Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistler sonsuza dek yakılmayı hak etmek için ne yaptılar?
idontneedagod
28-09-2012, 22:27
Bu soruyu bir kaç forumda dile getirdim. Buna mantıklı bir açıklama getiren, ya da cevap vermeye tenezzül eden bir teist çıkmadı henüz.
Bakara 39:İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.
Bakara 218: ....Sizden kim dininden döner de kâfir olarak ölürse, öylelerin bütün yapıp ettikleri dünyada da, ahirette de boşa gitmiştir. Bunlar cehennemliklerdir, orada sürekli kalacaklardır.
Bakara 257:Allah, iman edenlerin dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kâfirlerin velileri ise tâğûttur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara (sürükleyip) çıkarır. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalırlar.
Nisa 55:Böylece onlardan kimi ona iman etti, kimi de sırt çevirdi. (O iman etmeyenlere) çılgın ateş olarak cehennem yeter.
Nisa 140: ...Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.
Maide 10: İnkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlar var ya; işte onlar cehennemliklerdir.
Cehennemde kimler var bizden başka? Katiller, tecavüzcüler, hırsızlar, dolandırıcılar, soy kırım yapan cani canavarlar. Yani kötüler.
Yahu biz ne kötülük yaptık ???
Firestorm
28-09-2012, 22:29
Bu soruyu bir kaç forumda dile getirdim. Buna mantıklı bir açıklama getiren, ya da cevap vermeye tenezzül eden bir teist çıkmadı henüz.
Bakara 39:İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.
Bakara 218: ....Sizden kim dininden döner de kâfir olarak ölürse, öylelerin bütün yapıp ettikleri dünyada da, ahirette de boşa gitmiştir. Bunlar cehennemliklerdir, orada sürekli kalacaklardır.
Bakara 257:Allah, iman edenlerin dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kâfirlerin velileri ise tâğûttur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara (sürükleyip) çıkarır. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalırlar.
Nisa 55:Böylece onlardan kimi ona iman etti, kimi de sırt çevirdi. (O iman etmeyenlere) çılgın ateş olarak cehennem yeter.
Nisa 140: ...Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.
Maide 10: İnkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlar var ya; işte onlar cehennemliklerdir.
Cehennemde kimler var bizden başka? Katiller, tecavüzcüler, hırsızlar, dolandırıcılar, soy kırım yapan cani canavarlar. Yani kötüler.
İnanmaman, allah'ı kabul etmemen ve ona tapmaman yeterli onlar için...
Ayrıca bizden olmayan bize karşıdır psikolojisininde bir ürünü...
istatistik
28-09-2012, 22:35
Orta Çağ mantığı ile düşündüğümüzde, tüm iyilikerin ve dünyadaki düzenin kaynağı tanrıdır. tanrının olmadığı bir beyin ise bu sözü edilenlerin tam zıttı bir yaşamdır tarzındaki düz mantık bizim cehennem denilen hayali mekanın müdavimleri olacağımız yönündeki iddianın temel dayanağıdır.
Her tartıştığımızda, "Ama allahın varlığını ret etsen de yokluğunu kanıtlayamazsın" diye cevaplayan inanır arkadaşlar, ben bu varsayımınıza gerek duymadan, sizlerin pek çoğundan (hatta çok büyük bir çoğunluğundan) daha iyi bir insan olabiliyorken, neden cehenneme gideyim? Nedendir sizdeki bu düz mantığın bir türlü değişmeyişi?
idontneedagod
29-09-2012, 13:12
Elbette cevap yok. Vicdanları elvermiyor söylemeye.
Siz aslında bir kötülük yapmadınız, sonsuza dek yakılmanız anlamsız diyemiyorlar. Korkuyorlar.
Bakın cuma hutbelerinde ne diyor imam; "Allah adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreden, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar"
Hadi beni geçin, hayatını iyiliğe adamış, insanlığa faydalı olmuş ateistler? Bu insanlar ne yaptı sonsuza dek yakılmayı hak etmek için?
Bakın cehennemin kadrosunun bir bölümünü sayıyorum size;
Demokritus
Bilinen en ünlü Hellenistik filozoflarından olan Demokritus, Sokrates öncesindeki filozoflar üzerinde büyük bir etki bırakmıştır Demokritus un atom teorisi, Antik Yunan düşüncesinde, entellektüelliğin en uç noktasını oluştururken, kendisi günümüzde modern bilimin atası olarak da anılmaktadır Demokritus, evren bilimi ve atom teorisinde Dünya nın küresel bir şekle sahip olduğunu ve herşeyin atom bağlarından oluştuğunu belirtmiştir
Epikurus
Milattan önce 340 yılında Atina da doğan Epikurus, Epikurusçuluk felsefe okulunu kurdu. Her ne kadar Demokritus un nedensellik ilkesinin etkisini inkar etse de, Demokritus un takipçisi olmuştur Epikurus a göre, felsefenin temel amacı korkudan bağımsız ve acının olmadığı bir mutluluğa kavuşmaktır Epikurus, dünyadan sonraki hayatta insanı ödüllendiren ya da cezalandıran bir tanrının olmadığını ve yaşadığımız dünyanın ebedi olduğunu iddia etmiştir
Andrew Carnegie
Amerikalı hayırsever bir iş adamı olan Carniege 1835- 1919 yılları arasında yaşamıştır İskoç doğumlu göçmen, Pittsburgh ta Carniege Çelik Şirketini kurdu Daha sonra ABD Federal Çelik Şirketi ile birleşerek ABD Çelik i oluşturdu Tarihteki en zengin ikinci adam olarak gösterilen Carniege, bütün servetini Amerika nın her yerine okullar, kütüphaneler yaptırmak için harcadı
Stephen Jay Gould
Stephen Jay Gould (1941- 2002) Amerikalı paleontolog, zoolog, evrimci ve bilim tarihçisi Doğal evrimin mekanizması üzerine birçok çalışmalar yaptı Kitapları ve yazıları ile evrimci biolojiyi yaygınlaştırmaya uğraştı Ayrıca Gould, din ile bilim arasındaki uyuşmazlık olmadığını, ikisininde insan hayatında ve deneyimlerinde farklı yerlere sahip olduğunu savunuyor
Richard Dawkins
Clinton Richard Dawkins (1941), günümüzdeki en göze çarpan bilimsel ataistlerden biri, aynı zamanda 2008 e kadar Oxford üniversitesinde proföser olarak bulundu Darwin in izinden giden, Richard Dawkins, doğal seçim yoluyla evrimin güçlü savunucularındandır Ayrıca, yaratıcılık ve tanrıcılık karşıtı çok satanlar listesine girebilen kitaplar yazmıştır
Stephen Hawking
1942 de doğan Stephen William Hawking, bir zamanlar Sir Isaac Newton ın da yaptığı, Cambridge Üniversitesi nde mathematik profesörlüğü yapıyor Evren bilimi ve kuantum fiziğine yaptığı katkılardan dolayı günümüzün en zeki insanı insanlardan biri olarak kabul ediliyor Cambridge de üniverteye devam ederken ALS ye (Motor Nöron Hastalığı) yakalanan bilim insanı, günümüzde neredeyse hiçbir sinir ve kaslarını kontol edemiyor ve konuşma birleştiricisi ile iletişimini sürdürüyor
kaynak (http://foto.ekolay.net/foto-galeriler/4/12392/15-unlu-ateist-13.aspx)
Ayrıca;
Thomas Edison(mucit), Carl Sagan (gökbilimci), Albert Einstein (bilimadamı), Bill Gates, Charles Darwin , Charles Bukowski(yazar), John Lennon(müzisyen), vb.
Türkler’den; Aziz Nesin (1993 yılında Sivas’ta yakılmaya çalışıldı) , Turan Dursun (1990 yılında öldürüldü) , İlhan Arsel (can güvenliği nedeni ile yurt dışında yaşadı ve 2009 yılında hayatını kaybetti), Nazım Hikmet (Türkiye’deki yaşamının önemli bir bölümünü hapishanede geçirdi), Can Yücel (Che Guevera’dan çeviri yaptığı için hapse mahkum edildi), Ali Demirsoy (biyolog), Celal Şengör(yerbilimci), vb.
Kaynak (http://ateist.wordpress.com/2007/07/15/)
Daha kimler kimler bir bilseniz. Bunların yanında daha nice adı duyulmamış insanlar. Bakın yalnızca mucitler değil, hayatında etliye sütlüye karışmamış, kimsenin malında gözü olmamış, iyilik yapmış ateistler var, bunların suçu ne?
Biz inanmamakla kalmıyor bir de eleştiriyoruz, hak ediyoruz galiba :)
bakkalmahmud
29-09-2012, 14:57
Neden sadece ateistler?,bir islamciya göre gayri müslümler cehenneme gidecek,,benimde bu konuda en cok merak etdiyim ,bu müslümanlarin (birzamanlar benimde sevgili allahimdi)allahi bütün iyileri,bütün bilim insanlarini vesaire vesaire cehenneme aticak,,kalan mamun sürüsüyle sonsuza kadar ne yapmayi düsünüyor öyle ya ali bile 100 maymun dostum olucagina bir akilli düsmanim olsun der,hep merak ediyorum bu allah sonsuza kadar bu maymun sürüsüne dayanabilirmi diye.
not...madimak katliamini hep yüzeysel takip etdim ve ilk defa bugün bu sitede o insanlari nasil yakdiklarini seyretdim ve tüylerim ürperdi,maymun lafi kesinlikle iyi ve aklin yolunda yürüyen müslümanlara deyil,allaha küfretdiyimdede bu maymunlarin allah anlayisina küfrediyorum.herkese saygilar
tekrar bir not...hem maymunla ayni atadan evrilmemize icerleyip hemde maymunlukda diretmeyide anliyamiyorum,,tekrar saygilar
bakkalmahmud
29-09-2012, 15:05
Bu inanis aslinda basite alinacak bir inanisda deyil bunun insan bilinc sagligi üstünde büyük negatif etkileri var,,,ben psikoloji biliminden cok az sey bilirim ama bir psikologun bu durumu felaket olarak aciklayabileceyinide cok iyi bilirim...
Yasamak isteyeceyim en son yer islamcilarin hakim oldugu bölgelerdir, hatta cok acik söylüyorum ,bir islamci bölgede yasamak zorunda olayim ,ya evden cikmam yada intihar ederim.
sayin idontneedagod,,yazdiklarimin konunuzla alakasi oldugu icin yazdim,,bunlari kir olarak düsünüyorsan özür dilerim yazdigim icin...saygilar
Mesela, bir kibriti yakıp ormana atan bir kimse "ben sadece kibriti yaktım, benim şuçum ne" diyemez..Çünkü, bu kimseye kibriti yaktığı için değil, ormanı yaktığı için ceza verilir...Yaptığı hareket küçüktür fakat tahribatı büyüktür..
Aynen öyle de küfür ve inkar zahiren küçük bir harekettir..Fakat, neticesi büyüktür..Çünkü, küfür ve inkar kainat kadar büyük bir cinayettir...Çünkü, bu kainattaki varlıkların ehemmiyetli bir makamı ve vazifesi vardır..Bütün kainattaki her bir varlık, manalı birer mektub ve vazifedar birer memurdurlar..İnkar ise, bu varlıkları manidarlık ve vazifedarlık makamından manasızlık, hikmetsizlik, vazifesizlik mertebesine düşürür..Ayrıca, bu dünyada Allah'ın muhterem ve mükerrem bir misafiri ve büyük emaneti omuzuna almış ve meleklere tercih edilmiş ve yeryüzünün halifesi ünvanını almış ve çok ehemmiyetli ve ulvi vazifeler için ve ebedi yaşamak için yaratılmış insanlık hakikatini de, vazifesiz, başıboş, gayesiz, manasız ve tabiat ve tesadüfün oyuncağı derecesine düşürür....Ayrıca, kafir, bütün kainatın Allah'ın birliğine şehadetini inkar ile yalanlar ve kainatta tecelli eden Allahın isimlerinin cilvelerini inkar ile tezyif eder..
İşte, madem küfür ve inkar bütün kainatı kıymetsizlik ve vazifesizlik ve hikmetsizlik ve manasızlık ile ittiham ettiğinden bütün kainatın manevi hukukuna tecevüzdür..Madem küfür nihayetsiz bir cinayettir..Öyle ise, azabı da nihayetsiz olur..Çünkü, nihayetsiz cinayet nihayetsiz azabı gerektirir.
Elhasıl, bu kainatın sahibinin kafiri ebedi cehenneme atması tam bir hikmet ve adalettir
idontneedagod
11-10-2012, 14:00
Nedir "küfürü" kainat kadar büyük bir cinayete eşdeğer yapan?
Tanrınızın adalet anlayışı ile bizimki uyuşmuyor anlaşılan
angel333
11-10-2012, 18:52
Ben cehennemde yanmaktan korkmuyorum
Eğer islam doğruysa ben yanmaya hazırım cehennemde
Bu kadar saçma bir dini gönderen allaha karşıyım....
İsyanım var.....
Jesus-Christ
22-10-2012, 20:55
Nedir "küfürü" kainat kadar büyük bir cinayete eşdeğer yapan?
Tanrınızın adalet anlayışı ile bizimki uyuşmuyor anlaşılan
İmzamda da alıntıladığım gibi, Venedik Tacirinde Portia'nin anladığı gibi..
Cehennem cennet gibi absürd şeylere zaten inanmıyorum ama bana cehennemden daha korkunç ne geliyor biliyor musunuz?
İnsanların böyle şeylere inanmaları ve diğerlerinin gerçekten cehennemlik olduğunu düşünmeleri..
Bu cehaletten ve insana duyulan nefretten daha korkunç bir şey olabilir mi?
MadScientist
26-02-2013, 23:08
Belkide Tanrı ateistleri yakmaz hani müslümanların dediği gibi çok merhametliymiş ya.
Ayetin ismini hatırlamıyorum ama şöyle birşey vardı.
Karşıma ne ile gelirseniz gelin fakat kul hakkı ile gelmeyin yazılıydı.
Birde şöyle birşey var kuranda tanrıya şirk koşan cehenneme ebedi girecektir.Peki ya ateistler onların ne suçu varda cehenneme girecek?İnsan olmalarımı insanlık görevini yerine getirmelerimi?
Pesimist89
27-02-2013, 01:46
Belkide Tanrı ateistleri yakmaz hani müslümanların dediği gibi çok merhametliymiş ya.
Ayetin ismini hatırlamıyorum ama şöyle birşey vardı.
Karşıma ne ile gelirseniz gelin fakat kul hakkı ile gelmeyin yazılıydı.
Birde şöyle birşey var kuranda tanrıya şirk koşan cehenneme ebedi girecektir.Peki ya ateistler onların ne suçu varda cehenneme girecek?İnsan olmalarımı insanlık görevini yerine getirmelerimi?
Tanrı inancınız yok ama hala cennet cehennem tartışması yapıyorsunuz ve düşünceniz şu anladığım kadarıyla ; Ben iyi bir insanım neden cehenneme gidiyorum (Tanrı varsa) diyorsunuz.Cevabı çok basit O'na inanmadığınız için olabilir mi ? Ya da O'nun varlığını inkar ettiğiniz için olabilir mi ? Ben ne kadar iyi bir insan olsam da karşımdaki bir bireyin varlığını bir toplumda görmezden gelsem,onunla muhatap olmasam,sohbet etmesem,ilgilenmesem,sürekli ondan bir şüphe duysam bakış açımı değiştirmesem ona karşı..O birey benim hakkımda ne kanıya varır ? Çok iyi insan der kesin...
Bu yazilanlar ateistler icin degil, imanlilari dusunceye sevketmesi icin kullanilan argumanlar. Bir bireyin iyi veya kotu olmasi, seni taniyip tanimamasiyla ilgili oyle mi? Cok guzel aciklamissin, tebrikler. Rahat cennetliksin bu kafayla.
Pesimist89
27-02-2013, 02:08
Cennet ve cehennemi benden çok sizler düşünüyosunuz.İkinci olarak ben yazılanlara değil MadScientieste yorum yaptım.Gayet ilkokul seviyesinde cevap verdim vartor.Demiş ki ben niye cehenneme gidiyorum,madem Tanrı merhametli.Ben de diyorum ki niye gitmeyesin ? Hem seni yaradanı inkar et ama ben iyi bir insandım de onun emir ve yasaklarına uyma onu sevme ben niye cehenneme gidiyorum ya diye sızlan.Birey örneğini de iyi oku.Ben karşımdakini umursamıyosam karşımdaki hakkında sürekli onun varlığının gereksiz olduğundan bahsediyosam her platformda o zaman O bireyin beni iyi bir insan olarak düşünmesi mümkün değildir.
Cennet ve cehennemi benden çok sizler düşünüyosunuz.İkinci olarak ben yazılanlara değil MadScientieste yorum yaptım.Gayet ilkokul seviyesinde cevap verdim vartor.Demiş ki ben niye cehenneme gidiyorum,madem Tanrı merhametli.Ben de diyorum ki niye gitmeyesin ? Hem seni yaradanı inkar et ama ben iyi bir insandım de onun emir ve yasaklarına uyma onu sevme ben niye cehenneme gidiyorum ya diye sızlan.Birey örneğini de iyi oku.Ben karşımdakini umursamıyosam karşımdaki hakkında sürekli onun varlığının gereksiz olduğundan bahsediyosam her platformda o zaman O bireyin beni iyi bir insan olarak düşünmesi mümkün değildir.Gerçek inanç cenneti hayal ederek değil cehennemi göze alarak inanmaktır.!!!
Pesimist89
27-02-2013, 02:22
Gerçek inanç cenneti hayal ederek değil cehennemi göze alarak inanmaktır.!!!
İnanç buysa ben niye cehenneme gidiyorum diye sormak da neyin nesidir rasa ?
İnanç buysa ben niye cehenneme gidiyorum diye sormak da neyin nesidir rasa ?
Gerçeği yakacak tanrıyı, tanrı olarak kabul edemem.!
Pesimist89
27-02-2013, 02:28
Ben ediyosun demedim zaten.Bu soruyu sormaktaki amaç nedir diye sormuştum neyse boşver...
Niye edeyim'ki siz hayelleriniz için cenneti umarak inanıyorsanız;Bende inandığım gerçekler için cehennemi göze aldığıma inandığımı söylüyorum.!
Pesimist89
27-02-2013, 02:39
Rasa ben de diyorum ki arkadaşların bu soruyu sorarak saçmalamışlar.Açıklamasını sen yeterince yaptın zaten.
kendini sakla bulmaca yap sonra inanmayanı sonsuza kadar yak ne gaddar tanrıymış böyle.
İnanmamayı bu kadar basite alıp, ebedi cehennemde kalmayı niye bu kadar ciddileştiriyorsunuz?
Kozmik Perspektif
27-02-2013, 15:06
Bilimsel hatalarla, çelişkilerle, bir tanrıya yakışmayacak insansı kaprisler dolu bir kitap gönder, ayrımcılığı ve şiddeti körükleyen şeytansı emirler ver, "inanlar ve öteki zavallılar" gibi bir dar ufukluluğu empoze et, erkeklerin cinsel dürtüleri adına kadını çuvala sok, sonra da bu aptal "Müslümanlık Sınavını" geçemeyen aklıselim insanları sonsuza dek cehenneme at!
Böyle barbar bir tanrıya inanmamı bekliyorsanız, çok beklersiniz. Allah'ına kadar inançsızım!
Aslında şu sınav/kitap/peygamber olayının kendisi de saçma ama neyse, şimdilik o mevzuya girmiyorum.
Peygamberinin cinsel hayatı için ayetler indiren bir Tanrı'ya inanmadık. Evlatlığının karısını koynuna alan, 9 yaşındaki kız çocuğuyla zifaf yapan birini peygamber olarak kabul etmedik.
Sübyancılığı, gavurun karısına sahip olmayı, adam katletmeyi caiz gören bir din'i onaylamadık.
Müslümanlar gibi, her ayet karşısında 'Orada meal hatası var, burada çeviri hatası var. O aslında öyle değil, bu aslında böyle değil.' vb. bahaneler uydurmadık.
Yeterince kötü değil miyiz? :)
MadScientist
27-02-2013, 16:46
Cennet ve cehennemi benden çok sizler düşünüyosunuz.İkinci olarak ben yazılanlara değil MadScientieste yorum yaptım.Gayet ilkokul seviyesinde cevap verdim vartor.Demiş ki ben niye cehenneme gidiyorum,madem Tanrı merhametli.Ben de diyorum ki niye gitmeyesin ? Hem seni yaradanı inkar et ama ben iyi bir insandım de onun emir ve yasaklarına uyma onu sevme ben niye cehenneme gidiyorum ya diye sızlan.Birey örneğini de iyi oku.Ben karşımdakini umursamıyosam karşımdaki hakkında sürekli onun varlığının gereksiz olduğundan bahsediyosam her platformda o zaman O bireyin beni iyi bir insan olarak düşünmesi mümkün değildir.
İlk okullu olduğumu nerden çıkardın ben varsayım yaptım orda cennet ve cehennem olsaydı gibisinden.Hemen inandığımımı çıkardınız yoksa dininize.
Rasanın dediği gibi ben inandığım gerçekler uğruna cehenneme girerim.
Siz yapabilirmisiniz?Aynı şeyi çünkü sizin tanrınız sizi şunu yaparsam cezalandırırım bunu yaparsam cezalandırırım diyen sadist bir tanrı.
Böyle bir tanrıdan korkmanız gayet doğal.Belki bu dediklerinizle hemen imana gelirim ne malum :bounce:
Sizden bundan sonra cevap vermenizi beklemiyorum.Saçmalıklarınızı dinleyemeyeceğim.Cevap vermeseniz olur yani.
Teolojik bilgiye göre, Allah öyle bir zorba ve zalim hükümdara benzer ki, kölelerinin çoğunun gözlerini oyduktan sonra bir zindana hapseder, bir eğlence olmak üzere, orada kendisini tanıtmaksızın, körlükleri sonucu yürürken birbirine çarpanları şiddetle cezalandırmanın yolunu bulmak için, bunların tavır ve hareketlerini perde arkasından gözetir, ancak gözlerini oymadığı az sayıdaki kölelerinin de arkadaşlarına çarpmaktan sakınma ustalığı ve yeteneğine sahip olmalarını çok iyi bir şekilde ödüllendirir. "Karakuşi takdir" (predestination gratuite) inanışının Allah hakkında verdiği fikirler işte böyledir
Cehennem azabının sonsuzluğu inancını icat edenler, pek iyi olduğunu söyledikleri Allah'tan, mevcutların en iğrenç olanını yaptılar. Zalimlik insanda yaramazlığın son derecesidir; ancak hiçbir duygulu ruh yoktur ki, en büyük kötülükçünün bile uğradığı işkencelerin hikayesini dinlerken öfkelenmesin ya da isyan etmesin. Ancak bu gaddarlık, gerekçesiz ve tümüyle keyfi olursa insanı daha çok kızdırabilir, daha çok isyan nedeni olur. En kan dökücü zorbalar, Caligula'lar, Domitien'ler*, Neron'lar dahi kurbanlarına acı çektirmek ve bunların ızdıraplarını aşağılamak için bazı gerekçelere sahip bulunuyorlardı. Bu gerekçe, ya kişisel güvenlikleri, ya intikam çığlıkları, ya korkunç ibret örnekleriyle korkutmak istemeleri, ya da barbar meraklarını tatmin etme arzularıydı.
Bir Allah, bu gerekçelerden bir tanesine sahip olabilir mi?
Gazabının kurbanlarını üzmekle, bir Allah, ne sarsılmaz kudret ve büyüklüğünü tehlikeye düşürebilmiş, ne de hiçbir şeyin bozamadığı huzur ve mutluluğunu bozabilmiş (bunların hiçbirini yapamamış) olan yaratıklarını cezalandırmış olur. Öte yandan, ahiretin cezası bu dünyada bulunan ve bundan dolayı ahiretin eziyetine tanık olamayacak olan hayat ehli için yararsızdır. Cezalar, eziyetler, çekenler için de yararsızdır; çünkü cehennemde hidayete erilmez, affedilme zamanı artık geçmiştir. Nasıl oluyor ki, Allah, sonsuz intikamcılığını göstermekten, kendisini eğlendirmekten ve yaratıklarının güçsüzlüklerini aşağılamaktan başka bir amaca sahip bulunmuyor!
Bütün insan türünün akıl ve insaflarına başvururum: Doğada bir tek adam var mıdır ki, hemcinsim demiyorum, herhangi bir duygulu varlığı, kin olmaksızın, misilleme olmaksızın, merak etmeksizin ve hiçbir korkusu olmaksızın, yani kendini koruma durumunda bulunmaksızın, soğukkanlılıkla üzmek isteyecek kadar kendisini zalim hissetsin? Böyle bir varlık, sizin ilkelerinize göre insanların en kötülerinden daha kötüdür.
Muhtemel ki, bana, "sonsuz tecavüzler sonsuz cezaları hak eder, sonsuz cezaları gerektirir" diyeceksiniz. Ben de size derim ki; mutluluğu sonsuz olan Allah'a asla tecavüzde bulunulamaz. Şunu da ekleyeceğim; ölümlü olan yaratıkların tecavüzleri sonsuz olamaz. Kendisine tecavüz edilmesini istemeyen bir Allah, yaratıklarının tecavüzlerini sonsuzluğa kadar sürdürmeye razı olamaz. Size derim ki; sonsuz iyi olan bir Allah, ne sonsuz zalim olabilir, ne de yalnızca onlara eziyet etmekten zevk almak için yaratıklarının ömrünü sonsuza kadar uzatabilir.
Azapların sonsuzluğu inancını, ancak en vahşice barbarlık, en büyük fesatlık, en kör hırs düşündürebilir. Eğer kendisine tecavüzde bulunulabilecek ya da kendisine küfredilebilecek bir Allah mevcut olsaydı, bu Allah'ın zayıf yaratıklarını, yararsız cezalarla sürekli olarak üzmekten zevk alacak kadar kötü bir zorba olduğunu söylemeye cesaret edebilen kimseler, yeryüzündeki en büyük küfürbazlar olurlardı. (Yani bu Allah'ın en büyük cinayetini yüzüne vuranlar olurlardı.)
Jean Meslier
Allah'a tecavüzde bulunacak olan insanı yaratmak zahmetini Allah neden seçti? Öte yandan, bizzat Allah, insanı hata yapmaz kılamadıysa; hata yapmaz, yanılmaz olmadığı için, insanı, Allah ne hakla cezalandırıyor? Bu cezalandırma, ancak güçlü olanın "güçlü olması"ndan aldığı hakla olabilir. En güçlünün bu hakkına "saldırganlık" denir. Saldırganlık ise, varlıkların en adiline yakışmaz. Tanrısallığın yüceliğine katılmadıkları yada kendisi gibi tanrılar olmadıkları için insanları cezalandıran Allah, son derece haksız ve adaletsiz olur.
Allah, hiç olmazsa niteliklerinin mümkün olan olgunluk türünü bütün insanlara bırakamaz mıydı? Bazı insanlar iyiyse ya da Allah'ın emirlerini öğreniyorsa, bu Tanrı aynı lütfu, aynı yetenekleri türümüzün bütün bireylerine neden vermedi?
Ben de aynı soruyu hep sorarım.Allah tek suçu inanmamak olan insanlara karşı niye büyük bir öfke ve kin besliyor?Nefret etmek ulu bir tanrı konseptiyle hiç uyuşmuyor.Aynı soruyu bir imama sorduğumda bana aynen şunu dedi ''Yüce allah insanlara bir sürü nimet vermiş karşılığında da bizden sadece müslüman olmamızı istemiş.Eğer biz bunca nimete sırtımızı çevirirsek en büyük kötülüğü yapmış oluruz''
En büyük kötülük tecavüz,adam öldürmek yada pedofililik değil sadece inanmamak.Böyle çarpık bir adalet anlayışına sahip bir varlık tanrı olamaz.
ikna olmadım ve inanmıyorum bunda ne suç var ? bırak sonsuz cezayı en küçük bir cezayı bile hak etmiyor.
MadScientist
27-02-2013, 18:05
ikna olmadım ve inanmıyorum bunda ne suç var ? bırak sonsuz cezayı en küçük bir cezayı bile hak etmiyor.
Sayın vishnu dikkatinizi çekerse bütün mucizeler muhammed zamanında olmuş.Neden şimdi göremiyoruz bizim suçumuz ne?Onun yüzünden cehennemde yanacaksak yanalım.
Gerçi biz ateistler cennet ve cehennem gibi şeylere inanmayızda.
kurana göre muhammed zamanında da mucize yok...sonradan uydurulmuş hepsi.
Kozmik Perspektif
27-02-2013, 18:28
Bu “sonsuz cinayet/tecavüz” argümanı Risale-i Nur denen zırvalıklar abidesinde de geçiyordu. Aynı kitapta “Allah’ın merhameti o kadar büyük ki kendisine inanmayanları bile yok etmeyip sonsuz cehenneminde varlık lüftediyor” gibi eksantrik inciler de vardır. Allah’ın bu inceliği karşısında neredeyse gözlerim yaşaracak. :)
Tanrıtanımazlık sonsuz bir cinayetmiş, kainata hakaretmiş.
Asıl sonsuz cinayet insanları böylesine saçma bir sınava sokmak ve ne kadar iyiliksever/müşfik olduğuna bakmaksızın sırf inanmadığı için müebbet hapse mahkum etmektir. Bu Stalin’e rahmet okutturacak cinsten bir cinayet-i azimedir.
Ayrıca doğaya layık olduğu değeri en iyi ateistler vermektedir. Çünkü ateist her şeyden önce doğayı kendi içinde açıklanabilir bir sistem olduğunu kavramıştır. Evren tamamen maddeseldir ve maddesel yasalarla gelişir. Teizm ise doğadaki ihtişamı hırsızlayıp Allah, Yahve, Zeus gibi hayali varlıklara havale eder.
Bu “sonsuz cinayet/tecavüz” argümanı Risale-i Nur denen zırvalıklar abidesinde de geçiyordu. Aynı kitapta “Allah’ın merhameti o kadar büyük ki kendisine inanmayanları bile yok etmeyip sonsuz cehenneminde varlık lüftediyor” gibi eksantrik inciler de vardır. Allah’ın bu inceliği karşısında neredeyse gözlerim yaşaracak. :)
Tanrıtanımazlık sonsuz bir cinayetmiş, kainata hakaretmiş.
Asıl sonsuz cinayet insanları böylesine saçma bir sınava sokmak ve ne kadar iyiliksever/müşfik olduğuna bakmaksızın sırf inanmadığı için müebbet hapse mahkum etmektir. Bu Stalin’e rahmet okutturacak cinsten bir cinayet-i azimedir.
Ayrıca doğaya layık olduğu değeri en iyi ateistler vermektedir. Çünkü ateist her şeyden önce doğayı kendi içinde açıklanabilir bir sistem olduğunu kavramıştır. Evren tamamen maddeseldir ve maddesel yasalarla gelişir. Teizm ise doğadaki ihtişamı hırsızlayıp Allah, Yahve, Zeus gibi hayali varlıklara havale eder.
zaten bu zırva ötesi arguman risalei nurdan alıntı. birde bunları iyi cevap sanıyorlar...
Pesimist89
27-02-2013, 21:50
İlk okullu olduğumu nerden çıkardın ben varsayım yaptım orda cennet ve cehennem olsaydı gibisinden.Hemen inandığımımı çıkardınız yoksa dininize.
Rasanın dediği gibi ben inandığım gerçekler uğruna cehenneme girerim.
Siz yapabilirmisiniz?Aynı şeyi çünkü sizin tanrınız sizi şunu yaparsam cezalandırırım bunu yaparsam cezalandırırım diyen sadist bir tanrı.
Böyle bir tanrıdan korkmanız gayet doğal.Belki bu dediklerinizle hemen imana gelirim ne malum :bounce:
Sizden bundan sonra cevap vermenizi beklemiyorum.Saçmalıklarınızı dinleyemeyeceğim.Cevap vermeseniz olur yani.
Sen önce bir dikkatli oku bakayım ondan sonra yorum yap.Ben sana ilkokul seviyesinde demiş miyim ? Yoksa ilkokul seviyesinde cevap verdim diyip diğer arkadaşına mı cevap vermişim.Banane be kardeşim senin inancından !!! Sen benim inancımla ilgili her istediğini söyleme hürriyetine sahip ol,ben kendimce yanıt verince de seni imana getirmek olsun niyetim.Oku,oku,oku anlaştık mı ? Ayrıca cevap verme bir daha bana okumayacağım =)) Çünkü,dinlemek ve okumak farklı şeyler :))
Kozmik Perspektif
27-02-2013, 22:22
Muhtemel ki, bana, "sonsuz tecavüzler sonsuz cezaları hak eder, sonsuz cezaları gerektirir" diyeceksiniz. Ben de size derim ki; mutluluğu sonsuz olan Allah'a asla tecavüzde bulunulamaz. Şunu da ekleyeceğim; ölümlü olan yaratıkların tecavüzleri sonsuz olamaz. Kendisine tecavüz edilmesini istemeyen bir Allah, yaratıklarının tecavüzlerini sonsuzluğa kadar sürdürmeye razı olamaz. Size derim ki; sonsuz iyi olan bir Allah, ne sonsuz zalim olabilir, ne de yalnızca onlara eziyet etmekten zevk almak için yaratıklarının ömrünü sonsuza kadar uzatabilir.
Azapların sonsuzluğu inancını, ancak en vahşice barbarlık, en büyük fesatlık, en kör hırs düşündürebilir. Eğer kendisine tecavüzde bulunulabilecek ya da kendisine küfredilebilecek bir Allah mevcut olsaydı, bu Allah'ın zayıf yaratıklarını, yararsız cezalarla sürekli olarak üzmekten zevk alacak kadar kötü bir zorba olduğunu söylemeye cesaret edebilen kimseler, yeryüzündeki en büyük küfürbazlar olurlardı. (Yani bu Allah'ın en büyük cinayetini yüzüne vuranlar olurlardı.)
Jean Meslier
Bu yazı 18. yüzyıl Fransız filozofu ve din eleştirmeni Jean Meslier'a mı ait? İlginç doğrusu. Ben bu saçma argümanı sadece Nurcuların savunduğunu sanırdım. Zaten Risale-i Nur'da orijinal bir argüman bulunmaz. Eskilerin defalarca çürütülmüş delilleri süslü kelimelerle anlatılır.
evet dost ben kitaptan alıntı yaptım.
Kozmik Perspektif
02-05-2013, 19:28
Dindarlara bir soru: Tanrı ikna edemeyeceği ateisti yaratabilir mi?
balyapan
02-05-2013, 20:19
Dindarlara bir soru: Tanrı ikna edemeyeceği ateisti yaratabilir mi?
Öncelikle ,Allah'ın insanları ikna etme gibi bir görevi yok ki.
Ha,isterse ikna olmayan ateisti anında ikna eder,çeşitli yöntemlerle.
istatistik
02-05-2013, 21:40
Öncelikle ,Allah'ın insanları ikna etme gibi bir görevi yok ki.
Ha,isterse ikna olmayan ateisti anında ikna eder,çeşitli yöntemlerle.
Kutsal kitaplarınızda geçen felaketlerin anlamı nedir o zaman? Ya da peygamber dediklerinizin mucizelerinin? Açıktır ki peygamberler sadece birer elçidir ve insandır. Mucize dedikleriniz tanrının eli ile meydana gelmiş hayali olaylardır. Madem ikna etmek gibi bir görevi yok, bunca hokkabazlığa ne gerek vardı?
Kozmik Perspektif
02-05-2013, 23:00
Gerçi kendisi cehennemi dolduracağına söz vermiş. Bu yüzden illa ki inanmayan birileri yaratacak. Ne sadist bir tanrı!
Cehennemde katillerin olduğunu kim söylüyor? Öyle olsaydı Muhammed peygamberin savaşlarda katlettiklerine göre katillerin de cehenneme girmesi gerekirdi. Böyle bir olay yok! Tecavüzcüler hakkında hangi sureler var? Hırsızlar neden cehennemde olsunlar ki? Öyle olsaydı bütün talancılar, ganimetçiler de orada olacaklardı! Soykırım yapanların başında Kuteybe gelir. o da cehenneme girecek mi? Yapmayın nereden çıkardınız bunları Kötülük yapanlar cehenneme girecek diye bir sure yok. Sadece inanmyanlar için bu cehennem düzenlenmiş bu kesin!
istatistik
03-05-2013, 21:35
Cehennemde katillerin olduğunu kim söylüyor? Öyle olsaydı Muhammed peygamberin savaşlarda katlettiklerine göre katillerin de cehenneme girmesi gerekirdi. Böyle bir olay yok! Tecavüzcüler hakkında hangi sureler var? Hırsızlar neden cehennemde olsunlar ki? Öyle olsaydı bütün talancılar, ganimetçiler de orada olacaklardı! Soykırım yapanların başında Kuteybe gelir. o da cehenneme girecek mi? Yapmayın nereden çıkardınız bunları Kötülük yapanlar cehenneme girecek diye bir sure yok. Sadece inanmyanlar için bu cehennem düzenlenmiş bu kesin!
Yukarıda sayılan suçlardan pek çoğu için doğrudan bir cehenneme gidişten bahsedilmese de pek çok ayette suç, günah olduğu belirtilmiştir. Bunun yanında günahların sonunun da cehennem olduğu da belirtilmiştir. Bu nedenle boşlukları tamamlamak konusunda pek zorluk çekilmeyecektir. Bunun yanında bir kaç ayeti buraya yazarsam doğrudan cehennemin işaret edildiğini de görebiliriz:
4. Sure (Nisâ Suresi), 93. Ayet
Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedi kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, lânet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.
10. Sure (Yûnus Suresi), 27. Ayet
Kötü işler yapmış olanlara gelince, bir kötülüğün cezası misliyledir ve onları bir zillet kaplayacaktır. Onları Allah(ın azabın)dan koruyacak hiçbir kimse de yoktur. Sanki yüzleri, karanlık geceden parçalarla örtülmüştür. İşte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.
balyapan
04-05-2013, 00:48
Kutsal kitaplarınızda geçen felaketlerin anlamı nedir o zaman? Ya da peygamber dediklerinizin mucizelerinin? Açıktır ki peygamberler sadece birer elçidir ve insandır. Mucize dedikleriniz tanrının eli ile meydana gelmiş hayali olaylardır. Madem ikna etmek gibi bir görevi yok, bunca hokkabazlığa ne gerek vardı?
Mantığa bak,yerlerde sürünüyor.
Demek, Allah'ın ikna etmek gibi bir görevi var.
Ben diyorum,Allah isterse çeşitli yöntemlerle ateistleri de ikna eder,sen diyorsun,kutsal kitap ta geçen felaketlerin anlamı ne?
'Madem ikna etmek gibi bir görevi yok' derken,bu görevi kim vermiş onu da söyleseydin,biraz gülseydik:)
yani diyeceğim,alıntı cümlelerde fazlasıyla hokkabazlık mevcut.
Mantığa bak,yerlerde sürünüyor.
Demek, Allah'ın ikna etmek gibi bir görevi var.
Ben diyorum,Allah isterse çeşitli yöntemlerle ateistleri de ikna eder,sen diyorsun,kutsal kitap ta geçen felaketlerin anlamı ne?
'Madem ikna etmek gibi bir görevi yok' derken,bu görevi kim vermiş onu da söyleseydin,biraz gülseydik:)
yani diyeceğim,alıntı cümlelerde fazlasıyla hokkabazlık mevcut.
Saygıdeğer balyapan ;
Aslında arkadaşımız oldukça mantıklı bir cümle kurdu ise de sizin düşünce sisteminize ters gelmiş olmalı. En baştan alalım mı?
1-) Tanrı insanları yarattı, dünyayı falan... Üzerindekilerle beraber.
2-) Şeytanla girilen düelloda Şeytan baştan çıkartma fiilini uygulayarak, Tanrıyı yenmeyi planlıyordu. Yenmeyi derken sadece düelloda. Hani şu aralarında girdikleri ve bizim piyon olduğumuz iddia var ya, o işte.
3-) Şeytanın oyunlarına kanmasınlar istediğim yoldan sapmasınlar diye, Tanrı ara ara Peygamberler ve kitapları (kitap derken bu sadece yazılı metin olarak algılanmasın, kural ve kaideler diyelim) gönderdi. İşin komik tarafı başlarda kimse ne peygamberlere, ne kitaplarına inanmadı.
4-) İnandırıcılığı olması açısından, Tanrı Peygamberlerine "mucize" sergilettirdi.
5-) Sergilenen mucizelerle insanlar, karşılarındaki kişinin gerçekten yer şeyi yapmaya yetkin bir Tanrının elçisi olduğuna ikna oldu.
Şimdi sorayım mı? Tanrının tarihin tüm zamanlarında insanları ikna etmek gibi bir derdi yoksa eğer; kitaplarında bunca mucizeden, peygamberden, ibretlik olaydan niye bahseder? Elbetteki ikna etmek gibi bir derdi, amacı, görevi var. İkna edemezse, iddiayı kaybeder... Komediye bakınız ki, herşeyi bildiği halde bu iddianın sonucu bilmiyor olsa gerekki, elçilerine ihtiyaç duyuyor ikna ettirmek için.
Tanrıya bu görevi kim verdi? Kimse vermedi. En üst merciye kimse görev veremez ki. Kendi kendine kaşındı. İnsandan bile önce yarattığı Şeytanın küfre sapacağından haberi yoktu belli ki. Kendi cahilliğinden yani. "Herşeyi bilirim ben" diye dem vurdu. Şimdi kendi pisliğini temizlemek için kitaplar, peygamberler, mucizeler, ibretlik olaylar ve daha kimbilir neler neler...
Yeterince Cyprinus Carpio iseniz, Tanrının cahilliğini büyük bilgelik olarak görür, bana bile peygamber dersiniz.
Esen Kalınız
Britist Agent MKemal
02-06-2013, 16:30
İnkar etmek, yoldan çıkarma, tağutun esiri olmak Allah'ın kanunlarını beğenmemek , Peygamberlere iftiralar atmak, içki, zina, faiz, kumar gibi illetlere bulaşıp bunları alenileştirmek, şeriatı kaldırmak ve kaldıranların yanında olmak, kadınları açıp insanları ahlaksızlığa teşvik etmek, bunların dışında (varsa eğer) diğer adi suçlar.
Ahlaksız
02-06-2013, 17:00
İnkar etmek, yoldan çıkarma, tağutun esiri olmak Allah'ın kanunlarını beğenmemek , Peygamberlere iftiralar atmak, içki, zina, faiz, kumar gibi illetlere bulaşıp bunları alenileştirmek, şeriatı kaldırmak ve kaldıranların yanında olmak, kadınları açıp insanları ahlaksızlığa teşvik etmek, bunların dışında (varsa eğer) diğer adi suçlar.
Aklı başında birisi;''Kanunları insanlar yapar,Allah'ın(yaratıcının)kanunu mu olurmuş?'' demeli ama nerede bunu soracak insanlar?!
kadınları açıp insanları ahlaksızlığa teşvik etmek.
Ört ki ölem derler.
"İffet" denen kavram salt dişiye mi aittir ?
Kadın kapanırken size düşen ne ?
Araf 26 daki "Takva elbisesi" de ne olaki ?
Madem ahlaksızlık bundan oluyor düşüncesindesiniz,
sen ve senin gibiler Osmanlıdaki haremağaları gibi kestirin,
hem siz rahat edin hem de kadınlar rahat etsin
ve
sizin gibi düşünüp bakmayanlar da.
Ahlaksız
02-06-2013, 23:28
İyi oku cahil müslüman..Senin kitabında kadınların açılıp saçılması yazıyor..:lock1:
NUR 60-Ve kadınlardan nikâh (evlenme) ümidi olmayan yaşlı kadınların, ziynetlerini açmaksızın dış giysilerini çıkarmalarında, bundan sonra onlara vebal (günah) yoktur. Ve iffetli olmayı istemeleri onlar için daha hayırlıdır. Ve Allah, Sem'î'dir (en iyi işitendir), Alîm'dir (en iyi bilendir).