Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP eriyor, oyları %14 düştü
AKP oy oranı tam muamma oldu şu an. Bildiğim kadarıyla şimdiye kadar güncel 3 ayrı anket yapıldı, 3'ü de farklı sayılar verdi. Bu en son olanı..
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/992895_548412328533547_158721556_n.jpg
MetroPoll'ün bugün seçim olsa anketi
Araştırma şirketi MetroPoll'ün Today's Zaman için yaptığı "bugün seçim olsa" anketindeki oy oranları şaşırttı.
AK PARTİ'DE İLGİNÇ DÜŞÜŞ
Today's Zaman'a yapılan anket sonuçlarına göre bugün seçim olsa AK Parti'nin oy oranı yüzde 35.3'a kadar geriledi.
Ankete göre bugün seçim olsa AK Parti'nin yüzde 35.3'lük oranının yanı sıra CHP yüzde 22.7, MHP yüzde 14.5 BDP ise yüzde 6.2 ile öne çıkıyor. Yine aynı ankete göre kararsız seçmenin oranı ise yüzde 7.6. Ankete katılan vatandaşların yüzde 5.9'u ise "bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusunu yanıtsız bıraktı.
MetroPoll'ün yaptığı bu araştırmanın, İngilizce yayın yapan Today's Zaman'da yer alması ise dikkat çekti. Gazete, yapılan araştırmayı Today's Zaman'da kullandı ancak Türkiye'de satılan Zaman gazetesinde kullanmadı. AK Parti oylarının bu kadar düşük gösterilmesinin cemaat tabanında tepkiyle karşılanmasından korkuluyor. Diğer taraftan İngilizce Zaman'ın okur kitlesi olan Türkiye'deki diplomatlara ve yabancı yatırımcılara 'Erdoğan kaybediyor' mesajı veriliyor.
http://www.ensonhaber.com/metropollun-bugun-secim-olsa-anketi-2013-06-17.html
Normal ALKA, kral ciplak durumu ziyadesiyle ortada...
Komplo teorisi üretmek için güzel bir zemin oldu bu.
Pennsylvania'lı hocaların hocası AKP'ye bir şey ima etmeye çalışıyor olabilir.
"Dur hele bu kadar diktatör olma, biri diktatör olacaksa onu da biz oluruz" mu demeye çalışıyorlar, ne diyorlar. Ne de olsa İslam toplumunda iki başlı yönetim uygulanmaz. Hani biri devlet başkanı, diğeri allahülislam olacak gibi dursa da, Ferhullah Gönen bence yalnızca din işleriyle yetinmez. Egosu kaldırmaz.
Erdoğan'ın bi iyi çıldırıp cemaate de rest çektiğini düşünebiliyor musunuz? Ne olaylar döner, ne olaylar...
Erdoğan Amerika CIA güdümlü dış mihrak arıyor ama gözünün önündeki dış mihrakın feriştahını göremiyor veya görmüyor.
O %35 oranı kararsızların ve oy kullanmıyacakların dahil edildiği oran.Yani AKP'nin gerçek seçim oyu %42 felan oluyor bu ankete göre.
Komploya devam;
Cemaat kararını verdi ve değişim başladı bile:
http://www.todayszaman.com/news-318706-turkish-artists-supportive-of-gezi-park-protests-targets-of-provocations.html
7/24 polis devletine alıştırma provası yapan, AKP tabanına zihniyet pompalaması yapan bir cemaatin araştırma kurumunun bu tür araştırmaların sonuçlarını üç sene önce her şeye rağmen böyle alenen yayımlayacağını kim düşünebilirdi?
http://www.metropoll.com.tr/report/turkiyenin-nabzi-gezi-parki-protestolari-veturkiyenin-otoriterlesme-ozgurluk-sorunu-haz
http://www.metropoll.com.tr/report/turkiyenin-2012-yili-karnesi-ve-2013den-beklentiler-ocak-2013
http://www.metropoll.com.tr/report/turkiye-siyasal-durum-arastirmasi-haziran-2012
Hocam duydu sesimizi inşallah. Rahmetiyle AKP'nin sıkıp suyunu çıkaracak evelallah. :)
Anladığım kadarıyla Ferhullah Gönen çok ciddi bir denge kurucu. En ufak aşırılığın geri tepeceğini biliyor ve Erdoğan'ın düşüşünü öngörebiliyor.
Cemaatin yeni avatarı kim olacak ben şimdiden düşünmeye başladım.
Ahlaksız
20-06-2013, 12:54
Akp'ye oy veren birisi düşünme yetilerinden yoksundur..Gezi parkı olayları,bu insanların düşünmeye başlamasına bir neden değildir..Bu bağlamda pek inandırıcı gelmiyor bana bu rakamlar..
http://www.youtube.com/watch?v=a6VY1pyl8tk
EDIT
Tüm Türkiye Ak Parti. Tüm Türkiye Ak partinin yanında. Çapulcular hariç.
Çapulcuların durumu bu;
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aWrr7GS-Tkg#at=259
EDIT
Devletim, askeri, polisi ve yargısı gezinin millete verdiği tüm maddi ve manevi zararlarını bunlardan çıkaracak.
O zaman görücem ben bunları dinleri ve imanları olan paralarını verirken.
Milletin malını mülkünü yakıp yıkan milletin kanına susamış adi canavarlar.
Çaresiz ve acınacak haldeler.
Zavallılar.
http://k1306.hizliresim.com/1b/n/pcvwh.jpg
EDIT
Tüm Türkiye Ak Parti. Tüm Türkiye Ak partinin yanında. Çapulcular hariç.
Çapulcuların durumu bu;
EDIT
Devletim, askeri, polisi ve yargısı gezinin millete verdiği tüm maddi ve manevi zararlarını bunlardan çıkaracak.
O zaman görücem ben bunları dinleri ve imanları olan paralarını verirken.
Zavallılar.
Video calismiyor sayin Selalim.
http://k1306.hizliresim.com/1b/n/pcvwh.jpg
Bunlar simdi evde zor tutulan %50 mi oluyor acaba?
Ahlaksız
20-06-2013, 14:37
Zavallılar.
Bu insanlar(?)düşünemezler,böyle bir yetenekleri yok diyorum..Hemen ardından mesaj atan müslüman Selalim beni tasdikliyor..
İnsanların kafasına kurşun sıkan,nişan alarak bomba atan,gaz sıkan,evlere/hastahanelere bile bomba atan polisler zavallı/canavar değilmiş..(polislere bir şey söylemediğinize göre)
Neymiş peki müslüman Selalim?
Söyle de bizde bilelim..
Video calismiyor sayin Selalim.
Bu insanlar(?)düşünemezler,böyle bir yetenekleri yok diyorum..Hemen ardından mesaj atan müslüman Selalim beni tasdikliyor..
İnsanların kafasına kurşun sıkan,nişan alarak bomba atan,gaz sıkan,evlere/hastahanelere bile bomba atan polisler zavallı/canavar değilmiş..(polislere bir şey söylemediğinize göre)
Neymiş peki müslüman Selalim?
Söyle de bizde bilelim..
Ben olayları çok iyi izleyen biriyim. Aynı şeyi sizler için düşünüyorum. Düşünebildiğinizden, aklınızın olduğundan şüpheliyim.
Bunlar simdi evde zor tutulan %50 mi oluyor acaba?
Bu Erdoğana destek mitingi, İstanbul kazlıçeşmede. Hani bihabersinizdir belki. Herzaman herşeyden bihaber olduğunuz yalan ve adi haberleri buraya pompaladığınız gibi.
Milyonlar o adilere karşı oraya akın etti.
Erdoğan'ın arkasında ona destek!
...
Geziye destek veren herkes benim için ya aklını yitirmiş ya da vatan hainidir.
Ne bu azgınlık? Sandıktan korkan azgınlar. Milletten, düşünce özgürlüğünden korkan zavallılar.
Demokrasi düşmanları!
Millet sandığa gömecek o azgınları. Artık darbe yok! Artık yakmayla, yıkmayla, asmayla gücünüz yetmez millete! Millet sandığa gömeceko azgınları!
Devletim, askeri, polisi de bize, malımıza, canımıza kastedenlerden hesabını soracak! Onları hak ettikleri yerlere gönderecek.
Cebimizden çıkanların hesabını, o yaktıkları yıktıkları her şeyi ama her şeyi onlara bir bir ödetecek.
O zaman görücem ben onları.
ne diyeyim zugurt tesellisi
ne diyeyim zugurt tesellisi
:)
Diyorum ya siz ne dediğinizi bilemeyecek kadar ... neyse.
Zaten senelerdir gömüyor da haberiniz yok, siz böyle devam edin.
Ahlaksız
21-06-2013, 12:54
Ben olayları çok iyi izleyen biriyim. Aynı şeyi sizler için düşünüyorum. Düşünebildiğinizden, aklınızın olduğundan şüpheliyim.
Ne bu azgınlık? Sandıktan korkan azgınlar. Milletten, düşünce özgürlüğünden korkan zavallılar.
Demokrasi düşmanları!
Hakikaten süper izliyorsun..Tam bir izleyicisin..
Türkiye'de milyonlarca insan çok iyi futbol maçı izler ama adam gibi maçı yorumlayana zor rastlarsınız..
Demokrasi düşmanları!
Madem sandıkla iktidara gelen her şeyi yapabilir, o halde Fransa'da, Belçika'da Müslümanlara uygulanan yasaklar sizi neden rahatsız etsin? Her başa geçen istediğini yapabilirse o halde laikler diye nitelediğiniz kişilerin camileri kapatmalarına, baş örtüsünü yasaklamasına müsade etmelisiniz. Ne de olsa sizin demokrasi tanımınıza göre bunlar normal.
EDIT
EDIT
EDIT ...
Ya Sabııırr!
Ahlaksız
21-06-2013, 16:47
EDIT
EDIT
EDIT ...
Ya Sabııırr!
Yazamazsın..
Çünkü sen bir müslümansın..
Sözlerin bittiği yerde satıra başvurursunuz siz..Müzakerenin bittiği yerde(hatta başlamadan) gaz bombasına,tazyikli suya başvurursunuz siz..Aleviler zulüm yapıyor diye El kaideyi besleyip,alevilerin üstüne salarsınız siz..
Biz sizi çok iyi biliyoruz..:boink:
Bu Erdoğana destek mitingi, İstanbul kazlıçeşmede. Hani bihabersinizdir belki. Herzaman herşeyden bihaber olduğunuz yalan ve adi haberleri buraya pompaladığınız gibi.
Milyonlar o adilere karşı oraya akın etti.
Erdoğan'ın arkasında ona destek!
...
Demokrasi düşmanları!
Millet sandığa gömecek o azgınları. Artık darbe yok! Artık yakmayla, yıkmayla, asmayla gücünüz yetmez millete! Millet sandığa gömeceko azgınları!
Devletim, askeri, polisi de bize, malımıza, canımıza kastedenlerden hesabını soracak! Onları hak ettikleri yerlere gönderecek.
Cebimizden çıkanların hesabını, o yaktıkları yıktıkları her şeyi ama her şeyi onlara bir bir ödetecek.
O zaman görücem ben onları.
Evet videoyu simdi gordum. Ama bildigim kadariyla istifa ile sonuclandi.
Sahi AKP genclik kollari baskanimiydi neydi, Anitkabiri de yikacagiz dediginde bu provokatorlugu sebebiyle gozaltina alinip sorgulandi mi?
Ne yalan soyleyelim, her iki taraftan da haber kirliligi mevcut ve bu anlasilabilir birsey bu gibi sureclerde. Bu sebeple sizin bu haberinizi de dogru kabul edecegiz diye birsey yok malum.
Himm anlasildi, o milyonlar gezi parkinda grup seks yapiyorlar, zina yapiyorlar diyenler icin mi oraya akin etti acaba?
Ustelik ben size bunu sormamistim, sadece demistim ki; Evde zorla tutulan %50 midir bu?
Cok garip!? Niye vatan hainleri oluyorlar?
Himm bir dusunelim bakalim? Neticede bunlar, genc de olsalar murekkep yalamis cocuklar.
-Petrol yasasi duyuldugu icin?
-IMF'e verilen karsiliklar ortaya dokulecegi icin?
-Cozum sureci guven kaybina ugradi, bunun icin olabilir mi?
Zira halk sokakta, kolkola etnikler ustu sekilde kendi kendine asti cozum surecini..
-Turkiye'yi Suriye'ye savasa sokamadiklari icin?
-Amerikan destegiyle Esad'i devirmeye heveslenenlerin hevesi kursaginda kaldigi icin?
-NeoOsmanli projesi geri teptigi icin?
-Getirilen yasaklara ve diktatorluge, mevcut anayasanin ihlaline karsi ciktiklari icin?
-Imrali surece iliskin bastirdigi icin?
-Musluman kardesler "otur yerine,sifir!" dedigi icin?
-Alevi'lerin karisi, cani, mali mulku helaldir derken, harama donustugu icin?
-Malum bu arada Gezi Parki'na destek veren, basi kapali dindarlar da, adi ve vatan haini oluyor degil mi?
Niye? Cunku bu mevcut hareketlerin, diktatorlugun dinle filan en ufak ilgisi yok. Onca yillar icinde dinsiz miydi bu ulke?
E fena halde takke dusup kel gorunmus. Cumhuriyet altinda NeoOsmanli hayalleri daha ne kadar siritmadan gidebilecekti ki?
Bak sen su iki ayyas'in, capulcu'nun yaptigi islere!...
Ama bu cocuklar zamane, orantisiz zekada ustlerine yok.
Aha durdum, aha amuda kalktim vs.vs. Isiniz zor anlayacaginiz.
Iste demokrasinin esprili tarafidir bu, ben sizin babanizim ben ne dersem o olur derken, birden babalara gelir insan.
Halbuki su basliklarda;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31183
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31271
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28328
hayli cevval ve rahat yaziyordunuz ama burada pek bir suzgun ve telasli gordum sizi.
Neyse, yormayalim, he aynen, iman ettiginiz kimse artik sabir versin size..
hayli cevval ve rahat yaziyordunuz ama burada pek bir suzgun ve telasli gordum sizi.
Süzgün ve telaşlı mı :)
Aksine.
Ne için süzgün olayım? Ne için telaşlı. Umursuyorum mu sizin gibileri sanıyorsunuz? Benim için beş para ettiğinizi mi düşünüyorsunuz? Kendinizi nimetten saymaya devam edin siz böyle.
Bakın son sözümü yazayım da artık yazmayacağım. Neden mi? Değer olduğunuzu bile düşünmediğimden. Sizleri umursamadığımdan. Yoksa bunun süzgünük ve telaşlı olmakla alakası yok.
Ben sonucu zaten biliyorum.
Benim için sizler Vatan hainisiniz. Ufacık bir değeriniz yok gözümde. Sizlerin beyni durmuş ve insanlık yolunuz bitmiş. Bu yüzden forumunuzda size laf anlatmak için uğraşmıyorum bile.
Forumunuz baştan aşağı pislik ve kirli haberlerle dolu. Adiliğin bu kadarı ancak sizlere yakışır. Her zaman adilikle yürütür işini sizin gibiler. Bu adiliklere karşı olduğunu gösteren bir millet oldukça sizin tek yapabileceğiniz şey durmak olur.
Bu vatan ve millet için yalnız zehirsiniz. Sizler kötüsünüz hem de çok kötü ama çok şükür ki iyiliğe karşı istediğiniz kadar durmaya çalışın iyiliği asla yenemezsiniz.
İyilik büyüyor. İyilik güçleniyor. Kötülük dursun, yeter ki duran adam olsun amenna. Başka dileğimiz yok, biz Cihan devleti oluruz.
Selametle kalın.
Süzgün ve telaşlı mı :)
Aksine.
Ne için süzgün olayım? Ne için telaşlı. Umursuyorum mu sizin gibileri sanıyorsunuz? Benim için beş para ettiğinizi mi düşünüyorsunuz? Kendinizi nimetten saymaya devam edin siz böyle.
Bakın son sözümü yazayım da artık yazmayacağım. Neden mi? Değer olduğunuzu bile düşünmediğimden. Sizleri umursamadığımdan. Yoksa bunun süzgünük ve telaşlı olmakla alakası yok.
Ben sonucu zaten biliyorum.
Benim için sizler Vatan hainisiniz. Ufacık bir değeriniz yok gözümde. Sizlerin beyni durmuş ve insanlık yolunuz bitmiş. Bu yüzden forumunuzda size laf anlatmak için uğraşmıyorum bile.
Forumunuz baştan aşağı pislik ve kirli haberlerle dolu. Adiliğin bu kadarı ancak sizlere yakışır. Her zaman adilikle yürütür işini sizin gibiler. Bu adiliklere karşı olduğunu gösteren bir millet oldukça sizin tek yapabileceğiniz şey durmak olur.
Bu vatan ve millet için yalnız zehirsiniz. Sizler kötüsünüz hem de çok kötü ama çok şükür ki iyiliğe karşı istediğiniz kadar durmaya çalışın iyiliği asla yenemezsiniz.
İyilik büyüyor. İyilik güçleniyor. Kötülük dursun, yeter ki duran adam olsun amenna. Başka dileğimiz yok, biz Cihan devleti oluruz.
Selametle kalın.
Eh bize de sanirim boyle pislik forumda, adilerin oldugu forumda, vatan haini forumda nicin hala yazmak ihtiyaci hissettiginizi sormak dusuyor.
Adiler'in ustteki sorulari caninizi acitti sanirim!?
çırpındıkça battıklarının farkında değiller.
işte bataklık da böyledir.
çırpındıkça batarsın.
akp liler
benden size tavsiye
şimdiden uçak biletlerinizi ayırtın.
kaçacağınız yeride seçin.
zira ben akp li değildim deseniz bile
nafile
aslında en iyisi şimdiden kaçın.
nede olsa gemiyi ilk terkedenler farelerdir ya
anlamışsınızdır.
yada şimdiden oto yu kurun
aslında kurulu değilmi?
ama oto nun motoru bozuk.
motoru değişin.
Akp'ye oy veren birisi düşünme yetilerinden yoksundur..Gezi parkı olayları,bu insanların düşünmeye başlamasına bir neden değildir..Bu bağlamda pek inandırıcı gelmiyor bana bu rakamlar..
akp seçmeninin ne durumda olduğunu iyi bilirim kesinlikle düşünme ve sorgulama yetenekleri yoktur. Hernekadar oylarda birmiktar düşme olduysa da bu toplumda bu cehalet oldukca akp gibi din tüccarı partiler yüksek oy alacaktır..
Bu ülkede kültürel gelişme sağlanmadan akp gibi partilerden asla kurtulamayız.
akp seçmeninin ne durumda olduğunu iyi bilirim kesinlikle düşünme ve sorgulama yetenekleri yoktur. Hernekadar oylarda birmiktar düşme olduysa da bu toplumda bu cehalet oldukca akp gibi din tüccarı partiler yüksek oy alacaktır..
Bu ülkede kültürel gelişme sağlanmadan akp gibi partilerden asla kurtulamayız.
merak ediyorum... avrupadaki halklar bilincli mi oy verirler.. yoksa burada insanoglunun beyin yapisindaki buglardan biriyle mi karsi karsiyayiz... hani birara gen benzeri "mem" ortaya atilmisti...
Natürelist
22-06-2013, 17:23
Yasadigim ülke Almanya'daki insanlar politikacilara en azindan yaptigi islere ve nelere hizmet etmesine bakarlar, misal muhafazakar CDU partisinin uzun yillarca yönetimini baden-württemberg eyaletinde elinde tutmus, ve su an yesiller partisinin eline gecerek cok da memnunlar.
Diger yandan en ufak yolsuzluklari dahi olsun sevdikleri baskani asagi almasini da bilirler, zaten buna da gerek kalmiyor ve kendiliginden istifa ederek haysiyetli davraniyorlar, hele hele hakaret iceren ve bireyi/bireyleri hedef gösteren olursa bu affedilemez! ve aninda sepet'lerler...
Ancak türkiye gibi bir ülkede bu tür seyler tersine isliyor, bakanin birisi cikmis ateistler yok edilmeli! digeri cikmis istesek bogariz! ve en büyügü de cikmis terörist! capulcu derse? maalesef türkiye yasanacak bir ülke degildir, ve hala ortacag karanliklari pencesinden kurtulamamis...! yazik cok yazik ve halkin cogu haketmiyor bunu....Ancak yeni nesilden umutluyum.
abartma... tabii ki sorunlar buyuk ama her ulke insaninin farkli karakteri var.. her ulkede liderler genelde pragmatik.. bak secim yaklastikca almanyada da benzer seyler olmuyor mu halki oksamak adina....sonucta bu ulkede anap ve dyp gibi partiler tasviye olmadilar mi halkin oylariyla.... sikayet edecegimize cehape gibi partilerin halkin istegine odaklanmali veya halkin anlayacagi dilden ise baslamali.. herkes egitim sart deyip oldugu yerde oturuyor.. hem koskoca bir gecmis ve onun getirdikleri ve goturduklerini inkar edemeyiz.. hele buradaki solcu/ sosyalist gecinen (orak cekic avatarli falan) arkadaslari anlamak mumkun degil
Natürelist
22-06-2013, 17:50
Abartilacak ne var mis? lafi ters den anlamayiniz, yazilanlari iyi okumanizi tavsiye ederim ama lütfen yani...
Size burada Almanya genelinden bahseden oldu mu? bak ne demisim ...." misal muhafazakar CDU partisinin uzun yillarca yönetimini baden-württemberg eyaletinde elinde tutmus, ve su an yesiller partisinin eline gecerek cok da memnunlar".....
Ve bu yesillerin elinde olan tek bir eyalet. Genellemeye indirgeyen kim?
turkiye icin soylediklerine abartmayalim dedim... keske bir yesiller parisi de burada olsa..
Natürelist
22-06-2013, 17:59
turkiye icin soylediklerine abartmayalim dedim...
Peki ne demisim de abartili olmus? bir zahmet söyleyiverde anlayalim, yani siz yalan mi diyorsunuz, mahmut macit cikip da ateistler yok edilmeli! melih gökce istesek bogariz! tayyip de terörist capulcu! ve hepsi düzmecedir mi?
Peki ne demisim de abartili olmus? bir zahmet söyleyiverde anlayalim, yani siz yalan mi diyorsunuz, mahmut macit cikip da ateistler yok edilmeli! melih gökce istesek bogariz! tayyip de terörist capulcu! ve hepsi düzmecedir mi?
sevgili dostum....
hos seyler degil biliyorum ancak rte allahtan (!) cok pragmatik biri... duruma gore hemen fikir sekil degistiriuor.. konusmalarindan bu cok belli.su anda halktan aldigi %50lik destegin sarhoslugundan kurtulamadi. ayrica kafa yapisi gecmisi unutamiyor kinci, kizgin oc almak istiyor ozellikle asker ve cehape ulusalcilarindan... bu nedenle zaten ocalanla da anlasti. cunku o da benzer dusman ve kizginliga sahip... bu acilimi da ondan yapiyorlar... pragmatizm de burada.. herkes de alkisliyor ve bu da bizim karimiz
bunun disinda akepe zihniyeti tamamen parama bakarim isimi yaparim zihniyeti... kaliplasmis atayiste olum (!) dinine laf ettirmem basortululer vs edebiyatlari da sadece gerektiginde kullaniliyor..
asil degisim ise halkta ve cok yavas oluyor.. bu avrupa ve amerikada da boyle... degisim ve umalim ki gelisim bizde de olacak oluyor... daha genis kitleler kisisel haklar ve ozgurlukler konusunda daha duyarli... bu bir anda olmaz.. tepeden inme de hic olmaz olmadigini gorduk.. cogu geri tepiyor... ondan ancak sabirdir bu isin cozumu.. rte gibi politikacilar halkin onunde degil halkin arkasinda ve onun suruklemesiyle ozgurlukleri savunurlar... belki hem boylesi daha iyi..
anlayacagin ben karamsar degilim ve halkimi suclamiyorum..
Natürelist
22-06-2013, 19:36
sevgili dostum....
hos seyler degil biliyorum ancak rte allahtan (!) cok pragmatik biri... duruma gore hemen fikir sekil degistiriuor.. konusmalarindan bu cok belli.su anda halktan aldigi %50lik destegin sarhoslugundan kurtulamadi. ayrica kafa yapisi gecmisi unutamiyor kinci, kizgin oc almak istiyor ozellikle asker ve cehape ulusalcilarindan... bu nedenle zaten ocalanla da anlasti. cunku o da benzer dusman ve kizginliga sahip... bu acilimi da ondan yapiyorlar... pragmatizm de burada.. herkes de alkisliyor ve bu da bizim karimiz
bunun disinda akepe zihniyeti tamamen parama bakarim isimi yaparim zihniyeti... kaliplasmis atayiste olum (!) dinine laf ettirmem basortululer vs edebiyatlari da sadece gerektiginde kullaniliyor..
asil degisim ise halkta ve cok yavas oluyor.. bu avrupa ve amerikada da boyle... degisim ve umalim ki gelisim bizde de olacak oluyor... daha genis kitleler kisisel haklar ve ozgurlukler konusunda daha duyarli... bu bir anda olmaz.. tepeden inme de hic olmaz olmadigini gorduk.. cogu geri tepiyor... ondan ancak sabirdir bu isin cozumu.. rte gibi politikacilar halkin onunde degil halkin arkasinda ve onun suruklemesiyle ozgurlukleri savunurlar... belki hem boylesi daha iyi..
Degerli uyar,
Iyi de, ancak hala ben nerede "abarti" yaptigimi anlayamadim, bende halkin cugunlugu bunu hak etmiyor ve yeni nesilden de umutluyum demisim. Türkiyedeki bu prosedür elbette uzun bir süreci gerektirecektir katiliyorum, ancak avrupa ülkeleri bu prosedürleri coktan asmis ve diger sorunlarla ugrasiyorlar, hic sorunlar biter mi? sonucta buradaki fark türkiyeden farkli dir, öyle bir basbakanin kalkip da alenen bir kesimi terörist ilan etmez, melih gökce gibileri cikip da biz istesek sizi bogariz demezler, bu aciklamalar insana sac bas yoldurur, insanlikla hele hele hic bagdasmaz, iste türkiyeye yönelik elestirilerimde bu yönde idi, sonra devaminda ...."solcu/ sosyalist gecinen (orak cekic avatarli falan) arkadaslari anlamak mumkun degil"... diye belirtmissiniz, ancak solcusu da sagcisi da sosyalisti de birbirlerini anlayamiyorlarsa iste en büyük sorun da burasi sanirim, ayrica bu konuda bir baslik var avatar'lar üzerine. Digerlerinin hangi avatar kullandiklari beni hic ilgilendirmez oragi olsun, cekic'i olsun, üc hilalli bozkurt'u da olsun ben tahammül etmesini bilirim, ancak akillara ve insan onuruna hakaret edilmesine pek tahammül edecegimi söyleyemem... sayin uyar, burada halki suclayan simdi ben mi oluyorum?? bu anlamda mi "abarti" oldugunu ima etmek istediniz?
Sevgili Uyar;
Pragmatizm butun liderler acisindan anlasilabilir birseydir, politika acisindan.
Sence, Ocalan ile anlasmasi ve sonuclari, anlasma sartlari genel olarak tum Kurt'leri memnun etti mi dersin? Pkk=Kurt mudur yani? Boyle mi bakiliyor olaya?
Madem hal boyle o halde ne diye sokak tabelalarinda, menderes, ozal ve kendisinin resmi altinda yedirtmeyiz seklinde yaziyor? Neyin korkusu veya paranoyasi bu?
Gezi parkinin ilk haftalarindan beri bu yedirtmeyiz lafi dolaniyor ortada..
Zaten orduyu cokertmediler mi Ergenekonla, suclu- sucsuz onune gelen iceri alinmadi mi? ABD'nin destegi zaten malum.
abartma... tabii ki sorunlar buyuk ama her ulke insaninin farkli karakteri var.. her ulkede liderler genelde pragmatik.. bak secim yaklastikca almanyada da benzer seyler olmuyor mu halki oksamak adina....sonucta bu ulkede anap ve dyp gibi partiler tasviye olmadilar mi halkin oylariyla.... sikayet edecegimize cehape gibi partilerin halkin istegine odaklanmali veya halkin anlayacagi dilden ise baslamali.. herkes egitim sart deyip oldugu yerde oturuyor.. hem koskoca bir gecmis ve onun getirdikleri ve goturduklerini inkar edemeyiz.. hele buradaki solcu/ sosyalist gecinen (orak cekic avatarli falan) arkadaslari anlamak mumkun degil
Almanya'da secim yaklastikca, toplumdaki bireylere iliskin, anasayasa suclari mi isleniyor liderler tarafindan?
Basit bir ornek;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32372
Belediye seçimlerinde partilere değil kişilere oy verilmeli.Şehircilikten anlayan proje üretebilen yaşam alanımızı güzelleştirebilecek olan her şeyden önce şehrin çocuğu olan adaylar desteklenmeli.
Aksi takdirde Mersin gibi oluruz Tunceli gibi oluruz.
Belediye seçimleri ile parlamento seçimlerini karıştırmamamız gerekir.
Engse Hohol
26-05-2018, 19:14
https://www.youtube.com/watch?v=tYZoXONbZrU
✔ (https://www.facebook.com/munzurun.sesii/videos/1949694925342227/?hc_ref=ARQO8YF2-peCWBtBWgDEKl9rOckp4T4U1GXHi4vTBAqKJZcpbLb9sy0-nc4wqjjIbeo) Dolar'ın yükselmesini dış güçlere bağlayan akparti seçmeni, Dolar'ın yükselmesi küresel bir oyun. Videonun Sonunda Tayyip Erdoğan "bünyeniz güçlüyse, sağlamsa, bünyede olan virüs sizin bünyenize zarar veremez" diyor.
Engse Hohol
31-05-2018, 17:51
https://www.youtube.com/watch?v=CtkCQTNLdh4
✔ (https://odatv.com/cumhurbaskanimiz-ciksa-aya-kadar-4-seritli-yol-yapacagim-dese-vallahi-inaniriz-31051830.html) Bakan Albayrak : Cumhurbaşkanımız çıksa, Ay'a kadar 4 şeritli yol yapacağım dese, vallahi inanırız diyen seçmenimiz var.
Seçmenlerinden yetmez ama evetçiler ayrılınca yalnızca dinciler kaldı o yüzden inanırlar onlar. Alkışlayanlar da dahil akp'nin o seçmenlerden beklentisinin fazlasını bile yaparlar.
Engse Hohol
01-06-2018, 14:24
https://twitter.com/sadem_che/status/1002289058301739008
Durum tespiti : 16 yıllık kaptan ve halk, temsili !
Akp'ye %63 oy veren Ordu'da Başbakan Yıldırım, sünnet düğünü kadar 300-400 kişilik bir kalabalığa konuşmuş. Akp ay'a 4 şeritli yol yaptık dese, inanacak seçmen sayısı umarım gerçekten azalmıştır. Bitmelerine gerek yok, azalsınlar yeter.
✔ (https://twitter.com/bahtiyaradamm/status/1002198416334643200) Yıllar önce tayyip erdoğan "320 bin tl lik mercedes lüks mü? evresine geçtiğinde akp sönmeliydi dsp gibi ama islami mentalite sayesinde 2018'e dek geldiler.