Tanrının süper tasarımları
Pekala itiraf ediyorum bazen merak ediyorum, tanrı gerçekten bizi umursuyormu? hatta tanrı varmı?
sonra fark ediyorumki tanrının varlığının en iyi kanıtları yarattığı tüm süper şeyler!
En büyük spiral galaksilerden, en küçük mineraller ve modellemelere. ama henüz kutsal babamızın en büyük yaratımına en sevdiğine gelmedik yaşam! özellikle insan yaşamı.
şimdi tanrının sınırsız zekasıyla yarattığı birkaç şeye göz atalım.
bu çubuk böceği, tanrı bu hayvanı dala benzemesi için yaratmış, bu sayede bir kuş tarafından yenme ihtimali daha az oluyor muhteşem değil mi? süper tasarım!
Bu bukalemun, dili 30 santimetre uzaktaki böceği yakalayabilir hatta tanrı dilini yapışkan yapmıştır, bu sayede daha fazla sinek yakalayabilir. süper tasarım!
Bu çita, tanrı çitaya inanılmaz bir hız bahşetmiştir, saatte 110 km hızla koşabilir buda çitanın antilop yakalamasına yardım eder. süper tasarım , bence antilop için o kadarda değil.
Bu büyük beyaz, tanrı onu denizdeki en mükkemmel katil olması için tasarlamış, süper tasarım, ah evet orda yüzen bir insan olmadığı sürece, köpekbalığı tarafından ısırılmak ölümcül olabilir, süper tasarım , mm tamam bunu bu kadar sık söylemeyin
Bu insanın favori yaşam formu olan insan oğlunun çenesi, tanrı dişlerimizi kessin, parçalasın ve çiğnesin diye özelleştirmiş, tanrının bir mucizesi, süper tasarımmm! evet tamam ama bir talihsizlik eseri insan çenesi genellikle tanrının bize severek verdiği dişler için küçüktür, buda inanılmaz acıya sebep olur. SÜper tasarımmı? mm şuna tanrının dişçiler içinde planı varmış diyelim.
bu plazmodyum bu kandaki görünüşü kendini sinek ısırıklarıyla çoğaltır, böceklere karşı tatlı bir koku yayar bu sayede yaşama şansını arttırır. süper tasarım! ben diyorumki, bir dakka bekleyin burda diyorki plazmodyumun kanda yayılması sıtmaya sebep olabilir! bu her yıl 3 milyon insanı öldürür çoğunluklada çocukları, süper tasarım! hayır aslında bu süper falan değil, bu kadar masum çocuğu öldüren bir şeyin tanrı tarafından yapılması mümkün değil.
Tanrı mükemmeldir! O halde bunu kim tasarladı? Belki şeytan tasarlamıştır bilmiyorum ama tanrı değil, tanrı küçük masum çocukları sever ( bu yüzden onları acılar içinde öldürmekten zevk alır cennete erken almak için)
fakat bu dna da var bütün gelimiş yaşam formlarında aynı genetik kod mekanizması mevcut bu plazmodyumun diğer herşey gibi evrimleştiğinimi söylüyorsun? Elbetteki hayır hadi devam edelim.
bu 18 numaralı insan kromozomu, eğer çocuk normal olan 2 dışında bu kromozomdan 3 taneyle doğarsa 3 yaşından önce ölür, binlerce çocuk bu genetik hata yüzünden her yıl yaşamını yitiriyor, süper tasarım devam et! Mecburmuyum?
Bu yersinia pestis( ben öyle anladım) kara ölüme sebep olur sadece bir on yılda 20 milyon avrupalıyı öldürdü, bu avrupa nüfusunun yarısına denk insanın korkunç acılar içinde ölmesi demek süper tasarım son bitane daha!
bu smallpox ( çiçek hastalığı olur) virüsü çiçek hastalığı 20. yy boyunca en az 300milyon insanı öldürmüştür hemen hemen %90 ı amerikan kızılderilileriydi neredeyse tam bir soykırım. Yaşasın süper tasarım (alkış)
Biliyormusunuz sanki dünyada her canlı kendisi için var, insan herangi bir özel muamele görmüyor, görüyormu?
Hayarımı?
Bu yaşamın doğal seçilimle evrimleşmesi yüzünden, akıllı tasarımdan değil öyle değilmi?
evet
bunların hiç biri akıllı bir yaratıcının varlığını kanıtlayamaz öyle değilmi?
Hayır
Benim korktuğumda buydu işte