Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-06-2013, 01:47
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart AKP Eriyor

Basta Akp'nin eridigine deyinmeden once bazi gercekleri ortaya koyalim.

AKP'nin aldigi %49 oyun bir kismi Anayasa diktatorlugundeki % 10 barajina aittir.

Yani % 10 barajini asamayan partilere verilen oylar, AKP'ye verilmedigi halde onun hanesine yazilmistir.

Ayni Anayasa diktatorlugunun getirdigi meclisteki AKP milletvekili adaletsizligidir.

AKP'nin oy sayimindaki yaptigi hilelerdir.

Bu hileler bugun de hala bir suru vatandas'a sormadan AKP'li gosterilerek devam etmektedir.

Bunlar ilk gercekler.

Gezi parki ile birlikte AKP'ye verilen destek de azalmaktadir. Bunlari da soyle siralayabiliriz.

Yine Anayasa diktatorlugune bagli olarak vatandaslarin oy verecegi patisinin secilmeyecegini dusunmesinden kaynaklanan oylarin bosa gitmemesi adina AKP'ye verilmesi

Liberallerin, 2. Cumhuriyetcilerin, o devrin kendini sosyalist, kurd, ilerici aydin olarak gorenlerin; AKP'nin sivil demokrasiyi getirecegi inanci.

Diger kesimin bu sivil demokrasideki ifade ozgurlugunun de olacagi inanci

Sadece askeri darbelerden bikmis kesimin bunu son erdirecegine inanci

Inancli muslumanmlarin kendilerine her turlu ozgurlugunun verilecegi inanci.

T.C. devleti ve degerleri yanlilarinin demokrasi gelecegi inanci.

Kisaca ideolojik politik teokratik otokratik O.D.ogu islaminin diktatorlugunun gelecegini goremeyen her turlu kesim.

Bugun liberaller v.s. inanclarini yitirmis durumda.

Bugun ifade ozgurlugu gelecegine inananlar bu inanci yitirmis durumda.

Askeri darbe sona erdi ama sivil diktatorluk geldi.

Inancli musalumanlarin, AKP nin gittigi O.Dogu diktatorlugunu algilamis durumda

T.C. devleti degerlerinin bir hedef oldugu algilanmis durumda.

En onemlisi ulke toplumunun kaldiramayacagi yasam ve iliskiye mudahelenin gezi parki ile kabul edilemeyeci algilanmis durumda.

Bu arada toplumun her bir kesimin tum yasam ve iliskisi her yonuyle alt ust olmus durumda. Yani AKP toplumun her kesimini otekilestirmis distalamis asagilamis ve biribirine kiskirtmis ve soros ideolojisinin mikroayrimciligini uygulamis durumda.

Toplumun tum etik degerlerine mudahele gelmis ve donusturulmeye zorlanmis durumda.

Peki o zaman AKP'ye kim oy verecek?

Biatci satilik ve birey bilince erismemis kitle

Ideolojik politik teokratik ve otokratik diktatorlugu nedenini bilmeden ve bilincsizce biat ederek destekliyen kitle.

Ayrica alternatif olarak CHP'nin AKP'ye yaklasmasi ve CHP'yi AKP'ye karsi bir alternatif haline sirf AKP den kurtulmak adina desteklenmesi.

Bu arada Anayasa'nin diktatorlugunun % 10 baraji kiyaginin hala en cok partiye yarayacagini da unutmamak lazim.

Secim hileleri de devam edecektir.

Kitleler cesitli cikar ve korkularla AKP'ye oy vermeye zorlanmaya da devam edecektir.

Onumuzdeki ilk gercek, yerel secimlerdir. Burdan AKP'nin kaybi ortaya cikacak.

Bu arada diktatorun partisi oy kaybetsin diye su anda elinden geleni yaptiginin algilanmasuinin sinyalleri de AKP diktatore karsi cikislarindan da algilanmaktadir.

AKP kendi bunyesinde diktatoru baskanliktan indirirse, oy bakimindan bir kari olur mu? bu da uzerinde dusunulmesi gereken bir sorudur.

Cunku su andaki karsi durus AKP'den ziyade diktator uzerinde yogunlasmaktadir.

Ayrica AKP'nin hukumet ayaginin yaninda devlet ayaginin da itirazlari gundemdedir. I.Valisi gibi.

Evet. Turkiye sunu cok acik gordu. Hic bir ideoloji politika kendi teokratik otokratik milli ya da etik diktatorlugunu kuramaz. Iste bu algilandikca ve bu bilince tasindikca ve olan biten sorgulandikca, AKP eriyecek ve teokrasinin yerini milli diktatorluk te alamayacaktir.

Taksim gezi parki uyandi ve uyandirmaya devam ediyor.

O yuzden buradan CHP ve MHP'ye bir cagri. Sakin milli ya da baska bir ideoloji politikasinin otokratik teklestiren diktatorlugunu savunmayin ve yonelmeyin.

Sizde hak ve ozgurluklerin evrensel hukuk ve insan haklari temelinde politikanin ve ideolojinin bir konusu olmadigini burdan bir cikar saglayabileceginizi dusunmeyin. Bunlari her bir bireyin tartisilmaz birer kimlik ve kisilik degeri olarak kabul edin ve taniyin.

Bir Anayasa yapacaginiz zamanda bu cagdasligi Anayasanizda savunun.

Bu toplum bundan sonra hic bir otokratik ideolojik politik teklestirme diktatorlugunu ve burdan saglanacak cikari kaldirmaz.

Tabiki bunun yaninda politikaniza yine insan hak ve ozgurluklerinin gaspi ve saldiriya cikar ugruna ugramasi adina; antiemperyalist yonunuzu de ortaya koyun. Cunku AKP'ye bir darbe de burdadir.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 11-06-2013, 02:14
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çok yerinde tespitler emeğine sağlık dostum.
Bunlara ek olur umuduyla Medyayı gaspları ve Geziyle birlikte Medyanın(yandaş)teşhiride
AKP''yi bitirecek unsurlardan biri.
Bir ilave daha naçizane.
Batıda haysiyetini yitirmiş durumda.
Kısaca hiç birşey eskisi gibi olmayacak.
Bizlerede bir hassas görev düştüğünü sanıyorum:
Akp Halkın yüzde ellisini kışkırtıyor.
Öfkeden nemalanmak için.
Diğer yüzde elliyi kucaklamanın yolları üzerine çözümler üretmek,Diktatörün oyununu bozmak
Saygılar dostum.
Alt 11-06-2013, 02:30
Kıdemli Üye

xcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok yerinde tespitler emeğine sağlık dostum.
Bunlara ek olur umuduyla Medyayı gaspları ve Geziyle birlikte Medyanın(yandaş)teşhiride
AKP''yi bitirecek unsurlardan biri.
Bir ilave daha naçizane.
Batıda haysiyetini yitirmiş durumda.
Kısaca hiç birşey eskisi gibi olmayacak.
Bizlerede bir hassas görev düştüğünü sanıyorum:
Akp Halkın yüzde ellisini kışkırtıyor.
Öfkeden nemalanmak için.
Diğer yüzde elliyi kucaklamanın yolları üzerine çözümler üretmek,Diktatörün oyununu bozmak
Saygılar dostum.
Yahu, sen de olmasan yazilanlari okuyan da destekleyen de cikmayacak.

Neyse beyinlerin zihinsel ve davranissal duzensel/sistemsel ve kurumsal ve kurumsallasmasal devletleri adina evrensellik ve insansallik yolunda seni +1 olarak yaziyorum, hayirli olsun!

Beni aslinda sevindiren halkim oldu. Boylece 1990'dan beri verdigim her turlu dusunsel bilgisel aktif ve olumlu bilimsel bilissel ve bilgisel etik temelli insan haklari ve evrensel hukuklu hak ve ozgurlukler savasimi tam da o tarihte doganlarca meyva verdi.

Ustelik kimsenin algilayamadigi bir zamanda.

Buradan herkesi kendi beynindeki her turlu biat ettigi ideolojisini inancini dogrusunu kendi halkimiz ve insanlik evrenselligi adina sorgulamaya davet ediyorum.

Cunku baska yol yok, ya biat edersin ve yasatilirsin ya da sorgularsin ve yasarsin.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 11-06-2013, 02:36
Kıdemli Üye

AKP eriyor! İşte son anket

AKP’nin oylarının bir kısmı MHP ve CHP ye kayıyor. BDP’de ciddi oy artışı var.

Gezici Araştırma Şirketi'nin son anketine göre AKP oy kaybediyor, AKP’nin oylarının bir kısmı MHP ve CHP ye kayıyor. BDP’de ciddi oy artışı var.

Kamuoyu yoklaması 18 – 19 Mayıs 2013 tarihlerinde, TÜİK verilerine göre Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde, 36 il ve 156 ilçede bunlara bağlı 172 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 1.239’u kadın ve 1.239 erkekle toplam 2.478 katılımcıyla, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapılmış.

Çalışmanın yürütüldüğü 36 il şöyle;
Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kahramanmaraş Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak.

AKP Genel seçimlerde %41.7 civarında oy alırken, yerel seçimlerde %34.3 oy aldığını görmekteyiz.

http://www.gercekgundem.com/?p=548029&com=all

Alt 11-06-2013, 02:48
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu, sen de olmasan yazilanlari okuyan da destekleyen de cikmayacak.

Neyse beyinlerin zihinsel ve davranissal duzensel/sistemsel ve kurumsal ve kurumsallasmasal devletleri adina evrensellik ve insansallik yolunda seni +1 olarak yaziyorum, hayirli olsun!

Beni aslinda sevindiren halkim oldu. Boylece 1990'dan beri verdigim her turlu dusunsel bilgisel aktif ve olumlu bilimsel bilissel ve bilgisel etik temelli insan haklari ve evrensel hukuklu hak ve ozgurlukler savasimi tam da o tarihte doganlarca meyva verdi.

Ustelik kimsenin algilayamadigi bir zamanda.

Buradan herkesi kendi beynindeki her turlu biat ettigi ideolojisini inancini dogrusunu kendi halkimiz ve insanlik evrenselligi adina sorgulamaya davet ediyorum.

Cunku baska yol yok, ya biat edersin ve yasatilirsin ya da sorgularsin ve yasarsin.
Sevgili Evrensel biz değerlerimize sahip çıkmayı savaşın içinde öğrendik..
Dünyada kişisel gözlemim düşünürü en az olan toplumlardanız.
Farklı özgün bir aydınımız olması beni sevindirir.
Yazılarını hep zevkle okumuşumdur.
Bazan beni yorsanda Takdirim samimidir.
Sayende entellektüel dili biraz geliştirdim.
Daha halktan biri gibi konuşmalarını herkesin anlıyacağı basitlikte yapsan herkez severek okur seni.
Bu minik ikazı yapmak zorunda hissediş nedenim .
Sen gibi insanları ,bizden çok halkımızın anlaması gereğidir.
İçtenliğinden zerre tereddütüm olmayan yazılar.
Heleki Gezi olaylarından sonra.
Canım dostum.
Birikimli insanları çok olmayan toplumlar eksik toplumlardır.
Dikkat ettiysen.
Birkaç arkadaşımı gözüm gibi sakınırım.
KALEMİNE ZEVAL GELMESİN.
Alt 11-06-2013, 03:01
Kıdemli Üye

xcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Evrensel biz değerlerimize sahip çıkmayı savaşın içinde öğrendik..
Dünyada kişisel gözlemim düşünürü en az olan toplumlardanız.
Farklı özgün bir aydınımız olması beni sevindirir.
Yazılarını hep zevkle okumuşumdur.
Bazan beni yorsanda Takdirim samimidir.
Sayende entellektüel dili biraz geliştirdim.
Daha halktan biri gibi konuşmalarını herkesin anlıyacağı basitlikte yapsan herkez severek okur seni.
Bu minik ikazı yapmak zorunda hissediş nedenim .
Sen gibi insanları ,bizden çok halkımızın anlaması gereğidir.
İçtenliğinden zerre tereddütüm olmayan yazılar.
Heleki Gezi olaylarından sonra.
Canım dostum.
Birikimli insanları çok olmayan toplumlar eksik toplumlardır.
Dikkat ettiysen.
Birkaç arkadaşımı gözüm gibi sakınırım.
KALEMİNE ZEVAL GELMESİN.
Aslinda ben de farkindayim.

Bu konuyu kendimce sorguladim ve su sonuca vardim.

Olan bir seyi degerlendirirken anlasilir bir dil kullanimi kendiliginden geliyor.

Yalniz bir bilinc ya da dusunce ve bilgi paylasimi sadece paylasma adina olunca dili maalesef cagdas felsefi v.s. oluyor.

O yuzden gezi parki yazilari guncel ve yazilanlari da herkesin gorebilecegi sekilde ortada.

Belki de bugune kadar yazdigim tum yazilar gezi parki eylemi sirasinda ya da sonunda okunsa, cok daha net algilanabilecegini dusunuyorum. Cunku su an somut olarak yazilanlar gozlem veriyor.

Destegin icin tesekkurler.

Alt 11-06-2013, 03:17
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Guzel yazi olmus evrensel ama bu kez dusuncelerimi Ahmed Arif'le yolluyorum.

Alt 11-06-2013, 04:20
Kıdemli Üye

Tesekkurler. Ben de Anadolu cocuguyum. Bu Anadolu bilinen bilinmeyen nice nitelikler dogurdu, doguruyor ve doguracak.

Doganlar dogacaklara niteliklerini aktaracak.

Bu nesilalgilamazsa gelecek nesil algilayacak.

Cunku her bir beyin o Anadolunun zengin mozaik tarihi kulturu ile yogrulmus. Herkesin beyninde bir yerde sakli olan cevher bir bahane bir son damla bir tetikleme v.s. ile ortaya cikiyor ve cikacak.

Zaten bir bireyin bencil, bireyci, bananeci, olamamasini saglayan bu Anadolu farkidir.

Bati bunu saglayamaz, dogu birey olamaz.

Iste batinin akilciligi ve dogunun duygusu; Anadolunun o genis saygi ve vicdani uzerinde yukselir.

Bati da vicdan, dogu da saygi yoktur.

Anadolu baska bir beyin yetistirir. Bati ya da doguya da benzemez. Batiyi sasirtir kiskandirir, dogu ya da yol gosterir.

Alt 16-03-2017, 10:55
Engse Hohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Engse Hohol Engse Hohol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Taht mı idam sehpası mı belli değil ama 16 nisan'da evet şeklinde birşeyler gelecekmiş gibi görünüyor. Görkemi ile Avrupa'yı telaşa sürekleyen Tayyip Taht'ı hazırlandı, 16 Nisan'da %55 bekleniyor!

16 Nisan'a kadar sonunuz, Osmanlı gelecek alayınızı kılıçtan geçirecek diyen Akp seçmeni rastgele sallamadı o söylemi.

islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir
Alt 16-03-2017, 13:19
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hangi Osmanlı.

Sultan Süleyman 1520 dan öncemi Süleyman dansonra mı. -3. Murattan 1574 öncemi ondan sonramı. 2. Mustafadan 1695 öncemi sonramı.4.Mustafadan öncemi ondan sonramı.3. Selim 1789 veMehmet Vahdettin ve SON . 1922 .

36 Padişahlı Osmanlı tarihi çok çalkantılıgeçmiştir 1299 Osman beğ 1922 Vahdettin. ve son.
En uzun padişahlık yapan SultanSüleyman 46 yıl. En kısa padişahlık yapan 5.Murat 93 gün. Hangi Osmanlı.

Hangi Osmanlı Osmanlı. Osmanlı tarihi bir padişah ve sürekli büyüme değil ki Biraz tarih bilseler tarihidizilerden öğrenmeyip merak edip okusalar Osmanlı öyle bütünüyle öğünülecek birtarih bırakmadığını görecekler.

Çok sevdikleri o Kızıl Sultan Hamit öyleüzerine metiyeler düzülecek bir yanı yok en çok toprak kaybeden bir padişahhemde hiç savaşmadan kaybedilmiş toprak. Bütün balkanlar onun döneminde eldençıktı.

Hangi Osmanlı o bizi kılıçtan geçirecek.

Önerilen Siteler