Orijinalini görmek için tıklayınız : Sitede Ataturk'un elestirilemez olduguna iliskin
Baskoylu
13-03-2013, 19:44
Saygideger Neva Dost.
Uzun bir cevap yazdim, gece uykum geldigi icin oylece biraktim, sabah kalktigimda malesef PC de sorun cikmis hali ile yazdiklarimin hepisi heder oldu.
Daha kisa yazmaya calisacam, gun gectikce ve zaman ilerledikce Sitede ozellikle Ataturk`un dokunulmazligini ve elestirilmez bir yapilanma oldugunu gormekteyim. Bu gerek katilimci dostlarin, gerek site sorumlu ve gorevli dostlarin gosterdigi tepkiler ve uygulamalarla gormekteyim.
Sizin duzeninize karsi saygisizlik yaparak, duzeninizi bozma ve sitede farkli bir ortam yaratma gibi bir dusunceye sahip degilim. Dusuncelerimi ve yazilarimi ozgurce yazabilecek, dusunce ozgurlugune zincir vurmiyan bir cok site var. Siz dostlari burada huzursuz ve rahatsiz etmek yerine, kimseyi uzmeden ve kirmadan kendimize yakisir bir yaklasimla sessiz ve sedasiz geldigimiz gibi gitmeyi tercih ederim....
Neva
Hosgoru goremediginizden yakinmissiniz.
Siz insanlarin siyasi/dini fikirlerine saygi cercevesi icinde elestiri getirirseniz, onlar da size ayni sekilde davranirlar. Inanca saygi duyulmaz, ama herhangi bir inanc veya ideoloji , saygi cercevesi dahilinde elestirilir. Bu karsinizdaki kisinin inancina degil, o kisiye duydugunuz sayginin ifadesidir. Bu baglamda da, herkes saygi cercevesini kendisi yaratir toplum icinde.
Siyasi/dini fikir olarak ayni potada erimeniz bir gereklilik degildir. Hosgoruler karsiliklidir ve sadece imzada kaliyorsa orada bir ariza vardir. Ve siz kalkip onunuze gelen baslikta Ataturk=Hitler'dir vs. dir, katliamcidir, peskes cekmistir vs. derseniz, onu savunmaya calisan da filanca filancaya hizmet ediyor derseniz, o adamin da size hosgorusuz yaklasmasi gayet normaldir.
Hosgoru gormedim ve gormuyorum diye degil, Sitede genelde insanlarin bir birine karsi HOSGORULU davranmadigini, kisisel saldirlar ve kisisel surtusmeler yerine Fikir ve Dusuncelerin catismasi, edep erkan icinde insanca sorunlarin cozulmesinin daha dogru bir yaklasim oldugunu, Saygiyi ve Sevgiyi on planda tutmamiz gerektigini aciklamak istedim.
Bizler tutum ve davranislarimizla gelen ve gelebilecek yeni uyler ve buradaki bazi uye arkadaslara ornek olabiliriz, bir baskasinin saygili olmamasina karsi ayni saygisizligi bizlerde gostermis olursak... bizim onlardan eksigimiz degil fazlaligimiz olur, yani onlar belki bilmeden veya bilincsizce boylesi bir ortam icine girerler, bizler ise bilincli olarak boylesi bir ortam icine girmis oluruz, ki biz onlarda cok daha suclu duruma dusmus oluruz, Bilincli yapilan hatalarla, bilincsiz yapilan hatalar arasindaki farklar bunu gerektirir......
Ataturk`u neden bir baskasina benzetmiyorum? neden Che, Spartacus, Pir Sultan, Ince Mehmet, Deniz Gezmis, Mahir Cayan, Ibrahim Kaypakkaya ve daha nice halk kahramanlarina benzetmiyorum???
Cesareti olan varsa, Ataturk`un gelmis gecmis halk kahramanlarini andiran bir yapilanmasi varsa hodri meydan.
Ben sadece ve sadece Belge, Kaynak ve Canli taniklarin iddalari ile yola cikiyorum, Abarti, iftira yalan gibi yaklasimlarla gelmek ne bana nede benim savunduklarima faydali olacaktir.
Ataturk belki cok asiri dinci olmiyabilir, Ama Meclise DIYENT BASKANLIGINI yerlerstiren Bakanlik Gorevini Veren Kendisidir dedim. Diyanet Baskanligin yani sira. Haci Bektasi Veli dergahini da resmi bir kurum yapabilirdi, Cami leri devletin resmi kurulusu yaparken, Alevi Dergahlarinida Resmi Kurulus olarak gorebilirdi....
veya daha farkli inanclara da saygili olabilirdi, hepisi tek tek zorla kapatildi, dusunen insanlari bile toplu katliamlar, yargisiz infazlarla ve surgunlerle yok etmeye calisti.
Yani var olan gercekleri camur ile ne kadar kapatabiliriz? veya karanliklarda ne kadar sakliyabiliriz?
Ataturk`un yapmadiklarini ve yapamadiklarini yapti gostermeye calisanlara belge ve kaynaklarla cevap vermek sucmudur? veya bu forumda sucmu sayiliyor?
Doguda Toprak Agaligina karsi bir yigin yaygara yapilirken, Doguda Toprak Agalarin yaraticisinin kim olduguna bakmiyorlar,
"Koylu Topragin Efendisidir" sozunun hemen ardinda ayni zamanda "Koylu Aganinda Kolesidir" sozunu eklememistir, koyluyu topraksizlastiran, topraklari agalarin emrine veren kimdi? eger yok diyorsaniz, Agalarin ellerinden neden topraklar alinipta koyluye dagitilmadi? herseyi kontrol eden bu devlet, Agaligi kontrol edemedimi?
Burada gunlerce oturup ve gunlerce yazsak TC nin kurulusundan beri var olan Zam, Zulum, Katliam, Iskence, Yargisiz Infaz, Soykirim, Cinayet, Toplu Tutuklama, Idam vs vs gibi bir yigin olumsuzluklari bitiremeyiz.
Yari Somurge ve Yari Feodal bir yapilanmadan kendisini kurtaramiyan, ulkeyi Emperyalizme peskes cektiren bu devleti savunmak!!! bu Devletin yanlislarina, hatalarina ve eksiklerine ortak olmaktir...
Yukarida saygiklarima ve sayamadiklarima hem fikir degilseniz, Bu ulke kuruldu kurulali Basin ve Dusunce Ozgurlugunun her zaman oldugu ve herkesin Ozgur oldugu bir ulkede yasiyoruz diyorsaniz!!! diyecek bir sey yok.
TC nin kurulusundan bu yana 1946 ya kadar sozum ona Sozde Parti (tek partili) Cuntacilardan olusan CHP maskesi altinda, sivil partiymis gibi, Askeri Diktatorlukle yonetildi.
Ardindan cok farkli olmamaksizin, farkli partilerle ayni dusunceye ve ayni mantiga hizmet eden bir anlayisla bugune kadar gelindi.
12 Eylul Askeri Fasist Cunta donemi, 1923 lerden 1946 lara kadar suren Askeri Fasist Cunta ile bir farki yok, aksine tarihi arastiracak olursak, 1923 ile 1946 arasindaki Askeri Fasist Cunta daha katliamci ve daha fasist bir yapilanmaya sahipti...... Bundan dolayidirki, Adolf Hitler, Irkci ve Milliyetcilik konusunda Ataturk`u kendisine onder olarak secmistir....
Adolf Hitler ve Turkiye`deki Irkci ve Milliyetciler disinda kendisine onder secen baska bir olusum gosterebilirmisiniz?
Bu gercek ve dogrular goz onunde iken, gecek ve dogrulari oldugu gibi, korkmadan ve yilmadan savunmak insanlik gorevi degilmidir? kendisine insanim diyen her birey, insanliga zarar vemis butun insanlik dusmanlarini mahkum etmek ve tarihin coplugune gondermek gerevi degilmidir?
Ataturk ve onun kurdugu fasist duzen ve fasist yasalari savunanlara nasil saygi ile karsiliyor, hosgoru ile bakiyorsak, kendi dusunce ve fikirlerimizi aciklayip var olan gercek ve dogrulari belge, kaynak ve canli taniklarla ortaya koyuyorsak.... onlara dusen gorev ise, ayni saygi ve sevgi cercevesi icinde, varsa yanlislarimiz ve eksiklerimiz, bizim bilmedigimiz belge ve kaynaklari varsa.. Hodri meydan... bizleri aydinlatsinlar, bizde edindigimiz bilgilerin yalan ve yanlis oldugunu gorur, yanlis ve hatalarimizdan ders cikarir... kendimizi yenilemis oluruz.
Neva
Ataturk'un din konusunda yaptiklari kendi donemine gore gayet de iyidir, hostur. Bir din olacaksa sayet, bu herhangi bir farkli siyasi milliyetciligin empoze ettigi din olmamalidir. Zira Ataturk Cumhuriyet'in hemen sonrasi, bilinenin disinda farkli bir din onermemistir. Turk milleti hristiyandir veya jedidir vs. deseydi, o zaman kitleler ayak diremekte hakliydi, cunku yerlesik yasanmis din belliydi zaten. Saman+Pagan unsurlardan siyrilamamis muslumanlik yani. Eh bunun oncesinde de azinliklarin dinen cizye, harac vs. baglanmisligini da, insanlarin kole pazarlarinda hayvan gibi alinip satildigini da biliyorsunuzdur herhalde.
Saygideger Dost yukaridaki alintiniza bakacak olursak.. BU BIZIM FARKLILIKLARIMIZ VE ZENGINLIKLERIMIZDIR, boyle algilar ve boyle yaklasirsak, konuya daha net acikliklar getirir, dusunce, fikir ve savunduklarimizi en iyi sekilde paylasmis oluruz, aksine hareket etmis olursak, kisir tartismalara yon verirsek, kisisel saldirilara bas vurursak, ne siz beni nede ben sizi anlarim, ne siz benim eksiklerimi tamamlarsiniz, nede ben sizin eksiklerinizi tamamlarim, dolayisiyla bir birimize yardimci olmamazin mumkunu olamaz.
Ataturk kendi donemine gore gayet iyi bir politika izlemis ve iyi yapmis dersek!!!!!
Hz. Muhammed`in Ayse 6 yasinda iken, onunla evlenmesinide normal karsilamamiz gerekmezmi? kendi donemine gore normaldi.. dogan cocuklar bile besik kertmesi yapilirdi, degil 50 yasindaki insan, 80 yasindaki erkekler bile 8 - 9 ve 10 yaslarindaki cocuklari alir evlenirdi... hala bu donemde bile Arap ulkelerinde bu gecerlidir....
O zaman bunlarida elestirecek bir durusa sahip olmamizin mumkunu yoktur... isimize geleni destekleyip o doneme gore normal ve iyi oldugunu savunuruz, ama isimize gelmiyenide yerden yere vurmaya calisiriz...
Iste Temel Celiski Burada.
Daha sonra devam etmek umuduyla.
Saygi ve Insani Sevgilerimle.
Saygideger Neva Dost.
Daha kisa yazmaya calisacam, gun gectikce ve zaman ilerledikce Sitede ozellikle Ataturk`un dokunulmazligini ve elestirilmez bir yapilanma oldugunu gormekteyim. Bu gerek katilimci dostlarin, gerek site sorumlu ve gorevli dostlarin gosterdigi tepkiler ve uygulamalarla gormekteyim.
Sayin baskoylu;
Sitemizde boyle bir uygulama mevcut degil, bunun icin sadece politika-tarih forumlarinda dolasmaniz, okumaniz yeterlidir. Okumadiklariniz uzerinden elestiri getirmeniz, maalesef gercekci degil. Buna burada, kimse inanmaz acik soyleyeyim.
Ataturk`u neden bir baskasina benzetmiyorum? neden Che, Spartacus, Pir Sultan, Ince Mehmet, Deniz Gezmis, Mahir Cayan, Ibrahim Kaypakkaya ve daha nice halk kahramanlarina benzetmiyorum???
Cesareti olan varsa, Ataturk`un gelmis gecmis halk kahramanlarini andiran bir yapilanmasi varsa hodri meydan.
Iste sorun da orada zaten, bu dunya veya bu site, sizin gerek siyasi, gerek ahlaki degerleriniz uzerine idame olmuyor. Yani bunun belirleyicisi(diger uyelere iliskin) siz olamazsiniz, olamadiginiz gibi de Ataturk de, onlar icin saydiginiz isimlere benziyor olabilir.
Bugun devrimci fikih yazan, Muhammed'i devrimci olarak goren insanlar var. Onlara ne diyeceksiniz?
Ben sadece ve sadece Belge, Kaynak ve Canli taniklarin iddalari ile yola cikiyorum, Abarti, iftira yalan gibi yaklasimlarla gelmek ne bana nede benim savunduklarima faydali olacaktir.
Guzel soyluyorsunuz, ancak sitemizde zaten, her anlamda, bu belge, bilgi vs. onlarca kez islenmis haldedir ve basliklarimiz hala aciktir.
Ustelik sitedeki insanlarin yekten hepsi masabasi tarih okuyan insanlar degildir. Tarih'i birden fazla sekilde okuma yontemi vardir.
Ataturk belki cok asiri dinci olmiyabilir, Ama Meclise DIYENT BASKANLIGINI yerlerstiren Bakanlik Gorevini Veren Kendisidir dedim. Diyanet Baskanligin yani sira. Haci Bektasi Veli dergahini da resmi bir kurum yapabilirdi, Cami leri devletin resmi kurulusu yaparken, Alevi Dergahlarinida Resmi Kurulus olarak gorebilirdi....
veya daha farkli inanclara da saygili olabilirdi.
Diyanet'in ne amacla kurulmus olabilecegini ustteki mesajda yazmistim. Ataturk sonrasinda kendini gelistirememesi, daha genis yelpazeye hitap edememesi ayri bir tartisma konusudur, ki tartistigimiz basliklar hala aciktir.
Cumhuriyetin taze oldugu, yasadigi yillarda, Ataturk nicin bunu yapsin? Bu ulkedeki tek dergah sizin ki mi? Sizin gibi onlarca dergah, tekke vs. vardi bu ulkede o donem.
Sizin ayricaliginiz nedir ki, o gunku Diyanet'e dair size ayricalik sunulsun?
Siz bugun varolan tarikat vs. bu tip yapilanmalari destekliyor musunuz? Neticede onlarinki de bir dini inanc..
Yani var olan gercekleri camur ile ne kadar kapatabiliriz? veya karanliklarda ne kadar sakliyabiliriz?
Camur'dan bahsediyorsaniz, once camurun icerigini bilmeniz gerekir. Ki ustunuze sicradiginda, kolayca temizleyebilesiniz.
Ataturk kendi donemine gore gayet iyi bir politika izlemis ve iyi yapmis dersek!!!!!
Hz. Muhammed`in Ayse 6 yasinda iken, onunla evlenmesinide normal karsilamamiz gerekmezmi? kendi donemine gore normaldi.. dogan cocuklar bile besik kertmesi yapilirdi, degil 50 yasindaki insan, 80 yasindaki erkekler bile 8 - 9 ve 10 yaslarindaki cocuklari alir evlenirdi... hala bu donemde bile Arap ulkelerinde bu gecerlidir....
.
Mesajlari istediginiz gibi okumaktasiniz sayin baskoylu.
Bakin yukarida size dedim ki; Ataturk din acisindan yaptiklari iyidir hostur.
Biz isin din kisminda iken siz gene olayi genel politikaya, agalara, Hitler'e vs. dokmussunuz. Iste bize gina getiren taraf bu, halbuki bu konulari isleyebilmeniz icin var politika bolumumuz. Ve dahi tarih bolumumuz.
Ve ayni hataya devam etmektesiniz.
Ustelik bu ornegin(Muhammed) Ataturk'le ne alakasi var da bagdastirdiniz?
Kusura bakmayin ama bakis acinizin Ataturk'e tapinan(Allah- peygamber diye) zihniyetten zerre farki yok. Ki biz onlari da elestirmekteyiz.
Bunlar bilmedigimiz, hic duymadigimiz, bu sitede hic islenmemis konular degildir.
EKLEME;Konu basligi ile hicbir alakasi olmayan icerikteki mesajiniz, Klasik Retorikler basligina alinmistir.
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=476243&postcount=6
Sayın Başköylü.
Tartıştığımız konuların neredeyse tümünü Atatürk'a bağlamanız, konuları tartışılamaz bir noktaya getirmektedir. Atatürk ve ya başka bir kişiye eleştirileriniz olacaksa, bunu ilgili bölümde ve varsa işlenmiş konuların devamında, yoksa yeni bir başlık altında gerçekleştirebilirsiniz. Oysa sizin yaptığınız, her konuyu aynı minvale çekip, konuyu işlenemez bir noktaya getirmektir. Bunun farkında olmayabilirsiniz ancak benzer sözleri defalarca yazmış bulunuyorsunuz. Bir kaç gün sonra başka bir konuda yine aynı şeyleri okuyoruz. Bu şekilde süren tartışmalardan zerrece fayda gelmez. Sitemizde din eleştirileri yapılırken dahi, mevcut uygulamaların eleştirileri, uygulamayı yapanlara mal edilir. Muhammed'in 6 yaşında biriyle evlenmesi eleştirilir. Ancak 1 buçuk yaşındaki kız çocukları ile evlenilebilinir fetvasını Muhammed'e indirgeyemeyiz. Konu bütünlüğünü koruma adına yaptığımız uygulamaları bu şekilde görmeniz daha gerçekçi olacaktır. Aksi halde tabuların en sert biçimde eleştirildiği bir yerde, hiç kimse ayrıcalık altında değildir. Buna Atatürk de dahildir. Komünist önderler de dahildir. İspat isterseniz de onlarca başlık altında bu uygulamaları görebilirsiniz.
Yanlış yorumlamayacağınızı var sayarak şunu size hatırlatırım ki; doğru bir şeyi baltalamak için, onu yanlış savunmak yeterlidir.
Saygılarımla.
Firestorm
13-03-2013, 22:56
Kısa ve öz bi şekilde söylemek gerekir ise böyli bi idda tamamiyle gerçek dışıdır. Öncelikle böyle bir şeyin olmamasını şöyle kanıtlayabilirim ki bende bir forum yöneticisiyim.(Anlıyan anlıyıcaktır) Bu yüzden bu tür saldırganlıklar ve yönetime yöneltteğiniz bu suçlamayı da kınıyorum!
El insaf yahu!
Atatürk eleştirilemez deniyor bu forumda. Atatürk'e faşist diyene de ( SANA MESELA ) kahraman diyene de dokunmadık.
Herkes fikrini söyledi özgürce. Bir küfür etmediğiniz kalmıştı.
Site yönetimi dahi Atatürkçüsünden, komünisti-sosyalistine, solcusundan, liberaline ayrıca hiç birine metelik vermeyenle de fikir ikliminden oluşuyor. Neva'nın ve diğer arkadaşların da dediği gibi Politika bölümünde yazılanları okumanız yeterlidir.
İddianızda ciddiyseniz KANITLAYIN ;)
Deyin ki " şurada Atatürk'ü eleştirmek istedim engellendi, izin verilmedi"
İnsanda merhamet olur, insanlık olur be!
Saygılarımla
Rumpelstiltskin
Baskoylu
14-03-2013, 06:52
Saygideger Neva, Subat, Firestorm ve Rumpelstiltskin Dostlar.....
Siz ve diger forum yonetici dostlarin ustlendigi sorumluluk ve gorevin zorluklarini ve fedakarliklarini gormiyen ve deger vermiyen biri degilim... Siz gibi degerli dostlarin duyarliligini herkesin yapabilecegi bir is olmadiginida biliyorum.
Saygideger Subat Dost`un Gazi Katliamı'nı Unutmadık. basligin altina gonderdigim mesajimi
Klasik Retorikler basligin altina almasina olan tepkimdir, Yazinin geneli Gazi katliami ile ilgili iken, Gazi katliami ve diger katliamlarin temel felefesinin nereden geldigi, bu cirkin politikanin baslangici ele alarak, gunumuze kadar olan toplu katliamlarin gecmisin devami oldugunu soylemek, Ataturk`un bu duzenin ve yasalarin kurucusu oldugu, butun bunlarin onun eseri olup, onun izinden gitme politikalari ile bagdastigini soylemek vs gibi yazinin KLASIK REKTORIKLER basligi altina alinmasi yerine, Forum Kirlerine gonderilmesini tercih ederdim. Cunku yazi basli basina anlamsiz bir duruma getirilmis, tek sebep Ataturk`e yonelik olan elestirilerden ibaret olmasidir....
Dun Saygideger Neva Dost`a yazdigim cevabi gonderme imkanim olmayinca, bugun foruma geldigimde, yazimin farkli yere tasindigini gormemden sonra... Saygideger Subat Dost`a olan tepkimdi...
Yok degilse Site Yonetic Dost`lara kirici ve yikici bir yaklasim gostermek amacli degildir, olamazda.
Dolayisiyla Saygideger Firestorm Dost`un dedigi ve anladigi sekilde Forum yoneticisi dostlara saldirmak gibi bir yaklasimim olmadigini, olmiyacagini bilmesini isterim. Bu yüzden bu tür saldırganlıklar ve yönetime yöneltteğiniz bu suçlamayı da kınıyorum! Iste ozellikle vurgulamak istedigim HOSGORU ilkesi bunun en guzel ornegidir, Incinsende Incitme, Kirilsanda Kirma, ilkesi ile, Yapici Elestirilerle, Yikici Elestirileri bir birinden ayrit etmeye calisip dogru bir yaklasim gosterirsek, kaybetmek yerine, olumsuzluklar ve celiskiler yumagi yaratmak yerine... Kazanmis olacagimiz bir yigin guzelliklerle karsi karsiya gelmis olacagiz....
Bir insanin emek vererek yazdigi yaziyi bir cirpida olmadik yere aktarmak ve etkisiz hale getirmek, O kisinin zoruna gidebilecegini goz onunde bulundurursak, gelebilecek tepkilerin dostca bir yaklasim oldugunuda algiliyabilirsek.......
KINAMAK gibi bir luxumuzde olmazsa gerek......
Not: Yazimin farkli baslik altina alinmasindan dolayi, yazimin kaldirilmasini iki kez rica etmeme ragmen, kaldirilmadi, boylesi demokratik bir talebime olumsuz yaklasim gosterilip cevap bile verilmemesi ve siz degerli dostlarla beklenmedik bir tartisma icinde oldugumdan dolayi......
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyeligimin kaldirilmasini rica ediyorum.....
Cunku boylesi bir gorevi hem kendi acimdan, hemde sizin acinizdan hak etmedigimi dusunuyorum.
Sayın başköylü.
Asgari ölçüde dahi olsa bile, uygulamanın nedenini anlatabildiğimizi sanıyorum. Yazınız sizin açınızdan bir süreç çözümlemesi yapıyor olsa dahi, gazi katliamı ile ilgili bir konuyu işlememektedir. Özünde çok az bir yer ayırmışsınız gazi katliamı temasına. Diğer onlarca benzer başlıkta yapmış olduğunuz eleştirilerinizi burada da tekrarlamışsınız. Site görevlilerimizin bir kısmı bu konuda çekimser kalmış, diğer kısmı ise başka bir bölüm altında işlenmesi gerektiği fikrini belirtmiştir. Bu nedenle tıpkı daha önceki uygulamalarımız gibi, tarih ve politika ile ilgili tekrara düşen ve konu bütünlüğünü değiştiren yazıları bir başlık altında birleştirme kararı alınmıştır. Sadece size özel bir bölüm değil, tekrara düşen herkes için açılmıştır. Anlayışla karşılamanın hepimiz için gerekli olduğunu bilmekle birlikte, sizden de aynı hassasiyeti bekliyorum.
Saygılarımla.
G.Ö.G istifa bildirimi için http://www.turandursun.com/forumlar/misc.php?do=form&fid=9 formunu doldurmanız gerekmektedir.
Bu basliga asilmis olan son mesaj su linke kaydirilmistir.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31305
Baskoylu
16-04-2013, 07:01
Saygideger Dostlar.
Yazdigim yazilarin buraya tasinmasi kabul edilir degil........
Yukarida`ki yaziyi Atatürk Şaman mıydı? baslik altina yazmami kabullenmiyen ve buraya tasimayi dogru bulan arkadasin, ayni ozveriyi gosterip, beni yassaklamasini rica ediyorum......
Dostlukla kalin.
Saygi ve Insani Sevgilerimle
Baskoylu
16-04-2013, 15:30
Saygideger Dostlar
Herkes ayni ideolojik dusuncede olmadigina ve olmiyacagina gore, Insanlarin ozgurce yazmasina zincir vurmanin ne oldugunu hepimiz biliyoruz.
Fikir ve dusunce ozgurlugu olmiyan bir yerde durmanin dogru olmiyacaginida herkesin bilmesi gereken olgudur.
Ozellikle Kemalizm uzerine yazdigim yazilar bazi arkadaslari rahatsiz etmis, ve bu konuda konulari nasil sabote edeceklerini ve nasil firsat bulacaklarini arayisi icinde olduklari gorulmektedir.
Konu ile ilgili yazilan yazilar olmasina ragmen, yazilan yazilarin nitelik ve niceligini yok etmek icin forum kirlerini andiran bu bolume atilmasi!! Emege saygisizlik oldugunu dusunuyorum.....
Yukarida son yazdigim yaziyi, "Atatürk Şaman mıydı?" baslik bolumune yazilan yazi olmasina ragmen, konu ile ilgili yazi olmasina ragmen yazinin buraya aktarilmasini kiniyorum.....
Daha fazla uzucu ve kirici olmadan, Uyeligimin sonlandirilmasini rica ediyorum.
Herseye ragmen burada uzdugum ve kendilerine karsi kirici oldugum bir konu varsa kendilerinden ozur diliyor, rizaliklarini arz ediyorum...
Şüpheci Dinsiz
16-04-2013, 15:51
Sevgili Baskoylu,
Gitmenizi istemiyorum diyeyim kısaca.
Sevgiler
Natürelist
16-04-2013, 16:36
Sevgili Basköylü, ben sahsen politaka dan nefret ederim, fakat ufak tefek bir kac yorumlarda bulunmusumdur, sitede politik alanlara da pek fazla girdigim yok, yoklamak amaciyla olsa bile....
Nedense bu politika yüzünden birbirimizi cok hirpaliyoruz, 1.000 kisi varsa her birinin görüsü farklidir, dogru olsun yanlis olsun herkes birseyler söyleyerek tahammül sinirlarini asarak basliyoruz al sana! ver bana! diye birden bire catismalarin icinde buluveriyoruz.....
Ne diyelim buna Türkiyeli oldugumuzdan midir? havasindan suyunda midir? yoksa bunlara mentalite olarak hazir olmadigimizdan midir? bilemeyecegim.
Bildigim tek sey ise, buradan kimler gelip gecmediki böyle sürtüsmeler dokundurmalar olmasin... yalnizca bir daha belirtecek olursam, burada muhammed kadar atatürk de elestirilmistir. Burasinin düsünce özgürlügü olmayan bir yer ilan ederek, atatürkü elestirilememesine bagliyorsaniz eger, yanlisiniz var diye düsünüyorum.
Iletiniz dolayli sebeplerden baska yere kaydirilmis olsa dahi, bunu birazcik olsun anlayisla karsiyalarak pek fazla bir sey kaybetmeyecegini aksine siz kazanacaginizi tahmin edebilirdiniz, zira yine istedigin gibi düsüncenden hür'sün ve kimsenin zincir vuracagini da sanmiyorum....
Diyecegim su; gitmenizi elbet bende istemiyorum ve bir kere daha iyi düsününüz...
Sevgiler....
Sayın Başköylü.
Ciddi bir biçimde konuların içeriğini birbirine karıştırıyorsunuz. Konu başlığı Atatürk şaman mıdır? şeklinde iken, yazdığınız yazıyı konuyla ilişkili görmeniz açıkçası tutarlı değil. Bu konuda bir fikriniz varsa okumak isteriz. Oysa siz, Atatürk eleştirisi yapıyorsunuz. Yukarıdaki yazınızı Atatürk bölümüne yazsanız, kimsenin bir itirazı olmayacak. Ne sayın neva Kemalisttir ne de ben. Kaldı ki kendim Sosyalistim. Size daha önce de defalarca belirtmeye çalıştığımız şey, konu bütünlüğünün dışına çıkmamanız yönündeydi. Bakınız aynı şey gazi katliamı isimli konu başlığında da yaşandı. Konu bütünlüğünü korumak için bütün moderasyon kadrosu emek veriyor. Gün içinde bir çok konu farklı bölümlere kaydırılıyor. Açılan başlıklar daha önce işlenmişse birleştiriliyor. Dilediğiniz kadar eleştiri yapabilirsiniz. Burada hiç kimse sizi engellemez. Ancak her konuya aynı minvalde cevap vermek hem konu gidişatını engelliyor hem de nitelik olarak bir artısı olmamış oluyor.
Şahsen hiç kimsenin siteden ayrılmasını istemem. Yine de herkesin kararına saygı duymak şarttır.
Baskoylu
16-04-2013, 17:55
Sevgili Baskoylu,
Gitmenizi istemiyorum diyeyim kısaca.
Sevgiler
Duyarliligin ve candan dostlugundan dolayi guzel yureginden opuyorum.
Baskoylu
16-04-2013, 18:37
Natürelist;480333]Sevgili Basköylü, ben sahsen politaka dan nefret ederim, fakat ufak tefek bir kac yorumlarda bulunmusumdur, sitede politik alanlara da pek fazla girdigim yok, yoklamak amaciyla olsa bile....
Saygideger Naturelist Dost.
Ilk ve orta okul donemlerinde her cocukta Politika olgusu baslar.
bir insani tanimadan once birine soruldugunda; Politik Dusuncesi Nedir? diye sorulur.
Politik dusuncesi Dincidir. Milliyetcidir, Aleviliktir, Sosyalsit, Komunist, Kemalist vs vs uzar gider.
Yani belirli yasa gelen her insanin soyle veya boyle politik bir yapilanmasi vardir, Bilincli veya bilincsiz, tutarli veya tutarsiz, aktif veya aktif olmiyan kim olursa olsun, gerek cevresi, gerek Aile yapilanmasi, gerek aldigi egitim vs vs yani farkli sekilde insanlari farkli inanclara ve bilgilere yonlendiren olusumlarin var oldugunu goz onunde bulundurursak, Politikadan Nefret Ettigimizi ve Politikadan Uzak durdugumuzu dusunmemiz, bizim politik olarak hic bir yapilanma icinde olmadigimiz anlamina gelmez.
Eger burada Ateizmi savunuyorsak, Yaradilis ile Varolus olgusunun farkliliklarini ortaya koyup birini destekliyor digerini curutuyosak, bunun adi iki ayri politik dusuncedir, Yaradilis politikacilari ile Varolus politikacilarin kiyasa ideolojik olarak tartismalarina ne diyebiliriz?
Nedense bu politika yüzünden birbirimizi cok hirpaliyoruz, 1.000 kisi varsa her birinin görüsü farklidir, dogru olsun yanlis olsun herkes birseyler söyleyerek tahammül sinirlarini asarak basliyoruz al sana! ver bana! diye birden bire catismalarin icinde buluveriyoruz.....
Hosgoru, Saygi ve Sevgi olgusunu surekli yasamimiza yansittigimiz surece, bir birimizi hirpalamamiz soz konusu olamaz, aslinda bunun temel sorunu Dialetigi kavramamanin verdigi sonuctur.
Akli basinda olgun ve seviyeli insanlarin yasamin her alaninda yapacagi sey, Saygi, Sevgi, Seviyeli ve Durust olmayi kendilerine amac edinmis olsalar, fikir ve dusunce farkliliklarini Zenginlikleri oldugunu kavrar, zenginliklerini insani degerler icinde, insanliga yakisir bir yaklasimla en iyi sekilde paylasirlar.
Siyasi bilincsizligin ve yetersizligin verdigi sonuc sizinde yukarida belirttiginiz gibi, kaba guce bas vurularak AL SANA, VER BANA gibi kisir surtusmelerle sonuc soylediginiz yere gider.......
Ne diyelim buna Türkiyeli oldugumuzdan midir? havasindan suyunda midir? yoksa bunlara mentalite olarak hazir olmadigimizdan midir? bilemeyecegim.
Bu tespitiniz dogru, Turkiye`deki insanlarimizin TUTUCU YAPILANMALARINI BIR TURLU ASMAMALARINDAN dolayidir.
Bir seyi tutuklarinda birakmamak bir hastalik haline gelmis. Nasrettin Hoca bir gun eline Saz alir, perdenin bir yerinden tutar hic durmadan tezeneyle ayni sesi cikarir.. orada bulunanlardan birisi.... Ya Hocam, Asiklar elini dumadan asagiya ve yukariya gotururler, sen ayni yerden elini kaldirmiyorsun, elini perdelerden asagiya yukariya goturen gerekir.... diye tepki gosterir....
Nasrettin Hoca; Onlar benim tuttugum yeri ariyorlar, bir turlu bulamiyorlar der.....
Iste Turkiye`de yasiyan insanlarimizin tutuculugu bir turlu son bulmuyor, Ateist oldugumuzu dusunsekte, SIKISTIGIMIZ anda bir umuttur diye Allah`a siginmaya calisiriz. Sosyalist ve Komunist oldugumuzu dusunuruz, Irkci ve Milliyetciligimizi on planda tutmaya calisiriz... Dunya Halklari Kardestir deriz, yeri geldiginde, kendi milliyetciligimizi ve Irkimizi baskalarindan ustun gormeye calisiriz.
En basit sekli ile Fotbol bir spordur, iyi oyniyan kazansin, demeyiz, kotu olsa, mafiya vazifesini gorup farkli hilelere bas vurarak alinan haksiz maclari bile gormemezlikten gelerek, olumsuz ve yanlislari desteklercesine kanim aksa, sari lacivet, sari kirmizi, siyah beyaz vs vs icin akacaktir gibi tutuculuklarimiz son bulacagi yok.....
Bildigim tek sey ise, buradan kimler gelip gecmediki böyle sürtüsmeler dokundurmalar olmasin... yalnizca bir daha belirtecek olursam, burada muhammed kadar atatürk de elestirilmistir. Burasinin düsünce özgürlügü olmayan bir yer ilan ederek, atatürkü elestirilememesine bagliyorsaniz eger, yanlisiniz var diye düsünüyorum. Dusunce ozgurlugu olmiyan bir yerdir diye bir iddam olmadi, bazi arkadaslarin Kemalizm hayranligindan dolayi, Kemalizme gelen elestirileri kabul etmiyerek, yazilan yazi ve yorumlari farkli taktiklerle sabote etme yoluna gidilmesine olan tepkimdir, bir nevi dusunce ozgurlugune veya fikir farkliliklarini hazmetmeme gibi bir yapilanma icine girerek, yorum ve yazilari nasil sabote edebileceginin hesabi ile hareket edilmesine olan tepkimdir.....
Iletiniz dolayli sebeplerden baska yere kaydirilmis olsa dahi, bunu birazcik olsun anlayisla karsiyalarak pek fazla bir sey kaybetmeyecegini aksine siz kazanacaginizi tahmin edebilirdiniz, zira yine istedigin gibi düsüncenden hür'sün ve kimsenin zincir vuracagini da sanmiyorum....
Saygideger dost.
Bazen yanlis bolumlere yazabiliriz, bazen daha once acilmis basliklarin farkinda olmadan es degerde baslik acabiliriz, Bunlarin yerine kaydirilmasi ve aktarilmasi dogrudur, bunda emegi gecen ve emek veren Saygideger Forum Sorumlulari ve Gorevli Dostlarin Verdigi Emeklerin Degeri Cok buyuktur, Aldiklari sorumluluklarin ve bu surumlulugun agirligini biliyorum, bazen acil cikmam gerektiginden dolayi, yazdigim yazilari hic kontrol etmeden gonderiyorum, geri geldigimde yanlislar varsa duzeltemiyorum, malesef sorumlu dostlari rahatsiz etmek zorunda kaliyorum, bunun duzeltilmesi icin oneride bulundum, Saygideger gorevli arkadasin cevabi mantikli geldiginden dolayi, bana dusen gorev daha dikkatli olmak, gorevli dostlari zor durumda birakmamak ve rahatsiz etmemek icin daha fazla caba harcamam gerekir. Dolayisiyla Forum Bizim formumuz, karsiliki anlayis, hosgoru, saygi ve bir cok fedakarliklarla bir cok seyi asmis oluruz...
Benim veya bir baskasinin kazanmasi gibi bir yapilanma icine girilmesinin dogru olmiyacagini dusunuyorum. amacimiz ben, sen, O, Biz, Onlar ve sunlarin kazanip kaybetmesi degil, Amac Hakli, Dogru ve Guzel olan herseyin kazanmasidir......
Dostlugunuzdan ve Duyarliliginizdan dolayi guzel yureginizden opuyorum.
Baskoylu
16-04-2013, 19:43
Ciddi bir biçimde konuların içeriğini birbirine karıştırıyorsunuz.
Konu başlığı Atatürk şaman mıdır? şeklinde iken, yazdığınız yazıyı konuyla ilişkili görmeniz açıkçası tutarlı değil. Bu konuda bir fikriniz varsa okumak isteriz.Saygideger Subat Dost.
Yanlis anlasilmamasi icin Akil yasta degil bastadir tezini on planda tutarak, 60 yasini geckin biriyim, 18 yasimdan beri siyasi mucadele icindeyim, her alanda gecen bir cok tartismalarimiz, konu icinde baglantili olarak, baska ornekler verdigimiz olmustur, bunun sebebi konuya biraz daha aciklik getirmek amaclidir.
Eger konumuz DEPREM ise, Depremi Ataturk yapti, Ataturk bunun zeminini hazirladi gibi olumsuz bir yapilanma olmus olsaydi... veya benzeri bir ortam olsaydi, sizin dediginize katilirdim.
Ataturk; Semandi, Ataturk Muhammed`in Tornuydu, Ataturk Masondu, Ataturk Marasaldi, Ataturk Kahramandi, Ataturk Boksordu, Kareteciydi, Tekvandocuydu vs vs gibi farkli farkli soylemlere, Bunlarin Ataturk`un siyasi ve ideolojik yapilanmasini etkilemedigini, yani Saman olup olmamasi onu ne kucultur nede buyutur, onu kuculten ve buyuten, yasadigi surece yaptiklari ve yaptirdiklaridir.... demek..
"Ciddi bir biçimde konuların içeriğini birbirine karıştırıyorsunuz." idda ettiginiz sekildemi oluyor!!!!!
Bazilari Benim yorumlarima, fikirlerime, dusunceme siyasi ve ideolojik yapilanmama karsi cikmis olabilir, hem fikir olmiyabilir, nefret edebilir.. Ama bunu Kin, Oc ve Intikam gibi olumsuzluklara donusturmesi sizce dogrumudur?
Mesela Gazi Mahallesi Katliami uzerine yazdigim yazinin ilgisi ve alakasi olmadigi icin buraya tasidiniz!!!! Gazi Gatliamin, Dersim, Maras, Sivas, Corum ve daha nice katliamlarin devamidir, ve bu katliamin sorumlusunun bu duzenin ana yasasa ve kanunlarin uygulayicisidir, Cumhurriyetin kurulusundan beri bu gibi katliamlari saymakla bitiremeyiz, yani Asil sucluyu aciklamak neden birilerini rahatsiz etti?
Bas dusman tespitinde, size gore TC olabilir, bana gore ise Emperyalizmdir, Siz ulke disina cikmiyorsunuz, bense TC ve onun gibi ulkleri yoneten ve yonlendiren Emperyalist ulkelerdir demem, yani bas dusmani tespit etmem konuyu dagitmam anlaminami geliyor?
Buraya tasinan ilk yaziyi bir kez daha okumanizi ve diger dostlarinda yorumlarini alarak, Gazi Katliami ile ilgili yazi degilse, ben sizden ve butun forum katilimcilarindan OZUR DILEMEYE hazirim, yok degilse haksiz yere yazinin sabote edilmesine sebep olan arkadas ayni duyarliligi gosterecekmi?
Keza son yazdigim yazi yine ayni sekilde sabote edilmeye calisilmasi dogru ve etik olmamistir.....
Oysa siz, Atatürk eleştirisi yapıyorsunuz. Yukarıdaki yazınızı Atatürk bölümüne yazsanız, kimsenin bir itirazı olmayacak.Konuyu biraz detayli yazmis ve aciklamis olabilirim, lakin konunun disina ciktigimi bana nasil acikliyacaksiniz? Ataturk`un Saman veya farkli ozel yapilanmasinin cok onemli olmadigini, Ickici, Kumarci, Topal, Kor, veya gecmiste ailesi, Saman, Yahudi, Rum, Ermeni, Yunan vs vs gibi gecmisi tarihe sahip olmasinin cok onemli olmadigini, Yaptiklari ve Yaptirdiklarinin onemli oldugunu, Ataturk`u bu turlu anlamsiz ve tutarsiz soylemlerle ne yuceltebiliriz nede alcatabiliriz vs vs gibi yorum neden konuyu karistirdigima kanaat getirdiniz anlamis degilim!!!!!!!
Biri cikar; Samandir der, digeri degildir der, bir digeri ise tepki gostererek, boylesi bir iddanin yersiz ve anlamsiz oldugunu soyler.
Birisi cikar; Kordu der, bir digeri cikar, kumarcidir der, bir digeri ayyastir der, bir digeri escinseldi der vs vs, bir digeri karsi cikar, tersini soyler, bir baskasi cikar, kisilerin ozeline karismak, kisilerin fiziki yapilanmasi ile dalga gecmek ve bu gibi seylerle insanlari kucuk dusurmeye calismanin dogru olmadigini, dogru olan ve tartisilmasi gereken, Onun Hayatta Oldugu Sure Icinde Liderlik Vasfinda Halka, Duzene, Sisteme ve Yasadigi Ulkede neler yaptigi ve yaptirdigi uzerine tartisilmasi gerektigini soylemesi SUCMUDUR? VEYA YANLISMIDIR?
Ne sayın neva Kemalisttir ne de ben. Kaldı ki kendim Sosyalistim.Saygideger Dost.
Senin veya bir baskasinin Kemalis ve Anti Kemalist olmasi benim sorunum degil, onlarin kendi sorunudur.
Ben Kemalist degilim diyebilirim, Ben Dinci degilim diyebilirim, Ben Milliyetci ve Irkci degilim diyebilirim vs vs ama onemli olan Gizli Milliyetciligim, Irkciligim, Kemalistligim, ve gizli dinciligimdir....
Yani Sosyalistim, Komunistim, Marksistim, Ateistim demekle olmuyor, Pratikte neler yapiyoruz? Yasamimizda verdigimiz mucadelenin amaci nedir, kime ve neye hizmet ettigimiz bizim yapilanmamazi belirler......
Size daha önce de defalarca belirtmeye çalıştığımız şey, konu bütünlüğünün dışına çıkmamanız yönündeydi. Bakınız aynı şey gazi katliamı isimli konu başlığında da yaşandı. Konu bütünlüğünü korumak için bütün moderasyon kadrosu emek veriyor. Gün içinde bir çok konu farklı bölümlere kaydırılıyor. Açılan başlıklar daha önce işlenmişse birleştiriliyor.Forumda gorevli dostlarin gorev bilincini ve agir yukunu anlamiyor degilim, verdikleri emegin degerini bilmiyor degilim, yaptiklari fedakarliklarin degerinde bilincindeyim... Buna sonsuz saygim var. Lakin yapilan haksizliklari ve yanlislari elestirmemek!!! yaptiklari ve yapabilecekleri hata ve yanlislara daha fazlasini eklerler, bilmeden ve farkinda olmadan herkes gibi gorevli dostlarda hata ve yanlis yapar.
Dolayisiyla Dost olan dostca elestirir, dostca olmiyan elestiri yapmaz, saldirir, hakaret ve benzeri olumsuzluklar yaratir.
Elestiri ve Ozellestiri mekanizmasini yasamina yansitmiyanlar, ne dogrularin farkinda olur, nede yanlislarin farkinda olur.......
Dilediğiniz kadar eleştiri yapabilirsiniz. Burada hiç kimse sizi engellemez. Ancak her konuya aynı minvalde cevap vermek hem konu gidişatını engelliyor hem de nitelik olarak bir artısı olmamış oluyor. "Her konuya ayni mivalde cevap vermek" olgusuna katilmiyorum, bir konuyu veya konuya verilen cevabi nasil algilamak isterseniz, oyle algilarsiniz, ornegin; iki insan arasinda zitlasmalar ve olumsuzluklar yasanmissa, zitliklari dusmanliga cevirende vardir, Zitliklarin Birligini Savunanda vardir... Onemli olan on yargili olmamaktir........
Firestorm
16-04-2013, 19:48
Açıkcası sıkıldım. Site yönetimine yöneltilen o'cusun bu'cusun söylemlerinden ve bunun da temelsizliği iyici sıkıyor beni... Bunu daha önce de defalarca kez söyledik ve yine söyliyim ki; "SİTENİN BİR SİYASİ VİZYONU YOKTUR".... Yönetim ve moderasyon ekibi olarak pek çok farklı görüşten kişileri bünyemizdedir kmi bu da az önce söylediğim şeyin ispatıdır.
He şimdi diyiceksiniz ki "eleştirmeyelim mi?"... Eleştirin iyi güzel ama olaya sadece kendini tarafınızdan ve kendi yaşadıklarınızdan değil forum geneline bakaraktan eleştiri getirin. Sadece ben bunu yaşadım demek ki bu böyleşmiş diyipte geçmeyin.
evrensel-insan
16-04-2013, 20:41
Bu sitede, Ataturk'un kisiligini v.s. degil de; yaptiklarini dediklerini uyguladiklarini v.s. sorunlari ile ortaya koyan bireylerden biri de benim.
Boyle bir izlenim de almadim.
Yalniz sadece Ataturk degil; tarihte yer almis ve kitleye mal olmus herhangibir karakterin kisiligine yonelik suclamalar ithamlar ve yargilar, kisilik hak ve ihlalidir.
Ataturk dahil, tarihteki gunumuz ve de gecmiste yer almis karakterlerinin dusunceleri, soylemleri ve uygulamalari hakkinda her turlu elestiri yapmak; zaten demokratik bir isleyisin geregidir.
Yalniz bunu sahislarin kimligine ve kisiligine tasimak; iste bu kisilik hak ihlalidir.