Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-09-2012, 22:27
idontneedagod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
idontneedagod idontneedagod isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Ateistler sonsuza dek yakılmayı hak etmek için ne yaptılar?

Bu soruyu bir kaç forumda dile getirdim. Buna mantıklı bir açıklama getiren, ya da cevap vermeye tenezzül eden bir teist çıkmadı henüz.

Bakara 39:İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.
Bakara 218: ....Sizden kim dininden döner de kâfir olarak ölürse, öylelerin bütün yapıp ettikleri dünyada da, ahirette de boşa gitmiştir. Bunlar cehennemliklerdir, orada sürekli kalacaklardır.
Bakara 257:Allah, iman edenlerin dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kâfirlerin velileri ise tâğûttur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara (sürükleyip) çıkarır. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalırlar.
Nisa 55:Böylece onlardan kimi ona iman etti, kimi de sırt çevirdi. (O iman etmeyenlere) çılgın ateş olarak cehennem yeter.
Nisa 140: ...Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.
Maide 10: İnkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlar var ya; işte onlar cehennemliklerdir.

Cehennemde kimler var bizden başka? Katiller, tecavüzcüler, hırsızlar, dolandırıcılar, soy kırım yapan cani canavarlar. Yani kötüler.

Yahu biz ne kötülük yaptık ???

altyazılandırdığım videolar

Herşey incelikten kırılır, insan ise kabalıktan kırılır.
Alt 28-09-2012, 22:29
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu soruyu bir kaç forumda dile getirdim. Buna mantıklı bir açıklama getiren, ya da cevap vermeye tenezzül eden bir teist çıkmadı henüz.

Bakara 39:İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.
Bakara 218: ....Sizden kim dininden döner de kâfir olarak ölürse, öylelerin bütün yapıp ettikleri dünyada da, ahirette de boşa gitmiştir. Bunlar cehennemliklerdir, orada sürekli kalacaklardır.
Bakara 257:Allah, iman edenlerin dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kâfirlerin velileri ise tâğûttur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara (sürükleyip) çıkarır. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalırlar.
Nisa 55:Böylece onlardan kimi ona iman etti, kimi de sırt çevirdi. (O iman etmeyenlere) çılgın ateş olarak cehennem yeter.
Nisa 140: ...Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.
Maide 10: İnkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlar var ya; işte onlar cehennemliklerdir.

Cehennemde kimler var bizden başka? Katiller, tecavüzcüler, hırsızlar, dolandırıcılar, soy kırım yapan cani canavarlar. Yani kötüler.

Yahu biz ne kötülük yaptık ???
İnanmaman, allah'ı kabul etmemen ve ona tapmaman yeterli onlar için...

Ayrıca bizden olmayan bize karşıdır psikolojisininde bir ürünü...
Alt 28-09-2012, 22:35
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Orta Çağ mantığı ile düşündüğümüzde, tüm iyilikerin ve dünyadaki düzenin kaynağı tanrıdır. tanrının olmadığı bir beyin ise bu sözü edilenlerin tam zıttı bir yaşamdır tarzındaki düz mantık bizim cehennem denilen hayali mekanın müdavimleri olacağımız yönündeki iddianın temel dayanağıdır.

Her tartıştığımızda, "Ama allahın varlığını ret etsen de yokluğunu kanıtlayamazsın" diye cevaplayan inanır arkadaşlar, ben bu varsayımınıza gerek duymadan, sizlerin pek çoğundan (hatta çok büyük bir çoğunluğundan) daha iyi bir insan olabiliyorken, neden cehenneme gideyim? Nedendir sizdeki bu düz mantığın bir türlü değişmeyişi?

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 29-09-2012, 13:12
Super Moderator

Elbette cevap yok. Vicdanları elvermiyor söylemeye.

Siz aslında bir kötülük yapmadınız, sonsuza dek yakılmanız anlamsız diyemiyorlar. Korkuyorlar.

Bakın cuma hutbelerinde ne diyor imam; "Allah adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreden, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar"

Hadi beni geçin, hayatını iyiliğe adamış, insanlığa faydalı olmuş ateistler? Bu insanlar ne yaptı sonsuza dek yakılmayı hak etmek için?

Bakın cehennemin kadrosunun bir bölümünü sayıyorum size;

Demokritus
Bilinen en ünlü Hellenistik filozoflarından olan Demokritus, Sokrates öncesindeki filozoflar üzerinde büyük bir etki bırakmıştır Demokritus un atom teorisi, Antik Yunan düşüncesinde, entellektüelliğin en uç noktasını oluştururken, kendisi günümüzde modern bilimin atası olarak da anılmaktadır Demokritus, evren bilimi ve atom teorisinde Dünya nın küresel bir şekle sahip olduğunu ve herşeyin atom bağlarından oluştuğunu belirtmiştir
Epikurus
Milattan önce 340 yılında Atina da doğan Epikurus, Epikurusçuluk felsefe okulunu kurdu. Her ne kadar Demokritus un nedensellik ilkesinin etkisini inkar etse de, Demokritus un takipçisi olmuştur Epikurus a göre, felsefenin temel amacı korkudan bağımsız ve acının olmadığı bir mutluluğa kavuşmaktır Epikurus, dünyadan sonraki hayatta insanı ödüllendiren ya da cezalandıran bir tanrının olmadığını ve yaşadığımız dünyanın ebedi olduğunu iddia etmiştir

Andrew Carnegie
Amerikalı hayırsever bir iş adamı olan Carniege 1835- 1919 yılları arasında yaşamıştır İskoç doğumlu göçmen, Pittsburgh ta Carniege Çelik Şirketini kurdu Daha sonra ABD Federal Çelik Şirketi ile birleşerek ABD Çelik i oluşturdu Tarihteki en zengin ikinci adam olarak gösterilen Carniege, bütün servetini Amerika nın her yerine okullar, kütüphaneler yaptırmak için harcadı

Stephen Jay Gould
Stephen Jay Gould (1941- 2002) Amerikalı paleontolog, zoolog, evrimci ve bilim tarihçisi Doğal evrimin mekanizması üzerine birçok çalışmalar yaptı Kitapları ve yazıları ile evrimci biolojiyi yaygınlaştırmaya uğraştı Ayrıca Gould, din ile bilim arasındaki uyuşmazlık olmadığını, ikisininde insan hayatında ve deneyimlerinde farklı yerlere sahip olduğunu savunuyor
Richard Dawkins
Clinton Richard Dawkins (1941), günümüzdeki en göze çarpan bilimsel ataistlerden biri, aynı zamanda 2008 e kadar Oxford üniversitesinde proföser olarak bulundu Darwin in izinden giden, Richard Dawkins, doğal seçim yoluyla evrimin güçlü savunucularındandır Ayrıca, yaratıcılık ve tanrıcılık karşıtı çok satanlar listesine girebilen kitaplar yazmıştır

Stephen Hawking
1942 de doğan Stephen William Hawking, bir zamanlar Sir Isaac Newton ın da yaptığı, Cambridge Üniversitesi nde mathematik profesörlüğü yapıyor Evren bilimi ve kuantum fiziğine yaptığı katkılardan dolayı günümüzün en zeki insanı insanlardan biri olarak kabul ediliyor Cambridge de üniverteye devam ederken ALS ye (Motor Nöron Hastalığı) yakalanan bilim insanı, günümüzde neredeyse hiçbir sinir ve kaslarını kontol edemiyor ve konuşma birleştiricisi ile iletişimini sürdürüyor

kaynak

Ayrıca;

Thomas Edison(mucit), Carl Sagan (gökbilimci), Albert Einstein (bilimadamı), Bill Gates, Charles Darwin , Charles Bukowski(yazar), John Lennon(müzisyen), vb.
Türkler’den; Aziz Nesin (1993 yılında Sivas’ta yakılmaya çalışıldı) , Turan Dursun (1990 yılında öldürüldü) , İlhan Arsel (can güvenliği nedeni ile yurt dışında yaşadı ve 2009 yılında hayatını kaybetti), Nazım Hikmet (Türkiye’deki yaşamının önemli bir bölümünü hapishanede geçirdi), Can Yücel (Che Guevera’dan çeviri yaptığı için hapse mahkum edildi), Ali Demirsoy (biyolog), Celal Şengör(yerbilimci), vb.

Kaynak

Daha kimler kimler bir bilseniz. Bunların yanında daha nice adı duyulmamış insanlar. Bakın yalnızca mucitler değil, hayatında etliye sütlüye karışmamış, kimsenin malında gözü olmamış, iyilik yapmış ateistler var, bunların suçu ne?

Biz inanmamakla kalmıyor bir de eleştiriyoruz, hak ediyoruz galiba

Alt 29-09-2012, 14:57
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Neden sadece ateistler?,bir islamciya göre gayri müslümler cehenneme gidecek,,benimde bu konuda en cok merak etdiyim ,bu müslümanlarin (birzamanlar benimde sevgili allahimdi)allahi bütün iyileri,bütün bilim insanlarini vesaire vesaire cehenneme aticak,,kalan mamun sürüsüyle sonsuza kadar ne yapmayi düsünüyor öyle ya ali bile 100 maymun dostum olucagina bir akilli düsmanim olsun der,hep merak ediyorum bu allah sonsuza kadar bu maymun sürüsüne dayanabilirmi diye.
not...madimak katliamini hep yüzeysel takip etdim ve ilk defa bugün bu sitede o insanlari nasil yakdiklarini seyretdim ve tüylerim ürperdi,maymun lafi kesinlikle iyi ve aklin yolunda yürüyen müslümanlara deyil,allaha küfretdiyimdede bu maymunlarin allah anlayisina küfrediyorum.herkese saygilar
tekrar bir not...hem maymunla ayni atadan evrilmemize icerleyip hemde maymunlukda diretmeyide anliyamiyorum,,tekrar saygilar

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 29-09-2012, 15:05
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu inanis aslinda basite alinacak bir inanisda deyil bunun insan bilinc sagligi üstünde büyük negatif etkileri var,,,ben psikoloji biliminden cok az sey bilirim ama bir psikologun bu durumu felaket olarak aciklayabileceyinide cok iyi bilirim...
Yasamak isteyeceyim en son yer islamcilarin hakim oldugu bölgelerdir, hatta cok acik söylüyorum ,bir islamci bölgede yasamak zorunda olayim ,ya evden cikmam yada intihar ederim.
sayin idontneedagod,,yazdiklarimin konunuzla alakasi oldugu icin yazdim,,bunlari kir olarak düsünüyorsan özür dilerim yazdigim icin...saygilar

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 11-10-2012, 10:55
ilim ilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Mesela, bir kibriti yakıp ormana atan bir kimse "ben sadece kibriti yaktım, benim şuçum ne" diyemez..Çünkü, bu kimseye kibriti yaktığı için değil, ormanı yaktığı için ceza verilir...Yaptığı hareket küçüktür fakat tahribatı büyüktür..

Aynen öyle de küfür ve inkar zahiren küçük bir harekettir..Fakat, neticesi büyüktür..Çünkü, küfür ve inkar kainat kadar büyük bir cinayettir...Çünkü, bu kainattaki varlıkların ehemmiyetli bir makamı ve vazifesi vardır..Bütün kainattaki her bir varlık, manalı birer mektub ve vazifedar birer memurdurlar..İnkar ise, bu varlıkları manidarlık ve vazifedarlık makamından manasızlık, hikmetsizlik, vazifesizlik mertebesine düşürür..Ayrıca, bu dünyada Allah'ın muhterem ve mükerrem bir misafiri ve büyük emaneti omuzuna almış ve meleklere tercih edilmiş ve yeryüzünün halifesi ünvanını almış ve çok ehemmiyetli ve ulvi vazifeler için ve ebedi yaşamak için yaratılmış insanlık hakikatini de, vazifesiz, başıboş, gayesiz, manasız ve tabiat ve tesadüfün oyuncağı derecesine düşürür....Ayrıca, kafir, bütün kainatın Allah'ın birliğine şehadetini inkar ile yalanlar ve kainatta tecelli eden Allahın isimlerinin cilvelerini inkar ile tezyif eder..

İşte, madem küfür ve inkar bütün kainatı kıymetsizlik ve vazifesizlik ve hikmetsizlik ve manasızlık ile ittiham ettiğinden bütün kainatın manevi hukukuna tecevüzdür..Madem küfür nihayetsiz bir cinayettir..Öyle ise, azabı da nihayetsiz olur..Çünkü, nihayetsiz cinayet nihayetsiz azabı gerektirir.

Elhasıl, bu kainatın sahibinin kafiri ebedi cehenneme atması tam bir hikmet ve adalettir

Ölüm seni uyandırmadan önce uyan
Alt 11-10-2012, 14:00
Super Moderator

Nedir "küfürü" kainat kadar büyük bir cinayete eşdeğer yapan?

Tanrınızın adalet anlayışı ile bizimki uyuşmuyor anlaşılan

Alt 11-10-2012, 18:52
angel333 angel333 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ben cehennemde yanmaktan korkmuyorum

Eğer islam doğruysa ben yanmaya hazırım cehennemde

Bu kadar saçma bir dini gönderen allaha karşıyım....

İsyanım var.....
Alt 22-10-2012, 20:55
Jesus-Christ Jesus-Christ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nedir "küfürü" kainat kadar büyük bir cinayete eşdeğer yapan?

Tanrınızın adalet anlayışı ile bizimki uyuşmuyor anlaşılan
İmzamda da alıntıladığım gibi, Venedik Tacirinde Portia'nin anladığı gibi..

Önerilen Siteler