Orijinalini görmek için tıklayınız : Nurcular Boş Durmuyor!
Dark_Prince
23-11-2012, 21:43
Bugün İzmir Bornova'yı geziyorduk, meydanda bir nurcu beleş kitapçıklar dağıtıyor. Durdurdu bizi olağanüstü yumuşak, tatlı, melekimsi bir sesle elindekileri göstererek "kardeşlerim istemez misin" diye sordu, almamak için alacak para yok filan dedim, yine o melekimsi sesiyle "ne parası kardeşim bunların ticareti olur mu" deyip sıkıştırdı elimize birer tane kart ve kitapçık. Görseniz öyle iyi, öyle iyi ki, şeker gibi. "Bir ihtiyacınız filan olursa, karnınız filan acıkırsa yerimiz hemen şurada" dedi karşısındaki binayı göstererek.
Öyle duygulandım ki, kuzenle ilk camiye girip tövbe namazı kıldık. Burası işin şakası tabi, şöyle devam etti:
Çay içeriz, yemek yeriz, sohbet ederiz, kesin bekleriz filan, sohbetlerin konusuna geldik, "İslami sohbetler ediyoruz, ateistlere cevaplar veriyoruz" demeye başladı, ben kendimi zor tutuyorum, yüzümü ters dönüp çaktırmadan gülüyorum, hele ateistlere cevap veriyoruz dedikten sonra iyice koptum :D Sonra ayrılırken kuzen dalga amaçlı tekrar sordu "yeriniz nerdeydi kardeşim", o da tekrar işaret etti, Pazartesi kesin bekleriz dedi :D
Verdikleri kart ta facebook adresleri de yazıyor, şu;
http://www.facebook.com/SozlerKoskuIzmir?fref=ts
Şimdi ben boş bir zamanımda girip "Bornova'da durdurduğunuz o iki genç vardı ya, işte biz oyuz ve biz ateistiz", sonra teker teker cevap vermeye çalışacam :D
Tezgahı iyi kurmuşlar, her türlü imkanı sağlıyorlar tarikate adam çekmek için, görseniz olağanüstü iyiler, melekimsi konuşmalar filan :D Satanistler gibi çalışıyorlar, para ve sex vaat ediyorlar adam çekebilmek için :)
Nolurdu biz de çıkıp sokaklarda kitapçıklar dağıtabilseydik :(
Çay içeriz, yemek yeriz, sohbet ederiz, kesin bekleriz filan, sohbetlerin konusuna geldik, "İslami sohbetler ediyoruz, ateistlere cevaplar veriyoruz" demeye başladı,
Ateistlere (ya da genel olarak tüm dinsiz'lere) nasıl cevap verilir?
1- Öldürerek (yakma, kurşunlama, bıçaklama vb. taktikler)
2- Tehdit ederek... (Örnekler: "Seni bulayım, öbür tarafa göndericem merak etme.", "Delikanlıysan adresini ver.", "Sen kimsin lan?" vs.)
3- Küfür ederek (burada da atış serbest)
4- Allah'a havale edip, cehennem ile korkutarak
5- "Bunların kalpleri mühürlü, dinsiz kitapsız kafirler." diyerek...
6- "Bu kafirlere cevap vermeye bile gerek yok." diyerek...
7- "Bunca alim anlamamış bu konuyu, sen mi anladın?" diyerek...
8- "1400 yıldır kimse görmemiş bu çelişkiyi, sen mi gördün?" diyerek...
9- "Bir resim bile ressamsız olamıyorken, bu koskoca kainat nasıl kendi kendine olabilir?" diyerek...
10- Tüm bunlardan sonra, son açıklama: "Çelişki senin beyninde."
istatistik
23-11-2012, 22:55
Belirli bir amaç için asker yetiştirmek amacıyla çalışıyorlar. Daha azını beklemek mantıksız olur.
idontneedagod
24-11-2012, 01:07
www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28194
Başımdan geçen benzer bir olayı yukarıdaki linkte paylasmistim. Gerçekten bu rahatliklarina ozeniyorum. Biz yapsak kısa yoldan linç.
Bornova'nin neresinde mevzilenmiş arkadaşlar? Bakarsınız uğrarım bir ara :)
Olimpiyat
24-11-2012, 13:51
Bence birebir tartışmayın. Boşverin.
Hangi birisi ile tartışacaksınız. Hangi birini karşımıza alıp onların tezlerine anti tez olacağız.Buna zaman yok, gerek de yok.Onlarla yapacağımız tartışmalarda hiçbirisi dinini terketmeyecektir, sonuç olumsuz olacaktır.Çünkü bu iş inanç işi, mantıksız o kadar çok şeye inanmışlar ki, artık 2+2=4 gibi eminler inançlarından.
Onların istediği fikirlerinin tasdiki.
Birebir tartışmak yerine, konferanslarda, kitaplarda, forumlarda tezlerimizi ileri süreriz, beğenir beğenir.( Yani sorgulayan sorgular :) )
Not:Birebir tartışma televizyonda olursa o ayrı.Çünkü kitleleri aynı anda etkilemek için iyi bir fırsat:)
Ve hepsi şartlanmış cemaat üyesi değil.
Dark_Prince
24-11-2012, 20:59
www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28194
Başımdan geçen benzer bir olayı yukarıdaki linkte paylasmistim. Gerçekten bu rahatliklarina ozeniyorum. Biz yapsak kısa yoldan linç.
Bornova'nin neresinde mevzilenmiş arkadaşlar? Bakarsınız uğrarım bir ara :)
Ben ilk defa gittim dostum Bornova'ya, o yüzden tam olarak bilmiyorum, forumu ararken bir yerden geçtik oradaydı.
Shawstein
25-11-2012, 07:00
Konuyu tam anlamadım sanırım, kitapçık dağıtmamızı kim engelliyor? Üniversite yıllarımda sokakta İncil dağıtan birileri vardı, hatta çok şık ciltli bir kitaptı bende elimde bulunsun diye bir tane aldım, arkadaş posta adresimi alıp bir kaç dergi ve CD daha gönderdi. Yani, bundan 20 yıl evvel sokaklarda rahatça İncil dağıtıyorlardı?
Ayrıca biz neden çıkıp kitap dağıtalım, ateist olmak propagandası yapılabilecek bir şey mi? bir insanı ateist olmaya ikna etmek o insanı aniden cesur, zeki ve şüpheci biri haline getirebilir mi?
Üniversitede kendisini "inançlı" olarak tanımlayan arkadaşlarım vardı, saatlerce tartışırdık, gelinen son nokta "Bir tanrı olmayabilir, ama varsa ona inanmakla bir şey kaybetmem" olurdu, böyle birisine ne yazıp verebilirsin ki?
Dark_Prince
25-11-2012, 14:14
Kim engelliyor dediğine göre bu milletin ilkelliğini kavrayamamışsın demektir, dağıt bakalım seni nasıl linç ediyorlar :)
Propoganda değil, kimseye ateist olun demeyeceğiz, millete gerçekleri göstermek amaçlı,dinlerin gerçek yüzünü gösterdiğimiz kitapçıklar, milleti aydınlatmak için.
Biz dağıtabilseydik, kafasında biraz mantık bulunan kimseleri aydınlatabilirdik, dediğin mantıksız kişiler için zaten pek bir umut yok ama onlardan bazıları bile aydınlanabilirdi :)
mücerred
25-11-2012, 17:43
Tezgahı iyi kurmuşlar, her türlü imkanı sağlıyorlar tarikate adam çekmek için, görseniz olağanüstü iyiler, melekimsi konuşmalar filan :D Satanistler gibi çalışıyorlar, para ve sex vaat ediyorlar adam çekebilmek için :)
onlar sattıkları malın birinci kalite olduguna inanmış insanlar.
Bayat mal sattıklarını bilseler herhalde çogu böyle bir mal satmaya kalkmaz.
Müslümanlık bazı insanları güzelleştirir,bazı insanları çirkinleştirir!
Shawstein
25-11-2012, 18:08
Kim engelliyor dediğine göre bu milletin ilkelliğini kavrayamamışsın demektir, dağıt bakalım seni nasıl linç ediyorlar
Çember sakallı, badem bıyıklı birilerine bulaşmadıkça sorun çıkacağını sanmam.
Ben görüşüm gereği dindarları kurtarmayı savunan biri değilim ancak öyle olsaydım dağıtırdım, üniversitede önümde "God Is Gay" yazan tişörtle gezdim kimse tepki göstermedi.
Ben daha çok "dindar" olan Orta-doğu ve Afrika halkının yakın bir gelecekte kendiliğinden yok olacağını veya batı tarafından yok edileceğini düşünüyorum çünkü bana göre insan popülasyonu eşik değerini geçmiş durumda, son dünya savaşlarından bu yana nüfus çok hızlı bir şekilde arttı ve artıyor.
Azalan su kaynakları, artan karbondioksit seviyeleri gibi pek çok olumsuz etki yakın bir gelecekte insanlığı birbiri ile karşı karşıya bırakacaktır.
Kafasında biraz mantık bulunan kimseleri aydınlatabileceğimiz, dinlerin gerçek yüzünü gösteren kitapçıklar, hemde tepki çekmeden dağıtılabilecek.Aklıma geliyor bir tane. Kuran-ı kerim meali.
Böyle masa açıp alıp gelene geçene bir cep meali hediye etmek. Hediye ederken boş durmuyoruz tabiki okuması için neredeyse yalvarıyoruz. Defalarca allahın kelamı olduğunu, içinde hiç hata olmadığını, böyle bir kitabı neden okuyup anlamadığı konusunda aklına giriyoruz. Masadan ayrılırken de, daha sonra ayrıntılı döküman göndereceğimizi söyleyerek insanlardan posta adreslerini alıyoruz.
Birkaç gün sonra da bu adrese bir mektup gönderiyoruz.
Mektubun içinde aslında kitabı bir ateistten aldığı. Bu kitabı okuyan mantıklı birisinin inanmasının çok mümkün olmadığı. Mucizelerin nasıl üretildiğinden örnekler veren. Kısa bir mesaj.
"Bu kitap elimizdeyken kimse bizi yenemez" kabulü olan müslümanın karşısında, o kitabı okuyup anlaması için yalvaran ateist olarak çıkmak. :)
Shawstein
25-11-2012, 18:51
Dinler ve Özgürlük (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=468097#post468097) başlığını açtım ve tanrı inancının psikolojik rahatlatıcı bir etkisinin olduğunu, bu inancın insanın erken dönemlerinde oluştuğunu savundum. Bir insanı İslam'dan vazgeçirebilirsiniz ancak tanrı inancından vazgeçiremezsiniz, ben dindar insanları anlamak için çok uğraştım ve vardığım sonuç hep bunlar inanmak istediği şeye inanıyorlar oldu.
Bir insanın zekası ya da meraklı kişiliği inançlarının değişmesiyle gelişmez, ateist olan kişi kimsenin yardımı olmadan ateist olabilir, bu Müslümanlığın yayıldığı yıllarda böyleydi, bugünde böyle.
Bu doğal seçilim sürecinin bir parçası, Darwin insansı maymunların halen olduğunu söyler ki bunu görmemek mümkün değil, bazı insanların beyni diğerlerine göre çok daha az gelişmiştir, bugün din sorunu gerçekten budur.
Avrupalı insanların daha zeki ve daha inançsız olması, doğuya gittikçe zeka seviyesinin düşmesi ve inançların artması başka nasıl açıklanabilir?
captainhk
25-11-2012, 19:09
İslami cemaatler hiç boş durur mu be hocam?? Adamlar bu işten o kadar güzel çıkarlar sağlıyorlar ki hem ayrıca milletin de işine geliyor bu durumun olması. Güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgiye dayanarak şunu söyleyebilirim Konyaya üniversitede okumak için gelen öğrenci sayısı 70bine yakındır ve konyada devletin kalmak için açtığı yurtların toplam alım kapasitesi 10bine yakın geriye kalan 60 bin öğrenci sokakta kalmıyor tabi ya da kendilerine ev tutmuyorlar doğal olarak abi abla adı verilen evlerde toplanıyor bu hem ailelerinin hoşuna gidiyor sonuçta cemaat evi başına ne gelebilir ki çocuğunun ayrıca ekonomisi düşük insanlar içinde çocuklarının orada kalması iyi oluyor bu sayede adamlar daha da büyüyorlar. Oraya gidince kaldıkları evin kurallarına uyacaklarından ötürü beyinlerinin yıkanmasını da doğal olarak göze alıyorlar çıktıklarından onlara vefa borcu hissediyorlar ve bağış yapıyorlar bu şekilde büyüyorlar. Şimdi onların karşısına çıkıp cemaat her yerde kötü bi durum diyemeyiz Atatürkçü düşünce derneğine üye olanların yarısından çoğu 10 tl bile vermiyorken o adamların bu büyüyüşüne ses çıkartamayız. Bu şekilde örgütlenme keşke aydın insanlarda da tam olarak otursa onlar gibi. Benim nice arkadaşlarım gitmeyi istememelerine rağmen ailelerinin ekonomik durumundan ötürü oraya gittiler yine niceleri orada beyinlerini yıkattılar onların verdiği işleri yaptılar. Kötü bir oluşum...
Shawstein
25-11-2012, 22:07
Beyin yıkanabilecek bir organ değildir, üniversiteye ilk gittiğimde ailemin maddi yetersizliğinden dolayı cemaate ait bir yurda gittim ve orada yaklaşık bir ay kaldım, gece gelip namaza kaldırmak istediler kalkmak istemediğimi söyledim, kimse beni zorlamadı, oturup konuştum o insanlarla, inanmadığımı söyledim, beni ikna etmek için çok çaba harcadılar ancak başaramadılar. Oradan ayrılırken bana tek söyledikleri "peygamber gibi insansın, seni kazanmayı çok isterdik" oldu.
Uzun lafın kısası bu insanlar öcü değiller, sırf inanmıyorsun diye bu ülkede kimse kimseyi öldürmez.
Hiç bir ücret talep etmeden bana kalacak yer sağladıkları için o insanlara saygı duyuyorum, bilim ve çağdaşlık konusunda anlaşamıyor olsakta maddi durumu olmayan insanlara yardım etmelerini takdir ediyorum, bu anlamda burada yazılıp çizilenlerin gerçekleri yansıtmadığını söylemek istiyorum.
Sorun din sorunu değil, Türkiye'de aydınım diye geçinenlerin gerçekte kafalarının hiç çalışmaması sorunudur; birbirlerinin sırtlarını kaşımaları ve inananları fişleyip adam yerine koymamaları sorunudur.
Beyin yıkanabilecek bir organ değildir
Nedir peki?
Herkesi kendiniz gibi "şüpheci" mi sanıyorsunuz? Camiye gidenlerin kaçı din'ini sorgulamış?
Beyin, bal gibi de yıkanır. Hem de öyle bir yıkanır ki, bir ömür uyanamazsınız.
Uzun lafın kısası bu insanlar öcü değiller, sırf inanmıyorsun diye bu ülkede kimse kimseyi öldürmez.
"Şimdilik" öldürmez. Şartlar oluşana kadar "sizin dininiz size, benim dinim bana.". Şartlar oluştuktan sonra "onlar CİZYE verinceye kadar savaşın".
Şeriatın hileli taktiği.
Hiç bir ücret talep etmeden bana kalacak yer sağladıkları
Bugün, kalacak yer sağladıkları için teşekkür edersiniz. Yarın, hırsızlık için elinizi kestiklerinde ne yapacaksınız?
Bunu da düşünün.
Cumayagittimgelicem
25-11-2012, 22:52
Sayın Rieb, sizinle istedikleri başarıyı elde edememiş olabilirler. Ve hatta siz onlara minnet duyuyor olabilirsiniz size ücret talep etmeden kalacak yer sağladıkları için. Ama bu cemaatlerin ve yurtlarının çalışma amacını ve bu amaç doğrultusunda neden bedava hizmet şeklinde çalıştırdıklarını değiştirmiyor.
Ben sizin yaşadığınız tecrübeye kendi açımdan bakarsam, sizin de beyniniz bir nevi yıkanmıştır diyebilirim. Çünki evet beyin mecaz anlamı ile, yıkanabilecek tek organdır. Dışardan her aldığı veri ile değişim gösterebilir. Yeterli etki sağlandıktan sonra beyin 1 yıl öncesinden daha farklı çalışmaya başlayıp, olaylara farklı bakacak, farklı tepkiler verecektir. Sizin için ise bu cemaatçilerin gerçek yüzünü görmenizi engelleyecek kadar bir değişim olduğunu düşünüyorum. Yanılıyor olabilirim, sadece anlattıklarınızdan kendimce bir çıkarım benimkisi.
Zaten şu dönemde kimseyi zorla, döve döve müslüman yapamazlar. Ama şeriat hukuku ile yönetilen ülkelerde dinden çıkanlara ne olduğunu biliyoruz. Ve unutmayalım bu cemaatçilerde şeriatı istiyor. Maddi durumu olmayan insanların zor durumundan yararlanıp onları minnet duygusu içinde tutarken beyin yıkamak daha kolaydır. İşte bu yüzden bedavadır. Kara kaşınız, kara gözünüz yüzünden değil. Aralarında genel olarak iyi insanlar olarak tanımlayabileceklerimiz ise, bilmeden başka bir grubun, din ile ilgisi olmayan şahsi amacına hizmet etmiş oluyorlar malesef.
Shawstein
25-11-2012, 23:40
Benim dikkat çekmek istediğim noktayı ıskalıyorsunuz arkadaşlar, benim için maddi destek sağlayarak maksatlı bir cemaat yapılanmasını oluşturan insanlar ayrıdır, bu tuzağa düşmüş ve o insanlara hizmet edenler ayrıdır.
Eğer benim gibi korkusuzca her ortamda düşüncelerinizi dile getirirseniz göreceğiniz gerçek; "inanmayanları öldürün" ya da "elini kesin" gibi detaylardan habersiz oldukları, kime hizmet ettiklerini bilmedikleri ve sadece inanmak istedikleri, kendi zihinlerinde canlandırdıkları bir tanrıya inandıkları olacak.
Söylemlerim, biz bir şeyler yapmak istiyoruz ama yapamıyoruz, yaptırtmıyorlar bahanesini çürütmeye yöneliktir.
Zaten bunu başka arkadaşlarda "Atatürkçü düşünce derneğine üye olanların yarısından çoğu 10 tl bile vermiyorken" şeklinde ifade etmiş.
Saygı duymamın (minnet değil) nedenini daha fazla açayım, ben üniversite sınavında ilk bin kişi içine girdim ve en yüksek puan ile kendi bölümümü kazandım, bir yıl önce babamı kaybetmiş olmama karşın devletten hiç bir burs çıkmadı, okula gittiğimde cebimde 5 kuruş yoktu. Oysa karşılıksız burs alan öğrencilerin arabası dahi vardı ve bu bursların daha sonra CHP tarafından ayarlandığını öğrendim, diğer bir skandal ise Atatürkçü düşünce derneğinden geldi bana vermedikleri harç parasını ailesinin gönderdiği harç parasını meyhanelerde harcayan adama verdiler.
Anlatmak istediğimi anladınız mı bilmiyorum ancak bu ülkenin dindar ailelerden gelenleri uzun süre fişlemesi bir gerçektir. O çocuklardan biriside benim, oysa ben inançlı bile değildim.
Bugün gelinen durum daha önce dediğim gibi kendini akıllı sanıp insanları fişleyen aptalların ürünüdür.
Sırf taraf olmak için adaletli olmayı unutacak biri değilim.
Sayın RIEB
Anlatmak istediğinizi gayet iyi anlıyorum. Konuya özne olan ve dağıtım işi yapan kişilerin gönül rahatlığıyla bir görev üstlenip, bunu gerçekleştirmek için çabaladıklarını düşünüyorum. Tabi ki bu işin çıkar döngüsü ayrı bir yere oturuyor. Oysa tüm söylediklerinize rağmen, bu söylemlerinizin yer aldığı sitenin kurulma amacı dindarlar tarafından öldürülmüş bir aktivistin fikirlerini yaşatmak, ileri götürmektir. Hal böyleyken, dindarların kimseyi öldürmeyeceğini düşünmek fazla objektiflik taşıyor. Günümüz türkiyesi için söylediklerinizi doğru saysak bile, ileride tekrar dini fanatizmin alevlenmeyeceğini belirten kesin söylemler bizi yanlışa götürür. Belki yıllar alan çalışmaları ve araştırmaları birbirimize aktarmaya uğraşmamız bir yere; adamlar bir kaç günlük uğraşıyla, allah allah nidalarıyla yön verebilecekleri yüzlerce kişiyi bulmakda zorlanmıyorlar.
Shawstein
26-11-2012, 00:56
Sayın RIEB
Günümüz türkiyesi için söylediklerinizi doğru saysak bile, ileride tekrar dini fanatizmin alevlenmeyeceğini belirten kesim söylemler bizi yanlışa götürür. Belki yıllar alan çalışmaları ve araştırmaları birbirimize aktarmaya uğraşmamız bir yere; adamlar bir kaç günlük uğraşıyla, allah allah nidalarıyla yön verebilecekleri yüzlerce kişiyi bulmakda zorlanmıyorlar.
Evet, konu bu: "beni öldürmeyen şey güçlendirir"
İnançların en büyük dostu nedir? Cehalet
En büyük düşmanı nedir? Eğitim
Ülkemizde din karşıtı sanılarak yürütülen eylemler tamamen düşmanı güçlendirmeye yönelik. Yıllarca dindar kesimi fişleyip onlara eğitim kapılarını kapatanlar onun en büyük kaynağı olan cehaleti dolayısıyla düşmanı beslediler, düşman bu nedenle günümüzde iyice şişmiş ve güçlenmiş durumda.
Basit bahanelerin ardına gizlenip hiç bir şey yapmadan Turan Dursun'lar nasıl yaşatılacak?
Eminim aramızda avukattan, mühendise, eğitimcilere ve daha pek çoğuna uzanan uzmanlar vardır, forumda neden gerçek fiili bir yapılanmayı sağlayacak imkanlar yok?
Shawstein
26-11-2012, 02:51
Burada (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=391209&postcount=83) yazanlar benim anlatmak istediğime çok güzel bir örnek olmuş.
Arkadaşın içinde kötülük yok, inanmak istediği şeye inanıyor, Muhammed'de kendi imparatorluğunu kurana kadar putperestleri övecek sözler söylemiştir. Eğer onların inançlarının ne kadar saçma olduğu söylemi ile yola çıksaydı bugün İslam diye bir dinden bahsediyor olamazdık.
Godsgift
14-03-2014, 00:22
Evet, boylece ilk basa donuyoruz. Ancak kendinizle ters dusuyorsunuz. Demek ki Muhammed de duruma gore dogru bildigini soylememis. Ilk baslarda zararsiz gorunen kisiye bagli mesajlar vermis. Ta ki taraftar ve guc toplayana kadar...