PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sanatci Halil Ergun`un Solculugu

Baskoylu
27-11-2012, 04:43
Herkes kendi işine baksın

Halil Ergün, AK Parti'ye oy verdiğini açıklayınca eski dostları tepki gösterdi. Usta oyuncu, 'Korkum yok. Ben ne dediğimi, ne yaptığımı biliyorum' dedi.

Turkiye`de birine sormuslar..

Sagcimisin"
Solcumusun?

Cevap: Vallah ben sol kolumu kullaniyorum, sol kolumu kullandigima gore Solcu sayilirim demis...

Halil Ergun ve onun gibiler Solcu olmanin ne oldugunu birlmediklerinden ve ozellikle Turkiye gibi bir ulkede Solcu olmanin ozellliklerinden haberi olmiyanlar.... CHP ve Hatta MHP yi bile solcu gorebilecek bir yapida olduklarindan dolayi.. Halil Ergun gibileride Solcu gormeleri normal degilmidir?
CHP ile MHP nin bir birinden farkli olmadigini gorebiliyorsak... CHP yi sol parti gorenler.... Halil Ergun gibilerinide Solcu gorurler.....

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

KızıL
27-11-2012, 14:59
halil ergün ün sanatçı /oyuncu oluşu bir kenara ama ben bugüne kadar sol karakter taşıdığını asla duymadım görmedim..

Natan
27-11-2012, 15:41
Halil Ergun'un solculugu..

Ergunun tarihte aldigi solcu durus nedir bilmiyorum ama

Dunun solculari, kom-i-nistleri bugunun dincileri, akpcileri ve libarelleri olmuslardir.

Ornek vermeye gerek var mi?

Ben sola meyilli olsam da solcu degilim. Kabul ediyorum.
Sol gorunup sag vuranlara (chp mi desem ne desem) inanmanin sacmaligi da ayri bir sey.

Baskoylu
27-11-2012, 19:50
Saygideger Kizil Dost ve Natan Dost.

Katki ve yorumlarinizdan dolayi emeginize saglik.

Halil Ergun YOL filimi ile kendisinin sozde solcu oldugunu, veya sosyal demokrat bir sanatci oldugunu ispat etmeye calisilmis olsada.. Gelinen asamada Sanatcinin kucuk burcuva sinifinda oldugunu, Kucuk burcuvazinin surekli kaypak bir yapilanmaya sahip oldugunu bir kez daha kanitlamistir.

Her sanatci Yilmaz Guney, Nazim Hikmet ve daha nice kararli sanatcilar gibi olmiyacaklari, yer ve zamani geldiginde her ipte cambazlik yapabileceklerini ve kucuk burcuvazinin yapi geregi kaypak bir durusa sahip oldugunu gostermistir.

Asil sorun Fasist Kohne Duzen ve Onun saksakcilari boylesi kisilikleri SOLCU olduklarini veya daha once Solcu dusunceye sahipti gibi bir yaklasimla, kendilerine gore Solcu dusunceyi yipratma gibi yaklasimlar icinde olma cabalaridir.

Turkiye`de kendilerini Devrimci, Demokrat, Ilerici ve Aydin goren bir cok insan yukarida saydigim SIKLARIN anlamini dahi bilmemektedir.

T.C kurulusundan beri Askeri Fasist Diktatorlukle yonetilen bir ulke konumundan cikmamistir. Askeri Fasist Diktatorlugun bas mimarlarindan biri olan ve Ulu Onder olarak kabul edilen Ataturk`un Irkciligi ve Milliyetciligi bu ulkede Aydin ve Ilerici olmanin yollarini tikamistir. Kendisini gelistirmiyen ve yenilemiyen bir toplumdan cok farkli bir olusum beklemek hayalcilik olur.

68 kusagi icinde halk icin bedel verenlerin bir cogu Hem Kurt ve Turk halklarin kardesligini savunmustur, hemde Turk Milliytecisi ve Irkcisinin takipciligini yapmistir, ikisinin bir anda ve bir arada savunulmasi imkansiz ama savunulmaya calisilmistir.

Sonuc olarak Turkiye Isci Sinifi, Sinif bilincini kavramamis, Onderlik yapabileceklerin onu kesilmis, Fasist Anayasanin kurucusu tarafindan Irkciligina ve Milliyetciligine karsi gelen ve gelebilecek kim olursa olsun Idamlar, Iskenceler, Goz Altinda Kayiplar, Yargisiz Infazlar ve Toplu katliamlarla gunumuze kadar susturulmus Fasist Diktatorluk zaman zaman Askeri yonetimlerle, zaman zaman yerini sozde sivil gorunumlu Askeri denetimlerle surdurulmus ve surdurulmeye devam etmektedir.

Kendisini Irkci, Milliyetci ve Gerici gormiyen ve gormek istemiyenler, Aynaya bakmaktan korkanlardir, kendisini sorgulmaktan korkan bir toplumun ilerici ve aydin olma ozelliklerine sahip olmasi mumkun olmadigindan dolayi, Her sanatci veya herkes kendisini istedigi kulvarda gorebilir, onemli olan kendisini nerede gordugu degil, onemli olan kendisinin neye ve kime hizmet ettigidir.

Saygi ve Insani Sevgilerimle.