PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistlerin İfade Özgürlüğü Yok!

evrensel-insan
24-05-2013, 23:19
Türkiye'de ateistlerin maruz kaldığı haksızlıklar bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız basın açıklamasıyla da protesto ettiğimiz Fazıl Say'a verilen cezanın ardından, bu sefer de yazar Sevan Nişanyan blog sayfasında Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle 13.5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Üstüne üstlük, bu ceza para cezasına da çevrilemiyor.

Sevan Nişanyan'ın mahkemeye konu olan ifadeleri anladığımız kadarıyla şunlar: "...Bundan yüzlerce yıl önce Allah ile kontak kurduğunu iddia edip bundan siyasi, mali ve cinsel menfaat temin etmiş bir Arap lideriyle dalga geçmek nefret suçu değildir”. Bununla beraber Nişanyan'ın davaya ilişkin savunmasında (-//nisanyan1.blogspot.fr/2013/05/muhammed-vs-nisanyan-davasnda-son-durum.html#!/2013/05/muhammed-vs-nisanyan-davasnda-son-durum.)değindiği beyanların altına imzamızı attığımızı da duyururuz: "eğer Muhammed’e ilişkin bu olguları ifade etmek isteyenler varsa, bunun onların en doğal hakkı olduğunu ve bu hakkın tecavüzkâr kişi ve zümrelere karşı kamu eliyle korunması gerektiğini belirttim."

Öte yandan, bugünlerde AKP yöneticisi Mahmut Macit bakınız ateistler için ne tür sözler sarfediyor: “kişiliği bozuk ateist geçinen ruh hastası tiplerin ülkemde halen dinime küfretmesi kanıma dokunuyor. tecavüze uğramış bu tipler yok edilmeli”. Ayrıca şunu da diyor: "Irkçılık faşizm ateizm ruh hastalığıdır...". Yani ateizmi ırkçılık ve faşizmle bir tutuyor ve alışık olduğumuz bir şekilde ateistlere ruh hastası diyor - sanki ruh hastası olmak faşist olmakla birmiş gibi.

Bizler, birkaç ay önce Adnan Oktar hakkında, dinsizlere, ateistlere, evrimcilere ve materyalistlere yönelik hakaretleri nedeniyle savcılığa suç duyurusunda da bulunmuştuk. Savcılık ise bu ifadelerde hakaret ve tahrik olduğunu kabul etmekle beraber, bunun ateistler için gerçek ve yakın bir tehlike oluşturmadığı ve ateizmin bir din değil bir felsefi görüş olduğu gerekçesiyle bu ifadelerin suç teşkil etmediğine kanaat getirmiş ve takipsizlik kararı vermişti.

Halbuki ateistler felsefi görüşleri sebebiyle değil, dinsel konularda toplumun geri kalanından farklı düşünmeleri sebebiyle hedef alınmaktadır ve bu davalarda kullanılan yasa maddesinin (TCK 216. madde) amacı belli bir dini korumak değil, dinsel konulardaki inanç farkları sebebiyle toplumun bir kesiminin ayrımcılığa uğramasına engel olmaktır. Dolayısıyla, bu kanun maddesinin ateistler aleyhine kullanılması aslında kanunun ruhuna aykırıdır, çünkü kanunun asıl koruması gereken şey ateistlerin, Alevilerin ve gayrımüslim vatandaşların maruz kaldığı türde haksızlıklardır. Çünkü yakın ve gerçek bir tehlike eğer varsa, İslam dinine inananlar için değil, inanmayanlar için vardır.

Eğer ateistlere yapılan hakaret ve haksızlıklar, ateistler için yakın ve gerçek bir tehlike oluşturmadığı gerekçesiyle suç kabul edilmiyorsa (ki aslında tehlike oluşturmaktadırlar, çünkü sıkça rastladığımız, oruç tutmayanların dayak yemesi ya da evrim teorisini öğreten öğretmenlerin baskılara maruz kalması gibi vakalar, toplumda ateistler aleyhine edilen bunca sözden güç alan eylemlerdir), o zaman Fazıl Say'ın, Sevan Nişanyan'ın ya da internetteki blog sayfalarında yazdıkları sebebiyle mahkum edilen onca ateistin sözlerinin inanırlar açısından yakın ve gerçek bir tehlike oluşturduğu nasıl iddia edilebilir?

Öte yandan şu da unutulmamalıdır ki, ateizm bir düşünce ve felsefe olarak dinlerin ve din bezirganlarının karşısındadır ve onları her zaman korkutmaya devam edecektir. Türkiye'de sadece Nişanyan ya da Say gibi toplumsal bilinirliği olan ateistler değil, mahallenizdeki komşunuz, okuldaki sıra arkadaşınız, işyerinizdeki meslektaşınız dahil hiçbir ateist yalnız değildir.

Bu bağlamda, ortadaki hukuki ve düşünsel çarpıklık ve çifte standarda tüm toplumun dikkatini çekmek istiyoruz.

Bir Grup Ateist

Adnan Oktar Suc Isliyor

-ateistler @ icloud. com-
23 Mayıs 2013

Ahlaksız
25-05-2013, 00:27
Akp'nin tanıtım/medya başkan yardımcılığını yapan bir yöneticisi “kişiliği bozuk ateist geçinen ruh hastası tiplerin ülkemde halen dinime küfretmesi kanıma dokunuyor. tecavüze uğramış bu tipler yok edilmeli” diyor..

Türkiye'de yaşayan,Muhammed/İslam hakkında menfi sözler söylediği için hapis yatacak olan bir ateist ise,Akp'li dönem için aynen şunları söylüyor;

TÜRKİYE'NİN BUGÜN 11 YIL ÖNCESİNE ORANLA HER AÇIDAN DAHA İYİ VE DAHA ÖZGÜR BİR ÜLKE OLDUĞU KANISINDAYIM..

Gel de kafayı sıyırma:noidea:

Bayrak
25-05-2013, 01:32
İslama inanmıyorum, saygı duymuyorum, muhammedi sevmiyorum, islami değerlerin hepsi benim için değersiz. İslamın eleştirilmesine bile tahammül edemeyen müslümanları da sevmiyorum. Kabden tiksiniyorum, camilerden rahatsızım.

İslamdan ülkemin ve ulusumun kurtuluşu için fikri mücadelenin herşeye rağmen sabırla sürdürülmesi taraftarıyım ve kendi çevremde sabırla bunu sürdürüyorum. İslamın bütün ilkel ve çağdışı yönlerini çevreme bıkmadan usanmadan anlatıyorum. Anlatmaya da devam edeceğim.

Eninde sonunda bu ilkel din yenilgiye uğrayacak çünkü bilim ve teknoloji din denen yalanlar yumağını eninde sonunda bitirecek. Hele islam gibi ortaçağ arap putperesliğinden başka birşey olmayan bir din bilgi çağında fazla yaşayamaz.

balyapan
25-05-2013, 01:51
İslama inanmıyorum, saygı duymuyorum, muhammedi sevmiyorum, islami değerlerin hepsi benim için değersiz. İslamın eleştirilmesine bile tahammül edemeyen müslümanları da sevmiyorum. Kabden tiksiniyorum, camilerden rahatsızım.

İslamdan ülkemin ve ulusumun kurtuluşu için fikri mücadelenin herşeye rağmen sabırla sürdürülmesi taraftarıyım ve kendi çevremde sabırla bunu sürdürüyorum. İslamın bütün ilkel ve çağdışı yönlerini çevreme bıkmadan usanmadan anlatıyorum. Anlatmaya da devam edeceğim.

Eninde sonunda bu ilkel din yenilgiye uğrayacak çünkü bilim ve teknoloji din denen yalanlar yumağını eninde sonunda bitirecek. Hele islam gibi ortaçağ arap putperesliğinden başka birşey olmayan bir din bilgi çağında fazla yaşayamaz.

bu yazdıklarınız 'ateistlerin ifade özgürlüğü yok' başlığına bayağı ters düşmüş.
bence,kininiz yerine mantığınızı satırlara dökerseniz seviniriz.

Bayrak
25-05-2013, 02:07
Kin değil benden nefret edenden nefret ettiğimi dile getirdim sadece..

Etki-Tepki

Ahlaksız
25-05-2013, 11:58
bu yazdıklarınız 'ateistlerin ifade özgürlüğü yok' başlığına bayağı ters düşmüş.
bence,kininiz yerine mantığınızı satırlara dökerseniz seviniriz.
Ateistler sadece sanal ortamda rahat olabiliyorlar..Burada da sürekli müslümanların saldırıları/tehditleri ile uğraşıyorlar..

Ateistler mantıklı olsun ama müslümanlar kafa kessin..Oh ne güzel Dünya..!

ALKA
25-05-2013, 14:16
Ateistlerden sonra zaten sıra Ilımlı Müslümanlara geldi. Artık onlara da rahat yok.

İstanbul'un Göbeğinde Polis Molla İş Birliği

arkadaşımla birlikte Galata Kulesi civarındayım. İnsanlar banklarda oturuyorlar. Çay içen de var, bira içen de, şarap içen de... Bir zabıta ve polis grubu ortama teşrif ettiler. İnsanları sert bir dille uyarıp atın o işkileri, yasak kardeşim falan diyorlar. Genç bir arkadaş itiraz etti. Bu içkiyi alamazsınız dedi. Polis "yasak" dedi. "Aileler geçiyor burdan diye ekledi." Genç bey de, bize yasak da şunlara yasak değil mi dedi. Yolun bu tarqafından aileler geçiyor da diğer tarafından geçmiyor mu diye de ekledi. O sırada karşı masaları gösterdi.(Aradaki mesafe yaklaşık 2 metre). Oradaki bir restorantın masaları bizim bulunduğumuz yerden daha da sokak içindeydi. Köşede de değilş bildiğin sokak ortasında insanlar masalarda şarap ve bira içiyorlardı. Polis bu şoku atlatamamışken, çay içen 30 lu yaşlarda bir adam, ben bu arkadaşların burada içmesinden şikayetçi değilim dedi. Kim şikayetçiyse söylesin dedi. Kimseyi rahatsız etmediler dedi. Ayrıca bunu söyleyen adam eşiyle oturuyordu. Yani polisin söz ettiği ailelerdendi. Ben de bu konuşmalara artık dayanbamadım, ve polise o gelmeden onca burda huzurlu olduğumuzu fakat polisin gelince huzurumuzun bozulduğunu söyledim. çevredeki insanlar da katılınca polis bozuldu. İşte bu anda "sakallı adam" devreye girdi. Polislerin arkasında bekleyen sakallı adam bırakmıyorlar mı? ben o zaman elemanları arayım da bırakmıyorlar mı görelim dedi. Ve linç edilmekten korkan gençler ortamı terkettiler.

http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/artik-daha-muslumanim-23317

ifade
26-05-2013, 14:45
"Bütün ateistler ****** çocuğudur."

Böyle bir ifadeye özgürlük isteyen ateist var mı?

ifade
26-05-2013, 14:47
İfade özgürlüğünden yakınanların "o r o s p u" sözcüğünü sansürlemelerine ne demeli peki?

ALKA
26-05-2013, 16:39
"Bütün ateistler ****** çocuğudur."

Böyle bir ifadeye özgürlük isteyen ateist var mı?

Umarım terbiye sınırlarını aşmadan yazarsınız.

Böyle bir özgürlük hukukta var ve AKP tarafından uygulanıyor.

En son müzik yapımcısı Erol Köse Twitter'da attığı "O. çocuğu BDP'liler" ifadesi nedeniyle hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve hakaret’ten suç duyurusunda bulunulmuş ama Ankara Savcılığı takipsizlik kararı vermişti.

Gerek Fazıl Say, gerekse Nişanyan Müslümanlara "O. çocuğu" gibi bir ifadede bulunmadılar. Hoş bulunmuş olsalardı bile yukarıdaki örnekte olduğu gibi takipsizlik kararı verilmesi lazım gelecekti.

Bu anlamda böylesi çirkin bir ifade eğer öbür taraftansanız maruz görülür ve ceza işlemine tabi tutulmaz ama yandaşsanız hakkınızda çifte standartlı bir hukuk uygulanarak suçsuz çıkarılırsınız.

Nitekim bu mesele sadece Ateist dindar meselesi değildi. Ateistlerin sadece ateistlere özel hakları yoktur, hepsi tek bir haktır, insan haklarıdır ve ifade özgürlüğüdür.

AKP yandaşlarına ise her türlü ifade özgürlüğü var. En son yine hakaret edip Alevileri, Hıristiyanları ve Musevileri sapkın ilan eden 'Din Kültürü' öğretmenine soruşturma açılması için gerekli suçların sübut etmediği, bu nedenle öğretmen hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığı belirtilerek soruşturma kapatıldı. Bu ülkede ne zaman Alevi'ye Hristiyan'a veya başka birine küfür ve hakaret eden biri yargılandı ki? Gücünüz ancak ateistlere ve diğer azınlıklara yetiyor.

Ahlaksız
26-05-2013, 17:45
Sn.Alka;güzel bir özet geçmişsiniz..

Ben şu o..çocuğu ifadesi ile ilgili bir şey söylemek istiyorum..

Osho şöyle der;''Onu sevdiğin için değil, karın olduğu için bir kadını sevmek zorunda olduğun an,bu fahişeliktir,yasallaştırılmış fahişeliktir..''
Ne demek bu?
Evlendiğin kişiyi evlendiğin için seversen,olabilecek çocuklarının adı o..çocuğu olacaktır..
Ne demek o..çocuğu?
''Sevgiden mahrum'' Dünya'ya gözlerini açan insan demektir..
Dolayısıyla ülkemizdeki evliliklerin çok büyük bir bölümünün görücü usülü ile olduğunu hatırlarsak eğer,nerdeyse hepimiz o...çocuğuyuz..

Genelevdeki kadınları aşağılamak adına ona/buna o...çocuğu diyenlerin dikkatine..!

ifade
26-05-2013, 18:02
Halen daha o r o s p u sözcüğünü terbiyesizlik olarak görüp sansürleyenler, ifade özgürlüğünün olmamasından dert yanma paradoksundan kurtulabilmiş değiller.

İfade özgürlüğünün olduğu yerde terbiye sınırı diye bir şey olmaz. Adı üstünde özgürlük. Araya sınır girince özgürlük diye bir şey kalmaz. Sınırlı özgürlük diye bir şey olmaz. İslam'a (özel ad) saldırırken terbiyesizleşmekte sınır tanımayanlar, pisliklerini böyle savunuyorlar ancak görüyoruz ki iş kendilerine gelince birden terbiye havarisi kesiliveriyorlar.

Hem o r o s p u çocuğu demek neden terbiyesizlik olsun? Annesi genelevde çalışan kişiye o r o s p u çocuğu denilir ve o r o s p u luk taraftarı olan ateistlerin o r o s p u çocuğu olmaları hiç de uzak bir olasılık değildir. O r o s p u luğun yasal olmasına içerlemeyenler, annelerinin o r o s p u olmalarına ve o r o s p u çocuğu olmaya da içerlememeliler. Aksine, okulların yasal olmasını savunup annelerinin öğretmen olmalarından ve öğretmen çocuğu olmaktan gurur duydukları gibi, annelerinin o r o s p u olmalarından ve o r o s p u çocuğu olmaktan da gurur duymalıdırlar. Gerçeği ifade etmek terbiyesizlik ise o halde okulda okuyan çocuğa da "okul çocuğu" denilmemelidir.

O r o s p u dediğimiz kişi kötü biri değil de onurlu bir seks emekçisi ise o r o s p u sözcüğü neden hakaret olarak algılanır ve sansürlenir? Bu sansürü uygulayan zihniyet, ahlak anonsu yapılıyor diye kepazelik yapan zihniyet değil midir? Şu durumda şunu sormak gerekmez mi: Bu ne perhiz, bu ne salatalık turşusu?

Ahlaksız
26-05-2013, 18:32
Halen daha o r o s p u sözcüğünü terbiyesizlik olarak görüp sansürleyenler, ifade özgürlüğünün olmamasından dert yanma paradoksundan kurtulabilmiş değiller.

İfade özgürlüğünün olduğu yerde terbiye sınırı diye bir şey olmaz. Adı üstünde özgürlük. Araya sınır girince özgürlük diye bir şey kalmaz. Sınırlı özgürlük diye bir şey olmaz. İslam'a (özel ad) saldırırken terbiyesizleşmekte sınır tanımayanlar, pisliklerini böyle savunuyorlar ancak görüyoruz ki iş kendilerine gelince birden terbiye havarisi kesiliveriyorlar.

Hem o r o s p u çocuğu demek neden terbiyesizlik olsun? Annesi genelevde çalışan kişiye o r o s p u çocuğu denilir ve o r o s p u luk taraftarı olan ateistlerin o r o s p u çocuğu olmaları hiç de uzak bir olasılık değildir. O r o s p u luğun yasal olmasına içerlemeyenler, annelerinin o r o s p u olmalarına ve o r o s p u çocuğu olmaya da içerlememeliler. Aksine, okulların yasal olmasını savunup annelerinin öğretmen olmalarından ve öğretmen çocuğu olmaktan gurur duydukları gibi, annelerinin o r o s p u olmalarından ve o r o s p u çocuğu olmaktan da gurur duymalıdırlar. Gerçeği ifade etmek terbiyesizlik ise o halde okulda okuyan çocuğa da "okul çocuğu" denilmemelidir.

O r o s p u dediğimiz kişi kötü biri değil de onurlu bir seks emekçisi ise o r o s p u sözcüğü neden hakaret olarak algılanır ve sansürlenir? Bu sansürü uygulayan zihniyet, ahlak anonsu yapılıyor diye kepazelik yapan zihniyet değil midir? Şu durumda şunu sormak gerekmez mi: Bu ne perhiz, bu ne salatalık turşusu?
İfade özgürlüğü demek,terbiyesizleşmek demek değildir..İfade özgürlüğü,zihninizdeki fikirleri toplum normlarına uygun bir biçimde farklı yollarla dile getirmektir..Şiddeti tasvip eden,alenen küfür olarak kabul edilen sözcüklerin kullanılması ifade özgürlüğü değildir..
O..çocuğu demek aslında kötü bir şey değildir ama toplum bu söylemi küfür olarak kabul etmektedir..Köpek sözcüğü gayet normal bir kelime ise de,birine köpek dediğiniz zaman alenen hakaret ettiğiniz anlaşılır..Bunun gibi yani..

Siz alenen burada ateistlere küfür ediyorsunuz ve bunun adı da ifade özgürlüğü değildir..
Biz ateistler küfürlere alışkınız..Bu bakımdan yadırgamıyoruz sizi..

Müslümanlığın en önemli öğretilerinden biride tebliğdir..Tebliğ etmeden karşınızdaki dinsize küfür edemezsiniz..Önce tebliğ edeceksiniz,olmazsa tebliğde ısrar edeceksiniz..Sonra küfür edebilirsiniz veya kafa kesmeye koyulabilirsiniz..Sizin gibi müslümanlar tebliği unutup önce küfür ediyor..Kronoloji yanlış:yo:

ALKA
26-05-2013, 18:51
Babası bilinmeyen bir hayat kadının çocuğu her insan gibi eşit haklara ve özgürlüklere sahiptir. Onun hakları ne sınırlanabilir ne de kendisine ayrımcılık yapılması ne de başkaları tarafından kötülenip küçümsenmesi doğru olur. Bir hayat kadının çocuğu olsa dahi onunla alay edilmemeli ve dalga geçilmemelidir. Bu yüzden bu bir hakaret değildir ama yüzde 99'unun Müslüman olduğunu söylediği bir toplum bu sözü hakaret sıfatına koyarak ve küfür amaçla kullandığı için açıkça büyük bir küfre ve gaflete düşmüş durumda. Bu yüzden bu forumda yazar ve kullanıcıların birbirlerine veya başkalarına bu sözcüğü hakaret olarak kullanıp birbirlerine bununla hakaret etmelerini onaylamıyoruz.

evrensel-insan
26-05-2013, 19:07
Her bir ifade ozgurlugu, baskasinin hak ve ozgurlugune mudahele etmeme ile kisisel ve kisilik hak ve ozgurluklerini ihlal etmeme ile hakaret, asagilama v.s. ile sinirlidir.

Ifade ozgurlugu kisinin kendi dusuncelerini ifade edebilmesi ile ilgilidir. Baskalarinin kisilik ve kimlik haklarina satassin, mudahele etsin ve hakaret etsin diye degil.

Bir cocugun "o. cocugu" olmasi ve bunun bu anlamda soylenmesi ifade ozgurlugu degil; aksine kisilik kimlik hakki ihlalidir.

Ayrica bir kadinin " o." olmasikime/neye goredir.

Eger bir kadin bunu vucudunu kullanarak yaspiyor olsa bile ve bu konuda bir baski zorlama altinda degilse ya da birden fazla erkek ile cinsi iliski kuruyor ve kurdugu erkekler de kendi de buna razi ise; sorun nedir?

Hic bir cocugun anne ve babasini secme insiyatifi yoktur. Dolayisi ile bir cocugun annesinin nasil bir cinsel yasam ve iliskisi oldugu neden cocuga mal edilir?

"o. cocugu" kime vehangi durumda denilirse denilsin, kisiye yapilmis bir hakarettir ve hak ihlalidir.

istatistik
26-05-2013, 19:08

Sansürlenmesi konusun çekinceleriniz olduğunu belirttiğiniz ifadeyi incelediğiniz zaman argo bir ifade olduğunu ve hakaret/aşağılama amacıyla kullanıldığını görebilirsiniz. Ucuz popülizm yapmak yerine, kendinizin de belirttiği üzere seks işçisi/hayat kadını gibi söylemlerini kullanmak pek de zor olmasa gerek.

Şüpheci Dinsiz
26-05-2013, 21:09
ifade,
Halen daha ... sözcüğünü terbiyesizlik olarak görüp sansürleyenler, ifade özgürlüğünün olmamasından dert yanma paradoksundan kurtulabilmiş değiller.

Hem ... demek neden terbiyesizlik olsun? Annesi genelevde çalışan kişiye ... denilir ve ... luk taraftarı olan ateistlerin ... çocuğu olmaları hiç de uzak bir olasılık değildir. ... luğun yasal olmasına içerlemeyenler, annelerinin ... olmalarına ve ... çocuğu olmaya da içerlememeliler. Aksine, okulların yasal olmasını savunup annelerinin öğretmen olmalarından ve öğretmen çocuğu olmaktan gurur duydukları gibi, annelerinin ... olmalarından ve ... çocuğu olmaktan da gurur duymalıdırlar. Gerçeği ifade etmek terbiyesizlik ise o halde okulda okuyan çocuğa da "okul çocuğu" denilmemelidir.

... dediğimiz kişi kötü biri değil de onurlu bir seks emekçisi ise ... sözcüğü neden hakaret olarak algılanır ve sansürlenir? Bu sansürü uygulayan zihniyet, ahlak anonsu yapılıyor diye kepazelik yapan zihniyet değil midir? Şu durumda şunu sormak gerekmez mi: Bu ne perhiz, bu ne salatalık turşusu?
Küfür, kişiyi incitmek için söylenir, kişiyi en çok inciten küfürler ise onun en çok sevdiği, en kutsal bildiği kavramlara yapılır. Örneğin sizin su içer gibi rahatça söylediğiniz küfür, kişinin annesini hedefler, bu sebeple kişiyi en çok inciten küfürlerden birisidir.

Lise yıllarım bitirimhanelerde geçti. Çalıştığım yerde hayat kadınları yaşardı, bir de onları satanlar. İnsanlığın sıfırlandığı yerlerdir buralar, kadın metadır, maldır, sosyal güvenceleri yoktur, zaten en fazla 45'ini görür, sonra ya terkedilir açlıktan sefaletten ölür, ya da öldürülür, zaten yaşamış olup olmadığı da tartışılır.

Çok çok ezici çoğunluğu bu hayatı kendisi tercih etmez, ya avcılar tarafından vurulup düşürülürler, ya aileleri tarafından dışlanıp bu yola düşerler. Bir kez düşünce toplumun bütün pisliğini kustuğu bir kafesin içine sokulurlar, orada yaşarlar ve asla çıkmalarına izin verilmez, miadı dolunca da şu veya bu şekilde ölürler, öldürülürler.

Bu insanlara yapılan yakıştırmalar, hakaretler, küfürler, aslında toplumun aynasıdır. Bu insanlar vardır, çünkü toplum var etmiştir. Toplumun var ettiği bir şey için "aşağılık" deniyorsa asıl toplumun kendisi aşağılıktır. Bu örnekte, bu insanları tuzağa düşürenler, onları satanlar, sosyal güvence vermeyenler, onların haklarını savunmayanlar, buna göz yumanlar, onların üstüne çıkanlar, onlara hakaret edenler hep bu toplumun içindedirler.

--/--

Sinek pisliği kadar aklınızla, terbiyenizle, görgünüzle, bilginizle Ateistlerin annelerine "hakaret etmiyor" süsü vererek hakaret ediyor -muhtemelen- bu terbiyesizliğinizle de böbürleniyorsunuzdur. İnsanların annelerine hakaret etmem, edenlerden de nefret ederim. Bu sebeple sizin seviyesizliğinize düşmeyecek, sizinkine benzer cambazlıklar yaparak gizli hakaretler etmeyeceğim.

Bunun yerine direkt size hitaben diyeceğim ki:

Daha neden bahsedildiğinden bile anlamayan, neden bahsettiğini bile bilmeyen, ilkesiz, terbiyesiz, seviyesiz birisiniz anladığım kadarıyla ve varlığınızla kendinizden tiksindiriyorsunuz.

Şüpheci Dinsiz
26-05-2013, 22:11
ifade,

İnsan olmak için genellikle insan olarak doğmak yeterlidir, sizin gibiler hasbel kader insan olarak doğmuş olmayı başarmışsa bile insan kalmayı beceremiyorlar.

Bayrak
26-05-2013, 22:14
Hak hukuk adalet tanımıyanlar iş kendi değerlerine gelince hemen humanist oluveriyor ardından da gaddarlığı ele alıyor.

Evet islam dünya tarihinin gördüğü en radikal ve faşist uygulamaları içeren gaddar dinidir. Bunun kanıtı: Kuran, hadisler, fıkıh kitaplarındaki insan haklarına taban tabana zır ve aykırı ilkel ortaçağ hükümleri, müslümanların genelinde görülen bencillikleri ve saygısızlıkları, islamı eleştirenlere karşı gösterdikleri tahammülsüzlük.

Bütün bu uygulamalar dünya nüfusunun islamdan nefret etmesine neden olmaktadır. İslam kendi kindarlığı içinde boğulacak. Bundan eminim. Ben avrupalı siyasilerin yerinde olsam kendi ülkemde yaşayan bütün müslümanları bir günde hiçbir hak hukuk tanımadan sınır dışı ederim sadece bir valizi ile... Birgün avrupada yaşayan müslümanlar bu bağnazlık ve terörizimleri ile bu akibete uğrayacaklar.

Müslümanlar ya insanlığı öğrenecekler yada dünyada rezil rüsva yaşamaya devam edecekler başka altarnatifleri yok

Neva
26-05-2013, 22:23
Insanlarin bir seks iscisi veya seks iscisi olmayan birinden dogmus olmalari, onlari toplumsal statude asagilik yapmaz.

Keza insanlarin inancli veya inancsiz olmasi da, onlarin seks iscisi cocuklari oldugunun delili degildir.

Hem o r o s p u çocuğu demek neden terbiyesizlik olsun? Annesi genelevde çalışan kişiye o r o s p u çocuğu denilir ve o r o s p u luk taraftarı olan ateistlerin o r o s p u çocuğu olmaları hiç de uzak bir olasılık değildir. O r o s p u luğun yasal olmasına içerlemeyenler, annelerinin o r o s p u olmalarına ve o r o s p u çocuğu olmaya da içerlememeliler.

Ateistlerin ******luk taraftari olmalari(!), kit akilli insanlar icin degismez bir yanilgidir. Oyle ki bu insanlarin pek cogu, nikah kavramina bir kutsiyet yuklerler, nikah kiyilirsa namus temizlenir, zira namus iki bacak arasindan yukariya cikamaz kimilerine gore, bir zar ve bir delige indirgenmistir..

Simdi ateistler de kalkip, nikah diye bir kutsallari olmadigi icin, size ayni sokaksal sifati yapistirsalar "ifade ozgurlugu" kapsaminda alacak misiniz bunu acaba?

Neva
26-05-2013, 22:50
Öte yandan şu da unutulmamalıdır ki, ateizm bir düşünce ve felsefe olarak dinlerin ve din bezirganlarının karşısındadır ve onları her zaman korkutmaya devam edecektir. Türkiye'de sadece Nişanyan ya da Say gibi toplumsal bilinirliği olan ateistler değil, mahallenizdeki komşunuz, okuldaki sıra arkadaşınız, işyerinizdeki meslektaşınız dahil hiçbir ateist yalnız değildir.

Fazil Say, Sevan Nisanyan vb. taninmis kisiler, gercekte ateist olmalarindan ziyade, farkli(siyasi gorus, kimlik vs.) sebeplerle ortada islenmeye calisiliyor.

Yoksa net uzerindeki pekcok blog vb. urunlerde, bu adamlarin yazdiklarinin cok daha fazlasi mevcut. Siyasi "cadi avi" yani kisaca.

Natürelist
26-05-2013, 23:25
Katiliyorum sayin Bayrak, islam yalniz olarak dünya tarihinin gördügü en radikal ve fasist uygulamaları iceren gaddar din degil, ayni zamanda kiskirtarak bir ölüm makinesinden farki yoktur...

Zaten müslüman degilseniz insan olarak bir degeriniz yok, agzindan yesillik sacanlara gelince, burada da biraz önce gördügümüz gibi "düsünce özgürlügü altinda" verip veristirdi. Ancak hakaret oldugundan dolayi iletiler sanirim cöpe gitmis.

Avrupaya deginecek olursam Avrupa da uyum saglamayadiklari kesim en son sirada bulunanlar bizim türkler ile araplar dir, ki bunun nedeni de zaten biliniyor yani...

Bence bütün dinler yok edilmeli, yok edilmeli derken düsünce ile. Islamin yaptigi gibi silah ile degil, insanlari sokak ortasinda öpüstü birbirini sevmek eylemi yapti diye, satirla saldirarak degil, bu zorbaliktir insanlika bagdasmaz! her gün buna benzer olaylarin arttigini görüyoruz. Ülkeyi yönetenler ortacag tornasindan cikmis kisilerin elindedir...hak hukuk derler aba altinda sopayi gösterirler bunun en büyük örnegi 216 maddesi dir, sanki bu adalet anlayisi kendileri icin yapilmistir.

Dolayisla böyle agzindan yesilligi hic eksik etmeyecek bu güruhlar her zaman var olacaklardir, bunlari yok etmenin recetesi; fikirle savasmaktir ancak hakaret ve seviyeyi düsürmeden...

Diger yerde ise, evet islamdan nefret edilmesinin sebebi de yine kendilerinden kaynaklaniyor, yukarda da belirtigim gibi müslüman degilseniz sizi insan yerine koymazlar, hele bir de ateistim dediginizde cin carpmis gibi yan yan bakarlar...ve gittiginiz de arkanizda ana avrat düz giderler...diyorum ya, bu da islamin insanlara verdigi yesillik hediyesidir.... Yasadigim ülkede hiristiyanlarda böyle bir tepki görmüyorum, ancak her neresi olursa olsun ateist oldugumu da söylemekten cekinmiyorum. Tartistigim inanirlar (müslüman) kendi inanclari hakkinda duymadiklarini ben den duyduklarinda, hani nerede yaziyor derler, izah edip gösterince bir daha da konuyu acmamak icin örtbas ettiklerine sikca sahit olmusumdur...cünkü islamin kendi kaynaklari ile konusurum...kendilerinin üslubu ile degil.

Evet müslümanlar insanligi ögrenecekleri yerine ilk basta kendileri kutsal sandiklari kitabini okumasiyla baslamalidirlar....öyle hocaya, imama, seyhe bilmem neye sormalarina gerek yoktur egerki bir parca akillari var ise digerlerine de gerek yoktur...

Iyi forumlar...

Kozmik Perspektif
27-05-2013, 13:20

http://img402.imageshack.us/img402/7461/97192543935121616072266.jpg

Ateistlere ve diğer özgür düşünürlere galiz küfürler savurduğu halde onların buluşlarını kullanma onursuzluğunda bulunmak siz dincilere çok yakışıyor. :)

Bayrak
27-05-2013, 20:57
Kesinlikle Kendini müslüman gören Müslümandan başkasıyla dostluk yapmaması gereken hele Tanrı allaha inanmayanları bulduğu yerde öldürmesi emredilen müminler Ateist bilim insanlarının buluşlarını kullanmamalı. Sadece bilgisayar falan da değil... hertülü elektirikli eşya ki bunu en başta Tesla'nın alternatif akım ısrarına borçlusunuz samimi müslümanlar kullanmayın, arabaya binmeyin, aşı olmayın, vb.. Ateist, Agnostik ve Deist bilim insanlarının emeklerini kullanmayın.

Muhammedin emrettiği gibi savaşlar için halis atlar hazırlayın, deveyle hacca gidin, kandille aydınlanın.. Yani ortaçağda yaşamış bir bedevi gibi yaşamaya çalışın çünkü örnek insan Muhammed de sizin için güzel örnekler var o örneğe göre ortaçağda yaşayın....

Yada biraz olsun aklınızı kullanmaya çalışarak Ateistlerin başarılarını kullanıp o başarıları ortaya koyan insanları hor görmeye çalışma acizliğine bir son verin.

NOT: Kütüphane linki harika olmuş..:)

Engse Hohol
27-07-2017, 04:07
✔ (https://onedio.com/haber/-akp-sayesinde-ifade-ozgurluguyle-tanistik-diyen-hulya-kocyigit-sosyal-medyanin-gundeminde-775099) Hülya Koçyiğit : AK Parti sayesinde ifade özgürlüğü ile tanıştık !

https://img-s1.onedio.com/id-5951fcdb1420c5f02b07beee/rev-0/w-635/listing/f-jpg-webp/s-e958e16f15ac313052ed511e6f4a3629d8c4979f.jpg

Hülya Koçyiğit'in yanında oturduğu adam, her fırsatta Atatürk'e hakaret eden çakma tarihçi Mustafa Armağan !

Baskoylu
27-07-2017, 06:04
Saygi Deger Dostlar.

Konu Ifade Ozgurlugu iken bir cok yorum ve yorumlarin icinde, Insana Can veren Yaratici ozelligi olan KADIN`a yonelik hos olmiyan kelimelerin kullanilmasi dogru bir yaklasim olmazsa gerek.

Hem Dusunce ve Fikir Ozgurlugunu savunuyor veya savunmaya calisiyoruz, hemde fikir ve dusunce ozgurluklerine karsi cikiyoruz. Ataturk`u elestirmek, yanlislarini mahkum etmek suc veya hakaret sayiliyorsa, Fasist duzenin Cumhuriyetin kurulusundan beri sure gelen IRKCI, MILLIYETCI VE FASIST DUZENIN birer piyonu olmaktan oteye gidemeyiz. Sistemin ve duzenin dayatmalari ile, yassaklari ile, siddet ve baskilari ile zorunlu ogrenme politikalari ile dogru ve gercekler gizlenip, olmiyan ve gerceklerle bagdasmiyan abartili IRKCI VE MILLIYETCILIGI bir afyon gibi beyinlere yerlestirilmesi, basli basina insanlik dusmanligidir.

Ozellikle O..... kelimesi Anaerkil toplumun, Ataerkil toplumu tarafindan lav edilmesinden sonra KADINI asagliyan ve karaliyan bir deyim ve soylemdir.
Erkek yaptigi zaman HOVARDALIK OLUYOR!!!!!! KADIN yapsada yapmasada, Erkek tarafindan tecavuze ugrasada ugramasada, iftira ve karalamalarla yine de O..... DAMGASI YIYOR!!!!!

Erkek yapiyorsa erkekte O..... dur, diyebilme cesaretine sahip olabiliyorsak, Aklin yolu ve vicdanimizla hareket etmis oluruz.

Asil O..... kelimesi Emperyalizm, Kapitalizm ve Her Turden Gericiligin yapisinda var.
Kadina yonelik kullanilan O..... kelimesi kisinin kendisine ayittir. Genel Evlerinde Zorunlu olarak duzen tarafindan calistirilan Kadinlari O..... goren, kisiler oralara ve benzeri yerlere gidiyorlarsa, onlar bin kat daha O.....`durlar, Duzenin kendisi O.....`dur....

Hoslanmadigim ve kullanmadigim kelimeyi bana burada zorunlu olarak kisada olsa aciklamak zorunda oldugumu dusundum.

Saygi ve Insani Sevgilerimle

Vefik Sami
27-07-2017, 11:40
Hem Dusunce ve Fikir Ozgurlugunu savunuyor veya savunmaya calisiyoruz, hemde fikir ve dusunce ozgurluklerine karsi cikiyoruz. Ataturk`u elestirmek, yanlislarini mahkum etmek suc veya hakaret sayiliyorsa, Fasist duzenin Cumhuriyetin kurulusundan beri sure gelen IRKCI, MILLIYETCI VE FASIST DUZENIN birer piyonu olmaktan oteye gidemeyiz. Sistemin ve duzenin dayatmalari ile, yassaklari ile, siddet ve baskilari ile zorunlu ogrenme politikalari ile dogru ve gercekler gizlenip, olmiyan ve gerceklerle bagdasmiyan abartili IRKCI VE MILLIYETCILIGI bir afyon gibi beyinlere yerlestirilmesi, basli basina insanlik dusmanligidir.

Atatürk eleştirilmez değildir. O da nihâyetinde insandır; başarıları olduğu gibi hatâları da olmuştur. Gâzi Paşa'nın eleştirilebilirliği öne sürülürken ortaya konulan istek ve coşkunun bir benzerini; Lenin, Stalin, Mao gibi siyâset önderleri söz konusu olduğunda sergileyebiliyorsak, eleştiri noktasındaki samimiyetimizden şüphe edilmeyecektir. Aksi takdirde, "Cambaza bak" durumu arkasında tam siper vaziyette objektif olmayan bir eleştirel yaklaşım, muhatapları rahatsız eder. Bu arada, birilerini eleştirmek ile onları "düşman" şeklinde niteleyip, hedef göstermek arasında epey kalın bir çizgi mevcuttur. Siyaset analizleri yaparken, münâkaşa edilen husûsu en ince ayrıntısına kadar çözümleyebilen bir zekâ, konu zülf-i yâre dokunduğunda "körler-sağırlar" moduna giriyor ve o "kalın çizgi"yi görmezden geliyorsa tartışarak hiç bir hususu çözemezsiniz.

Bu ülkede kendisini "Atatürkçü" olarak tavsif edenlerin mühim bir kısmı, çakma entelijansiya ve resmi ideolojinin etkisiyle, Gazi Paşa'ya sevgi-saygı duymak ile lider fetişizmi arasındaki farkı idrak edemedi. Muhammed'e yapılan biatın bir benzeri, Mustafa Kemâl'a yapıldı. Hakkâniyete dayanan bir kadirşinaslık oluşmadığı ve her şeye siyaset-menfa'at penceresinden bakıldığı için, Mustafa Kemal bu günlerde gerçek liderlik özellikleri ile bilinemiyor.

Ahlaksız
27-07-2017, 20:12
'AKP Sayesinde İfade Özgürlüğüyle Tanıştık' diyen Hülya Koçyiğit ne saçmalamış diye biraz okuyum dedim ama daha yazının başında şu cümleyi gördüm;
Kendimizi iyi ifade edemediğimizi sanıyorum
Bu insanlar AKIL HASTASI..BU KESİN..%100..
Bunlar tedavi de olamaz..Çünkü bunu kabul etmezler..

Ulan sen kimsin?
Kimsin de 'AKP Sayesinde İfade Özgürlüğüyle Tanıştık' diyebiliyorsun?
Titrin ne senin?
Sanatçı mısın?
Sokayım senin yaptığın sanata..
Sanatçının ''yalaka'' olduğu nerede görülmüş?
Ulan yalakasın işte..Yalıyorsun resmen..Hem de bir ayağın çukurda..
Karı ölecek,ettiği laflara bak..Bari bir laf ettin,sonuna kadar arkasında dur..Yoooo..Anında çark..Kime çekti acaba?!

Hem ifade özgürlüğü var demiş,hem de kendimizi ifade edemiyoruz demiş..Bu nasıl bir akıl hastalığıdır arkadaş?!

Akpden önce neyi ifade etmek istiyordun da,edemedin acaba sanatçı Hülya?
Heee..
Bir düşün bakalım..
Ben şu cümleyi kurmak istiyordum ama kuramıyordum diyebilir misin?
Diyemezsin..

Şimdi madem ifade özgürlüğü var..Ben sana ve senin gibilere küfür etmek istiyorum diyelim..Bana müsaade var mı?Yooo..Anında hapse atarlar beni..!

Senin gibi akıl hastaları yaptıkları açıklamalarla iktidarı yücelterek benim gibilerin hayatına direk müdahale edecek ama ben senin anana sövemeyeceğim öyle mi?
Bu haksızlık değil mi?

Geçen birini hapse attılar..Sebep..Atatürk'e küfür..Bu çok yanlış..İfade özgürlüğünün olduğu bir toplumda bu olur mu sanatçı Hülya?OLMAZ..
Bu ülkede ifade özgürlüğü olsaydı,birileri Tayyip'e,birileri de Atatürk'e küfredebilmeliydi ama ikisine de edemezsiniz..Anında hapse atarlar..Belki hapiste tecavüz de ederler..
Başka bir şey daha..Ben birkaç yıl önce diyanete mail attım..''Ezandan rahatsızım,biraz sesini kısın'' dedim..Diyanet bana ''seni bu ülkede yaşattığımıza dua et'' dedi..
Diyanete küfretmedim,nazikçe ezanın sesi çok yüksek diye kendimi ifade ettim Hülya..Anlıyor musun beni yalaka karı?
Diyanet resmen benim ağzıma sıçtı..!
Bu mu senin övdüğün ülke?

Ahlaksız
28-07-2017, 00:26
Yukarıdaki mesajımın yüzünden bir Müslüman rahatsız olmuş..Hesap açıp bana özelden mesaj yazmış..Ezanın sesi yüksek olmak zorundaymış..Dua etmeliymişim ki,beni bulup ağzıma sıçmamışlar..
Gördün mü Hülya?
Ezanın sesi çok dediğim için,beni bulacaklarmış,sonra nokta nokta koyacaklarmış bana..
:)

kartopu
28-07-2017, 10:38
Devlette hukuki boşluk varsa bunu doldurmak isteyen birileri çıkacaktır Bu coğrafyada en fazla efe çete Osmanlının son dönemlerinde çıktı çünkü devlet ülkeyi denetleyemiyor eşit hukuk götüremiyordu.
Cumhuriyet dönemindede 1990 2000 yılları arasında bu tür faaliyetler vardı mafya jitem TİT gibi örgütler devlet adına iş yapar oldu.

Bu günde devlet adalet yaratamıyor ve Devletin işini üslenenler çoğalıyor.
Ezanın sesi niçin 15 temmus 2016 dan sonra yükseltildi daha önceleri ezan sesi duyulmazmıydı.Bunu düşünen kişi bunu kendine sorar. Ezan birilerinin probaganda aracı olarak mı kullanılıyor yoksa bu ülkede başka bir din örgütlenmesi yapılıyorda bu mu engellenmek isteniyor ezanla kime baskı yapılmak isteniyor.

İşte bunu sormayanlar hatta düşünmeyenler kandini devlet yerine koyup ceza kesiyor.
Bunu 1980 ler de Atatürk adı altında yapıyorlardı şimdi din adına.1990 lardada derin devlet adına. Devlette boşluk yaratmayacaksın birileri o boşluğu doldurur.

kartopu
28-07-2017, 11:02
'AKP Sayesinde İfade Özgürlüğüyle Tanıştık' diyen Hülya Koçyiğit ne saçmalamış diye biraz okuyum dedim ama daha yazının başında şu cümleyi gördüm
-------------------------------------
Hülya Koçyiğit bu ülkeye çok şey katmış olan bir sanatçı o her zaman sağcı olmuştur ama bu ülkeye emeği de çoktur.
Bu sözü hangi tarihte söyledi bilmiyorum ama 2002 ve 2008 arası söylemişse haksız sayılmaz. Geçekten o tarihlerde AKP bu ülkeye iyi şeyler yaptı özgürlükler kısmi de olsa eskisinden iyi idi Komünist (2001) adı altında parti bile engelsiz çalışıyor oldu Liberaller kendini ifade edebildi Kürtler de öyle
Ama Hülya Koçyiğit bu günlerde bunları söylüyorsa muhakkak ya korkuyor ya beklentileri var demektir.2002 ile 2008 arası bu ülke Avrupa ülkeleri ayarında özgürlüklere sahip di . Ayrıntılar girmezsek 2002 2008 arası unuttuğumuz demokratik seçenekler vardı.

Elbette bunu iyi analiz edebilecek kişiler yapılanların içinde hilelerin olduğunu ve devletin samimiyetini sorgular ama Hülya Koçyiğitin bu kadar derin bilgisi olduğunu sanmıyorum.

Hülya hanım bu günlerde kanserle uğraştığını okuyoruz Buradan kendisine geçmiş olsun dileklerimde bulunurum.