PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akp'nin "Sandık" Hileleri!

Dark_Prince
09-06-2013, 17:02
Akp'nin sandıkta hile yaptığı su götürmez bir gerçektir, adamlar ölü insanları bile oy kullanmış olarak gösterdiler, 2 kişilik aileleri 6 kişilik vb. gösterdiler. Ve pek çok hile daha, şu fotografa dikkatli bakmanızı öneriyorum:

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/969713_445405935555250_1410023342_n.jpg

Ve şu videoyu sonuna kadar izlemenizi öneririm;

12 HAZIRAN 2011 : SAAT 16:10 sonuçlar gelmeye basladi... - SEÇSİS

2011 GENEL SEÇİMLERİNDE NEDEN BÜTÜN VERİLER TEK BİR AJANS TARAFINDAN GEÇİLDİ ? NASIL OLDU DA SANDIKLAR KAPANDIKTAN 10 DAKİKA SONRA SONUÇLAR GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI ? NASIL OLUYOR DA BU AJANSIN KANALLARA SEÇİMDEN 1 HAFTA ÖNCE GÖNDERDİĞİ GRAFİK DEMOLARI SEÇİM SONUÇLARINA BU KADAR YAKIN HATTA BİRE BİR ORANLAR İÇEREBİLDİ ? HER ŞEY TESADÜFSE, BEN SUSTUM..

Şimdi 22 Temmuz seçimlerine, gerilere gidelim; AKP % 47 oy aldı. AKP başta herkes şaşırdı. Şok oldu. Sandıkların kapatılmasından yarım saat sonra bildirilen seçim sonucu gösteriyordu ki her 2 kişiden biri AKP ye oy vermişti. Derken bir oy hilesi, sahtekarlığı ortaya çıkarıldı. İddiaya göre CHP'nin MHP'nin ( IP =İnternet Protokol Adresleri kanalı ile) oylarından çalınıp AKP ye aktarılmıştı.

İzmir Karşıyaka'da sandık tutanakları ile YSK'nun verilerinin farklı olduğunu MHP kanıtlamış ve yasal haklarını da aramıştı...o dönemde bu haberi medyada duymuştuk...Bu olay, SECSİS adı verilen yüksek bir teknoloji ile gerçekleştirilmişti.

Seçimler SEÇSİS hile sistemiyle yapılmıştır. Hiçbir şekilde demokratik bir ortam söz konusu değildir, partiler ve adaylar madden ve manen eşit şartlarda değillerdir !

http://www.youtube.com/watch?v=xdgo768tvdI

Bu konudaki araştırmalarım devam edecek ve kamuoyuna yansıyan haberleri bu başlık altından paylaşacağım.

reddediyorum
09-06-2013, 17:10
rte, cehape sandıkta alamadığını sokaklarda arıyor demişti. bunun üzerine cehapeliler istediklerini sandıkta aramaya başladılar ancak oyla değil ithamla, suçlamayla ve belki de iftirayla.

Dark_Prince
09-06-2013, 17:11
Bu arada Akp'nin %50ye sahip olmadığı son olaylarda da kesinleşmiştir, benim en son aldığım habere göre Türkiye genelinde 20 milyon insan sokaklara dökülmüş (ki bunun daha fazla olduğu da su götürmez), sokaklara dökülmeyen Akp karşıtı insanlar da çok fazla, Red Hack'in dediği gibi Anti Kapitalist Müslümanlar da bizimle meydanlarda ise Akp'nin %50si hangi %50'dir? Pek çok türbanlı da gördük meydanlarda? Namaz kılanlara solcular siper oldular polise karşı? Cami imamları camilere aldılar direnişçileri, camiler revire çevrildi? Ve Akp'nin meydanlara rüşvet ve tehdit ile adam toplamaya çalışması?

Dark_Prince
09-06-2013, 17:13
rte, cehape sandıkta alamadığını sokaklarda arıyor demişti. bunun üzerine cehapeliler istediklerini sandıkta aramaya başladılar ancak oyla değil ithamla, suçlamayla ve belki de iftirayla.

Sen nasıl bir Müslümansın ki Amerika'nın uşağı olduğu su götürmez olan Tayyip'i destekleyebiliyorsun? Yoksa Tayyip'i putlaştıranlardan mısın :) Ki ben dinsiz olduğum gibi ideolojisiz de bir insanım, ideolojilerin dinlerden farkı yok bana göre, Kemalist olmadığım gibi Chp'li de değilim.

uyar
09-06-2013, 17:42
komplo teorilerine gerek yok.. akpnin iyi bir surusu oldugu kesin... bence akpyi kotulemek yerine biz ex-chplilerin ne yapmasi gerektigini bulmak...

gezinin yaratici gencliginin buna da bir care bulacagina eminim..

reddediyorum
09-06-2013, 17:48
Sen nasıl bir Müslümansın ki Amerika'nın uşağı olduğu su götürmez olan Tayyip'i destekleyebiliyorsun? Yoksa Tayyip'i putlaştıranlardan mısın :) Ki ben dinsiz olduğum gibi ideolojisiz de bir insanım, ideolojilerin dinlerden farkı yok bana göre, Kemalist olmadığım gibi Chp'li de değilim.

Tayyip'in Amerika ile sıkı fıkı olması, onun desteklenemeyeceği anlamına gelmez. Emin olun, sizin de Amerika ile sıkı fıkı olduğunuz, olabileceğiniz bir sürü konu vardır, hem de uşaklık edebilecek kadar. Amerikan uşaklığını desteklemeyiz ancak başka icraatlarını destekleyebiliriz. Beni ilahının her şeyini körü körüne savunan bir abdulmustafakemal sandın galiba. chp'li olmaman bir kemalizm kâfiri olduğun anlamına gelmez. chp'li abdulmustafakemal değil isen ip'li bir abdulmustafakemalsindir ya da partisiz bir abdulmustafakemalsindir.

bursali68
09-06-2013, 18:10
Merhaba,

İki kez sandıkta görevliydim...Ne o zaman, ne de şimdi dijital ortamda oy kullanılmadı, kullanılmıyor...Yarım saat değil, 1 saat sonra dahi seçim sonucunu veremezsiniz, bu mümkün değil...Çünkü oylar tek tek komisyon önünde tasnif edilir, çetelelere tek tek yazılır, yazılı prosedürler yerine getirilir, önce ilçe seçim kurullarına götürülür...Sıra beklenir, evraklar teslim edilir...Oradan sonuçlar il seçim kurullarına gider ve sonuçlar çıkmaya başlar...

10 dakikayı geçtim, 1 saat içerisinde dahi mümkün değil....Hele ki nüfusu kalabalık şehirlerde...

Sağlıcakla kalınız...

xcan
09-06-2013, 18:24
Bunların Müslümanlığı göstermelik.
Bunlar ABD işbirlikçisi.
Ne müslümanlığı?
Irakta milyonlarca müslümanı öldüren Abd li katillere ''Gazanız mubarek olsun'' demedilermi.
Milyonlarca müslüman kadınını tecavüze uğratan BOP projesine uşaklık etmedilermi.
İsraille birlikte Suriyeye saldırmıyorlarmı.
Bıraksınlar müslüman ayaklarını.
Halkımız herşeyi görüyor artık.

uyar
09-06-2013, 18:53
kavgayi ve klise suclamali birakip da secim sistemini tartissak....

turkiyeye uygun secim sistemi ne olmali??

baraj ne kadar inmeli? hic mi olmamali?

nispi sistem iyi mi? daha onceki kaldirilis sebebi neydi??

boyle seyleri konussak mesela...

Neva
09-06-2013, 19:26
Tayyip'in Amerika ile sıkı fıkı olması, onun desteklenemeyeceği anlamına gelmez. Emin olun, sizin de Amerika ile sıkı fıkı olduğunuz, olabileceğiniz bir sürü konu vardır, hem de uşaklık edebilecek kadar. Amerikan uşaklığını desteklemeyiz ancak başka icraatlarını destekleyebiliriz. Beni ilahının her şeyini körü körüne savunan bir abdulmustafakemal sandın galiba. chp'li olmaman bir kemalizm kâfiri olduğun anlamına gelmez. chp'li abdulmustafakemal değil isen ip'li bir abdulmustafakemalsindir ya da partisiz bir abdulmustafakemalsindir.

ABD ile bir ulke olarak siki fiki olmak ayri seydir, abd'ye ruhunu sunmak ayri seydir.

Imam'a(Fethullah) iman ediyor olmak da ayri bir seydir.

Yine soruyoruz. Yine kacacaksiniz ama yine soralim.

IMF borcunu nelerin karsiliginda (!)kapadiniz, sirfirladiniz? Turkiye'deki hangi kaynaklar sunuldu karsiliginda?

Hani halki sevindirmistiniz ya IMF ile ilk yasandi borc sifirlandi diye, biz de o hesabin nasil sifirlandigini , karsiliginda neler verildigini bilmek istiyoruz.

evrensel-insan
09-06-2013, 20:54
komplo teorilerine gerek yok.. akpnin iyi bir surusu oldugu kesin... bence akpyi kotulemek yerine biz ex-chplilerin ne yapmasi gerektigini bulmak...

gezinin yaratici gencliginin buna da bir care bulacagina eminim..

Konu AKp'yi kotulemek degil; hem 80 anayasasinin getirdigi secim adaletsizligini ve AKP'nin iktidar olma adina nicelik teki yaptigi hileleri dolaplari ortaya koymaktir.

Bu bir yerde onumuzdeki secimlerin sagligi ve gercek rakamlari icin gereklidir.

uyar
09-06-2013, 20:55
Konu AKp'yi kotulemek degil; hem 80 anayasasinin getirdigi secim adaletsizligini ve AKP'nin iktidar olma adina nicelik teki yaptigi hileleri dolaplari ortaya koymaktir.

Bu bir yerde onumuzdeki secimlerin sagligi ve gercek rakamlari icin gereklidir.

ama ondan once secim sistemi degismeli.... ama zor gibi goruluyor :(

evrensel-insan
09-06-2013, 21:07
ama ondan once secim sistemi degismeli.... ama zor gibi goruluyor :(

Zaten sorun da orda. AKP nicelik cogunlugunu adalet, hukuk, esitlik v.s. adina hem kendi politikasi adina yonlendiriyor hem de isine gelenleri koz olarak kullaniyor.

uyar
09-06-2013, 21:11
Zaten sorun da orda. AKP nicelik cogunlugunu adalet, hukuk, esitlik v.s. adina hem kendi politikasi adina yonlendiriyor hem de isine gelenleri koz olarak kullaniyor.

sevmem ama nazli ilicagin bir saptamasi vardi cnnturkdeki programda...

rte cok pragmatik biri... cok cabuk isine gelen seyleri sahipleniyor.. kabul ediyor.. ama cok inatci bir tarafi da var...

isin kotusu tek bir adamin haletiruhiyesi kaldi tum ulke :(

evrensel-insan
09-06-2013, 21:18
sevmem ama nazli ilicagin bir saptamasi vardi cnnturkdeki programda...

rte cok pragmatik biri... cok cabuk isine gelen seyleri sahipleniyor.. kabul ediyor.. ama cok inatci bir tarafi da var...

isin kotusu tek bir adamin haletiruhiyesi kaldi tum ulke :(

Iste buradaki cikara gore oynanan pragmatist diktator politikasinin her degisiklikte AKP birligini ve destegini korumayacagi.

Atrica her sivil diktatorlukte ve her teokrastik otokratik diktatorlukte ve her islam ideolojik politik diktatorlugunde de nicelik azalmasi yasanacagi.

Cunku her pragmatisizm bir nitelik icerir ve bu nitelik diktatorden de gelse, bazilarinin niteligine uymaz ya da ayak uyduramaz.

Ayni diktatorun ABD'nin niteligine ayak uyduramadigi ve baan asiri gittigi ve hatta ters dustugu gibi.

evrensel-insan
09-06-2013, 21:38
Iste burada her zaman oldugu gibi A.Gul, F.Gulen ve cemaat kanadinin cikarlari emperyalizm ile ortusuyor. Cekimser ve akillarinca sagduyulu olmalarinin da nedeni bu.

Bu halk kitlesinin bu cikara da cok dikkat etmesi ve onlarin emperyalist cikar temelli demokrasi ozgurluk hak ve adalet yalanlarina kanmamalari gerekiyor.

Iste basta saldiri ve siddetin bunu saglamasina karsi cikmak; tam da emperyalizme ve onun emir kulu turkiye uzantisina da karsi cikmaktir.

O yuzden halk direniscileri sadece diktator ve biatcilarina degil; A.Gul ve emperyalist yanlilarina da karsi cikmak durumundadirlar.

Yoksa diktatorun alternatif tehlikesi A.Gul F.Gulen ve cemaattir.

Şüpheci Dinsiz
10-06-2013, 00:38
Sevgili arkadaşlar,

İktidarın oylarının %30 'lardan birdenbire %50 'lere fırlaması herkes tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı. Şahsen ben ailemden, komşularımdan, iş çevremden, sokakta konuştuğum iki kişiden birinin malum partiye oy verdiğinden hep kuşku duydum. Peki, kuşkularımda haklı olabilir miyim ?

Önce biraz mizah ile başlayayım.
http://www.youtube.com/watch?v=bocFioKiub0 (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bocFioKiub0)

Burada (http://www.the.org.tr/2010/04/05/secimlerde-bilgisayar-mi-bilgicalar-mi-kullaniliyor/), SEÇSİS sisteminin donanımsal ve yazılımsal altyapısı hakkında oldukça geniş bilgi verilmiş. Bu bilgiler verilirken yeri geldikçe sistemdeki güvenlik açıklarına da değinilmiş.

http://www.ysk.gov.tr/ysk/SecsisProjesi/secsiseTR5_dosyalar/image005.gif

Kısaca anlatmak gerekirse, SEÇSİS (Sun Election Control System) Türk icadı değil, dünyada başta ABD ve Rusya, bazı ülkelerde kullanılmış ve bazılarında (Almanya, Yunanistan) güvenlik açıkları görülerek muhalefetin baskısıyla kullanılmadan rafa kaldırılmış. UCSB (University of California-Santa Barbara) gibi üniversitelerde güvenlik testi yapılmış ve kolayca hack edilebileceğine ilişkin bir hack videosu hazırlanmış.

Yazının ilerleyen bölümlerinde görüleceği gibi 2008 YSK (Yüksek Seçim Kurulu) listelerinde 72.000.000 civarında olan nüfus 76.000.000 civarında gösterilmekte, seçmen sayısı ise 48.000.000 iken 54.000.000 gösterilmektedir. Yani arada 6.000.000 seçmen farkı (%12 'den fazla) bulunmaktadır. YSK, seçim konusunda tek yetkili kurum olarak belirlenmiştir ve sorgulanamamaktadır.

SEÇSİS'in güvenlik anahtarları bir ABD şirketi tarafından sağlanmakta, iddiaya göre SEÇSİS içindeki mekanizmalarla ihtiyaca göre oy aktarımı yapabilmektedir. Metnin yazarı okuyucularına şu soruyu soruyor :
Peki, SEÇSİS sistemde hile yapmak mümkün müdür? Bu sorunun cevabı, “evin anahtarını emanet ettiğimiz bekçi evi soyar mı?” sorusunun cevabı ile aynıdır.SEÇSİS hakkındaki kuşkuları dile getirmek için bakanlığa bir dilekçe veriliyor.
Bu konu hakkında son günlerde basında çıkan haberlerde bazı bilgisayar mühendislerinin iddialarında “YSK’nın güvenliği çok tartışmalı olan bir işletim sistemi kullandığını, bu sistemin Avrupa’da devlet kurumlarında yasaklandığı” bildirilmekte ve SEÇSİS adı verilen yazılımın bağımsız bir teknik grup tarafından incelenmesi, raporu da kamuoyu ile paylaşılması istenilmektedir.

Basında çıkan bu iddialar ve vatandaşlarda oluşan seçimlerde hile şüphesine neden olan bu endişeleri ortadan kaldıracak çalışmaların ve şeffaf bir yapının oluşmasını sağlayacak çalışmaların acilen yapılması gerekmektedir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1- Yüksek Seçim Kurulunda seçim amaçlı kullanılan SEÇSİS Projesinde kullanılan işletim sisteminin ismi nedir? Bu işletim sisteminin güvensizliği ve AB ülkelerinde yasaklandığı iddialarına katılıyor musunuz?

2- Bu işletim sistemi hangi AB ülkelerinde yasaklanmıştır?

3- SEÇSİS Projesi hangi yazılım dili veya dilleri ile geliştirilmiştir?

4- SEÇSİS Projesinde hangi veri tabanını kullanmaktadır?

5- Seçimlerde aday olamayacakların tespiti amacıyla; Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü ile çevrim-içi (on-line) iletişim kurulabilmiş midir?

6- Seçmen olamayacakların tespiti için Milli Savunma Bakanlığı, Askere Alma Dairesi Başkanlığı (ASAL) ile çevrim-içi (on-line) iletişim kurulabilmiş midir?

7- Siyasi partilerin seçime katılıp katılamayacağını ve ülke genelinde teşkilatlanma düzeylerini tespit amacıyla YARGITAY ile çevrim-içi (on-line) iletişim kurulabilmiş midir?

8- SEÇSİS projesi ile ilgili olarak söz konusu şaibe ve iddiaları ortadan kaldırabilmek için, uzmanlardan kurulu siyasi parti temsilcilerinin de katılacağı bağımsız bir bilişim heyetine projenin inceletilerek güvenlik testlerinin yapılması ne zaman gerçekleştirilecektir?Bu dilekçenin cevabında ise sorulan sorulara cevap verilmeyip YSK'nın dokunulmazlığının arkasına sığınılıyor :
Bakın Adalet Bakanı Sadullah Ergin ne cevap vermiş?

Önergeye Cevap:

“Sayın Başbakan’a yöneltilip Bakanlığımız koordinatörlüğünde cevaplandırılması tensip olunan 7/ 12055 Esas nolu önergesinin cevabı aşağıda sunulmuştur.

Soru önergesine konu edilen hususlarla ilgili olarak, ilgisi nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ile yapılan yazışma sonrasında, YSK Başkanlığının 4/3/2010 tarihli ve C.05.0.İMİ.0.88-050-S 2010/149-0991 sayılı yazısıyla,

Yüksek seçim kurulu tarafından alınan 27/02/2010 tarihli ve 2010/149 sayılı kararda, YSK’nun Anayasanın 79. maddesi gereğince seçimlerin yönetim ve denetimini yürüttüğü; görev ve yetkilerinin 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri hakkında Kanunun 14. maddesinin birinci fıkrasında ondört bent halinde sayıldığı; kararları aleyhine başka bir mercie başvurulamayacağı; Anayasanın 98. maddesinde, TBMM’nin bilgi edinme ve denetim yolları düzenlenip, sözlü ve yazılı soruların Başbakanlıktan veya Bakanlardan bilgi isteme biçiminde olacağının belirtildiği, bu kapsamda, bilgi isteme ve denetimin amacının, yürütme organının iş ve işlemleri hakkında bilgilenmek ve bilgi sahibi olmak olduğu; bu çerçevede, kurulun görev alanına giren konular hakkında Başbakan ve bakanlardan yazılı soru yoluyla bilgi istenilmesinin, Anayasanın ve Yasama bölümünde yer alan Yüksek Seçim Kurulunun yargısal niteliği ve konumu ile bağdaşır görünmediği ve soru önergesi ile sorulan hususlara cevap verilmesine ilişkin istemin uygun bulunmadığı değerlendirilerek istemin oybirliği reddine karar verildiği, bildirilmiştir…Bilgilerinize arz ederim.

Sadullah Ergin

Bakan

Adalet Bakanı öz olarak “SEÇSIS’i, kurcalamayın” diyor.

YSK’nun kararları sorgulanamaz-mış. Milletin meclisinde ise asla !!!Benim kişisel kanaatim yazılım kullanılan bir seçim sisteminde hile yapılabilmesinin mümkün olduğu yönündedir. Sonraki seçimlerde tüm partilerin buna çok dikkatle hazırlanması ve hile yapılamaması için her türlü önlemi almaları gerekir.

Sevgiler

Şüpheci Dinsiz
10-06-2013, 00:40
Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'dan bir seçim sistemi önerisi :
http://www.odatv.com/images/2010_07/2010_07_21/-secim-hilesi-nasil-onlenebilir-2107101200_m.jpg

SEÇİM HİLESİ NASIL ÖNLENEBİLİR (http://www.odatv.com/n.php?n=-secim-hilesi-nasil-onlenebilir-2107101200)
21.07.2010 22:01
AKP isterse bu sistemle oyların % 60’ nı bile alır.

Çare:

A - Seçmeni sandığa götürmek.

B – Sandıkta hileyi önlemek.

C – Ülke çapında Alternatif oy sayım sistemi ve merkezleri oluşturmak.

Çünkü soru şu:

1 - Seçmen kütüklerini kimler ve nasıl yazdılar?

2 – Oy sayım sisteminin şifresi kimin elinde?

3 – Seçim güvenliği var mı?

1 - Önceki dönemlerde seçmen kütükleri Yüksek Seçim kurulunun kararı ile tarafsız memurlar tarafından yazılıyordu.

Geçtiğimiz dönemde Hükümete Bağlı TÜİK’ ün seçtiği elamanlar tarafından önce, Adrese Dayalı Nüfus Sayımı diye kütükler yazıldı. Aylarca listeler ellerinde kaldı, üzerinde diledikleri gibi düzenlemeler, eklemeler, çıkarmalar yapıldı. Belki yüzbinlerce hayali adreslere yüz binlerce hayali seçmenler yazıldı. Uygun görülmeyen kimseler hiç yazılmadı. T.C. kimlik numaraları da bu düzenlenmiş nüfus ve adreslere göre verildi.

Sonra çıkarılan bir kanunla da bu listeler seçmen kütüğü olarak kabul edildi. Listeler asılınca milyonlarca hileli durum olduğu ortaya çıktı. Ancak iş işten geçmişti.

2007 genel seçiminde 42 milyon 799 bin seçmen ilan edildi. 2009 da yapılan Yerel seçimde: 48 milyon seçmen olduğu ilan edildi. 2 yılda 5 milyon seçmen artmış oluyordu. Bunun nasıl olduğu anlaşılamadı.

Erzincan’ın Yaylabaşı Beldesinde 48 kişinin hiç yazılmadığı mahkeme kararı ile ispatlandı.. İstanbul Ataköyde 4 bin seçmenin yazılmadığı basına yansıdı. Anlaşılan birçok bölgede istenmeyen çok sayıda kimseler hiç yazılmamışlardır.

Parmaklara boya sürülmesi de kaldırılıp mükerrer oyların yolu açılmıştır.

ÇARE : seçmen kütüklerinin eskisi gibi, yargının denetiminde tarafsız memurlar eliyle yeniden yazdırılmasıdır ve parmak boyamanın da yeniden getirilmesidir.

2 – AKP Oy sayımını İnternet üzerinden yapmak üzere ABD’ den bir şüpheli yazılım sistemi getirdi. 2007 den bu yana oylar bu sistemle sapılıyor.

Derin şüphe ve tehlike:

İnternette işleyen her yazılım sistemine girebilmek ve müdahale edebilmek için bir giriş şifresi bulunur. Bu kaçınılmaz genel bir kuraldır.

Söz konusu yazılım sistemi, Türkiye’ye getirilirken elbette sisteme girmek ve muhtemel arızalar veya özel maksat için gerektiği zaman müdahale edebilmek ve yeni düzenlemeler yapabilmek için şart olan sistemin şifresi birilerine verilmiştir.

Elbette bu sistemi getirenlere verilmiştir.

Hatta Sistemi sağlıklı işletmek için, nasıl müdahale edileceği, sistemde yeni bir takım düzenlemelerin nasıl yapılacağı konularında ilgililere belli bir eğitim de verilmiştir. Bunlar kaçınılmaz gerçeklerdir.

3 - Peki bu şifreler ve müdahale eğitimleri kimlere verilmiştir?

Kesin olan gerçek şudur: İnternet seçim sistemine müdahale edilmek üzere sistemin şifreleri birilerinin elindedir.

Bu müdahale bir partinin oylarını yükseltmek için veya diğerini azaltmak için de yapılabilir. Sistemde yeni bir düzenlemeyle, A patisinin oylarının mesela % 10 oyu B partisine yazdırılabilir. Daha başka hileler de yapılabilir. Bu sisteme, yazılımı Türkiye’ye verenler de yani ABD’li uzmanlar da müdahale edebilirler. Hatta istedikleri düzenlemeyi yapabilirler. Banka hesaplarının şifrelerin kırılıp paraların başka hesaplara aktarıldığı bir dönemde, bu konuda her şey yapılabilir. Kısacası oy sayım güvenliği ağır şüphe altındadır.

Sonuç: Bu sistem ile yapılacak seçim ve oy sayımı ile, şifreyi elinde bulunduranların istedikleri sonucu alabilirler, seçimi de referandumu da kazanabilirler.

Peki, Yüksek Seçim Kurulu, oy sayımını sadece anında izlemek için sayfaya giriş şifresini Partilere ve basına neden vermiyor? Hem de ısrarlı isteklere rağmen? Evet neden?

Yüksek Seçim Kurulu üyeleri ülke çapında oyların sayımını ekrandan izlediği gibi, partiler de, basın da aynen izlesin, kontrol etsinler. bunda bir sakınca olamaz. Aksine sisteme dıştan olası müdahaleler görülmüş olur. Tekrar soralım Yüksek Seçim kurulu neden izletmiyor, gizliyor? Peki bu konularda basın neden susuyor?

Ç A R E : A - -Söz konusu yazılım sistemi getirilirken şifrelerinin ve eğitiminin kimlere verildiği açıklanmalıdır. Bu demokrasimiz ve adaletli seçim için kaçınılmaz şarttır. Herkes şüpheden kurtulmalıdır.

Ç A R E : B - En doğrusu başka ülkelerde olduğu gibi, bu sistemden vazgeçilmeli ve eski sisteme dönülmelidir. Bunun için ciddi mücadele verilmelidir.

Ç A R E : C – Alternatif oy sayım sistemi ve merkezleri oluşturulmalıdır.

Türkiye çapında alternatif oy sayım merkezleri oluşturulmalı, sandık başında tutulan oy sayım tutanakları ilçelerde, illerde ve Genel Merkezlerde birleştirilip toplanmalıdır. Böylece ülke çapında sağlıklı sonuçlar elde edilmelidir. Hile şüphesi olan yerlere itirazlar yapılmalıdır.

Alternatif oy sayım sistemi ve merkezleri çok önceden başlanarak sık sık ilan edilmelidir. Hatta bunda görev alacak parti mensuplarına özel eğitimler verilmelidir.

Unutulmamalıdır ki, iktidar partisi, geçen seçimde yukarıdaki yazılım sistemini verimli kılabilmek için yüz binlerce partiliyi guruplar halinde haftalarca eğitime tabi tutmuştur.

Yukarıda açıkladığımız konuları vatan, millet ve demokrasi sevginizle yüksek taktirlerine arz eder, selam, saygı ve başarı dileklerimi sunarım.

Prof.Dr. Zekeriya Beyaz

Odatv.com

Şüpheci Dinsiz
10-06-2013, 00:41
Şaibeli seçim sistemi hakkında bir başka haber :

http://i.sabah.com.tr/sbh/2012/09/25/Haber/346272823804.jpg

Seçimlerde hileyi ortaya çıkaran formül (http://www.sabah.com.tr/Dunya/2012/09/25/secimlerde-hileyi-ortaya-cikaran-formul)

Bilim adamları, seçimlerde hile yapılıp yapılmadığını ortaya koyan bir formül geliştirdi.

Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi bilim adamlarından Stefan Thurner ve Peter Klimek tarafından geliştirilen formülle ilgili araştırma sonucu, Amerikan Bilim Akademisi'nin dergisi PNAS'ta yayımlandı.

Bilim adamları tarafından geliştirilen analiz yöntemi için seçim bölgelerine ait ayrıntılı verilere ihtiyaç duyuluyor. Yöntemde, seçim bölgelerine göre seçmen ve partilere verilen oyların sayısı kullanılarak bir diyagram oluşturuluyor.

Avrupa ülkeleri veya ABD'deki seçim verilerinin diyagramı görsel olarak, iki odak etrafında toplanmış, keskin kenarları olmayan bulut kümelerine benziyor. Seçmen davranışlarındaki keskin değişiklikler, diyagramın üst bölümünde bariz bir yoğunlaşmaya neden oluyor. Bu durum da ortalamanın çok üzerinde kaydedilen seçime katılım oranı ve topluca sadece bir partiye oy verilmesi halinde ortaya çıkıyor ve sonucun gerçek olamayacağına işaret ediyor.

Bilim adamları, seçim hilelerini ikiye ayırıyor. "Ballot Stuffing" denilen işlemde kullanılan oy sayısı seçmen sayısını aşıyor ve tüm oylar aynı partiye gidiyor. "Extreme Fraud" denilen işlemde ise oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından sandıklardaki tüm oylar değiştiriliyor.
Thurner, Alman Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, sapmaların yüzde yüz hile yapıldığını ispatlamadığını, ancak belirli bir oranının üzerindeki sapmaların hileye kuvvetle dikkat çektiğini belirtti.

Geliştirdikleri analiz yöntemiyle geçen yıl Rusya'da yapılan parlamento seçimlerinde hile yapıldığını görebildiklerini ifade eden Thurner, "Eğer hile yapılmasaydı Vladimir Putin'in Birleşik Rusya partisi yüzde 50 değil, anca yüzde 40 oy oranına yaklaşabilirdi" diye konuştu.
Rusya'da yapılan devlet başkanlığı seçiminde de usulsüzlük görüldüğünü belirtin Thurner, formülle Uganda'daki seçimlere de hile karıştığının görüldüğünü kaydetti.

Bilim adamları, analizlerle ilgili ayrıntılı bilgilere http://www.complex-systems.meduniwien.ac.at/elections/election.html adresinde de yer verdi.

Şüpheci Dinsiz
10-06-2013, 00:42
Sevgili arkadaşlar bu blog sayfasını sonuna kadar okuyunuz.
http://www.toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=3952.0

Özellikle sonlara doğru olan topic'lerdeki iddialar insanın kanını donduruyor.

Sevgiler

Şüpheci Dinsiz
10-06-2013, 00:43
OdaTV'den seçim hileleri konulu bir haber :

http://www.odatv.com/images/2011_06/2011_06_16/akpnin-oyu-yuzde-30un-altindadir-1606111200_m.jpg

AKP'NİN OYU YÜZDE 30'UN ALTINDADIR (http://www.odatv.com/n.php?n=akpnin-oyu-yuzde-30un-altindadir-1606111200)

16.06.2011 16:35

Seçim gecesi, saat 19 civarı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum imzası ile, sandıkta görevli partililere gönderilen, cep telefonu iletisi aynen şöyleydi;
"Saygıdeğer sandık sorumlumuz;
Genel merkezimize gelen sandık sonuçları ile basında açıklanan sonuçların çok farklı olduğu görülmektedir. Lütfen sandıklarınızı terk etmeyiniz. Mutlaka, ıslak imzalı sandık tutanaklarınızı ilçe merkezlerimize ulaştırınız.
Bu konuda göstereceğiniz hassasiyetin, ülkemizin geleceğine katkı yapacağını unutmayınız. Saygılarımızla."

Oy kullandığım sandığın sonucunu öğrenmek için beklerken, CHP sandık görevlisine geldi bu ileti. Benim sandıkta CHP 179, AKP 41, MHP 37 idi. 6 adet de bağımsızlara çıkmıştı. "İŞ bitti" dedim içimden ve eve TV başına döndüm.
Kameralar CHP Genel Merkezini gösteriyor, dev ekrandan yansıyan sonuçlar geldikçe coşku artıyordu. Biliyorsunuz bu coşku ilerleyen saatlerde hüzne dönecekti. Nitekim saat 21 civarında AKP oylarının oranı yüzde 56'lara kadar çıkacak sonra 49.9'a inecekti. CHP ise 25.9... Bunlar Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan resmi sonuçlardı. Türkiye yeni bir demokrasi sınavına girmiş, işte bunu da başarıyla, yüzünün akıyla sonuçlandırmıştı. Acaba öyle mi? Millet iradesi, böyle tecelli etmişti. Halk AKP'yi seçmişti. Peki bu bir gerçeği mi yansıtıyordu acaba?
Bir ay kadar önce Giresun'da idim. Daha önceki seçimde AKP 4-1 almıştı seçimi. Şimdi milletvekili sayısı 4'e düşmüş ilde, milletvekilliklerinin 2-2 olması neredeyse kesindi! CHP'liler "şu an öndeyiz, az daha zorlarsak 3 -1 almamız muhtemel" diyordu. 2 gün çarşı pazar dolaştım, sahilde oturdum, şoför, berber, esnaf, köylü ile konuştum. Değil AKP'ye oy vereceğiz diyeni, laf açılınca küfretmeyenle bile karşılaşmadım. Demek ki kırılma Karadeniz'den başlıyordu. Hopa olayları, Trabzonspor'un durumu... Ama şimdi sonuç açıklandı; 3 AKP, 1 CHP! Trabzon, Samsun, Rize, Samsun.... Benzer sonuçlar. Nasıl olur?
Size birazcık eskiye taşıyayım.
Yıl 2002, AKP ilk iktidarına gelmiş. İlk saldırdığı ve ele geçirdiği yer neresi; anımsayın lütfen. YSK, yani Yüksek Seçim Kurulu. Ve yine anımsayın, anımsamıyorsanız gazete arşivlerine bakın. CİA Türkiye masası şeflerinden birisi olan ABD Büyükelçi'sinin ilk ziyaret ettiği kişi YSK Başkanı olmuştu. Niye?
Ve seçimleri bu YSK yapıyor, yönlendiriyor, yürütüyor, kesin kararları alıyor. AKP'nin adamları, içinde AKP'nin de olduğu seçimleri düzenliyor. Sözde açılan ihale ile oy pusulalarının basımı AKP'li adama veriliyor.
Yine anımsayın, YSK seçmen kütüklerini ilan etti. 2 yıl önceki seçmen sayısına 10 milyon kişi birden eklenmiş. Kim bunlar, nereden çıktı, nereden geldi? Ve bir şey daha; tüm şüpheler artarak sürerken, ele sürülen mürekkep birden ortadan kalktı. Niye?
Seçim gecesi TV seyretmeyi sürdürüyorum. Keçiören'de yaşanan bir arbadeyi gösteriyor. Polisler, bir grup vatandaşla itişiyor, vuruşuyor. Vatandaşlar CHP ve MHP'li kişiler. Şöyle diyor TV muhabiri. Niye; çünkü oy kullanılan binanın önünde duran bir kadın, insanlara AKP'ye oy vermeleri halinde 200'er lira dağıtıyor. Olaya tanık olan bir vatandaş, "200 lira az oldu diyenlere, 100 lira daha veriyor." diye anlatıyor. Bu nasıl olur?
Hanımefendinin çantasında, AKP hanesine evet yazılı oy pusulası bulunuyor. Bunu alan "oy satıcısı" oy pusulasına bu hazır pusulayı yerleştirip, ona verilen boş oy pusulasını getirip verdi mi, 200 lirasını alıyor. Birkaç saat sonra herkesin dikkati çekiyor bu işlem, müdahale ediyorlar. Ve beklenen oluyor; polis anında müdahale edip, bu kadını ve oy pusulalarını kaçırıyor, kalan polisler de vatandaşa saldırıyor.
İlerleyen saatlerde, İstanbul'da AKP'ye evet mühürü basılı milyonlarca oy pusulası yüklü bir kamyonun yakalandığı duyuruluyor ekranlarda. Ne oldu bu kamyon, o kadın, onu kaçıran polisler. Ne bir haber, ne ses... Bunlar bilinenleri, ya bilinmeyenler?
10 milyon birden artan seçmen sayısı... yetmiyor bunlar YSK'ye, 19 milyon da fazla oy pusulası bastırıyor. İhale verilen AKP'li matbaacının, bu oy pusulalarından ne kadar bastığı da bilinmiyor...
Seçimin ertesi günü, e-postama, bir arkadaşım tarafından gönderilen notu mutlaka sizle paylaşmalıyım;
" Sarıyer'de sandık başkanı olarak görevliydim. Oy kütüğünde, rastlantıyla bir şey dikkatimi çekti. Bir apartmanın 5'nolu dairesinde 17 kişi seçmen gözüküyor. Çoluk çocuğu da sayarsan, mahelle gibi bir ev olmalı. Oysa o apartmanın, diğer dairelerinde 4'ü aşan seçmen yok. Bir ayrıntı daha, 17 kişilik evde 5 kişi Şebinkarahisar, 3 kişi Çorum, 4 kişi Hatay diğer 5 kişi ise farklı yerlerde kayıtlı. Türkiye'nin her köşesinden gelmiş insanlar nasıl bir arada?
Sabahleyin söz konusu aparmanın 1'nolu dairesine kayıtlı 2 seçmen oy kullanmaya gelince, söz konusu 5 nolu daireyi sorduğumda akıl almaz bir yanıt aldım. Adam sinirle, "Allah belalarını versin. Bu 12 kişi daha önce benim dairemde kayıtlı çıktılar. Oradan sildirinceye kadar emdiğim süt burnumdan geldi. Ben sildirince demek ki 5 nolu daireye yazılmışlar."
Bu arada olay büyüdü. CHP'nin hukukçuları geldiler. Söz konusu kişilerin vatandaşlık numaraları çıkarılıp araştırıldı. Türkiye'nin başka bir yerinde kayıtlı değiller. Peki ama kim bunlar? Niye buraya kayıtlı. merakla saat 17'ye kadar, bu kişilerin gelip oy vermesini bekledim. Ancak belli ki haber onlara uçurulmuş, gelemediler. Hadi ben benim sandığımda bunları önledim, ya diğer sandıklar?"
Bir şeyler döndüğü kesin kere kesin! Bazı kişilere birden çok vatandaşlık numarası verilmesi de olabilir bu, ölmüş kişilere ait numaraların bazı adamlara dağıtılması da... Peki bunu kim çıkaracak ortaya? Tabii ki CHP.
CHP bu seçimde açıldıkça açıldı, bütcesini bitirdi. Yine de AKP ile kıyaslanabilir mi? AKP'nin seçim harcamaları sorgulanmalı. Bu bir...
Gerekirse YSK önünde yatıp kalkılmalı. Ve bu fazla basılan 19 milyon oy pusulası nerede şimdi ? Kadının çantasında, kamyonda bulunan AKP'ye evet mühürü basılı oy pusulaları nereden çıktı? YSK olan bitenin hesabını vermeyecek mi? Bunun lamı cimi yok. Koca ülke bir çetenin kıskacında, müthiş bir hileli, şaibeli seçimden geçti. Kazanmak için her şeyi mübah sayan, insanla Tanrı arasındaki ilişkiyi bile çıkarı için kullanan bu teşkilattan önce Türkiye , böylece kamunun zaten bir avuç kalan malları ile vatandaşın cepleri de bu kirli ellerden kurtarılmalıdır. En azından, bırakın onu bunu; 10 milyon seçmen yaratıldı. Oyların yüzde 20'si bu! Hele seçimlerde 40 milyon oy kullanıldığı düşünülürse bu oran yüzde 25'i buluyor. Bu 10 milyon AKP'ye oy kullandırıldı, bu o kadar açık ki. Çıkar yüzde 20'yi, geriye yüzde 29, yüzde 25 derseniz 24 kalmaz mı? AKP'nin aldığı oy 21 milyon, yarısı şaibeli! Bu yüzde 20 oy kullanılmasa, CHP'nin oy oranı yüzde 30'u rahat rahat aşmaz mı? Bu müthiş sahtekarlık ortaya çıkartılırsa, "yahu ben hayatımda AKP'ye oy vereceğim diyeni görmedim, nereden çıkıyor bu oylar" diye soranların da sorusuna yanıt verilmiş olur.
Önümüzdeki dönem, gerçek CHP olmaya hazırlanan partinin bugün tek görevi, bu şaibeli seçimin, hileli ahlaksız seçimin faş edilmesidir. Seçimlerde partisinin geriye düşmesi için çalışan 13 Hazirancılara verilecek en iyi yanıt da bu olacaktır!
Bu sayede yinelenecek seçimlerde iktidar nihayet el değiştirecektir!

Hasan Uysal
Odatv.com

Dark_Prince
10-06-2013, 01:05
Deist abim, katkıların için çok teşekkür ediyorum :) Bunların teori olduklarını sanmıyorum, Akp'den bahsediyoruz, bunların gerçekliği su götürmez bence :) Red Hack de seçsise dışarıdan kolayca müdahale yapılabileceğini söylemiş bir röportajda, bu kadar açıkları olan bir sistemle Amerika oynamaz mı hiç, uşaklarını başa getirmek için :)

Dark_Prince
10-06-2013, 02:17
Yoksa bunlar da mı komplo teorisi;

http://www.youtube.com/watch?v=ZUTsGpWgpw4

Dark_Prince
10-06-2013, 04:09
Twitter'dan katıldığım bir yorum;

Bu kadar olaylardan sonra AKP'nin hala yüzsüzce "sandıkda görüşürüz" demesinin sebebi, seçsis'de yapacakları usulsüzlüklerdir! Lütfen RT..

Neva
10-06-2013, 04:36
Bu konuda, hile yapilip yapilmadigina yonelik Prof.Dr. Ali Saatci'ye de ulasilip bilgi alinabilir. Neticede kendisi onemli islere imza atmis biri gorunuyor.

Ali SAATÇİ’nin Yaptığı Projeler

Republic of Turkey, Elections High Council, SECSIS WEB based Software Development and Hardware Acquisition Project, Consultant, 2004-
Republic of Turkey, Ministery of Internal Affairs, General Directorate of Census MERNIS Project , (MERNİS Wide Area Network Design and Implementation Project), Consultant, 2001-2002
Turkish Armed Forces Headquarters, Information Systems Training Course, Instructor, 2001-2003
Turkish Armed Forces Headquarters, Army Logistics Information System (KKK-LBS) Project, Consultant, 2001
Republic of Turkey, Elections High Council, Turkish Centralized Voters Database System (SECSIS) Software Development and Hardware Acquisition Project, Consultant, 2001
Republic of Turkey, Ministery of Internal Affairs, General Directorate of Census MERNIS Project , (MERNİS Software Deployment and Central Server System Acquisition Project), Consultant, 2000-2001
Republic of Turkey, Ministery of Internal Affairs, General Directorate of Census MERNIS Project , (SEC-MERNİS Software Development Project), Consultant, 1998-2000
TUBITAK The Scientific and Technical Research Council of Turkey, Technology Monitoring and Evaluation Board (TÜBİTAK TİDEB) Project Monitoring, 1999-Present
TUBITAK The Scientific and Technical Research Council of Turkey, Technology Monitoring and Evaluation Board (TÜBİTAK TİDEB) Project Evaluation Referee, 1999-Present
TTGV, The Foundation for Technology Development of Turkey, Project Monitoring, 1997-Present
TTGV, The Foundation for Technology Development of Turkey, Project Evaluation Referee, 1997-Present
Undersecreteriat of Treasury of Turkey, Study for a Mainframe or LAN-based Technical Environment funded by GTZ, Consultant, 1993
TUBITAK The Scientific and Technical Research Council of Turkey, Information Technologies and Electronics Institute, EEEAG-14/DPT Turkish Speech Recognition System Project, 1992-94.
Republic of Turkey, Elections High Council SECSIS Project, Central Server System Acquisition Project, Team Member, 1992
Republic of Turkey, Ministery of Finance, General Directorate of Accounting Information Systems Training Course, Instructor, 1991
Republic of Turkey, Ministery of Finance, General Directorate of Accounting Information Systems Training Course, Instructor, 1988
Turkish Fertilizer Industries Co., Information Systems Training Course, Instructor, 1987
Republic of Turkey, Elections High Council, Feasibility Study of Turkish Centralized Voters Database System (SECSIS) Project, Team Member, 1987
TUBITAK The Scientific and Technical Research Council of Turkey, Information Technologies and Electronics Institute, Microcomputer Development Project for the Turkish Ministery of Education, Consultant, 1986
Iskenderun Iron and Steel Works (ISDEMIR), Microprocessors Training Course, Instructor, 1986
Karabük Iron and Steel Works (KARDEMIR), Microprocessors Training Course, Instructor, 1986
Turkish Armed Forces Headquarters, Microprocessors Training Course, Instructor, 1985
http://web.cs.hacettepe.edu.tr/~saatci/

Dark_Prince
10-06-2013, 06:23
Teşekkürler Neva.

Oda Tv'nin bir haberi:

AKP'nin seçim sandıklarda hile yapmadığına emin misiniz? (http://www.odatv.com/n.php?n=akpnin-secim-sandiklarda-hile-yapmadigina-emin-misiniz-0403131200)

Bir de şu:

AKP'NİN OYU YÜZDE 30'UN ALTINDADIR (http://www.odatv.com/n.php?n=akpnin-oyu-yuzde-30un-altindadir-1606111200)

Dark_Prince
10-06-2013, 06:32
Ekşi sözlükten güzel bir özet:

akp'nin tarihi boyunca yapmadığı iştir. olan şey, yalnızca o güne kadar nadiren görülen elektrik kesilmelerinin yaşanması, sandıkların arabalara atılıp taşınması, hatta kaybolması, bilgisayarların durduk yere bozulması, seçim sonuçlarının neredeyse seçim öncesinden birebir bilinmesi...vb. ve bunların hiçbirisinin de akp ile ilgisi bulunmamaktadır.

(bkz: biz de yedik)

bot: ayrıca bu entry hep burada duracak ve 13 haziran'dan sonra yapılmış ne kadar hile varsa tek tek yazılacaktır.

http://eksisozluk.com/akpnin-secimlerde-hile-yapmasi--2856786

evrensel-insan
10-06-2013, 07:01
AKP'nin seçim hileleri artarak devam ediyor

Oy verme işleminin sabahın erken saatlerinde başladığı Kürt illerinde ihlaller de yoğun bir şekilde yaşanmaya başladı. Hemen her il, ilçe ve köyde ihlal haberleri geliyor.

DİYARBAKIR

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi'nde oy verme işleminin yapıldığı okullarda polis, kuralları ihlal ettiği görüldü. Kayapınar Peyas Mahallesi Şehit öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlköğretim Okulu'nda polisin seçim sandığı ile olan mesafesinin 15 metre olması gerekirken, 3-4 metreye kadar yaklaştığı görüldü. Yine Bağlar İlçesi sınırları içinde bulunan Süleyman Demirel Lisesi ve Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu gibi birçok okula, çok sayıda polis görev yapıyor. Polisler gruplar halinde, okul koridorlarında görev yapıyor ve polislerin sandığa mesafesi 3-4 metreye kadar iniyor. Özellikle Süleyman Demirel Lisesi'nde polislerin sınıf kapılarından içeri bile baktıkları gözlendi. Polislerin söz konusu 15 metre mesafesini ihlal etmesine de sandık başkanları ve görevlilerinin de itiraz etmemeleri dikkat çekti.

Merkez Bağlar İlçesi'nde polis eşliğinde devam eden oy kullanma işlemleri sırasında 1 blok müşahidi ile 4 seçmen gözaltına alındı. Ayrıca seçmenin oy verme işlemini gerçekleştirmeden sandık başkanın oy zarfını sandığa attığı iddia belirtildi. Bismil’e bağlı Sadiye Köyü'nde ise bir kişinin sandık başına oturarak tüm köylülerin yerine oy kullandığı iddia ifade edilirken bloğun kiriz masasında görev alan birçok kişi olay yerine gitti. Aynı ilçeye bağlı Aslanoğlu Köyü'nde karakol komutanın sandık başında oturduğu şikâyetleri üzerine kriz masasında bulunanlar iddiayı yerinde incelemek üzere köye gitti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde oy kullanan bir seçmen, “Yahya Kemal Beyatlı Okulu’nda ailemle birlikte oy kullanmaya gitti. Ama polislerin çok fazla olması bizi kaygılandırdı. Her katta 4-5 polis vardı ve bazı sandıkların bulunduğu sınıfın karşısında bile oturuyorlardı. Aynen polislerin gölgesinde oyumuzu kullanabildik. Seçimlerin adil geçmeyeceğinden endişeliyiz” dedi.

Silvan İlçesi Konak Mahallesi'nde bulunan Silvan ilköğretim Okulu'nda polislerin 1057 no'lu sandığın bulunduğu sınıfın hemen önünde durması görüntülere yakalandı. Kazandağı (Malaelîkê) Köyü'nde seçmen kartı olmayan askerlere oy kullandırmak istendiği iddia edilirken, müşahitlerin ve sandık görevlilerin olaya müdahale ettiği öğrenildi.

Konya’da Blok’un müşahitlerinin Zafer İ.Ö.O, Anadolu Teknik Lisesi, Kurtuluş İ.Ö.O, Dumlupınar Lisesi ve daha bir çok okulda sandıklara yaklaştırılmadığı bilgisi geldi.

VAN Van'da oy kullanılan okullarda sivil ve resmi polisler koridorlarda sürekli turlarken, birçok polis de sandık başlarına kadar gitmeye başladı. Koridorun başında bile beklemeleri halinde sandıklara uzaklık mesafesi 4-5 metreye kadar inerken, birçok polis bunu da ihlal ederek sandık başlarında ve sınıfın girişinde bekliyor. Kimi okullarda müşahitler hazır bulunmadığı halde oy kullanma işlemleri başlatıldı.

BİNGÖL AKP Bingöl Milletvekili Adayı Eşref Taş'ın doğduğu belde olan Selvi Beldesi'de AKP'lilerin ve korucuların Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı İdris Baluken için görevlendirilen müşahitlere saldırdığı belirtildi. Genç'e bağlı Harmancık Köyü'nde ikamet eden yurttaşların oylarını kullanmak için gittikleri Alaattin Köyü'nde engellendikleri ifade edildi. Aynı ilçenin Yağızcan köyünde bulunan tek sandıkta sandık başkanı Ali Işık gözetiminde yurttaşlara açık oy kullandırıldığı iddia edildi. Olayın duyulmasının ardından Seçim İzleme Komisyonu köye gitti.

SİİRT

Seçime katılımın yüksek olduğu Siirt’te de sandıklar polis ve asker ablukasında. Siirt merkezde sanık başında 5 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 2’si serbest bırakılırken 3’ü hala emniyette tutuluyor.

TEK KİŞİĞ 140 OY KULLANDI

Siirt'in Pervari ve Şirvan ilçelerinde seçmenler polis ve asker gözetiminde oy kullanıyor. Pervari'de karakol komutanı ve muhtar birçok yurttaşın oy kullanmasını engellerken, Şirvan'da bir kişi tek başına 140 oy kullandı. Okul önlerinde seçim sonuçlarını bekleyen yurttaşlarla polis arasında ise sık sık gerginlik yaşanıyor. Oyunu kullanan bağımsız aday Gültan Kışanak ise; "Umarım halkın iradesine gölge düşürülmez" dedi.

BATMAN

Batman'da Bağlar Mahallesi'nde Selçuklu İlköğretim Okulu'nda polisin 15 metre kuralını ihlal ederek sandık başında durması üzerine, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu için görevlendirilen müşahitler ile polis arasında tartışma yaşandı. Bağlar Mahallesi'nde yüzlerce seçmenin oy kullanacağı Vakıfbank İlköğretim Okulu'nun kapalı olmasından dolayı halk aynı mahalledeki Selçuklu İlköğretim Okulu'na kaydırıldı. Selçuklu İlköğretim Okulu'na giden seçmenler oy listesinde isimleri yok diye oy kullanamıyor.

SİLOPİ

Şırnak’ın Silopi İlçesi'nde, sabahın erken saatlerinde okul bahçelerinde biriken seçmenler, saat 07.00 ile birlikte oylarını kullanmaya başladı. Oy işlemleri sırasında cep telefonları sandık görevlileri tarafından alınarak oy kullanama işlemi yapıldı. Okul bahçelerinde ve koridorlarından resmi ve sivil polisleri bulunması dikkat çekerken, gazetecilerin kamera ve fotoğraf çekmeleri ise polisler tarafından engellendi. Sandığa 15 metrede durma kuralını da ihlal eden polisler sandık görevlileri tarafından uyarıldı.

URFA

Urfa’nın Suruç ilçesinde Diyanet Vakfı aracının AKP’li sandık görevlilerini görev yerlerine götürdüğü bildirildi.

KONYA

Konya’da Blok’un müşahitlerinin Zafer İ.Ö.O, Anadolu Teknik Lisesi, Kurtuluş İ.Ö.O, Dumlupınar Lisesi ve daha bir çok okulda sandıklara yaklaştırılmadığı bilgisi geldi. Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba beldesinde Mehmet Zeki Kart İ.Ö.O’da 1147 nolu sandık başkanları AKP lehine oy kullanacak seçmenler için oy pusulasını dışarı çıkartıp oy kullandırdı.

Buna karşın bacağında 47 dikiş bulunan bir seçmen için her türlü zorluk çıkartıldığı ve oy kullandırılmadığı belirtiliyor. Tepki gösteren seçmenler okul önünde toplanmaya başladı. Okula gelen jandarma Blok’un bağımsız aday Hacı Mehmet Bozdağ'ın müşahitlerini dışarı çıkarttılar. Şu anda beldede gerginlik sürüyor. BDP il örgütünü arayan müşahitler ne pahasına olursa olsun oylarını çaldırtmayacaklarını sandıklarını ve savunacaklarını belirtiyorlar.

HAKKARİ

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde Hacı Salih Şen İlköğretim Okulu'nda bir polisin sandık başında ve koridorlarda kamera çekimi yapınca seçmenlerin tepkisi ile karşılaştı. Yaşanan tartışmalar üzerine Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Hakkari Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş ihlalin yapıldığı okula gitti. Sandık görevlileri ile yapılan görüşmeler sonucunda polis dışarı çıkarılırken, seçmenlerin oy verme işlemi devam etti. Öte yandan AKP Hakkari il binası önünde seçim kampanyası süresince asılan flamaların ise YSK'nin seçim yasağına rağmen hala asılı olduğu görüldü.

YÜKSEKOVA

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki sandıklarda polisin kamera ile oy kullanan seçmenleri çekerek psikolojik baskı uyguladığı ileri sürüldü. 50. Yıl İlköğretim Okulu'ndaki polislerin ise, bağımsızlara ait gözlemci ve müşahitleri dışarı çıkardığı bildirildi. Öte yandan Yüksekova Lisesi 1054 no'lu sandıkta sandık başkanının Yeşil Kart ile oy kullanmak isteyen seçmenleri engellediği belirtildi.

VAN

Van'ın Erciş İlçesi'nde birçok okulda saat 08.00'a kadar sandık başkanları ve müşahitler bulunmasına rağmen, polisler "Müşahit ve sandık başkanları hazır değil" gerekçesini öne sürerek oy kullanılmasına müsaade etmedi.

AĞRI

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde sabah saatlerinde Kerem Şahin ve Cengiz Çıkrık İlköğretim okullarında Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Ağrı Milletvekili Adayı Halil Aksoy için sandıklarda müşahitlik yapan görevlililerin engellendiği bildirildi. Polisler herhangi bir gerekçe göstermeden blok müşahitlerinin sandıklara yanaşmasına izin vermiyor.

ERZURUM

Erzurum’da ise oy vermek isteyen 5 kişi, sandık başında bekleyen polisler tarafından gözaltına alındı. İsimleri öğrenilemeyen söz konusu kişilerin değişik suçlardan arandıkları için gözaltına alındıkları ileri sürüldü.

ANF

12/06/2011 04:07:49

evrensel-insan
10-06-2013, 07:14
Asagidaki linkteki videoyu izleyin.

http://tarafsizhaber.blogspot.co.uk/2011/01/akp-boyle-kazand.html

Dark_Prince
10-06-2013, 16:32
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/5221_575061355860047_1262737597_n.jpg

Dark_Prince
15-06-2013, 01:55
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/971446_469619069786857_1236911571_n.jpg

Neva
15-06-2013, 02:03
Bekleyelim bakalim.

evrensel-insan
15-06-2013, 02:10
Suriye'den gelen "multeciler" T.C. vatandasi yapiliyormus. Eeee, secimler geliyor.

Şüpheci Dinsiz
28-08-2013, 02:31
Sevgili arkadaşlar,

ODATV'den seçim hileleri konulu bir başka haber.
32 kısım tekmili birden seçim hileleri (http://www.odatv.com/n.php?n=32-kisim-tekmili-birden-secim-hileleri-2608131200)
http://www.odatv.com/images/2013_08/2013_08_26/32-kisim-tekmili-birden-secim-hileleri-2608131200_m.jpg

Türkiye’de yapılan her seçimin ardından oyların hesaplanması ve seçim hilesi konuları tartışılır. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte ortaya çıkan soru işaretleri halkın yönetime karşı güveninin eksilmesine neden olur.

Temiz Seçim Platformu (TSP), “Gerçek demokrasi için temiz ve dürüst seçim” söylemiyle yola çıkarak seçim dönemlerinde yaşananlar ile ilgili yaptığı tespit ve değerlendirmelerle oluşan problemleri ve soru işaretlerini ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Yerel seçimler yaklaşırken, Temiz Seçim Platformu sözcüsü eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Platform hakkında ve seçim dönemi ile ilgili olarak Odatv’nin sorularını yanıtladı.

SEÇİMLER NEDEN GÜVENSİZ

Odatv: Temiz Seçim Platformu’nun kuruluş amacı nedir? Platformun kurulmasında hangi şartlar etkili oldu?

Yaşar Okuyan: Son zamanlarda yazılı ve görsel basında yer alan birçok haberde / makalede nüfus ve seçmen sayılarıyla ilgili yayınlanan istatistiklerin tutarsızlıkları ele alınmakta, seçimlerin dürüstlüğüne ve şeffaflığına gölge düşürecek büyüklüklerde sayısal farklılıkların olduğu yönünde ciddi bulgular ortaya koyulmaktadır. Bu olumsuz iddialar,seçimlere olan güveni hızla azaltmakta ve seçimlerin şaibeli olduğu inancını kamuoyunda yaygınlaştırmaktadır. Oysa seçimlerin esası “güven”dir.Kamuoyunda yaygın kabul gören seçim güvenliğinin azalmasına neden olan bazı olumsuzluklar şöyle sıralanabilir:

· Seçim dönemleri arasında listelerde gerekenin üzerinde düşen / eklenen milyonlarcaseçmen vardır.

· 2011 seçiminde Afgan mülteciler gibi vatandaş olmayanlara oy kullandırılmıştır.

· 2011 seçiminde yasanın öngördüğünden 19 milyon fazla oy pusulası bastırılmıştır.

· Seçmen listelerinin, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ile düzenlenmesinin ardından, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Ömer Toprak’ın talimatıyla 81 ilde kayıt formu, çizelge, liste gibi belgeler imha edilmiştir.Gazetecilerin sorusu üzerine de “cezayı göze almak şartıyla mükerrer oy kullanabilmek mümkündür” demiştir.

· Seçmen kütükleri düzenlenme yetkisi 5749 sayılı yasa ile YSK’dan alınıp hükümetin kurumu olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne (NVİGM) verilmiştir.

· Bu yeni düzenlemeler Anayasa’ya aykırıdır ve yargı konusudur.

· SEÇSİS olarak bilinen bilgisayarlı oy sayma sisteminin müdahaleye açık zaafları kamuoyunda sürekli tartışılmaktadır.

· SEÇSİS’e benzer bilgisayarlı sayım sistemleri ile ABD’de hile yapıldığı kanıtlanmıştır.

· Bu sistem; hilelere açık olması nedeniyle Yunanistan’da kullanılmamış, Almanya’da da kullanılması Anayasa Mahkemesi kararıyla yasaklanmıştır.

· Güvensizlik yaratan olaylar hakkında muhalefet milletvekillerinin verdikleri soru önergelerine açıklayıcı yanıtlar verilmemiştir.

· Bir siyasi parti tarafından mahalle bazında tek yaş aralığına göre Türkiye’nin nüfus rakamlarını isteyen dört kez TUİK, üç kez NVİGM ve iki kez Bilgi Edinme Daire Başkanlığına resmi yazı yazılmasına karşın bilgiler verilmemiştir.

Tüm vatandaşların güveni ve desteğini kazanmış bir siyasi irade, ancak şeffaf ve dürüst bir şekilde yapılmış temiz seçimlerle elde edilebilir. Yakın zamanda da ülkemiz kaderini etkileyecek üç önemli seçim yapılacaktır. Bu gerçekler ışığında, önümüzdeki seçimlerde oy verme hakkına sahip tüm vatandaşlarımızın iradesinin özgür bir şekilde sandığa yansıdığı dürüst ve şeffaf bir seçimin yapılmasımutlaka sağlanmalıdır. Bu noktadan hareketle, yazılı ve görsel basında sıklıkla dile getirilen olumsuz iddiaların giderilmesine katkı sağlamak amacıyla ülkemizin huzur ve refahına katkılar koymuş ve halen koymakta olan birçok saygın isimle birlikte "Temiz Seçim Platformu"nu kurmuş bulunuyoruz.

FAZLA SEÇMEN EKLENDİ

Odatv: Türkiye’de yapılan genel ve yerel seçimler sonrasında halkın güvenini azaltan durumlar ile ilgili olarak somut verileriniz var mı?

Yaşar Okuyan: Elimizde kuruluşumuza da temel oluşturan çok sayıda bilgi, belge ve doküman vardır. Bu tespitler seçimlere olan güveni azaltacak derecede somut verilere dayanmaktadır.

Örneğin; Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın (YSK) yayınladığı 2007, 2009, 2010, 2011 ve 2013 yılı yurtiçi seçmen kütüklerinden oluşturulan sandık seçmen listeleri gelişmiş bir veritabanındaözel bir program kullanılarak eşleştirme ve karşılaştırmaişlemine tabi tutulmuş olup, tespit edilen bazı sonuçlar aşağıda verilmiştir.

- 2009'da 2.223.464 (2.890.464 - 667.000), 2010'da 856.695 (1.456.995 - 600.300), 2011'de 716.340 (1.049.840 - 333.500) ve 2013'de ise 719.130 (1.386.130 - 667.000) seçmenin, toplamda ise 4.515.629 seçmenin sandık seçmen listelerinden gerekenin üzerinde düştüğü görülmektedir.

- 2009'da 7.697.208 (8.364.208 – 667.000), 2010'da 2.296.314 (2.896.314 – 600.300), 2011'de 1.460.001 (1.793.501 – 333.500) ve 2013'de ise 2.199.240 (2.866.240 – 667.000) seçmenin, toplamda ise 13.652.763 seçmenin sandık seçmen listelerine eklendiği görülmektedir.

- 2009'da 6.107.208 (7.697.208 – 1.590.000), 2010'da 865.314 (2.296.314 – 1.431.000), 2011'de 665.001 (1.460.001 – 795.000) ve 2013'de ise 609.240 (2.199.240 – 1.590.000) seçmenin, toplamda ise 8.246.763 seçmenin sandık seçmen listelerine gerekenin üzerinde eklendiği görülmektedir. Bu olması gerekenin üzerinde eklenen 8.246.763 seçmen ile 2007 yılı ve öncesinde listelerden düşen seçmenlerin bir bölümünün tamamlandığı anlaşılmaktadır.

Bu sonuçlara göre, 2007 ve 2009 seçimleri arasındaki 20 aylık dönemde sandık seçmen listelerine 7.697.208seçmenin eklendiği görülmektedir. Halbuki Türkiye geneli ortalama seçmen sayısı artışı yıllık 950.000 civarında olup, eklenmesi gereken seçmen sayısının 1.590.000 (79.500 x 20 ay) civarında olması gerekirdi. Bu durumda 2009 sandık seçmen listelerine 6.107.208 seçmenin (7.697.208 - 1.590.000 = 6.107.208) olması gerekenin üzerinde eklendiği anlaşılmaktadır.

- Diğer bir sonuç olarak da 2007'de olmayıp, 2011 listesine eklenen toplam 11.038.432 yeni seçmen ile 2007'de YSK'nın açıkladığı 42.534.421 seçmen yan yana koyulduğunda 2011 yurtiçi sandık seçmen listesinin 53.571.853 kişi (42.534.421 + 11.037.432= 53.571.853) olduğu görülmektedir. YSK'nın açıkladığı 50.189.930 kişidir!!!

Önümüzdeki süreçte yukarıda dile getirilen somut verilere yenileri eklenecektir.

Devamını kaynaktan okuyunuz.

Sevgiler

Ahlaksız
28-08-2013, 03:03
Yargının yok edildiği bir ülkede seçim filan yapılamaz..Bu yapılacak seçimlerin hiç güvenilirliği yoktur..Türkiye'de Akp sayesinde tüm kurumlara güvenimiz kalmamıştır..YSK'da buna dahil..!

speech
28-08-2013, 03:49
akp sandık hilesi yapmış mıdır bilmiyorum ama şunu sormak isterim: kanlı darbeleri mi yoksa kansız hileleri mi tercih edersiniz?

el-yanıt: darbeyi biz yapacaksak kanlısı dahi meşrudur, karşı tarafın ise kansız sandık hilesi yapması dahi zinhar meşru olamaz.

murted
28-08-2013, 04:01
Bir de hiç seçim hilesi olmasa bile Akp'nin toplumun yüzde ellisini falan temsil ettiği yok. Bunu bildikleri halde şark kurnazlığıyla %50 %50 diye gezip kendilerini daha güçlü, daha fazla kişi adına iş yapıyormuş gibi gösteriyorlar. Hoş, her parti bunu yapar aslında.

Yanlışım varsa düzeltin, uykulu uyklu hesap hatası yapmış olabilirim.

Bu seçime her 100 kişiden 83'ü (% 83,16) katılmış. Geçersiz oylar buna dahil mi bilmiyorum.

Akp 85 kişinin %49,8'inden oy almış. Yani 100 kişiden 41'i (%41,41) Akp'ye oy vermiş. Oy vermeyen %17, Akp'nin ya da bir başkasının kendisini temsil edebileceğini düşünse harhalde gider o partiye oy verirdi.

Hileyi hurdayı bir kenara koysak bile Akp ancak %40'ın partisi. %50'yi temsil ediyoruz deyip ortalıkta gezmeleri sahtekarlığın bir başka çeşidi.

Tabi unutulmaması gereken oyları %25 gibi olan Chp'nin de esasında dört kişiden birini falan temsil ediyor olmayışı.

Her 100 kişiden 17'si kendisini temsil eden bir parti olmadığını düşünüyor ya da oy vermeye tenezzül etmiyor. Her 100 kişinin ancak 41 kişisi Akp'yi destekliyor. Yani sokaktan çevireceğinizi iki kişiden biri Akp'li falan değil. 5 kişiden 2'si Akp'li. İkisi arasında dağlar kadar fark var ve Akp'nin halkın yarısını temsil ettiğini söylemek mümkün değil.

Tabi şunu da söyleyeyim: Hile hurda ile Akp'nin çok oy topladığı aşikar. Ancak seçim sürecinde hiç hile hurda olmasa bile Akp diğerlerine gene nal toplatır, tek başına iktidar olur. Bu açıdan kendimizi kandırmayalım. Ancak Akp hile hurda ile elde ettiği küçük artışlarda sistemin zaaflarını kullanıp daha fazla koltuk kapabiliyor. Genel sonuca pek etki etmeyen küçük farklar adayların başabaş gittiği yerlerde koltuğu Akplilerin kapmasını sağlayabilir.

AerA
28-08-2013, 12:04
akp sandık hilesi yapmış mıdır bilmiyorum ama şunu sormak isterim: kanlı darbeleri mi yoksa kansız hileleri mi tercih edersiniz?

el-yanıt: darbeyi biz yapacaksak kanlısı dahi meşrudur, karşı tarafın ise kansız sandık hilesi yapması dahi zinhar meşru olamaz.

Kanlı Darbe-Kansız Sandık Hilesi... İkisinin arasında seçim yapmak kadar EMBESİLCE bir şey olamaz.

İkisine birden HAYIR diyemeyecek kadar düşmek, kötünün iyisi ile yetinmek... "EMBESİL" lik.

Şüpheci Dinsiz
13-09-2013, 18:26
Sevgili arkadaşlar,

ODATV'den seçim hileleri, şüpheler ve çözümleri hakkında yeni bir haber :
13.09.2013
100 hile kuşku öneri (http://www.odatv.com/n.php?n=100-hile-kusku-oneri-1309131200)
http://www.odatv.com/images/2013_09/2013_09_13/100-hile-kusku-oneri-1309131200_m.jpg
Seçim dönemlerinde yaşananlar ile ilgili yaptığı tespitlerle, oluşan problemleri ve soru işaretlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan Temiz Seçim Platformu (TSP), yeni bir liste hazırladı.

Söz konusu listede; seçimlerle ilgili tespit edilen 100 hile, kuşku ve suistimal konuları ile yapılması gereken düzenlemeler yer alıyor.

İşte Temiz Seçim Platformu’nun hazırladığı o listenin tam metni:

“TEMİZ SEÇİM PLATFORMU’NUN SEÇİMLERLE İLGİLİ TESPİT ETTİĞİ 100 HİLE, KUŞKU, AÇIK, SUİSTİMAL KONULARI MİLLİ İRADEYİ ETKİLEYECEK UNSURLAR YAPILMASI GEREKEN DÜZENLEMELER

A. SEÇMEN LİSTELERİ İLE İLGİLİ

1. Nüfus sayımı belirsizliği
2. Seçmen sayısı belirsizliği
3. Seçmenin iradesi dışında başka bir adrese kaydırılması
4. Seçmenin kendi evine farklı isimlerin yazılması
5. Arsa ve metruk binalara seçmen yazdırılması
6. TC Kimlik Numaraları’nı değiştirmek ve sahte Nüfus Cüzdanı çıkartmak
7. Adres değişikliğini bildirmeyenlerin havuza düşmesi
8. Seçmen askı listeleri süresinin kısalığı
9. Yabancılara oy kullandırılması (Afganlılar – Tokat)
10. Ölülerin seçmen listesine ilavesi veya ölmüş kişiler adına oy kullandırılması

B. SANDIK BAŞI İLE İLGİLİ

1. Yardım amacı ile hücreye girip oy kullandırılması
2. Akıl hastalarına oy kullandırılması
3. TC Kimlik Numarası olmadan oy kullandırılması
4. Turnike sistemi
5. Oy sayımında pusulayı okuyanın yanlış okuması
6. Oy pusulasında okunanın yanlış yazılması
7. Oy pusulalarının toplamının yanlış yazılması
8. Bazı oyların iptal edilmesi (Sakız Sistemi)
9. Evet mührünün durumu
10. PKK veya başka unsurların baskısıyla oyların kullanılmış olarak gösterilmesi
11. Sandık tutanağının sahte imzayla düzenlenmesi
12. Seçim sonucunda oy torbasının yolda değiştirilmesi
13. Sandık kurulunda görev alanların zamanında gelememeleri
14. Sandık görevlilerinin eğitimli olmaması
15. Sandıkta görevli bazı parti görevlilerinin başka parti tarafından yazdırılmaları veya etkilenmeleri
16. Bazı sandık görevlilerinin kumanya ve yorulma bahanesiyle oy verme yerini terk etmeleri
17. Sandık kurulunda üyesi olmayan partilerin oylarının paylaşılması
18. Seçmenlerin oy verme yerine gelirken tehditemuhattapolamaları
19. Gelmeyen seçmenler adına oy kullanılması
20. Sandık tutanağının kurul üyelerine bir imzalı örneğinin verilmemesi
21. Sandık başkanının itirazları dikkate almaması
22. Sandık başkanının yapılan itirazları tutanağa yazdırmaması

C. YSK İLE İLGİLİ

1. Kanun değişiklikleri ile getirilecek yeni konuların uygulanması
2. Yasa değişikliği gerektirmeyen konularda hassasiyet

D. SEÇSİS SİSTEMİ İLE İLGİLİ

SEÇSİS SİSTEMİNDEKİ ENDİŞELER

1. Programın kaynak kodları açık olmadığından, programın içeriğinin ne olduğunu anlamak mümkün değildir.
2. Donanım sistemi ve yazılım siyasi partilerin incelemesine açık değildir.
3. Bazı kurumlar sorgulama yapabilmesine rağmen siyasi partilere bağlantı ve sorgulama hakkı verilmemektedir.
4. Kullanılan güvenlik duvarı ve portal anahtarı CİSCO’dur. Cisco’nun güvenliği konusunda ciddi endişeler vardır. İnternette Cisco Hack yazarak bu konudaki haberlere rahatça ulaşabilmek mümkündür.
5. SEÇSİS, üçüncü bir kontrol/güvenlik yazılımı ile korunmamakta, çalışmasının doğruluğu kontrol edilmemektedir.
6. İlçe seçim kurullarındaki donanımlar ve yazılımlar üzerinde herhangi bir denetim yapılmamaktadır.
7. SEÇSİS’e ait bir alt yapı olmadığından TÜRKTELEKOM/UYAP alt yapısı kullanılarak veri transferi yapılmaktadır.
8. İlçelerde sadece veri girişi yapılmasına rağmen, donanıma müdahale edilerek eklenebilecek korsan bir yazılım ile giriş sinyallerinin merkezi bilgisayara farklı olarak gönderilmesi mümkündür.

ÖNERİLER

1. Kullanılan yazılımın kaynak kodları siyasi partilerin kontrolüne açılmalıdır.
2. Açık kaynak kodlu yazılıma geçilmelidir.
3. YSK’nın denetimindeki bilgi işlem merkezinde tüm siyasi partiler temsilci bulundurabilmelidir.
4. (Belçika, Almanya, İngiltere, Fransa, ABD, İtalya, Avustralya ve Brezilya gibi bazı ülkelerde seçim değerlendirme merkezlerinde temsilci bulunmaktadır.)
5. TÜBİTAK tarafından yeni bir zaman damgası üretilmeli, siyasi partilere link atılarak eş zamanlı veri kaydı gerçekleştirilmelidir.
6. Kullanılan güvenlik ağı, portal anahtarı daha güvenli bir duruma getirilmeli, SEÇSİS üçüncü bir kontrol/güvenlik yazılımı ile korunmalıdır.
7. Sayım esnasında yaşanan sistem aksaklıklarından sonra merkezi bilgisayarın kayıt logları incelenmelidir.
8. Bazı kurumlara verilen sorgulama hakkı siyasi partilere de verilmelidir. Siyasi partiler altyapıya dahil edilmeli, tek taraflı link açılarak verilerin eşzamanlı kayıt yapılması sağlanmalıdır.
9. Veri akışı biter bitmez harici disk internet yolu ile tüm yurttaşlarımıza açılmalı, her bireye kendi sandığını görme imkanı sağlanmalıdır.
10. SEÇSİS alt yapısı UYAP’dan bağımsız hale getirilmeli, yeni bir alt yapıyı oturtturmalıdır.
11. Kullanılan kripto yeniden gözden geçirilmeli, güvenlik katsayısı arttırılmalı ve her seçim döneminde yenilenmelidir.
12. İlçe seçim kurulları ile merkezi sistem arasındaki Telekom tarafından sağlanan altyapı her aşamada denetlenmelidir.
13. Sisteme bağlı her terminalin başında siyasi partiler temsilci bulundurabilmelidir.
14. Oy pusulalarında seçim bölgesi ve sandık numaraları yazılı olmalı, seçim sonuç tutanağı tarayıcıdan geçirilerek orijinal haliyle seçmenin denetimine açılmalıdır.

E. İLÇE SEÇİM KURULLARI İLE İLGİLİ

1. Tutanakların sisteme yazılması sırasında yapılabilecek yanlışlıklar
2. Bazı partilerin oylarının bir partiye aktarılması
3. Seçim torbaların kaybolması

F. İL SEÇİM KURULLARI İLE İLGİLİ

1. Tutanakların sisteme yazılması sırasında yapılabilecek yanlışlıklar
2. Bazı partilerin oylarının bir partiye aktarılması

G. SEÇİM SİSTEMİ İLE İLGİLİ

1. %10 seçim barajı dolayısıyla artan oyların durumu
2. İl kontenjanları ve milletvekillerinin aldığı oy miktarlarındaki farklılıklar
3. D’HONDT sisteminin olumsuzlukları

H. SEÇMENİN OY KULLANMAMASI İLE İLGİLİ

1. Oy kullanmayan seçmenlerin en fazla oy alan partilere olan dolaylı katkıları (2011 seçimlerinde oy kullanmayan 7.423.000 seçmen birinci olan partinin dışında herhangi bir partiye oy kullanmış olsalardı, birinci partinin %49,7 olan oy oranı yaklaşık %36,4 olabilirdi.)

İ. SEÇİM PROPAGANDA DÖNEMİ VE SEÇİM YASASI İLE İLGİLİ

1. Oy pusulasında bağımsız adayların isimleri parti isimleriyle aynı puntolarla yer almalı
2. Seçime katılma hakkını kazanmış ve seçime katılan partilere seçim fonundan %1 oranında maddi destek sağlanmalı
3. Açık yerlerdeki toplantıların güneş batımından 4 saat sonrasına kadar yapılabilmesine imkan verilmeli
4. Seçimlerle ilgili propaganda süresi ve yasaklar seçim tarihinden 30 gün öncesinden başlamalı
5. TV’lerde partilerin ve adayların RTÜK tarafından tespit edilecek bedelle yayınlanmasına imkan verilmeli
6. Partilerin ses sistemli araçlarının dolaşmaları ile ilgili mevzuat düzenlenmesi yapılmalı
7. Billboard ve yerel yönetimlerin afiş mekanlarında yayınlanacak reklamlar ile ilgili bir düzenleme yapılmalı
8. Partilerin genel başkanlarının il ve ilçelerde yapacakları miting saatinden 24 saat öncesi itibari ile ana caddelerin bayraklarla süslenmesi ile ilgili mevzuat düzenlemesi yapılmalı
9. Oy kullanılacak sandığın hangi mekanlarda konulacağı il ve ilçe seçim kurullarındaki parti temsilcileri ile birlikte kararlaştırılmalı
10. Kapalı oy verme yerlerinin tespiti sandık kurulunca ittifakla belirlenmeli
11. Gümrük kapılarındaki sandıklarda parti temsilcilerinin nöbetleşe bulunmaları sağlanmalı
12. Seçim sonuçları ile ilgili itiraz süreleri mevcut yasanın 2 misline çıkartılmalı
13. Resmi seçim propaganda döneminde kamu araçları, yerel yönetim ve onların ortak olduğu işletmelere ait her türlü vasıtanın kiralanması yasaklanmalı
14. Şehir merkezlerinde ana caddeyi bütünüyle kapatmayacak şeklindeki yürüyüşlere izin verilmeli
15. Seçim propaganda afiş ve broşürlerinde Türk Bayrağı’nın kullanılmasındaki yasak kaldırılmalı
16. Cep ve sabit telefon, tweeter, facebook gibi sosyal medyada yapılacak propagandalara ilişkin bir mevzuat düzenlemesi yapılmalı
17. Kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve onların işletmeleri, ortaklıkları olan kuruluşların seçim dönemlerinde partilere ya da adaylara yönelik yapacakları telefon, posta, eleman …vs. katkılar mutlaka engellenmeli ve aksine hareket edenler hakkında 5 yıldan az olmamak üzere hapis cezası getirilmeli
18. Seçim propaganda süresinin son 4 günü içinde yalan haber yazan, yayan, broşür, dergi, gazete dağıtan, mesaj gönderenlere 3 yıldan az olmamak üzere hapis cezası düzenlenmeli
19. Partilerin il ve ilçe merkezlerinde seçim büroları oluşturulması ile ilgili mevzuat düzenlemesi yapılmalı
20. Resmi propaganda süresi içerisinde (1 ay) Başbakan, Bakan, Milletvekilleri ve kamu görevlilerinin resmi araçları kullanmamaları, aksine hareket halinde sorumlulara 5 yıldan az olmamak üzere hapis cezası verilmesi sağlanmalı
21. Siyasi parti ve bağımsız adayların iletişimlerinin izlenmesi kesinlikle önlenmeli

TSP KANUN TEKLİFLERİ

1. Parmak boyası
2. Nüfus ve seçmen sayımı (evlerde ve grubu olan parti temsilcileriyle birlikte)
3. Seçmen listelerinin tanziminin yeniden YSK’ya verilmesi
4. Oy pusulalarının numaralanması
5. Seçmen askı süresinin 1 aya çıkarılması
6. SEÇSİS ve YSK bilgisayar merkez ve uçlarında parti temsilcilerinin bulundurulması
7. Propaganda dönemiyle ilgili kanun değişikliği
8. Barajın %5’e indirilmesi
9. Milletvekili dokunulmazlığının sınırlandırılması
10. Kamuoyu araştırmaları ile ilgili düzenleme
11. Parti ve adayların gelir ve giderlerinin şeffaflığı
12. Oy pusulalarının basımı ihalesi, paketlenmesi, gönderilmesinde parti temsilcilerinin görevlendirilmesi
13. Seçim yasakları (eşantiyon, para, menfaat) cezalarının 2 misli arttırılması
14. Seçim sonuçlarını etkileyecek hilelere 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası getirilmesi

Odatv.com

Sevgiler

Şüpheci Dinsiz
24-09-2013, 23:52
Hulki Cevizoğlu - Sabih Kanadoğlu
Seçim güvenliği
http://www.youtube.com/watch?v=j1WED4_0A7w&feature=youtu.be

Şüpheci Dinsiz
24-09-2013, 23:59
TSP (Temiz Seçim Platformu) hakkında ODATV haberi:
4 milyon 8 bin 591 seçmen kayıp (http://www.odatv.com/n.php?n=4-milyon-8-bin-591-secmen-kayip-2009131200)
http://www.odatv.com/images/2013_09/2013_09_20/4-milyon-8-bin-591-secmen-kayip-2009131200_m.jpg

Temiz Seçim Platformu’nun sözcüsü Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, sandık seçmen listeleriyle ilgili Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na sorular yöneltti.

“Gerçek demokrasi için temiz ve dürüst seçim” söylemiyle kurulan Platform’un sözcüsü Yaşar Okuyan, yeni seçmen listelerinde yer alan 555 bin 71 genç seçmenin kim olduğunu ve 4 milyon 8 bin 591 seçmenin listede neden yer almadığını Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na sordu ve kamuoyuna bu konu hakkında bilgi verilmesini istedi.

Temiz Seçim Platformu sözcüsü Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan şu soruları yöneltti:

“555.071 Genç Seçmen Kim ?

Her yıl Türkiye geneli üst sınır olarak ortalama sandık seçmen listelerine 950.000 yeni seçmen eklenmektedir. Bu çerçeveden hareketle 12 Haziran 2011 ve 28 Şubat 2013 tarihleri arasında listelere eklenen seçmen sayıları aşağıda irdelenmiştir.

Buna göre, 2011 genel seçimi öncesinde 18 yaşından küçük olup (12 Haziran 1993′den sonra doğanlar), 2013 sandık seçmen listesine eklenen 2.145.071 yeni seçmenden, 2011 ve 2013 arasındaki 20 aylık dönemde sandık seçmen listesine eklenmesi gereken 1.590.000 seçmen çıkarıldığında (2.145.071 – 1.590.000 = 555.071) bulunan 555.071 genç seçmenin 2013 listesine gerekenin üzerinde eklendiği görülmektedir.

Sonuçta, 2013 listesine gerekenin çok üzerinde eklendiği anlaşılan 555.071 onsekiz yaşını yeni doldurmuş genç seçmen kimdir? 20 aylık dönemde 2.145.071 yeni genç seçmenin listelere eklenmesi mümkün müdür ? Bu sorulara tatmin edici cevapların verilmesi kamuoyu adına oldukça önemlidir.

4.008.591 Seçmen Nerede?

2007 sandık seçmen listesinde olmayıp, 2013 listesinde yer alan toplam 13.144.202 yeni seçmen ile 2007′de YSK’nın açıkladığı 42.534.421 seçmen yan yana koyulduğunda, 2013 yurtiçi sandık seçmen listesinin aslında 55.678.623 kişi (42.534.421 + 13.144.202 = 55.678.623) olduğu görülmektedir. Halbuki, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı 28 Şubat 2013 listesini 51.670.032 kişi olarak açıklamıştır! Bu 55.678.623 seçmen sayısından 51.670.032 seçmen sayısı çıkarıldığında, 2013 listesinden 4.008.591 seçmenin düştüğü anlaşılmaktadır. Bu 4.008.591 seçmen neden 2013 listesinde değildir?”

KILIÇ VE KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞÜLECEK

Bu arada; Temiz Seçim Platformu sözcüsü Yaşar Okuyan ve beraberindeki platform heyeti 23 Eylül Pazartesi günü Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı, 24 Eylül Salı günü ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edecek.

Ziyaretlerde, 2007-2011 yıllarında seçimlerde yapıldığı tespit edilen hata ve usülsüzlükler konuşulacak ve önümüzdeki seçimler için çözüm önerileri sunulacak.

Odatv.com