PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cemaatte bir ateist

eysa
26-02-2013, 14:32
Kendimi bildim bileli dini cemaatlerin içerisindeyim.Mağlesef ateist olduktan sonra da bu durum değişmedi ve mecburi olarak bir dini cemaatin içerisindeyim.2 yıldır her gün farklı bir insan rolünü oynuyorum.Sabahın dördünde teheccüte kalkmak,günde beş vakit namaz kılmak,sürekli bir yerlere saçma sapan dini sohbetleri dinlemeye gitmek her gün düzenli olarak arapça kuran ve dini kitap okumak,farklı şehirlerde yapılan dini sohbetlere toplantılara katılmak,...Aslında bütün bunlara bir şekilde zor da olsa katlanıyorum.Ama çevremde adam akıllı konuçabileceğim dertleşip içimi dökebileceğim tek bir kişi bile yok.Yanlızlık gerçekten çok acı veriyor.Acaba aranızda benim durumumda olan birileri var mı?

Kozmik Perspektif
26-02-2013, 14:55
Evet, benzeri bir durum bende de var. Cemaat evinde kalmıyorum ama çok asosyal ve münzevi bir hayat yaşadığım için arada bir yalnızlığımı gidermek adına bir cemaat evine gidiyorum. Tabi derslerde saçma sapan sözlere de maruz kalıyorum: "bir iğne ustasız olmaz, bir böy muhtarsız olmaz", "madem bir düzen var, elbette bir de düzülen var" :) "inek yeşil ot yiyor ama beyaz süt veriyor, bakın Allah'ın mucizesi!", "kapkara topraktan nasıl rengarenk bitkiler çıkıyor? Toprağın içinde boya fabrikası, kimya fabrikası mı var? Topraktan bir şey de eksilmiyor. Demek Allah'ın bir mucizesi."

TV pek izlemem, oturma odasında annem veya babaannem açar genellikle. O da ekseriya dini programlar. Arada ben de maruz kalırım. Stv belgesellerinde "çişimi yapıyom çişimi yapıyom popom kuru kalıyor" tadında tanrı kanıtlamasına gidilir.

Kısacası ateist olup da cemaat evinde kalmak zordur. Allah sabır versin diyeceğim ama Allah yok ki. :)

Kozmik Perspektif
26-02-2013, 15:07
Hatırladığıma göre Shawstein nickli üye de bir zamanlar cemaat evinde kalmış bir ateist. Burada gıyabında bahsettim ama eğer istersen onunla da dertleşebilirsin.

mücerred
26-02-2013, 15:19
Kendimi bildim bileli dini cemaatlerin içerisindeyim.Mağlesef ateist olduktan sonra da bu durum değişmedi ve mecburi olarak bir dini cemaatin içerisindeyim.2 yıldır her gün farklı bir insan rolünü oynuyorum.Sabahın dördünde teheccüte kalkmak,günde beş vakit namaz kılmak,sürekli bir yerlere saçma sapan dini sohbetleri dinlemeye gitmek her gün düzenli olarak arapça kuran ve dini kitap okumak,farklı şehirlerde yapılan dini sohbetlere toplantılara katılmak,...Aslında bütün bunlara bir şekilde zor da olsa katlanıyorum.Ama çevremde adam akıllı konuçabileceğim dertleşip içimi dökebileceğim tek bir kişi bile yok.Yanlızlık gerçekten çok acı veriyor.Acaba aranızda benim durumumda olan birileri var mı?

Neden bunu yapıyorsunuz anlayamadım?
genelde ateistlerin yaptıgını yapın,islamın bedevi kurallarını modern dünya ya uygulayın .siz de rahat edin .

Natan
26-02-2013, 16:27
Sayın Eysa

Kendinizi alnız hissetmeyin. Burada benzer durumda olan üyeler olduğu gibi cemaatlerde de dinli gibi görünüp dindar olmayan kişiler de mevcuttur. Siz özgürce kavramları sorgulayıp düşündüğünüz için çok sevindim. Bu yolda ilerlemeye devam edin lutfen.

Ben cemaat mensuplarının kuvvetli inançlarının olduğunu düşünmüyorum. Kiliselerde de benzer durumlar söz konusu. Adam, 10 yıldır Rahiplik yapıyor ama inançsız. Ayrıca MİTçi!

Sen kendini geliştirmeye bak. Ekonomik özgürlüğün varsa ayrıl, yoksa olması için çabala ve sabret.

Saygılarımla
Rumpelstiltskin

ALKA
26-02-2013, 16:58
Cemaatten neden kurtulamadığını bilmiyorum. Muhtemelen öğrencisin ve bir cemaat yurdunda kalıyorsun. Ya da ailenle birlikte yaşıyorsun ve onlar cemaatçi.

Cemaat evinde neden kalınır? Belki ucuz olduğu ve başka bir yer bulunmadığı için ya da ev tutacak maddi imkan olmadığı için. Başka ev tutacak maddi imkan olmadığından yola çıkalım, bu durumda başka bir cemaat evine veya yurduna taşınmak belki uygun olur. Bazı cemaat yurtları daha özgür, sadece bir kaç kurala dikkat ettikten sonra hemen hemen özgürsün. Yeni Asya cemaati bunlardan biri. Fethullah Gülen cemaatin biraz fazla sıkıcı. Yeni Asya cemaatinde günde bir saat Risale okumak, namaz kılmak ve haftalık toplantıya katılmak zorunlu. Gazete mecbua sokmak yasak ama evlerde internet var. Ne zaman eve girip çıktığına da karışılmıyor. Bunun dışında özgürün. Bu da herkesin katlanabileceği bir şey değil.

Eğer cemaatçi bir aile varsa ve evde kalınıyorsa başka bir eve taşınmaktan ve kendi paranı kazanmaktan başka bir yol yok. Türkiye şartlarında bunu herkes de yapamaz. Başlangıç daima zordur ama yapmaya değer.

Ben şahsen Hristiyan bir cemaatten kurtuldum. (Almanya'da). Bunun için şehri bile terk ettim ve başka bir şehre göçtüm. Ailem de bu cemaate üye olduğu için ailemi de terk ettim. Özgür hayat istiyordum ve bedelini ödedim. Onlardan ayrılırken tabi tatlılıkla barışla olmadı bu. Olamazdı da zaten çünkü daima kontrolu elde tutmak isterler. Evden gizlice haber vermeden çıkarken elimde sadece küçük bir çanta ve tren bileti vardı. Gidiş o gidiş, başlangıçta çok çocuklu tatlı bir ailenin yanında kaldım. Evin bir odasını kiraladım. Bir süre orada kaldım, sonra bir yerlerde çalışmaya başlayınca bir kişinin yanında kaldım. Tanıdık veya dost değildi, evinin bir odasını kiralamak istiyordu ve ben de ilanda bunu görünce oraya yerleştim. Bir süre onun yanında kaldım ve daha sonra sahibi başka bir şehirde çalışan ama ara sıra hafta sonları geldiğinde evinde kalmak isteyen 2 odalık bir ev kiraladım. Hafta içinde yalnız iken bazı hafta sonları o da geliyor ve evinde kalıyordu. Tabi kirasını da ödüyordum. Burada biraz kaldıktan sonra başka bir ev buldum ve bu sefer bu ev kendime aitti. Bir yandan çalışıyor diğer yandan okula gidiyordum.

Bunun yanında dünyada cemaat dışında da tatlı, açık görüşlü ve dostani insanlar olduğunu gördüm. Yalnızlık hiç çekmedim. Daima bir insanla tanışıp duruyorsunuz bu hayatta. Siz ne kadar yalnızsanız onlar da o kadar yalnız. Yalnızlık, sosyal ilişki konusunda dert edecek bir şey yok bu hayatta. Sosyal ilişki becerisi olan her zaman birileriyle tanışabilir.

Tekrar o günlere dönmek istemem ama eğer tekrar geri dönersem ne yapılacağını ve nasıl kurtulacağını çok iyi biliyorum. Bir kere kurtulundu mu gerisi çorap siküğü gibi kendiliğinden gelişir. Almanya'da yabancısınız, üstelik daha önce Hristiyan olduğunuz için Müslüman Türklerle de pek ilişki kuramayabilirsiniz, üstüne üstlük eşcinselseniz bu durumda yapayalnız izole kalacağınızı veya çok az insanla tanışabileceğini bile düşünebilirsiniz. Ama durum hiç de öyle değilmiş, meğerse sizin gibi azınlığın azınlığı olan daha nice insan varmış, veya bu gibi kategorilendirmelere hiç de aldırış etmeyen nice güzel insanlar..

Sözün özü cemaat bu dünyada tek alternatif değil, görüş açısını genişletmek lazım. Cemaatlerin insanları küçük gruplar halinde izole tutması olağan çünkü doğru olmayan dogmaları korumak ve sorgulnamamalarını sağlamak için bu küçük grupların dış dünyaya bağlantısdı olabildiği kadar küçük tutulmalıdır, yoksa bu dogmalar yaşayamaz. Eee tabi ki dogmalara hapsedilen de insanlar oluyor. Maddi imkanın yoksa ve fakirsen cemaate muhtaç olanın vay haline..

Umarım bu sıkıntılı durumdan bir an evvel güzelce kurtulursunuz. Onların değişeceği yok ama belki siz durumunuzu değişebilirsiniz.

eysa
26-02-2013, 17:14
Neden bunu yapıyorsunuz anlayamadım?
genelde ateistlerin yaptıgını yapın,islamın bedevi kurallarını modern dünya ya uygulayın .siz de rahat edin .
O bedevi kurallarını uygulamak zorunda olmak bana rahatlıktan çok sıkıntı veriyor.Ben hergün nefret ettiği bir rolü oynayan bir aktörüm.Aslında fena oynamıyorum yani.Ama yalan söylemekten ve sessiz kalmaktan bıktım.Doğruları aklımdan geçenleri haykırmak istiyorum ama ne çare.Ekonomik özgürlüğüme kavuştuğum vakit birlikte zaman geçirdiğim bütün cemaat yoldaşlarıma gerçekte kim olduğumu göstericem.O vakit yüz ifadelerini gerçekten görmek isterim,özellikle de beni her gün sabahın dördünde teheccüd namazına kaldıran şakirt arkadaşın.Bu arada destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim beni mutlu ettiniz :)

Sesli
27-02-2013, 00:34
Bence bu dünyada en büyük erdem DÜRÜST olmaktır. Ekonomik bakımdan mecburiyeti anlamak pek kolay değil. İnsan ister dine inansın isterse inanmasın, kendine inanması gerekir. Kendini dürüst görememek kadar kötü bir olay düşünemiyorum.

Kendinden elçiler nasıl insanları kandırmışlarsa, başkalarını kandıranlar da aslında kendilerini kandırmaktadırlar.

Bu nedenle madem inanmıyorsunuz oralarda daha durmayın. Kimseye hesap vermeye mecbur da değilsiniz, ayrılın ve kendinize DÜRÜST davranın...

FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK

Corpse Bride
27-02-2013, 00:42
gavurun ekmeğini yiyen kılıcınıda sallarmış.

Pesimist89
27-02-2013, 02:01
O bedevi kurallarını uygulamak zorunda olmak bana rahatlıktan çok sıkıntı veriyor.Ben hergün nefret ettiği bir rolü oynayan bir aktörüm.Aslında fena oynamıyorum yani.Ama yalan söylemekten ve sessiz kalmaktan bıktım.Doğruları aklımdan geçenleri haykırmak istiyorum ama ne çare.Ekonomik özgürlüğüme kavuştuğum vakit birlikte zaman geçirdiğim bütün cemaat yoldaşlarıma gerçekte kim olduğumu göstericem.O vakit yüz ifadelerini gerçekten görmek isterim,özellikle de beni her gün sabahın dördünde teheccüd namazına kaldıran şakirt arkadaşın.Bu arada destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim beni mutlu ettiniz :)

Kusura bakma arkadaşım ama sen aktör filan değil düpedüz yalancısın.Oynamıyorsun,o insanları çıkarların için kullanıyorsun ve diyorsun ki ekonomik özgürlüğüme kavuştuğumda onların yüz ifadelerini görmek isterim.Senin yaptığın düpedüz sahtekarlık.Ben de üniversite okudum ama cemaatin ne evinde kaldım ne yurdunda ne bir sohbetine katıldım ne bir yudum sularını içtim.Çünkü,koşullarını biliyorum.Ve hiç kimse bana ne zaman ibadet edeceğimi söyleyemez ve beni bunun için zorlayamaz.Durumum yok dersen,devlet yurtlarının kapıları açık sana.O da çıkmadı bana dersen uygun fiyatlı özel yurtlar var.Ve çok sevdiğim bir söz var belki sana da bir şey ifade eder : '' İnanıyorsan Savunduklarına, Arkasında Duracaksın...Gerek Yok Cellada Çıkarıldığında Darağacına, Tabureye Sen Vuracaksın!'' Neye inanıyorsan O arkadaşım tamam mı ?

bakkalmahmud
27-02-2013, 12:25
Bende bu konudaki fikrimi aciklayayim.
O paralar cemaatin deyil, Halkdan(bende cok defa sahit oldum)kurnazlikla yalanla dolanla fakiri fukarayi okutucaz diye toplanan paralar,bu paralar hercesit insandan kurnazlikla toplaniyor ama sedece bir cesit insana harcaniyor,kendilerine itaat eden yada itaat etmek zorunda olanlara,,bence bunlardaki (güzellikle vermiyorlar)bu paradan bu sekilde faydalanmak dogrudur.eysa seni kutluyorum ,,zaten senin okuman icin bu adamlara emanet edilmis bu paradan bu sekilde faydalanmak zorunda oldugun icin ,onlar utanmalilar, sen deyil.selam eder topluma faydali biri olmani dilerim.

eysa
27-02-2013, 15:47
Kusura bakma arkadaşım ama sen aktör filan değil düpedüz yalancısın.Oynamıyorsun,o insanları çıkarların için kullanıyorsun ve diyorsun ki ekonomik özgürlüğüme kavuştuğumda onların yüz ifadelerini görmek isterim.Senin yaptığın düpedüz sahtekarlık.Ben de üniversite okudum ama cemaatin ne evinde kaldım ne yurdunda ne bir sohbetine katıldım ne bir yudum sularını içtim.Çünkü,koşullarını biliyorum.Ve hiç kimse bana ne zaman ibadet edeceğimi söyleyemez ve beni bunun için zorlayamaz.Durumum yok dersen,devlet yurtlarının kapıları açık sana.O da çıkmadı bana dersen uygun fiyatlı özel yurtlar var.Ve çok sevdiğim bir söz var belki sana da bir şey ifade eder : '' İnanıyorsan Savunduklarına, Arkasında Duracaksın...Gerek Yok Cellada Çıkarıldığında Darağacına, Tabureye Sen Vuracaksın!'' Neye inanıyorsan O arkadaşım tamam mı ?
Evet ben bir yalancıyım,dürüstlüğe hasret kalan bir yalancı.Aktörlerde zaten aynı şeyi yaparlar.Ekonomik açıdan aileme bağlıyım ve ailem beni cemaat içerisinde görmek istiyor.Ailemden beni özel bir yurda göndermelerini isteyemem bunun mümkünatı da yok zaten.Bana devlet bursu da çıkmadı.Her ne kadar bana acı ve sıkıntı verse de bir ateist olarak cemaatte kalmaktan başka çağrem yok.Şimdi bana sahtekar diyorsunuz ama beni yargılamadan önce size sormak istiyorum.Siz hiç yanlız kaldınızmı yada yanlızlığın ne demek olduğunu biliyormusunuz?Benim çevremde bana destek olucak zor zamanımda bana yardım edicek tek bir kişi bile yok.Benden dürüst olmamı bekliyorsunuz.Peki size dürüst olduğum takdirde ne olucağını söyleyeyim o zaman.Öğrenim hayatım sona erer ve ailem en iyi ihtimalle beni evlatlıktan reddedip evden kovar.Ben eğer bir kere düşersem bir daha ayağa kalkamam.Dürüst ve erdemli olmak kolay değil.

eysa
27-02-2013, 16:26
Cemaatten neden kurtulamadığını bilmiyorum. Muhtemelen öğrencisin ve bir cemaat yurdunda kalıyorsun. Ya da ailenle birlikte yaşıyorsun ve onlar cemaatçi.

Cemaat evinde neden kalınır? Belki ucuz olduğu ve başka bir yer bulunmadığı için ya da ev tutacak maddi imkan olmadığı için. Başka ev tutacak maddi imkan olmadığından yola çıkalım, bu durumda başka bir cemaat evine veya yurduna taşınmak belki uygun olur. Bazı cemaat yurtları daha özgür, sadece bir kaç kurala dikkat ettikten sonra hemen hemen özgürsün. Yeni Asya cemaati bunlardan biri. Fethullah Gülen cemaatin biraz fazla sıkıcı. Yeni Asya cemaatinde günde bir saat Risale okumak, namaz kılmak ve haftalık toplantıya katılmak zorunlu. Gazete mecbua sokmak yasak ama evlerde internet var. Ne zaman eve girip çıktığına da karışılmıyor. Bunun dışında özgürün. Bu da herkesin katlanabileceği bir şey değil.

Eğer cemaatçi bir aile varsa ve evde kalınıyorsa başka bir eve taşınmaktan ve kendi paranı kazanmaktan başka bir yol yok. Türkiye şartlarında bunu herkes de yapamaz. Başlangıç daima zordur ama yapmaya değer.

Ben şahsen Hristiyan bir cemaatten kurtuldum. (Almanya'da). Bunun için şehri bile terk ettim ve başka bir şehre göçtüm. Ailem de bu cemaate üye olduğu için ailemi de terk ettim. Özgür hayat istiyordum ve bedelini ödedim. Onlardan ayrılırken tabi tatlılıkla barışla olmadı bu. Olamazdı da zaten çünkü daima kontrolu elde tutmak isterler. Evden gizlice haber vermeden çıkarken elimde sadece küçük bir çanta ve tren bileti vardı. Gidiş o gidiş, başlangıçta çok çocuklu tatlı bir ailenin yanında kaldım. Evin bir odasını kiraladım. Bir süre orada kaldım, sonra bir yerlerde çalışmaya başlayınca bir kişinin yanında kaldım. Tanıdık veya dost değildi, evinin bir odasını kiralamak istiyordu ve ben de ilanda bunu görünce oraya yerleştim. Bir süre onun yanında kaldım ve daha sonra sahibi başka bir şehirde çalışan ama ara sıra hafta sonları geldiğinde evinde kalmak isteyen 2 odalık bir ev kiraladım. Hafta içinde yalnız iken bazı hafta sonları o da geliyor ve evinde kalıyordu. Tabi kirasını da ödüyordum. Burada biraz kaldıktan sonra başka bir ev buldum ve bu sefer bu ev kendime aitti. Bir yandan çalışıyor diğer yandan okula gidiyordum.

Bunun yanında dünyada cemaat dışında da tatlı, açık görüşlü ve dostani insanlar olduğunu gördüm. Yalnızlık hiç çekmedim. Daima bir insanla tanışıp duruyorsunuz bu hayatta. Siz ne kadar yalnızsanız onlar da o kadar yalnız. Yalnızlık, sosyal ilişki konusunda dert edecek bir şey yok bu hayatta. Sosyal ilişki becerisi olan her zaman birileriyle tanışabilir.

Tekrar o günlere dönmek istemem ama eğer tekrar geri dönersem ne yapılacağını ve nasıl kurtulacağını çok iyi biliyorum. Bir kere kurtulundu mu gerisi çorap siküğü gibi kendiliğinden gelişir. Almanya'da yabancısınız, üstelik daha önce Hristiyan olduğunuz için Müslüman Türklerle de pek ilişki kuramayabilirsiniz, üstüne üstlük eşcinselseniz bu durumda yapayalnız izole kalacağınızı veya çok az insanla tanışabileceğini bile düşünebilirsiniz. Ama durum hiç de öyle değilmiş, meğerse sizin gibi azınlığın azınlığı olan daha nice insan varmış, veya bu gibi kategorilendirmelere hiç de aldırış etmeyen nice güzel insanlar..

Sözün özü cemaat bu dünyada tek alternatif değil, görüş açısını genişletmek lazım. Cemaatlerin insanları küçük gruplar halinde izole tutması olağan çünkü doğru olmayan dogmaları korumak ve sorgulnamamalarını sağlamak için bu küçük grupların dış dünyaya bağlantısdı olabildiği kadar küçük tutulmalıdır, yoksa bu dogmalar yaşayamaz. Eee tabi ki dogmalara hapsedilen de insanlar oluyor. Maddi imkanın yoksa ve fakirsen cemaate muhtaç olanın vay haline..

Umarım bu sıkıntılı durumdan bir an evvel güzelce kurtulursunuz. Onların değişeceği yok ama belki siz durumunuzu değişebilirsiniz.

Yazınız için çok teşekkür ederim.Yazınızı okuyunca heyecanlandım içimde garip bir mutluluk hissi oluştu.Sizin adınıza çok sevindim.Birilerini bulmak yanlızlıktan kurtulmak dediğiniz gibi aslında zor değil.Benim de dertleştiğim iki yabancı insan var.Onlara güveniyorum çünkü benim içinde bulunduğum durumun ciddiyetini biliyorlar ve beni gerçekten anlıyorlar.Ama yinede kendimi çoğu zaman yanlız hissediyorum.Ben zor bir duruma düşsem başım bir derde girse bana kim yardım eder diye kendi kendime soruyorum ve aklıma tek bir isim bile gelmiyor.Arkadaş dediğim insanlar,ailem ve akrabalar benim ateist olduğumu bilseler benden nefret ederler.Ama biliyorum ki bütün bunlar gelip geçici.Tıpkı dinsel inancımdan kurtulurken yaşadığım sıkıntılı dönem gibi bu da birgün sona ericek.Umarım ben de birgün bu durumdan kurtulurum.Önümde çok sıkıntılı bir yol var ama bir iş bulup kendi ayaklarım üzerinde duracağım günü ümitle bekliyorum.

rasa
27-02-2013, 18:02
Evet ben bir yalancıyım,dürüstlüğe hasret kalan bir yalancı.Aktörlerde zaten aynı şeyi yaparlar.Ekonomik açıdan aileme bağlıyım ve ailem beni cemaat içerisinde görmek istiyor.Ailemden beni özel bir yurda göndermelerini isteyemem bunun mümkünatı da yok zaten.Bana devlet bursu da çıkmadı.Her ne kadar bana acı ve sıkıntı verse de bir ateist olarak cemaatte kalmaktan başka çağrem yok.Şimdi bana sahtekar diyorsunuz ama beni yargılamadan önce size sormak istiyorum.Siz hiç yanlız kaldınızmı yada yanlızlığın ne demek olduğunu biliyormusunuz?Benim çevremde bana destek olucak zor zamanımda bana yardım edicek tek bir kişi bile yok.Benden dürüst olmamı bekliyorsunuz.Peki size dürüst olduğum takdirde ne olucağını söyleyeyim o zaman.Öğrenim hayatım sona erer ve ailem en iyi ihtimalle beni evlatlıktan reddedip evden kovar.Ben eğer bir kere düşersem bir daha ayağa kalkamam.Dürüst ve erdemli olmak kolay değil. eysa seni eniyi anlayacaklardan birisinin ben olacağımı sanıyorum.!Bir yazımda kısacık deyinmişdim;Bundan 8 yıl kadar önce küçük kızımın anadolu lisesinde okuması için bir kasbaya götürdüm bütün istediğim iyi bir okulda eğitim görmesi idi. O istemediği halde onun hesabına iyi olacak takıntısıyla kaydını yaptırdım o bölğede cemeat ve tarikatcıların yurtlarından başka yurt yoktu,mecburen yazdırdım ama kızım ne yurda nede okula ısınamadı bende hep sabretmesini söyledim durdum çünkü bir ev tutacak imkanım yokdu ablasıda o sıralar ünüversitede okuyordu.Bunu bildiği için kızım durumu istemiyerekde olsa kabullenmek durumunda kaldı.Lise son sınıfına kadar ne yurda nede okula uyum sağlaya bildi üstelik bana karşı hep kırğındı bunu hissediyordum ama başka çıkar yol bulamadım.Taki son sınıfda tam sınavlara hazırlandığı bir sırada yurdan sırf diğerlerine bir korku gözdağı olsun diye kızımı yurtdan çıkardılar işte o zaman ne büyük bir hata yaptığımı anladım ama işişden geçmişti.Bilmiyorum ailenin durumunu ama onları ikna etmenin bir yolunu ara yada kızım gibi herşeye kulak tıka ve kendini kitaplara ver kızım öyle yapmışdı şimdi daha iyi anlıyorumki yalnızlığını kitaplarla paylaşmış garibim.Şimdi ünüversite son sınıf edindiği tecrübeler onu yaşıtlarından daha olgun yaptı.Sevgilerle kal

eysa
27-02-2013, 18:56
eysa seni eniyi anlayacaklardan birisinin ben olacağımı sanıyorum.!Bir yazımda kısacık deyinmişdim;Bundan 8 yıl kadar önce küçük kızımın anadolu lisesinde okuması için bir kasbaya götürdüm bütün istediğim iyi bir okulda eğitim görmesi idi. O istemediği halde onun hesabına iyi olacak takıntısıyla kaydını yaptırdım o bölğede cemeat ve tarikatcıların yurtlarından başka yurt yoktu,mecburen yazdırdım ama kızım ne yurda nede okula ısınamadı bende hep sabretmesini söyledim durdum çünkü bir ev tutacak imkanım yokdu ablasıda o sıralar ünüversitede okuyordu.Bunu bildiği için kızım durumu istemiyerekde olsa kabullenmek durumunda kaldı.Lise son sınıfına kadar ne yurda nede okula uyum sağlaya bildi üstelik bana karşı hep kırğındı bunu hissediyordum ama başka çıkar yol bulamadım.Taki son sınıfda tam sınavlara hazırlandığı bir sırada yurdan sırf diğerlerine bir korku gözdağı olsun diye kızımı yurtdan çıkardılar işte o zaman ne büyük bir hata yaptığımı anladım ama işişden geçmişti.Bilmiyorum ailenin durumunu ama onları ikna etmenin bir yolunu ara yada kızım gibi herşeye kulak tıka ve kendini kitaplara ver kızım öyle yapmışdı şimdi daha iyi anlıyorumki yalnızlığını kitaplarla paylaşmış garibim.Şimdi ünüversite son sınıf edindiği tecrübeler onu yaşıtlarından daha olgun yaptı.Sevgilerle kal

Cemaat evleri ve yurtları bir öğrenci için gerçekten çok tehlikeli.Bilhassa küçük yaşlardaki öğrencilere karşı büyük bir beyin yıkama çalışması var.Yaşanan acı olaylar insanı gerçekten olgunlaştırıyor.Ben kendime hep ''ileride çocuğum olursa ben ona bunları yaşatmayacağım'' diyorum.Zor günler geçirmişsiniz ama kızınızın şu an iyi bir durumda olduğuna çok sevindim.Ailem de cemaatci olduğu için mağlesef ikna etmenin bir yolu yok.İleride eğer işe girersem bir sebep bulup ayrı bir eve yada özel bir yurda geçicem.Tabi ayrılmak için iyi bir nedene ihtiyacım var.Size desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Ailenizle ve sevdiklerinizle sağlıcakla kalın.

sîya evînê
27-02-2013, 19:02
sayın eysa, aslında durumu lehine çevirebilirsin. içinde bulunduğun, cemaate kendini kapatmayıp, daha meraklı gözlerle gözlemlersen ve okumak zorunda kaldığın dini kitapları daha dikkatli okuyup analiz edersen, ileride cemaat ve din adına daha fazla bilgi sahibi olursun. bunlar senin için artı kazançlar bence. kendini orda bir gözlemci konumunda gör. bu şekilde daha eğlenceli olur, inceleyebileceğin malzeme çok orda. arapça kuran okuyorsun ya ; imkanın varsa bununda ötesine geç, arapça lügatını geliştir. burdan edineceğin bilgilerin herzaman faydası olacaktır sana

Pesimist89
27-02-2013, 21:59
Evet ben bir yalancıyım,dürüstlüğe hasret kalan bir yalancı.Aktörlerde zaten aynı şeyi yaparlar.Ekonomik açıdan aileme bağlıyım ve ailem beni cemaat içerisinde görmek istiyor.Ailemden beni özel bir yurda göndermelerini isteyemem bunun mümkünatı da yok zaten.Bana devlet bursu da çıkmadı.Her ne kadar bana acı ve sıkıntı verse de bir ateist olarak cemaatte kalmaktan başka çağrem yok.Şimdi bana sahtekar diyorsunuz ama beni yargılamadan önce size sormak istiyorum.Siz hiç yanlız kaldınızmı yada yanlızlığın ne demek olduğunu biliyormusunuz?Benim çevremde bana destek olucak zor zamanımda bana yardım edicek tek bir kişi bile yok.Benden dürüst olmamı bekliyorsunuz.Peki size dürüst olduğum takdirde ne olucağını söyleyeyim o zaman.Öğrenim hayatım sona erer ve ailem en iyi ihtimalle beni evlatlıktan reddedip evden kovar.Ben eğer bir kere düşersem bir daha ayağa kalkamam.Dürüst ve erdemli olmak kolay değil.

Tamam ailen için diyorsan saygı duyarım durumuna..Ama ;
"Ekonomik özgürlüğüme kavuştuğum vakit birlikte zaman geçirdiğim bütün cemaat yoldaşlarıma gerçekte kim olduğumu göstericem.O vakit yüz ifadelerini gerçekten görmek isterim,özellikle de beni her gün sabahın dördünde teheccüd namazına kaldıran şakirt arkadaşın. " dersen saygı duyulacak bir yanın kalmaz.O şakirt dediğin insan evladı senin de onun gibi olduğunu sanıyor.Ve gün gelecek sen onların yüzlerine söyleyeceksin ama ailen konusunda bol şans sana.

Sesli
27-02-2013, 22:54
DÜRÜST olmamayı aktörlere benzeten mantıktan çok fazla bir düşünce beklemek boşuna olmaz mı? Aktörler meslekleri itibariyle rol yapmaktadırlar. Ve herkes de bunu bilmektedir. Kimseyi kandırmak gibi bir amaçları yoktur. Ancak maddi çıkarlar uğrunda yalancılık yaparak onlar gibi düşünce sahibi olduğunu söyleyen kişi, ister bir dine inansın ister inanmasın, ahlak açısından bir koca SIFIR olmaz mı?

Bu dünyada en büyük erdem DÜRÜSTLÜKTÜR bunu bilmeyenler neye inanırlarsa inansınlar en büyük bilgiden yoksundurlar... Yani kendilerine inanmamaktadırlar. Acaba bu gerçeği anlayabilmek çok mu zor?

Corpse Bride
28-02-2013, 00:01
eysa@,

çoğumuz bi şekilde yaşamında bir dönem sevmediği ortamlarda bulunmak zorunda kalmışızdır. ya da sevmediği bir işte çalışmak zorunda. bunuda böyle düşün sonuçta inançlar farklı olsada kişilik olarak sevdiğin insanlarda olacaktır aralarında. arkadasların dediği gibi bu fırsat aynı zamanda, yaşam koşulu adına imkanlar orada sunuluyosa kendini geliştir yetiştir ve ayrılma zamnı gelincede güzellikle veda et ekmeğini yediğin kapıya tükürme. ben aslında ateisttimde size katlandımda gibi kırıcı tavırlar neye inanırsan inan senin karaktersizliğin olur. sen yoluna git onlara soylemek zorunda da değilsin tercihini.anne öğüdü gibi oldu ama içimden bunları yazmak geldi.

Kozmik Perspektif
28-02-2013, 00:37
Gıyabında söz ediyorum ama site üyelerden Shawstein de kendi ifadesine göre öğrencilik yıllarında mecburiyetten bir cemaat evinde 1 ay kalmış. Gece namaza kaldırmak istemişler kabul etmemiş, açıkça inanmadığını söylemiş. İknaya çaba sarfetmişler tabi ama başaramamışlar. Kendi deyişiyle oradan ayrılırken ona söyledikleri tek söz "peygamber gibi insansın, seni kazanmayı çok isterdik" olmuş.

İlgili mesajları buradan okuyabilirsin:

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=30537&page=2

Yani oradaki arkadaşlarına kin beslemene gerek yok. Belki bir çoğunda ateist olma potansiyeli de vardır. Ama mecburiyet vb. sebeplerden cemaat yurtlarında kalıyor olabilirler. Sevmediğin bir ortam olsa da sana kazandıracağı birçok şey bulabilirsin. Yukarıda bir arkadaş çok güzel değinmişti, tekrar yazmak istemiyorum. Kendine iyi bak.

Esenlikle.

eysa
28-02-2013, 17:00
Tamam ailen için diyorsan saygı duyarım durumuna..Ama ;
"Ekonomik özgürlüğüme kavuştuğum vakit birlikte zaman geçirdiğim bütün cemaat yoldaşlarıma gerçekte kim olduğumu göstericem.O vakit yüz ifadelerini gerçekten görmek isterim,özellikle de beni her gün sabahın dördünde teheccüd namazına kaldıran şakirt arkadaşın. " dersen saygı duyulacak bir yanın kalmaz.O şakirt dediğin insan evladı senin de onun gibi olduğunu sanıyor.Ve gün gelecek sen onların yüzlerine söyleyeceksin ama ailen konusunda bol şans sana.

Ben cemaate sonradan katılmış biri değil küçük yaşlardan itibaren cemaatin içerisinde yetişmiş biriyim.Cemaat içerisinde saf temiz kalpli kandırılmış pek çok insan var elbette.Ben elimden geldiğince onlara yardım etmeye çalışıyorum.Daha önce bir başka konuya yazdığım bir mesaj : Öncelikle hoşgeldiniz sevgili pennywise
Ben de sizinle aynı duyguları yaşıyorum ve insanlara gerçekleri göstermek için tüm gücümle uğraşıyorum.Sanırım kısmen de olsa bir kaç kişi üzerinde bir etki yarattım bu bana gelecek için umut veriyor.Size tavsiyem onlara uygun bir dille dolaylı yoldan sorgulamalarını ve düşünmelerini sağlayacak sorular sorun.Şu an hala başka bir seçeneğim olmadığı için cemaat evinde kalıyorum.Hepsi beni internet üzerinden ateistlere karşı cihad eden biri sanıyor.Ben de sanal mücahit sıfatımla bağzı konularda onlardan yardım istiyor ve görüşlerini soruyorum
Her defasında hepsi şaşkınlık içerisinde tıkanıp kalıyorlar.Siz de kendinizi ifşa etmeden benzer yöntemleri deneyebilirsiniz.
Günümüzde din varlığını çocuklar üzerinden devam ettiriyor.Çünkü bir çocuğu kandırmak ve korkutmak çok kolaydır ve kişilik küçük yaşlarda oluşur.Türkiyeye cemaatler gelecek vaadeden zeki ve başarılı genç nesili dinle zehirleyerek ülkeye en büyük zararı veriyorlar ve bu işi gerçekten çok kapsamlı ve sistematik bir şekilde yapıyorlar ve ben hergün bu çirkin işe tanık oluyorum ve susmak zorunda kalıyorum.Özgür bir birey olduğum vakit gerçek kimliğimi gösterirmiyim aslında pek emin değilim,olur da gerçekleri söyleyecek olursam da bunu muhakkak uygun bir dille yaparım.Ama artık uzun zamandır içinde bulunduğum bu yalan dünyasına bir son vermek istiyorum.Çünkü bağzen içinde bulunduğum durum beni nefrete sürüklüyor.Hergün dinle beyinlerini yıkadıkları ve korkuttukları çocukları gördükçe kendi çocukluğumu görüyorum.Nefret etmem doğru değil biliyorum ama sürekli sessiz kalmak insana acı veriyor.Bu hayatı ben seçmedim ve sizi temin ederim bu şekilde yaşamak kolay değil.Oturduğunuz yerden beni yargılamadan önce kendinizi bir de benim yerime koyun.Ne mutlu size ki istemediğiniz bir hayatı yaşamak zorunda değilsiniz.Umarım sevdiklerinizle beraber mutlu bir yaşam sürersiniz.

eysa
28-02-2013, 17:37
DÜRÜST olmamayı aktörlere benzeten mantıktan çok fazla bir düşünce beklemek boşuna olmaz mı? Aktörler meslekleri itibariyle rol yapmaktadırlar. Ve herkes de bunu bilmektedir. Kimseyi kandırmak gibi bir amaçları yoktur. Ancak maddi çıkarlar uğrunda yalancılık yaparak onlar gibi düşünce sahibi olduğunu söyleyen kişi, ister bir dine inansın ister inanmasın, ahlak açısından bir koca SIFIR olmaz mı?

Bu dünyada en büyük erdem DÜRÜSTLÜKTÜR bunu bilmeyenler neye inanırlarsa inansınlar en büyük bilgiden yoksundurlar... Yani kendilerine inanmamaktadırlar. Acaba bu gerçeği anlayabilmek çok mu zor?

Siz ne gördünüz ne yaşadınız ki bana dürüstlük dersi verme yetkinliğinde olduğunuzu düşünüyorsunuz bir açıklarsanız sevinirim.Benim birilerini kandırmak gibi bir amacımın olduğunu nerden çıkardınız onu da anlayamadım.Türkiyede ekonomik nedenlerden ötürü benimsemediği hoşuna gitmediği rolleri oynayan pek çok aktör var.Ben içinde bulunduğum durumun biraz olsun aktörlüğe benzediğini düşündüm,yaptığım bir benzetmeye bu kadar çok takılıp kalmanıza gerek yok.Eğer isterseniz o bölümü silip rencide ettiğim tüm gerçek aktörlerden özür dilerim.
Benim cemaatte kalmamın sebebi maddi çıkar değil bunu daha önce yazdığım mesajda ayrıntılarıyla açıkladım ama sanırım okumadınız yada okuduğunuzu anlayamadınız.Ben cemaate sonradan katılan birisi değil çok küçük yaşlardan itibaren içinde yetişmiş biriyim.Cemaati maddi çıkar amaçlı kullanıyormuşum gibi bir düşünceniz var sanırım.
Dürüstlük en büyük erdemdir evet ve ben hergün bunun hayalini kuruyorum.Ama size sormak istiyorum dürüst olmak için şu ana kadar neyi feda ettiniz?

upuaut
28-02-2013, 20:19

Çoook. Sadece sen ve senin gibiler farkında değil, o kadar. Şimdi senin anlattığın bu olaylar bir zamanlar benim de başımdan geçti. İnan bana, üniversite yıllarında ben de senin gibi aynı olayları yaşadım. Karşılıklı ilişkiler insanlığa dayanıyormuş gibi görünüyor ama bu, tamamen yanıltıcı bir görüntüdür. Çünkü nasıl ki altın ateşte, insan ise mihnet (sıkıntıda) ortaya çıkıyorsa ya da anlaşılıyorsa, bunların da gerçek yüzleri zor durumlarda yaptıklarıyla ortaya çıkıyor.

Öncelikle herkesin şunu bilmesi gerekir: Hangi Cemaate üye olursanız olun, esas karakter Cemaatte değil, müritlerinde yani insanlarda ortaya çıkar. Yani bir dönem Cemaatin üyeleri iyidir ve Cemaatin fikirleri ne kadar sapkın olursa olsun, iyi huylu üyeleri bunu bir yere kadar tolere edebiliyor ama eğer köyü huylu üyeler varsa bu durum daha hemen başlangıçta beliriyor. Tahammülsüzlük, kin, intikam v.b. fırsat ortaya çıktığı anda bunlarda hemen kendisini gösteriyor. Ama bunlar Cemaatlerde her zaman ortaya çıkmaz; dönem dönem ortaya çıkar. Örneğin geçen hafta Perşembe ve Cuma günleri Üsküdar'da bir Satranç Turnuvası'nda idim ve eve dönüşte otobüs durağının tam karşısında bir şey dikkatimi çekti. Karşımızda bir türbe vardı ve orada İstanbul'un 3. büyük evliyası Bağdadi el Zikri yatıyormuş. İçimden acaba dedim, onun zamanında İslamiyet nasıl yaşanıyordu İstanbul'da? Şimdikinden çok daha iyi olduğu kesin.

Bak, ben sana kestirmeden, İslamiyet hakkında şimdi yaşadığımız sıkıntılar için şunu rahatlıkla söyleyebilirim: O zamanki insanlarda hoşgörü çok fazlaymış, şimdi incir çekirdeğini doldurmayan meselelere gülüp geçerlermiş ve İslamiyet hakkında sen ne dersen de, onları asla kızdırman mümkün değildi. Kendilerini tuttukları için değil ha, öyle yaşadıkları yani öylesine derin bir hoşgörü ortamında yaşadıkları için böyle oluyordu.

Senin oturup dertleşeceğin bir insan bulamaman, böyle bir hoşgörü ortamı, dolayısıyla bunu sağlayan insanlar olmadığından kaynaklanmaktadır.

Bence, sen bir süre daha burada kal, arkadaşlar dertlerine bir şekilde çare olacaktır ve sen de artık kendi yolunu çizmeye başlarsın.

Betül
28-02-2013, 22:20
Bence böyle devam edin ekonomik özgürlüğünüzü elde edene kadar ,sonra da orta bi yolu seçersiniz sivrilmenize gerek yok insanların nefretini kazanırsınız size asla inanmazlar.

Sesli
01-03-2013, 00:37
Siz ne gördünüz ne yaşadınız ki bana dürüstlük dersi verme yetkinliğinde olduğunuzu düşünüyorsunuz bir açıklarsanız sevinirim.Benim birilerini kandırmak gibi bir amacımın olduğunu nerden çıkardınız onu da anlayamadım.Türkiyede ekonomik nedenlerden ötürü benimsemediği hoşuna gitmediği rolleri oynayan pek çok aktör var.Ben içinde bulunduğum durumun biraz olsun aktörlüğe benzediğini düşündüm,yaptığım bir benzetmeye bu kadar çok takılıp kalmanıza gerek yok.Eğer isterseniz o bölümü silip rencide ettiğim tüm gerçek aktörlerden özür dilerim.
Benim cemaatte kalmamın sebebi maddi çıkar değil bunu daha önce yazdığım mesajda ayrıntılarıyla açıkladım ama sanırım okumadınız yada okuduğunuzu anlayamadınız.Ben cemaate sonradan katılan birisi değil çok küçük yaşlardan itibaren içinde yetişmiş biriyim.Cemaati maddi çıkar amaçlı kullanıyormuşum gibi bir düşünceniz var sanırım.
Dürüstlük en büyük erdemdir evet ve ben hergün bunun hayalini kuruyorum.Ama size sormak istiyorum dürüst olmak için şu ana kadar neyi feda ettiniz?

Sayın Eysa,

Dürüst olmak için neyi görmem gerekiyor? Neden bu denli kızdınız? Dediklerim doğru değilse, neden sizde bu denli kızgınlık oluşturdu?

Aktörlükle, yalancılık arasında hangi ilişki var? Bu ilişkiyi kuran sizsiniz. Aktörlük bir meslek, sizin yaşam tarzınız bir meslek mi oluyor? İstediğiniz şekilde yaşarsınız, tek anlatmaya çalıştığım, KİMSEYİ, hele KENDİNİZİ KANDIRMAYA hakkınızın olmadığıdır.

Kendiniz söylediniz. Cemaattekilerle aynı düşüncelerde olmadığınızı ve TEHECCÜT namazlarına zorluk içinde istemeden kalktığınızı...Ben mi yanılmaktayım, yoksa siz mi böyle demediniz?

DÜRÜSTLÜK insanın öyle bir inancıdır ki sağlam kişilik yapısının en gerçek göstergelerindendir. Dürüst olmak için fedakârlık yapmanıza gerek olmaz ki!

Esenlik dileklerimle,

Bana lütfen kızmayın, kızmanız gereken varsa davranışları dürüst olmayan olmalı...

eysa
02-03-2013, 12:29
Sayın Eysa,

Dürüst olmak için neyi görmem gerekiyor? Neden bu denli kızdınız? Dediklerim doğru değilse, neden sizde bu denli kızgınlık oluşturdu?

Aktörlükle, yalancılık arasında hangi ilişki var? Bu ilişkiyi kuran sizsiniz. Aktörlük bir meslek, sizin yaşam tarzınız bir meslek mi oluyor? İstediğiniz şekilde yaşarsınız, tek anlatmaya çalıştığım, KİMSEYİ, hele KENDİNİZİ KANDIRMAYA hakkınızın olmadığıdır.

Kendiniz söylediniz. Cemaattekilerle aynı düşüncelerde olmadığınızı ve TEHECCÜT namazlarına zorluk içinde istemeden kalktığınızı...Ben mi yanılmaktayım, yoksa siz mi böyle demediniz?

DÜRÜSTLÜK insanın öyle bir inancıdır ki sağlam kişilik yapısının en gerçek göstergelerindendir. Dürüst olmak için fedakârlık yapmanıza gerek olmaz ki!

Esenlik dileklerimle,

Bana lütfen kızmayın, kızmanız gereken varsa davranışları dürüst olmayan olmalı...

Kusura bakmayın ben çabuk kırılan bir insanım.Daha önce de dediğim gibi cemaat içerisindeki ortam beni bağzen nefrete sürüklüyor.Sürekli herşeye sessiz kalmak söylenecek çok şey varken susmak kolay değil.Benim size karşı özel bir kızgınlığım yok.

Ben aktörülükle mesleki açıdan bir benzerlik kurmadım.İçinde bulunduğum durumu aktörlüğe benzetmemin sebebi sürekli rol yapmak zorunda olmamdır.

Evet ben aynen öyle dedim.Ama cemaat içerisinde kalmaktan başka çağrem yok.Bu hayatı ben seçmedim ve bu şekilde yaşamak zorunda olmam benim suçum değil.

Dünya üzerinde benim gibi dini inancı yada cinsel tercihi nedeniyle kendi kimliğini gizlemek ve başka biriymiş gibi davranmak zorunda olan milyonlarca insan var.Siz benden dürüstlük uğruna hayatımı ve geleceğimi feda etmemi istiyorsunuz.Ben gerçekten merak ediyorum dürüstlüğe bu denli önem veren siz dürüst olabilmek için neyi feda ettiniz?

Kozmik Perspektif
02-03-2013, 12:54
Sayın sîya evînê'in önerilerine benim de eklemek istediklerim: Reklam yapmak gibi olmasın ama Risale-i Nur'u daha iyi anlayabilmek için Söz Basım Yayın'ın çıkardığı risalelerin çok etkili olacağını düşünüyorum. Risaleler sayfa altı lügatlı bir şekilde basılmıştır. Böylece lügat kullanmak bir zahmet olmaktan çıkıyor ve daha pratik bir hal alıyor. Ayrıca sonlarına risalelerde geçen yer, kişi ve kavram isimleri hakkında kısa bilgiler veren bir indeks eklemişler. Tabi birçok maddeyi taraflı bulabilirsin. Sonuçta bir cemaat yayını. Bunları eleştirel bir gözle okursan daha sağlıklı bir okuma yapmış olursun. İlgini çektiyse internetten daha detaylı bir şekilde araştırırsın.

Lügat ve arapça bilgisi sadece risaleleri değil, fakat diğer İslamî kaynakları daha iyi anlayıp analiz etmek açısından önemli bir avantaj sağlar.

Esenlikle.

eysa
03-03-2013, 12:26
Sayın sîya evînê'in önerilerine benim de eklemek istediklerim: Reklam yapmak gibi olmasın ama Risale-i Nur'u daha iyi anlayabilmek için Söz Basım Yayın'ın çıkardığı risalelerin çok etkili olacağını düşünüyorum. Risaleler sayfa altı lügatlı bir şekilde basılmıştır. Böylece lügat kullanmak bir zahmet olmaktan çıkıyor ve daha pratik bir hal alıyor. Ayrıca sonlarına risalelerde geçen yer, kişi ve kavram isimleri hakkında kısa bilgiler veren bir indeks eklemişler. Tabi birçok maddeyi taraflı bulabilirsin. Sonuçta bir cemaat yayını. Bunları eleştirel bir gözle okursan daha sağlıklı bir okuma yapmış olursun. İlgini çektiyse internetten daha detaylı bir şekilde araştırırsın.

Lügat ve arapça bilgisi sadece risaleleri değil, fakat diğer İslamî kaynakları daha iyi anlayıp analiz etmek açısından önemli bir avantaj sağlar.

Esenlikle.
Evet haklısınız dini konularda bilgi edinmek için cemaatler bir kaynak yeri olabilir.Pek çok kez bana bir fikir vericek ilginç ifadelere rastladım.O kitapları özgür bir kafayla okuyunca çok farklı şeyler görüyor insan.Risalei Nur okumak ise bir ateist olarak bana sıkıntı veriyor.Çünkü direk bilgiyi vermek yerine sizi uzun ve yorucu bir yolda dolaştırıyor.Dini konularda bu forumda öğrendiklerimin yanında dini kitaplardan öğrendiklerim pek bir anlam ifade etmiyor açıkcası.Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

Sesli
03-03-2013, 20:46
Kusura bakmayın ben çabuk kırılan bir insanım.Daha önce de dediğim gibi cemaat içerisindeki ortam beni bağzen nefrete sürüklüyor.Sürekli herşeye sessiz kalmak söylenecek çok şey varken susmak kolay değil.Benim size karşı özel bir kızgınlığım yok.

Ben aktörülükle mesleki açıdan bir benzerlik kurmadım.İçinde bulunduğum durumu aktörlüğe benzetmemin sebebi sürekli rol yapmak zorunda olmamdır.

Evet ben aynen öyle dedim.Ama cemaat içerisinde kalmaktan başka çağrem yok.Bu hayatı ben seçmedim ve bu şekilde yaşamak zorunda olmam benim suçum değil.

Dünya üzerinde benim gibi dini inancı yada cinsel tercihi nedeniyle kendi kimliğini gizlemek ve başka biriymiş gibi davranmak zorunda olan milyonlarca insan var.Siz benden dürüstlük uğruna hayatımı ve geleceğimi feda etmemi istiyorsunuz.Ben gerçekten merak ediyorum dürüstlüğe bu denli önem veren siz dürüst olabilmek için neyi feda ettiniz?

Sayın Eysa,

Sanıyorum burada bir iletişim sorunu yaşamaktayız. Çünkü ben sizin istemediğiniz halde, nefret duyguları içinde neden bu cemaatle birlikte olmak durumunda kaldığınızı anlamış değilim. Ekonomik nedenlerle değil diyorsunuz. Pekiyi, size birileri tarafından verilmiş bir görev nedeniyle mi, bunların içinde olmak zorundasınız?

Dürüst olabilmek için bir fedakarlık yapılması gerektiğini ilk defa sizden duyuyorum dersem yalan olmaz...Neden böyle düşündüğünüzü de doğrusu anlayamıyorum.

Eğer lütfeder de, bu iki konuyu burada açıklama zahmetinde bulunursanız anlayışsızlığımı aşmama yardımcı olmuş olacaksınız...

Esenlik dileklerimle,

Betül
05-03-2013, 00:33
Benim anladığım arkadaşın maddiyat sebebiyle bu cemaatte kaldığı.Cemaat evleri daha ucuz oluyo.Ekonomik özgürlüğünü elde edince de istediği gibi bir hayat yaşayacak zaten.Şimdi okulu bırakırsa ailesine bağımlı olacak yine özgür olamaz.Kaç senen var bilmiyorum ama son seneyse sabret, ama daha yolun başındaysan başka yollar dene ayrıl oradan.Devletten kredi al başka yerlerden burs almaya çalış.Çünkü bu dayanılıcak bişey değil.

eysa
06-03-2013, 01:01
Sayın Eysa,

Sanıyorum burada bir iletişim sorunu yaşamaktayız. Çünkü ben sizin istemediğiniz halde, nefret duyguları içinde neden bu cemaatle birlikte olmak durumunda kaldığınızı anlamış değilim. Ekonomik nedenlerle değil diyorsunuz. Pekiyi, size birileri tarafından verilmiş bir görev nedeniyle mi, bunların içinde olmak zorundasınız?

Dürüst olabilmek için bir fedakarlık yapılması gerektiğini ilk defa sizden duyuyorum dersem yalan olmaz...Neden böyle düşündüğünüzü de doğrusu anlayamıyorum.

Eğer lütfeder de, bu iki konuyu burada açıklama zahmetinde bulunursanız anlayışsızlığımı aşmama yardımcı olmuş olacaksınız...

Esenlik dileklerimle,

Kusura bakmayın ben kendimi düzgün ifade edemedim sanırım iletişim sorunu benden kaynaklanıyor.Ben cemaatte kalmak zorundayım çünkü ailem beni cemaatin içerisinde görmek istiyor.Bireysel ekonomik bir gücüm ve bana destek vericek birileri olmadığı içinde aileme baş kaldırıp cemaatten ayrılamıyorum.Ben küçük yaşlardan itibaren cemaatin içerisindeydim.Herhangi bir ekonomik maddi bir çıkar peşinde koşmuyorum.İlk fırsatta cemaatten ayrılmanın hayalini kuruyorum.Daha önce de dediğim gibi bunların hiçbiri benim seçimim değil.
Dürüst olmak bilmiyorum aslında çok geniş bir konu ama çoğu zaman fedakarlık gerektirebiliyor.Dürüst davrananlar genelde hep kaybeder ve bağzı gerçekler vardır ki söylediğiniz takdirde tek yaptığınız doğruları söylemek olduğu halde en büyük suçu işlemiş sayılırsınız.Ben aslında bunu her gün düşünüyorum.Ailemin karşısına geçip dürüst olup gerçekleri söylediğim takdirde neler olabileceğini hayal ediyorum ve gerçekten her defasında hayalini kurmak bile içimi karartıyor.Dürüst olmayı,gerçekleri haykırmayı inanın çok istiyorum.Ama buna henüz cesaret edemiyorum.Bilmiyorum ben mi çok korkağım yoksa dürüst olmak bağzen çok mu zor.

Subat
06-03-2013, 10:29
Sayın eysa. Bu konuda vicdanınızı yormanıza gerek yok. Cemaatler de en nihayetinde çıkar ilişkileri üzerine kuruludur. Hiç bir maddi çıkar söz konusu olmasa dahi ( ki vardır ) kendi düşledikleri cenneti kazanma dürtüsüdür onları harekete geçiren.. Yani terazide aynı yerdesiniz. Sadece içinizde biriken kindar düşleri ( çıkınca suratlarını görmek vs. ) bir kenara koymalısınız. Şayet varsa içlerinde, samimice davrananlarla insani bağınızı sürdürmeye çalışmak sizin için de iyi olacaktır.

Ailemden ayrılış sürecim dinsel inançlar yüzünden değildi ama onların planlarının içinde olmak istemedim. 18 yaşımda ayrıldım. Ne param vardı ne de bir mesleğim. Zaten olan tüm paramı da evden ayrılışımın 3. günü intihar eden bir kızın hastane masrafları için verdim.. Çalıştığım yerlerde yatmak zorunda kaldım. Bu süreçte seçim yapamadan arkadaşlıklar edindim. Belki de onlarca hata yaptım. Biraz toparlanınca da sorunlar bitmedi. Ev tutmak için attığım taklaların haddi hesabı yok. Artık evden çıkmak istediğimde yeni kiralayacağım evin kefili eski ev sahiplerim oluyor...
Şuan ailemle aramda hiç bir problem yok. Hatta eskisinden daha iyiyizdir. Ateistliğimi de bilirler. Komünistliğimi de bilirler. Ciddi bir karşı duruş sergileyememelerinin nedeni de onlara nazaran daha tutarlı duruş sergilememdir. Beklemedikleri bir şeydi çünkü bu durum. En ufak hatamda beni bir daha görmek istemediğini söyleyen abim, yıllardır çok ciddi hatalar yapar ve her seferinde ona destek olurum. Maddi anlamda da beni fena yıpratır hep.

Kısacası olanaklarınızı iyi değerlendirin. Kendinize karşı dürüstlüğü de elden bırakmayın. Elbette risk almanız gereken durumlar da olacak ve bu durumlarda iyi düşünün. Aksi halde içinizde ciddi bir biçimde kindarlık birikecek ki zaten başlamış bu durum.. Unutmayın ki aileniz sizin adınıza karar verirken, en doğru kararı verdiğini düşünerek hareket ediyor. Her ne kadar yanılıyor olsalarda...

Sabır ve cesaret dilerim.