PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 21.yüzyılın ilkel kabilesi

Neva
15-09-2012, 08:12
http://static.euronews.com/articles/129443/300x168_129443_21-yuzyilin-ilkel-kabilesi-ilk-ke.jpg

Onlar 21. yüzyılın dünyasında modern hayatla hiç bağlantı kurmamış ilkel bir kabilenin üyeleri.
Peru’nun Amazon ormanlarında dış dünyadan izole bir kabile bulundu. Daha önce helikopterlerle kuşbakışı fotoğraflanan bu kabile ilk kez bu kadar yakından görüntüleniyor.

Araştımayı yürüten Amazon ve Afro-Peru Kökenliler Enstitüsü başkanı Mayta Capac Alatrista kabileyle yakınlaşmalarının ayrıntılarını veriyor:

“Tamamen doğal yaşam şartları altında dış dünya ile bağlantısı olmayan bu topluluk ormandan açıklık nehir kıyısına geldiklerinde ilk defa bu kadar yakından iletişim kurma imkanı bulduk. Oraya göçebe oldukları için yiyecek arama amacıyla geldiklerini düşünüyoruz.”

Filma alınan kabile üyelerinin şaşkın ve ürkek bakışları objektiflere takılıyor. Dikkat çeken bir diğer nokta ise kabile üyelerinin muntazam şekilde yapılmış sepetleri, aletleri ve bıçakları oldu.
Uzmanlar dış dünya ile bağlantı kurmamış 100 dolayında kabilenin yarısından fazlasının Brezilya ve Peru’da yaşadığını tahmin ediyor.

euronews.

rastaman
15-09-2012, 09:12
Eminim diğer tüm first contact-yerlilerle ilk temas- videoları gibi bunun da bir düzmece olduğu iddiaları ortaya atılacaktır.Aslında yerlilerle kurulan ilk temas onların modern hayat bulaşmamış hallerini gözlemlememiz için altın değerinde,çünkü genelde takip eden birkaç yıl içinde yerliler elde radyo,üslerinde tişörtlerle fotoğraflanıyor.10-15 yıl içinde de antropologlar için o eşsiz değerlerini yitiriyorlar.

Konuyla ilgili tavsiye edebileceğim birkaç video var,ilki-ve en güzeli-1974'de çekilen ve 76'da yayınlanan Papua Yeni Gine'deki Toulambi kabilesiyle ''medeniyetin'' ilk temasını görüntüleyen Belçikalı antropolog Jean-Pierre Dutilleux'un belgeseli.

Youtube'da 4 part halinde var,ilkini seyretmeseniz de olur,diğer 3 partın linkleri;

http://www.youtube.com/watch?v=WmXQPy3hQYE

http://www.youtube.com/watch?v=omzc43K8EfU

http://www.youtube.com/watch?v=SVS2MfyeZxA

Vaktiniz varsa seyredin,tartışalım.Daha önce görmeyenler çok şey kaçırdıklarını izleyince anlayacak.Bulabileceğiniz en ilkel ve uygar dünyadan uzak toplumun görüntüleri bunlar.

Aslında en ünlü uncontacted/temas sağlanmamış yerli grubu Filipinlerdeki Tasadaylar.İngilizcesi olanlar şu linkten Tasaday belgeselini izleyebilir;
http://www.youtube.com/watch?v=jpBg7zNDsTM&feature=related

Bu belgesel Tasadayların bir parodiden ibaret olduğu iddialarına karşı çıkıyor,ama eldeki veriler pek iç acıcı değil;Tasadayları keşfeden Manuel Elizalde'nin dönemin diktatörü Ferdinand Markos'un emriyle ya da onayıyla Filipinlere turist çekmek için böyle bir parodiye başvurduğu düşünülüyor.Hiçbir mağarada ya da olası bölgede eski Tasadaylara ait kalıntıların bulunmaması,besin alışkanlıkları ve çevre arasındaki uyumsuzluk gibi konular şüphe uyandırmaya başlayınca önce hukumet bölgeyi araştırmalara kapıyor,sonra izinsiz araştırmacılar silahlı saldırıya uğruyor.Birkaç yıl sonraysa görüntülerdeki yerlilerden birkaçı herşeyin tezgahtan ibaret olduğunu,vaadedilen paraları da alamadıklarını anlatıyor.Aynı yıl bu ''itirafçı'' yerlilerden biri silahlı saldırı sonucu faili meçhule gidiyor.

Tasaday olayını ve belgeselini Şener Şen'in Değirmen'indeki gibi ''kontrolden çıkan bir düzenbazlık'' olarak görmek mümkün,ayrıntılar o kadar komik ki bu konuyla ilgili bir film bile çekilebilir.
Toulambilerinse gerçek olduğuna hiç kuşkum yok,eğer o da dolapsa kesinlikle her bir yerliye Oskar vermeli.

lionawar
15-09-2012, 12:02
Benim fikrimde zaten bu, eğer Tanrı insana yardım etmemiş olsaydı, biz böyle olurduk. Neden değilsek, bu Tanrı nın direkt olarak insana yardım etmesinden dolayıdır..

Firestorm
15-09-2012, 12:20
İlk resimdeki adamların üst dudaklarının üstündeki şey ney acaba?

qlause
15-09-2012, 12:21
Benim fikrimde zaten bu, eğer Tanrı insana yardım etmemiş olsaydı, biz böyle olurduk. Neden değilsek, bu Tanrı nın direkt olarak insana yardım etmesinden dolayıdır..

Ne diyorsun sen ya? Tanrı neden bu kabilelere yardım etmemiş? onlar günahkar mı? neden dinden haberleri yok ve tanrısızlar? hatta neden dillerinde tanrı veya peygamber gibi kelimeler yok?

Galiba insanların şehirsel gelişiminin çok erken dönemlere dayandığını unuttun?

Nedense tanrı hep çok iyi eğitim görmüş ve kendini çok iyi yetiştirmiş araştırmacı ve tanrıtanımaz kişilere ilim veriyor? neden okuma yazma dahi bilmeyen ve bilgi birikimi az olan insanlara, elektriğin yada dünyanın yörünge hızının hesaplanması ile ilgili ilimleri vermemiş?

Avrupa gelişmeyip bu gün ki haline gelmese idi eğer sen inanıyor musun ki şu bilgisayarı veya interneti kullanacak tın?

İnsanların bu gün ki gelişmişlik seviyesine gelmesinin nedeni, tarımın nasıl yapıldığını öğrenmesi ve buna uygun bir mevsimde yaşamasıdır, böylece 1 insan 100 lerce insana bakmış ve o diğer 100 lercesi bilim ile uğraşmıştır, bilimle uğraşamayanlar askerlik ve dinle uğraşıp bu bilimle uğraşanlarla uğraşmıştır, her seferinde onları lanetleyip, ellerinde yine onların icat ettiği silahlar ve sistemlerle onları öldürmüştür.

Ekvatoral iklimdeki kabilelerin gelişmemesi tamamen evcil hayvan yokluğu ve tahıl tarımına el verişli iklimin olmamasından dolayı, her bireyin kendi ihtiyaçlarını avlanarak karşılamasından, daha küçük yaşlarda avlanmaya başlarlar onlarda tek eğitim avlama ve toplamadır.

Sen ne diyorsun ya? bütün bu gelişimi, şimdiye kadar yetişmiş bütün bilim adamlarını bir kenara attın ve her şeyi tanrıya bağladın. Süpersin, bilimi tanrı yolladı diye, bu gün ABD de evangelistler bilimle çok uğraşıyor her şeyi yasaklamaya çalışıyor, islam alimleri interneti deccal ilan ediyor, bilim adamlarına ağza alınmayacak hakaretler ediyor, geçmişte bilim tanrıdan geldiği için, sürekli incil ve kuran ile çelişiyor ve kilise ve imamların baskıları ve tehditleri altında gelişmeye çalışıyordu, Almanya da ihtilal olmasa ve kilise otoritesi ortadan kaldırılmasaydı sence bilim bu kadar gelişir miydi?

Bu gün ne kullanıyorsan kusura bakma ama hep bu dine karşı savaş veren insanlar sayesinde.

PEXMANQ
15-09-2012, 19:37
Bu gün ne kullanıyorsan kusura bakma ama hep bu dine karşı savaş veren insanlar sayesinde.

ne alakasi varsa.su anki cogu teknolojik gelismeyi yapanlar hep ateistlermi komik olma lutfen

bence bu tip haberler zaten evrim sacmaliginada yanit gibi...evrimciler ha bire degisik fosiller iskeletler bulurlar..onlarida zorlada olsa yok maymun insan arasi bi yere oturtmaya calisirlar..maalesef su ana kadarda bisi bulamadilar oda ayri bir uzuntu konusu..demek istedigim ozellikle guney amerika peru bolivya insanlari cok degisik yuz hatlarina sahipler..ne tip insanlar var daha baska kim bilir..bu bulunan fosillerde zaten cogu farkli insan yuzlerine ait..digerleride zaten ya orangutan ya maymun ya bisi...yani her bulunan degisik tipli bir yuzu hemen ahanda evrime yamamaya calismayalaim

ama zaten daha henuz bisi bulduklari yok..kaziyor beyefendiler hala

qlause
15-09-2012, 19:52
O değişik suratlar nasıl oluşmuş? :) hey hey. Sen kiliseye baş kaldırı olmasa ve bilim rahat kalmasa bu gelişmeler olacak sanıyorsun? :) Adamlar zamanında kiliseyi ve dini öyle bir eleştirdi ve yakalarını sıyırdı ki günümüz teknolojisine kavuştular.

Müslüman ülkeler ise o gün bu gündür hiç bir buluşa imza atamıyor, sürekli onların ürettiği teknolojileri kullanıyor ve onların 50 yıl önceki 2. el üretim araçlarıyla üretim yapmaya çalışıyor, yalansa yalan de ve bana yapılan buluşları ve üretim kapasitesi ile teknolojik üretimi yüksek olan bir müslüman ülke göster, yada dini baskının yoğun olduğu hristiyan bir ülke.

PEXMANQ
15-09-2012, 19:57
O değişik suratlar nasıl oluşmuş? :) hey hey. Sen kiliseye baş kaldırı olmasa ve bilim rahat kalmasa bu gelişmeler olacak sanıyorsun? :) Adamlar zamanında kiliseyi ve dini öyle bir eleştirdi ve yakalarını sıyırdı ki günümüz teknolojisine kavuştular.

Müslüman ülkeler ise o gün bu gündür hiç bir buluşa imza atamıyor, sürekli onların ürettiği teknolojileri kullanıyor ve onların 50 yıl önceki 2. el üretim araçlarıyla üretim yapmaya çalışıyor, yalansa yalan de ve bana yapılan buluşları ve üretim kapasitesi ile teknolojik üretimi yüksek olan bir müslüman ülke göster, yada dini baskının yoğun olduğu hristiyan bir ülke.

ilk cumle haric dediklerinde haklisin(waybe ilk defa bi noktada anlastik:)

ancak bunda islamin bir sucu varmi hasa Allahin bir sucu.Allah insanlara aman calismayin dusunmeyin oturun birbirinizi yiyin mi diyon.Bunda suc zaten bizim.Biz sozum ona musluman toplumlariz.Ama bu toplumlarda birbirine kazik atmaktan,yolsuzluktan bilmem neden bilime vakitmi kaliyor..kimileri altin tuvalete ederken kimileride ac geziyor.uzun bi konu aslinda..neyse

ilk cumlene donersek..degisik yuzler evrimle olusuyorsa ..way anasini ...bunuda yeni duydum ilk defa.demek bizim cocuklarimizda evrimle olusacak..bi yasima daha girdim

qlause
15-09-2012, 20:03
ilk cumle haric dediklerinde haklisin(waybe ilk defa bi noktada anlastik:)

ancak bunda islamin bir sucu varmi hasa Allahin bir sucu.Allah insanlara aman calismayin dusunmeyin oturun birbirinizi yiyin mi diyon.Bunda suc zaten bizim.Biz sozum ona musluman toplumlariz.Ama bu toplumlarda birbirine kazik atmaktan,yolsuzluktan bilmem neden bilime vakitmi kaliyor..kimileri altin tuvalete ederken kimileride ac geziyor.uzun bi konu aslinda..neyse

ilk cumlene donersek..degisik yuzler evrimle olusuyorsa ..way anasini ...bunuda yeni duydum ilk defa.demek bizim cocuklarimizda evrimle olusacak..bi yasima daha girdim

:) ortada yavaş yavaş değişen ve nesiller sonra birbiriyle görüntü olarak alakası kalmayan insan toplulukları olduğunu kabul ediyorsun yani?

Batı toplumlarıda bir zamanlar aynı yollardan geçti, kilise ve din adamları çok zengin idi, aynı şekilde soylularda öyle, ancak kiliseye baş kaldırmadan sonra bilgilenen ve eğitim seviyesi hızla artan halk, bu haksızlıkların önüne geçti.

Ahlak değerleri tamamen eğitim ve felsefe üzerine kurulmuştur gerisi yalan, din ile yönetilen ülkelerin hali ortada.

Zamanında osmanlıda 5-6 yaşlarında kızları cariye olarak alıp, hizmetçi yapan ve daha sonra bu kızı cinsel anlamda istismar eden bir toplumdu. Kimse inkar etmesin, zamanında şeytan diye öğretmen öldürüldü.

İnternet deccal ilan ediliyor. :) Hala insanların kendi çabalarıyla ve çok çalışarak elde ettikleri şeyler için olmayan bir güce kurban veriliyor ve dualar ediliyor.

Bu iş öyle oluyorsa otur bütün gün dua et her ay kurban kes tıp fakültesine git :)

Corpse Bride
15-09-2012, 20:29

bu insanlara niçin yardım etmemiş sizler görüp ibret alasınız diye mi? koooosskoca evreni yaratan tanrı birilerinin ibret alması için diğerini harcıyor. hmmm ne cömert ne düşünceli ne adil bir tanrı, sizi ayrıcalıklı kullarından yapmış. ne şanslısınız elit entellektüel ve eğitimli olmanız için akıl dağıtarak farklı kılması onun yüceliğinin göstergesi değilde nedir? ben iman etmeye gidiyorum sayın seyirciler.

rastamam@,

videolar için teşekkürler daha önce izlememiştim.

PEXMANQ
15-09-2012, 20:56
:) ortada yavaş yavaş değişen ve nesiller sonra birbiriyle görüntü olarak alakası kalmayan insan toplulukları olduğunu kabul ediyorsun yani?

Batı toplumlarıda bir zamanlar aynı yollardan geçti, kilise ve din adamları çok zengin idi, aynı şekilde soylularda öyle, ancak kiliseye baş kaldırmadan sonra bilgilenen ve eğitim seviyesi hızla artan halk, bu haksızlıkların önüne geçti.

Ahlak değerleri tamamen eğitim ve felsefe üzerine kurulmuştur gerisi yalan, din ile yönetilen ülkelerin hali ortada.

Zamanında osmanlıda 5-6 yaşlarında kızları cariye olarak alıp, hizmetçi yapan ve daha sonra bu kızı cinsel anlamda istismar eden bir toplumdu. Kimse inkar etmesin, zamanında şeytan diye öğretmen öldürüldü.

İnternet deccal ilan ediliyor. :) Hala insanların kendi çabalarıyla ve çok çalışarak elde ettikleri şeyler için olmayan bir güce kurban veriliyor ve dualar ediliyor.

Bu iş öyle oluyorsa otur bütün gün dua et her ay kurban kes tıp fakültesine git :)

din ile yonetilen ulke? varmi oyle bir yer..vatikan ve israil disinda?

qlause sana fazla mikrofon vermemek gerek.sapitmaya basliyorsun:=)

evrimlesme degildir o..senin 10 jenerasyon onceki dedelerinle senin tipin aynimi...kac bin tane dna karisiyor araya..farkli bisiler cikacak illaki..:=) evrimle ne alakasi var bunun..sizde tesadufle oluyor bu isler unutma:=)

qlause
15-09-2012, 21:06
işte o ufacık değişiklikler milyonlarca yıl sonra eskisinden tamamen farklı bir şeyi ortaya çıkarıyor aslında mantığı kabul ediyorsun :)

İran din ile yönetiliyor, israilin din ile yönetildiği falan yok, her ülke gibi kendi çıkarlarını düşünen bir ülke kendi çıkarını düşünmeyen hiç bir ülke yoktur (kukla hükümetlerle yönetilen halkı uyutulmuş ülkeler hariç)

Dini eleştiren yol alıyor, bağlanan yerinde sayıyor çünkü din değişmez, insanlar ise her gün değişir.