Orijinalini görmek için tıklayınız : Iddia kosesi
Pesimist89
22-03-2013, 23:00
Evet Tanrı her şeyi bilir.Beni yaratmadan önce de benim hakkımda her şeyi biliyordu.Ama bana müdahalesi yoktu.Bilmek ve yönlendirmek ayrı şeyler.İrade nedir ? Seçmen gereken bir sürü yol varken sen birini seçersin.Ama yolu seçen sensin....
Evet Tanrı her şeyi bilir.Beni yaratmadan önce de benim hakkımda her şeyi biliyordu.Ama bana müdahalesi yoktu.Bilmek ve yönlendirmek ayrı şeyler.İrade nedir ? Seçmen gereken bir sürü yol varken sen birini seçersin.Ama yolu seçen sensin....
Tanrı daha seni yaratmadan trilyonlarca yıl önce bile senin alacağın her kararı biliyordu, sen yaratılmadan önce bile seçeceğin her şey belliydi. yol diyorsun, işte tanrı seçeceğin her yolu biliyordu daha sen yaratılmadan çok çok önce
Pesimist89
22-03-2013, 23:10
Tanrı daha seni yaratmadan trilyonlarca yıl önce bile senin alacağın her kararı biliyordu, sen yaratılmadan önce bile seçeceğin her şey belliydi. yol diyorsun, işte tanrı seçeceğin her yolu biliyordu daha sen yaratılmadan çok çok önce
Evet bunun benim açımdan bir zararı var mı ?
Evet bunun benim açımdan bir zararı var mı ?
Senin seçme şansın yok, yani sen isteyerek bu coğrafyada doğmadın, bu coğrafyada doğmana neden olacak şartları tanrı yarattı.
Tanrı senin 80 yaşına geldiğinde hangi dakika su içeceğini dahi biliyor, sen ne kadar uğraşırsan uğraş bunu değiştiremezsin, yani cehenneme veya cennete gideceğin sen daha yaratılmadan trilyonlarca yıl önce biliniyordu ( zamanı boşuna kullanmayalım, sonsuzun başlangıcından beri ki sonsuzun başlangıcı yoktur)
http://www.youtube.com/watch?v=_5cxfh3i9J8&list=UUJCgiJJ4lnfR2foNVymdU7w&index=62
Pesimist89
22-03-2013, 23:21
Şu konuda anlaşamıyoruz seninle ; Tanrı her şeyi biliyor evet şuan sana bu yazıyı yazacağımı dahi biliyordu.
"Coğrafya kaderdir." diye bir söz vardı..Kader yolun tamamı değil sadece yol ayırımlarını verir. diyor Şems de..
Tanrı'nın benim seçimlerimi ezelden bilmesi ile benim seçimlerimi O'nun seçmesi zaten mantıksızlık olur.Bilmek ile seçmek farklı şeyler.
Şu konuda anlaşamıyoruz seninle ; Tanrı her şeyi biliyor evet şuan sana bu yazıyı yazacağımı dahi biliyordu.
"Coğrafya kaderdir." diye bir söz vardı..Kader yolun tamamı değil sadece yol ayırımlarını verir. diyor Şems de..
Tanrı'nın benim seçimlerimi ezelden bilmesi ile benim seçimlerimi O'nun seçmesi zaten mantıksızlık olur.Bilmek ile seçmek farklı şeyler.
Videoyu izledin mi?
Pesimist89
22-03-2013, 23:25
Video biraz önce hata veriyordu ama şimdi açılıyor 1 saat sonra kısmet olursa buradayım.O zaman izlerim :)
Video biraz önce hata veriyordu ama şimdi açılıyor 1 saat sonra kısmet olursa buradayım.O zaman izlerim :)
Peki dostum :)
kasarsis
23-03-2013, 02:49
her şeyi bilen tanrı insanları yaratıp cezalandırıyorsa (yaratmadan önce her şeyi biliyordur değil mi?) iyi bir tanrı mıdır?
her şeyi bilen tanrı insanları yaratıp cezalandırıyorsa (yaratmadan önce her şeyi biliyordur değil mi?) iyi bir tanrı mıdır?
İyi bir noktaya değindin, üzerinde saatlerce düşünüp, tek başına insanı dinden kurtarabilecek bir fikir.
Sayın Neva , Cumayagittimgelicem ;
Evet onları da benim Allah'ım yarattı.Ve dünde aynı konudan bahsettik ve irade dedik.Seçimlerimizde özgürüz.
"Kader, hayatımızın önceden çizilmiş olması demek değildir. Bu sebepten 'ne yapalım kaderimiz böyle' deyip boyun bükmek cehalet göstergesidir. Kader yolun tamamı değil sadece yol ayırımlarını verir. Güzergah bellidir ama dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir. Öyleyse ne hayatın hakimisin, ne de hayat karşısında çaresizsin." -Şems-i Tebrizi-
Dün de yazmıştım her şey kişinin kendi ellerindedir.
Sayin Pesimist89;
Evet dun de yazistik sizinle. Ben kendim secerim, secme ozgurlugum var dediniz.
Bugun de buradaki arkadaslari orneklediniz, ben de minvalinde size soru sordum dogal olarak.
Oyleyse ortada uc secenek kaliyor.
-Siz benim hur iradem var, ben kendim secebilirim demektesiniz.
-Iman etmis oldugunuz Allah, gonderdigi kitabinda, irade yalniz bana aittir, istedigimi muhurlerim, istedigi muhurlemem diyor. Herseyi ben yarattim diyor.
Hatta iddia da ediyor diyor ki; Sen, senin icin hangi kotunun iyi, hangi iyinin kotu oldugunu bilemessin, cunku buna uygun irade (bilissel anlamda )kul'a verilmiyor. (yani kul'un Allah'i adiliyet, hayir, ser acisindan, yonlendirmek gibi bir luksu yok sonucta)
-Fakat siz buna ragmen, hayir kisiler din degistirir, secimlerinde ozgurdur demektesiniz, ama bu onlarin, sizin inanciniza gore Allah tarafindan yaratildigini da degistirmiyor.
Ki Allah'inizda bunu kitabinda dogruluyor, ben muhurlerim veya muhurlemem seklinde.
Ve bu durumda hala sordugum soru acik kaliyor, sizin inanciniza gore hanginizin iradesi dominant?
Sizin kul olarak sahsi iradeniz mi?
Yoksa Allah'in kendine yonelik iradesi mi ?
Once bu soruma net olarak cevap alabilirsem sevinirim, daha sonra "kader" kavramini da tartisiriz ayrica.
Bu başlığı açana söyle bu sitemlerini..Benim senin inancınla bir ilgim yok.Bizim sürümüzden koyun eksilse bile senin sürüne katılır ne fark eder ki :)) Sürü psikolojisi her yerde...Bu başlık bence de saçma.Kimse kimseyi bir şeye inandırmak zorunda değil.Kaldı ki irade var.Serbestsin.
Ve bundan sonra rica edeceğim tartışmak isteyen arkadaşlar varsa ; Neva,Sesli,Olimpiyat gibi saygı çerçevesinde tartışmayı bilsin.Aksi takdir de muhatap dahi kabul etmiyorum seviyesiz insanları.[/QUOTE]
Hadsizliginizi bu kadar goze sokmak zorundamisiniz?
tek satirinda adiniz geciyormu sahsiniza yazilmis gibi alip ardindan saygi dersi verme curretinde bulunuyorsunuz?
Diger sorulari gormezden gelip had bildirme yontemine giristiginize gore soyleyecek sozunuz kalmamis.
Baskalarina saygi ogretmenligi yapmak yerine siz siz olun hadsizlige basvurmayin. Alumallah cikar biri kalemi ile size gokteki yildizlari saydirir
Neyse ilginc kisilikler iste.
Soru soruyoruz fikihcilar biliyor ya cevabi.
Soru soruyoruz ilahiyatcilara diyanete sor.
Nikahsiz kadinlarin islam propagandasi yasakmi diyoruz. Bize ask masali anlatiyorlar.
Cok keyifli mevzular.
Herseyi bilen tanri, insanlari yaratip odullendiriyorsa,(yaratmadan once herseyi biliyor zira) kotu bir tanri midir?
Bu başlığı açana söyle bu sitemlerini..Benim senin inancınla bir ilgim yok.Bizim sürümüzden koyun eksilse bile senin sürüne katılır ne fark eder ki :)) Sürü psikolojisi her yerde...Bu başlık bence de saçma.Kimse kimseyi bir şeye inandırmak zorunda değil.Kaldı ki irade var.Serbestsin.
Ve bundan sonra rica edeceğim tartışmak isteyen arkadaşlar varsa ; Neva,Sesli,Olimpiyat gibi saygı çerçevesinde tartışmayı bilsin.Aksi takdir de muhatap dahi kabul etmiyorum seviyesiz insanları.
Pardon, merak ettim, siz bu basliga, ne amacla katilim gostermistiniz acaba?
Veya iman ettiginiz Allah, size iman, inanc ve kitap hakkinda soru soruldugunda yuzunuzu eksitmenizi mi emrediyor?
Malum peygamberinize dahi bu konuda uyari veriliyor.
Kaldi ki, sayin ESTER, ortaya bir elestiri yapmis, soru sormus ve saygi cercevesi disina cikan birsey yazmamis.
Mesajla düellovari bir teklif gelince yazmak elzem oldu :)
Benim bu konudaki fikrim şu linkte
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=477326&postcount=221
Gelen cevap şu
Sayın Şubat ;
Ben ayetleri parayla satan ilahiyatçıları ilahiyatçı olarak kabul etmiyorum.Eğer dediğiniz doğruysa on binlerce ilahiyatçının tek amacı para..Sizce bu mantıklı mı ? Bana hangi ayeti yanlış yorumladıklarını örneklendirirseniz sevinirim.
Okuduğunu anlamamak mı denir yoksa bilerek çarpıtmak mı ?
Tek bir satır gösterir misiniz koyulaştırdığım kısımla ilgili ?
İşte buna kotarma çabaları denir. Sizin yaptığınızın tek tanımı budur.
Yoksa kendinizi kötülüğe karşı savaş veren son mohikan mı sanıyorsunuz ? (mohikan benzetmesinden hakaret aramayın, övgü tanımıdır bana göre )
Yel değirmenleri olmasın karşınızdaki ?
Geçen Halamın cenazesine gittim, adamlar ölüm üzerinden din pazarlıyor resmen, ve cenaze bitişinde 50 lira harçlık aldı imam, hiç yüzü de ekşimiyor, hiç itiraz etmedi alırken, ışık hızıyla alıp cebine attı.
Pesimist89
24-03-2013, 00:58
Şubat ;
Okuduğunu anlamamak veya karşı tarafın yazdığının iki yorumu olabileceğini de gösterir :
"Alimlerle ilgili diyecek bir şeyiniz var mıdır ? Kuranda para karşılığı ayetlerimi satmayın der. Siz de sürekli biçimde ilahiyatçıları örnek gösteriyorsunuz. Bu durumda ilahiyatçılar dini kuralları bozmuş olmuyorlar mı ? "
Bu sorunuzu ben maaş aldıkları dinde kasten ayetleri yanlış yorumlayan,yumuşatan veya çarpıtan ilahiyatçılardan bahsettiniz diye yorumladım.Kaldı ki böyle insanlar mevcut.Ve cevabım bilginiz dahilinde.
Ama siz özelde sorunuzun benim anladığım gibi olmadığını yanılmıyorsam bu işten maaş alan insanları kastetmişsiniz.Ona da cevap basit mantıken bu insan meslek olarak dini anlatmayı seçtiyse bu konuda ilim yapmalı,yorumlamak için geniş bir yelpazede değerlendirmeli olayları.Bu insan meslek olarak ilahiyatı seçtiyse bu işten para kazanması son derece insanidir.Kaldı ki camilerdeki imamlar olsun,diyanet,müftülük(Alo Diyanet bile var) olsun oraya gidip kafanıza takılan bir soruyu sorduğunuzda sizden ücret talep ederler mi ? O zaman satmaktan bahsedebilirsiniz.
İmam nikahı kıyınca, cenazede, mevlitte ve bunun gibi değişik dini etkinliklerde verilen parayı afiyetle cebe indirdiklerine şahit oldum.
Pesimist89
24-03-2013, 01:09
Ve bundan sonra rica edeceğim tartışmak isteyen arkadaşlar varsa ; Neva,Sesli,Olimpiyat gibi saygı çerçevesinde tartışmayı bilsin.Aksi takdir de muhatap dahi kabul etmiyorum seviyesiz insanları.
tek satirinda adiniz geciyormu sahsiniza yazilmis gibi alip ardindan saygi dersi verme curretinde bulunuyorsunuz?
Diger sorulari gormezden gelip had bildirme yontemine giristiginize gore soyleyecek sozunuz kalmamis.
Baskalarina saygi ogretmenligi yapmak yerine siz siz olun hadsizlige basvurmayin. Alumallah cikar biri kalemi ile size gokteki yildizlari saydirir
Nikahsiz kadinlarin islam propagandasi yasakmi diyoruz. Bize ask masali anlatiyorlar.
Cok keyifli mevzular.[/QUOTE]
Bu başlıkta 24 sayfada bir sürü yorum yapıp da 24. sayfadan sonra patlama yaşarsan ben de sana cevap verme gereksinimi duyarım.Sana tavsiyem otur baştan oku bütün yazılanları hadsiz kimmiş gör.Benimle geçen hangi tartışmada cevap alamadın ? 24 sayfa boyunca bir şey demeden tartışıp sonradan size ne bizim inancımızdan,sürünüzden bir koyun vs.. dersen olmaz.Onu en başta yazacaktın,kaldı ki bu konuda bir hata varsa mutlaka bir moderatör bunu görür.
Neva ' da demiş ki ;
Siz ne amaçla katılım gösterdiyseniz bende o amaçla katılım gösterdim.Ben seviyesiz derken Ester'den bahsetmedim.Ben nasıl üstüme alındıysam o da üstüne alınmış olacak...
Pesimist89
24-03-2013, 01:12
İmam nikahı kıyınca, cenazede, mevlitte ve bunun gibi değişik dini etkinliklerde verilen parayı afiyetle cebe indirdiklerine şahit oldum.
Bende bir çok müslüman doktorun "bıçak parası" almadan ameliyat bekleyen hastayı ameliyat etmeyip süründürdüğüne şahit oldum.Bıçak parası diye bir şey var mı kanunda ya da hangi vicdan razı olur parası olmayan bir hastayı süründürmeye ? Vicdan,vicdan...
Bahsettiğin günümüzde adet haline gelmiş.Sen hocanın cebine ister 5 lira,ister 100 lira istersen hiç koymazsın.Hocanın senden bir talebi yoktur.Verileni de alır o ayrı konu..:)
Başka bir yanlışla bir diğer yanlışı haklı çıkarmaya çalışmak ne kadar doğru?
Ne adeti? sen zaten maaşını alıyor görevini yapıyorsun, zaten yaptığın iş için para alıyorsun, orada dini bir ayin düzenliyorsun, sana para verilse dahi kabul etmemen gerekir, çok bağnazca.
Diyanete bağlı imamlar devletten maaş alıyor. Lise mezunu imamlar, müezzinler ve Kuran kursu öğreticileri 2012 yılına göre 1609 TL, uzman imamlar 1975 TL ve baş imamlar 1902 TL aylık alıyorlar. Örneğin buna benzer bir ilk okul öğretmeninin aylık almasına rağmen öğrenci velilerinden eğitim etkinlikleri için üstüne para bağışı veya hediye aldığını düşünün. Bu öğretmenin öğrencilere eşit davranacağından, daha çok bağış yapan velilerin öğrencilerine daha iyi karne notu vermeyeceğinden emin olabilir misiniz? Demek ki burada açıkça bir yolsuzluk ve usulsüzlük var. Bu durum suistimale izin veriyor ve kapı açıyor. Maalesef imamlar da sadece normal bir insan, onların diğer insanlardan daha namuslu ve adil olacaklarının garantisi yok.
Cok keyifli mevzular.
Bu başlıkta 24 sayfada bir sürü yorum yapıp da 24. sayfadan sonra patlama yaşarsan ben de sana cevap verme gereksinimi duyarım.Sana tavsiyem otur baştan oku bütün yazılanları hadsiz kimmiş gör.Benimle geçen hangi tartışmada cevap alamadın ? 24 sayfa boyunca bir şey demeden tartışıp sonradan size ne bizim inancımızdan,sürünüzden bir koyun vs.. dersen olmaz.Onu en başta yazacaktın,kaldı ki bu konuda bir hata varsa mutlaka bir moderatör bunu görür.
Neva ' da demiş ki ;
Siz ne amaçla katılım gösterdiyseniz bende o amaçla katılım gösterdim.Ben seviyesiz derken Ester'den bahsetmedim.Ben nasıl üstüme alındıysam o da üstüne alınmış olacak...[/QUOTE]
Forumu germemek adina bu laf ebeliginizi ben gormemezlikten geliyorum. Ama basligi ikuyan uyeler mutlaka goruyordur.
Pesimist89
24-03-2013, 01:37
Talep eden o değil versen de vermesen de o töreni nikah olsun,cenaze olsun yapmak zorunda.Parayı alması dini satması anlamına gelmez.Her şey bakış açısı işte..Sen parayı versen de vermesen de bu adam bu töreni yönetiyorsa burada bağnazlıktan bahsedemezsin.Bu yıllardan beri gelen bir adetmiş.Biz çok konuşurduk bu konuda.Eskiden cenaze namazını kılan herkese para dağıtırmış ölünün yakınları.Bunu ortaya çıkaran bizim insanımız.İslamda 40 çıkması,mevlüt okunması gibi bir zorunluluk var mı ? Yok . Bunu adet haline getiren bizim toplumumuz.Kuran'ı abdestli olarak okumak Osmanlı'dan gelen bir adet.
Nasıl ki bunlar zamanla kalıplaşmış,hocaya para vermekte aynen öyle olmuş.Bu insanın senden bir talebi olmadığı sürece işini yapması onun zaten niyetini belli eder.Senden para bekliyorsa o zaman sorun vardır.
Pesimist89
24-03-2013, 01:38
Aynen Ester ;)
Özel kuran kurslarına ne demeli
Pesimist89
24-03-2013, 01:42
Kimse gitmek zorunda değil.Diyanet ücretsiz olarak insanlara Kuran kursu verirken özele gitmek tercih meselesi.
Ayet satmak meslek mi olmuş ? Bunu kuran yasaklamıştır. Siz halen meslekten bahsediyorsunuz. Ayetlerimi para karşılığı satmayın demek, ayetlerim üzerinden para kazanmayın demektir. Meslek olarak din imamlığı, ilahiyatçılık yasaktır. Neyi kotarmaya çabalıyorsunuz ?
Halen diyanet ücretsiz kuran dersi veriyor diyorsunuz. O adamlar ders vermek için devletten para almıyor mu ? Kapılarının önünü süpürdüğü vs. için mi para alıyor yoksa kuran dersi verdiği için mi ?
Pesimist89
24-03-2013, 01:49
Kotarmak diye tutturmuşsun hayırlısı bakalım...Şimdi de son yazdığını araştırdım aynı benim dediğimden bahsediyorlar buyur oku zahmet olmazsa.Eğer olacaksa ilahiyatçılık ayetleri satmak değildir.
http://www.sorularlaislamiyet.com/article/14496/allah-in-ayetlerini-az-bir-menfaat-karsiliginda-satmayin-ayeti-nasil-anlasilmalidir-kur-an-ayeti-yazan-kitap-ve-levhalari-yazip-satmak-caiz-degil-midir.html
Pesimist89
24-03-2013, 01:51
"Ayetlerimi az bir karşılık ile satmayın." mealindeki ifade, Allah'ın yüce ve kutsal kitabını ve dinini kişisel ve maddî çıkarlar için kullanıp yanlış yorumlayanlara, haramları helâl, helâlleri haram göstermeye kalkışanlara karşı kesin bir uyarı mahiyetindedir. "
"Alimlerle ilgili diyecek bir şeyiniz var mıdır ? Kuranda para karşılığı ayetlerimi satmayın der. Siz de sürekli biçimde ilahiyatçıları örnek gösteriyorsunuz. Bu durumda ilahiyatçılar dini kuralları bozmuş olmuyorlar mı ? "
Sayin Pesimist89;
Iyi guzel soyluyorsunuz ancak, "Ateist'in kestigi kurban caiz degildir" diye fetva cikarabilen bir yapilanmanin, Kuran ayetlerini, yani iman ettiginiz Allah'in sozlerini ne sekilde yorumladigini dusunuyorsunuz?
Veya ornegin bir Bayindir'in, "Gunduz bir varliktir" cikarimini iman ettiginiz kitabinizin ayetlerine gore dogru buluyor musunuz?
Veya ornegin, bir sema yapan kisiye, sen Allah'a kufrediyorsun veya sirk kosuyorsun demesini, kitabinizin ayetleriyle ortusturebiliyor musunuz? (karsidaki kisinin imanini okuyabilmek acisindan)
Mesela Mustafa Islamoglu'nun cehennem konusunda su yorumunu, iman ettiginiz kitabin ayetlerine gore dogru buluyor musunuz?
Aziz mü'min,
Cehennemde günah yanar kul yanmaz.
Cennete kirli gidilmez.
Cehennem yoğun bakım ünitesidir.
Yahudiler sayılı bir kaç gün dediler, hata ettiler. Biz de mü'min de olsa ataşa bir kez düşen bir daha çıkamaz diyerek haddimizi aşıp bir başka hata etmeyelim.
http://www.mustafaislamoglu.com/701_Cehennemde-Yandiktan-Sonra-Cennete-Giris-Olacak-Mi-.html
Bunun gibi bircok ornek gosterebiliriz.
BuradaKuran'da belirtilen ayetlerin para karsiligi satisigibi bir durum soz konusu mudur?
"Ateistin kestiğini yemeyin: Müslüman veya ehl-i kitaptan olmayan Mecusi, putperest veya ateistin kestiği hayvanın eti helal değildir. Onun kestiği hayvan da kurban olmaz."
diyerek, fetva veren diyanet var.
Aynı diyanet, ateistlerden alınan vergi de haramdır, ateistlerden vergi almayın fetvasını verebilir mi?
Kısacası, diyanetin bütçesine istemeden de olsa katkıda bulunmak, bir ateist olarak ağırıma gidiyor.
Pesimist89
24-03-2013, 02:00
Sayın Neva ;
"Ayetlerimi az bir karşılık ile satmayın." mealindeki ifade, Allah'ın yüce ve kutsal kitabını ve dinini kişisel ve maddî çıkarlar için kullanıp yanlış yorumlayanlara, haramları helâl, helâlleri haram göstermeye kalkışanlara karşı kesin bir uyarı mahiyetindedir. "
Bu yazıyı Nurcuların sitesinde buldum ve benim yukarıda yazdıklarımın özeti.Bahsettiğiniz insanlar ayetleri çarpıtıyorsa ayetleri satmıştır.Ne kadar doğru bilemem geçen gün facebookta ateist bir sayfada bir ateist imam amcasınında ateist olduğunu yazmış.Bu mümkün müdür ? Mümkündür.Para karşılığı satmak nedir anlattım.Gerisi size kalmış.
Sonuçta, her insan dini hakkında bilgili olabilir, ama bu onların devletten maaş almasını gerektiren bir durum değil
Sonuçta, her insan dini hakkında bilgili olabilir, ama bu onların devletten maaş almasını gerektiren bir durum değil
Zaten adil olan bir devlet aynı maaşı sadece imamlara vermez, rahip, rabbi, budist guru gibi diğer dinlerin din adamlarına da verirdi. Hatta eğer daha da adil olmak isterse sadece din adamlarına değil, felsefe, humanizm, sekülerizm, insan hakları savunucuları veya hayvan hakları savunucuları gibi din dışı dünya görüşlerini benimseyen kişilerin temsil edildiği yönetici ve başkanlara da maaş verirdi. Yani bildiğimiz tüm sivil derneklerin yöneticilerini maaşa bağlardı ve bunun için özel bir bakanlık bile oluştururdu (Diyanet'in yanında 'Felsefe ve Din Dışı Dünya Görüşleri Bakanlığı' gibi).
Neden bir vatandaş dini bir görüşe sahip diye dinsel olmayan başka bir dünya görüşüne sahip vatandaştan daha ayrıcalıklı ve üstün olsun? Neden devletten daha az hizmet almaya veya daha az değer görmeye maruz kalsın? Bu bir ayrımcılık değil mi ama?.. Dini görüşler diğer dünya görüşlerinden daha ayrıcalıklı olmamalı.
Ayrımcılığın daniskası, ayrıca kadınlar neden din adamı olamıyor yahu
Ayetlerimi satmayın cümlesinden ayetlerimi değiştirmeyin sonucu nasıl çıkıyor ? Ayrıca ayetlerin değiştirilemeyeceği ile ilgili garanti varken?
Nurcuların sitesinde de durumu kotarmaya çalışmışlar. Siz de aynı şeyi onlardan alıyorsunuz. Kuran apaçık bir kitap değil midir? Alın işte: ayetlerimi az bir para karşılığı satmayın! Ayetlerimi para karşılığında değiştirmeyin mi demiş ? Satmayın mı?
Biz halk arasında bu duruma kotarmak deriz. Siz ne derseniz diyin. Özgürsünüz :) İsterseniz bu duruma domates bile diyebilirsiniz..
Baskoylu
24-03-2013, 17:53
Saygideger Dostlar
Konu basligini acan katilimci arkadas, ilk mesaji ile MEYDAN okudugunu, bana ne anlatirsaniz anlatin beni ikna edemezsiniz gibi bir hava estirdigi icin, ardindan gelen tartismalarin geneli kisir tartismanin disina cikmamis.
Ozellikle Ayetlerin satilip satilmamasi, degistirilip degistirilmemesinin, bir insanin dusunce farkliligina sahip olmasi veya kendisini yenilemesi ile ne ilgisi olabilir?
Ayetlerin degistirildigini savunan insan kendisine gore dogru ayetleri getirir kaynak ve belge ile ortaya koyar, Kaldiki Kuran denen kitap Ayetleri ile birlikte HIRA magarasinda donemin bilgin kisileri tarafindan diger uc kitabin degisik versiyonlari olarak yazdirilmis, Hz. Muhammed`in hosuna giden, sozde Ayet olarak gecen soylemleri gorevlendirdigi insanlara ezberletmis, daha sonra bunlari kitap olarak Ebu Bekir ve Omer tarafindan Kuran haline getirilmis, donemin yasalarini ve kanunlarini, yani insanlari yonetmekle mukellef olan dusuncelerdir......
Islam tarihi 1400 yili askin bir gecmisi var... bu sure icinde Allah denen sozde bu can veren ve yaratici kimligine sahip olan kisi veya kisileri goren olmusmudur?
Islam tarihi basli basina bir suc makinasidir, Islamin ortaya cikisi ile Insanlik bir birini yemeye ve yok etmeye calisma cabalari had saflara yukselmistir...
Ayrica kendilerine hic sormazlarmi!!!! Madem tek bir Allah (Tanri) var, bu nasil bir Allah (Tanri) dirki, Birinci kitabi gonderir, begenmez begenemdigini ve bu kitapta yanlis yaptigi icin Ikinci kitabi gonderiyorum demez!!!
Ikinci kitaptan sonra, Ucuncu kitabi gonderir!! bunda`da benzeri her hangi bir not gondermemis, insanlar icinde farkli inanclara sahip olmasini sagliyarak, insanlarin bir birini yemesini hizlandirmis!!!!
Ucuncu kitap yetmiyormus gibi, Dorduncu kitabi gondermis!! gondermis gondermesine`de yine benzeri bir not dusmedigi gibi, Seriat kanunlari, Cihat savaslari, Cennet vaatleri, Cehennem korkulari ile insan beynine yerlesmis bir afyon uyusturucusu olarak, Insanlik suc makinasi haline gelmis bir yapilanma icinde kendisini cikmaz bir sokakta bulmustur.
Diger kitaplarda yaptigi hatayi devam ettirmistir... yine gecmiste gonderdigi kitaplarda bilincsiz ve bilgisiz oldugu icin veya Ciraklik donemi oldugundan dolayi, Usta donemine gectigim icin, gecmiste gonderdigim Uc kitabi unutun, simdi gonderdigim kitabi goz onunde bulundurun, bulundurunki sizlere Cennette bir birinden guzel, hatta ve hatta 6 yasindaki Ayse`ye goz dikecek benim vekilim olan Muhammed`e sundugum sekilde sizlere, daha kucuk yastaki kiz cocuklarini ciril ciplak sere serpe onunuze kayarim, istediginiz safayi surersiniz...
yoksa Cehennem atesinde sizleri yakar, Iskencecilik gorevimi harfiyen yerine getiririm demesi gerekmiyormuydu?
Sonuc olarak Ayetleri Melek, Cebrail, Felek, Seytan vs vs kiminle gondermisse... bunlari elci olarak gonderemezmi, Hz. Muhammed`den sonra duzen bozuldu, emirlerime uyulmadigi icin bundan sonra gonderdigim bu elcinin dedikleri benim emirlerimdir, bunun soylediklerinden disari cikmayin. Besinci kitabi gonderemem daha once Kuran denen Suc Aleti icin son kitap ve Peygamber icinde Son Peygamber demistim!!!! boylesi bir halt yedigim icin, sozumde durmam gerektigi icin size gonderecegim bu elcimi luften dinleyin, obur dunya denen yer altinda`ki cukurunuzda rahat curumek istemiyorsaniz!! cukurun icinde atesler yakarak sizleri oracikta cayir cayir yakarim.
Kazanlar curudugu icin kazan kalmadi, teknoloji degistigi icin mikro dalga vs vs gibi yeni teknolojilerden anlamadigim icin, bir baskasindan yardim istemem`de isime gelmedigi icin, sizleri cayir cayir yakmak bana daha fazla zefk verdigi icin, yeni teknolojiyi kullanip, Insan karsisinda gerici bir yapilanmaya sahip oldugumuda aciklamamak ve kucuk dusmemek icin, yakmayi daha dogru buluyorum....
Gordugumuz gibi, diger kitaplarda ve Kuran`da olan ayetlere bakarak, yukaridaki degerlendirmeleri cogaltabiliriz, Iskenceci ve Sex tuccarligi yapan Allah (Tanri) denen varligin hangi yetenek ve mesleklere sahip oldugunu, neler yapabilecegini, insan beynine yerlestirilen AFYON cesitlerini cogaltabiliriz.......
Dolayisiyla kimsenin dusuncesini zorla veya farkli dayatmalarla degistirebilecegimizi idda eden olmadi, herkesin dusunce ve inancina saygimiz var, ama dusunce ve inanclardaki olumsuzluklari ve yanlislari mahkum etmeyiz diye bir anlayista olamaz....
Aklin yolu ve vicdan olgusu ile hareket eden her birey, Gercek tanrinin insanin kendisi olduguna, Insanliktan daha degerli bir varligin olmadigina inanacaktir... gercekler ve dogrular gordugun yere kadardir... Yok degilse Dunya Okuzun Boynuzu Uzerinde Oldugunu, Dunyanin Yuvarlak Oldugunu, Yagmur, Kar, Yaz, Kis, Ilk Bahar, Sonbahar, Deprem vs vs dogada olan olusumlarin Allah tarafindan yapildigini beyin hucrelerinde yasatir, kendi varligindan habersiz bir sekilde, insanlik kimligine sahip olmadan, gunu gelince yakinlarin tarafindan koyulan cukurda kayiplar kervanina katilir gidersin....
Saygi ve Insani Sevgilerimle.
Sayın Neva ;
Bu yazıyı Nurcuların sitesinde buldum ve benim yukarıda yazdıklarımın özeti.Bahsettiğiniz insanlar ayetleri çarpıtıyorsa ayetleri satmıştır.Ne kadar doğru bilemem geçen gün facebookta ateist bir sayfada bir ateist imam amcasınında ateist olduğunu yazmış.Bu mümkün müdür ? Mümkündür.Para karşılığı satmak nedir anlattım.Gerisi size kalmış.
Sayin Pesimist89;
Iyi de ben o insanlar bahsetmiyorum ki, ayetlerin satilmasi veya degistirilmesi zaten sizin iman ettiginiz Kuran'da yaziyor.Keza haram helalleriniz de belli..
Nurcu'lara ne hacet!? Zaten satis, degistirme vs. icin bu insanlara bakmamiza dahi gerek yok.
Ben hala cevap alabilmis degilim soruma sizden, yeniden sorayim belki yanit alirim;
Sayin Pesimist89;
Evet dun de yazistik sizinle. Ben kendim secerim, secme ozgurlugum var dediniz.
Bugun de buradaki arkadaslari orneklediniz, ben de minvalinde size soru sordum dogal olarak.
Oyleyse ortada uc secenek kaliyor.
-Siz benim hur iradem var, ben kendim secebilirim demektesiniz.
-Iman etmis oldugunuz Allah, gonderdigi kitabinda, irade yalniz bana aittir, istedigimi muhurlerim, istedigi muhurlemem diyor. Herseyi ben yarattim diyor.
Hatta iddia da ediyor diyor ki; Sen, senin icin hangi kotunun iyi, hangi iyinin kotu oldugunu bilemessin, cunku buna uygun irade (bilissel anlamda )kul'a verilmiyor. (yani kul'un Allah'i adiliyet, hayir, ser acisindan, yonlendirmek gibi bir luksu yok sonucta)
-Fakat siz buna ragmen, hayir kisiler din degistirir, secimlerinde ozgurdur demektesiniz, ama bu onlarin, sizin inanciniza gore Allah tarafindan yaratildigini da degistirmiyor.
Ki Allah'inizda bunu kitabinda dogruluyor, ben muhurlerim veya muhurlemem seklinde.
Ve bu durumda hala sordugum soru acik kaliyor, sizin inanciniza gore hanginizin iradesi dominant?
Sizin kul olarak sahsi iradeniz mi?
Yoksa Allah'in kendine yonelik iradesi mi ?
Once bu soruma net olarak cevap alabilirsem sevinirim, daha sonra "kader" kavramini da tartisiriz ayrica.
Pesimist89
24-03-2013, 21:45
Sayın Şubat ;
TDK "satmak" kelimesinin anlamları :
satmak -ar
-i
1. -i Bir değer karşılığında bir malı alıcıya vermek
"Geniş arazisini parselleyip sattı." - T. Buğra
2. nsz Kendinde olmayan bir şeyi var gibi göstermek, taslamak
3. Bir kimse, kendini veya başkasını olduğundan daha önemli, yetkili ve değerli göstermek
4. Bir çıkar karşılığında bir şeyi gözden çıkarmak, feda etmek
5. Bir yolunu bularak birinden ayrılmak
"Yanımdakini satamazsam size gelemeyeceğim."
Böyle tanımlamış TDK...Sen 1. terimi alıyorsun ben 2. ve 4. terimleri alıyorum.Kotardım mı ? Sen hangi mantıkla kotardın?
Pesimist89
24-03-2013, 21:46
Neva ben daha öncede sormuş olduğun o soruyu yanıtladım.Ben sizin açıklamanızı bekliyorum.Siz Tanrı'nın dominant olduğunu düşünüyorsunuz yanılmıyorsam.İlgiyle okurum fikirlerinizi.
Pesimist89
24-03-2013, 22:05
Senin seçme şansın yok, yani sen isteyerek bu coğrafyada doğmadın, bu coğrafyada doğmana neden olacak şartları tanrı yarattı.
Tanrı senin 80 yaşına geldiğinde hangi dakika su içeceğini dahi biliyor, sen ne kadar uğraşırsan uğraş bunu değiştiremezsin, yani cehenneme veya cennete gideceğin sen daha yaratılmadan trilyonlarca yıl önce biliniyordu ( zamanı boşuna kullanmayalım, sonsuzun başlangıcından beri ki sonsuzun başlangıcı yoktur)
http://www.youtube.com/watch?v=_5cxfh3i9J8&list=UUJCgiJJ4lnfR2foNVymdU7w&index=62
Söz verdiğim gibi izledim videoyu.İki anlatıcı da çok kötüydü.Örneklemeleri benim açımdan saçmaydı.Bu konuda benim fikrimi yazdıklarımdan anlamışsındır sanırım.
Sen sadece anlamamakta diretiyorsun, yada gerçekten anlayamıyorsun, her iki durumda da yapılacak bir şey yok :)
Sayın Şubat ;
TDK "satmak" kelimesinin anlamları :
satmak -ar
-i
1. -i Bir değer karşılığında bir malı alıcıya vermek
"Geniş arazisini parselleyip sattı." - T. Buğra
2. nsz Kendinde olmayan bir şeyi var gibi göstermek, taslamak
3. Bir kimse, kendini veya başkasını olduğundan daha önemli, yetkili ve değerli göstermek
4. Bir çıkar karşılığında bir şeyi gözden çıkarmak, feda etmek
5. Bir yolunu bularak birinden ayrılmak
"Yanımdakini satamazsam size gelemeyeceğim."
Böyle tanımlamış TDK...Sen 1. terimi alıyorsun ben 2. ve 4. terimleri alıyorum.Kotardım mı ? Sen hangi mantıkla kotardın?
Bu şıkların hangisinde, kendinde olanı ya da olmayanı farklı bir şeymiş gibi sunmak var ? 2. şık kendinde olmayanı varmış gibi göstermek. Yani özü değişen bir şey yok. 2. ve 4. şık da aynı sonucu veriyor. Ayet ne diyor ? satmayacaksın! Yapılan ne? Ayetler karşılığında para kazanmak ?
Yine kotaramadın maalesef!
bakkalmahmud
25-03-2013, 00:07
hepinize tek tek cevap vermektense sizi buraya toplayayim istedim.
buyurun bakalim, hodri meydan beni de ateist yapin!
dokun bakalim neymis derdiniz? kendinizle mi derdiniz yoksa dinle mi?!
ister soru sorun ister saldirin, ister mantik ister felsefe, ya da ilim bilim neyse artik....
:hand:,Sen bizi Artis yap,bizde seni Ateist yapalim,:lol:,belese olmaz.
Pesimist89
25-03-2013, 00:57
Sen sadece anlamamakta diretiyorsun, yada gerçekten anlayamıyorsun, her iki durumda da yapılacak bir şey yok :)
Bu cümlende özneyi değiştirip "ben" yaparsan benim de senin hakkında aynı şekilde düşündüğümü görürsün.Ben diğer yorumlarda da belirttim.Ben Allah'ın sadece bildiğini,sen ise bilmekle kalmayıp seçimleri de O'nun yaptığını söylüyorsun.Açıkça yaz nasıl olduğunu ben de ona göre yorum yapayım.
Pesimist89
25-03-2013, 01:05
Şubat sen çok güzel kotarıyorsun.2. şık tam da doğru cevabı veriyor sana.Gelelim ilgili ayete :
"Ey İsrailoğulları, size verdiğim nimetimi hatırlayın (sakın onları unutmayın), Bana verdiğiniz ahdi/sözü tutun ki, Ben de size verdiğim ahdi/sözü tutayım ve sadece Benden korkun!" (2/Bakara, 40)
"Elinizdekinin (Tevrat'ın) aslını tasdik edici olarak indirdiğime (Kur'an'a) iman edin! Sakın kâfirlerin/onu inkâr edenlerin ilki olmayın! Âyetlerimi az bir karşılık ile satmayın, yalnız Benden (Benim azabımdan) korkun." (41)
Bu ayetlerde kime hitap ediliyor ? Başta ayetin tamamını okumamakla hata yapmışım.Şimdi araştırınca az mantık sahibi bir insanın bu ayetlerde dinin bir meslek haline gelmesine karşı gelen bir şey yok.
Eğer Hz. Muhammed (asv)’in hak peygamber olduğu ortaya çıkarsa, ilim adamları, muhtaç oldukları bilgileri ondan almak durumunda kalır. Haham ve papazlar, birer dinî otorite olarak merci olma konumunu kaybeder, halkın yeni peygambere tabi olmasıyla, onlar geri planda kalmaya mecbur olacaklar. Bu makamlar, manevî makamların dışında maddî makamlar olarak da kendini gösterir. "Alıntı"
Bu ayetin inme nedeni de buymuş.Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim çünkü cidden cıvıklaşmaya başladı bu kotarma muhabbeti.Ben doğruları arıyorum.Sen doğru bu dedin diye benim bu doğrunu kabul etme gibi bir zorunluluğum yok.Senin de yok..Nasıl kotaracaksın(!) merak ediyorum yorumunu....
Muhammed hayattayken din adamlarının(müslüman) para karşılığı çalışacağı aklına yatıyor mu senin ? Zaten tek bir din adamı var o da muhammedin kendisi..
Ayetin yazılma sebebi, hahamlar içindir. Muhammed döneminde ilahiyatçılar olmadığı için elbette ayet onlar için olacak. Bu ayette bahsedilen olgu, işin para karşılığında yapılıyor oluşudur. Eğer kuranı okumuş olsa idin, muhammedin ilk zamanlarda "sizden karşılık (maddi) beklemiyorum" dediğini görürdün. Bu ayetin yazılma sürecinin de buna denk geldiğini görürdün! Okumadığın her halinden belli..
Dinler tarihini araştırırsan da museviliğin tanrısı ile islamın tanrısının aynı olmadığını görürsün. Yapılmak istenen, musevileri de islama çekmeye çalışmak. Ancak başarı sağlanamamıştır. Bu nedenle kıblenin yönü ilk başlarda kudüs yönünde iken sonrasında mescid-i harama çevrilmiştir! Sence neden yapılmıştır bu ?
Yazdığını ele alırsak, museviler için ayetleri para karşılığı satmak yasak, müslümanlar için serbest(sonrasındaki ilahiyatçı ve din alimleri!) , öyle mi?
Bunu mu savunuyorsun dememe gerek yok, düpedüz bunu savunuyorsun!
Cevap vermek için uğraşma, etik olmak için uğraş. Burda kimse kimseyi nakavt etmek için uğraşmıyor. İnsanın insan olma sürecinde geçtiği aşamaları göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. İlk yazdığım yazıda da bunu anlatmaya çalışmıştım. Okumamış olacaksın ki cevap olmak için çabalıyorsun! Din bir bütün olarak ele alınmadığı müddetçe bir hiçtir. Çünkü bir çok görüş için her iki kutuplu cevaplar bulabilirsin. Aynı adamın yazdığı hadis kitabında bile farklı açıklamalar bulabilirsin. Ki kuranda da vardır! Tevrat ve incilde de..
İhtiyaç neyi doğurmuşsa, ona uygun cevaplar verilmiştir. Aksi de düşünülemez zaten. Bugün kırmızı ışıkta geçmek yasak iken, gelişmiş bazı ülkelerde ışıklar kaldırılmıştır. Çünkü toplum, kendinden öncekine yer vermesi gerektiği gerçekliliğini kavramıştır. Böyle bir topluma kırmızı ışıkta geçmek yasak dersen, vereceği cevap "hangi kırmızı ışık?" olacaktır!
Ayet gayet açık. Ayetlerimi para karşılığında satmayın!
Senin pencerenden bakılırsa; tevratı indiren kim? kuranı indiren kim?
Tevratın sözleri sarılamazken, kuranınkiler satılabilir mi?
Pesimist89
25-03-2013, 01:30
Yazdığını ele alırsak, museviler için ayetleri para karşılığı satmak yasak, müslümanlar için serbest(sonrasındaki ilahiyatçı ve din alimleri!) , öyle mi?
Bunu mu savunuyorsun dememe gerek yok, düpedüz bunu savunuyorsun!
Hayır onu savunmuyorum.Orada bahsettiğim olayda satmanın ne demek olduğunu tam olarak anlattığımı düşünüyorum.Bir kez daha anlatayım ; o zaman hahamlar mevkilerini korumak amacıyla Kuran'ı yalanlıyorlar.Ve bu ayette de onlara dünyadaki yaşamınız için ayetlerimi inkar etmeyin diyor.Eğer peygamber ver parayı al ayeti gibi bir uygulama yapmışsa sana ve herkese burada söylüyorum şahit olun : Ben dinden çıkarım.
Başka sorulara geçmeden ilk önce bu satma meselesini çözelim olur mu ?
Anlaşamıyoruz.
Açık ki anlamamak için çabalıyorsunuz.
Mücadle 12:
Ey iman edenler! Peygamber ile başbaşa konuşacağınız zaman, başbaşa konuşmanızdan önce bir sadaka verin. Bu, sizin için daha hayırlı ve daha temizdir. Şâyet (sadaka verecek bir şey) bulamazsanız, bilin ki Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
Mücadele 13:
Başbaşa konuşmanızdan önce sadakalar vermekten çekindiniz mi? Bunu yapmadığınıza ve Allah da, sizi affettiğine göre artık namazı kılın, zekatı verin, Allah'a ve Resülüne itaat edin. Allah bütün yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.
Uygulama budur. Sadakayı kimin topladığını da bir zahmet siz araştırın.
Olguya senaryo yazmakta da üstünüze yok! Ayet gayet açık. Ayetlerimi para karşılığı satmayın! Bugün islam alimleri kuranı açıklamak ve anlatmak için para kazanıyor mu kazanmıyor mu ? Museviler için yasak olan bir şey, müslümanlar için nasıl serbest olabilir ?
Dönüp dolaşıp satmak kavramına sığınıyorsunuz ( kotarma çabası ) satmak, karşılığında bir şey almaktır. Verdiğiniz şeyin içeriği değişmişse, dolandırmak kavramına girer!
Ateist olursunuz, olmazsınız orası beni bağlamaz. Ancak bir şeyi savunuyorsanız (islamı) özünü öğrenin. İlk baştan beri söylemeye çalıştığım şey budur. İslam alimlerini ve ilahiyatçıları baz alacaksanız ki bunu belirttiniz zaten, kendilerinin islami açıdan durduğu yeri öğrenin. Ondan sonra onları baz alın.
Pesimist89
25-03-2013, 02:02
Satmak karşılığında bir şey almak demektir demişsin senin dediğin gibi ele alırsak yine aynı kapıya çıkarız.Haham yahudilikten ekmek yiyor muydu o zamanlar ?Cemaatine islamı kabul ettiğini söylediği zaman ekmek yemeye devam edebilir miydi o dinden ? Ben gayet açık yazıyorum sana ama sen anlamamakta ısrar ediyorsun.
Mücadle 12:
Ey iman edenler! Peygamber ile başbaşa konuşacağınız zaman, başbaşa konuşmanızdan önce bir sadaka verin. Bu, sizin için daha hayırlı ve daha temizdir. Şâyet (sadaka verecek bir şey) bulamazsanız, bilin ki Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
Mücadele 13:
Başbaşa konuşmanızdan önce sadakalar vermekten çekindiniz mi? Bunu yapmadığınıza ve Allah da, sizi affettiğine göre artık namazı kılın, zekatı verin, Allah'a ve Resülüne itaat edin. Allah bütün yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.
Bu başlıkta bir ramazan programı örneği vermiştim.Sakız orucu bozar mı,oruçluyken diş fırçalanır mı yıllardır aynı soruları sormaktan usanmadı insanlar..
Mücadele 12.ayet Hz.Muhammed'in insanlar tarafından çok meşgul edilmesini önlemek amacıyla inmiş.Bu insan yoğunluğunun azalması amacıyla böyle bir uygulamaya gidilmiş.2. ayette ise istenilen amaca ulaşılması sonucu bunun bir yükümlülük olmadığı ifade edilmiş ve hadi artık namazınıza,zekatınıza yönelin denmiş.
Mücadele 12. ayetteki düzenlemeyle münafıkların Resûlullah’ın huzurunu işgal etmelerinin engellenmesinin veya bunların müminlerden ayırt edilmelerinin de hedeflendiği düşünülebilir (bk. Râzî, XXIX, 272). Çünkü onların peygamberi samimi olarak dinlemek gibi bir amaçları olmadığı için bu uğurda maddî bir fedakârlıkta bulunmayı göze almaları beklenemezdi.
Şayet sadaka verecek bir şeyin yoksa da olur denmesi benim açımdan bu ayetin çıkar amacı gütmediğini ortaya koyar.
Tanrı fikrinden çark etmiş yine, halkın tepkisine göre çark eden bir tanrı
ALLAHUAKBAR
17-04-2013, 02:22
Mrb arkadaşlar forumda yeniyim, forumda pek uzun süre takılmayı düşünmüyorum sırf bu videoyu paylaşmak için geldim bu argümanı çürütebilecek ateist/agnostik/deist arkadaşları arıyorum. Baya iddialı bir video.
Eğer bu videoyu çürütebilirseniz dinden çıkacağım! İslamı terkedeceğim. Gerçekten ikna edebilirseniz beni bu konuda kesinlikle bırakacağım islamı. O derece güveniyorum videoya.
Allah'tan İnkarcılara HODRİ MEYDAN
yOWFNmX8tgY
Şüpheci Dinsiz
17-04-2013, 02:42
Sevgili ALLAHUAKBAR,
0:40'ta Yunus:38'deki meydan okumaya istinaden:
115.sureyi yazıyorum : Yazmayı unuttuklarım suresi :
1. Pedofili yapan çocuk tecavüzcüsü sapıklar,
2. Kadınlara tecavüz edenler,
3. Tecavüz edilen kadınları cezalandıranlar,
4. Cehennemde sonsuza dek yakılacaklardır. Allah hiç bir şeyi unutmaz.
Nasıl, oldu mu ?
Sevgiler
Ben de çürütemedim; izlemediğimdendir belki. Galiba haklısın sen.
ALLAHUAKBAR
17-04-2013, 03:03
Sevgili ALLAHUAKBAR,
0:40'ta Yunus:38'deki meydan okumaya istinaden:
115.sureyi yazıyorum : Yazmayı unuttuklarım suresi :
1. Pedofili yapan çocuk tecavüzcüsü sapıklar,
2. Kadınlara tecavüz edenler,
3. Tecavüz edilen kadınları cezalandıranlar,
4. Cehennemde sonsuza dek yakılacaklardır. Allah hiç bir şeyi unutmaz.
Nasıl, oldu mu ?
Sevgiler
Sevgili Deist_tr,
Ne alakası var şimdi, ben dedim ki bu videoyu çürütebilirseniz dinden çıkacağım, kesinlikle çıkacağım hemde, sense gittin konuyu saptırdın. Anti-tez üretemiyor musun yoksa bu videoya karşı. Ateistler de mi konu saptırıyorlar durmadan? Birde müslümanlara diyorsunuz yok kıvırıyorlar bilmem ne yapıyorlar daldan dala konudan konuya atlıyorlar diye, ama aynısını siz yapıyorsunuz.
Hiç hoş olmadı.
Meni kelimesi mi sizi bu kadar heyecanlandirdi, daha once bilinmiyordu diye?
Buyrun;
מְנִי
cok uzgunuz ama Tanah sizden once kapmis maalesef.
Hatta ben sizi yormayayim anlamini da vereyim, ulemaya selam edersiniz bizden cevirileri dogru durust yapsinlar. Bilime uyduracaklar diye kitaba takla attirmaya gerek yok maalesef.
Kafir tanri demektir. Min'i anlatir yani.
Anlami bu sekildedir.
Hatta cumle icinde kullanimi da gosterelim;
‹‹Ama sizler, RABbi terk edenler,
Kutsal dağımı unutanlar,
Talih ilahına sofra kuranlar,
Kısmet ilahına karışık şarap sunanlar,
Kiyame ayetinde der ki; Olmadi mi(gelmedi mi yani bir damla bile) bir damla nutfe, min'in tanrisindan...
Heee haydi uza boyunu gorelim demektedir Tanri yani, putperest Tanrilarina iliskin.
Modern Arapca ile cozulmez maalesef o ayetler.. Hele Lisanul Arap filan kisa kalir.
Fazla zorlamissiniz yani , halbuki ne gerek var, gelin sorun ateistlere size yanit verirler. Hep soyluyoruz zira insan urunudur bu kitaplar.
Baska mucize, soru vs. varsa alalim.
Ahlaksız
17-04-2013, 03:06
Arkadaşım bizim ömrümüz heba olmuş bu konularla,sende bize 9 dakika 59 saniyelik bir video ile meydan okumaktasın..
Eğer din ile yoğrulmuş bir beynin varsa yıllarca bu konularda benim gibi kafa patlatman lazım..Eğer dinle haşır neşir olan birisi değilsen de,bir defa Kuran'ı Türkçe okuman yeterlidir..Ben teee Sümer'e kadar indim..Derinlerde ne oluyormuş diye sordum..İyice emin oldum ve sonra kafir olmayı yeğledim..
32 yaşıma kadar müslümandım..Neden Cehennem'e gitmek isteyim?Salakmıyım ben?İnançsızları siz salak mı zannediyorsunuz?Bizler sırf gusül abdesti almaya üşendiğimiz için mi kafir olduk yani?
Yapmayın ya..Bizlerin zekası ile dalga geçmeyin..
Hem sizin imanınız bir argüman ile ilga olacaksa,bu nasıl imandır?
İman dediğiniz şey bir kayadır..Kayayı üflemekle yok edemezsiniz..
Çok çabalamanız lazım,bataklıktan çıkmak için..
Hürmetler..
Bu arada hos geldiniz demeyi unutmusum kusura bakmayin, hodri meydan filan deyince bende ciddi birsey zannetmistim.
Ha bu arada Min'i merak ediyorsaniz fotografini da koyalim kimmis ogrenmis olursunuz.
http://magicalthinkingbook.com/wp-content/uploads/2012/05/min.jpg
Sayın allahu akbar;
Bakınız bu forumda işler sizin düşündüğünüz gibi yürümüyor. Önce şunu belirtelim: Sizin dinden çıkmanız yani Müslümanlığı bırakmanız, ateist, deist vs olmanız bizim UMURUMUZDA DEĞİLDİR! İster bırakırsınız, ister bırakmazsınız. Bizim sizi ateist yapma gibi bir amacımız yoktur, olamaz. Daha doğrusu bizi de ilgilendirmiyor. Ayrıca kimse size anti tez üretme mecburiyetinde değildir. İsteyen görüş belirtir, isteyen belirtmez.
Bu videoyu şimdi izledim.
Biyoloji kısmı güzel. Görsele hitap eden bir kesit sunmuşlar. Biyolojiyle de ilgileniyorum bu arada. Ancak bu işin dinle alakasını anlayamadım. Bilim dediniz, tamam. Din dediniz, tamam. İyi de Allah'ın varlığını nereden çıkardınız. Yukarıda güzel ve sistemli bir organize iş ve olgu var. Görünen bir oluşum var. Siz buradan nasıl varıyorsunuz Allah'a? Yani, Zeus'a inansaydınız, Bu sistem üzerinden Zeus'un VARLIĞINI MI kanıtlayacaktınız?
Saygılarımla
Natan
Şüpheci Dinsiz
17-04-2013, 03:20
Sevgili ALLAHUAKBAR,
Sevgili Deist_tr,
Ne alakası var şimdi, ben dedim ki bu videoyu çürütebilirseniz dinden çıkacağım, kesinlikle çıkacağım hemde, sense gittin konuyu saptırdın. Anti-tez üretemiyor musun yoksa bu videoya karşı. Ateistler de mi konu saptırıyorlar durmadan? Birde müslümanlara diyorsunuz yok kıvırıyorlar bilmem ne yapıyorlar daldan dala konudan konuya atlıyorlar diye, ama aynısını siz yapıyorsunuz.
Hiç hoş olmadı.
Videoda 0:40'da (40. saniyede) Yunus:38 'de müşriklere bir meydan okuma var. Diyor ki :
38. Yoksa, Onu (Muhammed) uydurdu mu diyorlar? De ki: Eğer sizler doğru iseniz Allah'tan başka, gücünüzün yettiklerini çağırın da (hep beraber) onun benzeri bir sure getirin. (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=10&ayet=38)
Ben ilah çağırmadan naçizane Kuran'da gördüğüm bir kaç eksiği 115. sure'de tamamladım. Bu eksikler yüzünden 1400 senedir çok çocuk acı çekti, çok kadın acı çekti, çok hak yendi, çok derken milyarlarca insandan bahsediyorum. Hala da bu adaletsizlik sürüyor.
Konuyu saptırmadım yani. Paylaştığınız videodaki bir konuya değindim.
Sevgiler
ALLAHUAKBAR
17-04-2013, 03:35
Arkadaşım bizim ömrümüz heba olmuş bu konularla,sende bize 9 dakika 59 saniyelik bir video ile meydan okumaktasın..
Eğer din ile yoğrulmuş bir beynin varsa yıllarca bu konularda benim gibi kafa patlatman lazım..Eğer dinle haşır neşir olan birisi değilsen de,bir defa Kuran'ı Türkçe okuman yeterlidir..Ben teee Sümer'e kadar indim..Derinlerde ne oluyormuş diye sordum..İyice emin oldum ve sonra kafir olmayı yeğledim..
32 yaşıma kadar müslümandım..Neden Cehennem'e gitmek isteyim?Salakmıyım ben?İnançsızları siz salak mı zannediyorsunuz?Bizler sırf gusül abdesti almaya üşendiğimiz için mi kafir olduk yani?
Yapmayın ya..Bizlerin zekası ile dalga geçmeyin..
Hem sizin imanınız bir argüman ile ilga olacaksa,bu nasıl imandır?
İman dediğiniz şey bir kayadır..Kayayı üflemekle yok edemezsiniz..
Çok çabalamanız lazım,bataklıktan çıkmak için..
Hürmetler..
Tabi ki hepiniz rahatça içki içmek için zina yapmak için sonra günde 5 vakit namazdan kaçmak için yılda 1 ay oruç tutmaktan kaçmak için malınızın 40ta birini bağışlayamadığınız için vs. vs. gibi nedenlerden dolayı bütün ayetleri saptırıp dinden çıkıyorsunuz bilmiyormuyum sanki!
Hehehe şaka şaka... Dostlarım benim, hiç ateist görmemişim gibi yorumlar yapmışsınız yaklaşık 1 yıldır ateist ve agnostik forumları okuyorum bu islam denen dini sorguluyorum, dinsiz psikolojisini iyi bilirim ben. Kendinize göre var elbette dinden çıkma nedenleriniz [bütün bu nedenleri defalarca duydum] benim de cevap alamadığım şeyler oluyor ama şimdilik cevap alamadığım şeyler var diye dinden çıkmadım tabi, ama dinsizlerinde %90ı kıvırma ve saptırma uzmanı durumun farkındayım.
Sevgiler.
Ahlaksız
17-04-2013, 03:52
Videoyu izlemedim ama şöyle bir baktım..Meni mevzusu filan var sanırım..Gerçi sn.Neva Min Tanrı'sı ile mevzuyu netleştirmiş ama bende bir bilgi paylaşmak istiyorum..
Allah,biz insanı meniden falan filan yarattık diyor ya;bu konunun kökeninde Mısır'ın ilk Tanrısı Atum-Ra olabilir..Çünkü Atum-Ra,masturbasyon ile Şu ve Tefnut'u yaratmıştır..
Ahlaksız
17-04-2013, 03:59
ama dinsizlerinde %90ı kıvırma ve saptırma uzmanı durumun farkındayım.
Sevgiler.
Durumun farkındamısınız?!
Kısa bir videoyu önümüze koyup,sonsuz Cehennem'de yanmayı göze alacak kadar kendinizden geçmişsiniz bence..
Bu kadar mı zayıf imanınız?
Dipnot: Dinsiz bir forumda yazmak için aldığınız mahlas şüphe uyandırıcı..
Sayin A.Akbar, bir yaraticinin varligina inanmak icin onun sperm konusunu insanlarin konu hakkinda bilgilerinin olmadigi bir donemde aciklamis olmasi yeterli galiba sizin icin.
Hic kurani bilmeyen insanlarin sperm hakkinda bilgiye kendi cabalari ile insani inceleyetek ulasanlara da tapinma konusunda ne dusunmeliyiz?
Bazi kisiler tanri disinda insanlara yasamsal bili veriyor fakat onlara kimse yaratici demiyor.
M.S. 700 yıllarında falan yazılan Kuran'ın içinde sperm hücresi var yazıyormuş ama ne hassa 1000 yıl sonra bunu mikroskop altında Kuran'ı hiç okumamış bir gavur keşfediyor. Müslümanlar uyuyor muydu? Kuran'ı hatim eden ulemalar ne ezberlediklerini de biliyorlar mıydı? Bunca asır Kuran okuyan hiç mi bir Müslüman bunu anlamamış? Bu cahillikten daha büyük bir mucize olabilir mi? Allahu ekber ki ne ekber..
Tabi sonradan "çok canım nutfe demek zaten sperm demek" diye çarpıtmak ve olmayan yeni anlamlar yüklemek kolay. Mucize değil banal bir şark kurnazlığı..
Ha ayrıca dinden çıkmaya gerek yok, sadece dürüst olmak ve yalan söylememek yeterli.
Bir de "inkarcilara hodri meydan" diyor en basta.
Kuranda Avrupa,Amerika kitasindan,uzakdogudan veya fuzeden niye haber vermiyor.
Sanki Allah soylememis olsa kullari kesfetmeyecek.
Derler ki akli veren allah. Eh bir zahmet akil verecek ki spermi anlatabilsin. O kadarini tanrisiz da dusunuyor insan.
Inanirlar da ilginc. allah kucuk cocuk gibi ellerinden tutup gezdiriyor.
Bak bu top,buda balon.
Tabi ki hepiniz rahatça içki içmek için zina yapmak için sonra günde 5 vakit namazdan kaçmak için yılda 1 ay oruç tutmaktan kaçmak için malınızın 40ta birini bağışlayamadığınız için vs. vs. gibi nedenlerden dolayı bütün ayetleri saptırıp dinden çıkıyorsunuz bilmiyormuyum sanki!
Hehehe şaka şaka... Dostlarım benim, hiç ateist görmemişim gibi yorumlar yapmışsınız yaklaşık 1 yıldır ateist ve agnostik forumları okuyorum bu islam denen dini sorguluyorum, dinsiz psikolojisini iyi bilirim ben. Kendinize göre var elbette dinden çıkma nedenleriniz [bütün bu nedenleri defalarca duydum] benim de cevap alamadığım şeyler oluyor ama şimdilik cevap alamadığım şeyler var diye dinden çıkmadım tabi, ama dinsizlerinde %90ı kıvırma ve saptırma uzmanı durumun farkındayım.
Sevgiler.
Bu internet çıktı diye insanlar, karşısındaki kendisini görmüyor diye kendini bir havalara sokar oldu.
1. İlk mesajın ile zaten dinden çıktın.
2. Senin imanlı olduğuna burada kimse inanmadı.
3. Çocuk oyuncağına çevirdiniz forumu yahu. Hadi fazla yazmayım sadece uzaktan bakınayım, okuyayım diyorum. Bundan bile sıkılır oldum. Sırf, bazı eski inançlı-inançsız üyelerin konularını okumak için giriyorum foruma, defalarca hem de.
Allah hepinizi ıslah etsin ne diyim...
Yalniz facebook sayfasi cok vurucu olmus dogrusu!!!!!
https://www.facebook.com/AteistlereCevap/photos_stream
Ateistlere Cevap (http://www.facebook.com/AteistlereCevap)
Saturday
DİKKAT !! Mutlaka sonuna kadar okuyun !!
Ateist sayfaların neden ''Kur'an Meali okuyun'' dediklerini hiç merak ettiniz mi ?
Ateist sayfaların Kuran meali okuyun demelerinin altında bir menfaat yatıyor. Cahil insanlara psikolojik etkide bulunmak istiyorlar.
Şimdi bunu size açıklayalım.
Öncelikle şunu belirteyim. Biz de Kur'an Meali okuyun diyoruz ama aynı zamanda sadece Kur'an meali okumakla kalmayın diyoruz. Ayetleri orjinal diline göre de araştırıp detaylarına kadar analiz edin diyoruz. Yani biz Kuranın okunmasını onlardan daha fazla istiyoruz.
Gelelim ateist sayfaların insanlardan Kuranın türkçe mealini okumalarını istemelerine.
Kur'an okumamış olan insanların şöyle düşünmesini istiyorlar: ''Ateistler bile bunu bizden istediklerine göre Kuran'dan gizlenen bir şeyler var''
Yani Kuran'da gizlenen bir şeyler var izlenimi vermek istiyorlar. Bu da insanlarda bir korku psikolojisi oluşturuyor. Kuran okumamış olan biri ateistlerin bu paylaşımlarından sonra okumaya karar verdiğinde Kuranı korka korka okuyacaktır.
Şimdi size bu korkarak okuyacak olan kişini karşılaşacağı sorunlardan bahsetmek istiyorum.
1. Kuranı bütününe göre değerlendirMemesi.
Okuyacak kişi muhtemelen Kuranı parça parça okuyacaktır. Bu yüzden ayetleri birbirinden bağımsız değerlendirecektir. Mesela bugün savaşla ilgili olan ayetleri okuduğunu var sayalım ve bir hafta sonra Kuranı okumaya devam ettiğini var sayalım. Bir hafta sonra şu ayetle karşılaşacaktır: ''kafirleri bulduğunuz yerde öldürün''. Aradaki zaman büyük olduğu için bu ayetin savaş için geçerli olduğunu ya hatırlamayacaktır ya da ayeti bağımsız değerlendirecektir. Bu kişi kulaktan dolma bilgilerle islamın barış dini olduğunu biliyordur. Ama bu ayeti görünce aklına ateist sayfaların paylaşımı gelecektir. Ve ''demek ateistler bu yüzden Kuran meali okumamızı istiyorlarmış'' diye düşünecektir. Dolayısıyla islamın aslında savaş dini olduğu sonucuna varacaktır.
2. Arapça bilMemesi.
Kuranın orjinal dili Arapça olduğu için en iyi Arapça olarak anlaşılır. Çeviride daima anlam kaybı olur. Bu zaten evrensel bilinen bir şeydir. Bazı kelimelerin ya da ifadelerin başka dillerde tam karşılığı yoktur. Ayrıca gramer gibi şeyleri çeviriye iyi yansıtamazsın. Mesela ingilizce bir espiriyi Türkçeye çevirdiğinde bu espiri Türkçece hiç komik olmayabilir. Bu yüzden her metin en iyi orjinal dilinde anlaşılır.
Bu kişi Arapça bilmediği için:
-hud suresinin ikinci ayetini meale bakarak peygamberin sözü diye anlayıp Kuran'da bir gaf olduğunu sanacaktır.
-nebe suresinin 33. ayetini meale bakarak değerlenidirerek Kuranı sapıkça bir kitap sanacaktır.
-bakara suresinin 34. ayetinde şeytanın da bir melek olduğunu sanıp Kuranda çelişki olduğunu sanacaktır.
-fussilet suresinin 11. ayetinde bilimsel hatanın olduğunu sanacaktır.
vs. vs.
Arapça bilmeyen ve yalnızca meale bakan bir kişi öyle ya da böyle mutlaka sorunlarla karşılaşacaktır.
3. Mealleri doğru çeviri sanması
Meal bir çeviridir ve bu çeviri mealcinin kelime tercihlerine göre yapılır. Eğer bir mealci titiz davranmazsa Kuranda hata olmamasına rağmen mealde hata oluşacaktır. Yani meallerde yalnızca anlam kaybı sorunu yok. Aynı zamanda anlam bozulması sorunu da var.
4. Ayetlerin iniş sırasına dikkat etMemesi
Kuran iniş sırasına göre yazılmamıştır. Bu yüzden bunun hesaba katılması lazım. Mesela Kuran'da bir ayette 10 benzer sure getirin diye meydan okuma var ama başka bir ayette 1 benzer sure getirin diye meydan okuma var. Eğer Kuranı iniş sırasına göre değerlendirmezsek önce birdi daha sonra on oldu diye anlaşılır ve bu da mantıklı gelmez. Halbuki iniş sırasına göre değerlendirdiğimizde tam tersidir.
Bunlar meal okumadaki temel sorunlardır. Başka sorunlarda var ama bunlar en önemlileri.
Peki ne yapalım ? hiç meal okumayalım mı ?
Hayır! eksik olmasına rağmen yine de meal okuyun. Meal eksik olduğu için mutlaka takılacağınız yerler olacaktır. Takıldığınız yerleri detaylı şekilde araştırırsınız. Çoğu kişi Arapça bilmediği için Arapçası iyi olan kişilere danışabilirsiniz. Ya da sözlük ve tefsirlerden de faydalanabilirsiniz.
Zaten Nahl suresinin 43. ayetinde ''bilmeyenler bilenlere sorsunlar'' diye yazmaktadır.
Bazı müslümanlarda şöyle bir yanılgı da vardır. Ne diyorlar meal okumadan önce tefsir okuyalım. Aslında bu düşünce de doğru değildir. Kuran'da ''anlayasınız diye apaçık kitap yaptık'' diye geçiyor. Kuran dili bilen herkes için açıktır. Bu yüzden herkes önce kuranı kendi okuyup anlamaya çalışmalıdır. Dil yüzünden takılan noktalarda tefsire başvurula bilir. Ayrıca tefsirlerde başka birinin şahsi görüşleri de yer alabilir. Bu yüzden önce herkes kendi okumalıdır.
Biz de ateist sayfalara şöyle bir gönderme yapalım. Siz meal okuyun diyorsunuz. Biz ise imkanı olanlara Bizzat Arapça öğrenip Kuranı anlayarak okumalarını tavsiye ediyoruz. Eğer Kuran'da gerçektende sorun varsa öyle daha iyi anlaşılır değil mi ATEİSTLER(?)
Eglenceli bir uyari olmus gerci, ama videoyu sunan kisinin, 1 ve 2 numarali secenekten bir haber olarak bunu yazmasi ilginc tabi... O kadar dogmatik inanmis yani, ulemadan aktarim kitabin modern Arapca seklinde indigine....!!!!!
Bir de yetmemis Hud suresi ikinci ayeti vermissiniz, daha huruf-u mukattayi cozmus degil ulemaniz 1400 yildir, hemen hop ikinci ayeti anladiniz da bir de ateistlere izah edeceksiniz demek!?
Onu da gectim daha miras ayetlerinizi aciklayamiyorsunuz.Durmadan oyle mi yapsak, boyle mi yapsak tez uretiyorsunuz.
Mucize(!) asil budur iste ! Kitabiniz elinizde, kitap size- siz kitaba bakiyorsunuz ama okumuyorsunuz. Baktim soyle bir Ateistlere cevap videolariniza, dise dokunur birsey goremedim.
http://www.youtube.com/user/0Hakikat0?feature=watch
E ilginc tabi haliyle, sen kalk hodri meydan cek ateistlere cevap diye, ateist sana kitabini anlatsin. Hos bize gore bir beis yok, neticede insan urunu bunlar anlatiriz her halukarda.
Biz kitabi Turkce okunsun diye destekleriz, ama insanlar okuduklarini anlayabilsinler, irdeleyebilsinler diye bunu yapariz.
Korkutma vs. komplo teorileri ici bos bir balon olmus dogrusu!!!
Baskoylu
17-04-2013, 09:38
Mrb arkadaşlar forumda yeniyim, forumda pek uzun süre takılmayı düşünmüyorum sırf bu videoyu paylaşmak için geldim bu argümanı çürütebilecek ateist/agnostik/deist arkadaşları arıyorum. Baya iddialı bir video.
Eğer bu videoyu çürütebilirseniz dinden çıkacağım! İslamı terkedeceğim. Gerçekten ikna edebilirseniz beni bu konuda kesinlikle bırakacağım islamı. O derece güveniyorum videoya.
Allah'tan İnkarcılara HODRİ MEYDAN
yOWFNmX8tgY
Sayin ALLAHUAKBAR.
Meydan okudugunuz seye bakarmisiniz!!!!
"Nutfe"
Anlami; Bel suyu, meni, insan ve hayvan tohumu.
Bunu abartacak veya Islam Yobazlarin okuzun altinda buzagi ararmis gibi mesnetsiz bir yapilanma icine girmeleri ve sizde buna uyarak boylesi olumsuz ve anlamsiz bir yapilanma icine girmen ne kadar dogrudur.
Sizin inanciniza gore, Adem ata ile Hava Ana cinsel iliskiye girmedenmi cocuklari oldu? Yani sizin inanciniza gore Adem Ata`nin spermi yokmuydu, veya Nutfe si olduguna bir fikri yokmuydu?
Veya Hz. Muhammed 49 yasinda iken 9 yasindaki cocuga tecavuz ederken, bu cocugun cinsel organina nufte birakmamismidir?
veya birakmasi icin Allahtan emirmi almistir.
Bilinen 68 hatuna tecavuz ederken nufte gibi bir sivi yokmuydu? vardi ise Allah neden bu 68 hatunun birine mudahale etmedi, bundan sonra sen kiz getirmiyeceksin, Erkek Getireceksin, Cunku benim elcim olan Hz. Muhammedin soyunu surdurecek kucuk Muhammede ihtiyac var diyemedimi?
vidio daki olusumlari Sozum ona Kuran`a gonderecegine, ayi sekilde bu tekneliji ile insanlara gonderemezmiydi? Hani sizin Allahiniz daha once her seyi biliyor ve yerseyi yaratiyor yaaa... Hic bir sey yarattigini gormedik, Ciksin ortaya bir gorelim sunu, Gozleri, kulaklari, burnu, agzi ve ozellikle beyni varmidir???
Sonuc olarak gostermis oldugunuz Video insanlar tarafindan deneyler ve arastirmalar sonucu ortaya cikarilmistir.. Yani Allah denen hayali varligin bununla ilgisi yokken, Daha once hayali Allah boylesi seylerden haberi vardi gibi bir olumsuzluk icine girerek kendinizi rezil edeceginize, Aklin Yolu ve Vicdaninizi yasama yansitip insan olmanin degerini anlayin...
Islam Yobazlarini zorla insan sinifina almak zorunda degiliz,
insani diger canli varliklardan ayiran iki oge var, Aklin Yolu ve Vicdandir... Islam Yobazlari Aklini ve Vicdanini Allah`a bagliyarak, Allah tarafindan kontrol edildigini savunarak, kendi insanligin farkinda olmamalari bizler icin uzucu ve dusundurucudur. Aklin yolunu yasama yansitma olanagi olmiyan diger canli varliklarla kendisini ayni sinif icinde gormeside, elbette onlarin kendi sorunudur......
Video aksine Yaradilis ile Varolus olgusunu ortaya koymaktadir.... Yani Yaratanda, Yaradanda Insanin kendisi oldugunu kanitlamisken, Islam Yobazlarin bunun altinda birsey aramalari.... Tipa Tip Okuzun Altinda Buzagi aramak gibi olmus......
Islam Cirpindikca Batiyor, Battikca Bataklikta Taninmaz Bir Canavar Haline Giriyor. Bu Canavarligi ile Allahu Ekber tekbir ve naralari ile Cana kiymaya ve insanlik sucu islemeye devam ediyor.
Sayagi ve Insani Sevgilerimle.
ALLAHUAKBAR
17-04-2013, 21:12
Bu internet çıktı diye insanlar, karşısındaki kendisini görmüyor diye kendini bir havalara sokar oldu.
1. İlk mesajın ile zaten dinden çıktın.
2. Senin imanlı olduğuna burada kimse inanmadı.
3. Çocuk oyuncağına çevirdiniz forumu yahu. Hadi fazla yazmayım sadece uzaktan bakınayım, okuyayım diyorum. Bundan bile sıkılır oldum. Sırf, bazı eski inançlı-inançsız üyelerin konularını okumak için giriyorum foruma, defalarca hem de.
Allah hepinizi ıslah etsin ne diyim...
Vay bee sen ne akıllı çıktın kardeş. Kusura bakmada senin olmayan allahın beni ıslah mıslah edemez. Sadece videoyu ateist arkadaşlar nasıl çürütecekler diye merak ettim ve bir müslüman gibi davranayim dedim. Her zamanki gibi ateistler çürüttüler olayı. [bu forumdaki ilk üyeliğim gerçekten, ben başka forumlarda takılıyorum]. Bizde bir zamanlar müslümandık kuranda ve islamda milyon tane hata, dengesizlik, şiddet, vahşet, ahlaksızlık, çelişki varken sen böyle bir forumda uzun bir süre takılıpta gerçekleri görüpte nasıl hala bu dine inanıyorsun tartışılır. İslamın içini dışını bilenlerde biraz ahlak olsa bu dindeki ahlaksızlığı görürler zaten, ama yok nasıl inanmak istiyorsan öyle inanıyorsun kendini kandırmaya devam et.
ne yani ateist olduğunuzu mu iddia ediyorsunuz?
ALLAHUAKBAR
17-04-2013, 21:19
Evet. En azından teist değilim. Teistmişim gibi davrandım başta sadece.
istatistik
17-04-2013, 21:48
açıkçası daha saçma videolar da izlemiştim. Biz izleyenlere önyargısız izlememiz öğütlenirken en baştan önyargılara teslim olmuş bir video.
Sıralayalım ve neymiş ne değilmiş görelim:
1. Yunus 38 ve Meydan Okuma
Bir ayet, sure yazmış olsam kime göre ve neye göre olmuş kabul edilecek? Kıstasları nedir bunun? Mantıklı bir cümleler dizisi yazmak yeterli gelecekse buyrun:
- Her ne olursa olsun insanların hakkını yemeyin. Hele hele sahip olduğunuz makamı, gücü ve ayrıcalıkları kullanarak onların yaşamlarını çekilmez kılmayın. Bunu yapmak sizlere bazı getiriler sağlasa da toplum içinde nefret edilen bir insan olursunuz(Bolca küfür de yersiniz).
Olmuş mu? Bu da mı gol değil?
2) Nufte ve Meni İlişkisi
Burada neyin elde edilmeye çalışıldığını anlamadım. Keşfedilen yeni bir güneş sistemi değil, yeni bir kıta değil. Sadece, bilimsel bir çalışma sonucunda elde edilen bilgiye göre, elde edilen hormona isim verilmiş. Hayır videoda öyle bir anlatmışlar ki, sanki kuranda da "Sperm" diye yazıyor.
Sonrasındaki kelime harf oyunları ise daha bir komik. Ben de kendi kelimelerimi yaratayım isterseniz.
Fazlaca bön, dediğinizi anlamayan adama ne dersiniz: "Kalas". Şimdi bu adam, daha da zeki olmayacak ve yaşlandıkça daha anlayışsız ve bön olacak. Harfleri değiştirince gelecekten haber alırız: "Salak". Evet adam salak olacak. Bunları daha da ilişkilendirebilirsiniz. Çocuğun kafasına "kalas" vurma "salak" olur.
Çok daha fantastik bir kelime oyununu daha yaratmamı ister misiniz? (İtiraf et sen de istiyorsun)
Kelimemiz yine aynı. Daha doğrusu harflerimiz. Şimdi de kelimeleri çeşitlendirmeye başlayalım:
Kalas: Kalınca kesilmiş, değişik ebatlarda olabilecek tahta parçası.
Salak: Giyinişinden, konuşma ve davranışlarından seviyesiz, dengesiz ve saf olduğu anlaşılan kimse.
Sakal: Yüzde çıkan kıllara verilen isim.
Skala: Genellikle ölçü aletlerinde gösterge çizelgesi.
Şimdi, kalasın aldığı yola bir göz atalım isterseniz.
Sakalları çıkmış bir adam ormanda bir ağacı keser. Onu bir marangoza verirler ve değişik skalalarda kalaslar yapmasını isterler. Adam kalasları yapar. Onu inşaatta kullanan bir işçi yanlışlıkla arkadaşının kafasına vurur. Arkadaşı ona bağırır "Kafama vurma lan salak olucam"(Alternatif Son: İşçi arkadaşının kafasına bilerek kalas ile vurur. Niyeti şaka yapmaktır ama salak olduğu için böyle şaka olmayacağını anlamaz.)
Komik iddiaları getirip büyük ve eşsiz bir olaymış gibi anlatırsanız, alacağınız cevap maalesef böyle saçma sapan olacaktır. Çünkü iddianız da saçma sapandır ve ciddiye alınacak yanı yoktur. Ha benim cevabım okuyanları gülümsetecektir ki bu bakımdan sizden daha üstünüm diyebiliriz.
NOT: Gelecekten haber verme ve bilinmeyeni yazma konusuna o kadar inanıyorsanız "Jules Verne" tanrılar kralı olmalıdır.
Ateist oldugunuz(!!!) icin mi ateistlere cevap niteliginde sayfa yaptiniz?
Deistlerle veya agnostiklerle vs. ne probleminiz var ki?
ALLAHUAKBAR
17-04-2013, 22:15
Ateist oldugunuz(!!!) icin mi ateistlere cevap niteliginde sayfa yaptiniz?
Deistlerle veya agnostiklerle vs. ne probleminiz var ki?
Bi dakka bi dakka dostum, öyle bir sayfa yaptığımı nerden çıkardın şu bir önceki sayfada buraya yapıştırdığın sayfayı ben de yeni gördüm onu kim yapmış haberim yok. Buraya postaladığım o videonun sahibi ben değilim 0hakikat0 adlı arkadaş hazırlıyor o videoları galiba.
Kendi kendilerine havaya giriyorlar o videolarda, "ateistlere bu da mı gol değil demek lazım...." tarzında yorumlar var videonun altında. Neden bilgili ateistler,agnostikler,deistler kısacası dinsizler o videolara yorum yapmıyorlar anlamadım. Belkide siliyordur 0hakikat0.
Ben dinden çıkalı pek olmadı bir kaç ay oldu diyebilirim.
ALLAHUAKBAR
17-04-2013, 22:22
2) Nufte ve Meni İlişkisi
Burada neyin elde edilmeye çalışıldığını anlamadım.
Yani burda benim kafama takılan meninin içinden bir nutfe diyor, hani normalde 250milyon sperm yarışa giriyor ve biri dölleniyor ya yumurtayla, yani akıtılan meninin içinden sadece küçük bir parça çocuk oluyor. Muhammed bunu o çağda bilemezdi demeye çalışıyorlar videoda anladığım kadarıyla. Yani meni direk çocuk oluyor değilde meninin içinden bir nutfe küçük bir parça çocuk oluyor demek istemiyor mu ayet?
aliyarasfal
17-04-2013, 23:04
Sana bir soru, milyonlarca spermin içinden sadece biri dölleyecekken, milyonlarcası ne diye var? Hani biri işe yarıyor , öbürleri ne için. Olasılık , kim hızlıysa o kazansın mı diyor muş tanrı? Hani her şey belli, herkesin neden olacağı ne olcağı yazılıyken, tek sperm, tek yumurta yetmiyor muymuş?
Ayrıca öyle bir şey diyemiyor o ayet. Ayet bilimsel olsa yumurtayıda bir söylese idi. Yumurta ve sperm birleşip döllenme olur diyen ayet bulsana. Spermden oldu sanarsan ancak zorlama yollarla bilimsel diye spermden çocuk oluyor sanırsın.
Mucizeye bak, içine boşalınca hamile, dışına boşalırsan değil kısmını bilmeyen mi var. Beni kureyzada bile bunu sormuştu ya, içe mi dışa mı diye sevgili müslümanlar. Heyt mucizeye bak be.
Şimdilik saygımla gittim...
ALLAHUAKBAR
17-04-2013, 23:10
Sana bir soru, milyonlarca spermin içinden sadece biri dölleyecekken, milyonlarcası ne diye var? Hani biri işe yarıyor , öbürleri ne için. Olasılık , kim hızlıysa o kazansın mı diyor muş tanrı? Hani her şey belli, herkesin neden olacağı ne olcağı yazılıyken, tek sperm, tek yumurta yetmiyor muymuş?
Ayrıca öyle bir şey diyemiyor o ayet. Ayet bilimsel olsa yumurtayıda bir söylese idi. Yumurta ve sperm birleşip döllenme olur diyen ayet bulsana. Spermden oldu sanarsan ancak zorlama yollarla bilimsel diye spermden çocuk oluyor sanırsın.
Mucizeye bak, içine boşalınca hamile, dışına boşalırsan değil kısmını bilmeyen mi var. Beni kureyzada bile bunu sormuştu ya, içe mi dışa mı diye sevgili müslümanlar. Heyt mucizeye bak be.
Konuyu tam okusan böyle bir mesaj yazmazdın. Ben müslüman değilim zaten.
Bir üstündeki mesajı tekrardan kopyalıyorum önüne:
Yani burda benim kafama takılan meninin içinden bir nutfe diyor, hani normalde 250milyon sperm yarışa giriyor ve biri dölleniyor ya yumurtayla, yani akıtılan meninin içinden sadece küçük bir parça çocuk oluyor. Muhammed bunu o çağda bilemezdi demeye çalışıyorlar videoda anladığım kadarıyla. Yani meni direk çocuk oluyor değilde meninin içinden bir nutfe küçük bir parça çocuk oluyor demek istemiyor mu ayet?
Subliminal
17-04-2013, 23:14
Bence bu olay yine deneme yanılma yöntemi ile bilgiye ulaşılabilecek bir durum.. Açıkçası bir ateist olarak şaşırmadım..
aliyarasfal
17-04-2013, 23:25
Benim için farketmiyor senin ne olduğun. Ayrıca orda zorlamakla nutfeden yaratılmak kısmına cuk diye oturuyor dediklerim.İnsan nutfeden olmaz, yumurta gerek. O nerde?Ayrıca nutfe hücre falan demek gibi saçmalamayada gerek yok, bir parça döl , bir atımlık su anlamlarını çağımız uyanıkları alıp hücre diye yutturmaya çalıyor, hepsi bu. Binlerce yıl hayvan avlamış, kesip yemiş, birbirini öldürmüş insanlığın ceninin ana rahmindeki halini, içe boşalmakla, bir parçası (nutfe) dahi gitse hamile kalınabildiğini bilmediğini mi iddia ediyorsunuz? Yani anlamak için dahiliğe gerek yok, binlerce yıldır ürüyoruz be dostum.
tekrar koyayım mesajımı oku,
ALLAHUAKBAR
18-04-2013, 00:53
Binlerce yıl hayvan avlamış, kesip yemiş, birbirini öldürmüş insanlığın ceninin ana rahmindeki halini, içe boşalmakla, bir parçası (nutfe) dahi gitse hamile kalınabildiğini bilmediğini mi iddia ediyorsunuz?
Hah şimdi güzel bir açıklama oldu, teşekkür ediyorum.
ALLAHUAKBAR
19-04-2013, 15:24
Öncelikle kadının ne olduğunu bilmezseniz kadına acıyıp, üzülürsünüz. Kadın sizin sandığınız gibi ne ezik, ne de ikinci sınıf halde. O her şart ve koşulda erkeği istediği gibi kullanmasını bilir. Ben kendim bir kadın olarak hiçbir zaman hemcinslerime hak vermedim (ne Türkiyede ne de başka memleketlerde) aksine ne kadar acımasız ve insafsız olduklarını düşündüm herdaim.
Kadın onda olmayan sözde hakları isteseydi, erkeğin kadının önünde durabileceğini zannedecek kadar saf olabiliyor erkek beyni.
Yaşadığım yere gelince bir Avrupa ülkesindeyim ve erkeklerin köpek kadar değeri olmadığını söyleyebilirim. Hmmm kadının değeri var mı? Belki erkekten daha fazla değeri var, hakları korunuyor devlet tarafından, erkek sömürülüyor ama erkek kadınım deyip ömür boyu masraf etmez öyle bir kadına farklı cins diye, beş kuruşunu yedirmek istemez (eee haklılar da eşitlik var, üstünlük yok değil mi) ama ge gör ki devlet erkekten söke söke alıp veriyor kadına, kadın almasını biliyor. Bir evlendin, kadın seni boşadı mı, hayatın kaydı.
Kadın acınacak bir varlık değil. Erkekler saf olduğundan öyle sanıyor.
Sevgiler.
Katılıyorum, helal olsun sana. Bazı konularda islamı destekliyorum müslüman olmamama rağmen, erkek kadından üstündür birçok açıdan. Kadına ve erkeğe %100 eşit haklar tanınmamalı.
Ben bu oyuna anlam veremedim.
Neyse ...
62.642 okuma sayisi.
Diger basliklar arasinda dikkat cekici.
Arguman curumus olmali.
Siteye saldiri merkezi bu baslik secildigine gore.
Zavalli kitap sahipleri. Toplam 30 cevap yazisi karsisinda yaradanin satirlari gecersiz.
Sirada ne var?
Tup bebek konusu da kutsal kitaplarda islenmis mi?
balyapan
02-05-2013, 12:03
[QUOTE=ALLAHUAKBAR;480419
Eğer bu videoyu çürütebilirseniz dinden çıkacağım! İslamı terkedeceğim. Gerçekten ikna edebilirseniz beni bu konuda kesinlikle bırakacağım islamı. O derece güveniyorum videoya. /QUOTE]
Müslüman olmadığınız halde 'bu iddiayı çürütürseniz İslamı terkedeğim' deyip,sonra da ahlaktan dem vuruyorsunuz.çok ilginç.
MadScientist
25-05-2013, 21:57
Affınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum tekrar videodaki yorumlara baktım.Sami dillerinde değişiklik olabilir gibi birşey yazılmış videonun altına.Bu ne demek oluyor?
Videoda kelime köklerini diğer dillerle falanmı ilişkilendirmiş öylemi bulmuş?Tam anlayamadım.İzah edersiniz umarım.
Videoyu hazırlayan kişi yasaklanan üyelerden bence.Hakikat03 olabilir.
Bu bolum altinda, ortaya atilan iddialar yer almaktadir.
Britist Agent MKemal
30-05-2013, 22:34
Ateist olabilmen için batıyı tanrı bellemen gerekiyor. Onlar içki medeniyettir dediğinde içmen, kadınlar açılmalıdır dediğinde açman, Müslümanları terörist ama batılıları demokrasi savaşçıları olarak görmen, kendi beş para etmez filozoflarını evliya, senden çıkan düşünürleri ise zavallı olarak görmen ve tüm bunları da elitlik ve bilimsellik olarak görüp bunları hiçbirini sorgulamadan kabul etmen gerektir.
İşte o zaman ateist olursun.
Ahlaksız
30-05-2013, 22:38
Ateist olabilmen için batıyı tanrı bellemen gerekiyor. Onlar içki medeniyettir dediğinde içmen, kadınlar açılmalıdır dediğinde açman, Müslümanları terörist ama batılıları demokrasi savaşçıları olarak görmen, kendi beş para etmez filozoflarını evliya, senden çıkan düşünürleri ise zavallı olarak görmen ve tüm bunları da elitlik ve bilimsellik olarak görüp bunları hiçbirini sorgulamadan kabul etmen gerektir.
Ateist olman için Tanrı'ya iman etmen,ayrıca adam olman lazımdır..
En iyi ateistler şimdiye kadar Batıdan değil Doğudan, İslam alimlerinin arasından çıkmıştır. Müslümanlar bu alimleri hala Müslüman ilim adamı sanıyor bilmediklerinden.
zjmsCPsIHUU
çakırcalı
17-01-2014, 18:33
hepinize tek tek cevap vermektense sizi buraya toplayayim istedim.
buyurun bakalim, hodri meydan beni de ateist yapin!
dokun bakalim neymis derdiniz? kendinizle mi derdiniz yoksa dinle mi?!
ister soru sorun ister saldirin, ister mantik ister felsefe, ya da ilim bilim neyse artik....
"Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinda belli hakları vardır.Ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler." (Bakara/228)
eeee???? ne var bunda?
neyse sana birşey demiyorum sen müslümanlığa devam et.
:yo:
öngörülen
direkt3d
29-12-2014, 00:41
günahtır , kaybettiğim 18 'den sonra akıllandım inşallah.