Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir virusu yeniden diriltmek...
ScienceNOW'da yayınlanan bir makaleye göre insan genomunda artık pasif bir şekilde yerleşmiş milyonlarca yıllık bir virus fosili tekrar canlandırılmış.
"In a controversial study, researchers have resurrected a retrovirus that infected our ancestors millions of years ago and now sits frozen in the human genome. Published online by Genome Research this week, the study may shed new light on the history of these genomic intruders, as well as their role in tumors. Although this particular virus, dubbed Phoenix, is a wimpy one, some argue that resuscitating any ancient virus is inherently risky and that the study should have undergone stricter reviews.
..."
"Tartışmalı bir çalışmada, araştırmacılar atalarımıza milyonlarca yıl önce bulaşan ve şu anda insan genomunda donmuş olarak duran bir virusu yeniden yaşama döndürdüler. Genome Research'ta online olarak bu hafta yayınlanan çalışmada, bu tip genom işgalcilerinin tarihine ve tümör oluşmasındaki rollerine ışık tutuluyor. Phoenix olarak adlandırılan bu virus her ne kadar sarsak da olsa, bazıları antik bir virus'u tekrar canlandırmanın riskli olduğunu ve bu çalışmanın daha sıkı gözetim altında olması gerektiğini savunuyor."
Devamı için ScienceNOW (http://sciencenow.sciencemag.org/cgi/content/full/2006/1101/4) link'i
Ne kadar güzel,
Kimse "ya bizim dna'mızın içinde virus kodlarının ne işi var" demedi? Bazı konular artık anlaşılmış diye yorumluyorum bunu.
Human Papilloma virus, Hepatit B virus gibi virusların insanda kansere yol açtıkları biliniyordu. Bence bu virusu Allah yerleştirmiştir, insanı kanser yapıp tepkisini sınamak için, imtahan yani imtahan. isyan edersen cehennem heh heh heeee..... * :twisted: *:twisted: *:twisted: *:twisted: *:twisted:
exclusive
03-11-2006, 00:07
hakkaten ne işi var bizim dna'mızda bu virüs kodlarının?
Birkaç milyon yıl önce bulaşmış, sonra da bir kaza olmuş, virus kendini üretemeyip, dna'da kalıvermiş. Genetik kodu işlevsiz kalmış.
Yaratılışçılar neyse de, akıllı tasarımcılar buna ne yorum yapıyorlar, merak ediyorum.
"Kardeşim, tasarımcı, ilerde lazım olur diye eklemiş, microsoft da yapmıyor mu bunu sanki? Ne var bunda ?"
:lol:
Sevgili neutrino hocam,
bir akilli tasarimci olarak yorumum sudur, eskiden galvaniz olmadigi icin, arabalarin benzin depolari sik sik delinirdi. Bu o arabalarin akil tasarim isi olmadigi anlamina gelmez.
" *Sevgili *neutrino *hocam,
bir *akilli *tasarimci *olarak *yorumum *sudur, *eskiden *galvaniz *olmadigi *icin, *arabalarin *benzin *depolari *sik *sik *delinirdi. *Bu *o *arabalarin *akil *tasarim *isi *olmadigi *anlamina *gelmez."
Konu ile ilişkisini kurmakta zorlandım bu benzetmenin.
Yani *o kadar akıllı bir tasarımcıymış ki "benzin" yüzünden delinen "benzin deposu" tasarlamış "insan için". Allahın espiri anlayışı var galiba yada biri bizimle dalga geçiyo *:D *:D *:D
antimuhammed
20-03-2007, 03:16
Kanser neden oluyor zannediyorsun. Hücreler Salavat getirip, Tanrı Tanrı diye vecd ile coşarlarken kendilerini kaybediyorlar. Durdur durdurabilirsen bölünmelerini sonrada.
hocam bende seni anlamadim. Ben akilliyim ve tasarimciyim. Yorumumu da ekledim.
Tesekkurler.
Sevgili Respendial,
Çok ince bir espri anlayışın var. Ciddi söylüyorum. Çoğu zaman bende seni anlamakta zorluk çekiyorum. Sonra açıklıyorsun yazdığının ne anlama geldiğini haaa diyorum tamam. Valla çok karmaşık birisin. Benim zekam senin o ince zekanın yazdığı yazıları bir okuyuşta anlayamıyor ne yazık ki. *Dalga geçmediğimi çok ciddi olduğumu ayrıca tekrar belirteyim.
Neutrino,
Şimdi bu bilim adamlarının *yaptığıda iş mi yani. Az virüsümüz vardı. Şimdi birde eskiden donmuş olan virüsü canlandırıyorlar. Şaşıp kalıyorum şunların işlerine.
Dinci arkadaşlar dinazorların ölümü içinde Allah onların nesillerini *insanların yaşayabilmesi *tüketti demişlerdi ya bunun içinde aynı yorumu yapabilirler. Ama şunu açıklayamazlar : Madem yok edecektin neden yarattın?
Şarkı bile var ,
Beni unutacaktın madem neden yarattın? :)
Dertli arkadaşlar için.
Birde şey var ,
İtirazım var bu sonsuz dertlere... :)
Şimdi yeni bir şarkı var oda güzel ,
Cenneti değişmem saçının teline...
Sevgili GOZDE,
teveccuhunuz :)
Sanırım bu konuda biraz açıklama yapmak daha iyi olacak.
İnsan genomunda (ve diğer ökaryot sınıfı canlıların genomlarında) protein kodlayan malzeme kadar, hatta daha fazla "exon" adı verilen bölümler var. Bir protein sentezlenmesi sırasında bu bölümler de RNA'ya çevriliyor ancak protein üretilmeden önce işe yaramayan RNA parçaları kesilip atılıyor. Bu konuda daha doğru ve ayrıntılı bilgiyi Liopleurodon verebilir diye düşünüyorum.
Bu "fazlalık" DNA parçalarından bir tanesinde çok uzun süre önce bizim DNA'mıza yerleşmiş bir retrovirus'ün kodları var. Bu virus Hepatit virusu gibi hücre içine yerleşip, kendi kopyalarını hücreye yaptırarak çoğalma işinde bir noktada başarısız olmuş. Hücre içerisine yerleşmiş ama, hücreyi öldürüp kendini çoğaltma bölümü işlevsiz kalmış. Bu virusün genetik kodunun çoğaltılması görevini bizim kendi DNA çoğaltma mekanizmalarımız yapar olmuş. Virus, etkisiz bir şekilde bizim DNA'mız içerisinde bir kuşaktan diğer kuşağa taşınıp duruyor şu an.
Bu tip çalışmalar bize ne tip bilgiler veriyor ona da bakalım. Birincisi, bazı viruslerin ataları hakkında bilgi sahibi oluyoruz. İkincisi de, eğer benzer kodları paylaştığımız başka canlılar varsa, aramızdaki akrabalık ile ilgili ipuçları çıkıyor.
Şimdi, neden "galvanizli benzin deposu" ile bir ilişki kurmakta zorlandığım açık olmuştur umarım :)