Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-11-2006, 11:58
Üye Değil

Standart Bir virusu yeniden diriltmek...

ScienceNOW'da yayınlanan bir makaleye göre insan genomunda artık pasif bir şekilde yerleşmiş milyonlarca yıllık bir virus fosili tekrar canlandırılmış.

"In a controversial study, researchers have resurrected a retrovirus that infected our ancestors millions of years ago and now sits frozen in the human genome. Published online by Genome Research this week, the study may shed new light on the history of these genomic intruders, as well as their role in tumors. Although this particular virus, dubbed Phoenix, is a wimpy one, some argue that resuscitating any ancient virus is inherently risky and that the study should have undergone stricter reviews.

..."

"Tartışmalı bir çalışmada, araştırmacılar atalarımıza milyonlarca yıl önce bulaşan ve şu anda insan genomunda donmuş olarak duran bir virusu yeniden yaşama döndürdüler. Genome Research'ta online olarak bu hafta yayınlanan çalışmada, bu tip genom işgalcilerinin tarihine ve tümör oluşmasındaki rollerine ışık tutuluyor. Phoenix olarak adlandırılan bu virus her ne kadar sarsak da olsa, bazıları antik bir virus'u tekrar canlandırmanın riskli olduğunu ve bu çalışmanın daha sıkı gözetim altında olması gerektiğini savunuyor."

Devamı için ScienceNOW link'i
Alt 02-11-2006, 23:07
Üye Değil

Standart Re: Bir virusu yeniden diriltmek...

Ne kadar güzel,
Kimse "ya bizim dna'mızın içinde virus kodlarının ne işi var" demedi? Bazı konular artık anlaşılmış diye yorumluyorum bunu.
Alt 02-11-2006, 23:18
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Human Papilloma virus, Hepatit B virus gibi virusların insanda kansere yol açtıkları biliniyordu. Bence bu virusu Allah yerleştirmiştir, insanı kanser yapıp tepkisini sınamak için, imtahan yani imtahan. isyan edersen cehennem heh heh heeee..... * :twisted: *:twisted: *:twisted: *:twisted: *:twisted:

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 03-11-2006, 00:07
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hakkaten ne işi var bizim dna'mızda bu virüs kodlarının?

m.kara
Alt 03-11-2006, 00:25
Üye Değil

Birkaç milyon yıl önce bulaşmış, sonra da bir kaza olmuş, virus kendini üretemeyip, dna'da kalıvermiş. Genetik kodu işlevsiz kalmış.

Yaratılışçılar neyse de, akıllı tasarımcılar buna ne yorum yapıyorlar, merak ediyorum.

"Kardeşim, tasarımcı, ilerde lazım olur diye eklemiş, microsoft da yapmıyor mu bunu sanki? Ne var bunda ?"

Alt 13-02-2007, 10:15
Üye Değil

Sevgili neutrino hocam,

bir akilli tasarimci olarak yorumum sudur, eskiden galvaniz olmadigi icin, arabalarin benzin depolari sik sik delinirdi. Bu o arabalarin akil tasarim isi olmadigi anlamina gelmez.
Alt 28-02-2007, 18:18
Üye Değil

" *Sevgili *neutrino *hocam,

bir *akilli *tasarimci *olarak *yorumum *sudur, *eskiden *galvaniz *olmadigi *icin, *arabalarin *benzin *depolari *sik *sik *delinirdi. *Bu *o *arabalarin *akil *tasarim *isi *olmadigi *anlamina *gelmez."

Konu ile ilişkisini kurmakta zorlandım bu benzetmenin.
Alt 20-03-2007, 02:40
Ariman Ariman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yani *o kadar akıllı bir tasarımcıymış ki "benzin" yüzünden delinen "benzin deposu" tasarlamış "insan için". Allahın espiri anlayışı var galiba yada biri bizimle dalga geçiyo * * *
Alt 20-03-2007, 03:16
antimuhammed antimuhammed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kanser neden oluyor zannediyorsun. Hücreler Salavat getirip, Tanrı Tanrı diye vecd ile coşarlarken kendilerini kaybediyorlar. Durdur durdurabilirsen bölünmelerini sonrada.
Alt 20-03-2007, 10:11
Üye Değil

hocam bende seni anlamadim. Ben akilliyim ve tasarimciyim. Yorumumu da ekledim.
Tesekkurler.

Önerilen Siteler