Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-06-2013, 19:01
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Bir dinsizin ne işi var meydanlarda?

Var mı bu soruma cevap verecek birisi?
Gerçekten merak ediyorum..
Düşünce ve ifade özgürlüğü olmayan,en ufak bir söylemde hapis yatma tehlikesi ile karşı karşıya olan bir dinsiz;hangi akılla meydanlarda müslümanların arasına karışıp bir taşeron partinin istifa etmesini isteyebiliyor?

Bu ülkede camiler yerinde mi?
Yerinde..
Senin derdin ne dinsiz arkadaşım?
Vatan filan deme bana..Bu vatandaki çok büyük çoğunluk sana o.çocuğu olarak bakıyor..Benim o.çocuğu olduğumu sananların vatanını neden umursayım?
3-5 tane ağaç için eylem yapanlar bu ülkedeki dinsizlere o.çocuğu dendiği zaman kılllarını bile kıpırdatmadılar..Yalan mı?

Mustafa Kemal'e hayranım..Sözde Kemalistim ama ateist olmam beni bu insanlardan gerçekten soğuttu..Çünkü herkes kendi kıçının derdinde bu ülkede..
Bir meydan için neler neler oluyor ülkede..Tabi sadece meydan değil mesele..Yapılan faşist açıklamalar ve meydanlarda yapılan faşizm ama bize yapılanları neden es geçti bu halk?

Bize otistik dendi,Trt ekranlarında bize şifa dilendi,bize tinerci dendi,bize o.çocuğu dendi ama bize kimse sahip çıkmadı bu ülkede..

Bende şimdi meydana inip gaz/cop yiyeceğim,öyle mi?!
Alt 03-06-2013, 19:20
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Var mı bu soruma cevap verecek birisi?
Gerçekten merak ediyorum..
Düşünce ve ifade özgürlüğü olmayan,en ufak bir söylemde hapis yatma tehlikesi ile karşı karşıya olan bir dinsiz;hangi akılla meydanlarda müslümanların arasına karışıp bir taşeron partinin istifa etmesini isteyebiliyor?

Bu ülkede camiler yerinde mi?
Yerinde..
Senin derdin ne dinsiz arkadaşım?
Vatan filan deme bana..Bu vatandaki çok büyük çoğunluk sana o.çocuğu olarak bakıyor..Benim o.çocuğu olduğumu sananların vatanını neden umursayım?
3-5 tane ağaç için eylem yapanlar bu ülkedeki dinsizlere o.çocuğu dendiği zaman kılllarını bile kıpırdatmadılar..Yalan mı?

Mustafa Kemal'e hayranım..Sözde Kemalistim ama ateist olmam beni bu insanlardan gerçekten soğuttu..Çünkü herkes kendi kıçının derdinde bu ülkede..
Bir meydan için neler neler oluyor ülkede..Tabi sadece meydan değil mesele..Yapılan faşist açıklamalar ve meydanlarda yapılan faşizm ama bize yapılanları neden es geçti bu halk?

Bize otistik dendi,Trt ekranlarında bize şifa dilendi,bize tinerci dendi,bize o.çocuğu dendi ama bize kimse sahip çıkmadı bu ülkede..

Bende şimdi meydana inip gaz/cop yiyeceğim,öyle mi?!
Bak bu halk direnisinin ne oldugunu algilayabilmen adina, sana bir direnis olayini aktarayim.

Ulusal kanalin sunucu dindari arkadaslari ile birlikte Taksim mitingine gidiyor ve direnis surerken "Arkadaslar, bizim namaz saatimiz geldi" diyor ve bunun uzerine basta ATAISTLER olmak uzere herkes aralarinda bir bosluk yaratiyor ve etrafini da ceviriyor. Boylece hem namazlar kilinmis oluyor, hem de bu namaz kilanlar polis saldirisindan korunmus oluyor.

Iste bu halk direnisi boyle bir hareket. Cunku ortak direnis AKP ve HUKUMET/DEVLET/POLIS DIKTATORLUGU.

Bu bize hem degerlere kisilerin adina gosterilen saygiyi hem de bu sayginin yerine gelmesi adina yapilan korumayi acikliyor.

O yuzden bu yasanan olay "kimilerinin kulagina kupe olsun" ideolojik/teolojik tartismak baska, ideolojiye/teolojiye sahip kisiye ve degerine saygi duymak baska.

Iste bu "ikibaskayi" bu halk direnisi gerceklestiriyor.

Ayni uc futbol klubu gibi.

Onun ile ilgili de bir olay anlatayim. F.B.'libir taraftar, polis siddetine maruz kaliyor ve yaralaniyor. Yaninda bulunan G.S. diger taraftar, uzerinden babasinin o tarihte imzalatarak tarihlestirdigi G.S. formasini cikariyor ve yarali F.B.'li taraftarin kanayan yarasina pansuman yapiyor ve soyle diyor "pes etmek yok, daha biz seninlemaclarda kavga edecegiz, beni yalniz birakamazsin.

Ayni sekilde gezi parki konuclanma, koruma ve siperini; uc buyuk klup ortaklasa ustleniyor.

Umarim bu ornekler ve daha binlercesi birilerine bu halk direnisinin ve yaptiklari direnisin farkindaliginin ve bilincinin ne oldugunu dusundurur ve hatirlatir.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 03-06-2013, 20:15
Üyeliğini Sonlandırmış

Bende size bir anımı anlatayım o zaman..

Sanal ortamda bir müslümanla tartışıyoruz..Ben ''eğer bir savaş çıkarsa,müslümanlarla yan yana gelir ve ülkem adına savaşırım'' dedim..Bu müslümanda bana''öyle bir durumda önce seni öldürürüm'' dedi..
Alt 03-06-2013, 20:51
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Dinsizlik veya ateistlik, dunyadan elini etegini cekip bir lokma,bir hirka modunda olmak degildir.

Mitinglerde pankart acan turbanlilar, ateist miydi?

Din/dinlerin siyasi bir kokene oturdugunu unutmamak gerekiyor.
Alt 03-06-2013, 21:25
Kıdemli Üye

Sanal ortamda bir müslümanla tartışıyoruz..Ben ''eğer bir savaş çıkarsa,müslümanlarla yan yana gelir ve ülkem adına savaşırım'' dedim..Bu müslümanda bana''öyle bir durumda önce seni öldürürüm'' dedi..
Ne demesini bekliyordun?

Savasta zaten taraflar biri birini oldurur.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 03-06-2013, 21:47
Üyeliğini Sonlandırmış

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne demesini bekliyordun?

Savasta zaten taraflar biri birini oldurur.
Karşılıklı savaşmıyoruz,yanyana duruyoruz..
Ben ''müslümanlarla omuz omuza savaşırım'' diyorum ve bu lafıma karşılık müslüman kişi ''hayır,böyle bir şeyi yapmana izin vermem,böyle bir durumda savaştığım insanlardan önce seni öldürürüm'' diyor..
Anladınız mı şimdi sn.evrensel-insan?
Alt 03-06-2013, 22:02
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Bu bir ornek kabul, ama Turkiye'deki tum muslumanlari genel olarak kapsamaz.

Oyle olsa bahsettiginiz gibi olasi cikacak savasta, en basit kendi ailenizin ilkin sizi oldurmesi gerekir. Bu mumkun mu sizce?
Alt 03-06-2013, 22:04
Anima Libera Anima Libera isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gayet güzel ve son zamanlarda nadir okunulabilen bir yazi. Bu dava ne Ateistin ne de herseyi oldugu gibi kabul etmek istemeyen insanlarin davasi degildir. Bu dava sorgulayanlarin davasi olamaz.

Türkiye'de sorun Erdogan, Atatürk, Polis vs. degildir. Sorun genel olarak cahilliktir. Sorun kutuplasmadir. Hemen hemen her olayda "ya bizdensin, ya onlardan, ya söylesin, ya böylesin" gibi tipik nefret söyleminden öteye gidemeyen, tartisma kültüründen yoksun olan zavallilari hem AKP tarafinda bulursun, hemde "direniscilerin" tarafinda. Soruyorum; hal böyle iken arada ki fark nerede?

Altyapiya dokunmadikca fazla degisen bir sey olmaz. Insanlara secme ve secilme hakkini vermek, istedigine oy ver demek kolay. Ama demokrasiden daha önemli olan insan haklarini, ifade ve din özgürlügünü anlatamiyorsunuz. Cünkü sartlar elverisli degil.

Türkiye'nin batisinda yavas yavas bir orta sinif olusmaya baslasa da, geri kalan cahil halk her zaman otoriter rejimlere kul olmaya meyillidir. Allah, Atatürk, Muhammed, Recep Tayyip hepsi "babamiz". Türkiye'de ne zaman aksi bir durum oldu ki? Inönü, Menderes, Demirel, Özal, Tayyip. Isimlerden baska degisen sey cok az.

Yaziniz icin tekrardan tesekkür ediyorum sn. Nolan.

τα δε πάντα οιακίζει κεραυνός
Alt 03-06-2013, 22:11
Anima Libera Anima Libera isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Halk direnisinde gecici olarak "kardes" olursunuz - ta ki hedefinize ulasana kadar. "Din" ile "kardeslik" arasinda kalan biri muhtemelen 'kardeslik beni cehennemden kurtarmaz, o halde dinin emirlerini yerine getirmeliyim' diye bir mantik yürütebilir.

τα δε πάντα οιακίζει κεραυνός
Alt 03-06-2013, 22:17
Kıdemli Üye

Karşılıklı savaşmıyoruz,yanyana duruyoruz..
Ben ''müslümanlarla omuz omuza savaşırım'' diyorum ve bu lafıma karşılık müslüman kişi ''hayır,böyle bir şeyi yapmana izin vermem,böyle bir durumda savaştığım insanlardan önce seni öldürürüm'' diyor..
Anladınız mı şimdi sn.evrensel-insan?
Konu halk direncinin ne gosterdigidir. Sen savasta senin yaninda olan musluman ile savasirsin, demekki onu diyen kendini karsi tarafta goruyor. Ama o da su an savasirim dedigi ile yanyana halk direnisinde.

Savasta taraflarin saflari vardir. Halk direnisinde ise boyle bir taraf ayrilmisligi yok. O yuzden yan yana durabiliyorsunuz.

Önerilen Siteler