Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 27-11-2012, 04:43
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 23 Sep 2012
Mesajlar: 1.280
Standart Sanatci Halil Ergun`un Solculugu

Herkes kendi işine baksın

Halil Ergün, AK Parti'ye oy verdiğini açıklayınca eski dostları tepki gösterdi. Usta oyuncu, 'Korkum yok. Ben ne dediğimi, ne yaptığımı biliyorum' dedi.
Turkiye`de birine sormuslar..

Sagcimisin"
Solcumusun?


Cevap: Vallah ben sol kolumu kullaniyorum, sol kolumu kullandigima gore Solcu sayilirim demis...


Halil Ergun ve onun gibiler Solcu olmanin ne oldugunu birlmediklerinden ve ozellikle Turkiye gibi bir ulkede Solcu olmanin ozellliklerinden haberi olmiyanlar.... CHP ve Hatta MHP yi bile solcu gorebilecek bir yapida olduklarindan dolayi.. Halil Ergun gibileride Solcu gormeleri normal degilmidir?
CHP ile MHP nin bir birinden farkli olmadigini gorebiliyorsak... CHP yi sol parti gorenler.... Halil Ergun gibilerinide Solcu gorurler.....



Saygi ve Insani Sevgilerimle.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 27-11-2012, 14:59
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 29 May 2008
Bulunduğu yer: ADANA!!
Mesajlar: 3.673
Standart

halil ergün ün sanatçı /oyuncu oluşu bir kenara ama ben bugüne kadar sol karakter taşıdığını asla duymadım görmedim..

ÖRGÜTLENİN!!!
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 27-11-2012, 15:41
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
 
Üyelik tarihi: 18 Sep 2006
Bulunduğu yer: usa
Mesajlar: 4.841
Standart

Halil Ergun'un solculugu..

Ergunun tarihte aldigi solcu durus nedir bilmiyorum ama

Dunun solculari, kom-i-nistleri bugunun dincileri, akpcileri ve libarelleri olmuslardir.

Ornek vermeye gerek var mi?

Ben sola meyilli olsam da solcu degilim. Kabul ediyorum.
Sol gorunup sag vuranlara (chp mi desem ne desem) inanmanin sacmaligi da ayri bir sey.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 27-11-2012, 19:50
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 23 Sep 2012
Mesajlar: 1.280
Standart

Saygideger Kizil Dost ve Natan Dost.

Katki ve yorumlarinizdan dolayi emeginize saglik.

Halil Ergun YOL filimi ile kendisinin sozde solcu oldugunu, veya sosyal demokrat bir sanatci oldugunu ispat etmeye calisilmis olsada.. Gelinen asamada Sanatcinin kucuk burcuva sinifinda oldugunu, Kucuk burcuvazinin surekli kaypak bir yapilanmaya sahip oldugunu bir kez daha kanitlamistir.

Her sanatci Yilmaz Guney, Nazim Hikmet ve daha nice kararli sanatcilar gibi olmiyacaklari, yer ve zamani geldiginde her ipte cambazlik yapabileceklerini ve kucuk burcuvazinin yapi geregi kaypak bir durusa sahip oldugunu gostermistir.

Asil sorun Fasist Kohne Duzen ve Onun saksakcilari boylesi kisilikleri SOLCU olduklarini veya daha once Solcu dusunceye sahipti gibi bir yaklasimla, kendilerine gore Solcu dusunceyi yipratma gibi yaklasimlar icinde olma cabalaridir.

Turkiye`de kendilerini Devrimci, Demokrat, Ilerici ve Aydin goren bir cok insan yukarida saydigim SIKLARIN anlamini dahi bilmemektedir.

T.C kurulusundan beri Askeri Fasist Diktatorlukle yonetilen bir ulke konumundan cikmamistir. Askeri Fasist Diktatorlugun bas mimarlarindan biri olan ve Ulu Onder olarak kabul edilen Ataturk`un Irkciligi ve Milliyetciligi bu ulkede Aydin ve Ilerici olmanin yollarini tikamistir. Kendisini gelistirmiyen ve yenilemiyen bir toplumdan cok farkli bir olusum beklemek hayalcilik olur.

68 kusagi icinde halk icin bedel verenlerin bir cogu Hem Kurt ve Turk halklarin kardesligini savunmustur, hemde Turk Milliytecisi ve Irkcisinin takipciligini yapmistir, ikisinin bir anda ve bir arada savunulmasi imkansiz ama savunulmaya calisilmistir.

Sonuc olarak Turkiye Isci Sinifi, Sinif bilincini kavramamis, Onderlik yapabileceklerin onu kesilmis, Fasist Anayasanin kurucusu tarafindan Irkciligina ve Milliyetciligine karsi gelen ve gelebilecek kim olursa olsun Idamlar, Iskenceler, Goz Altinda Kayiplar, Yargisiz Infazlar ve Toplu katliamlarla gunumuze kadar susturulmus Fasist Diktatorluk zaman zaman Askeri yonetimlerle, zaman zaman yerini sozde sivil gorunumlu Askeri denetimlerle surdurulmus ve surdurulmeye devam etmektedir.

Kendisini Irkci, Milliyetci ve Gerici gormiyen ve gormek istemiyenler, Aynaya bakmaktan korkanlardir, kendisini sorgulmaktan korkan bir toplumun ilerici ve aydin olma ozelliklerine sahip olmasi mumkun olmadigindan dolayi, Her sanatci veya herkes kendisini istedigi kulvarda gorebilir, onemli olan kendisini nerede gordugu degil, onemli olan kendisinin neye ve kime hizmet ettigidir.

Saygi ve Insani Sevgilerimle.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Halil Cibran'dan Alıntılar meaculpa Edebiyat 16 28-06-2012 19:01
Halil Berktay Yaşıyor mu Hala? AlbatrosS Politika 0 16-04-2011 21:02
Halil Turhanlı: Düzen ihlal eden demokrasi raymond Politika 1 15-01-2011 10:49
Halil Hoca Yeni Bir Fitil Ateşlemiş ozgur_beyin Konu-dışı 0 15-11-2009 22:07
SANAT, SANATÇI VE SANATÇININ KİŞİLİĞİ anti-dindar Konu-dışı 0 04-04-2008 15:02

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:10 .