalı denmelidir ?

Örneğin bakıldığında bebekler güzel. Fakat tutup da iyi beslenmemiş bir annenin, hijyenik ve düzgün koşullarda doğmamış ve iyi beslenememiş (bunun sebebi fakirlik, cahillik ona girmeyelim) bir bebeğini baz almak doğrumudur ? Peki hastalıklı doğmuş olduğu görülen bu tip bir bebeğin düzgün beslenmede dahil her türlü uygunluk koşullarında bakımı ve doğumu sonrasındaki durumu farklı olmaz mı ?

Bu bakımdan qlause nin verdiği örnekler birbiri ile ve özellikle ilerledikçe görüldüğü üzere tutarsızlıklar içermektedir.

1. nci örnek:

Burada bir tasarımın yaşam için bir canlıya faydalı olma durumu var. Yani örnek doğru tasarım hedef alınmış.

2. örnek

Yukardaki ile aynı... Bir canlının beslenebilmesi için kullandığı avlanma organı ona uygun olarak dizayn edilmiş.

3. örnek:

Benzer bir örnek daha. Ancak kopuş başlamış az da olsa. Çıta için düzgün olan tasarımın antilop açısından alakasızca değerlendirilmesi var. Bu bakış açısı ile tıpkı babaannemin yaklaşımı kullanılmış. Muhterem babaannem bir belgeselde ceylanı yakalayan bir kaplan için "vay gavura bak, hayvana yazık etti" cümlesine benzer bir cümle kullanmıştı. Fakat bilmediği şey bunun tabiat için olması gereken bir sistemin bir parçası olduğu ve adaletli olanın bu olduğu idi.

4. örnek:

Benzeyen bir örnek tabii 4ncü ye benziyor ama alakasızlık daha büyümüş. İnsanın suda yüzen bir canlı olarak yaratılmamış olması ve insanın hayatta kalmak için en büyük yeteneğinin bacakları, elleri, kolları değilde aklını kullanabilme yeteneği olması düşünüldüğünde. İnsan orada yüzse de bu tasarımın kalitesinde düşme olmaz. Biraz bilimsel düşünelim. Nefret ile alaka kurunca böyle oluyor galiba.

5. örnek:

acaba kaçımız yemek yerken inanılmaz bir acı duyuyor.
Ben ömründe duymadım böyle bir şey. Hele hele de tasarım özlü olarak olsaydı bu her insanda bakın %5 veya binde bir değil, her insanda olmalıydı ki tasarımdan kaynaklı diyelim. Yada %95 in üzerinde olmalıydı. Bu kadar alakasız yani.

6. örnek:

sıtma hastalığı, burada ki alakasızlıklar:
1. sıtma bir hastalıktır. Ve tasarım ile ilgili değildir. Tasarıma dışardan bir etkendir. Allah insana sıtmadan korunma için bir tek şey vermiştir. AKIL. Temiz olan, hijyenik yaşama kurallarına uyan herkes sıtmadan kolayca korunabilir.

2. nci alakasızlık sayısaldır.
Diyelimki 3 milyon (esasen DSÖ ye göre 2010 yılında 655 bin kişi sıtmadan ölmüş) bu sayı her yıl azalıyor.
Peki azalıyorsa evrimleşiyormuyuz ? Cevap gayet basit, bilinçlenme ve mücadele ile oluyor. Bu durumda tasarımımız bozuk mu, yoksa pis mi yaşıyorduk ? Hastalıklar bu dünyada var. Ve şu bir gerçek:

"İnsan hastalanabilir.."

Yada teknik olarak: "Arızalanabilir.."

"Arıza" dan korunmak için 2 yol var, 1. oluşmasına engel olmak, 2. oluştuktan sonra tamir.

Yani hastalıklar için iyi koşullarda yaşamalı ve beslenmeliyiz, kendimize dikkat etmeliyiz, ve hastalık oluşunca uzman doktorlara başvurmalıyız.

Hastalanabilir olmamız, tasarım eksikliğinden kaynaklanıyor denilmez.

Tam rapor burada: http://www.who.int/malaria/world_malaria_report_2011/9789241564403_eng.pdf

------

-------

Dünyada bir çok acı vardır. Kimileri burada bahsettiğin üzere elim verici hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Eğer ki bir hastalık bizi hiç etkilemiyor ise o takdirde sen Allah bizi korumuş demiyecektin zaten. Evet aslında bizim vücudumuzda bir çok hastalığa karşı tedbirler var. Eğer o tedbirler olmasaydı sıtma gibi başka türlü hastalıklarda bize acı ve hatta acılı ölümler verecekti. Bu sistemlerden biri bağışıklık sistemimiz. Ve bir çok hastalığa da dur diyebiliyor. Ama yine de senin mantığın acaba hiç hastalık olmasın mı ? Hiç bir şekilde hastalanmayalım, bizi hiç bir hayvan (köpekbalığı, aslan, büyük beyaz balina vs.) yiyemesin mi ? Belki de acıkmamalıyız da, hatta tuvalete bile gitmeye gerek olmamalı. Yada yorulmamalıyız. mı ? ahh merak etme bu isteklerin tek bir cevabı var. Cennet. :D İşte orada bunlar olacak. Burada olmaması tasarım eksikliğinden değil. Ancak bu dünya hayatının bir anlamı var. Ve bu dertlerle başa çıkmalıyız. Eğer sıtma dan ölenler konusunda bir şeyler yapmak istiyorsan bu tarz kuruluşlara üye ol. Ve o 655 bin sayısını azaltmak için çalış. O da olmazsa onlara 3lira 5lira gönder.

Böyle alakasız örnekleri kurmak çok kolay. Gerçeği görmek de o derece zor.

Galiba dalga geçiyorsun o sıtmadan ölen milyonlarca insana git söyle bunu tamam mı?

sen bu gün ekonomik olarak gelişmiş bir ülkede olmasan ilkel bir ülkede yaşasan ne temizlik yaparsan yap bir çare olmaz.

bu günekadar hastalıklardan milyarlarca insan öldü milyarlarca çocuk.

sen hijyenden bahsediyorsun sıtmanın hijyen ile ne alakası var.

Git tropik bir adaya ha hiç yurt dışına çıktınmı ben çıktım giderken sana ordaki hastalıklar hakkında bilgi verip aşı yapıyorlar aşı olmadan gidemiyorsun. tamam mı?

qlause
05-09-2012, 18:13
akıl netrde akıl
akılsızların aklını kullanmadıkları gibi sizde aklınızı kullanmıyorsunuz
evet sıtmadan insanlar ölebilir,bu sıtmayı neden olabilecek ortamı kim meydana getirir,insanlar kendi elleriyle,
tüm yaratılmışlar birbirleriyle etkileşim içersindedirler,senin tezine göre insan hastanlamamalı,ölmemeli ancak bu şekilde mukemmel tasarıma evet diyebiliriz düşüncen.
insan zekasıyla,aklıyla olabilecek tüm eksiklikleri yok edebilir,bir yılan seni sokarak öldürebilir ama insan ne yapar,aynı yılandan panzehir elde ederek bunu lehine cevirir,
o halde akılla mukemmel tasarım vucud buluyor

Çok bilinçsiz bir yazı sanki insanlar 200 bin yıldır laboratuvar da yatıp kalkıyor. yapma arkadaşım.

lionawar
28-09-2012, 14:59
Hiç kırılmayan bir araba ancak mükemmel olabilir.

Kaza geçirip hiç çizilmeyen.. Yada kazaların olması tasarımın hatalı olduğunu mu gösterir ?

Ne kaliteden ne tasarımdan bir zerre anlamıyorsunuz ? Gidin bir yerlerde ISO dersi alın.

Firestorm
28-09-2012, 15:34
Hiç kırılmayan bir araba ancak mükemmel olabilir.

Kaza geçirip hiç çizilmeyen.. Yada kazaların olması tasarımın hatalı olduğunu mu gösterir ?

Ne kaliteden ne tasarımdan bir zerre anlamıyorsunuz ? Gidin bir yerlerde ISO dersi alın.

Bir arabanın kalite değeri sağlamlık(dayanıklılık), az yakıt yakması ve güçü ile ölçülür. Araçın çeşitli yerlerindekli aksamlar yüzünden yaşanan sorunlar veya herhangibir kaza durumunda araçta kullanılan mazemelerin seçimi de araç kalitesini belirtir. Eğer bunu evrene doğru yorumlar isek heryerde hatalar olduğunu görürüz. Bu durumda ise İSO belgesi veremiyoruz tanrıya hatalarını düzeltip tekrar denemesini temenni ederiz. Umarım sizin araçılığınız ile bu mesajı kendisine iletebiliriz çünkü biz kendisini bulamadık...

Sanırsam birinin bize yaptığı eşşek şakasından ibaret kendisi neyse yine de biz değerlendirmemizi yaptık ve sonuç malesef negatif yönde...

lionawar
28-09-2012, 17:18
Şimdi ben kaza yapınca araba kalitesiz mi oluyor ? :D

O zaman Schumayer kullanırken de kaliteli diyeceğiz demek oluyor.

Evet her yerde hata var,,

Peki şu insanlık o kadar akıllı iken akılsız olan şu evrenin / evrimin oluşturduğu nu iddaa ettiğiniz tasarımlardan daha iyi yada aynısı gibi bir tasarım yapabildi mi ?

1 gram kan yapılabildimi,
1 adet göz yapabildik mi,
1 gram yemek yapabildik mi,

Daha örnekler çoğalabilir hadi bu tasarımların bir benzerini getirsinler de şu akıllı insanlar akılsız evrimden daha iyi olsunlar bakalım..

Firestorm
28-09-2012, 17:28
Şimdi ben kaza yapınca araba kalitesiz mi oluyor ? :D

O zaman Schumayer kullanırken de kaliteli diyeceğiz demek oluyor.

Evet her yerde hata var,,

Peki şu insanlık o kadar akıllı iken akılsız olan şu evrenin / evrimin oluşturduğu nu iddaa ettiğiniz tasarımlardan daha iyi yada aynısı gibi bir tasarım yapabildi mi ?

1 gram kan yapılabildimi,
1 adet göz yapabildik mi,
1 gram yemek yapabildik mi,

Daha örnekler çoğalabilir hadi bu tasarımların bir benzerini getirsinler de şu akıllı insanlar akılsız evrimden daha iyi olsunlar bakalım..

Sizin mantığınıza göre insanı ve geri kalan evreni farklı kişiler yaptı...

Yapay dna üretildi,
Yapay kan konusunda bir şeyler duymuştum ama tam bir bilgim yok...
Yapay organlar yapıldı.

lionawar
28-09-2012, 18:00
Oldu canım bi işe yaramayan bir kod üretilmiş, ee hangi canlı üredi bundan ?

Yok bak yapay kan üretebilme ihtimali var deniliyor, ikisi ayrı şey, yani bilim insanları bir kapı gördüler oradan geçersek şuraya varırız önermesi var. Üretildi ise kızılayı kapatalım kan fabrikası açalım. derdik..

Yapay organlar diyorsun, göz mesela var mı ?

Yoksa hani kol yerine çubuk mubuk takıyorlar o mu ?

Bir tane yapay göz kullanan söylede bilelim..

Bu söylediklerin hiçbiri konusunda %100 başarı yok. % 50 bile yok..

uyar
28-09-2012, 18:11
Bu söylediklerin hiçbiri konusunda %100 başarı yok. % 50 bile yok..

sevgili lion dostum....

sence hiç bir zaman yapılamaz mı yapay göz vs... bu sadece allahın işi mi?

lionawar
28-09-2012, 18:17
Hiç bir zaman demiyorum, ama kıyametten önce yapılamayacak diyorum..

Geçen zaman kadar kalan zamanımızın olduğunu düşünmemekteyim. Bu da yarıyı geçtiğimiz anlamında ve geçen zaman kadar dahi olsa teknolojimizin o seviyeye çıkmasını öngörmüyorum.

uyar
28-09-2012, 18:32
Bu da yarıyı geçtiğimiz anlamında ve geçen zaman kadar dahi olsa teknolojimizin o seviyeye çıkmasını öngörmüyorum.

ok yaşın genç.....

bu oluştuğu zaman inancını bir defa daha gözden geçirirmisin ?

lionawar
04-10-2012, 12:47
Bunun olmasına imkan yok, Çünkü bu takdirde aynı zamanda gözün yapısı olarak beyne de bağlanabilmesi lazım, bu da beyinden de bir miktar anlamak demek, hatta baya bir,

Ama tüm dünyadaki bilgisayarlar birleşse beynin 1 gramını yapamazlar.

Firestorm
04-10-2012, 13:25
Bunun olmasına imkan yok, Çünkü bu takdirde aynı zamanda gözün yapısı olarak beyne de bağlanabilmesi lazım, bu da beyinden de bir miktar anlamak demek, hatta baya bir,

Ama tüm dünyadaki bilgisayarlar birleşse beynin 1 gramını yapamazlar.

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=413649#post413649

Üstteki konuyu inceleyip görün iddanızın geçersizliğini....

lionawar
04-10-2012, 14:08
Ne yazıyor ki burada ?

Göz kötü tasarım mı ?

Kötüyse daha iyisini biliyor olmalısın, hadi yap, istersen arkana tüm dünyayı al, ve yap bakalım. O zaman şöyle söyleyeyim daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu..

Ve bundan daha iyisini, hatta benzerini bile insan yapamaz. Ne önceden, ne şimdi, ne de daha sonra...

3 boyutlu görme sistemimi, 570 megapiksel çözünürlük mü, auto focus, auto ışık algılamamı, ...

Kısaca hatanızı da diyiverem:
Göz değil "görme sistemi" olarak bakmanız gerekir, Tek başına bir göz görme olayını gerçekleştiremez, görme sistemi 2 adet göz kirpik, göz kapakları, beyne giden sinir yolları ve beyin görme sistemi ile birlikte düşünülmelidir.

Bir göz de sarı nokta olabilir, ama 2 göz olunca zaten bu nokta assimile oluyor. Bunun gibi 2 adet göz ayrıca 3d görmeyi sağlıyor. Ve görme alanını da büyütüyor.

Görmek işlemi bu sistemlerin birlikte çalışmasından kaynaklanıyor. Ayrı ayrı düşünüp son sonuca biri üzerinden gitmek yanlış.

Tıpkı yürümek gibi, tabii ki tek ayakla düzgün yürünemez, düzgün denge sağlanamaz, eğer böyle tek tek düşünüyorsak o zaman ayak/bacak da gayet hatalıdır derdik...

Sağlıklı bir insan için görme sistemimiz Allah ın yarattığı en mükemmel sistemdir.

Bundan daha iyisi yoktur, düşünülemez bile, planı bile yapılamaz..

vartor
04-10-2012, 15:42
Allah'in herseyi mukemmel yarattigina inandiginiz halde, neden yine onun yarattigi bir deri parcasini kesip atmaya kalkisirsiniz, anlasilir gibi degil.

qlause
04-10-2012, 15:47
Onun yarattığı bakteriye, virüse niye ilaç geliştirirsiniz, onlarda tanrının bir sebepten yarattığı varlıklar, hasta oluyorsan bir nedeni vardır öyle doktora gidip ilaç alıp, tanrının yarattıklarını niye yok ediyorsun.

Neva
04-10-2012, 18:47
Allah'in herseyi mukemmel yarattigina inandiginiz halde, neden yine onun yarattigi bir deri parcasini kesip atmaya kalkisirsiniz, anlasilir gibi degil.

Hersey mukemmel(!), ancak nedense hep tamirat gerektiriyor.