Bu fotoğrafı yaklaşık 1 saat önce İzmir Uluslararası Fuar Alanının ana girişinin yer aldığı oldukça işlek bir meydan olan Basmane Meydanı'nda çektim.
Ne desem bilemiyorum. Nasıl haykırsam, acısam mı, gülsem mi ağlasam mı?
Bu yazıyı asabilmek için kara cahil, tarih bilgisinden, dininin kendisinden bihaber olmak gerekir.
Bu yazıyı asabilmek için samimiyetsiz olmak, ortadoğuda bugün yaşananları görmemek gerekir.
Bu yazıyı asabilmek için yüzsüz olmak gerekir ki İslam'ın kardeşlikle hiçbir alakası yoktur. İslam, kendi içerisinde bile bilmem kaç parçaya bölünmüş ve daha kendi içerisinde mücadele eden bir dinken...
Bu yazıyı asabilmek için Kuran'ı okumamış olmak şarttır. Senin dinin sana benim dinim banadır da eğer ben senden değilsem katlim vaciptir.
Bu yazıyı asabilmek için bu ülkede yaşayan gayrimüslimleri ve dinsizleri yok saymak gereklidir.
Bu yazıyı asabilmek ... ne diyeyim. Yok söylenecek çok söz yok.
Hangi kardeşliktir ki bu bahsedilen? Bunun başarılmış bir örneği var mıdır? Bakın İslam ülkelerine, geri kalmışlığı falan bırakın, ekonomiyi, bilgisizliği de bırakın. Cahilliği bile göz ardı edin. Ama hani kardeşlik? Kim benim kardeşim?
Nasıl olacak bu İslam kardeşliği ve terörü nasıl bitirecek?
Bu kardeşlikte biz nerede yer alacağız? Kardeşiniz olmayacağız görünüşe göre, o zaman düşman mı olacağız?