PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunlar nasıl müslüman :)?

qlause
03-01-2013, 20:10
Bu yazıyı bahsedeceğim insanların yanında yazıyorum da onlar görmüyor, evime misafir olarak geldiler, geldikleri gibi yattıkları kadınlardan bahsetmeye başladılar ve kadınları aşağılayıcı cümleler kurdular, daha sonra ezan okununca bir tanesi tespih çıkardı ve arapça bir şeyler mırıldandı heralde namaz yerine geçtiğini filan sanıyor, diğeri de kıza bacaklarını yere indir ezan okunuyor salak dedi, daha sonra aylar öncesinden kalma sözcü gazetesini görüp bu gazeteyi kim okuyor okumayın böyle gazeteler dinsiz gazete bu günah gibi saçma sapan şeyler söylediler. Böyle tiplerle ilk defa karşılaştım :)

Benim batıl inancım yok dedi :D

bakkalmahmud
04-01-2013, 01:26
Incil yada hristiyanlik insani belli bir kaliba sokar,inanirlari incelerseniz hemen hemen kisilikleri birbirlerine bezer ama islam böyle deyil,üslümanlik lailaheillallah.m.r.a dan ibaret,kisiliyin nasil olursa olsun mslümansindir onun icin günlük hayatda cok okuruz ve duyariz,bu nasil müslümanlik bu nasil müslüman,müslümanligin belli bir tarifi yokdur olmasida imkansiz cünkü dinin kendisi bir adamin 23 yillik siyasi hayati,23 yillik siyasi hayatdan hersey cikar hicbirsey cikmaz,alimin birine kötü ayetleri sormusdum,banane ben iyilerini alirim ,kötülerinide kötüler alir, allah kötü ayetleride kurana koyduki, bakalim kim iyinin kim kötünün pesinden gidecek.

Sesli
04-01-2013, 02:41
İnsanı insan yapan dinler değil ki! İnsan özünde ne varsa, hangi dine girse, o özünü size gösterir. Bu nedenle kimsenin herhangi bir dine mensup olanı kötülemeye hakkı da olamaz. Siz iyiseniz başkalarını da iyi görürsünüz. Yansıttığımızın kendimizden başkası olma ihtimali de olamaz. İnsanı oluşturan dinler olmayıp kendi edimleridir.

FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK

murted
04-01-2013, 11:38
Bizdeki Müslümanların ciddi bir kısmı böyle Müslüman. İlk defa denk gelmen garip. Adam dışarıdan bakınca benden daha gayri islami bir hayat yaşar ama dini eleştirsen olayı, anasına küfür edilmiş gibi algılar.

İnsanların çoğu çocukluktan bu yana kendilerine dayatılanları benimserler ve bunun üzerine düşünecek durumları olmaz; zeka, eğitim düzeyi, entelektüel seviye, zamansızlık vs. vs. Ortaya da böyle çarpık tablolar çıkar.

Subat
04-01-2013, 12:31
Algı böyle işliyor. Bahsedilen eylemlerin işlenmesi günah olsa bile namaz kılarak her türlü günahtan arınılır. (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=30711) Yani özünde dünyada yapılan bir çok eylemin cezası affedilir. Bunlar için islam olmak yeterlidir. Verdiğim kaynaktaki hadisler fazlasıyla kanıtlıyor bu durumu..

Olayın bir de psikolojik yansıması var. Küçükken çocuklar sobadan uzak dursunlar diye, sıcak haldeyken eli değdirilir. Bu sayede küçük bir yanıkla olası büyük bir kazanın önüne geçilir. Soba, yanmıyor haldeyken bile çocuk uzak durur sobadan. Çünkü dersini almıştır geçmişten.. Beynimiz tanrı inancını doğrudan kabul etseydi, şuan inançlı olan herkes inandığı dinin ritüelini uyguluyor olurdu. İnançsız olmak için de çok zorlamak gerekirdi olguları.. Ancak tam olarak böyle bir kabul etme durumu oluşmadığından kaynaklı olarak* dışına çıkabiliyoruz. "Ya varsa?" temelli düşünce biçimi ağır bastığı için, lafızda inanların çok olması da bu nedenledir. Esasında düşünsel anlamda kabul etmemişlerdir. Ola ki haklı çıkarlarsa, paçayı kurtaracaklarını düşünürler.

*İnançlı kişiler, doğaya ya da insana ya da domatese ya da allah diyen aslana dahi bakıp, tanrıyı göremediğimiz için bizleri suçlarlar. Oysa yaptıkları bir önerme değil, ön kabuldür. Bu da beynimizi düşünmeye kapatan etmenlerden biridir. Diyalektik düşünce olmayınca da ön kabullere sarılmaktan başka çare kalmıyor. Bu nedenle varlığını benliğimizle algılayamadığımız şeylere karşı tepki vermek ( soyut ) inanç/istem/korku vb. etmenlerden dolayı şekillenir. Bilimsel değil, düşünseldir.

Anima Libera
04-01-2013, 19:35
Çaktırmadan nasıl yazdın?