PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir dinsizin ne işi var meydanlarda?

Ahlaksız
03-06-2013, 19:01
Var mı bu soruma cevap verecek birisi?
Gerçekten merak ediyorum..
Düşünce ve ifade özgürlüğü olmayan,en ufak bir söylemde hapis yatma tehlikesi ile karşı karşıya olan bir dinsiz;hangi akılla meydanlarda müslümanların arasına karışıp bir taşeron partinin istifa etmesini isteyebiliyor?

Bu ülkede camiler yerinde mi?
Yerinde..
Senin derdin ne dinsiz arkadaşım?
Vatan filan deme bana..Bu vatandaki çok büyük çoğunluk sana o.çocuğu olarak bakıyor..Benim o.çocuğu olduğumu sananların vatanını neden umursayım?
3-5 tane ağaç için eylem yapanlar bu ülkedeki dinsizlere o.çocuğu dendiği zaman kılllarını bile kıpırdatmadılar..Yalan mı?

Mustafa Kemal'e hayranım..Sözde Kemalistim ama ateist olmam beni bu insanlardan gerçekten soğuttu..Çünkü herkes kendi kıçının derdinde bu ülkede..
Bir meydan için neler neler oluyor ülkede..Tabi sadece meydan değil mesele..Yapılan faşist açıklamalar ve meydanlarda yapılan faşizm ama bize yapılanları neden es geçti bu halk?

Bize otistik dendi,Trt ekranlarında bize şifa dilendi,bize tinerci dendi,bize o.çocuğu dendi ama bize kimse sahip çıkmadı bu ülkede..

Bende şimdi meydana inip gaz/cop yiyeceğim,öyle mi?!

evrensel-insan
03-06-2013, 19:20
Düşünce ve ifade özgürlüğü olmayan,en ufak bir söylemde hapis yatma tehlikesi ile karşı karşıya olan bir dinsiz;hangi akılla meydanlarda müslümanların arasına karışıp bir taşeron partinin istifa etmesini isteyebiliyor?

Yerinde..
Vatan filan deme bana..Bu vatandaki çok büyük çoğunluk sana o.çocuğu olarak bakıyor..Benim o.çocuğu olduğumu sananların vatanını neden umursayım?
3-5 tane ağaç için eylem yapanlar bu ülkedeki dinsizlere o.çocuğu dendiği zaman kılllarını bile kıpırdatmadılar..Yalan mı?

Mustafa Kemal'e hayranım..Sözde Kemalistim ama ateist olmam beni bu insanlardan gerçekten soğuttu..Çünkü herkes kendi kıçının derdinde bu ülkede..
Bir meydan için neler neler oluyor ülkede..Tabi sadece meydan değil mesele..Yapılan faşist açıklamalar ve meydanlarda yapılan faşizm ama bize yapılanları neden es geçti bu halk?

Bize otistik dendi,Trt ekranlarında bize şifa dilendi,bize tinerci dendi,bize o.çocuğu dendi ama bize kimse sahip çıkmadı bu ülkede..

Bak bu halk direnisinin ne oldugunu algilayabilmen adina, sana bir direnis olayini aktarayim.

Ulusal kanalin sunucu dindari arkadaslari ile birlikte Taksim mitingine gidiyor ve direnis surerken "Arkadaslar, bizim namaz saatimiz geldi" diyor ve bunun uzerine basta ATAISTLER olmak uzere herkes aralarinda bir bosluk yaratiyor ve etrafini da ceviriyor. Boylece hem namazlar kilinmis oluyor, hem de bu namaz kilanlar polis saldirisindan korunmus oluyor.

Iste bu halk direnisi boyle bir hareket. Cunku ortak direnis AKP ve HUKUMET/DEVLET/POLIS DIKTATORLUGU.

Bu bize hem degerlere kisilerin adina gosterilen saygiyi hem de bu sayginin yerine gelmesi adina yapilan korumayi acikliyor.

O yuzden bu yasanan olay "kimilerinin kulagina kupe olsun" ideolojik/teolojik tartismak baska, ideolojiye/teolojiye sahip kisiye ve degerine saygi duymak baska.

Iste bu "ikibaskayi" bu halk direnisi gerceklestiriyor.

Ayni uc futbol klubu gibi.

Onun ile ilgili de bir olay anlatayim. F.B.'libir taraftar, polis siddetine maruz kaliyor ve yaralaniyor. Yaninda bulunan G.S. diger taraftar, uzerinden babasinin o tarihte imzalatarak tarihlestirdigi G.S. formasini cikariyor ve yarali F.B.'li taraftarin kanayan yarasina pansuman yapiyor ve soyle diyor "pes etmek yok, daha biz seninlemaclarda kavga edecegiz, beni yalniz birakamazsin.

Ayni sekilde gezi parki konuclanma, koruma ve siperini; uc buyuk klup ortaklasa ustleniyor.

Umarim bu ornekler ve daha binlercesi birilerine bu halk direnisinin ve yaptiklari direnisin farkindaliginin ve bilincinin ne oldugunu dusundurur ve hatirlatir.

Ahlaksız
03-06-2013, 20:15
Bende size bir anımı anlatayım o zaman..

Sanal ortamda bir müslümanla tartışıyoruz..Ben ''eğer bir savaş çıkarsa,müslümanlarla yan yana gelir ve ülkem adına savaşırım'' dedim..Bu müslümanda bana''öyle bir durumda önce seni öldürürüm'' dedi..

Neva
03-06-2013, 20:51
Dinsizlik veya ateistlik, dunyadan elini etegini cekip bir lokma,bir hirka modunda olmak degildir.

Mitinglerde pankart acan turbanlilar, ateist miydi?

Din/dinlerin siyasi bir kokene oturdugunu unutmamak gerekiyor.

evrensel-insan
03-06-2013, 21:25

Sanal ortamda bir müslümanla tartışıyoruz..Ben ''eğer bir savaş çıkarsa,müslümanlarla yan yana gelir ve ülkem adına savaşırım'' dedim..Bu müslümanda bana''öyle bir durumda önce seni öldürürüm'' dedi..

Ne demesini bekliyordun?

Savasta zaten taraflar biri birini oldurur.

Ahlaksız
03-06-2013, 21:47
Ne demesini bekliyordun?

Savasta zaten taraflar biri birini oldurur.

Karşılıklı savaşmıyoruz,yanyana duruyoruz..
Ben ''müslümanlarla omuz omuza savaşırım'' diyorum ve bu lafıma karşılık müslüman kişi ''hayır,böyle bir şeyi yapmana izin vermem,böyle bir durumda savaştığım insanlardan önce seni öldürürüm'' diyor..
Anladınız mı şimdi sn.evrensel-insan?

Neva
03-06-2013, 22:02

Bu bir ornek kabul, ama Turkiye'deki tum muslumanlari genel olarak kapsamaz.

Oyle olsa bahsettiginiz gibi olasi cikacak savasta, en basit kendi ailenizin ilkin sizi oldurmesi gerekir. Bu mumkun mu sizce?

Anima Libera
03-06-2013, 22:04
Gayet güzel ve son zamanlarda nadir okunulabilen bir yazi. Bu dava ne Ateistin ne de herseyi oldugu gibi kabul etmek istemeyen insanlarin davasi degildir. Bu dava sorgulayanlarin davasi olamaz.

Türkiye'de sorun Erdogan, Atatürk, Polis vs. degildir. Sorun genel olarak cahilliktir. Sorun kutuplasmadir. Hemen hemen her olayda "ya bizdensin, ya onlardan, ya söylesin, ya böylesin" gibi tipik nefret söyleminden öteye gidemeyen, tartisma kültüründen yoksun olan zavallilari hem AKP tarafinda bulursun, hemde "direniscilerin" tarafinda. Soruyorum; hal böyle iken arada ki fark nerede?

Altyapiya dokunmadikca fazla degisen bir sey olmaz. Insanlara secme ve secilme hakkini vermek, istedigine oy ver demek kolay. Ama demokrasiden daha önemli olan insan haklarini, ifade ve din özgürlügünü anlatamiyorsunuz. Cünkü sartlar elverisli degil.

Türkiye'nin batisinda yavas yavas bir orta sinif olusmaya baslasa da, geri kalan cahil halk her zaman otoriter rejimlere kul olmaya meyillidir. Allah, Atatürk, Muhammed, Recep Tayyip hepsi "babamiz". Türkiye'de ne zaman aksi bir durum oldu ki? Inönü, Menderes, Demirel, Özal, Tayyip. Isimlerden baska degisen sey cok az.

Yaziniz icin tekrardan tesekkür ediyorum sn. Nolan.

Anima Libera
03-06-2013, 22:11
Halk direnisinde gecici olarak "kardes" olursunuz - ta ki hedefinize ulasana kadar. "Din" ile "kardeslik" arasinda kalan biri muhtemelen 'kardeslik beni cehennemden kurtarmaz, o halde dinin emirlerini yerine getirmeliyim' diye bir mantik yürütebilir.

evrensel-insan
03-06-2013, 22:17
Karşılıklı savaşmıyoruz,yanyana duruyoruz..
Ben ''müslümanlarla omuz omuza savaşırım'' diyorum ve bu lafıma karşılık müslüman kişi ''hayır,böyle bir şeyi yapmana izin vermem,böyle bir durumda savaştığım insanlardan önce seni öldürürüm'' diyor..
Anladınız mı şimdi sn.evrensel-insan?

Konu halk direncinin ne gosterdigidir. Sen savasta senin yaninda olan musluman ile savasirsin, demekki onu diyen kendini karsi tarafta goruyor. Ama o da su an savasirim dedigi ile yanyana halk direnisinde.

Savasta taraflarin saflari vardir. Halk direnisinde ise boyle bir taraf ayrilmisligi yok. O yuzden yan yana durabiliyorsunuz.

Neva
03-06-2013, 23:01
Bu bir bakis acisidir. Ne dinsizlere, ne de ateistlere bu baglamda kimse gomlek bicemez.

Dileyen sokaga iner destek verir, dileyen balkonunda tencere tava calar destek verir, dilemeyen vermez hicbir sey yapmadan evinde oturur.

Ahlaksız
03-06-2013, 23:53
Türkiye'de sorun Erdogan, Atatürk, Polis vs. degildir. Sorun genel olarak cahilliktir.
Ne demek istediğimi anladığınız için ben size teşekkür ederim sn.Anima Libera..

Sorun tespitinize/teşhisinize %100 katılıyorum..

Fazıl Say'a veya Sevan Nişanyan'a bu toplumun yaptıkları ortada..Sırf müslüman olmadıkları için inanılmaz şeyler yaşadılar ve yaşayacaklar..Hapise girecekler belkide..!

Bu ülkede eşcinseller bile meydanlarda yürüyüp kendi çaplarında bir mücadele verebiliyorlar ama bu ülkede yaşayan bir ateistin BEN ATEİSTİM deme hakkı bile yoktur..

Bu olaylardan sonra ateistler kendilerini özgürce ifade edebilecekler mi?
Hayır..
Bu olaylardan sonra ateistlerin haklarını gözeten bir yasa/teklif görüşülecek mi?
Hayır..
Bu olaylardan sonra laiklik adına en azından ezanlar bari susacak mı?
Hayır..
Bu olaylardan sonra ateistlere edilen küfürler bitecek mi?
Hayır..

Madem öyle benim ne işim var meydanlarda?!
Meydanlarda Akp istifa diyende müslüman,Akp'lilerde müslüman..Bana ne oluyor o zaman?!
Yani bana çok mantıksız geliyor bu..

Ben Akp'yi de,İslam'ı da(hiç mütevazi olamam bu konuda) çok iyi bilen birisiyim..Benim yakın arkadaşlarım koyu Akp'lidir mesela..Bir tanesi var,hayatında bir tane bile kitap okumamış bir lise mezunu..Çok iyi bir insan ama neden yaşadığının,neden inandığının,neyi desteklediğinin farkında değil..Hatta geçen Suriye'ye savaşmaya gitsek be filan dedi..!
İmam hatip mezunu bu arkadaşım..
Şimdi ben meydanlara indim diyelim..Ben meydanlardan döndüğümde bu arkadaşım bir kitap okumuş olacak mı?
Hayır olmayacak..
İşte sorunda burada..!

Okumayan ve dolayısıyla düşünemeyen insanların olduğu bir toplumda,emperyalistlerin taşeronluğunu yapan bir partiyi alaşağı edip,başka bir taşeronu başa getirmenin ne faydası olacak?

Yahu arkadaş bana en azından şunu söylesin birisi..Ben meydanlarda Akp'yi yıktım ve devrim yaptım diyelim..
Ramazan ayında oruç tutmadığı için birileri yine dayak diyecekse a.k.böyle devrimin..!

Bu isyan bizi ilgilendirmez..Bu insanların büyük bölümü ''Fazıl hangi kerhanede doğdun'' diyen Şamil Tayyar gibi düşünüyor..Kimse kendisini kandırmasın bu konuda..!

VraeL
04-06-2013, 00:13
Bu olaylardan sonra ateistler kendilerini özgürce ifade edebilecekler mi?
Hayır..
Bu olaylardan sonra ateistlerin haklarını gözeten bir yasa/teklif görüşülecek mi?
Hayır..
Bu olaylardan sonra laiklik adına en azından ezanlar bari susacak mı?
Hayır..
Bu olaylardan sonra ateistlere edilen küfürler bitecek mi?
Hayır..

Nolan;

Eylem planlanan sonuca ulaşırsa, bu soruların hepsinin cevabı evet olacak.
Ben neden eylemciler arasından polise karşı "mınakodumunun sünnileri, allahına ziktiğiminin akplileri" diye küfürler duyuyorum sence?

Sağdan soldan ölüm haberleri gelirken insanlar sırf bir parti düşsün diye mi canını ortaya koyuyor sanıyorsun?

Ülkede yaşananlar iktidar partisini düşürme eylemi falan değildir.

Karanlığa ve yobazlığa karşı büyük bir aydınlık harekettir.

En önemlisi dinin baskısı ve dinin cahilliğine karşı bir harekettir zira başımızdaki hükümet dindar, şeriat yanlısı bir hükümettir, insanlar bunun bilincindeler.

Bu hareketin başında zaten dinlerden dogmalardan tabulardan özgürleştirmiş insanlar vardır.

Şuan baküden newyorka, tibetten tunusa, hollandadan venezuallaya kadar dünyanın bir çok yerindeki sanatçı, aydın direnişimizi ve hareketimizi savunuyor, sıcağı sıcağına takip ediyor.

Pink floyd'un solistinin mektubunu okudun mu, direnişin gerçek niteliği yazıyor mektupta:

Pink Floyd üyesi Rogers Waters’dan Gezi Parkı Nöbeti’ne destek mesajı.

Türkiye’deki bütün dostlarım,

Sizlerleyim. Sizlerleyiz. Kim olduklarının önemi yok, baskı ve otokrasiye karşı direnmekte çok haklısınız.

Eğer internetten okuduklarım doğruysa, dinci despot yobazlara karşı çıkıyorsunuz.

Türkiye sizin ülkeniz ve sizi ve özgürlük mücadelenizi destekliyoruz, unutmayın mücadeleniz dünyanın geri kalanı için de çok önemli.

Ne zaman ki bir Kadın, erkek, çocuk sokağa çıkıp insan hakları için, demokrasi için, kendi kaderini kendi belirlemek için, özgürlük için ayağa kalksa dünyanın geri kalanı ona borçludur.

Su tazyikleri, gaz bulutları içinde fiziken yanında değiliz ama ruhen sizinleyiz.

Direnişinizi alkışlıyor ve kolay olmadığını biliyoruz.

Harika ülkeniz batı ile doğu arasında duruyor, İstanbul uygarlık tarihinin efsanesidir. Bugün direnişiniz hepimiz için bir dönüm noktası olabilir.

Bugün sizin yaptığınızdan daha önemlisi olan hiçbir şey yok!

Sevgi, gözyaşları ve büyük bir saygıyla

Bak, gördün mü, yabancı ülkelerdeki insanlar bile bizim neye karşı savaştığımızı biliyor, partiye karşı değil, karanlığa, yobazlığa, dinin çağ dışı yasalarına karşı savaşıyoruz, direniyoruz Nolan!!!

Ve en önemlisi bu direniş, bu hareket başarıya ulaşırsa, türkiyeyi bırak, inan tüm dünyada çok şey değişir çünkü bütün halklara umut ve ilham kaynağı oluruz ozaman. Ki şimdiden olmaya başladık bile.

Pkk bayrağı ile türk bayrağını yan yana açan insanlar gördüm, yüzyıldır beklenen bütünlük, halkların kardeşliği nihayet başladı.

Bayrak
04-06-2013, 00:15

Yerinde..

Ama biraz önce ben gaz yedim dostum..:)

evrensel-insan
04-06-2013, 00:17
Burada ilginc bir durum var halkin hak ve ozgurluk direnisi olarak her bir kesimin etik etnik din mezhep farkinin gelecekte ne olacaginda bir payi olacak. Cunku bu butunu saglayan bir tek temel oldu, ama bu butunu bir arada yasatabilen butunun her bir farkinin evrensel hukuk insan haklari temelindeki hak ve ozgurlugunun temsili taninmasi ve devlet tarafindan da korunmasi ve kucaklanmasi olacak.

Aksi kaostur.

Anima Libera
04-06-2013, 00:22
Sn. Nolan,

bir baska yazinizda "bu ülke fasizmi hakediyor" tarzi birseyler yazmissiniz. Bence Erdogan bu halkin herhangi bir sekilde tepesine oturan, haksiz yere bir yere gelen birisi degil. Tam aksine halk neyse basbakani da o. Basbakan halkin bir disavurumudur. Zaman zaman ettigi kiskirtici nefret söylemleri, tartismaya acik olan konulari oldu bitti diye lanse etmesi bunun iyi bir kanitidir. Bu ikili arasinda bir "ahenk" var, ama bunun iyi birsey oldugu anlamina gelmez. Basit insanlar icin basit sözler. Kirarim-vururum, asarim-keserim edebiyati. Bunu Menderes ve digerleri de iyi beceriyorlardi. Tayyip yeni bir fenomen degil.

"Halk" diye göge cikardiklari kisilerin bir cogunu samimi buluyorum. Itiraf ediyorum. Birseye inanmislar ancak Türkiyenin 'ideolojik altyapisina' karsi yapacaklari birsey yok. Cünkü bu isler zamanla olur. Belki 20, belki 50 sene de anca olur. Elbette "halk" olabilirsiniz ama diger sokaga cikmayan, hatta bu olaylardan haberi olmayan kisilerle ne kadar ayni veya farklisiniz? Ikinizde Müslüman, Türk vs. olabilirsiniz, ancak secmenlerin ezici cogunlugu Twitter, Facebook kullanmaz, olup bitenleri devlet kanali TRT'den izler, siyasetcileri ve partilerin programlarini okuyup degil hangi lider sempatik, yakisikli vs. geliyorsa öyle oy verir.

"Halk" olmak icin toplumdaki farkliliklari göz ardi etmek gerekir. Amac burada bir sosyal 'nesne' olusturmakta. Bunu da en iyi sekilde sokaktaki olaylari 'halk savasiyor' diyerek direnmeyi bir ahlaki sorumluluk haline getirerek yapabilirsiniz.

Neva
04-06-2013, 00:23
Bu konuya dair en iyi sloganlardan biri, Melbourne'dan geldi, bu basliga kapak olsun.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/389182_10100555189388180_1573914658_n.jpg

Buna halk deniyor.

Siddet birgun herkesin basina gelebilir.

Ahlaksız
04-06-2013, 01:13
Pkk bayrağı ile türk bayrağını yan yana açan insanlar gördüm, yüzyıldır beklenen bütünlük, halkların kardeşliği nihayet başladı.
Halkların kardeşliği mi?
Hangi halklar bunlar?
Türk halkı ile Kürt halkı mı?
Siz bu ülkede iki halkın mı olduğunu sanıyorsunuz?
Pkklılar türkü çağırarak gözümüzün önünden geçsin,Suriye'liler bizi havaya uçursun,bizde pkk bayrakları açanlarla Türk polisine saldıralım..
Gözlerim yaşarıyor inanın bu mutlu tablodan..!
Sn. Nolan,

bir baska yazinizda "bu ülke fasizmi hakediyor" tarzi birseyler yazmissiniz
.............................
Bu ülke 11 yıldır bir diktatör tarafından yönetildi ve bu süreçte öyle şeyler yapıldı ki;ben mutlaka bu sefer halk ayaklanır dedim ama halk kıpırdamadı bile..Mesela Cumhuriyet tarihinde ilk defa kuvvet komutanları aynı anda istifa etti ama halk tepkisiz kaldı..Bu ülkede genelkurmay başkanlığı yapmış birisi teröristlerin ifadesi ile hapise atıldı ama halk sessiz kaldı..Irak'taki katliama halk seyirci oldu..Mavi Marmara'ya halk tepki göstermedi..Uludere için sessiz kaldı bu halk..Uçağımızı düşüren Suriye'ye karşı halk tepkisiz kaldı..Askerimizin kafasına çuval geçirdiler halk tepkisiz..Reyhanlı'ya halk tepkisiz kaldı..Daha neler neler..
Şimdi bir park için ülkede savaş çıkardılar..Bir kere olayların başlangıç anı bana saçma geliyor..
Alışveriş merkezinde arabaları ağzına dolduranlarda bu insanlar,alışveriş merkezi yapılmasın diye feryat edenlerde..
Kel alaka..!

Ayrıca halkın yarısı sessiz ve bu olaylara tepkili..İnsanların başbakana neden tepki gösterdiklerini bile bilmiyorlar..Yaklaşık 30-35 milyon insandan bahsediyorum..

Meydanlarda olanların büyük çoğunluğu gençler ve bu gençleri başbakan ciddiye almaz..İnsanlar daha başlarındaki adamın(?)nasıl davranacağını bile bilmiyorlar..Kılıçdaroğlu çıkmış;başbakan özür dilesin diyor..Lüzumsuz bir muhalefet lideri..Başbakan kendi halkından özür dileyecekmiş..Bunu talep eden de bu ülkenin ana muhalefet lideri..

Son olarak üstat şunu söyleyim size;ÇÖPTEN ÇÖP ÇIKAR..Bu faşist/cahil siyasiler bu halkın içinden çıktı..Başka bir halkın içinden çıkmadı bu insanlar..Bu bakımdan bu faşizmi hak eden de bu rezil halktır..

Zamanında iki kitap okusalardı ve doğru yere oy verselerdi,Türkiye böyle bir konumda olmazdı..Yumurta popoya dayanmış artık..!
Ama biraz önce ben gaz yedim dostum..:)
Abi sen bu ülkede rahatça BEN ATEİSTİM diyebiliyormusun?
Sen bana bunu bir söylermisin?

Yakın zaman önce bir kitap hazırladınız..İşte direniş budur benim gözümde..

antarctica
04-06-2013, 01:49
NOLAN sizin bu egoist, bencil ve olumsuz tavırlarınız sinir bozucu olmaya başladı.

baskılara, diktatörlüğe karşı çıkan ve giderek artan bir oluşum var. halk bunlara tepkisiz kalamazdı.

sn NOLAN bu garip, mantıksız, bencil ve sürekli değişken tavırlarınızı hiç beğenmiyorum.

Subat
04-06-2013, 09:38
Siz ayağa kalktınız mı hiç?
Neden hep beklediniz sayın NOLAN?
Ya da siz ayağa kalkmak lazım dediğinizde herkes neden sizinle aynı anda hareket etmeli?

Toplumsal buhranlar, en olmadık şekillerde ortaya çıkar. Dincilerle yanyana yürüdüğümüzü kim söyledi? Ordan burdan izlediklerinizi bile anlamamışsınız. Dışarı çıkmıyorsanız, çıkmayın. Niye sizi ikna etmemizi bekliyorsunuz? Ambivalens denen olgu olmasın sakın?

Ahlaksız
04-06-2013, 11:38
NOLAN sizin bu egoist, bencil ve olumsuz tavırlarınız sinir bozucu olmaya başladı.

baskılara, diktatörlüğe karşı çıkan ve giderek artan bir oluşum var. halk bunlara tepkisiz kalamazdı.

sn NOLAN bu garip, mantıksız, bencil ve sürekli değişken tavırlarınızı hiç beğenmiyorum.
:)
Bana o.çocuğu diyen insanların derdi beni neden ilgilendirsin?
Siz ayağa kalktınız mı hiç?
Neden hep beklediniz sayın NOLAN?
Ya da siz ayağa kalkmak lazım dediğinizde herkes neden sizinle aynı anda hareket etmeli?

Toplumsal buhranlar, en olmadık şekillerde ortaya çıkar. Dincilerle yanyana yürüdüğümüzü kim söyledi? Ordan burdan izlediklerinizi bile anlamamışsınız. Dışarı çıkmıyorsanız, çıkmayın. Niye sizi ikna etmemizi bekliyorsunuz? Ambivalens denen olgu olmasın sakın?
Dincilerle berabersiniz;
https://twitter.com/isyanveislam
Yukarıda sn.Vrael'in söylediği gibi pkklılarda alanlarda..
Size kolay gelsin..

Subat
04-06-2013, 11:55
Anlamadığınız nokta bu zaten. Saf ideolojik bir zeminde, dincilerle birlikte yürüdüğümüzü kim söyledi? Otoriter baskıya karşı gelen kişiyle meydanda yürünmesinde hiç bir sakınca görmüyorum. Keza cuma günü yere düştüğümde beni ayağa kaldıran kişi mhp bıyıklı 40lı yaşlarda bir adamdı. Muhtemelen nadir katılan 15 20 mhp'liden biriydi. Bdp'lilerle yan yana da çatıştık saatlerce. Dinsel baskıyla birlikte, yaşam biçimine müdahaleye dönüşen bir duruma tepki veren kim olursa olsun, hangi görüşü savunduğundan çok, karşı duruş sergileyip sergilemediğine bakarım. Bu anlamda tekrar soruyorum. Dincilerle yanyana yürüdüğümüzü kim söyledi? Tersten bakın, ateistlerle yürüdü onlarda bu durumda..

Adam oraya her yere cami açılsın, gayrimüslimden varlık vergisi alınsın diye mi gelmiş ?
Ha diyeceksiniz ki, ilerde demeyeceği ne malum. İlerde dediğinde karşı durmayacağımız ne malum?

Kutuplaşmadan dem vurup, kutuplaşmayı doruk noktasına çekmek de ayrı bir problem.

Psiko
04-06-2013, 12:02
Başbakan :
"Biz yüzde elliyi zor zaptediyoruz."

NOLAN :

Siz hiç merak etmeyin..Zamanı gelirse bizde ineceğiz meydanlara..Ama o zaman elimizde sadece bayrakta olmayacak..!

Ve sağduyunun sesi :

Kutuplaşmadan dem vurup, kutuplaşmayı doruk noktasına çekmek de ayrı bir problem.

Psiko
04-06-2013, 12:06
Kulakları çınlasın sitemiz eski katılımcılarından "Aldostu" isimli bir ağabeyimiz vardı.
"Yobaz"lık üzerine olan bir başlıkta,
Bir iletisinde
"Yobazlık denen tahtırevallinin iki ayrı ucunda oturup,karşısındakine yobaz demek nasıl bir duygu ?"
diye sormuştu.

Ahlaksız
04-06-2013, 12:15
-Meydanlarda halk filan yok..Önce bunu bir kavrayalım..
Halk her gün çalışmak zorunda ve halkın günlerce o meydanlarda durması imkansız..

-Benim kişisel görüşüme göre Türk halkının %80-90'ı cahildir..Yani Aziz Nesin'in belirttiği rakamlar çok iyimserdir..

-Türk halkının büyük bölümü müslümandır ve ateistlere çok kötü gözle bakar..

Tüm bu gerçeklere rağmen meydanlarda pkklılarla-devrimci müslümanlarla-kürtçü şovenlerle-anarşist gençlerle ne işim var benim?

Zamanı geldiğinde bizde ineriz meydana ama o zaman derdimiz hak/hukuk filan olmaz..Derdimiz can olur..Ateistte olsak,son ana kadar sabrederiz ve artık sabrın fayda etmediği yerde,bizde meydana mecburen ineriz..İndiğimizde de çoluk çocuk gibi türkü çağırmayız o meydanda..

Subat
04-06-2013, 12:21
Halk her gün çalışmak zorunda ve halkın günlerce o meydanlarda durması imkansız..

-Benim kişisel görüşüme göre Türk halkının %80-90'ı cahildir..Yani Aziz Nesin'in belirttiği rakamlar çok iyimserdir..

Tüm bu gerçeklere rağmen meydanlarda pkklılarla-devrimci müslümanlarla-kürtçü şovenlerle-anarşist gençlerle ne işim var benim?

Zamanı geldiğinde bizde ineriz meydana ama o zaman derdimiz hak/hukuk filan olmaz..Derdimiz can olur..Ateistte olsak,son ana kadar sabrederiz ve artık sabrın fayda etmediği yerde,bizde meydana mecburen ineriz..İndiğimizde de çoluk çocuk gibi türkü çağırmayız o meydanda..

Bence konuştukça batıyorsunuz.
Bi çay için, sakinleşin.

Psiko
04-06-2013, 12:28

Kavramak demişken.
"Halk" denen kavramın bir "Teknik şartnamesi" falan mı var ?

Kişisel görüşünüz ki zaten söylemişiniz.
Benim de kişisel görüşüme göre
"Herkes alim olabilir ama herkes Arif olamaz."
Bu halkın %80-90 ı Ariftir.
Hani Mustafa Kemal Atatürk
"Herkes bakan, ... milletvekili hatta cumhurbaşkanı olabilir ama sanatçı olamaz." der ya o hesap yani.

Ateistlere kötü gözle bakar konusunda size katılmakla birlikte.
Türk halkının Müslüman olup olmadığı hatta ve hatta Allah'a inandığı konusunda sizinle aynı düşünmüyorum.

Siz meydanlara inin onlardan uzak bir köşede yaparsınız yapacağınızı.
Veya
Siz meydana inin bizler de "Breh breh analar ne yiğitler doğuruyormuş" deyip sizle olalım.

Filozofun birisi
"Yaşayan bir örnek gösteremeyen KELİMELER,maddeci bir görünüme sahip ve hayalkırıklığına uğramış günümüz toplumuna ümit verici olamaz."
demiş.

Psiko
04-06-2013, 12:33
Ha bir de Ziya Paşa'nın
"Aynası İŞ'tir kişinin Laf'a bakılmaz."
şeklinde yaşamla mutabık veciz bir sözü vardır.

Ahlaksız
04-06-2013, 13:28
Ben bir ateist olarak mecbur kalmadıkça meydanlara inmem..Bir park için müslümanlarla meydana inecek sizlere de anca ''kolay gelsin'' derim..
Akp'ye karşı demokratik yollardan hiç bir şey yapamacağını anlayanlar bu olaylara karışıyorlar veya destekliyorlar..Ben demokratik yollardan bu hükümetin düşürüleceğini düşünüyorum ve bu demokratik yollarında çok farklı olduğunu biliyorum..
Akp hükümetini şiddet kullanarak düşüreceğini sananlar,gerçeklerden bihaber insanlardır..Akp Türk devletinin kendisidir ve devlet şiddete başvurup isyan edenleri ezer geçer..Aynen öylede oluyor..
Şiddete başvurmadan yapılabilecek çok şey var ama bu seçenek zor olduğu için,kolay yol seçilmiş durumda..

Bu olaylar,göreceksiniz Akp'nin işine yarayacak.

antilop
04-06-2013, 13:37
nolan
senin sanki tespitten çok dilek gibi duruyor.

Subat
04-06-2013, 14:07
Şiddete başvurmak kolay bir yol mu? Şaka mısın sen?

Alanlara indiğimde elimde bayrak olmayacak... diyen sen değil miydin az önce?
Akp'yi indirmek gibi bir talebin olmadığını ( atılan sloganlara bakma, herkes farkında olayın ) yaşam biçimine müdahalenin durdurulmasına karşı verilen bir tepki olduğunu anlamamak için bu kadar uğraşmaya gerek yok!

Psiko
04-06-2013, 14:55
Sayın NOLAN ;

"Aynı zihniyet"i taşıyan ve bu yolda BİRlikte hareket eden,
Cumhurbaşkanının,
İstanbul büyük şehir belediye başkanının
ve
Akp'li milli eğitim bakanı sayın Nabi Avcının olaylara bakışları ve olayları değerlendirmeleri ile,
başbakanınki "Aynı" mı ?
Değilse bu "Aynı"lık içindeki "Fark"lılık neden ?

Neva
04-06-2013, 15:25
Ben bir ateist olarak mecbur kalmadıkça meydanlara inmem..Bir park için müslümanlarla meydana inecek sizlere de anca ''kolay gelsin'' derim..
Akp'ye karşı demokratik yollardan hiç bir şey yapamacağını anlayanlar bu olaylara karışıyorlar veya destekliyorlar.Ben demokratik yollardan bu hükümetin düşürüleceğini düşünüyorum ve bu demokratik yollarında çok farklı olduğunu biliyorum..
Akp hükümetini şiddet kullanarak düşüreceğini sananlar,gerçeklerden bihaber insanlardır..Akp Türk devletinin kendisidir ve devlet şiddete başvurup isyan edenleri ezer geçer..Aynen öylede oluyor..
Şiddete başvurmadan yapılabilecek çok şey var ama bu seçenek zor olduğu için,kolay yol seçilmiş durumda..

Bu olaylar,göreceksiniz Akp'nin işine yarayacak.

Siz hala park kisminda misiniz isin sayin NOLAN, olay park degil ki sadece? Tam bir AKP agziyla yazmissiniz dogrusu.

Uhu uhu uhu bizi iktidardan dusurmek istiyorlar. Biz yuzde %50 ile gelmistik.

Iktidar 5 benzemez demec veriyor,siz hala farkinda degilsiniz.

Ahlaksız
04-06-2013, 15:27
nolan
senin sanki tespitten çok dilek gibi duruyor.
Bana o.çocuğu olarak bakan Akp'lilere bir şey olmasın diye mi bu yönde tepki veriyorum sanıyorsunuz?!
Ben bu Akp'lilerin ölmüş yakınlarına bile dua okuyorum..Haberiniz olsun..!
Şiddete başvurmak kolay bir yol mu? Şaka mısın sen?

Alanlara indiğimde elimde bayrak olmayacak... diyen sen değil miydin az önce?
Akp'yi indirmek gibi bir talebin olmadığını ( atılan sloganlara bakma, herkes farkında olayın ) yaşam biçimine müdahalenin durdurulmasına karşı verilen bir tepki olduğunu anlamamak için bu kadar uğraşmaya gerek yok!
Benim canıma/malıma/namusuma bir zarar geleceğini anladığım anda bende alanlardayım..Hem de bayrakla filan değil..
Anladınız mı şimdi?
Sayın NOLAN ;

"Aynı zihniyet"i taşıyan ve bu yolda BİRlikte hareket eden,
Cumhurbaşkanının,
İstanbul büyük şehir belediye başkanının
ve
Akp'li milli eğitim bakanı sayın Nabi Avcının olaylara bakışları ve olayları değerlendirmeleri ile,
başbakanınki "Aynı" mı ?
Değilse bu "Aynı"lık içindeki "Fark"lılık neden ?
Başbakanın üslubu bozuk diye mi bu insanlar meydanda polisle çatışıyor..Eğer bu insanlar Reyhanlı'da veya Uludere'de ölenler için meydanlarda çatışsaydı,şiddete karşı olmama rağmen bu olayları belki destekleyebilirdim..Çünkü çok rasyonel bir tepki olurdu bu..Veya nerdeyse ordunun tüm üst kademesininin hapiste olmasına tepki olarak meydanlarda çatışmayı haklı görebilirdim..
Bir parkın içinde polis gaz sıktı diye ve ardından da başbakan çapulcular dedi diye bu kadar büyük tepki verilmesini ve bu tepki sırasında devletin trilyonlarca zarara uğratılıp,insanların yaralanmasını hatta ölmesini tasvip edemem..

Benim gözümde rezil olan halktır,meclis değil..

Aziz Yıldırım hapise girdi diye,Fb taraftarı resmen ayaklandı ve en sonunda adamı çıkardılar hapisten..
İlker Başbuğ terörist olarak yargılanıyor ama bu halkın şeyinde değil..
Bende bu halkın arasına girip kahrolsun faşizm deyip,tazyikli suya/copa/gaza maruz kalacağım ha..!

Bu ülkede herkes kendi kıçının derdinde..Kafanızda copu yeyince veya gaza maruz kalınca anladınız değil mi faşizmi?
Ben yıllardır acaba bu halk ne zaman ayaklanacak diyordum..Meğer bu halkın ayaklanması için gaz yemesi lazımmış..!
Ahali,iş işten geçti artık..Seneler önce ayaklanacaktınız ama uyudunuz hepiniz..Halkın yarısı bu tepkilerin neden kaynaklandığını bile bilmiyor..Hükümete/sürece zarar gelmesinden korkuyorlar..Aslında canlarının yanmasından korkuyorlar..Ekonomik istikrarın bu ülkede bozulması demek,halkın ayvayı yemesi demektir..Çünkü herkesin korkunç borçları var..Bu bakımdan kimsenin sesi çıkmadı bu zamana kadar,bu saatten sonrada kimsenin sesi çıkmayacak..Meydanlarda olanlarda zamanla geri çekilecekler..Göreceksiniz..!

Ben dinden arınmış insanların bu olaylara karışmasını veya desteklemesini anlamıyorum..Tam bir trajikomik durum..Gülsem mi bu arkadaşlara yoksa ağlasam mı bilemiyorum..

Neva
04-06-2013, 15:34
Ben dinden arınmış insanların bu olaylara karışmasını veya desteklemesini anlamıyorum..Tam bir trajikomik durum..Gülsem mi bu arkadaşlara yoksa ağlasam mı bilemiyorum..

Cunku siz, insani ve insan haklarini, dahasi toplumsal olaylari, dindar ve dinsiz uzerinden ayristiriyorsunuz. Sizin icin oncelikle gelen dini kimligi, insan olusunun pek onemi yok. Sanki bu olaylar, din, dinsel motif isteyen bir baskaldiri da, siz de sozum ona dinden arinmis biri olarak gitmesinler demektesiniz.

Ama buna ragmen, dini motifleri asiri baskin bir yonetime, sessiz kalmaniz, sus pus olmaniz, sonra da elestirmeniz de ilginc tabi!?

Biz de cidden size gulsek mi aglasak mi bilemiyoruz.

Psiko
04-06-2013, 15:55

Nası yani ?
Hani iletilerinizden anladığım kadarı ile,
kendi anlayışınıza göre,
%80-90 nın İÇine girmeseniz de,
%20-10 un İÇinde olarak sonuçta siz de "Halk" değil misiniz yoksa ?

Mazhar-Fuat-Özkan'ın,
"Sen neymişsin be abiii"
parçasına döndü iş Ya Hu :)

Neva
04-06-2013, 15:56

Gunun sozu olmus. :)

Subat
04-06-2013, 16:18
Artık size cevap vermenin pek gerekli olduğunu düşünmüyorum. Kendi adıma son yazım olması için uğraşacağım.
Buyrun, sizin canınıza ve malınıza bir zarar geldiğinde ayaklanın. O vakit haber verirsiniz. Anlamadığınız olgu, bu ülkede politik bir önderin olmayışıdır. Bu nedenledir ki her olaya aynı şekilde tepki verilmemesi doğaldır. 1 haftadır yaşananlar ise bir halk hareketidir. Hani sizin cahil dediğiniz. Cahilmetre ölçerinizle bir ölçüm yapmışsınız ya, ona binaen.

Biz faşizmi biliyorduk bu olaylardan önce. Resmi faşizmin yanında, sivil faşizmi de çok iyi biliyoruz. Forumlarda bile çok var bunlardan. Kendilerini farklı adlandırıyorlar, o ayrı. Ama çok iyi biliyoruz! Klavyesinden tanımak zor değil çünkü faşistleri!

Ayrıca, alana giden büyük kitle, zaten gazlar başladıktan sonra gitti. Biliyordu sonuçlarını. TV ekranlarından da kimse bağırıp çağırmadı, koşun diye. Susun dediler, sustular. Bazıları susmadı tabi, halen konuşuyor..

Malınıza canınıza namusunuza bir zarar gelmemiş demek ki şimdiye kadar. Demek alkol yasağı sizi etkilememiş. Demek, ateistleri sallandıracaksın diyenler size tolerans tanımış. Demek dinlendiğiniz alanlar birilerinin oğullarına peşkeş çekilmemiş. Demek oturduğunuz sandalye altınızdan çekilmemiş, masa üstünüze devrilmemiş. Demek metroda sevgilinize sarılmanıza tepki gösterilmemiş. Demek ki şort giydiniz diye otobüsten kovulmamışsınız. Demek ki ramazanda sigara içtiniz diye dövülmemişsiniz. Bunların hiç birini ve daha ekstrasını yaşamamışsınız ama sıranın size gelmesini bekliyorsunuz. Bekleyin efendim. Sıra size gelince haber verirsiniz. O vakit benim canım yanmadı ki. ehi ehi diyen biri olursa cevap vermeye yeltenmeyin. Ayıp olur!

vartor
04-06-2013, 16:37
Son olaylarin, uludere, Reyhanli, insan haklari ihlali, fikir ozgurlugune karsi girisen bir hukumet bas sorumlusuna , bardagi tasirdigini gosterdigi kanisindayim; Bence tek bir olay degil, memleketi takiyye cumhuriyeti haline getirenlere verilen "beklenen" bir cevaptir. Sevgili nolan, sen belki her olayda, halkin sokaklara dokulmesini bekledin; Gezi parki olayinin, tum hosnutsuzluklarin toplami sonucu ortaya ciktigini anlamalisin.

Psiko
04-06-2013, 16:53
Gezi parki olayinin, tum hosnutsuzluklarin toplami sonucu ortaya ciktigini anlamalisin.

Olaylar bizim istediğimiz gibi mi gelişmeli ?
Bizim istediğimiz zaman diliminde mi insanlar harekete geçmeli ?

Bizim de istemediğimiz uygulamalara imza atan,
halkının büyük kısmına hasmane bir tutum sergileyen
ve
polisiyle "Korku imparatorluğu" kuran,
"Halk"ın haber alma özgürlüğünü,
ancak kendi istediği yönde empoze eden basın yaratan,
bir Tiran'a bir Diktatöre karşı koyan bir hareket "Kendiliğinden gelişmiş" olduğu için kızmak mı lazım katılmak mı ?

Nedir bu 6-7 yaşında çocukların "Ver cicozumu ben oynamıyorum" kaprisleri vari tavır Ya Hu ?

Üstelik o alanlarda
"Sen kime "İki ayyaş" sözünü ettin bakem" vb Cumhuriyet kazanımlarına karşı güya çaktırmadan yapılmaya çalışılan anti uygulamalar adına,
yürüyen,gaz yiyen,yaralanan bir dolu insan da var iyi mi ?

Samimiyet iyidir.
İyidir,
de,
Laubalilikle aralarındaki o incecik çizgi de bir karıştırılmasa.

Neva
04-06-2013, 19:07

Gunun sozu olmus. :)

Acilimi: Cunku halk olarak sagcisi, solcusu, kurt'u, turk'u, alevi'si, komunist'i, devrimcisi, sosyalist'i, liberal'i, milli goruscusu, ateist'i, deist'i, panteist'i, vs. tek yumruk halinde sokakta, bu benim canimi sikiyor.

:)

Ahlaksız
04-06-2013, 20:01
Mazhar-Fuat-Özkan'ın,
"Sen neymişsin be abiii"
parçasına döndü iş Ya Hu :)
Ben ateistim ve bana bu güruhun içinde yer yok..Bu bağlamda hangi kısımda olduğumu bende bilmiyorum..
Artık size cevap vermenin pek gerekli olduğunu düşünmüyorum.
Düşünen birisinin meydanlarda terör estirenlerle ne işi olabilir acaba?
Son olaylarin, uludere, Reyhanli, insan haklari ihlali, fikir ozgurlugune karsi girisen bir hukumet bas sorumlusuna , bardagi tasirdigini gosterdigi kanisindayim; Bence tek bir olay degil, memleketi takiyye cumhuriyeti haline getirenlere verilen "beklenen" bir cevaptir. Sevgili nolan, sen belki her olayda, halkin sokaklara dokulmesini bekledin; Gezi parki olayinin, tum hosnutsuzluklarin toplami sonucu ortaya ciktigini anlamalisin.
Akp karşıtları için Gezi parkının bir kırılma noktası olduğu söylenebilir ama sanki bu olayların çıkmasını Akpolis,yani Abd istemiş gibi geliyor bana..Polisin özellikle aşırı şiddet uygulaması ve başbakanın kabadayılık yapması insanları çileden çıkarmıştır..Abd dışişleri bakanının değişmesi ve ardarda yeni bakanın(Kerry)Türkiye ziyaretleri,sonrasında başbakanın Abd ziyareti ve dönüşünde Gezi parkı olayları..Tesadüfe bakın..!

Subat
04-06-2013, 21:24
ABD gezisinden önce olsaydı olaylar, ne diyecektiniz?

Ahlaksız
04-06-2013, 22:22
Abd gezisinden sonra olduğu için,önce olsaydı ne olurdu tarzında kafa patlatmaya gerek yok..Bu olaylar Erdoğan'ın Abd gezisi sonrası oldu..Abd dışişleri bakanının değişmesi sonrası oldu..Şimdi de Abd büyükelçisi Abd'ye gitmeyeceğini söylemiş..

Bu ülke Abd güdümünde ve bu ülkede olan herşeyin ardında Abd var..Bu olaylarda sadece bir park meselesi değil..Ben bu olaylarda meydanlarda feryat edenlerle aynı mantaliteye sahibim ama bu yaptıklarının yanlış olduğunu söylüyorum sadece..

Neva
04-06-2013, 22:33

Ona birsey diyemezler, zira onlara gore halk bir halttan anlamayan, okumayan, degerlendirme yapamayandir.