lionawar´isimli üyeden Alıntı
Benim fikrimde zaten bu, eğer Tanrı insana yardım etmemiş olsaydı, biz böyle olurduk. Neden değilsek, bu Tanrı nın direkt olarak insana yardım etmesinden dolayıdır..
|
Ne diyorsun sen ya? Tanrı neden bu kabilelere yardım etmemiş? onlar günahkar mı? neden dinden haberleri yok ve tanrısızlar? hatta neden dillerinde tanrı veya peygamber gibi kelimeler yok?
Galiba insanların şehirsel gelişiminin çok erken dönemlere dayandığını unuttun?
Nedense tanrı hep çok iyi eğitim görmüş ve kendini çok iyi yetiştirmiş araştırmacı ve tanrıtanımaz kişilere ilim veriyor? neden okuma yazma dahi bilmeyen ve bilgi birikimi az olan insanlara, elektriğin yada dünyanın yörünge hızının hesaplanması ile ilgili ilimleri vermemiş?
Avrupa gelişmeyip bu gün ki haline gelmese idi eğer sen inanıyor musun ki şu bilgisayarı veya interneti kullanacak tın?
İnsanların bu gün ki gelişmişlik seviyesine gelmesinin nedeni, tarımın nasıl yapıldığını öğrenmesi ve buna uygun bir mevsimde yaşamasıdır, böylece 1 insan 100 lerce insana bakmış ve o diğer 100 lercesi bilim ile uğraşmıştır, bilimle uğraşamayanlar askerlik ve dinle uğraşıp bu bilimle uğraşanlarla uğraşmıştır, her seferinde onları lanetleyip, ellerinde yine onların icat ettiği silahlar ve sistemlerle onları öldürmüştür.
Ekvatoral iklimdeki kabilelerin gelişmemesi tamamen evcil hayvan yokluğu ve tahıl tarımına el verişli iklimin olmamasından dolayı, her bireyin kendi ihtiyaçlarını avlanarak karşılamasından, daha küçük yaşlarda avlanmaya başlarlar onlarda tek eğitim avlama ve toplamadır.
Sen ne diyorsun ya? bütün bu gelişimi, şimdiye kadar yetişmiş bütün bilim adamlarını bir kenara attın ve her şeyi tanrıya bağladın. Süpersin, bilimi tanrı yolladı diye, bu gün ABD de evangelistler bilimle çok uğraşıyor her şeyi yasaklamaya çalışıyor, islam alimleri interneti deccal ilan ediyor, bilim adamlarına ağza alınmayacak hakaretler ediyor, geçmişte bilim tanrıdan geldiği için, sürekli incil ve kuran ile çelişiyor ve kilise ve imamların baskıları ve tehditleri altında gelişmeye çalışıyordu, Almanya da ihtilal olmasa ve kilise otoritesi ortadan kaldırılmasaydı sence bilim bu kadar gelişir miydi?
Bu gün ne kullanıyorsan kusura bakma ama hep bu dine karşı savaş veren insanlar sayesinde.