Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-02-2013, 14:32
eysa eysa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Cemaatte bir ateist

Kendimi bildim bileli dini cemaatlerin içerisindeyim.Mağlesef ateist olduktan sonra da bu durum değişmedi ve mecburi olarak bir dini cemaatin içerisindeyim.2 yıldır her gün farklı bir insan rolünü oynuyorum.Sabahın dördünde teheccüte kalkmak,günde beş vakit namaz kılmak,sürekli bir yerlere saçma sapan dini sohbetleri dinlemeye gitmek her gün düzenli olarak arapça kuran ve dini kitap okumak,farklı şehirlerde yapılan dini sohbetlere toplantılara katılmak,...Aslında bütün bunlara bir şekilde zor da olsa katlanıyorum.Ama çevremde adam akıllı konuçabileceğim dertleşip içimi dökebileceğim tek bir kişi bile yok.Yanlızlık gerçekten çok acı veriyor.Acaba aranızda benim durumumda olan birileri var mı?
Alt 26-02-2013, 14:55
Kozmik Perspektif Kozmik Perspektif isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evet, benzeri bir durum bende de var. Cemaat evinde kalmıyorum ama çok asosyal ve münzevi bir hayat yaşadığım için arada bir yalnızlığımı gidermek adına bir cemaat evine gidiyorum. Tabi derslerde saçma sapan sözlere de maruz kalıyorum: "bir iğne ustasız olmaz, bir böy muhtarsız olmaz", "madem bir düzen var, elbette bir de düzülen var" "inek yeşil ot yiyor ama beyaz süt veriyor, bakın Allah'ın mucizesi!", "kapkara topraktan nasıl rengarenk bitkiler çıkıyor? Toprağın içinde boya fabrikası, kimya fabrikası mı var? Topraktan bir şey de eksilmiyor. Demek Allah'ın bir mucizesi."

TV pek izlemem, oturma odasında annem veya babaannem açar genellikle. O da ekseriya dini programlar. Arada ben de maruz kalırım. Stv belgesellerinde "çişimi yapıyom çişimi yapıyom popom kuru kalıyor" tadında tanrı kanıtlamasına gidilir.

Kısacası ateist olup da cemaat evinde kalmak zordur. Allah sabır versin diyeceğim ama Allah yok ki.

İslam'a dönmüş eski bir ateist
Alt 26-02-2013, 15:07
Kozmik Perspektif Kozmik Perspektif isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hatırladığıma göre Shawstein nickli üye de bir zamanlar cemaat evinde kalmış bir ateist. Burada gıyabında bahsettim ama eğer istersen onunla da dertleşebilirsin.

İslam'a dönmüş eski bir ateist
Alt 26-02-2013, 15:19
mücerred mücerred isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

eysa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kendimi bildim bileli dini cemaatlerin içerisindeyim.Mağlesef ateist olduktan sonra da bu durum değişmedi ve mecburi olarak bir dini cemaatin içerisindeyim.2 yıldır her gün farklı bir insan rolünü oynuyorum.Sabahın dördünde teheccüte kalkmak,günde beş vakit namaz kılmak,sürekli bir yerlere saçma sapan dini sohbetleri dinlemeye gitmek her gün düzenli olarak arapça kuran ve dini kitap okumak,farklı şehirlerde yapılan dini sohbetlere toplantılara katılmak,...Aslında bütün bunlara bir şekilde zor da olsa katlanıyorum.Ama çevremde adam akıllı konuçabileceğim dertleşip içimi dökebileceğim tek bir kişi bile yok.Yanlızlık gerçekten çok acı veriyor.Acaba aranızda benim durumumda olan birileri var mı?
Neden bunu yapıyorsunuz anlayamadım?
genelde ateistlerin yaptıgını yapın,islamın bedevi kurallarını modern dünya ya uygulayın .siz de rahat edin .
Alt 26-02-2013, 16:27
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sayın Eysa

Kendinizi alnız hissetmeyin. Burada benzer durumda olan üyeler olduğu gibi cemaatlerde de dinli gibi görünüp dindar olmayan kişiler de mevcuttur. Siz özgürce kavramları sorgulayıp düşündüğünüz için çok sevindim. Bu yolda ilerlemeye devam edin lutfen.

Ben cemaat mensuplarının kuvvetli inançlarının olduğunu düşünmüyorum. Kiliselerde de benzer durumlar söz konusu. Adam, 10 yıldır Rahiplik yapıyor ama inançsız. Ayrıca MİTçi!

Sen kendini geliştirmeye bak. Ekonomik özgürlüğün varsa ayrıl, yoksa olması için çabala ve sabret.

Saygılarımla
Rumpelstiltskin
Alt 26-02-2013, 16:58
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Cemaatten neden kurtulamadığını bilmiyorum. Muhtemelen öğrencisin ve bir cemaat yurdunda kalıyorsun. Ya da ailenle birlikte yaşıyorsun ve onlar cemaatçi.

Cemaat evinde neden kalınır? Belki ucuz olduğu ve başka bir yer bulunmadığı için ya da ev tutacak maddi imkan olmadığı için. Başka ev tutacak maddi imkan olmadığından yola çıkalım, bu durumda başka bir cemaat evine veya yurduna taşınmak belki uygun olur. Bazı cemaat yurtları daha özgür, sadece bir kaç kurala dikkat ettikten sonra hemen hemen özgürsün. Yeni Asya cemaati bunlardan biri. Fethullah Gülen cemaatin biraz fazla sıkıcı. Yeni Asya cemaatinde günde bir saat Risale okumak, namaz kılmak ve haftalık toplantıya katılmak zorunlu. Gazete mecbua sokmak yasak ama evlerde internet var. Ne zaman eve girip çıktığına da karışılmıyor. Bunun dışında özgürün. Bu da herkesin katlanabileceği bir şey değil.

Eğer cemaatçi bir aile varsa ve evde kalınıyorsa başka bir eve taşınmaktan ve kendi paranı kazanmaktan başka bir yol yok. Türkiye şartlarında bunu herkes de yapamaz. Başlangıç daima zordur ama yapmaya değer.

Ben şahsen Hristiyan bir cemaatten kurtuldum. (Almanya'da). Bunun için şehri bile terk ettim ve başka bir şehre göçtüm. Ailem de bu cemaate üye olduğu için ailemi de terk ettim. Özgür hayat istiyordum ve bedelini ödedim. Onlardan ayrılırken tabi tatlılıkla barışla olmadı bu. Olamazdı da zaten çünkü daima kontrolu elde tutmak isterler. Evden gizlice haber vermeden çıkarken elimde sadece küçük bir çanta ve tren bileti vardı. Gidiş o gidiş, başlangıçta çok çocuklu tatlı bir ailenin yanında kaldım. Evin bir odasını kiraladım. Bir süre orada kaldım, sonra bir yerlerde çalışmaya başlayınca bir kişinin yanında kaldım. Tanıdık veya dost değildi, evinin bir odasını kiralamak istiyordu ve ben de ilanda bunu görünce oraya yerleştim. Bir süre onun yanında kaldım ve daha sonra sahibi başka bir şehirde çalışan ama ara sıra hafta sonları geldiğinde evinde kalmak isteyen 2 odalık bir ev kiraladım. Hafta içinde yalnız iken bazı hafta sonları o da geliyor ve evinde kalıyordu. Tabi kirasını da ödüyordum. Burada biraz kaldıktan sonra başka bir ev buldum ve bu sefer bu ev kendime aitti. Bir yandan çalışıyor diğer yandan okula gidiyordum.

Bunun yanında dünyada cemaat dışında da tatlı, açık görüşlü ve dostani insanlar olduğunu gördüm. Yalnızlık hiç çekmedim. Daima bir insanla tanışıp duruyorsunuz bu hayatta. Siz ne kadar yalnızsanız onlar da o kadar yalnız. Yalnızlık, sosyal ilişki konusunda dert edecek bir şey yok bu hayatta. Sosyal ilişki becerisi olan her zaman birileriyle tanışabilir.

Tekrar o günlere dönmek istemem ama eğer tekrar geri dönersem ne yapılacağını ve nasıl kurtulacağını çok iyi biliyorum. Bir kere kurtulundu mu gerisi çorap siküğü gibi kendiliğinden gelişir. Almanya'da yabancısınız, üstelik daha önce Hristiyan olduğunuz için Müslüman Türklerle de pek ilişki kuramayabilirsiniz, üstüne üstlük eşcinselseniz bu durumda yapayalnız izole kalacağınızı veya çok az insanla tanışabileceğini bile düşünebilirsiniz. Ama durum hiç de öyle değilmiş, meğerse sizin gibi azınlığın azınlığı olan daha nice insan varmış, veya bu gibi kategorilendirmelere hiç de aldırış etmeyen nice güzel insanlar..

Sözün özü cemaat bu dünyada tek alternatif değil, görüş açısını genişletmek lazım. Cemaatlerin insanları küçük gruplar halinde izole tutması olağan çünkü doğru olmayan dogmaları korumak ve sorgulnamamalarını sağlamak için bu küçük grupların dış dünyaya bağlantısdı olabildiği kadar küçük tutulmalıdır, yoksa bu dogmalar yaşayamaz. Eee tabi ki dogmalara hapsedilen de insanlar oluyor. Maddi imkanın yoksa ve fakirsen cemaate muhtaç olanın vay haline..

Umarım bu sıkıntılı durumdan bir an evvel güzelce kurtulursunuz. Onların değişeceği yok ama belki siz durumunuzu değişebilirsiniz.
Alt 26-02-2013, 17:14
eysa eysa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mücerred´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Neden bunu yapıyorsunuz anlayamadım?
genelde ateistlerin yaptıgını yapın,islamın bedevi kurallarını modern dünya ya uygulayın .siz de rahat edin .
O bedevi kurallarını uygulamak zorunda olmak bana rahatlıktan çok sıkıntı veriyor.Ben hergün nefret ettiği bir rolü oynayan bir aktörüm.Aslında fena oynamıyorum yani.Ama yalan söylemekten ve sessiz kalmaktan bıktım.Doğruları aklımdan geçenleri haykırmak istiyorum ama ne çare.Ekonomik özgürlüğüme kavuştuğum vakit birlikte zaman geçirdiğim bütün cemaat yoldaşlarıma gerçekte kim olduğumu göstericem.O vakit yüz ifadelerini gerçekten görmek isterim,özellikle de beni her gün sabahın dördünde teheccüd namazına kaldıran şakirt arkadaşın.Bu arada destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim beni mutlu ettiniz
Alt 27-02-2013, 00:34
Sesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sesli Sesli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence bu dünyada en büyük erdem DÜRÜST olmaktır. Ekonomik bakımdan mecburiyeti anlamak pek kolay değil. İnsan ister dine inansın isterse inanmasın, kendine inanması gerekir. Kendini dürüst görememek kadar kötü bir olay düşünemiyorum.

Kendinden elçiler nasıl insanları kandırmışlarsa, başkalarını kandıranlar da aslında kendilerini kandırmaktadırlar.

Bu nedenle madem inanmıyorsunuz oralarda daha durmayın. Kimseye hesap vermeye mecbur da değilsiniz, ayrılın ve kendinize DÜRÜST davranın...

FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK
Alt 27-02-2013, 00:42
Corpse Bride Corpse Bride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gavurun ekmeğini yiyen kılıcınıda sallarmış.
Alt 27-02-2013, 02:01
Pesimist89 Pesimist89 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

eysa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O bedevi kurallarını uygulamak zorunda olmak bana rahatlıktan çok sıkıntı veriyor.Ben hergün nefret ettiği bir rolü oynayan bir aktörüm.Aslında fena oynamıyorum yani.Ama yalan söylemekten ve sessiz kalmaktan bıktım.Doğruları aklımdan geçenleri haykırmak istiyorum ama ne çare.Ekonomik özgürlüğüme kavuştuğum vakit birlikte zaman geçirdiğim bütün cemaat yoldaşlarıma gerçekte kim olduğumu göstericem.O vakit yüz ifadelerini gerçekten görmek isterim,özellikle de beni her gün sabahın dördünde teheccüd namazına kaldıran şakirt arkadaşın.Bu arada destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim beni mutlu ettiniz
Kusura bakma arkadaşım ama sen aktör filan değil düpedüz yalancısın.Oynamıyorsun,o insanları çıkarların için kullanıyorsun ve diyorsun ki ekonomik özgürlüğüme kavuştuğumda onların yüz ifadelerini görmek isterim.Senin yaptığın düpedüz sahtekarlık.Ben de üniversite okudum ama cemaatin ne evinde kaldım ne yurdunda ne bir sohbetine katıldım ne bir yudum sularını içtim.Çünkü,koşullarını biliyorum.Ve hiç kimse bana ne zaman ibadet edeceğimi söyleyemez ve beni bunun için zorlayamaz.Durumum yok dersen,devlet yurtlarının kapıları açık sana.O da çıkmadı bana dersen uygun fiyatlı özel yurtlar var.Ve çok sevdiğim bir söz var belki sana da bir şey ifade eder : '' İnanıyorsan Savunduklarına, Arkasında Duracaksın...Gerek Yok Cellada Çıkarıldığında Darağacına, Tabureye Sen Vuracaksın!'' Neye inanıyorsan O arkadaşım tamam mı ?

Önerilen Siteler