Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP Eriyor
evrensel-insan
11-06-2013, 01:47
Basta Akp'nin eridigine deyinmeden once bazi gercekleri ortaya koyalim.
AKP'nin aldigi %49 oyun bir kismi Anayasa diktatorlugundeki % 10 barajina aittir.
Yani % 10 barajini asamayan partilere verilen oylar, AKP'ye verilmedigi halde onun hanesine yazilmistir.
Ayni Anayasa diktatorlugunun getirdigi meclisteki AKP milletvekili adaletsizligidir.
AKP'nin oy sayimindaki yaptigi hilelerdir.
Bu hileler bugun de hala bir suru vatandas'a sormadan AKP'li gosterilerek devam etmektedir.
Bunlar ilk gercekler.
Gezi parki ile birlikte AKP'ye verilen destek de azalmaktadir. Bunlari da soyle siralayabiliriz.
Yine Anayasa diktatorlugune bagli olarak vatandaslarin oy verecegi patisinin secilmeyecegini dusunmesinden kaynaklanan oylarin bosa gitmemesi adina AKP'ye verilmesi
Liberallerin, 2. Cumhuriyetcilerin, o devrin kendini sosyalist, kurd, ilerici aydin olarak gorenlerin; AKP'nin sivil demokrasiyi getirecegi inanci.
Diger kesimin bu sivil demokrasideki ifade ozgurlugunun de olacagi inanci
Sadece askeri darbelerden bikmis kesimin bunu son erdirecegine inanci
Inancli muslumanmlarin kendilerine her turlu ozgurlugunun verilecegi inanci.
T.C. devleti ve degerleri yanlilarinin demokrasi gelecegi inanci.
Kisaca ideolojik politik teokratik otokratik O.D.ogu islaminin diktatorlugunun gelecegini goremeyen her turlu kesim.
Bugun liberaller v.s. inanclarini yitirmis durumda.
Bugun ifade ozgurlugu gelecegine inananlar bu inanci yitirmis durumda.
Askeri darbe sona erdi ama sivil diktatorluk geldi.
Inancli musalumanlarin, AKP nin gittigi O.Dogu diktatorlugunu algilamis durumda
T.C. devleti degerlerinin bir hedef oldugu algilanmis durumda.
En onemlisi ulke toplumunun kaldiramayacagi yasam ve iliskiye mudahelenin gezi parki ile kabul edilemeyeci algilanmis durumda.
Bu arada toplumun her bir kesimin tum yasam ve iliskisi her yonuyle alt ust olmus durumda. Yani AKP toplumun her kesimini otekilestirmis distalamis asagilamis ve biribirine kiskirtmis ve soros ideolojisinin mikroayrimciligini uygulamis durumda.
Toplumun tum etik degerlerine mudahele gelmis ve donusturulmeye zorlanmis durumda.
Peki o zaman AKP'ye kim oy verecek?
Biatci satilik ve birey bilince erismemis kitle
Ideolojik politik teokratik ve otokratik diktatorlugu nedenini bilmeden ve bilincsizce biat ederek destekliyen kitle.
Ayrica alternatif olarak CHP'nin AKP'ye yaklasmasi ve CHP'yi AKP'ye karsi bir alternatif haline sirf AKP den kurtulmak adina desteklenmesi.
Bu arada Anayasa'nin diktatorlugunun % 10 baraji kiyaginin hala en cok partiye yarayacagini da unutmamak lazim.
Secim hileleri de devam edecektir.
Kitleler cesitli cikar ve korkularla AKP'ye oy vermeye zorlanmaya da devam edecektir.
Onumuzdeki ilk gercek, yerel secimlerdir. Burdan AKP'nin kaybi ortaya cikacak.
Bu arada diktatorun partisi oy kaybetsin diye su anda elinden geleni yaptiginin algilanmasuinin sinyalleri de AKP diktatore karsi cikislarindan da algilanmaktadir.
AKP kendi bunyesinde diktatoru baskanliktan indirirse, oy bakimindan bir kari olur mu? bu da uzerinde dusunulmesi gereken bir sorudur.
Cunku su andaki karsi durus AKP'den ziyade diktator uzerinde yogunlasmaktadir.
Ayrica AKP'nin hukumet ayaginin yaninda devlet ayaginin da itirazlari gundemdedir. I.Valisi gibi.
Evet. Turkiye sunu cok acik gordu. Hic bir ideoloji politika kendi teokratik otokratik milli ya da etik diktatorlugunu kuramaz. Iste bu algilandikca ve bu bilince tasindikca ve olan biten sorgulandikca, AKP eriyecek ve teokrasinin yerini milli diktatorluk te alamayacaktir.
Taksim gezi parki uyandi ve uyandirmaya devam ediyor.
O yuzden buradan CHP ve MHP'ye bir cagri. Sakin milli ya da baska bir ideoloji politikasinin otokratik teklestiren diktatorlugunu savunmayin ve yonelmeyin.
Sizde hak ve ozgurluklerin evrensel hukuk ve insan haklari temelinde politikanin ve ideolojinin bir konusu olmadigini burdan bir cikar saglayabileceginizi dusunmeyin. Bunlari her bir bireyin tartisilmaz birer kimlik ve kisilik degeri olarak kabul edin ve taniyin.
Bir Anayasa yapacaginiz zamanda bu cagdasligi Anayasanizda savunun.
Bu toplum bundan sonra hic bir otokratik ideolojik politik teklestirme diktatorlugunu ve burdan saglanacak cikari kaldirmaz.
Tabiki bunun yaninda politikaniza yine insan hak ve ozgurluklerinin gaspi ve saldiriya cikar ugruna ugramasi adina; antiemperyalist yonunuzu de ortaya koyun. Cunku AKP'ye bir darbe de burdadir.
Çok yerinde tespitler emeğine sağlık dostum.
Bunlara ek olur umuduyla Medyayı gaspları ve Geziyle birlikte Medyanın(yandaş)teşhiride
AKP''yi bitirecek unsurlardan biri.
Bir ilave daha naçizane.
Batıda haysiyetini yitirmiş durumda.
Kısaca hiç birşey eskisi gibi olmayacak.
Bizlerede bir hassas görev düştüğünü sanıyorum:
Akp Halkın yüzde ellisini kışkırtıyor.
Öfkeden nemalanmak için.
Diğer yüzde elliyi kucaklamanın yolları üzerine çözümler üretmek,Diktatörün oyununu bozmak
Saygılar dostum.
evrensel-insan
11-06-2013, 02:30
Çok yerinde tespitler emeğine sağlık dostum.
Bunlara ek olur umuduyla Medyayı gaspları ve Geziyle birlikte Medyanın(yandaş)teşhiride
AKP''yi bitirecek unsurlardan biri.
Bir ilave daha naçizane.
Batıda haysiyetini yitirmiş durumda.
Kısaca hiç birşey eskisi gibi olmayacak.
Bizlerede bir hassas görev düştüğünü sanıyorum:
Akp Halkın yüzde ellisini kışkırtıyor.
Öfkeden nemalanmak için.
Diğer yüzde elliyi kucaklamanın yolları üzerine çözümler üretmek,Diktatörün oyununu bozmak
Saygılar dostum.
Yahu, sen de olmasan yazilanlari okuyan da destekleyen de cikmayacak. :)
Neyse beyinlerin zihinsel ve davranissal duzensel/sistemsel ve kurumsal ve kurumsallasmasal devletleri adina evrensellik ve insansallik yolunda seni +1 olarak yaziyorum, hayirli olsun!
Beni aslinda sevindiren halkim oldu. Boylece 1990'dan beri verdigim her turlu dusunsel bilgisel aktif ve olumlu bilimsel bilissel ve bilgisel etik temelli insan haklari ve evrensel hukuklu hak ve ozgurlukler savasimi tam da o tarihte doganlarca meyva verdi.
Ustelik kimsenin algilayamadigi bir zamanda.
Buradan herkesi kendi beynindeki her turlu biat ettigi ideolojisini inancini dogrusunu kendi halkimiz ve insanlik evrenselligi adina sorgulamaya davet ediyorum.
Cunku baska yol yok, ya biat edersin ve yasatilirsin ya da sorgularsin ve yasarsin.
evrensel-insan
11-06-2013, 02:36
AKP eriyor! İşte son anket
AKP’nin oylarının bir kısmı MHP ve CHP ye kayıyor. BDP’de ciddi oy artışı var.
Gezici Araştırma Şirketi'nin son anketine göre AKP oy kaybediyor, AKP’nin oylarının bir kısmı MHP ve CHP ye kayıyor. BDP’de ciddi oy artışı var.
Kamuoyu yoklaması 18 – 19 Mayıs 2013 tarihlerinde, TÜİK verilerine göre Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde, 36 il ve 156 ilçede bunlara bağlı 172 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 1.239’u kadın ve 1.239 erkekle toplam 2.478 katılımcıyla, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapılmış.
Çalışmanın yürütüldüğü 36 il şöyle;
Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kahramanmaraş Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak.
AKP Genel seçimlerde %41.7 civarında oy alırken, yerel seçimlerde %34.3 oy aldığını görmekteyiz.
http://www.gercekgundem.com/?p=548029&com=all
Yahu, sen de olmasan yazilanlari okuyan da destekleyen de cikmayacak. :)
Neyse beyinlerin zihinsel ve davranissal duzensel/sistemsel ve kurumsal ve kurumsallasmasal devletleri adina evrensellik ve insansallik yolunda seni +1 olarak yaziyorum, hayirli olsun!
Beni aslinda sevindiren halkim oldu. Boylece 1990'dan beri verdigim her turlu dusunsel bilgisel aktif ve olumlu bilimsel bilissel ve bilgisel etik temelli insan haklari ve evrensel hukuklu hak ve ozgurlukler savasimi tam da o tarihte doganlarca meyva verdi.
Ustelik kimsenin algilayamadigi bir zamanda.
Buradan herkesi kendi beynindeki her turlu biat ettigi ideolojisini inancini dogrusunu kendi halkimiz ve insanlik evrenselligi adina sorgulamaya davet ediyorum.
Cunku baska yol yok, ya biat edersin ve yasatilirsin ya da sorgularsin ve yasarsin.
Sevgili Evrensel biz değerlerimize sahip çıkmayı savaşın içinde öğrendik..
Dünyada kişisel gözlemim düşünürü en az olan toplumlardanız.
Farklı özgün bir aydınımız olması beni sevindirir.
Yazılarını hep zevkle okumuşumdur.
Bazan beni yorsanda Takdirim samimidir.
Sayende entellektüel dili biraz geliştirdim.
Daha halktan biri gibi konuşmalarını herkesin anlıyacağı basitlikte yapsan herkez severek okur seni.
Bu minik ikazı yapmak zorunda hissediş nedenim .
Sen gibi insanları ,bizden çok halkımızın anlaması gereğidir.
İçtenliğinden zerre tereddütüm olmayan yazılar.
Heleki Gezi olaylarından sonra.
Canım dostum.
Birikimli insanları çok olmayan toplumlar eksik toplumlardır.
Dikkat ettiysen.
Birkaç arkadaşımı gözüm gibi sakınırım.
KALEMİNE ZEVAL GELMESİN.
evrensel-insan
11-06-2013, 03:01
Sevgili Evrensel biz değerlerimize sahip çıkmayı savaşın içinde öğrendik..
Dünyada kişisel gözlemim düşünürü en az olan toplumlardanız.
Farklı özgün bir aydınımız olması beni sevindirir.
Yazılarını hep zevkle okumuşumdur.
Bazan beni yorsanda Takdirim samimidir.
Sayende entellektüel dili biraz geliştirdim.
Daha halktan biri gibi konuşmalarını herkesin anlıyacağı basitlikte yapsan herkez severek okur seni.
Bu minik ikazı yapmak zorunda hissediş nedenim .
Sen gibi insanları ,bizden çok halkımızın anlaması gereğidir.
İçtenliğinden zerre tereddütüm olmayan yazılar.
Heleki Gezi olaylarından sonra.
Canım dostum.
Birikimli insanları çok olmayan toplumlar eksik toplumlardır.
Dikkat ettiysen.
Birkaç arkadaşımı gözüm gibi sakınırım.
KALEMİNE ZEVAL GELMESİN.
Aslinda ben de farkindayim.
Bu konuyu kendimce sorguladim ve su sonuca vardim.
Olan bir seyi degerlendirirken anlasilir bir dil kullanimi kendiliginden geliyor.
Yalniz bir bilinc ya da dusunce ve bilgi paylasimi sadece paylasma adina olunca dili maalesef cagdas felsefi v.s. oluyor.
O yuzden gezi parki yazilari guncel ve yazilanlari da herkesin gorebilecegi sekilde ortada.
Belki de bugune kadar yazdigim tum yazilar gezi parki eylemi sirasinda ya da sonunda okunsa, cok daha net algilanabilecegini dusunuyorum. Cunku su an somut olarak yazilanlar gozlem veriyor.
Destegin icin tesekkurler.
Guzel yazi olmus evrensel ama bu kez dusuncelerimi Ahmed Arif'le yolluyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=NYQ0fbn7yYI
evrensel-insan
11-06-2013, 04:20
Tesekkurler. Ben de Anadolu cocuguyum. Bu Anadolu bilinen bilinmeyen nice nitelikler dogurdu, doguruyor ve doguracak.
Doganlar dogacaklara niteliklerini aktaracak.
Bu nesilalgilamazsa gelecek nesil algilayacak.
Cunku her bir beyin o Anadolunun zengin mozaik tarihi kulturu ile yogrulmus. Herkesin beyninde bir yerde sakli olan cevher bir bahane bir son damla bir tetikleme v.s. ile ortaya cikiyor ve cikacak.
Zaten bir bireyin bencil, bireyci, bananeci, olamamasini saglayan bu Anadolu farkidir.
Bati bunu saglayamaz, dogu birey olamaz.
Iste batinin akilciligi ve dogunun duygusu; Anadolunun o genis saygi ve vicdani uzerinde yukselir.
Bati da vicdan, dogu da saygi yoktur.
Anadolu baska bir beyin yetistirir. Bati ya da doguya da benzemez. Batiyi sasirtir kiskandirir, dogu ya da yol gosterir.
Engse Hohol
16-03-2017, 10:55
Taht mı idam sehpası mı belli değil ama 16 nisan'da evet şeklinde birşeyler gelecekmiş gibi görünüyor. Görkemi ile Avrupa'yı telaşa sürekleyen Tayyip Taht'ı hazırlandı, 16 Nisan'da %55 bekleniyor!
https://lh3.googleusercontent.com/-HWT9f4S-uxw/WMpCYgHXTFI/AAAAAAAAC7E/mmQ2HeXwc7oHcZ-UYiIGm7fH5yj1RHekgCL0B/w579-d-h359-p/hayir9.jpg
✔ (https://tr.sputniknews.com/turkiye/201703021027453773-nisan-osmanli-kilic-iett/) 16 Nisan'a kadar sonunuz, Osmanlı gelecek alayınızı kılıçtan geçirecek diyen Akp seçmeni rastgele sallamadı o söylemi.
Hangi Osmanlı.
Sultan Süleyman 1520 dan öncemi Süleyman dansonra mı. -3. Murattan 1574 öncemi ondan sonramı. 2. Mustafadan 1695 öncemi sonramı.4.Mustafadan öncemi ondan sonramı.3. Selim 1789 veMehmet Vahdettin ve SON . 1922 .
36 Padişahlı Osmanlı tarihi çok çalkantılıgeçmiştir 1299 Osman beğ 1922 Vahdettin. ve son.
En uzun padişahlık yapan SultanSüleyman 46 yıl. En kısa padişahlık yapan 5.Murat 93 gün. Hangi Osmanlı.
Hangi Osmanlı Osmanlı. Osmanlı tarihi bir padişah ve sürekli büyüme değil ki Biraz tarih bilseler tarihidizilerden öğrenmeyip merak edip okusalar Osmanlı öyle bütünüyle öğünülecek birtarih bırakmadığını görecekler.
Çok sevdikleri o Kızıl Sultan Hamit öyleüzerine metiyeler düzülecek bir yanı yok en çok toprak kaybeden bir padişahhemde hiç savaşmadan kaybedilmiş toprak. Bütün balkanlar onun döneminde eldençıktı.
Hangi Osmanlı o bizi kılıçtan geçirecek.
Engse Hohol
05-04-2017, 21:52
Akp'li seçmenlerin 2002'den beri yapılan seçimlerden sonra tarafgirlik duygularını dışa vururken bir futbol müsabakası gibi "yendik, fark attık, ampül avize oldu" şeklinde sloganlarının temel sebebi ümmet sancağının kapsadığı andavallıktır. Bilinen bir geçek all muslims behaving like an idiot.
SXgIRViIbVQ
Vefik Sami
06-04-2017, 12:42
Ben, AKP'nin eridiği kanâ'atinde değilim. Aksine, oy oranını giderek artırıyor. Vatandaşlık bilinci ve demokrasi kültürü oluşmamış toplumlarda bireyler, düşünce özgürlüğüne ve örgütlenme hakkına sâhip değillerdir. Örgütlü toplum kurulamayınca da bir kısım insanlar, kendilerini koruma adına faşist egemenlere daha çok yamanır, sırtlarını güçlülere yaslayarak, işlerini kotarma yoluna giderler. 15 Temmuz akabinde, darbe girişimi ile doğrudan bir ilişkisi bulunmayan, ama; F. Gülen'e gönül bağı ile bağlanmış yüzbinler, "Fetöcü" yaftası ile kelepçelenip hapse atılırken, bu insanlar içinde komşusu, akrabası, arkadaşı bulunan birileri de en ufak bir üzüntü-keder duymadan bayrağı kapıp meydanlara koştu. Sözüm ona bunlar, din kardeşleri. Bir taraf hapislerde cefâ çekerken, diğer taraf meydanlarda egemenleri alkışlıyor.
Hani, kurtuluş savaşıyla ilgili dökümanları okurken, çoğumuz merak etmişizdir; "Teslimiyetçi saray yönetimi ile, İngiliz ve Yunanla işbirliğini hangi şerefsizler yaptı acabâ ?" diye. Çok da merak etmek gerekmiyor aslında. Bu gün gerçeğin ne olduğuna hiç dikkat etmeden, kim güçlü ise onun yanında saf tutanlar, o dönemde yaşasaydı şeksiz ve şüphesiz "Osmanlıcı-İngiliz muhibi" olurdu.
Son günlerde yaşanan bir garip durum daha var. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, gibi devletler "Fethullah Gülen ile 'Darbe girişimi' arasında bir bağ bulamadık" derken, üstü kapalı biçimde 17 Nisan sabahı sandıktan "Hayır" çıkmasını bekliyor gibi bir tutum içerisine girdiler.
Hani derler ya !..
"Bayram değil, seyran değil. Eniştem beni niye öptü ?"
17 Nisan sabahı "Evet" oyları fazla çıkar ve anaysa değişikliği kabul görürüse siz seyreyleyin gümbürtüyü. Zaman gazetesinden yapılmış kese kâğıdı ile çarşı-pazardan ihtiyaç maddesi alıp evine gidenlerin "Fetöcü" diye gözaltına alındığı bir ortamda, "Hayır"cılar ile bahse konu devletler arasında bir bağlantı uydurulup, birçok vatandaş "Vatana ihanet" ile suçlanır mı ?
El-cevab; Evet, suçlanabilir.
Daha şimdiden el altından "Hayırcılar terörist" demeleri, ufak ufak vatandaşın kulağına bu hususda "kar suyu" kaçırmaları tesâdüf müdür sizce ? Ben diyorum ki, sandığa gidip "Hayır" diyelim. Ama; çevremize bu düşüncemizi pek fazla deşifre etmeyelim. "Korkuyor musun ?" diye sorulursa, evet; bu ihtimal beni ürkütüyor. Sadece kendim için değil. Gerçekleşirse şâyet, olacaklar için korkuyorum.
Bildik metafordur; anlatılır. Kurbağayı haşlamak istediğinizde ılık suya atıp, kabı da yanmakta olan ateş üzerine oturtursanız, su yavaş yavaş ısındığından, kurbağa haşlandığının farkında olmazmış. Biz, hâlâ Lozan ile övünürken; korkarım, ülke avuçlarımızın içinden kayıp, gidiyor.
NickMickyok
06-04-2017, 14:15
Hayır çıksa bile ileride tekrar bir punduna getirir, yeniden denerler şanslarını.
Taki "Evet" çıkana kadar
Ben sandıktan hayır çıkacağını sanıyorum ve sonucu AKP de kabul edecek.
Çünkü evet in AKP li seçmeni bile korkuttuğunu düşünüyorum. Hayır çıktığında her kes rahatlayacak ve yeni dönemin pazarlıkları yapılacak.
Türkiye çok büyük bir ekonomik kriz yaşıyor bu kriz yeni bir siyasi krizi kaldıramaz . Evet sonucu siyasi kriz yaratacak bu da türkiyede rejimi tümden gözden geçirmeyi gerektirecek.
Türkiyenin planlı bir geri dönüşe ihtiyacı var.
Bence çok küçük oranda Hayır oyları öne geçecek ve bu sonuç bir siyasi uzlaşma arayacak bu uzlaşmada geçmişin bütün hesaplarını kapatıp yeni bir sayfa açma girişimi getirecek.
Sonuçtan her kes memnun ayrılacak.
bilgivehis
07-04-2017, 11:30
Akp erimez, akpnin eriyeceğini zanedenler büyük bir yanılgıya düşer.
Akp bir zihniyetin üstelik hakim zihniyetin sembolüdür. din egemen olduğu müddetçe her daim yırtık dondan çıkar gibi çıkar.
Akp zihniyetinin eridiğinden bahsedebiliyor musunuz işte o zaman akp de eriyor demektir.
İnsan beyninde kilit yok boş oda çok, hırsız her daim kilitsiz kapıdan girip o odaları hırsızlığa müsait hale dizayn edebiliyor, buna da en uygun en yatkın dinlerdir.
Dinler için özgürlük kadının bacak arasında harem kurmaktır.
Dinler için özgürlük istediğine tecavüz etmek ve bunu din'en yasal hale getirmektir.
Dinler için özgürlük başkalarının emeğini çalarak ganimet saymaktır.
Dinler için özgürlük muhammedin iki dudağının arasıdır.
Dinler için özgürlük ben-biz, sen-siz vardır hepimiz yoktur.
Dinler için özgürlük ilkelliği yaşatmaktır.
Akp'nin erimesi, ilkelliği aşmış toplumlara özeldir.
Daha Cumhuriyete dahi sahip çıkamayan-anlayamayan Cumhuriyeti evet-hayır masasına yatıracak kadar durumlara düşüren üstelik alternatif olarak da bütün yetkileri bir kişiye hem de dinciye bırakmaya getiren bu toplumla Akp'nin eridiğinden bahsetmek gülünçtür...
NickMickyok
07-04-2017, 11:33
Ben de AKP nin erimeyeceğini düşünüyorum.
Normal şartlarda herkes ilk heyecanını yitirmiş ve artık seçmende bir bitkinlik ve yorgunluk olması gerekirdi. Halk yeni arayışlara yönelmeliydi.
Ama AKP nin gücünde ve oy potansiyelinde en ufak bir azalma yok.
AKP nin erimesi yine AKP gibi bir partinin alternatif olmasıdır. ANAP .DY eridi AKP yerine organize edildi. Yine benzeri olabilir.
Bazı siyaset türleri ve bazı siyasi kişiliklerin yüzleri eskiyebilir Topluma yeni heyecan getirmek için yeni diye üzeri buyanmış parti getirilir.
AKP ve kuruluş amacı eskidi her ne kadar AKP yi yeni döneme uydurmaya çalışsalarda yüzler eskidi .İşte ancak dayatmalar yolu ile 2013 ten bu yana kadar getirebildiler.
Şu andan sonra AKP bitmiştir. Ya tek kişilik diktatörya ya yeni yüzleri olan sağ liberal bir parti.
Diktatörya AKP değildir ve bir çok kurucu ve kadrosu bu oluşumda yer almayacaktır.