PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saadet Partisi: Teröre karşı tek çözüm İslam kardeşliği

idontneedagod
03-09-2012, 16:21
Bu fotoğrafı yaklaşık 1 saat önce İzmir Uluslararası Fuar Alanının ana girişinin yer aldığı oldukça işlek bir meydan olan Basmane Meydanı'nda çektim.

Ne desem bilemiyorum. Nasıl haykırsam, acısam mı, gülsem mi ağlasam mı?

Bu yazıyı asabilmek için kara cahil, tarih bilgisinden, dininin kendisinden bihaber olmak gerekir.

Bu yazıyı asabilmek için samimiyetsiz olmak, ortadoğuda bugün yaşananları görmemek gerekir.

Bu yazıyı asabilmek için yüzsüz olmak gerekir ki İslam'ın kardeşlikle hiçbir alakası yoktur. İslam, kendi içerisinde bile bilmem kaç parçaya bölünmüş ve daha kendi içerisinde mücadele eden bir dinken...

Bu yazıyı asabilmek için Kuran'ı okumamış olmak şarttır. Senin dinin sana benim dinim banadır da eğer ben senden değilsem katlim vaciptir.

Bu yazıyı asabilmek için bu ülkede yaşayan gayrimüslimleri ve dinsizleri yok saymak gereklidir.

Bu yazıyı asabilmek ... ne diyeyim. Yok söylenecek çok söz yok.

Hangi kardeşliktir ki bu bahsedilen? Bunun başarılmış bir örneği var mıdır? Bakın İslam ülkelerine, geri kalmışlığı falan bırakın, ekonomiyi, bilgisizliği de bırakın. Cahilliği bile göz ardı edin. Ama hani kardeşlik? Kim benim kardeşim?

Nasıl olacak bu İslam kardeşliği ve terörü nasıl bitirecek?

Bu kardeşlikte biz nerede yer alacağız? Kardeşiniz olmayacağız görünüşe göre, o zaman düşman mı olacağız?
:yuck:

Ahlaksız
03-09-2012, 16:42
Yahu,zaten İslam heryerimize işlemiş durumda..Şeriat ülkesinden ne farkımız var ki?!

Bugün Mısır'da ilk defa başörtülü bir bayan spiker haberleri sundu diye haber yapıldı..İslam ülkelerinde bile başörtülü kadınlar daha yeni haber sunuyorken,bizde uzun zamandır bu iş yapılıyor..!

Günde 5 vakit ezan okunuyor,Ramazan'da oruç tutmayanlar dövülüyor,Umreye/Hacca rahatça gidebiliyor herkes,...vb
Eee?

Ben eski Saadetçiyim bu arada..Bu insanları benim kadar anlayamazsınız..Tek bir kelime söyleyenebilir sadece;CAHİLLİK..!

ALKA
03-09-2012, 16:50
Saadet Partisi: Teröre karşı tek çözüm İslam kardeşliği
"Eğer benimle kardeş olmazsan o zaman ben de seni yok ederim" mantığıyla da saadet gelmez. Müslümanlar hala olsun 21. yy'da birbirlerini boğazlarken kardeşlik naraları atmaları gülünçtür.

Neva
03-09-2012, 16:55
Yazi iki turlu anlam(kardes) iceriyor olabilir.

Biri ulke icindeki teror, digeri sinirdisindaki teror.!

idontneedagod
03-09-2012, 17:10
"Eğer benimle kardeş olmazsan o zaman ben de seni yok ederim" mantığıyla da saadet gelmez. Müslümanlar hala olsun 21. yy'da birbirlerini boğazlarken kardeşlik naraları atmaları gülünçtür.

Kesinlikle haklısınız. Hem senden olmayanı boğazlayacaksın hem de terörü bitirmekten bahsedeceksin. As bakalım o meydana o pankartın yanına şunu "Teröre Tek Çare Dinlerden Özgürlüktür" sonra gör bakalım kıyamet nasıl kopartılıyor.

Ülke çapında bir kardeşlikten bahsediliyor ise öyle bir kavram kullanılmalı ki herkesi kapsasın. Türklük falan değil, hatta belki vatandaşlık bile değil çünkü bu ülkede vatandaş olmayan ve bu ülkede yaşayan insanlar da mevcut. Komşuluk mesela, ülke topraklarında yaşayan herkesin birbiri ile kardeşliği ya da bu kapsayıcılıkta kabul gören daha farklı birşey. Ama birleştirici unsur asla İslam olamaz. Olmamalı da.

idontneedagod
03-09-2012, 17:32
Bu ülkenin evlatları asırlar boyu mektebe başlarken, besmeleyle başlar. Siz geldiniz, bu besmeleyi kaldırdınız. Ne koydunuz yerine, 'Türküm, doğruyum, çalışkanım.' Sen bunu söyleyince, öbür taraftan da Kürt bir Müslüman evladı, 'Ya öyle mi, ben de Kürdüm, daha doğruyum, daha çalışkanım' deme hakkını kazandı. Ve böyle siz bu ülkenin insanlarını birbirlerine yabancılaştırdınız"
N. Erbakan
http://www.milligazete.com.tr/haber/tek-cozum-islam-kardesligi-219138.htm

...............................
“… Türk İslam Birliğinin oluşması, herkesin birbirini sevmesi, sokakta insanlar karşılaştığında birbirlerine selam vermeli, sevgiyle bakmalı, coşku olmalı, dostluk kardeşlik olmalı diye düşünüyorum. Ben yıllardan beri Türkiye’de sürekli bir gerilim olduğunu görüyorum. Yani bir sevgisizlik, gerilim... Herkes herkesi işte millet birbirini ihbar eder. O onun ayağına çelme takar o onun ayağına çelme takar. İyi insanlar da var şüphesiz ama, böyle bir sistem de var. Ben bu sistemin ortadan kalkmasını, sevginin hakim olmasını istiyorum. Bu da ancak Allah korkusuyla, Allah sevgisiyle olur diye düşünüyorum…”
Adnan Oktar / Iğdır TV – 28 Ağustos 2008

............................................

İmam Hatip etkisi

Doğu ve Güneydoğu'da en gözde eğitim kurumları arasında yer alan İmam Hatip Liselerinin, 28 Şubat sürecinde orta kısımlarının kapatılması ve lise bölümlerine engel çıkartılması, hem bölge gençlerinin maneviyatsız bir eğitimle yetişmesine hem de terörün tek çaresi İslam kardeşliği panzehirinin etkisinin azalmasına yol açtı.
http://www.rizetv.com.tr/?I=Haber&ID=25860

...........................................

Hangi İslam'dan bahsediliyor? Biz niye bilmiyoruz bunu? Kalplerimiz mi mühürlü?

spartacus
03-09-2012, 18:27
Ele fırsat geçmiş oy ve yandaş toplayacaklar, birazda nasiplenecekler.. Bu Ülke de siyaset ne için yapılır.. yandaş toplamak için, istismar üzerinden güdülemek için..

O yüzden ister islami isterse milliyetçi olsun, bu tarz propagandalardan tiksiniyorum.. Bu sözle ifade edilemez, iğrenmekten öte bir şey aslında...

Arkadaş 6 ayda bir açtığım facebook'a giriyorum, herkes abuk subuk paylaşımlar yapmış. hepside bu fotoğraftaki minvalde. Din, ırk birbirine girmiş, ha bire pompalanıyor... yazık! Bu toplum sağlıklı olabilir mi ki, sağlıklı bir şeyler bulunabilsin...

Ortama bakıyorsunuz, bu tür şeyleri istismar edenlere bakıyorsunuz, resmen kusmuk deryası... E tabi bir toplum bunlarla beslenirse, yemişi de böyle olur... Ne ekersen onu biçersin...

Kızmak bile yersiz kalıyor, zira herkesin taktiği, yöntemi bu. Kof, içi boş sloganik, propagandif istismarlar, hep bir gütme amacı... gerçi bu tür ideolojiler de kof, hal böyle olunca ne ile dolacak içleri? Güya, böyle doluyor..

qlause
03-09-2012, 21:40
Huzurun temeli ekonomik gelişmişlik, sosyal eşitlik ve gelir dağılımındaki denge ve buna bağlı iyi bir eğitim ve yaşamdır, gerisi yalan.

Corpse Bride
03-09-2012, 22:20
şu saatten sonra kardeşlikten bahsetmek, küfretse daha iyiydi. ama şu var prim yapar bu tür sloganlar oy için evet. internet her evde olsada anadoluda çoğu insan medyyanın yanlı haberini okuduğundan izlediğinden herşey süt liman gibi algılıyor, zaman gazatesi tv yayınları sanırsın ülke saadetten ölüyor.sevgili anneciğime azcık bişeyhler söylemek istedim bu konuda beni kovdu n'alçak kadın, onu ziyarete gidende hata zaten. dostlukmuş yemişim dostluğunuzu, siyaset ve dostluk hı hı çok içiçe sahidende.

qlause
03-09-2012, 22:22
Onlara göre herşey tıkırında ya bak şöyle oluyor böyle oluyor terör var diyince suçlu oluyoruz yok öyle bişey vatan haini diyolar sanki terör yok sen reddetsende var arkadaş git sen onu çocuğu ölen ailelere söyle bakayım yüzlerine bakabilicekmisin.

Anima Libera
04-09-2012, 01:44
Bozuk plak gibi eski martavalları tekrarlıyorlar. Ancak fazla itibar gösteren yok. Kendi işleri
için 'terörü' propaganda olarak kullanmışlar. Asıl terör 'islamda' buluşunca esecektir.

ALKA
04-09-2012, 02:15
Kesinlikle haklısınız. Hem senden olmayanı boğazlayacaksın hem de terörü bitirmekten bahsedeceksin. As bakalım o meydana o pankartın yanına şunu "Teröre Tek Çare Dinlerden Özgürlüktür" sonra gör bakalım kıyamet nasıl kopartılıyor.

Ülke çapında bir kardeşlikten bahsediliyor ise öyle bir kavram kullanılmalı ki herkesi kapsasın. Türklük falan değil, hatta belki vatandaşlık bile değil çünkü bu ülkede vatandaş olmayan ve bu ülkede yaşayan insanlar da mevcut. Komşuluk mesela, ülke topraklarında yaşayan herkesin birbiri ile kardeşliği ya da bu kapsayıcılıkta kabul gören daha farklı birşey. Ama birleştirici unsur asla İslam olamaz. Olmamalı da.
Kelimesi kelimesine dediklerine katılıyorum sevgili idontneedagod. İnsan olmanın kendisi dururken Türk, Kürt, laik, dindar, İslam,İslam değil diye ayrılmaya ne gerek var? Senden farklı olanla neden kardeş olamayasın? Senden farklı olanı neden hoş göremeyesin? Herkesi ille kendine benzetmek İslam etmek mecburiyeti niye?

Aklıma çok güzel bir fikir verdin ve sana ait olan bu sözü kullandım..

http://dijitalkoleksiyon.files.wordpress.com/2012/09/imag0671.jpg

qlause
04-09-2012, 03:03
Kelimesi kelimesine dediklerine katılıyorum sevgili idontneedagod. İnsan olmanın kendisi dururken Türk, Kürt, laik, dindar, İslam,İslam değil diye ayrılmaya ne gerek var? Senden farklı olanla neden kardeş olamayasın? Senden farklı olanı neden hoş göremeyesin? Herkesi ille kendine benzetmek İslam etmek mecburiyeti niye?

Aklıma çok güzel bir fikir verdin ve sana ait olan bu sözü kullandım..

http://dijitalkoleksiyon.files.wordpress.com/2012/09/imag0671.jpg

Evet size katılıyorum herkes insandır hiç kimseyi başka başka ayırmaya gerek yok!