Orijinalini görmek için tıklayınız : Hatay ikinci Filistin mi olacak?
İnanılmaz bir şekilde Hatay ilinin yarısı yabancılara satılmış.. Hayat'ın toplam yüzölçümü 5 milyon 566 bin metrekare, yabancılara satılan toprak ve arsaların toplamı ise 3 milyon 722 bin 824 metrekare. Yani bu yarısından da çok bir sayı..
Hatay neden ve kime satılıyor?
Hatay ikinci Filistin mi olacak?
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay’da 1974 yabancıya toplam 3 milyon 722 bin 824 metrekare toprak satıldığını ve bunun Hatay’ın yarısından fazla ettiğini belirtti.
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay’da yabancılara toprak satışı hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayaraktar’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Ediboğlu soru önergesinde, Tapu ve Kadastro verilerine dayanarak Hatay’ın yarısından büyük bir alanın yabancılara satılmış olduğunu belirterek, “Bu alanların satışı ülkemizin güvenliğini tehlikeye sokmaz mı?” diye sordu.
Artışın sebebi ne?
Hatay topraklarına yabancıların tuhaf bir ilgisinin olduğunu belirten Ediboğlu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Ocak 2012 verilerine göre kentte 1974 yabancıya toplamda 1320 parselde 3 milyon 722 bin 824 metrekare toprak satıldığını ifade etti. Bu sayının 5 milyon 566 bin metrekare toprağa sahip olan Hatay’ın yarısından fazla olduğunu kaydeden Ediboğlu, “Hatay ilinde yabancılara satılan bu parsel artışının sebebi nedir?” diye sordu.AKP'den Hatay'da Alevilere belediye tuzağı
Hatay ikinci Filistin olmaya aday
Ediboğlu soru önergesinde Hatay’da yabancılara toprak satışındaki artış hakkında Erdoğan Bayraktar’a şu soruları yöneltti: “Hatay ilinde satışı gerçekleştirilen bu alanlardaki dikkat çekici artış, toplam alandan yollar, parklar ve ormanlar düşüldüğünde daha da vahim bir tablo içermektedir. Bu tabloya göre Hatay ili yerleşim alanlarının yüzde kaçı yabancılara satılmıştır? Bu satışlar sonucunda Hatay ili toprakları yabancılara peşkeş çekilerek ikinci bir Filistin olmaya aday değil midir? Devlet anlayışı sadece ülke ve insanlarının çıkarlarını gözetmeyi gerektirirken, ülke topraklarını haraç mezat satarak iktidarınızın çıkarlarını gözetmek ve hükümetin yanlış politikaları sonucu oluşan bütçe açığını kapatmak, ifade ettiğiniz ‘lider ülke’, ‘büyük devlet’ anlayışına sığar mı?
http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/hatay-ikinci-filistin-mi-olacak-haberi-60832
Hatay Valiliği, "Emperyalist Savaşa Karşı Müzik Şöleni"ni yasakladı
"İnsan hakları Derneği Hatay Şubesi organizesinde 14 Ekim 2012 günü saat 20 00 de ilimiz Sümerler mahallesinde bulunan Amfi Tiyatro’da Müzik şöleni düzenleneceği Valilik makamına verilen 05/10/2012 tarih ve 6 sayılı dilekçe ile bildirilmiştir.2911 sayılı Toplantı ve Gösteri yürüyüşleri kanununun 17.maddesi ve bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 23.maddesi ile 5442 sayılı il idaresi kanununun 11/A ve 11/C maddelerine istinaden,milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması,başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 14/10/2012 Pazar günü saat 20 00 de ilimiz Sümerler mahallesinde bulunan Amfi Tiyatroda Müzik şöleni adı altında düzenlenmek istenen her türlü etkinlik ve benzeri faaliyetlerin yapılması 10/10/2012 tarih ve 2442 sayılı olur ile yasaklanmıştır."
Yasaklanan müzik şöleninde İlkay Akkaya başta olmak üzere birçok sanatçı sahne alacaktı.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/hatay-valiligi-emperyalist-savasa-karsi-muzik-solenini-yasakladi-haberi-60851
rastaman
13-10-2012, 22:07
CHP'nin verdiği bu soru önergesi yanlış bilgiler ve hatalarla dolu.
Hayat'ın toplam yüzölçümü 5 milyon 566 bin metrekare denmiş,bu 5 buçuk km² eder.CHP'li vekil Hatay'ı büyük bir köy sanıyor herhalde,Hatay'ın toplam yüzölçümü 5 buçuk değil;5566 km².Yani 5 milyar 556 milyon metrekare.
Tam 1000 kat hata yapmış sayın vekil.
Yabancılara satılan toplam arazininse 3 milyon 722 bin 824 metrekare olduğunu belirtmiş,yani Hatay'ın toplam yüzölçümünün 1495'te biri.
Binde bir bile değil.
Demek ki Hatay arazilerin % 0,06'sı yabancılara satılmış;öyle yarısından çoğu falan değil.
Milletvekili olabilmiş birinin oturup düşünmesi lazım böyle bir hata nasıl yapılır diye.Bu adam ciddi ciddi inanmış bu yazdıklarına.İnsan kafasında bir hesap yapar,bu Hatay topraklarının yüzde şu kadarı zaten hazinenin,şu kadarı orman arazisi,tarım arazisi,yerleşim diye.
Hatayda arazi alanlar içinde en önemli grubun Suriyeli orta ve üst sınıf Nusayriler olduğunu da belirtelim.Suriyeli muhalifler gelip toprak almıyor Hataydan.
CHP Hatay Milletvekili Sayın Mehmet Ali Ediboğlu'na tavsiyem biraz matematik çalışması,mümkünse kimse görmeden o önergeyi geri çekmesi.Milletvekili olduğu bölgenin yüzölçümüne az çok vakıf olması için biraz harita çalışmasında da yarar var.Hatay görünüşe göre sayın vekilin sandığından çok daha büyük.
Hatayı düzelttiğin için teşekkürler rastaman.. Hatay ilinin yarısına yakının satılmış olduğunu okuyunca adeta irkilmiştim. Bu müthiş fazla bir rakam olurdu. Bunun yol açacağı sosyal ve politik sorunlar da başka bir sorun olurdu. Ancak % 0,06'sı gayet makul ve kabul edilebilir bir sayı..
rastaman
14-10-2012, 01:49
Hatayı düzelttiğin için teşekkürler rastaman.. Hatay ilinin yarısına yakının satılmış olduğunu okuyunca adeta irkilmiştim. Bu müthiş fazla bir rakam olurdu. Bunun yol açacağı sosyal ve politik sorunlar da başka bir sorun olurdu. Ancak % 0,06'sı gayet makul ve kabul edilebilir bir sayı..
Alka,benim anlayamadığım bu CHP'nin bir sürü milletvekili var,bir tanesi de dememiş ki arkadaş böyle hesap olur mu diye.Adamın daha kendi seçim bölgesinden haberi yok,sanıyor ki 5 buçuk km² ve çoğu yabancılara ait.
Bu başlığı okumadan önce haberim yoktu bu soru önergesinden,biraz önce baktım da TRT,Hürriyet,Cumhuriyet,Sol Haber ve yüzlercesi bunu haber yapmış,onlar da fark etmemiş.
Hayır,iktidardakiler de herhangi bir tepki vermediler,hala mevzuya uyanamamışlar.Ben milletvekili olsam bu Hatay milletvekilini yerin dibine sokardım.Ses çıkarmadıklarına göre demek ki AKP liler de Hatay'ın yarısını yabancılara ait sanıyor,daha doğrusu bu iddiaya inanıyor.Bunları yazıp AKP'lileri de uyandırmış oluyoruz ya neyse.Foruma giren AKP sempatizanları mevzuyu partililere çıtlatırsa yarın öbür gün onlar da uyanıp CHP'ye yüklenebilirler.
Yerli politikacılarımızda ne vizyon var,ne genel kültür ne de birikim.Yurtdışında politikacıların hangi dilleri bildiği konuşulur;bizimkilerin çoğu Türkçeyi bile doğru düzgün konuşamıyor.
Bence ava giderken avlanan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu istifa etsin.Hatay'dan bu kadar habersiz bir şahıs o bölgeyi temsil edemez.
AlbatrosS
14-10-2012, 04:11
Sanırım vekil kendisine çıtlatılan bu haberi ya hiç okumadı yahut acaip dikkatsiz davrandı. Ne yalan söylüyeyim, ilk okuduğumda ben de bir anlam verememiştim(oranlar doğru verilmiş olsa da yine üfürük bişi olduğunu düşünürdüm)
Böyle muhalefet yaptıkları sürece değil Tayyip Humeyni mezarından kalkıp TC Başbakan'ı olsa da bunlar iktidar olamaz :)
rastaman
14-10-2012, 04:22
Kendini laik olarak tanımlayanların şu an CHP dışında iddialı bir seçenekleri yok.Kılıçdaroğluysa yetersiz bir lider.Ekibi de öyle.Örneğin bu önergeyle yapmak istedikleri,Hataydaki sığınmacılar ve hukumetin Suriye politikasının,başlıkta tartıştığımız konuyla ilişkilendirmek.Haberi şöyle bir okuyunca insanın aklına hemen oradaki Suriye vatandaşları geliyor.Çok zavallı bir politika bu.
Alka,benim anlayamadığım bu CHP'nin bir sürü milletvekili var,bir tanesi de dememiş ki arkadaş böyle hesap olur mu diye.Adamın daha kendi seçim bölgesinden haberi yok,sanıyor ki 5 buçuk km² ve çoğu yabancılara ait.
Bu başlığı okumadan önce haberim yoktu bu soru önergesinden,biraz önce baktım da TRT,Hürriyet,Cumhuriyet,Sol Haber ve yüzlercesi bunu haber yapmış,onlar da fark etmemiş.
Hayır,iktidardakiler de herhangi bir tepki vermediler,hala mevzuya uyanamamışlar.Ben milletvekili olsam bu Hatay milletvekilini yerin dibine sokardım.Ses çıkarmadıklarına göre demek ki AKP liler de Hatay'ın yarısını yabancılara ait sanıyor,daha doğrusu bu iddiaya inanıyor.Bunları yazıp AKP'lileri de uyandırmış oluyoruz ya neyse.Foruma giren AKP sempatizanları mevzuyu partililere çıtlatırsa yarın öbür gün onlar da uyanıp CHP'ye yüklenebilirler.
Sanırım Türkiye genelinde de bunu ilk fark eden sen oldun :)
Artık torunlarına anlatacağın bir hikayen var.
CHP'yi hem muhalif olarak hem de hükümet olarak unut gitsin yani. AKP'ye karşı başka bir sol alternatif lazım. Maalesef şimdilik yok ama bu sürecin zaman içinde daha da artan oranlarda gelişeceğini düşünüyorum.
rastaman
14-10-2012, 04:46
CHP'yi hem muhalif olarak hem de hükümet olarak unut gitsin yani. AKP'ye karşı başka bir sol alternatif lazım. Maalesef şimdilik yok ama bu sürecin zaman içinde daha da artan oranlarda gelişeceğini düşünüyorum.
Başka bir sol alternatif yerine CHP de bir eksen ve lider değişikliği daha kestirme olur,Kılıçdaroğlu gibi bir liderle CHP'nin alıp alacağı oy budur.Seçmenin liderde aradığı özelliklerin sıralanışı bellidir;önce güç ve kendine güven,sonra güvenilirlik gelir.Kılıçdaroğlunda güç ve kendine güvenden eser yok;politikaları,geri adım atmalarıyla bunu defalarca gösterdi zaten.Neydi o Lefter yalanı,ne gereği vardı?
Chp'yi modern,aktif bir çizgiye oturtacak güçlü bir lider lazım.
Belki o zaman gerçekten ikinci bir partinin liderliğe alternatif olabileceği bir politik hayatımız olur
CHP'nin verdiği bu soru önergesi yanlış bilgiler ve hatalarla dolu.
Hayat'ın toplam yüzölçümü 5 milyon 566 bin metrekare denmiş,bu 5 buçuk km² eder.CHP'li vekil Hatay'ı büyük bir köy sanıyor herhalde,Hatay'ın toplam yüzölçümü 5 buçuk değil;5566 km².Yani 5 milyar 556 milyon metrekare.
Yabancılara satılan toplam arazininse 3 milyon 722 bin 824 metrekare olduğunu belirtmiş,yani Hatay'ın toplam yüzölçümünün 1495'te biri.
Binde bir bile değil.
Demek ki Hatay arazilerin % 0,06'sı yabancılara satılmış;öyle yarısından çoğu falan değil.
Milletvekili olabilmiş birinin oturup düşünmesi lazım böyle bir hata nasıl yapılır diye.Bu adam ciddi ciddi inanmış bu yazdıklarına.İnsan kafasında bir hesap yapar,bu Hatay topraklarının yüzde şu kadarı zaten hazinenin,şu kadarı orman arazisi,tarım arazisi,yerleşim diye.
Hatayda arazi alanlar içinde en önemli grubun Suriyeli orta ve üst sınıf Nusayriler olduğunu da belirtelim.Suriyeli muhalifler gelip toprak almıyor Hataydan.
CHP Hatay Milletvekili Sayın Mehmet Ali Ediboğlu'na tavsiyem biraz matematik çalışması,mümkünse kimse görmeden o önergeyi geri çekmesi.Milletvekili olduğu bölgenin yüzölçümüne az çok vakıf olması için biraz harita çalışmasında da yarar var.Hatay görünüşe göre sayın vekilin sandığından çok daha büyük.
CHP vekili bir hata yapmış olabilir. Ama siz Hatay da arazilerin % 0,06'sı yabancılara satıldığını neye dayanarak söylüyorsunuz? Doğrusu merak ettim. CHP milletvekili demeyin şimdi.
CHP vekili bir hata yapmış olabilir. Ama siz Hatay da arazilerin % 0,06'sı yabancılara satıldığını neye dayanarak söylüyorsunuz? Doğrusu merak ettim. CHP milletvekili demeyin şimdi.
Şu an ben de hesapladım, bu hesap doğru çıkıyor.
Yani yabancılara satılan arazilerin Hatay ilinin toplam yüz ölçümüne olan oranı 0.067.. (Hatay şehri değil ili)
CHP'nin verdiği verilerle hesapladığımızda bu hesap 0.06 şeklinde çıkıyor. Yani bakan yanılıyor.
CHP'li bakanın verdiği sayısal veriler doğru mu henüz onu bilmiyoruz, ama doğru olduğundan yola koyulup hesaplarsak bakanın çıkardığı sonuç yanlış çıkıyor.
Umarım bir forum yazarının elinde Hatay'da satılan araziler hakkında gerçek verileri onaylayan bir kaynak vardır.
Çok eski haberlerde Hatayın binde beşinin satıldığı söyleniyor.
2006 yılında Hürriyet'te çıkan bir haber
YABANCIYA mülk satışı ile ilgili iptal kararı sonrasında 1 Ocak 2006 tarihi itibarı ile yeniden yürürlüğe giren düzenlemede, il yüzölçümünün binde 5’i sınırlamasının getirildiğini hatırlatan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Necdet Poyraz, şöyle devam etti: "Düzenlemenin yeni halini görünce, İçişleri Bakanlığı’ndan illerin yüzölçümlerini istedik. Ve bu yüzölçümlerine göre, kayıtlarımızdaki yabancı gayrimenkul satışlarını karşılaştırdık. Hatay, özel durumu nedeniyle binde 5 sınırı aşmıştı ve Hatay Valiliği’ne Bakanlar kurulu’nun yeni bir kararına kadar yabancıya mülk satışı yapılamayacağını bildirdik. Şu anda Hatay dışında hiçbir ilimizde yapılan yabancıya satış miktarı binde 5 sınırını aşmış durumda değil."
http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=4570902
Şimdi nasıl oluyor da binde beş olan satış miktarı % 0,06 oluyor. Kaynağı ne bunun?
CHP'li milletvekili demeyin bana.
Ben soruyorum ne kadarı satılmış diye?
Şu an ben de hesapladım, bu hesap doğru çıkıyor.
Yani yabancılara satılan arazilerin Hatay ilinin toplam yüz ölçümüne olan oranı 0.067.. (Hatay şehri değil ili)
CHP'nin verdiği verilerle hesapladığımızda bu hesap 0.06 şeklinde çıkıyor. Yani bakan yanılıyor.
CHP'li bakanın verdiği sayısal veriler doğru mu henüz onu bilmiyoruz, ama doğru olduğundan yola koyulup hesaplarsak bakanın çıkardığı sonuç yanlış çıkıyor.
Umarım bir forum yazarının elinde Hatay'da satılan araziler hakkında gerçek verileri onaylayan bir kaynak vardır.
Asıl mesele bu değil. CHP milletvekili hatalı bir şekilde sonuçları değerlendiriyorsa, ve elindeki verilerin bir kısmı hatalıysa bunlara dayalı kestirimlerde bulunmak mı doğru olan?
Yukarıda kaynak verdim.
Siz hala hesap doğru diyorsunuz.
Bakın 0,067 başka bir şeydir %0,06 başka bir şeydir.
Hayır, 0,067 başka bir şeydir 0,6 başka bir şeydir mesela.. Ondalıklara veya virgül ayrımına dikkat etmek gerek burada..
0,067 yaklaşık olarak ≈ 0,07 yapar.
Şöyle ki bu oran 0,064 olmuş olsaydı bu yaklaşık ≈ 0,06 yapardı
Ama 0,065 olursa bir sonraki ondalığa geçilir yani ≈ 0,07 olur.
Yani ha 0,06 ha 0,07 arada 0.01 oranında fark var.
Hayır, 0,067 başka bir şeydir 0,6 başka bir şeydir mesela.. Ondalıklara veya virgül ayrımına dikkat etmek gerek burada..
0,067 yaklaşık olarak ≈ 0,07 yapar.
Şöyle ki bu oran 0,064 olmuş olsaydı bu yaklaşık ≈ 0,06 yapardı
Ama 0,065 olursa bir sonraki ondalığa geçilir yani ≈ 0,07 olur.
Yani ha 0,06 ha 0,07 arada 0.01 oranında fark var.
O kadarını biliyoruz Sayın Alka,
Ama ben onu sormamıştım aslında. Sizin orada 0,067 olarak ifade ettiğinizin şeyin yüzde karşılığını sormuştum. Hesap doğru çıkıyor diyorsunuz ya. Nasıl doğru çıkıyor?
Ayrıca yukarıda ne yazıyor iyi bakın:
]Hatay, özel durumu nedeniyle binde 5 sınırı aşmıştı [/U]ve Hatay Valiliği’ne Bakanlar kurulu’nun yeni bir kararına kadar yabancıya mülk satışı yapılamayacağını bildirdik. Şu anda Hatay dışında hiçbir ilimizde yapılan yabancıya satış miktarı binde 5 sınırını aşmış durumda değil."
2006 yılındaki haber bunu söylüyor.
Şimdi nasıl oluyor da binde beş olan satış miktarı % 0,06 oluyor. Kaynağı ne bunun?
CHP'li milletvekili demeyin bana.
Ben soruyorum ne kadarı satılmış diye?
Yüzde 0.05 zaten binde beş demektir. Bizim forumda yaptığımız hesap yüzde 0.06 yani binde 6.
%0,067 de neredeyse binde 7 yapıyor. Bu da matematiksel olarak yüzde 0.07 olarak gösterilir. Bunda şaşılacak şey yok yani. Geçen 6 yıl içinde demek ki biraz daha satılmış ve bu oran binde bir artmış. Bu da makul görünüyor.
Hesap yöntemini takip etmek için:
2006 yılında Hatay'ın binde 5'i satılmışsa bu kaç metrekare yapıyor?
2 milyon 778 bin 200 metrekare
CHPli bakanın iddia ettiği nedir?
3 milyon 722 bin 824 metrekare
2006 yılı ile 2012 yılı arasında geçen bu 6 yılda arazi satışlarında bir artış olmuş olabilir. Bu artış:
3 milyon 722 bin 824 metrekare - 2 milyon 778 bin 200 = yani 944 bin 624
6 yıl içinde yaklaşık 944 bin 624 metrekare daha satılmış olması normal görünüyor.
Aramamız gereken 2012 yılına kadar Hatay'da gerçekten 3 milyon küsür arazi satıldı mı satılmadı mı?
Eğer CHP bakanının dediği gibi 3 milyon 722 bin küsür metrakare arazi satılmış ise bu Hatay'ın binde 6.7 si yani yaklaşık binde 7'sini yapar.
Yüzde 0.05 zaten binde beş demektir. Bizim forumda yaptığımız hesap yüzde 0.06 yani binde 6.
%0,067 de neredeyse binde 7 yapıyor. Bu da matematiksel olarak yüzde 0.07 olarak gösterilir. Bunda şaşılacak şey yok yani. Geçen 6 yıl içinde demek ki biraz daha satılmış ve bu oran binde bir artmış. Bu da makul görünüyor.
Hayır Alka yanlış biliyorsun.
Binde beş demek %0,5 demektir. Siz dediğiniz 0,067 de binde 67 demek ve yüzde olarak da %6,7 demektir.
Ben burada bir hesap filan yapmadım. Bunun böyle yazılması gerektiğini söylüyorum.
CHP milletvekilli bir takım hatalar yapmış bu doğru. Ona itirazım yok.
Hayır Alka yanlış biliyorsun.
Binde beş demek %0,5 demektir. Siz dediğiniz 0,067 de binde 67 demek ve yüzde olarak da %6,7 demektir.
Evet evet, yanlışlık yapmışım. Bir daha hesaplayayım sakin kafayla..
Evet evet, yanlışlık yapmışım. Bir daha hesaplayayım sakin kafayla..
Aslında bence doğru veriler olmadan hesaplayıp şu kadarı satılmıştır demenin anlamı yok.
Hesaplayabilmek için önce önümüzde doğru verilerin olması gerekir.
Çünkü neye göre hesaplayacaksınız? CHP milletvekili ölçü birimlerinde yanlış yapmış olabilir. Başka konuda da olabilir. Ki ben ölçü birimlerini şaşırdığını düşünüyorum. Ve bu yüzden satış miktarını doğru söylediğini düşünmek de yanıltıcı olabilir.
Şimdi durum böyleyken, sadece şurada hata yapmıştır şurası şöyle olmuştur bu yüzden %0,06 oranında arazi satılmıştır demek neyin nesi? Var mı elimizde satış bilgilerini doğrulayan bir veri? Yoksa neye göre konuşuyoruz?
Bence bu CHP milletvekilinin hatasından faydalanıp gerçeği farklı biçimde çarpıtmak olur.
Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün yabancılarla ilgili raporu hakkındaki kaynak buymuş ama şu an tıklandığında bu link çalışmıyor. Belki ilerdeki günlerde çalışırsa inceleme şansımız olur
http://www.tkgm.gov.tr/yabancilar/
rastaman
15-10-2012, 19:49
Brian bunda bu kadar uzatacak ne var,neyin peşindesin anlamış değilim.Meclise soru önergesini veren CHP,ben değilim.Kendi bölgeleri hakkında akla hayale gelmeyecek bir iddia ortaya atıyorlar,net olarak bu iddianın çürük olduğunu ispatlıyoruz.Daha ne istiyorsun?
Şimdi nasıl oluyor da binde beş olan satış miktarı % 0,06 oluyor.
Sen önce verdiğin kaynağı adam gibi bir oku.Bak ne diyor;
Hatay’da yabancıya mülk satışı ile ilgili tartışmaların, olaya doğru bakılmamasından kaynaklandığını söyleyen Hatay Valisi Ahmet Kayhan, "Hatay’ın yabancıya mülk satışı konusunda getirilen yüzölçümünün binde 5’i sınırını aşmasının tek nedeni, bu ilin sahip olduğu özel durumdur. 1939’da Hatay Türkiye’ye iltihak ettiğinde, çok sayıda Suriyeli’nin üzerinde gayrimenkuller bulunuyordu. Bugün ’Suriyeliler aldı’ diye bakılan gayrimenkullerin tamamı, o tarihte Suriyelilerin sahibi olduğu gayrimenkuller.
Demek ki neymiş;verdiğin kaynaktaki binde 5 yabancılara satılan araziler değil,zaten o arazilerin sahibi olan Suriyelilermiş.
Sevgili milletvekilimizin verdiği rakamlarsa yabancılara yapılan satışları gösteriyor,Hatayın yerlisi olup Suriye vatandaşlığına geçenlerin arazilerini kapsamıyor.Önergeyi de bir oku,bana hak vereceksin.
Akıl var mantık var,tüm Türkiyede yabancılara satılan arazi toplamı bile Hatay'ın binde 5'inden kat be kat az,sadece 76 milyon metrekare.Demek ki o binde 5 gerçekten de -senin verdiğin linkte belirtildiği gibi-yabancılara satılan arazileri değil,Hatay'ın yerlisi Suriye vatandaşlarını kapsıyor.
Bu kadar net.
Anlaşılmayan nedir,hala çözmüş değilim.
Ayrıca kimse binde 6 gibi bir rakamdan bahsetmişim gibi davranmasın,ne yazdığımız ortada,%0.06'nın ne demek olduğunu biliyoruz;
Binde bir bile değil.
Sana soru sordum Rastamam senin bana verdiğin yanıt bunun cevabı mı oldu şimdi.
Ne sormuştum:CHP vekili bir hata yapmış olabilir. Ama siz Hatay da arazilerin % 0,06'sı yabancılara satıldığını neye dayanarak söylüyorsunuz? Doğrusu merak ettim. CHP milletvekili demeyin şimdi.
Nereden ulaştın buna sonuca diyorum yazdığın cevaba bak.
Ayrıca kimse binde 6 gibi bir rakamdan bahsetmişim gibi davranmasın,ne yazdığımız ortada,%0.06'nın ne demek olduğunu biliyoruz;
Onu senin için değil, Alka için yazmıştım ne yazdığımı iyi oku o zaman.
Demek ki neymiş;verdiğin kaynaktaki binde 5 yabancılara satılan araziler değil,zaten o arazilerin sahibi olan Suriyelilermiş.
O araziler satılmasa bile yabancılara ait. Yabancıların. Türklerin değil. Zorunlu olarak satılmış gibi de düşünülebilir. Zaten Tapu Müdürlüğü de öyle düşünülerek satışta sınırlama getirmiş.
Akıl var mantık var,tüm Türkiyede yabancılara satılan arazi toplamı bile Hatay'ın binde 5'inden kat be kat az,sadece 76 milyon metrekare.Demek ki o binde 5 gerçekten de -senin verdiğin linkte belirtildiği gibi-yabancılara satılan arazileri değil,Hatay'ın yerlisi Suriye vatandaşlarını kapsıyor.
Bu kadar net.
Net olan ne? Demek bu kadar basit. Bu kadar basit vay be....İşe bak sen. Bu kadar basit..
Tabi öyledir.
CHP hatalı dedik. Onun üzerinden bir takım fikirler yürütüyorsun güya. Net oluyormuş.
Net olan bir şey yok. Senin bakış açın bu işte.
Bence net olan bir şey yok.
CHP milletvekillini bana kaynak gösterme lütfen bir daha.Ben sana başka kaynak soruyorum.
Akıl var mantık var,tüm Türkiyede yabancılara satılan arazi toplamı bile Hatay'ın binde 5'inden kat be kat az,sadece 76 milyon metrekare
Bu sonuca nasıl vardın? Yani Türkiye'de yabancılara satılan arazilerin toplamının bu olduğunu nereden biliyorsun? Kaynak verir misin? (CHP milletvekili olmasın ama bu.)
Neyin peşindeyim: elbette gerçeğin peşindeyim.
Bence net olan bir şey yok.
Net olan bir şey yok deyince Hatay'daki arazi satışlarının net olmadığını söylüyorum. (Hatay arazilerin % 0,06'sı yabancılara satıldığı bilgisi bana net ve güvenilir bir bilgi olarak gelmedi. Yine CHP'li milletvekilinin verdiği bazı bilgiler kullanıldı, güvenilir görmedim, belki adam ölçü birimlerini şaşırdı, belki başka hata yaptı. Başka kaynak soruyorum.
Yani tekrar soruyorum: Hatay'da ne kadar arazi yabancılara satılmış? Türkiye'de ne kadar arazi yabancılara satılmış?
Netse bu bilgiler kaynağını da lütfen belirtin.
O araziler satılmasa bile yabancılara ait. Yabancıların. Türklerin değil. Zorunlu olarak satılmış gibi de düşünülebilir. Zaten Tapu Müdürlüğü de öyle düşünülerek satışta sınırlama getirmiş.
demiştim. Buna bir açıklama getireyim:
11 Haziran 2006 tarihli milliyet gazetesinde yazan haber
Hatay'da yabancıya emlak satışı yasak
Hatay'da yabancılara gayrimenkul satışı, ikinci bir emre kadar durduruldu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Hatay yüzölçümünün binde 5'inden fazlasının yabancılara satılmış olması nedeniyle, ikinci emre kadar satışları yasakladı.
Tapu Kanunu'na göre yabancılara yapılan emlak satışları, bir ilin yüzölçümünün binde 5'ini geçemiyor. Hatay'da yabancılara yapılan gayrimenkul satışının, ilin yüzölçümünün binde 5'ini aştığı tespit edildiğinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, satışları durdurdu.
http://www.milliyet.com.tr/2006/06/11/ekonomi/eko03.html
Yine yukarıda kaynağını vermiş olduğum Hürrriyet'teki haberin devamında şöyle yazıyor:
Yabancılara mülk satışı sınırını aşan başka il yok
YABANCIYA mülk satışı ile ilgili iptal kararı sonrasında 1 Ocak 2006 tarihi itibarı ile yeniden yürürlüğe giren düzenlemede, il yüzölçümünün binde 5’i sınırlamasının getirildiğini hatırlatan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Necdet Poyraz, şöyle devam etti: "Düzenlemenin yeni halini görünce, İçişleri Bakanlığı’ndan illerin yüzölçümlerini istedik. Ve bu yüzölçümlerine göre, kayıtlarımızdaki yabancı gayrimenkul satışlarını karşılaştırdık. Hatay, özel durumu nedeniyle binde 5 sınırı aşmıştı ve Hatay Valiliği’ne Bakanlar kurulu’nun yeni bir kararına kadar yabancıya mülk satışı yapılamayacağını bildirdik. Şu anda Hatay dışında hiçbir ilimizde yapılan yabancıya satış miktarı binde 5 sınırını aşmış durumda değil."
Bu da NTV'den bir haber:
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü de Hatay yüzölçümünün binde 5'inden fazlasının yabancılara satılmış olması nedeniyle, ikinci emre kadar Hatay’da yabancılara tapu satışları yasakladı.
Eski Hatay’da yaşayan şimdi Suriyeli olan kişilerin, Hatay yanı sıra, sıkı etkileşimde ve alışverişte bulunduğu en yakın iller de Kilis ve Mardin’dir. Bu illerdeki Arap kökenli vatandaşlarımızın çokluğu da buna delalettir. Dolayısı ile aynı sebeplerden ötürü yani; il yüzölçümünün binde 5'inden fazlasının yabancılara satılmış gözüküyor olması nedeniyle, ikinci emre kadar Kilis ve Mardin’de de yabancılara tapu satışları yasakladı.”
http://www.ntvmsnbc.com/id/25023333/
rastaman
16-10-2012, 01:23
Girdiğin her konuyu haksız olsan da uzattıkça uzatıp sündürüyorsun.Bu başlıkta neyi savunduğun bile belli değil,yazdıklarının ''kaynak ver,ama CHP olmasın'' dışında herhangi bir anafikri de yok.
En son verdiğin linkte Hatayla ilgili rakamlar var zaten,3.172.696 metrekare yabancılara satılmıştır diyor.Gördüğün gibi kendi verdiğin link yine seni çürütüyor.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25023320/
3.172.696 metrekare Hatay'ın %5'i değil,%0.05'inden bile az:)Ben demiyorum,senin biraz önce verdiğin link diyor.Demek ki Hatay doğumlu Suriyeliler ne bu listeye ne de Hatay milletvekilinin listesine dahil edilmemiş.
Anladık mı o %5'in nerede kaldığını?
Yeni linklerinde de Hatay'ın %5 sınırını geçmesinin sebebinin yabancılar değil,Hatay asıllı olup sonradan Suriye vatandaşlığına geçenler olduğu belirtilmiş.Bak ne yazıyor;
“Hatay, 1939 yılında Türkiye topraklarına katıldı. Bazı kişilerin bu tarihte, Suriye vatandaşlığını tercih etmesi ve Suriye’ye göç etmesi sebebi ile eskiden kalan birçok mülkiyetler tapu kayıtlarında yabancılarda gözüküyor.http://www.ntvmsnbc.com/id/25023333/#storyContinued
Kanıt diye bir link veriyorsan,önce onu oku.İşine gelen yeri buraya getirme.
Verdiğin tüm linklerde Hatayda yabancılara arazi satışının durdurulduğu,bunun sebebininse Hatay asıllı Suriye vatandaşlarına ait araziler olduğu net olarak belirtilmiş.Bu bile tek başına CHP'nin burada dürüst bir politika yapmadığını göstermeye yeter.Arazi sahiplerinin aslında çoğunlukla Alevi kökenliler olmasına hiç girmiyorum bile.
Yazdıklarımı tekrarlamayı sevmem,yazdığın her iddianın cevabını zaten verdim.
Girdiğin her konuyu haksız olsan da uzattıkça uzatıp sündürüyorsun.Bu başlıkta neyi savunduğun bile belli değil,yazdıklarının ''kaynak ver,ama CHP olmasın'' dışında herhangi bir anafikri de yok.
En son verdiğin linkte Hatayla ilgili rakamlar var zaten,3.172.696 metrekare yabancılara satılmıştır diyor.Gördüğün gibi kendi verdiğin link yine seni çürütüyor.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25023320/
3.172.696 metrekare Hatay'ın %5'i değil,%0.05'inden bile az:)Ben demiyorum,senin biraz önce verdiğin link diyor.Demek ki Hatay doğumlu Suriyeliler ne bu listeye ne de Hatay milletvekilinin listesine dahil edilmemiş.
Yeni linklerinde de Hatay'ın %5 sınırını geçmesinin sebebinin yabancılar değil,Hatay asıllı olup sonradan Suriye vatandaşlığına geçenler olduğu belirtilmiş.Bak ne yazıyor;
Kanıt diye bir link veriyorsan,önce onu oku.İşine gelen yeri buraya getirme.
Verdiğin tüm linklerde Hatayda yabancılara arazi satışının durdurulduğu,bunun sebebininse Hatay asıllı Suriye vatandaşlarına ait araziler olduğu net olarak belirtilmiş.Bu bile tek başına CHP'nin burada dürüst bir politika yapmadığını göstermeye yeter.Arazi sahiplerinin aslında çoğunlukla Alevi kökenliler olmasına hiç girmiyorum bile.
Yazdıklarımı tekrarlamayı sevmem,yazdığın her iddianın cevabını zaten verdim.
Bak orada ne demek istediğim açık ama ne kadar kıvırdın. Kıvırdından da kıvırdın.
Verdiğim link seni haklı çıkarıyormuş, bilmem neymiş. Orada yazanı getiriyorum kendi kafana göre olayları istediğin gibi yorumluyorsun.Orada yazan açık. Cevabım da açık. Bak ne yazıyor İYİ OKU O ZAMAN:
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü de Hatay yüzölçümünün binde 5'inden fazlasının yabancılara satılmış olması nedeniyle, ikinci emre kadar Hatay’da yabancılara tapu satışları yasakladı.
Sana bugün için soru sordum bu mu cevabın? 2006 veya 2009'daki durum için sormuyorum gelip bana onları getirme.
Senin o eleştirdiğin CHP'liden farkın yok, gelip burada ahkam kesiyorsun.
Ne demek istediğim açık. Ben sana bugünü soruyorum NTV'de bilmem kaç yılında yapılmış haberi, ki o haber beni haklı çıkarıyor, ne demek istediğimi açıklamak için getirdim sen de onu güya bugün satılan arazi miktarlarını göstermek için kullanıyorsun.
Kime oynuyorsun sen tribünlere mi?
Sen dalga mı geçiyorsun, sana soru soruyorum kafa bulur gibi yanıt veriyorsun.
Vay be?
Tabii çok zekisin sen okuduğunu anlıyorsun. Yanlış olan senin gibi birini muhatap almam.Bir daha seni muhatap almak istemiyorum.
Bak bir de kalmış hala %5 diyorsun hala binde beş ile %5 arasındaki farkı öğrenemişsin.
Önce bunu öğren. Binde beş yüzde beşe eşit değil. Sonra ahkam kes.
Bu arada özellikle Rastamam ve CHP dışında şu sorumu yanıt veren olursa sevinirim:
Yani tekrar soruyorum: Hatay'da ne kadar arazi yabancılara satılmış? Türkiye'de ne kadar arazi yabancılara satılmış?
Sorum bugünkü tarih için geçerli. 2009 veya 2006 için değil. Konuyu merak ettiğim için soruyorum. Konuyu bilen birsi varsa cevaplarsa sevineceğim.
Bak bir de kalmış hala %5 diyorsun hala binde beş ile %5 arasındaki farkı öğrenemişsin.
Yukarıda bir hata yapmışım, doğrusu şöyle olacaktı. Yanlış anlaşılmasın diye düzelterek doğrusunu aşağıda tekrar yazıyorum:
Bak bir de kalmış hala %5 diyorsun hala binde beş ile %5 arasındaki farkı öğrenememişsin.
Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün yabancılarla ilgili raporu hakkındaki kaynak buymuş ama şu an tıklandığında bu link çalışmıyor. Belki ilerdeki günlerde çalışırsa inceleme şansımız olur
Aşağıdaki videoda Eski Tapu Genel Müdürü Hatay'ın binde 20'nın satılmış olduğunu söylüyor. Tabii bu da bugüne ait video değil.
Ama müdür yabancılara satışların giderek arttığını söylüyor. Meselenin nereye doğru gittiğini anlamak için videonun tamamını izlemekte fayda olabilir:
http://www.youtube.com/watch?v=bnDQODVMK48
Bu arada konu başlığı şu: Hatay İkinci Filistin Mi Olacak
Bu konu çerçevesinde CHP milletvekilinin getirdiği bir öneri tartışıldı.
Ve sonra Rastamam CHP milletvekillinin yanlışını buldu. Onu kabul ettik, itiraz da etmedik.
Ama Rastamam gerçek satış miktarını sanki biliyormuş gibi bir iddiada bulundu.
İddiasını da güya bir takım eski verilerle ya da CHP milletvekilinin elinde doğru olduğu da şüpheli bir takım verilerle gösterme çabası içine girdi.
Ben bugünkü satış miktarını sormuştum. O yüzden bu açıklamaları yeterli bulmadım. Aşağıda Eski Tapu Müdürünün yaptığı açıklamalar da var. CHP milletvekili konuyu yanlış biçimde ele almış olabileceği için tek başına ona güvenmiyorum. Ayrıca bu konuda tek başına 2006 veya 2009 tarihli açıklamalar bana yeterli gelmiyor. O yüzden ben ısrarla bugüne kadar ne kadar arazi satıldığını sordum. Sorularım hala geçerli. Sadece Hatay için değil Türkiye için de soruyorum.
Neyse ben hala cevap almış değilim. (Bu arada özellikle Rastamam'a artık sormuyorum.)
Ama yukarıda Eski Tapu Genel Müdürünün söylediklerini bazı açılardan önemli buluyorum.
Çünkü bence burada (Hatay'da elbette buna dahil) asıl tartışılması gereken yabancılara, yabancı şirketlere toprak satılmasının nelere yol açacağıdır?
Tabii bunun için elde doğru verilerin olması gerekir. Peki Tapu Müdürlüğü şeffaf ve doğru biçimde bu verileri paylaşıyor mu?
Ki yukarıda Eski Tapu Genel Müdürünün de açıkça belirttiği gibi pek iyi sonuçlara yol açmayabilir.
Eski Tapu Müdürü sadece yukarıdaki videoda değil aşağıda belirttiğim alıntıda şöyle diyor:
ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, İsrail, Rusya, İsveç, Norveç, İsviçre, Avustralya, Avusturya, Gabon, Malta, Belçika, İrlanda, Kanada, Japonya, Suudi Arabistan, Pakistan, Polonya gibi ülkelerle, birçok Afrika ülkesi ülkemizden toprak satın almaktadır. Bu alımlar eskiden “Karşılıklılık” ilkesine göre yapılırken şimdi bunun kaldırılmasından söz ediliyor. Özelleştirmeler nedeniyle SEKA'dan Et-Balık Kurumu'na pek çok arazi, İzmir'den Trabzon'a kadar pek çok limanın en değerli taşınmazları yabancıların eline geçti. Telekom, Tekel, Sümerbank, Beykoz Deri ve Ayakkabı Fabrikaları, Nazilli Bez Fabrikası, Seydişehir Alüminyum Tesisleri, TÜPRAŞ, barajlar, meralar, tarım alanları, Atatürk Orman Çiftliği, 2B arazileri, maden alanları, akarsular ve hatta içme suları gibi akla gelen ne varsa pazarlaması sürüyor.
Bütün bunlar 3996 sayılı “Yap-İşlet-Devret” yasası, Serbest Bölgeler, Endüstri Bölgeleri, bankalar, madenler, meralarla ilgili sayısız yasa ve KHK’lerle yapıldı. Zaten şirketler için 5782 sayılı yasada hiçbir kısıtlama mevcut değildi. Daha önce yabancı gerçek kişiler için kentlerin yüzölçümlerinin binde 5 oranı aranırken, bu oranın Hatay binde 20, Kilis binde 40, Mardin binde 20, Antalya binnde 6, Muğla binde 6, Gaziantep binde 5 ve Aydın’da binde 5’i aştı.Bu nedenle oran, kentlerin merkez ilçelerinin yüzde 10’una çıkarıldı. Şirketler bu orana hiçbir zaman tabi tutulmadılar.
http://www.aydinlikgazete.com/yazarlar/132-orhan-oezkaya/3969-orhan-oezkaya-topraklar-karlkllk-ilkesi-kaldrlarak-satlyor.html
Kusura bakmayın rastaman ve brian ama bu şekilde okul çocukları gibi bu konuyu tartışmak istemiyorum. Bu tartışmadan çekiliyorum. Kendi açtığım bir başlığa ilgi göstermemin anlamı kalmadığı için kusura bakmayın lütfen..
Kusura bakmayın rastaman ve brian ama bu şekilde okul çocukları gibi bu konuyu tartışmak istemiyorum. Bu tartışmadan çekiliyorum. Kendi açtığım bir başlığa ilgi göstermemin anlamı kalmadığı için kusura bakmayın lütfen..
Sayın Alka;
Rastamam'a bir soru sordum. Doğru düzgün cevaplamadı, bunun yerine farklı ve aşağılayıcı bir uslupla yanıt verdi. Ben de onun tarzında yanıt verdim.
Rastamam'ın diğer konularda da nasıl tartıştığı sanırım dikkatlerden kaçmıyordur. Özellikle sosyalistlerle tartışırken konuyu kişisel bir sorun haline getiriyor. Defalarca buna şahit oldum. Bu tür yanıtlara karşı elimiz kolumuz bağlı oturacak değiliz. Gereken yanıtları vereceğim.
Sorum netti.
Cevapları ve ne demek istediğimi de açıkladım. Kimin yanıt veremediği de açık.
"Ama ben böyle anlıyorum. Orada şu şu yazılı." derse birileri ben de "Ben de böyle anlıyorum, orada da şöyle şöyle yazıyor" deme hakkına sahibim. Birileri olayı kafasına göre yoruma hakkına sahipse bir kaç biri de çıkar kafasına göre yorum yapar. O zaman çıkıp bu neyin yorumu demenin anlamı ne? Orada yazan belli değil mi?
Üstelik bu sorum yorum sorusu da değil. Hadi diyelim ki yorum olsun, bin de beşlik kısmı satılmamıştı. Ve satılmış olarak kabul edilemez. Tapu Müdürlüğü de öyle kabul etmiyor, orada okuduklarınız da bu açıdan yanlış olsun. Peki o zaman şimdiki gerçek rakamların %0,06 olduğunu nereden biliyoruz? Sorum bu. Ben bu sorunun yanıtını bilmediğimi söylüyorum. Sorum net: Hatay'da şimdiye kadar ne kadar yabancı arazi satılmış? Bunun kaynağı ne? Şimdi bir tarafta milletvekilinin söylediği ve kaynağına da ulaşamadığımız bir şeye neden güveneyim ki? Tabii bu CHP'nin dışında gelen tüm kaynakları otomatik olarak doğru olarak kabul edeceğiz anlamına da gelmiyor. Bunu anlamak bu kadar zor mu?
Bak başka kaynaklar da getiriyorum. (Gönül ister ki daha farklı kaynaklar da getirelim ama elde şimdilik bu var.)
Size yukarıda bir video verdim. İzleyip yorum yapmanızı beklerdim.
Ufak bir düzeltme yapacağım Sayın Alka;
Sorum aşağıdaki gibi olacak:
Sorum net: Hatay'da şimdiye dek ne kadar arazi yabancıya satılmış? Bunun kaynağı ne? Şimdi bir tarafta milletvekilinin söylediği ve kaynağına da ulaşamadığımız bir şeye neden güveneyim ki? Tabii bu CHP'nin dışında gelen tüm kaynakları otomatik olarak doğru olarak kabul edeceğiz anlamına da gelmiyor. Bunu anlamak bu kadar zor mu?
8 Ekim 2012'de Aydınlıkta çıkan bir haberden alıntı. Bu Türkiye'deki durum ile bilgi verebilir.
Milli emlak değerleri özelleşiyor
Uygulama ile bugüne kadar yapılan satışlar konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu durumun, Bilgi Edinme Yasası’na da aykırı olduğunu belirten Orhan Özkaya şunları söyledi: “Ülkemizden toprak alan 68 ülke vatandaşına 81 ilin topraklarının ne kadar satıldığını, kimlere satıldığı bildiriliyordu, sonra yayından kalktı. Bir süre sonra yasaklandı. Zaten maden alanlarının 150 bin kilometre karelik bir kısmı yani ülkenin yüzde 17’si 49 veya 99 yıllığına kiralanmış durumdaydı.
Şimdi bunların tapusunu alabilecekler. Ayrıca satın aldıkları Tekel, Telekom, Tüpraş, Petkim, Oyak, Seka, Et Balık, Seydişehir Alüminyum, limanlar, bankalar, şeker fabrikaları gibi çok sayıda varlığımızın arazileriyle birlikte el değiştirecek. Milli emlak zenginliklerimiz elden çıkmış olacak. Milli Eğitim, Milli Savunma’ dan sonra Milli Emlak değerlerimiz de özelleştirilmiş olacak.”
Yapılan değişiklikle yabancıların artık oturma izni sorunu da ortadan kalktığını hatırlatan Özkaya, “Satış yapılan ülke sayısı 68’den 183 çıkmıştır. Karşılıklılık ilkesi hiçbir işe yaramıyordu, her an aşılıyordu. Ancak uluslararası ilişkiler açısından bile uyulması ve korunması gereken ilkelerden biridir. Üzerinde titizlikle durulması kaçınılmazdır. Aksi takdir de tek taraflı ödünler kapitülasyon anlamını taşır” diye konuştu.
Tarım arazilerine göz diktiler
Alımların tarım alanlarına yönelik olduğunu ve Bakanlığın bir açıklamasında en çok satışın Konya’da olduğunu belirtiğini hatırlatan Özkaya şunları kaydetti: “Bütün bu çabalar, krize düşen iktidarın kendisine çıkış yolları aramasından başka bir anlam taşımamaktadır. Yabancı maden şirketleri bu yasadan yararlanarak istedikleri maden alanlarının tapusunu alabilecekler. Bu alımlara 3996 sayılı Yap-İşlet-Devret yasası, maden yasası 2B yasası gibi daha sayısız yasa hizmet edecek.” Özkaya, pek çok işletmenin özelleştirme yolu ile yabancı sermayeye peşkeş çekeceğine vurgu yaptı.
http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/15881-kapitulasyonlar-toprak-satisiyla-geri-dondu.html
Edit: Daha önce Orhan Özkaya için Eski Tapu Genel Müdürü demiştim. Doğrusu "Tapu ve Kadastro Eski Genel Müdür Yardımcısı" olacak.
bursali68
16-10-2012, 17:32
Merhaba,
Konuya çok hakim değilim ancak merakımdan soruyorum...;
Burada 1000 kat hata yapmış olan vekil...;
Yabancılara satılan toplam arazininse 3 milyon 722 bin 824 metrekare olduğunu belirtmiş,
Burada da 1000 kat hata yapmış olamaz mı...???
Sağlıcakla kalınız...
Türkiye'de yabancılara konut satışı ilgili İstanbul Baro'sunun bir çalışması. Aşağıdaki adresten indirmek mümkün.
http://www.istanbulbarosu.org.tr/detail.asp?CatID=1&SubCatID=1&ID=6942
Orada Orhan Özkaya bu çalışmada şöyle diyor:
"Biz yabancı bir emekli vatandaşın, yabancı bir Türkiye’de turist olarak gelmiş, Türkiye’yi beğenmiş, sahillerini beğenmiş bir emeklinin ya da bir kişinin gelip de Türkiye’nin denizine, güneşine hayran olarak bir konut alması konusunu önemsemiyoruz.Bu konunun dışında olay, çünkü buralarda siteler kuruldu. Buralarda artık yabancılar milliyetlerini ayırarak siteler kurdular. Biz işin burasındayız.
Yine özelleştirmelere dayanan bir olayın arkasında gidilen bir konu olduğu için özelleştirmelerle Türkiye’nin zenginliklerinin, varlıklarının satılarak Türkiye halkının yoksullaşmasının peşindeyiz. Bu nedenle topraklarımızın da, tarım arazilerimizin de satılmasına karşı çıkıyoruz.2003 yılından bu tarafa yapılan bu çalışmaların bizi nerelere getirdiğini acı acı gözlemliyoruz. Ben İzmir bölge müdürüyken 2003 yılından önce 1993-1997 arasında yine bu yasa vardı.
Tapu Kanunu’nun 35. ve 36. maddesi yine yürürlükteydi, 442 sayılı Köy Kanunu yine yürürlükteydi, 442 sayılı Köy Kanunu’nun 87. maddesi kaldırılmamıştı, 88. maddesi kaldırılmamıştı. O dönemde Türkiye’de yine yabancılar yer alıyordu, ama yılda yaptığımız işlem sayısı 20’yi, 30’u geçmiyor. Ne zaman ki küreselleşmeye Türkiye ekonomisi yelken açtı, neoliberal ekonomiyle birlikte Türkiye’nin varlıklarına yabancılar el koymaya başladı, hızla olaylar değişti. Satılan yerler artık Türkiye’nin en iyi rant getiren yerleri arasına girdi.
Bunun haritalarını Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yayınladı. Yine o dönemde 2004 yılında 28 İstanbul Barosu Yayınları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü değerli arkadaşlarım, vatandaşın Bilgi Edinme Yasası uyarınca bütün illeri tek tek internet sitesinde kim ne kadar hangi uyruklu yabancı ülke vatandaşı,hangi ilimizde, hangi ilçemizde yer almıştır şeklinde dokümanlar yayınladı sayfalar dolusu. 2004 yılından sonra bu Bilgi Edinme Yasası da, bu bilgiler de ne yazık ki karartıldı.
Türkiye’nin satılmadık yeri kalmadı değerli arkadaşlar, HES’leri görüyoruz. Köylümüz, vatandaşlarımız suyumu vermeyeceğim diyerek yaşlısı, kadını, erkeği, başörtülüsü gencecik insanları 11 yıl ceza alma pahasına direniyor. Bugün Türkiye’de HES’lerle başlamıştır direniş, 30 İstanbul Barosu Yayınları fabrikalar gidiyor. Fabrikaların acaba toprağı yok mu, Tekel’in toprağı yok mu, Telekom’un arazisi, toprağı yok mu? Bize Tekel’in satışının rakamlarını veriyorlar, Telekom’un satışının rakamlarını veriyorlar. Peki, bunun 300 tanesadece Telekom’un İstanbul’da deposu var,
Önce bütün kaleler ele geçirilerek bu işlemler yapılıyor. İşte en son Anayasa Mahkemesi son yapısıyla hem yabancılara toprak satışını onayladı, hem azınlıkların Türkiye’de Vakıflar Yasası’nı, 5737 Sayılı Yasayı eski Anayasa
Mahkemesi eski yapısıyla o da uyum göstererek onayladı. Ne yazık ki, ülkede bu konuda dik duran, karşı çıkan kurum, kuruluş çok azaldı. Siyasi kurum da azaldı. Bu konuda Anayasa Mahkemesi’ne başvuran siyasi yetkililerden, partilerden de ses, seda çıkmaz oldu.O nedenle hiçbir engel kalmadan son yapılanbu taslakla 2,5 hektar 30 dekar sınırlaması 60 dekara kadar çıkabilecek. Bakanlar Kurulu yetkilidir konusu da iki bakanın iki dudağı arasına sıkıştırılmış vaziyette:
Corpse Bride
16-10-2012, 18:55
ortadoğuda yeni sınırlar çizildiğinde (balkanlaştırma) ki şimdilik komplo teorisi densede gidişat onu gösteriyor. bu satışların kime ne yarar sağladığını görmüş oluruz.teoriye göre sınırlar israil-Anglo-Amerikan yararına diyordu. (teori sadece)
zaten üye Brian'ın eklediği videoda satış sonrası araziye sahip olanların hakkını kendi devleti koruyabilecek diyor.
rastaman
16-10-2012, 19:25
Valla ben bu Brian adlı üyenin uzatma,sündürme huyunu zaten çok önceden anladım.
Şu başlıkta iki kez sataşmasına rağmen hiç cevap yazmadım mesela;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=29016&page=5
Şurda da baktım kurtuluş yok,uzattıkça uzatıyor,tamam dedim,pes ediyorum,sen haklısın.Romanyaya komünizm geliyor anasını satiim,yeter;:)
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22193
Burda da aynı tavır,mesaj üstüne mesaj.Konu çoktan kapanmış,başlıkla ilgili herhangi bir iddiası da yok.Sanki çok mesaj atana,en son yazana boncuk veriyorlar.
Bir daha bana kimse tavırların değişti falan demesin,forumun durumu ortada.
Sayıın forum Yöneticileri;
Ben öğrenmek için soruyorum, sorum orada duruyor.
Sorum orada net biçimde dururken biri çıkıp Brian böyle Brian şöyle yazıyor, iddia sahibi değil, okuduğunu anlamıyor bilmem ne filan derse uzattıkça uzatırım.
Sorum orada duruyor. Ama cevap ne: Brian şöyle yazıyor, Brian böyle yazıyor.
Bunlar bana göre yanıt değil.
İddiam yokmuş deniliyor; burada her konuda yazı yazmak için yazılan her olay konusunda enine boyuna iddia sahibi olmak gerekiyor mu Sayın modlar? Böyle zorunluluk var mı? Varsa söyleyin biz de bilelim.
Belli konuda iddia sahibi olmak için doğru bilgiye sahip olmak önemlidir. Doğru bilgiye ulaşmak önemlidir.
Bilgi sahibi olmadan her konuda enine boyuna ahkam kesmeyi doğru bulmuyorum. O yüzden soruyorum zaman zaman.
Ve elbette az çok bir iddiam da var: yabancı şirketlere tarım arazileri satılmasına karşıyım. Özellikle ciddi ve büyük oranlarda özelleştirme yapılması ciddi sorunlar doğurabilir. Bu yüzden bu konuya da bu yüzden büyük önem veriyorum. Ülkenin birçok temel varlığının özelleşmesine karşıyım. Zaten sosyalizmi savunduğum için bunları anlamak için çok zeki olmaya da gerek yok.
Şimdi durum bu: peki sizin iddianız nedir?
"İddia adamın söylediği yanlıştır. Doğrusu böyle olacaktır" denilebilir.
"Doğrusu böyle olacaktır ve şu kadar arazi satılmıştır" derse birileri elbette bu sonuca nasıl ulaştığını ve bunun doğru olup olmadığını soracağız. Bunda rahatsız olacak ne var? Burası tartışma forumu değil mi?
Saygılarımla
Herkes diyeceğini demişse artık bir nokta koyun ama..
Böyle kişisel polemiklerle devam edip sürerse başlığı kapatacağım başka çare yok..
sevgili alka,
Linkin çalışan son hali 1 Eylül 2010 tarihine ait, buradan (http://web.archive.org/web/20100901184550/http://www.tkgm.gov.tr/yabancilar/) ulaşabilirsin.
Saygılar