Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-05-2013, 23:19
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Ateistlerin İfade Özgürlüğü Yok!

Türkiye'de ateistlerin maruz kaldığı haksızlıklar bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız basın açıklamasıyla da protesto ettiğimiz Fazıl Say'a verilen cezanın ardından, bu sefer de yazar Sevan Nişanyan blog sayfasında Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle 13.5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Üstüne üstlük, bu ceza para cezasına da çevrilemiyor.

Sevan Nişanyan'ın mahkemeye konu olan ifadeleri anladığımız kadarıyla şunlar: "...Bundan yüzlerce yıl önce Allah ile kontak kurduğunu iddia edip bundan siyasi, mali ve cinsel menfaat temin etmiş bir Arap lideriyle dalga geçmek nefret suçu değildir”. Bununla beraber Nişanyan'ın davaya ilişkin savunmasında (-//nisanyan1.blogspot.fr/2013/05/muhammed-vs-nisanyan-davasnda-son-durum.html#!/2013/05/muhammed-vs-nisanyan-davasnda-son-durum.)değindiği beyanların altına imzamızı attığımızı da duyururuz: "eğer Muhammed’e ilişkin bu olguları ifade etmek isteyenler varsa, bunun onların en doğal hakkı olduğunu ve bu hakkın tecavüzkâr kişi ve zümrelere karşı kamu eliyle korunması gerektiğini belirttim."

Öte yandan, bugünlerde AKP yöneticisi Mahmut Macit bakınız ateistler için ne tür sözler sarfediyor: “kişiliği bozuk ateist geçinen ruh hastası tiplerin ülkemde halen dinime küfretmesi kanıma dokunuyor. tecavüze uğramış bu tipler yok edilmeli”. Ayrıca şunu da diyor: "Irkçılık faşizm ateizm ruh hastalığıdır...". Yani ateizmi ırkçılık ve faşizmle bir tutuyor ve alışık olduğumuz bir şekilde ateistlere ruh hastası diyor - sanki ruh hastası olmak faşist olmakla birmiş gibi.

Bizler, birkaç ay önce Adnan Oktar hakkında, dinsizlere, ateistlere, evrimcilere ve materyalistlere yönelik hakaretleri nedeniyle savcılığa suç duyurusunda da bulunmuştuk. Savcılık ise bu ifadelerde hakaret ve tahrik olduğunu kabul etmekle beraber, bunun ateistler için gerçek ve yakın bir tehlike oluşturmadığı ve ateizmin bir din değil bir felsefi görüş olduğu gerekçesiyle bu ifadelerin suç teşkil etmediğine kanaat getirmiş ve takipsizlik kararı vermişti.

Halbuki ateistler felsefi görüşleri sebebiyle değil, dinsel konularda toplumun geri kalanından farklı düşünmeleri sebebiyle hedef alınmaktadır ve bu davalarda kullanılan yasa maddesinin (TCK 216. madde) amacı belli bir dini korumak değil, dinsel konulardaki inanç farkları sebebiyle toplumun bir kesiminin ayrımcılığa uğramasına engel olmaktır. Dolayısıyla, bu kanun maddesinin ateistler aleyhine kullanılması aslında kanunun ruhuna aykırıdır, çünkü kanunun asıl koruması gereken şey ateistlerin, Alevilerin ve gayrımüslim vatandaşların maruz kaldığı türde haksızlıklardır. Çünkü yakın ve gerçek bir tehlike eğer varsa, İslam dinine inananlar için değil, inanmayanlar için vardır.

Eğer ateistlere yapılan hakaret ve haksızlıklar, ateistler için yakın ve gerçek bir tehlike oluşturmadığı gerekçesiyle suç kabul edilmiyorsa (ki aslında tehlike oluşturmaktadırlar, çünkü sıkça rastladığımız, oruç tutmayanların dayak yemesi ya da evrim teorisini öğreten öğretmenlerin baskılara maruz kalması gibi vakalar, toplumda ateistler aleyhine edilen bunca sözden güç alan eylemlerdir), o zaman Fazıl Say'ın, Sevan Nişanyan'ın ya da internetteki blog sayfalarında yazdıkları sebebiyle mahkum edilen onca ateistin sözlerinin inanırlar açısından yakın ve gerçek bir tehlike oluşturduğu nasıl iddia edilebilir?

Öte yandan şu da unutulmamalıdır ki, ateizm bir düşünce ve felsefe olarak dinlerin ve din bezirganlarının karşısındadır ve onları her zaman korkutmaya devam edecektir. Türkiye'de sadece Nişanyan ya da Say gibi toplumsal bilinirliği olan ateistler değil, mahallenizdeki komşunuz, okuldaki sıra arkadaşınız, işyerinizdeki meslektaşınız dahil hiçbir ateist yalnız değildir.

Bu bağlamda, ortadaki hukuki ve düşünsel çarpıklık ve çifte standarda tüm toplumun dikkatini çekmek istiyoruz.

Bir Grup Ateist

Adnan Oktar Suc Isliyor

-ateistler @ icloud. com-
23 Mayıs 2013

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 25-05-2013, 00:27
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Akp'nin tanıtım/medya başkan yardımcılığını yapan bir yöneticisi “kişiliği bozuk ateist geçinen ruh hastası tiplerin ülkemde halen dinime küfretmesi kanıma dokunuyor. tecavüze uğramış bu tipler yok edilmeli” diyor..

Türkiye'de yaşayan,Muhammed/İslam hakkında menfi sözler söylediği için hapis yatacak olan bir ateist ise,Akp'li dönem için aynen şunları söylüyor;

TÜRKİYE'NİN BUGÜN 11 YIL ÖNCESİNE ORANLA HER AÇIDAN DAHA İYİ VE DAHA ÖZGÜR BİR ÜLKE OLDUĞU KANISINDAYIM..

Gel de kafayı sıyırma
Alt 25-05-2013, 01:32
Bayrak Bayrak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

İslama inanmıyorum, saygı duymuyorum, muhammedi sevmiyorum, islami değerlerin hepsi benim için değersiz. İslamın eleştirilmesine bile tahammül edemeyen müslümanları da sevmiyorum. Kabden tiksiniyorum, camilerden rahatsızım.

İslamdan ülkemin ve ulusumun kurtuluşu için fikri mücadelenin herşeye rağmen sabırla sürdürülmesi taraftarıyım ve kendi çevremde sabırla bunu sürdürüyorum. İslamın bütün ilkel ve çağdışı yönlerini çevreme bıkmadan usanmadan anlatıyorum. Anlatmaya da devam edeceğim.

Eninde sonunda bu ilkel din yenilgiye uğrayacak çünkü bilim ve teknoloji din denen yalanlar yumağını eninde sonunda bitirecek. Hele islam gibi ortaçağ arap putperesliğinden başka birşey olmayan bir din bilgi çağında fazla yaşayamaz.
Alt 25-05-2013, 01:51
balyapan balyapan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bayrak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İslama inanmıyorum, saygı duymuyorum, muhammedi sevmiyorum, islami değerlerin hepsi benim için değersiz. İslamın eleştirilmesine bile tahammül edemeyen müslümanları da sevmiyorum. Kabden tiksiniyorum, camilerden rahatsızım.

İslamdan ülkemin ve ulusumun kurtuluşu için fikri mücadelenin herşeye rağmen sabırla sürdürülmesi taraftarıyım ve kendi çevremde sabırla bunu sürdürüyorum. İslamın bütün ilkel ve çağdışı yönlerini çevreme bıkmadan usanmadan anlatıyorum. Anlatmaya da devam edeceğim.

Eninde sonunda bu ilkel din yenilgiye uğrayacak çünkü bilim ve teknoloji din denen yalanlar yumağını eninde sonunda bitirecek. Hele islam gibi ortaçağ arap putperesliğinden başka birşey olmayan bir din bilgi çağında fazla yaşayamaz.
bu yazdıklarınız 'ateistlerin ifade özgürlüğü yok' başlığına bayağı ters düşmüş.
bence,kininiz yerine mantığınızı satırlara dökerseniz seviniriz.
Alt 25-05-2013, 02:07
Bayrak Bayrak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Kin değil benden nefret edenden nefret ettiğimi dile getirdim sadece..

Etki-Tepki
Alt 25-05-2013, 11:58
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

balyapan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu yazdıklarınız 'ateistlerin ifade özgürlüğü yok' başlığına bayağı ters düşmüş.
bence,kininiz yerine mantığınızı satırlara dökerseniz seviniriz.
Ateistler sadece sanal ortamda rahat olabiliyorlar..Burada da sürekli müslümanların saldırıları/tehditleri ile uğraşıyorlar..

Ateistler mantıklı olsun ama müslümanlar kafa kessin..Oh ne güzel Dünya..!
Alt 25-05-2013, 14:16
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Ateistlerden sonra zaten sıra Ilımlı Müslümanlara geldi. Artık onlara da rahat yok.

İstanbul'un Göbeğinde Polis Molla İş Birliği

arkadaşımla birlikte Galata Kulesi civarındayım. İnsanlar banklarda oturuyorlar. Çay içen de var, bira içen de, şarap içen de... Bir zabıta ve polis grubu ortama teşrif ettiler. İnsanları sert bir dille uyarıp atın o işkileri, yasak kardeşim falan diyorlar. Genç bir arkadaş itiraz etti. Bu içkiyi alamazsınız dedi. Polis "yasak" dedi. "Aileler geçiyor burdan diye ekledi." Genç bey de, bize yasak da şunlara yasak değil mi dedi. Yolun bu tarqafından aileler geçiyor da diğer tarafından geçmiyor mu diye de ekledi. O sırada karşı masaları gösterdi.(Aradaki mesafe yaklaşık 2 metre). Oradaki bir restorantın masaları bizim bulunduğumuz yerden daha da sokak içindeydi. Köşede de değilş bildiğin sokak ortasında insanlar masalarda şarap ve bira içiyorlardı. Polis bu şoku atlatamamışken, çay içen 30 lu yaşlarda bir adam, ben bu arkadaşların burada içmesinden şikayetçi değilim dedi. Kim şikayetçiyse söylesin dedi. Kimseyi rahatsız etmediler dedi. Ayrıca bunu söyleyen adam eşiyle oturuyordu. Yani polisin söz ettiği ailelerdendi. Ben de bu konuşmalara artık dayanbamadım, ve polise o gelmeden onca burda huzurlu olduğumuzu fakat polisin gelince huzurumuzun bozulduğunu söyledim. çevredeki insanlar da katılınca polis bozuldu. İşte bu anda "sakallı adam" devreye girdi. Polislerin arkasında bekleyen sakallı adam bırakmıyorlar mı? ben o zaman elemanları arayım da bırakmıyorlar mı görelim dedi. Ve linç edilmekten korkan gençler ortamı terkettiler.

http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/art...slumanim-23317
Alt 26-05-2013, 14:45
ifade ifade isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

"Bütün ateistler ****** çocuğudur."

Böyle bir ifadeye özgürlük isteyen ateist var mı?
Alt 26-05-2013, 14:47
ifade ifade isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart "Ateistlerin İfade Özgürlüğü Yok!" Konusundan

İfade özgürlüğünden yakınanların "o r o s p u" sözcüğünü sansürlemelerine ne demeli peki?
Alt 26-05-2013, 16:39
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

ifade´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Bütün ateistler ****** çocuğudur."

Böyle bir ifadeye özgürlük isteyen ateist var mı?
Umarım terbiye sınırlarını aşmadan yazarsınız.

Böyle bir özgürlük hukukta var ve AKP tarafından uygulanıyor.

En son müzik yapımcısı Erol Köse Twitter'da attığı "O. çocuğu BDP'liler" ifadesi nedeniyle hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve hakaret'ten suç duyurusunda bulunulmuş ama Ankara Savcılığı takipsizlik kararı vermişti.

Gerek Fazıl Say, gerekse Nişanyan Müslümanlara "O. çocuğu" gibi bir ifadede bulunmadılar. Hoş bulunmuş olsalardı bile yukarıdaki örnekte olduğu gibi takipsizlik kararı verilmesi lazım gelecekti.

Bu anlamda böylesi çirkin bir ifade eğer öbür taraftansanız maruz görülür ve ceza işlemine tabi tutulmaz ama yandaşsanız hakkınızda çifte standartlı bir hukuk uygulanarak suçsuz çıkarılırsınız.

Nitekim bu mesele sadece Ateist dindar meselesi değildi. Ateistlerin sadece ateistlere özel hakları yoktur, hepsi tek bir haktır, insan haklarıdır ve ifade özgürlüğüdür.

AKP yandaşlarına ise her türlü ifade özgürlüğü var. En son yine hakaret edip Alevileri, Hıristiyanları ve Musevileri sapkın ilan eden 'Din Kültürü' öğretmenine soruşturma açılması için gerekli suçların sübut etmediği, bu nedenle öğretmen hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığı belirtilerek soruşturma kapatıldı. Bu ülkede ne zaman Alevi'ye Hristiyan'a veya başka birine küfür ve hakaret eden biri yargılandı ki? Gücünüz ancak ateistlere ve diğer azınlıklara yetiyor.

Önerilen Siteler