NOLAN´isimli üyeden Alıntı
Var mı bu soruma cevap verecek birisi?
Gerçekten merak ediyorum..
Düşünce ve ifade özgürlüğü olmayan,en ufak bir söylemde hapis yatma tehlikesi ile karşı karşıya olan bir dinsiz;hangi akılla meydanlarda müslümanların arasına karışıp bir taşeron partinin istifa etmesini isteyebiliyor?
Bu ülkede camiler yerinde mi?
Yerinde..
Senin derdin ne dinsiz arkadaşım?
Vatan filan deme bana..Bu vatandaki çok büyük çoğunluk sana o.çocuğu olarak bakıyor..Benim o.çocuğu olduğumu sananların vatanını neden umursayım?
3-5 tane ağaç için eylem yapanlar bu ülkedeki dinsizlere o.çocuğu dendiği zaman kılllarını bile kıpırdatmadılar..Yalan mı?
Mustafa Kemal'e hayranım..Sözde Kemalistim ama ateist olmam beni bu insanlardan gerçekten soğuttu..Çünkü herkes kendi kıçının derdinde bu ülkede..
Bir meydan için neler neler oluyor ülkede..Tabi sadece meydan değil mesele..Yapılan faşist açıklamalar ve meydanlarda yapılan faşizm ama bize yapılanları neden es geçti bu halk?
Bize otistik dendi,Trt ekranlarında bize şifa dilendi,bize tinerci dendi,bize o.çocuğu dendi ama bize kimse sahip çıkmadı bu ülkede..
Bende şimdi meydana inip gaz/cop yiyeceğim,öyle mi?!
|
Bak bu halk direnisinin ne oldugunu algilayabilmen adina, sana bir direnis olayini aktarayim.
Ulusal kanalin sunucu dindari arkadaslari ile birlikte Taksim mitingine gidiyor ve direnis surerken "Arkadaslar, bizim namaz saatimiz geldi" diyor ve bunun uzerine basta ATAISTLER olmak uzere herkes aralarinda bir bosluk yaratiyor ve etrafini da ceviriyor. Boylece hem namazlar kilinmis oluyor, hem de bu namaz kilanlar polis saldirisindan korunmus oluyor.
Iste bu halk direnisi boyle bir hareket. Cunku ortak direnis AKP ve HUKUMET/DEVLET/POLIS DIKTATORLUGU.
Bu bize hem degerlere kisilerin adina gosterilen saygiyi hem de bu sayginin yerine gelmesi adina yapilan korumayi acikliyor.
O yuzden bu yasanan olay "kimilerinin kulagina kupe olsun" ideolojik/teolojik tartismak baska, ideolojiye/teolojiye sahip kisiye ve degerine saygi duymak baska.
Iste bu "ikibaskayi" bu halk direnisi gerceklestiriyor.
Ayni uc futbol klubu gibi.
Onun ile ilgili de bir olay anlatayim. F.B.'libir taraftar, polis siddetine maruz kaliyor ve yaralaniyor. Yaninda bulunan G.S. diger taraftar, uzerinden babasinin o tarihte imzalatarak tarihlestirdigi G.S. formasini cikariyor ve yarali F.B.'li taraftarin kanayan yarasina pansuman yapiyor ve soyle diyor "pes etmek yok, daha biz seninlemaclarda kavga edecegiz, beni yalniz birakamazsin.
Ayni sekilde gezi parki konuclanma, koruma ve siperini; uc buyuk klup ortaklasa ustleniyor.
Umarim bu ornekler ve daha binlercesi birilerine bu halk direnisinin ve yaptiklari direnisin farkindaliginin ve bilincinin ne oldugunu dusundurur ve hatirlatir.