Saygideger Neva Dost.
Uzun bir cevap yazdim, gece uykum geldigi icin oylece biraktim, sabah kalktigimda malesef PC de sorun cikmis hali ile yazdiklarimin hepisi heder oldu.
Daha kisa yazmaya calisacam, gun gectikce ve zaman ilerledikce Sitede ozellikle Ataturk`un dokunulmazligini ve elestirilmez bir yapilanma oldugunu gormekteyim. Bu gerek katilimci dostlarin, gerek site sorumlu ve gorevli dostlarin gosterdigi tepkiler ve uygulamalarla gormekteyim.
Sizin duzeninize karsi saygisizlik yaparak, duzeninizi bozma ve sitede farkli bir ortam yaratma gibi bir dusunceye sahip degilim. Dusuncelerimi ve yazilarimi ozgurce yazabilecek, dusunce ozgurlugune zincir vurmiyan bir cok site var. Siz dostlari burada huzursuz ve rahatsiz etmek yerine, kimseyi uzmeden ve kirmadan kendimize yakisir bir yaklasimla sessiz ve sedasiz geldigimiz gibi gitmeyi tercih ederim....
|
Neva
Hosgoru goremediginizden yakinmissiniz.
Siz insanlarin siyasi/dini fikirlerine saygi cercevesi icinde elestiri getirirseniz, onlar da size ayni sekilde davranirlar. Inanca saygi duyulmaz, ama herhangi bir inanc veya ideoloji , saygi cercevesi dahilinde elestirilir. Bu karsinizdaki kisinin inancina degil, o kisiye duydugunuz sayginin ifadesidir. Bu baglamda da, herkes saygi cercevesini kendisi yaratir toplum icinde.
Siyasi/dini fikir olarak ayni potada erimeniz bir gereklilik degildir. Hosgoruler karsiliklidir ve sadece imzada kaliyorsa orada bir ariza vardir. Ve siz kalkip onunuze gelen baslikta Ataturk=Hitler'dir vs. dir, katliamcidir, peskes cekmistir vs. derseniz, onu savunmaya calisan da filanca filancaya hizmet ediyor derseniz, o adamin da size hosgorusuz yaklasmasi gayet normaldir.
|
Hosgoru gormedim ve gormuyorum diye degil, Sitede genelde insanlarin bir birine karsi HOSGORULU davranmadigini, kisisel saldirlar ve kisisel surtusmeler yerine Fikir ve Dusuncelerin catismasi, edep erkan icinde insanca sorunlarin cozulmesinin daha dogru bir yaklasim oldugunu, Saygiyi ve Sevgiyi on planda tutmamiz gerektigini aciklamak istedim.
Bizler tutum ve davranislarimizla gelen ve gelebilecek yeni uyler ve buradaki bazi uye arkadaslara ornek olabiliriz, bir baskasinin saygili olmamasina karsi ayni saygisizligi bizlerde gostermis olursak... bizim onlardan eksigimiz degil fazlaligimiz olur, yani onlar belki bilmeden veya bilincsizce boylesi bir ortam icine girerler, bizler ise bilincli olarak boylesi bir ortam icine girmis oluruz, ki biz onlarda cok daha suclu duruma dusmus oluruz, Bilincli yapilan hatalarla, bilincsiz yapilan hatalar arasindaki farklar bunu gerektirir......
Ataturk`u neden bir baskasina benzetmiyorum? neden Che, Spartacus, Pir Sultan, Ince Mehmet, Deniz Gezmis, Mahir Cayan, Ibrahim Kaypakkaya ve daha nice halk kahramanlarina benzetmiyorum???
Cesareti olan varsa, Ataturk`un gelmis gecmis halk kahramanlarini andiran bir yapilanmasi varsa hodri meydan.
Ben sadece ve sadece Belge, Kaynak ve Canli taniklarin iddalari ile yola cikiyorum, Abarti, iftira yalan gibi yaklasimlarla gelmek ne bana nede benim savunduklarima faydali olacaktir.
Ataturk belki cok asiri dinci olmiyabilir, Ama Meclise DIYENT BASKANLIGINI yerlerstiren Bakanlik Gorevini Veren Kendisidir dedim. Diyanet Baskanligin yani sira. Haci Bektasi Veli dergahini da resmi bir kurum yapabilirdi, Cami leri devletin resmi kurulusu yaparken, Alevi Dergahlarinida Resmi Kurulus olarak gorebilirdi....
veya daha farkli inanclara da saygili olabilirdi, hepisi tek tek zorla kapatildi, dusunen insanlari bile toplu katliamlar, yargisiz infazlarla ve surgunlerle yok etmeye calisti.
Yani var olan gercekleri camur ile ne kadar kapatabiliriz? veya karanliklarda ne kadar sakliyabiliriz?
Ataturk`un yapmadiklarini ve yapamadiklarini yapti gostermeye calisanlara belge ve kaynaklarla cevap vermek sucmudur? veya bu forumda sucmu sayiliyor?
Doguda Toprak Agaligina karsi bir yigin yaygara yapilirken, Doguda Toprak Agalarin yaraticisinin kim olduguna bakmiyorlar,
"Koylu Topragin Efendisidir" sozunun hemen ardinda ayni zamanda "Koylu Aganinda Kolesidir" sozunu eklememistir, koyluyu topraksizlastiran, topraklari agalarin emrine veren kimdi? eger yok diyorsaniz, Agalarin ellerinden neden topraklar alinipta koyluye dagitilmadi? herseyi kontrol eden bu devlet, Agaligi kontrol edemedimi?
Burada gunlerce oturup ve gunlerce yazsak TC nin kurulusundan beri var olan Zam, Zulum, Katliam, Iskence, Yargisiz Infaz, Soykirim, Cinayet, Toplu Tutuklama, Idam vs vs gibi bir yigin olumsuzluklari bitiremeyiz.
Yari Somurge ve Yari Feodal bir yapilanmadan kendisini kurtaramiyan, ulkeyi Emperyalizme peskes cektiren bu devleti savunmak!!! bu Devletin yanlislarina, hatalarina ve eksiklerine ortak olmaktir...
Yukarida saygiklarima ve sayamadiklarima hem fikir degilseniz, Bu ulke kuruldu kurulali Basin ve Dusunce Ozgurlugunun her zaman oldugu ve herkesin Ozgur oldugu bir ulkede yasiyoruz diyorsaniz!!! diyecek bir sey yok.
TC nin kurulusundan bu yana 1946 ya kadar sozum ona Sozde Parti (tek partili) Cuntacilardan olusan CHP maskesi altinda, sivil partiymis gibi, Askeri Diktatorlukle yonetildi.
Ardindan cok farkli olmamaksizin, farkli partilerle ayni dusunceye ve ayni mantiga hizmet eden bir anlayisla bugune kadar gelindi.
12 Eylul Askeri Fasist Cunta donemi, 1923 lerden 1946 lara kadar suren Askeri Fasist Cunta ile bir farki yok, aksine tarihi arastiracak olursak, 1923 ile 1946 arasindaki Askeri Fasist Cunta daha katliamci ve daha fasist bir yapilanmaya sahipti...... Bundan dolayidirki, Adolf Hitler, Irkci ve Milliyetcilik konusunda Ataturk`u kendisine onder olarak secmistir....
Adolf Hitler ve Turkiye`deki Irkci ve Milliyetciler disinda kendisine onder secen baska bir olusum gosterebilirmisiniz?
Bu gercek ve dogrular goz onunde iken, gecek ve dogrulari oldugu gibi, korkmadan ve yilmadan savunmak insanlik gorevi degilmidir? kendisine insanim diyen her birey, insanliga zarar vemis butun insanlik dusmanlarini mahkum etmek ve tarihin coplugune gondermek gerevi degilmidir?
Ataturk ve onun kurdugu fasist duzen ve fasist yasalari savunanlara nasil saygi ile karsiliyor, hosgoru ile bakiyorsak, kendi dusunce ve fikirlerimizi aciklayip var olan gercek ve dogrulari belge, kaynak ve canli taniklarla ortaya koyuyorsak.... onlara dusen gorev ise, ayni saygi ve sevgi cercevesi icinde, varsa yanlislarimiz ve eksiklerimiz, bizim bilmedigimiz belge ve kaynaklari varsa.. Hodri meydan... bizleri aydinlatsinlar, bizde edindigimiz bilgilerin yalan ve yanlis oldugunu gorur, yanlis ve hatalarimizdan ders cikarir... kendimizi yenilemis oluruz.
|
Neva
Ataturk'un din konusunda yaptiklari kendi donemine gore gayet de iyidir, hostur. Bir din olacaksa sayet, bu herhangi bir farkli siyasi milliyetciligin empoze ettigi din olmamalidir. Zira Ataturk Cumhuriyet'in hemen sonrasi, bilinenin disinda farkli bir din onermemistir. Turk milleti hristiyandir veya jedidir vs. deseydi, o zaman kitleler ayak diremekte hakliydi, cunku yerlesik yasanmis din belliydi zaten. Saman+Pagan unsurlardan siyrilamamis muslumanlik yani. Eh bunun oncesinde de azinliklarin dinen cizye, harac vs. baglanmisligini da, insanlarin kole pazarlarinda hayvan gibi alinip satildigini da biliyorsunuzdur herhalde.
|
Saygideger Dost yukaridaki alintiniza bakacak olursak.. BU BIZIM FARKLILIKLARIMIZ VE ZENGINLIKLERIMIZDIR, boyle algilar ve boyle yaklasirsak, konuya daha net acikliklar getirir, dusunce, fikir ve savunduklarimizi en iyi sekilde paylasmis oluruz, aksine hareket etmis olursak, kisir tartismalara yon verirsek, kisisel saldirilara bas vurursak, ne siz beni nede ben sizi anlarim, ne siz benim eksiklerimi tamamlarsiniz, nede ben sizin eksiklerinizi tamamlarim, dolayisiyla bir birimize yardimci olmamazin mumkunu olamaz.
Ataturk kendi donemine gore gayet iyi bir politika izlemis ve iyi yapmis dersek!!!!!
Hz. Muhammed`in Ayse 6 yasinda iken, onunla evlenmesinide normal karsilamamiz gerekmezmi? kendi donemine gore normaldi.. dogan cocuklar bile besik kertmesi yapilirdi, degil 50 yasindaki insan, 80 yasindaki erkekler bile 8 - 9 ve 10 yaslarindaki cocuklari alir evlenirdi... hala bu donemde bile Arap ulkelerinde bu gecerlidir....
O zaman bunlarida elestirecek bir durusa sahip olmamizin mumkunu yoktur... isimize geleni destekleyip o doneme gore normal ve iyi oldugunu savunuruz, ama isimize gelmiyenide yerden yere vurmaya calisiriz...
Iste Temel Celiski Burada.
Daha sonra devam etmek umuduyla.
Saygi ve Insani Sevgilerimle.