Orijinalini görmek için tıklayınız : Sinir bozucu bir şey
Evet arkadaşlar liseyi okumamış ve bu sene askere gidicek biriyle sağlık meslek 3. sınıfa giden bir kız evlendi ve bildiğiniz üzere, evli biri liseye devam edemiyor.
Bunu nasıl yorumlarsınız.
Katibe Bartleby
08-09-2012, 01:15
Evet arkadaşlar liseyi okumamış ve bu sene askere gidicek biriyle sağlık meslek 3. sınıfa giden bir kız evlendi ve bildiğiniz üzere, evli biri liseye devam edemiyor.
etmesin zaten.
kadın-erkek evliliklerinde, kadın tarafta olan kişi daha fazla okumuş ya da daha çok maaşlı bir iş sahibi ise ilerde hep sorunluluklar çıkıyor ortaya. ikisi de lise terk daha mutlu olurlar. bence devlet bunu düşünmüş olmalı ve haklı.
etmesin zaten.
kadın-erkek evliliklerinde, kadın tarafta olan kişi daha fazla okumuş ya da daha çok maaşlı bir iş sahibi ise ilerde hep sorunluluklar çıkıyor ortaya. ikisi de lise terk daha mutlu olurlar. bence devlet bunu düşünmüş olmalı ve haklı.
Bana göre yanlış bir düşünce, eğer kadın kendi ayakları üstünde duramıyorsa kocasına muhtaç oluyor ve kocası ne kadar şiddet gösterirse göstersin gidicek yeri olmadığından o şiddete göz yummak zorunda kalıyor ve ortada evlilik diye bir şey kalmıyor evlilik işkence ve dayak sarmalına dönüşüyor.
Öte yandan kadında çalışıyorsa kocası kendine çeki düzen vermek zorunda.
+ kadın erkekten para istemiyeceği için para konulu tartışmalar ve dayak atmalar olmaz.
+ çocuklar için çok daha iyi ekonomik şartlar sağlanabilir
+ evin ekonomisi çok daha iyi olur çok daha kısa sürede ev araba gibi şeyler elde edilebilir.
Erken evlenen ve ekonomik durumu iyi olmayan erkek karısını zaten zorla çalıştırıyor ben buna çok rastladım ama temizlikçi olarak ama başka şekilde. üstelik paranın üstünede yatıyor.
Ben para kazanıyor diye en azından dayak yemeyen kadınlar tanıyorum. Kocası 5 para etmez kadın para kazanmasa yiyeceği hakaretn dayağın haddi hesabı yok, hoş yinede hakaret yiyor koca nasıl olduysa dize getirmiş.
Katibe Bartleby
08-09-2012, 14:13
Bana göre yanlış bir düşünce, eğer kadın kendi ayakları üstünde duramıyorsa kocasına muhtaç oluyor ve kocası ne kadar şiddet gösterirse göstersin gidicek yeri olmadığından o şiddete göz yummak zorunda kalıyor ve ortada evlilik diye bir şey kalmıyor evlilik işkence ve dayak sarmalına dönüşüyor.
Öte yandan kadında çalışıyorsa kocası kendine çeki düzen vermek zorunda.
+ kadın erkekten para istemiyeceği için para konulu tartışmalar ve dayak atmalar olmaz.
+ çocuklar için çok daha iyi ekonomik şartlar sağlanabilir
+ evin ekonomisi çok daha iyi olur çok daha kısa sürede ev araba gibi şeyler elde edilebilir.
Erken evlenen ve ekonomik durumu iyi olmayan erkek karısını zaten zorla çalıştırıyor ben buna çok rastladım ama temizlikçi olarak ama başka şekilde. üstelik paranın üstünede yatıyor.
Ben para kazanıyor diye en azından dayak yemeyen kadınlar tanıyorum. Kocası 5 para etmez kadın para kazanmasa yiyeceği hakaretn dayağın haddi hesabı yok, hoş yinede hakaret yiyor koca nasıl olduysa dize getirmiş.
Dostum, kusura bakma ama çok saçmalamışsın.
Ben sadece gözümle gördüklerimi anlattım gerçek yaşam sana saçma geliyorsa bilemem.
Tanıdığım evli kişiler var. Bunlar açık öğretimle liseyi de okuyabilmektedir.
İş insanın azmine bağlı olarak oluşuyor. Yeter ki gerçekten istemeyi bilelim...
Bir üyemiz de bakın neler demiş ;
------------------------------------------------------------------
Alıntı:
Katibe Bartleby´isimli üyeden Alıntı
etmesin zaten.
-----------------------------------------------------------------
Bu kadar yalan ve yanlış bir söze ilk defa burada rastlamaktayım. Ne kadar da kadın düşmanı var bu toplumda. Aslında ben bu arkadaşın iddia ettiğinin tam aksini gözlemlemekteyim. Kadın eğer daha çok okumuş ve daha da çok para kazanıyorsa, o evlilik tam bir huzur içinde geçer. Yeter ki erkekde aşağılık karmaşası bulunmasın.
Ancak aşağılık karmaşası olan erkeklerde bu durum bir çeşit psikolojik eksikliğin göstergesidir. Bu gibi eksik kişiler kadınların daha üstün durumda olmasını çekemezler. Bu kişilerin evlenmeden önce sağaltılmaları gerekir!
FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK...
------------------------------------------------------------------
Alıntı:
Katibe Bartleby´isimli üyeden Alıntı
etmesin zaten.
-----------------------------------------------------------------
Bu kadar yalan ve yanlış bir söze ilk defa burada rastlamaktayım. Ne kadar da kadın düşmanı var bu toplumda. Aslında ben bu arkadaşın iddia ettiğinin tam aksini gözlemlemekteyim. Kadın eğer daha çok okumuş ve daha da çok para kazanıyorsa, o evlilik tam bir huzur içinde geçer. Yeter ki erkekde aşağılık karmaşası bulunmasın.
Ancak aşağılık karmaşası olan erkeklerde bu durum bir çeşit psikolojik eksikliğin göstergesidir. Bu gibi eksik kişiler kadınların daha üstün durumda olmasını çekemezler. Bu kişilerin evlenmeden önce sağaltılmaları gerekir!
FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK...
Çok doğru benim gözlemlerimde bu şekilde. aşağılık kompleksi gerçekten çok kötü bir şey, babadan kaynaklanıyor olabilir, ama daha çok kişinin kendi gelişimiyle alakalı benim babamda iyi bir baba değildi, ama kendime güvenim tam.
Katibe Bartleby
08-09-2012, 19:50
Çok doğru benim gözlemlerimde bu şekilde. aşağılık kompleksi gerçekten çok kötü bir şey, babadan kaynaklanıyor olabilir, ama daha çok kişinin kendi gelişimiyle alakalı benim babamda iyi bir baba değildi, ama kendime güvenim tam.
ya sen önce bi kendi laflarına bak taam mı? ilk iletinde daha haberi aktarırken erkek olanın lise terk olduğunu söylemişsin. liseli kızın evli olduğu için okulu bırakmak zorunda olduğu haberinin adamın ne mezunu olduğuyla ne ilgisi varki onu en önce söylüyosun . kız doktor karısı olsa okula devam etmesine izin mi verilcekti. bence sen de aynen devlet gibi düşünüyosun içten içe bu durumdan memnunsun. ama bence de haklısın yani, çümkü bu gibi evliliklerde sorunluluklar oldukça çok.
Katibe Bartleby
08-09-2012, 19:53
Ancak aşağılık karmaşası [/B]
aşşağılık karmaşası ne yaa, ilk defa duyuyorum. sanırım trollük yapıyosun.
ya sen önce bi kendi laflarına bak taam mı? ilk iletinde daha haberi aktarırken erkek olanın lise terk olduğunu söylemişsin. liseli kızın evli olduğu için okulu bırakmak zorunda olduğu haberinin adamın ne mezunu olduğuyla ne ilgisi varki onu en önce söylüyosun . kız doktor karısı olsa okula devam etmesine izin mi verilcekti. bence sen de aynen devlet gibi düşünüyosun içten içe bu durumdan memnunsun. ama bence de haklısın yani, çümkü bu gibi evliliklerde sorunluluklar oldukça çok.
Bir yazı ancak bu kadar çarpıtılabilir.
Ben diyorum ki çocuk liseden mezun olmamış kız ise 3. sınıftan 4. sınıfa yeni geçmiş fakat evlendiler ve okula devam etmesi mümkün değil.
Bu konu hakkındaki düşünceleriniz ne diye sordum sen ise ne diyorsun.
spartacus
08-09-2012, 21:38
İnsan istediği okulu, imkanı ölçüsünde istediği gibi okuyabilmeli..
Haktan mahrumiyetin hukuki gerekçesi ne? Evli olması? Evlilik böyle bir hakkın kullanımına engel mi? (değil), bu gerekçe çürük, dolayısıyla hukuksuz...
Bence de çok saçma bir uygulama, ancak yüksek okul ile beraber 3 yıl içinde hemşire olacağını bile bile evlenmek bu ne sabırsızlık?
Katibe Bartleby
08-09-2012, 22:39
Bence de çok saçma bir uygulama, ancak yüksek okul ile beraber 3 yıl içinde hemşire olacağını bile bile evlenmek bu ne sabırsızlık?
her iletinle yasağı desteklediğinin farkında mısın?
önce ilk iletinle yok efendim erkek olan okumamışta kız liseyi okuyomuş diyerek aradaki tahsil farkından dolayı çaktırmadan destek verdin yasağa.
şimdi de evlenmeseymiş sıksaymış dişini bekleseymiş 3 yıl daha diyerek yine destek veriyorsun.
Ben diyorum ki mevcut şartları değerlendirince kızın yaptığı nedir? bir mantığı var mıdır?
Ortada bir yasak var ve benim bunu değiştirme gücüm yok ve kızında yok? liseyi bitirmesine bir sene kalmışken yani seneye yazın evlenebilecekken, üstelik şuanda evlense bile zaten kocası askere gideceği için onu 1.5 sene bekleyecekken, neden bu acele? onu merak ettim ve görüşlerinizi sordum burada bu konuyu yasağa destek için açmış gibi mi duruyorum?
Katibe Bartleby
08-09-2012, 23:32
Ortada bir yasak var ve benim bunu değiştirme gücüm yok ?
hıı tabii sanki gücün olsa değiştircende.
Sen benim yazdıklarımın hiç birini okumadın dimi ben kadının çalışması gerektiğini savunuyorum zaten ben çalışmayan bir kadınla evlenmem sen neyin peşindesin, bütün yazılarımı okumadan bir daha cevap yazmassan sevinirim her yazıda senin gibi olayı saptırmaya çalışan insanlar çıkmak zorunda mı?
Katibe Bartleby
09-09-2012, 00:02
zaten ben çalışmayan bir kadınla evlenmem
aferin bir çalışmayan kadınları aşağılamadığın kalmıştı.