Katibe Bartleby´isimli üyeden Alıntı
etmesin zaten.
kadın-erkek evliliklerinde, kadın tarafta olan kişi daha fazla okumuş ya da daha çok maaşlı bir iş sahibi ise ilerde hep sorunluluklar çıkıyor ortaya. ikisi de lise terk daha mutlu olurlar. bence devlet bunu düşünmüş olmalı ve haklı.
|
Bana göre yanlış bir düşünce, eğer kadın kendi ayakları üstünde duramıyorsa kocasına muhtaç oluyor ve kocası ne kadar şiddet gösterirse göstersin gidicek yeri olmadığından o şiddete göz yummak zorunda kalıyor ve ortada evlilik diye bir şey kalmıyor evlilik işkence ve dayak sarmalına dönüşüyor.
Öte yandan kadında çalışıyorsa kocası kendine çeki düzen vermek zorunda.
+ kadın erkekten para istemiyeceği için para konulu tartışmalar ve dayak atmalar olmaz.
+ çocuklar için çok daha iyi ekonomik şartlar sağlanabilir
+ evin ekonomisi çok daha iyi olur çok daha kısa sürede ev araba gibi şeyler elde edilebilir.
Erken evlenen ve ekonomik durumu iyi olmayan erkek karısını zaten zorla çalıştırıyor ben buna çok rastladım ama temizlikçi olarak ama başka şekilde. üstelik paranın üstünede yatıyor.
Ben para kazanıyor diye en azından dayak yemeyen kadınlar tanıyorum. Kocası 5 para etmez kadın para kazanmasa yiyeceği hakaretn dayağın haddi hesabı yok, hoş yinede hakaret yiyor koca nasıl olduysa dize getirmiş.