PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eşcinsellerin yada eşcinsel Yaşamın Varlığından Rahatsız mısınız?

Natan
30-06-2013, 18:43
Böyle bi anket yapalım mı arkadaşlar?

Eşcinseller yada eşcinsel ilişkiler sizi rahatsız ediyor mu?
Eşcinsellerin yada eşcinsel Yaşamın Varlığından Rahatsız mısınız?

Tartışmaya yönelik olmamasını diliyorum.

Natan
30-06-2013, 18:48
İlk oy benden.:)

Ben 1. şıkkı işaretledim.

Eşcinsel yaşama karşıyım. Ve rahatsızlık duyuyorum.
Toplumun sosyolojik vs yapısını bozduğunu düşünüyorum.
Çoğu zaman gıcık oluyorum.

Corpse Bride
30-06-2013, 23:30
bi keresinde elit bir bölgenin elit bir okuluna, yurda yakın olduğu için yetiştirme yurdundan çocukların kaydı yapılmış ilköğretim 1. sınıf. bunu duyan veliler çocuklarının klasının sarsılsdığını sınıfta cocuklarının yanına yakışmadığını ileri surerek yurt çocuklarının başka okula gönderilmesi için oylama yapmışlar ve müdüre vermişler. bu anketi okuyunca o olay aklıma geldi. o gün o velileri içimden öldürmek gelmişti. elbette onlara rağmen o çocuklar o okulda kaldı.

evrensel-insan
30-06-2013, 23:48
Eşcinsellikle ilgili yaygın yanlışlar, bilimsel doğrular

26 Haziran 2013

21. LGBT Onur Haftası etkinlikleri 4. Trans Onur Yürüyüşü ile 23 Haziran’da başladı. Onur Haftası’nın bu yılki teması, Gezi Parkı’ndan başlayıp tüm ülkeye yayılan sokak isyanlarına atıfla “direniş” oldu. KAOS GL’de 2010 yılında yayımlanan, “Eşcinsellikle ilgili yaygın yanlışlar, bilimsel doğrular” makalesini bilim köşesinden tekrar yayımlıyoruz. Eşcinselliğin “hastalık” olduğunu ve tedavi edilebildiğini öne süren açıklamalara, Homofobiye Karşı Ruh Sağlığı Girişimi’nden Psikiyatr Dr. Koray Başar, Psikolog Mahmut Şefik Nil, Psikiyatr Dr. Seven Kaptan, cevap verdi.

Eşcinsellikle ilgili yaygın yanlışlar, bilimsel doğrular

“Gerektiğinde bilimsel bir yetkiyi kullanarak, gerektiğinde dini hassasiyetleri öne sürerek, gerektiğinde ideolojik kökenlere gönderme yapan zihniyet, sebep olduğu cinayet/ler nedeniyle hiçbir vicdani sorumluluk hissetmediği gibi nefret ve ayrımcılık saçmakta hiçbir sakınca görmemektedir.”

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 7 Mart 2010 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajında eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk olduğuna inandığını belirterek tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğu beyanında bulunmuştur. Bu beyanla ilgili olarak kamuoyunda yaşanan tartışmalar ve verilen tepkilerin yanı sıra ruh sağlığı ve tıpla ilgili yerel otoriteler kayıtsız kalmamış, karşı görüş belirtmiştir (Türkiye Psikiyatri Derneği ve CETAD, 2010; Türk Psikologlar Derneği, 2010; Türk Tabipleri Birliği, 2010).

Eşcinselliğin hastalık olarak kabul edilmediğini vurgulayan ve homofobik tutuma karşı duran bu açıklamalar dışında, insan hakları alanında çalışan bazı örgütlerin yanı sıra bilim insanı unvanına sahip bazı ruh sağlığı çalışanlarının Kavaf’ın beyanlarını destekleyen, meslek örgütlerinin açıklamalarını eleştiren bildirileri olmuştur.

Eşcinselliğin hastalık olduğunu ve tedavi edilebildiğini öne süren benzeri açıklamalar daha önce de yapılmıştı. Ruh sağlığı çalışanlarının kişisel değer ve yargılarının mesleki pratiklerine olumsuz yansımaları olabileceği, bilimsellikten uzak bir takım yargıların bilim insanları tarafından dile getirildiğinde kamuoyunda bilimsel saptamalar olarak kabul edilme ihtimali olduğu göz önünde bulundurarak, bu açıklamalarla ilgili bilimsel görüşleri kamuoyu ve ruh sağlığı çalışanları ile paylaşmayı uygun gördük.

Devami var... (http://www.sendika.org/2013/06/escinsellikle-ilgili-yaygin-yanlislar-bilimsel-dogrular/)

Ahlaksız
30-06-2013, 23:58

EDIT.Lutfen TD yonetime dair elestirileriniz icin ilgili basliklari kullaniniz, anket basliklari altinda, konuyu yonetimle bagdastirarak, kisisel cozumleme yapmayiniz.

Ben eşcinsellerden rahatsız değilim tabi ki..

Benim en büyük rahatsızlığım cahil insanlar..Bir de bu cahil insanlar arasında kendini alim sananlar var ki;hiç çekilmiyor gerçekten:)

antilop
01-07-2013, 00:48

http://www.youtube.com/watch?v=KrVC5dm5fFc

Nevandaar
01-07-2013, 01:21
Eşcinsellerin varlığından rahatsız değilim. Var olup olmamaları pek umrumda değil. Yani sokakta yürürken yanımdan geçen insaları nasıl ayırt etmiyorsam onlar da benim için herhangi birer insan.

Çok fazla olduğunu düşünmediğim bir homofobim var birçok insanda olduğu gibi. Homofobik olmadığını iddia eden insanlar genel olarak tanıdıkları bir eşcinsel ile oturup rahatça muhabbet edebildikleri, şakalaşabildikleri için olmadıklarını sanıyorlar ancak homofobi o kadar basit bir durum değil. Eşcinsellerde bile homofobi olabiliyor.

Eşcinsellerin saklanmak, rol yapmak yerine gerçek kimliklerini göstermeleri gerektiğini düşünüyorum. Tabi çevresel şartların onlara bir zarar vermeyeceğinden eminseler. Ortaya çıkmalılar, çünkü eşcinseller, sürekli adlarından söz edilen, var olduğu bilinen ama çevreye bakıldığında hiç görülemeyen insanlar. Ve böylelikle biz heterolar onları uzaylı gibi sanıyoruz. Ancak çevremizden birisi kimliğini ortaya koyduğunda gayet sıradan, normal, hepimiz gibi insanlar olduklarını anlayabiliyoruz.

Lisansta iken bir ara yurtta oda arkadaşlığı yapmış olduğum ve aynı zamanda da iyi anlaştığım bir arkadaşım birkaç yıl sonra eşcinsel olduğunu ailesine ve yakın çevresine açıklamıştı. Onun sayesinde birçok konuda aydınlandım ve daha sağlıklı bir bakış açısına sahip oldum bu konularda.

rastaman
01-07-2013, 01:38
Eşcinsellerden rahatsız değilim,ama işin fuhuş boyutuyla ilgili bazı rahatsızlıklarım var.Bu iş İstiklal ya da Kıbrıs Şehitlerinde değil de eşcinsellere özgü genelevlerde yapılırsa o problem de ortadan kalkar.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil,ben de sivri burun ayakkabı giyip tesbih çevirenleri sevmiyorum,hatta zorlarsam/gerekirse bu antipatimi teorize bile edebilirim.Bu beni ayırımcı yapmaz.

ALKA
01-07-2013, 07:19

Yo, hayır aksine çok mutluluk duyuyorum çünkü kendim eşcinselim ve kendimi olduğum gibi kabul ediyorum. :) Başkaları beni kabul edemiyor mu? Edemeyi versinler :)

Rahatsız olanlar varsa rahatsız olmaya devam edebilirler çünkü onların göz zevki veya hassasiyetleri için kendimi veya yaşam tarzımı değiştirecek değilim. Dostumla sokakta el ele yürümem onu dudaktan öpmem, sarılmam ve sevmem, aynı evde yaşamam, aynı yatakta yatmam, ilişki sürdürmem veya her gece başka kişinin yatağında yatmam, seks macerasından başka bir seks macerasına koşmam ve sözüm ona seksüel ahlaksızlığım bazılarını rahatsız ediyorsa rahatsız olsunlar.

Eğer eşcinsel erkeklerin kadınsı davranışları ya da lezbiyen kadınların erkeksi davranışları kimilerini rahatsız ediyorsa bu sanırım daha ziyade erkek ve kadın rolleri hakkında kişinin kendi takınmış olduğu kişisel tavrı ve düşüncesidir diye düşünüyorum ama aynı zamanda kadın erkek hakkında bir modeli tüm insanlara ve topluma dayatmak istediklerini ve yanlış yaptıklarını da düşünüyorum. Buna sosyolojide heteroseksizm deniliyor, yani kendi cinsel yönelimini tek doğru kabul edip diğer yönelimlerden üstün olduğunun düşünülmesi ve herkese empoze edilmes, bu da dolayısıyla faşizmin ve ırkçılığın bir parçasıdır.

Başkaları benden farklı davranıyorsa, erkeksi veya kadınsı, bu beni rahatsız etmiyor açıkçası çünkü onların davranışlarının benim davranışlarım üzerimde bir etkisi yok. Eğer birisi kadınsı erkeklerle muhattap olursa kendisinin de bir süre sonra kadınsı davranmaya veya konuşmaya başlayacağından korkuyor ve endişeleniyorsa bu sadece kişisel bir korkudur ve endişesi boşunadır. Sadece kendi erkekliği veya kadınlığı hakkında güvensiz olduğunu söyler. Oldukça erkeksi ve maço davranan eşcinsel arkadaşlarım olduğu gibi kadınsı ve feminen davranan erkek eşcinsel arkadaşlarım da var. Bunun yanında çok kadınsı lezbiyen arkadaşlarım olduğu gibi erkekten daha erkeksi davranan lezbiyen arkadaşlarım da var. Hepsi kendine göre normal ama farklı insanlar ve tek suçları değişik olmaları. Özüne bakarsan onlar da her insanın sahip olduğu duygulara, acılara sahipler ve gülerken ağlarken diğer insanlarla aynı hisleri paylaşıyorlar. Yani pek farkları yok insan olma bazında.

Aslında beni ne heteroseksüel ne de eşcinsel yaşam rahatsız ediyor, beni rahatsız eden şey eşcinsel ya da heteroseksüel olsun, insanların bana nasıl yaşamam gerektiğini dikte etmeye çalışmaları. Başkalarının pipilerini veya kukularını kiminle paylaştıkları veya paylaşmadıkları beni pek ilgilendirmiyor açıkçası, benim pipime karışmasınlar yeter. Gönül benim gönül kimi seversem severim. Bunun yanında el ele dolaşan, öpüşen, birbirlerine sarılan heteroseksüel çiftler, evli kişiler, hamile kadınlar, çok veya az çocuklu heteroseksüel aileler de yaşam tarzlarıyla beni rahatsız etmiyor. Rahatsız olan eşcinsel arkadaşlar varsa demek ki onlada ciddi bir sorun var diye düşünüyorum. Aynısı heteroseksüeller için de geçerli.

Psiko
01-07-2013, 10:11
"Gezi direnişi ruhu" denilen kavramının içeriklerinden birisi olup,
ve
bundan kaynaklı toplumun "Kalkışma" nedenlerinden birisi de,
"Dayatma/lar"a karşı olmaksa,
ki,
şahsen öyle olduğunu düşünüyorum,
ve
şiarlarımın en önde geleni de "Kendin için istemediğini başkası için de isteme" olduğundan,
yaşam tarzım adına bana dayatma yapılmasını istemiyor isem ben de başkasının yaşam tarzına dayatma yapmamalıyım
ve
üstelik aynı toprağa ayak basıyor ve aynı havayı soluyor isem karşımdakini "Ötelemek" yerine "Empati" yapmaya çalışmak ve gereğini yapmak daha doğru bir yöntem diye düşünüyorum.
Olabilir ki karşımdakinin yaşam tarzı beni pek hoşnut etmeyebilir.
"Kanka" olmak zorunluluğum yok ama,anlamaya çalışmak varken itmek,ötelemek neden ?

irsArtvin
01-07-2013, 12:35
İnsanların hangi ırka mensup olduğu, neye taptığı ve de cinsel tercihleri beni ilgilendirmiyor. Tabii ki bu, başkalarının yaşamlarına doğrudan müdahale edene kadar geçerli olan bir durum. Kaldı ki, cinsel eğilimlerin doğrusu ve yanlışı var mıdır ve neye göre, kime göre belirlenmektedir; daha doğrusu böyle bir mekanizma mevcut mudur? Bunlar, bu sorunun açıklığa kavuşturulması için sorulması elzem olan önemli sorular. Ancak benim açımdan bu soruların cevabı tabii ki de koskoca bir “hayır”dan ibarettir, zira cinsel eğilimler ve tercihler izafi bir mefhumdur ve herkes için genel geçer olan bir doğrusu ve yanlışı yoktur.

İnsanlığın üzerinde durması gereken binlerce sorun varken bu kadar basit şeylere kafa yormamamız gerekir; yani artık bu gibi basit şeyleri insanlık olarak aşmamızın vakti çoktan geldi de geçiyor bile.

İnsanoğlu; canlı varlıkların en doğal hakkı olan yaşama hakkını kendi türüne çok görüp öldürmesi eylemi olan cinayet gibi, sömürü ve de bunun neticesinde ortaya çıkan yoksulluk, sefalet ve açlık gibi çok büyük sorunlar içerisinde boğulurken insanların bu kadar basit şeyler üzerinde anlaşamayıp kavga etmesi ne acı...

Deist1907
01-07-2013, 12:52
kimin ne yaptigi hamuda kalktigi kalkmadigi baskasinin seyini eline alip almadigi pek beni ilgilendirmedigi icin 3.secenek dedim :D

Audaz
01-07-2013, 16:28
Rahatsız değilim kesinlikle eşcinsellerden hatta çoğuyla dünya görüşüm yakın olduğu için olumlu bakıyorum.

Sadece erkek doğup kadın kılığına girenlerin dış görünüşü itici geliyor o kadar.

FREE UD
01-07-2013, 18:45
Çevremde bu tarz arkadaşlarım oldu.Bana açılabilmelerinin sebebide evrensel düşünebilmemdir.Bir arkadaşımın şu sözlerinden yola çıkarak''Görüntüm erkek olsada hislerim kadın.Dünyaya 1000 kere gelsem yine kadın olarak hisseder,erkeklerden hoşlanırdım.En kötüsüde bu durumu kimse ile paylaşamayışım.Paylaştığım kişilerinde beni dışlayıp horlaması.Kendimi okadar çok yalnız hissediyorum ki Allah beni resmen yalnız kalayım diye yaratmış,yalnızlığın Allaha mahsus olmasına rağmen.Soruyorum sana beni bir kadın ile evlendirse ailem onu ne kadar mutlu edebilirim ben ne kadar mutlu olabilirim bu durumdan?He gördüğüm erkeğin kollarına atılasım geliyor,tüm hayat onların üzerinde akıyor bunlar benim hislerim durduramıyorum.Karımın yanında böyle bir durum yaşasam ne kadar çirkin bir manzara olur.Keşke Allah beni erkek görünümünde kadın yaratmasaydı'' Arkadaşımın bu sözlerinden sonra; bu tarz eğilimi olanlar bir başkasını ve kendilerini mutsuz etmek yerine kendileri gibi hissedenlerle hayat kurma hakkına sahip olmalılar diye düşünüyorum.

Natan
01-07-2013, 22:46
Anket katılımcılarının çoğunluğu rahatsızlık duymuyor yada nötr bakıyor. Olabilir..Düşünce dediğimiz olgu da zaten budur; çeşitli algılara göre varlık gösterebilir, değişebilir, farklılaşabilir.

Ben insanların yaşam tarzına müdehale etmesem de itici buluyorum.
Özellikle "trans" denilen kişileri yada davranışlarını gördüğümde iğreniyorum.
İşin fuhuş boyutu son derece midemi bulandırıyor. İnsani yönden bakarsan iy biri olabilir.

Bu da benim düşüncemdir.

Peki aile bireylerinden biri eşcinsel olduğunu açıklarsa bu durumda ne yapardınız?

Rahatsız olmayan arkadaşların vereceği cevaba saygı duyuyor ve merak ediyorum. :)

sevgiler

errata
01-07-2013, 23:00
Aile bireylerinden birinin eşcinsel olması durumu onu ve olası partnerlerini ilgilendirir, bana ne.

Dayımla, halamla, dedemle, kız kardeşimle cinsi münasebet kurmayı aklımdan geçirmem ve dolayısıyla bunlardan birinin kendi cinsiyle münasebet kurmak istemesiyle de ilgilenmem. İnsanların kendi bireysel sınırları, gizleri vardır. İhlal edilmemesi de çok elzemdir.

Eşcinsel fobisi; eşcinsel yapıdaki insanların sürekli seks düşündüğü ve "sapık oldukları" subjektif varsayımına dayanır. Çok köklü bir tabu örneğidir. Elbette bin yıllardır deline deline bu tabu biraz cılızlaştı ve topluma angaje olmaya başladı.

Natan
01-07-2013, 23:07
Ben ne yapardım?

Bana açar ve duygu ve düşüncemi merak eder yada benden bir şey duymak isterse ( öncelikle bu durumla ilgili bir kitap dergi vs varsa nasıl yaklaşılacağına ilişkin okurum) kendisiyle sevgiyle -ancak bakış açım doğrultusunda-konuşurum.

Konuşmak iyidir. Dinlemek de öyle. İletişim; anlamaktır!

Endişelendiğim bir durum varsa psikologa gitmesini önerir yada yardımcı olurum.
Tabii böyle bir durumla karşılaşmamayı tercih ederim.

errata
01-07-2013, 23:09
Yetişkin eşcinselliğinden bahsediyorsak "psikoloğa git" demek, "endişelendiğini" söylemek falan çok büyük hakaret olur söyleyeyim :)

Corpse Bride
01-07-2013, 23:27
natanla göruşme o senden rahatsız oluyor derdim.

insanların tercihleri durumu konumu yeri başkasına ZARAR vermiyorsa kimseyi ilgilendirmemeli. bu anket utanç verici. dinlerden özgurluk sitesinde yeni bir şeyler yok hala, hala yerimizde sayıyoruz. dedikoducu mahalle kadınları gibi o şöyle bu böyle öteki öteki öteki öteki, ne curet. sözde başlıkların çoğu eşitlik için breh breh peh aldığımız yola bakın. bence haddimizi aşıyoruz.

Neva
01-07-2013, 23:34
Anket katılımcılarının çoğunluğu rahatsızlık duymuyor yada nötr bakıyor. Olabilir..Düşünce dediğimiz olgu da zaten budur; çeşitli algılara göre varlık gösterebilir, değişebilir, farklılaşabilir.

Ben insanların yaşam tarzına müdehale etmesem de itici buluyorum.
Özellikle "trans" denilen kişileri yada davranışlarını gördüğümde iğreniyorum.
İşin fuhuş boyutu son derece midemi bulandırıyor. İnsani yönden bakarsan iy biri olabilir.

Bu da benim düşüncemdir.

Peki aile bireylerinden biri eşcinsel olduğunu açıklarsa bu durumda ne yapardınız?

Rahatsız olmayan arkadaşların vereceği cevaba saygı duyuyor ve merak ediyorum. :)

sevgiler

Dusunceni soylemek kadar dogal bir durum yok. Onaylamak zorunda da degilsin ayrica..

Ancak ele aldigin konu cok kapsamli bir konu, yelpaze anlaminda..

Mesela her escinsel istisnasiz trans degil.. Veya CD egilim gosteren degil. Her escinsel istisnasiz cinsel iliski yasayan degil..

Ama sen aslanlar gibi heteroseksuel zannettigin bir erkegi (gunluk yasamin icinde) bir kisinin, aslinda gizli bir CD egilimi gosterdigini bilemezsin, veya ayni sekildeki kadinin biseksuel oldugunu, zira ciftlerin, kisilerin yatak odasini gozlemek gibi bir luksumuz yok.

Boyle bir durumda boyle bir ornekteki insanin, sana itici gelecegini dusunmuyorum ben mesela. Cunku gormuyorsun, dolasiyla da bilmiyorsun. Olay bir parca da gorsellikde payda buluyor. Gorsellik ve uyarim yani..

Isin fuhus boyutu ayri konu, bunu bir gercekten heteroseksuel kadin/erkek de yapabilir. Ve coklarina itici gelebilir.

Aile bireylerimden biri de aciklamis olsaydi, yine dusuncelerim degismezdi. Cunku bunun bir hastalik olmadigini, kaldi ki insanlarin sonradan escinsel egilim gostermelerinin de hastalik olmadigini gayet iyi biliyorum. Dergi,kitap veya psikolog ayrintilarinin, konuya hicbir yarar saglamayacagi da, uyduruk zugurt tesellisi oldugu da bilinen bir durumdur ayrica, bunu bilmek gerekir..

Ancak senin de olene degin, ornegin heteroseksuel dogdum oyle de kalacagim olene dek diye bir garantin olmadigini da... Kaldi ki bu bir aseksuel icin de gecerlidir.

Natan
01-07-2013, 23:36
Ben bu anketi açarken sizin düşüncelerinizi, davranış biçimlerinizi öğrenmek ve anlamak istedim.

Dolayısıyla ben bu anketin utanç vs vs vs. olduğunu düşünmüyorum.

İnsanı konuşuyoruz burada.
İnsana ilişkin konuşuyoruz.
İnsanız biz.

Benim gıcık olduğum durumlar vardır.
Rahatsız olduğum durumlar vardır.
Bu da benimle ilgilidir.
Herkes her konuda aynı düşünecek diye bir kural yoktur.

Benim rahatsız olma hakkım yok mudur?
Dolayısıyla fikrinizi paylaşmanız sevindirir beni.

Fikrini paylaşan her bir arkadaşa da teşekkür ederim.

Khaos
02-07-2013, 03:02
natan;

şimdi müze müdürlüğü yapan, oldukça ünlü bir tarihçimize bir gün derste sormuşlar;

4.murat ipnemiydi diye.
o da '' her kes karı s....k zorunda mı lan'' şeklinde cevaplamış.

olay doğrumudur değil mi bilmem, biz iktisattayken, edebiyatta okuyan arkadaşlardan duymuştuk.

diyeceksin ki ne alaka.

yahu sana ne be abi.
belki genetik bir temeli vardır,
hatta olmasa bile adam böyle takılmak istiyosa ne yapacağız yani,
bi tarafına osilatör mü takalım.

beni sorarsan senden fazla homofobik bir adamım, aslında.
ama sonuçta ''iğreniyorum'' falan filan diye bi insanın yaşantısı hakkında aşağılayıcı ötekileştirici bi cümle kurmak ilkesel olarak yakışmaz.
sevmek zorunda elbette değilsin.

fikrimi paylaştım, sevinesin diye ha, kırılmak yok. :)

Nevandaar
02-07-2013, 05:11
Eğer ailemden birisi eşcinsel olduğunu açıklasaydı onun yaşadığı ve yaşayacağı zorluklardan dolayı üzülürdüm. Normalden daha fazla ona destek olmaya çalışır ve bunu sık sık sözlü olarak da belirtirdim. Bugün Türkiye'de eşsincel olduğu için anne babası tarafından öldürülen insanlar var. Anne baba bunu yapabiliyorsa dışarıdaki insanlar neler yapmaz! Maddi durumu iyi olup nezih bölgelerde yaşayan ve buralardan dışarı pek çıkmayanlar için hayat gayet iyi olabilir ancak geri kalanlar için oldukça zor olduğunu tahmin ediyorum.

Trans bireyler fuhuşla özdeşleşmiş durumdalar ancak onlara farklı bir hayat şansı pek tanınmadığından dolayı bir mecburiyet içerisindeler.
Örneğin bir trans birey bakkal açıp işletmeye kalksa oradan kaç kişi alışveriş yapar?
Ya da açmasına izin verilir mi?
Açabilse bile bulunduğu bölgede barınmasına izin ne kadar müsamaha gösterilir?

Subat
02-07-2013, 10:55
Eşcinsellerin, heteroseksüellerden rahatsız olma "lüksünü" yaşadığımız an, bu "lüksü" biz de yaşayabiliriz galiba. Aksi halde "gözüme görünme" demiş olmakla eş değer.
Normal olmanın normu, toplumun genel kabulleri midir ki?

Ciddi bir tabu bu, aşmak lazım :)

Cinsel tercihler değildir belki rahatsızlık duyulan şey. Davranışlar olabilir. O ayrı.

Ev arkadaşımın ve benim hayatıma renk katan o muhteşem eşcinsel arkadaşımızı çok sevdik. Ömrümde ilk defa bu kadar güldüğümü hatırlıyorum. Gülerken gözümden çok yaş gelmiştir de, iç organlarımı hiç hissetmemiştim gülmekten kaynaklı.. Sevecenliği ve dost canlılığına bir de R harfini söyleyemeyişi ve anılarını anlatırken tekrar tekrar yaşaması, bizi kırıp geçti. 5 ay önce bir başka arkadaşımız vasıtasıyla tanıştık ve 5 aydır en mutlu anlarımızda hep bahsederiz o geceden. Eşcinsel olduğu için de değil. Kendiyle barışıklığına olan hayranlığımızdan.. Yoksa tanıştığımız ilk eşcinsel değildir kendisi. Davranışları da pek çok insandan daha insaniydi. Hele ki yaptığı fedakarlığı bir çoğumuz yapamayabiliriz.

Eş cinsel diyince gözümüzün önüne hangi tasviri getirdiğimiz önemli galiba.

Ailemden biri eşcinsel olsaydı para biriktirip yurt dışına yerleşmesini dilerdim. Türkiyede zor iş :)

ALKA
02-07-2013, 12:09
bu anket utanç verici. dinlerden özgurluk sitesinde yeni bir şeyler yok hala, hala yerimizde sayıyoruz.

Anket evet biraz utanç verici ve hayret uyandırıcı. Çünkü Anketin başlığı "Ülkemizde yabancı insanların varlığından rahatsız oluyor musunuz?" veya bir İslami sitede "Ateistlerin veya Alevilerin varlığından rahatsız oluyor musunuz? da olabilirdi. Her ne kadar soru bir sorgulama veya yoklama gibi görünse de. Daha ilginci anket sorusunun cevabının aslında kendinden anlaşılır olması. Hayır, yabancılardan, Alevilerin varlığından rahatsız olamam veya Ateistlerin varlığından rahatsız olamam. Çünkü demokrasi terbiyem buna el vermez. Dahası din özgürlüğüne inanıyorum, herkesin kendi inancını kendisi seçmesi bunun hür irade olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki eşcinsellerin durumunda bu bir hür irade bile değil. Down sendromlu insanların varlığından rahatsız oluyor musunuz? der gibi.. Her yönden human değil.

Anket sorusu "Eşcinsellerin varlığından değil de davranışlarından rahatsız oluyor musunuz?" olsaydı buna iyi kötü cevap verilebilirdi, hatta bu konuda ben bile eşcinsel olarak "evet", bazı davranışlarından rahatsız oluyorum" diyebilirdim ve öz eleştiri yapabilirdim. Ama benim varlığımdan rahatsız olana ben ne cevap verebilirim? Natan'ın varlığından (var olma hakkından) rahatsız olmaya benim hakkım var mı? Ne münasebet...

uyar
02-07-2013, 13:07
Anket evet biraz utanç verici ve hayret uyandırıcı.
Anket sorusu "Eşcinsellerin varlığından değil de davranışlarından rahatsız oluyor musunuz?" olsaydı buna iyi kötü cevap verilebilirdi, hatta bu konuda ben bile eşcinsel olarak "evet", bazı davranışlarından rahatsız oluyorum" diyebilirdim ve öz eleştiri yapabilirdim. Ama benim varlığımdan rahatsız olana ben ne cevap verebilirim? Natan'ın varlığından (var olma hakkından) rahatsız olmaya benim hakkım var mı? Ne münasebet...

cok dogru bir yaklasim... varliktan rahatsiz olmak gercekten kindar bir soylem gibi gozukuyor ancak maalwsef daha toplumumuz bu asamada oldugundan cok yadirganacak bir soru da degil...

melih gokcek gibi bir bbaskani bozuntusunun bile seviyesizce cehape mvekiline yuruyuse katildigi icin sen gaymisin diye kucumser ve mustehzi bir uslupta sordugu bir ulkede bu soru oldukca masum kaliyor...

davranislardan rahatsiz olma konusu ise basli basina bir sorun ve homofobikligin asil sinirlari burada gizli galiba... o nedenle soru belki homofobik misiniz seklinde olmasi en dogru gibi gozukuyor..... buna evet diyecek bircok homoseksuelde var sanirim ;))

ALKA
02-07-2013, 13:40
Evet, -heteroseksüel veya eşcinsel- toplum olarak gerçekten homofobiğiz, bu yalanlanamayacak bir gerçek.. Hatta Eşcinseller bile toplumda tecrübe ettiği bu nefret ve aşağılamayı içselleştirip diğer eşcinsellere uygulayabiliyorlar. Mesela maço ve erkeksi görünümlü eşcinsellerin (kendilerine ayı diyenlerin) bu sefer kadınsı ve efenimen eşcinselleri küçümseyip kendilerini onlardan daha üstün görmesi veya dışlaması gibi. Eşcinsellik bulaşıcı değil ama homofobi (ve nefret) bulaşıcı.

murted
02-07-2013, 14:36
Travestiler bana da itici geliyor. Hatta böyle kıllı sakallı el ele gezen gayler de itici gelebiliyor.

Öte yandan her yerine piercing takılı sonuna kadar heteroseksüel kadın ya da erkekler de bana itici geliyor. Keza elleri kıpkırmızı kınalar içindeki köylü teyzeler de itici geliyor, o elleri öpme fikri dahi benim için tiksindirici.

Bunun sonu yok, alışacağız elbette.

Bu arada anket sonuçlarını, daha doğrusu kimin neye oy verdiğini neden göremiyoruz? 2. homofobik kimmiş merak ettim? :)

Natan
02-07-2013, 17:11
murted, biri benim.
Digerini bilmiyorum.
isteyen istedigi gbi yasiyor bir olcude bu ulkede.
Onur icin yuruyor," velevki ipneyiz" 'evet ipneyiz' diyebiliyorlar.
Benim icin sikinti yok.
Gormek rahatsiz ediyor beni.
Katlanicaz artik.
Rahatsiz olanlara ve bana her turlu ithamda
bulunmaya devam edebilirsiniz.
Ustume alinmiyorum.

Not: Velevki ile baslayan kelime hakaret amaciyla degil,
yuruyusteki pankartlarda yazildigi icin orneklemede
bulunulmustur. Asagilamak yada hakaret etmek amaciyla
soylenmemistir.

murted
02-07-2013, 17:39
murted, biri benim.
Digerini bilmiyorum.
isteyen istedigi gbi yasiyor bir olcude bu ulkede.
Onur icin yuruyor," velevki ipneyiz" 'evet ipneyiz' diyebiliyorlar.
Benim icin sikinti yok.
Gormek rahatsiz ediyor beni.
Katlanicaz artik.
Rahatsiz olanlara ve bana her turlu ithamda
bulunmaya devam edebilirsiniz.
Ustume alinmiyorum.

Birinciyi biliyoruz, ikinciyi soruyoruz zaten. :)

Eşcinsellerin evlenebilmelerine sıcak bakıyorum. Buna bakılarak homofobik olmadığıma herhalde kolaylıkla kanaat getirilebilir. Ama teoride homofobiye tümden karşı çıkmam içimde hiç homofobi olmadığı anlamına gelmiyor. Eşcinsellerden rahatsız olmam diyen heteroseksüel pek çok arkadaşın da benzer durumda olduğundan eminim (Biri audaz mesela; http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=488250&postcount=13).

Birbirimizi anlamaya çalışacağız, alışacağız.

idontneedagod
02-07-2013, 23:46
2. seçeneği işaretledim.

Hayır eşcinsellerin varlığından herhangi bir rahatsızlık duymuyorum. Evet onların da heteroseksüeller gibi özgürce yaşayabilmelerini destekliyorum.

Bunun yanında çok da büyük bir ikilem yaşıyorum. Belki bu ikilem benim 2. seçeneği işaretlememi anlamsızlaştırıyordur. Bir süre önce eşimle bu konuyu tartıştık. Kendisi sordu: "oğlumuz gay olduğunu açıklarsa ne yapar, nasıl davranır, nasıl hissedersin"?

Sebebini bilmediğim bir şekilde o kadar kötü hissettim ki kendimi. Bir süre gözümde canlandırmaya çalıştım. Oğlum başka bir erkekle el ele tutuşmuş, onunla birlikte falan... Anlamsızca kötü hissettim kendimi.

Ben ki tüm tabulardan kurutulmayı hedefleyen ve bunu başardığını düşünen biriyim, ancak bunu bir türlü kabullenemiyordum.

Eşime hissettiklerimi anlattım. O da beni anlamakta zorluk çekti. Kendisi Avrupa da doğmuş büyümüş, tamamen farklı bir kültürden geliyor.

Onun gibi hissedebilmeyi o kadar çok isterdim ama nedense olmuyor.

Şimdi bu konu açıldıktan sonra üzerinde tekrar düşündüm. Hayır, kendi oğlumun gay olma ihtimalini bile hala kabullenemiyorum ve bunu düşünmek beni kötü hissettiriyor. Buna hala bir anlam veremiyorum. Sanırım bir süre daha bunun üzerinde çalışmam gerekecek.

Bunun dışında hem heteroseksüel hem homoseksüellerin sapığından ve aşırısından tiksinirim. Bu da normal.

Belki bunun altında bir gay polis tarafından taciz edilmem ve zorla kurtulmam olabilir. Evet yaşadım bunu.

Birgün yoldayken bir trafik ekibi beni durdurdu. Bir memur radara yakalandığımı söyledi. Ehliyetimi aldı, uzun uzun fotoğrafa baktı. Ehliyetimde üniversitedeki fotoğrafım vardır. Uzun saçlı, küpeli falan. Adam meğer göz koymuş orada bana beni de sanırım gay zannetti. Beni Çanakkale merkeze kadar götürüsen işlem yapmayalım bu seferlik dedi. Çanakkale'ye kadar (60 km) ellemedik yerimi bırakmadı adam. Belinde silah... Neyse en sonunda indi gitti arabadan ama ben uzun bir süre eşime bile yaklaşamadım. İnanılmaz etkiledi bu olay beni.

Belki de bu olay yüzünden çok kolay kurtulamıyorum bu tabudan. Ama anlamaya çalışıyor ve elimden geldiğince üzerimden atmaya çalışıyorum.

ALKA
03-07-2013, 00:11
Bir de şöyle bir çelişki var toplumda, bizim Türkiye erkekleri lezbiyenlere bayılır, birbirlerine cilve yapmalarına hatta çoğu erkeğin rüyasında 2 lezbiyen kadınla aynı anda cinsel ilişki yapma düşüncesi bile vardır. Kızların veya kadınların birbirlerini sevmesi, el ele tutması, öpüşmesi pek o kadar yadırganmaz ve erkek gözünde bu durum ilginç gelir. Aileler kızlarının lezbiyen olmasını oğullarının gey olmasından daha çok yadırgamayabiliyorlar. Bu da toplumda erkek rollerine ve davranışlarına verilen değerden, erkeklerin nasıl davranması gerektiğine dair anlayıştan kaynaklanıyor. Çünkü hala ata erkil bir toplumuz ve dolayısıyla sadece kadın olmak değil erkek olmak da çok zor bir şey. Çünkü bu konuda kadın ve erkeğe layık görülen belirli roller, davranışlar ve katı bir ayrım var. Hatta bu anlamda çok sesksist bir toplumuz ve çoğu şeyi seks değerine göre değerlendiriyoruz. Kadınsı erkekleri itici bulmamız, iğrenmemiz bundan. Ya da erkeksi kadınları hoş bulmamız bu yüzden. Çünkü ne göz ve ne de seks zevkimize uyuyorlar. Hatta yaşlı, şişman, çirkin kadın ve erkeklerden, bazı kişilerin iğrenmesi de bundan çünkü onların bir seks değeri yok gözlerinde. Haliyle seksist olarak dışlanmaya maruz kalabiliyorlar heteroseksüel oldukları halde. Bunu deneyebilirsiniz, sokaklarda veya meydanlarda günlük hayatta çekici ve güzel bayanlara olan davranışlar ile çirkin insanların maruz kaldığı davranışları inceleyin. Birisi daha çabuk yardım ve ilgi görürken çirkin olanlara yapılan yardımlar isteksiz ve gönülsüzdür. Çünkü seksist düşünüyoruz. Yani bu öğrenilmiş bir tepki ve bunu nötralize etmek, 2 erkeğin veya kadının birbirlerini seviyor olmasını doğal karşılamak ancak onları tanımakla, ön yargısız davranmakla mümkün. Ben şahsen trans insanlarla konuşurken bu şekilde davranmaya çalışıyorum, benim zevkim değiller ama sevecen ve muhteşem insanlar. Onlarla seks yapmak zorunda değilim ve kendimi böyle hissetmiyorum ama bir insan gözüyle bakmam ve sevmem engel değil. Yaşlı bir nineyi sevebileceğim gibi.

Bu eşcinsellerde de böyle. Yeni coming out yaşamış, yani eşcinsel olduğunu yeni yeni kabullenmiş geyler de başlangıçta erkek erkeğe öpüşmeyi veya el tutmayı, daha doğrusu erkekler arasında karşılıklı yakın ilgi ve sevgi gösterisini çok yadırgayabiliyorlar alışık olmadıkları için. Hatta seks sırasında "ben öpüşmem, erkek adam öpüşmez" veya "erkek adam sokakta el ele tutmaz" ya da "birbirine sarılmaz" diyen sadece sekse odaklanan geyler vardır. Halbuki cinsel temas da fazlasıyla intim bir olaydır, buna karşın öpüşmeyi iğrenç bulabiliyor. Seks yapmak ama öpüşememek sendromu :)

Neva
03-07-2013, 00:24
Bir de şöyle bir çelişki var toplumda, bizim Türkiye erkekleri lezbiyenlere bayılır, birbirlerine cilve yapmalarına hatta çoğu erkeğin rüyasında 2 lezbiyen kadınla aynı anda cinsel ilişki yapma düşüncesi bile vardır. Kızların veya kadınların birbirlerini sevmesi, el ele tutması, öpüşmesi pek o kadar yadırganmaz ve erkek gözünde bu durum ilginç gelir. Aileler kızlarının lezbiyen olmasını oğullarının gey olmasından daha çok yadırgamayabiliyorlar. Bu da toplumda erkek rollerine ve davranışlarına verilen değerden, erkeklerin nasıl davranması gerektiğine dair anlayıştan kaynaklanıyor. Çünkü hala ata erkil bir toplumuz ve dolayısıyla sadece kadın olmak değil erkek olmak da çok zor bir şey. Çünkü bu konuda kadın ve erkeğe layık görülen belirli roller, davranışlar ve katı bir ayrım var. Hatta bu anlamda çok sesksist bir toplumuz ve çoğu şeyi seks değerine göre değerlendiriyoruz.

ALKA toplum bazinda yerlesik algi, henuz gercekten homofobi esiginde degil(yani ya birgun benim de rektumuma saldirirsa veya rektumum bakireligimdir/namusumdur seklinde) bu erkek/kadin icin de boyle ayrica, bu tip gercek sinifinda olanlar cok az, aksine gorsele iliskin homofobi agirlikta...

Toplum geleneksel yapisindan ve bir miktar da bastirilmis cinsellikten kaynaklaniyor bu da..

Yani escinseller vs. sokakta digerleri gibi olsa ve gizlenseler aslinda hic sorun yok. Tabi burada en onemli noktada gizli escinsellik..

Ote onemli unsur da, cinsellige iliskin bilincalti iki yuzlulugu.

Yani sunun gibi;

Raki icer misin?
Igggggyhh hic sevmem.
Ictin mi daha once?
Hayatimda hic tatmadim.
E peki nasil sevmedigini soyleyebiliyorsun deneylemeden?
Ama kokusu midemi bulandiriyor.
Ama ben ictigin corbanin icine raki da koydum.
Ne?!!!!!!!!

falan filan gibi..

ALKA
03-07-2013, 00:43
Bu da aslında eşcinselleri iyi tanımamaktan, onları bilmemekten kaynaklanıyor. Nasıl tanıyabilsinler ki? Hepsi gizliyor, saklıyor. Dolayısıyla bir kişi burnunun dibindeki eçcinseli bile tanıyamayabiliyor. Sonra da şaşırıyor "a sen eşcinsel misin? Hiç tahmin etmemiştim" diye. Göze batanlar sadece kadınsı erkekler veya çok erkeksi kadınlar. Burada bir algıda seçicilik oluşuyor ve her eşcinselin kadınsı olduğu düşünülüyor. Onlar eşcinsellerin sadece bir bölümü ve ne yazık ki isteseler bile kendilerini saklayamıyor. Davranışlarını olabildiğince erkeksi yapmaya, erkek ses tonuyla konuşmaya çalışsalar bile başaramıyorlar çünkü bu öğrenilecek bir şey değil. Daha erkeksi olan eşcinseler veya daha kadınsı olan lezbiyenler daha şanslı. Onlar daha çabuk veya kolay kabul görebiliyor ama ya bunu beceremeyenler? Ben belki bu konuda çok şanslı olabilirim, erkesi olmak için hiç özel çaba göstermedim, hep öyleydi ve hiç farklı değildi ama ya ben de öyle doğmuş olsaydım ve onlar gibi kadınsı bir özüm olsaydı? Yani onları anlamak ve oldukları gibi kabullenmek de bir insanlık sorumluluğu. Aynısı senin benim veya bir başkasının başına gelebilirdi. Eşcinsel, transseksüel, düzcinsel ama buna rağmen kadınsı bir erkek, heteroseksüel ama buna rağmen çok erkeksi bir kadın ya da Down Sendromlu bir insan olabilirdik. Bu bizim seçimimizde değil.

Rektum konusunda ise bu yine eşcinselleri iyi tanımamaktan kaynaklanıyor. Çoğu eşcinsel anal seksten nefret ediyor ve yapmıyorlar. Başka cinsel davranışları seviyorlar veya uyguluyorlar. Sevenleri de var tabi ama hepsinin ayrımsız olarak anal seksten hoşlandığı veya yaptığı söylenemez. Rektum korkusu da gerçekten çok tipik bir Türkiye toplumu korkusu. Gereğinden fazla abartılıyor. Ama bu da cinselliğin bastırılması yüzünden normal heteroseksüel erkeklerin çareyi oğlancılıkta bulmasından ve toplumda gizlenen tecavüz ve tacizlerden kaynaklanıyor. Bugün olsun hala tecavüze uğramış erkekler bunu hiç bir yakınına kendi eşine ve sevgilisine bile anlatamıyor ve bir ömür boyu kendilerine saklıyorlar utanç duygusu yüzünden. Çok trajik..

Natürelist
03-07-2013, 01:30
Ben ikinci secenegi isaretledim.

Her ne kadar hos bir anket olmasa da, yine de kim ne? nasil? hangi pencereden baktigini belirtebilir. Ancak sorun arayacaksak, bununda toplumun geleneklerinden kaynaklanan bir sorundur. Asil mesele aile bireylerin escinsel olup olmadigi degil de, tam tersi, bir velinin evladinin escinsel oldugunu ögrendiginde, es-dost-akraba cevreye karsi , nasil bir tutum sergileyecekleri ve karsi taraftan olumsuz tepki gelecegi korkusu yatmaktadir, ve bunun da türkiye gibi bir ülkenin henüz hazir olmadigini görüyoruz, avrupa ülkeleri bu baglamda bir bir yeni kanunlar getirirken türkiye de ise konusulmasi neredeyse tabu olan escinsellik, elbet bir gün bunlarin da üstesinden gelecektir... Yoksa sayin idontneedagod'un basina gelenler :) banada gelecekse, tabii ki rahatsiz olurum... yoksa hic de rahatsiz olmuyorum....

Neva
03-07-2013, 01:47
Evet soylediklerinde buyuk olcude haklilik payin var.

Elbette hepimizin basina gelebilecek bir durum olabilirdi.

Aslinda sorun su ki; onlari da digerleri gibi degerlendirmeye alamiyor olusumuz. Yani bugun tecavuz eden birini nasil ki elestiriyorsak, onlarin icinde de bu tur karakterlerin olmasi cok normal..

Ama bu demek degildir ki hepsi genel sekilde boyledir. Zira insanlarin kisisel pipi ve kuku secimleri, zevkleri ayri bir olaydir, toplumsal insani yanlari degerlendirmede ayri bir olaydir.

Biz toplum olarak henuz bu esige ulasmis degiliz, henuz cinsel kimlikleri dahi biliyor degiliz, mesela escinsel basligi altinda travesti irdeleyebiliyoruz.

Halbuki travestilik cok ayri bir durum, onun da yelpazesi kendi icinde oldukca genis.

Genel gecerde hop diye alip escinsellige genel olarak yapistirabilecegimiz bir durum degil.

Bu cok zaman genetik olarak da boyle ayrica... Mesela genetik olarak normalin cok cok uzerinde buyuk bir klitorisle dogmus bir kadin, dogustan travesti dogmus biridir. Yani bu onun kendi secimi degildir. Dogal olarak da o tur davranis sergileyecektir, ama gizli, ama acik sekilde. Salt kadina yonelmesi veya biseksuel davranis gostermesi de cok dogal bir egilimdir.

Yine genetik olarak, benzer kadin gibi, olmasi gereken normal ortalama boyutlardan cok cok daha kucuk boyutlarda penis ile dogmus bir erkek icin de durum aynidir. Bu da dogal olarak escinsellige yonelecektir. Cunku olmasi gereken cinselligi, ortalama bir heteroseksuel kadin uzerinde deneyleyemeyecektir. Dogrudan erkege yonelecektir.

Yani bu genetik yapilar, hicbirimizin secme luksu ile olusmus yapilar degil. Gerekirse bu baglamda cinsellige iliskin, ayri baslikta egitici tibbi dokuman da ekleriz.

Boylece insanlar, birseyleri degerlendirmeye alirken, daha genis pencereden bakmayi ogrenebilirler.

Belki de bu olay yüzünden çok kolay kurtulamıyorum bu tabudan. Ama anlamaya çalışıyor ve elimden geldiğince üzerimden atmaya çalışıyorum.

Uzucu bir olay yasamissin.

Sunu da eklemek gerekir ki, dunyada da, bizde de yapilan iskencelerde de, geneli degil ama pek cok resmi gorevli bu yolla, hatta daha fazlasiyla iskence yapmistir.

Heteroseksuel bir insana ,heteroseksuel gorunup(gizli escinsel oysa), escinsel taciz yaparak.

Kuskusuz bu turlusu, bir nevi iskence veya tecavuzden farkli degil. Ve tasvip edilir bir durum da degil.

FREE UD
03-07-2013, 02:24
Ben ateist BİRİSİYİM Bu konu hakkında bir soru daha sorulmuş(Ailenizden birisinin gay-lezbien olduğunu öğrenseniz nasıl tepki verirsiniz? diye).O soruyada cevap vereyim.Ör:Bir sapık ailenizden birisine tecavüz etse ne yaparsınız?Namusunuzu temizlemek için çocuğunuzu mu öldürürsüznüz?Ben öyle kötü durum yaşamış çocuğuma,kardeşime vs.daha fazla kucak açarım,daha fazla yanında olduğumu hissettirir güç vermeye çalışırım.Aynı şekilde ailemden birininde gay-lezbiyen olduğunu öğrenirsem ona kucak açarım,horlamam,dışlamam kendini yalnız,itilmiş,anormal hissetirecek durumlarda bulunmam.Eğer bu bir hastalık ise tedavi yollarına bakarım ki hastalık olduğunu düşünmüyorum.(İnsanları olduğu gibi kabul etmek çok zordur,illaki kendi kalıplarımıza sığmasını bekleriz)Dinler de bu yüzden kaybetti benim gözümde...

Subat
03-07-2013, 10:09
2. seçeneği işaretledim.

Bunun yanında çok da büyük bir ikilem yaşıyorum. Belki bu ikilem benim 2. seçeneği işaretlememi anlamsızlaştırıyordur. Bir süre önce eşimle bu konuyu tartıştık. Kendisi sordu: "oğlumuz gay olduğunu açıklarsa ne yapar, nasıl davranır, nasıl hissedersin"?

Genelde çocuklar, ailelerin mülkiyetleridir. Böyle hissedilir farkında olmasak da. Bir anlamda sermayeleri. Bu nedenle olağan karşılamadığımız şeyleri yaptıklarında şaşırmamız ya da tepki vermemiz bundan. Oysa doğmadan önce kimse çocuklarına kontrat imzalatamıyor :)
Bu durum bir çok başka alanda da kendini gösterir. Ailelerin çocuklarının okuyacağı okulu dahi seçmeleri ya da buna yeltenmeleri bu yüzden. Oysa mülkiyet algısını kırdığımız zaman durum daha yaşanılabilir olabiliyor. Bu yolu denemekte fayda var.

Natan
04-07-2013, 15:23
Sermayeleri değil belki ama koruma içgüdüsü, sahiplenme güdüsüyle karışık işliyor olmalı. Bu hepimizde var sanırım. Az yada çok. Benim babam beni hiç bir zaman sevmedi. Annemi ve kızkardeşimi de hiç bir zaman sevmedi ve sahiplenme duygusundan yoksundu. Böyle istisnai durumlar da mevcut olabilir elbette.

la la la
04-07-2013, 17:37
Hasta insanların varlıklarından memnuniyet duyulabilir mi? Eşcinselliğin bir hastalık (hormonal bir bozukluk veya başka bir şey) olduğunu düşünüyor ve tüm eşcinsellere acil şifalar diliyorum.

ALKA
04-07-2013, 18:00
Bir zamanlar zenciliğin de tedavisinin mümkün olduğunu sanmıştı insanlık. Ama ne oldu? Michael Jackson bu iddialara en güzel cevabı verdi ve bembeyaz oldu.

evrensel-insan
05-07-2013, 01:59
Bir zamanlar zenciliğin de tedavisinin mümkün olduğunu sanmıştı insanlık. Ama ne oldu? Michael Jackson bu iddialara en güzel cevabı verdi ve bembeyaz oldu.

Bunun genc yasta olmesi ile bir ilgisi var mi, dersin?

evrensel-insan
19-08-2013, 01:58
Hasta insanların varlıklarından memnuniyet duyulabilir mi? Eşcinselliğin bir hastalık (hormonal bir bozukluk veya başka bir şey) olduğunu düşünüyor ve tüm eşcinsellere acil şifalar diliyorum.

Bence onlar sana "acil sifalar" dilesinler. Cunku onlar en azindan yasamlarini yasiyorlar, sen ise beynindeki dogmalar ile olan bir gercegi aklinca ve inancinca red ediyor; ustelik bir de "hastalik" yaftasi ekliyorsun.

Erdem Alaca
19-08-2013, 02:24
Sn. la la la merhaba... Sizinle polemiğe girmek vallahi beni yoruyor :) ancak bahsetmeden de geçemedim.

Dedeniz misal ağır hasta, felç, vb. "Oh be, Allah'ıma şükürler olsun ki gene de yaşıyor, ya ölse nasıl dayanırdım bu acıya?" diye düşünmez misiniz?

Veya anneniz, bir dönem hormonal bozukluk yaşıyor ve misal 55kg.'dan kısa sürede 155kg.ya çıkıyor? O anneniz gene sizin anneniz değil midir?

Nasıl bir bakış açısı çözemiyorum... Hiç bir eşcinsel arkadaşınız oldu mu sn. la la la?

Benim bir dönem oldu (müşterek bir arkadaş grubu içinde). Görebildiğim, çok kişiden çok daha dürüst, iyi kalpli, yardımsever bir insandı. Tanımadan önyargı yapmayınız derim.

Bir de bir anımı anlatmak istedim konuyla alakalı...

20 sene civarı önce, bir vesileyle İstanbul'dayım. Oradaki arkadaşlarla eğleniyoruz Taksim'deki içkili mekanların birinde; kafamız bayağı bir iyiyken, ortamımız da güzelken ani bir karar değişikliği oluyor. Hep birlikte kalkıyoruz, "Erdem, hadi seni güzel bir yere götürüyoruz" diyor arkadaşlar, gidiyoruz.

Dedikleri mekana geliyoruz, oturuyoruz. Kafam güzel, mekan ise süper. Tertemiz, 10 numara dekorasyonu var. Yalnız kısa sürede mekanda bir tuhaflık olduğunu sezinliyorum. Bir müddet sonra çakozluyorum ki, o mekanın özelliği: Garsonundan, barmenlerine, tuvaletçisinden, kons'larına kadar hepsinin transseksüel oluşu. Ve mekana paralel çok kaliteli trans oluşlarıydı.

Yani bunu neden anlattım? :)
Sanırım sn. selalim arkadaşımızdı, bir konuda "Yahu benim bunca sene görmedik, yaşamadık bir olayım kalmadı ki.." gibisinden bir sözü olmuştu.

Sn. selalim, aha böyle bir olay da yaşadın mı mesela? :)
Hayatın sürprizleri bitmez...

Belki İstanbul'lu olan arkadaşlar bilirler, merak ettim, onlara da sorayım; hala işletiliyor mu o mekan? (Adını bilemiyorum)

la la la
19-08-2013, 02:42
Bence onlar sana "acil sifalar" dilesinler. Cunku onlar en azindan yasamlarini yasiyorlar, sen ise beynindeki dogmalar ile olan bir gercegi aklinca ve inancinca red ediyor; ustelik bir de "hastalik" yaftasi ekliyorsun.

Gerçek? Eşcinsellik gerçek mi? Bu durumda heterolar gerçek dışı, sapık falan mı oluyor?

evrensel-insan
19-08-2013, 02:46
Gerçek? Eşcinsellik gerçek mi? Bu durumda heterolar gerçek dışı, sapık falan mı oluyor?

Hayir ikisi de sapik olmuyor. Insanoglunun cinsel tercihleri ve yonlenimi.

Karsi cinsi tercih edenler
Kendi cinsini tercih edenler
Her ikisini de tercih edenler

Buradaki sapiklik tecavuzculuk ve subyanciliktir. Ustelik her ikisi de suctur.

la la la
19-08-2013, 03:18
Hayir ikisi de sapik olmuyor. Insanoglunun cinsel tercihleri ve yonlenimi.

Karsi cinsi tercih edenler
Kendi cinsini tercih edenler
Her ikisini de tercih edenler

Buradaki sapiklik tecavuzculuk ve subyanciliktir. Ustelik her ikisi de suctur.

Hayır; buradaki sapıklık, tecavüzcülük ve sübyancılık değil eşcinselliktir.

unbe
19-08-2013, 03:32

eşcinsellik neden gözünüzde "sapıklık" merak ettim. bildiğim kadarıyla müslümansınız, "allahınız" eşcinselleri böyle yaratmış demekki,neden sapıklık olarak algılanır ki eşcinsellik?

not:tecavüz ve sübyancılık sapıklık olmuyorda,eşcinsellik mi sapıklık?

evrensel-insan
19-08-2013, 03:39

Escinsellik, iki yetiskinin rizasi ile birbirleri ile girdikleri cinsel iliskidir.

Tecavuzculuk ise; bir kisinin birisine ONUN RIZASI OLMADAN ZORLA UYGULADIGI CINSEL BIRLIKTELIKTIR.

Subyancilik ta, yetiskin bir kisinin henuz cinselligin ne oldugunu algilayamamis bir cocugu zorlaya da kandirarak cinsel iliskiye zorlamaktir.

Tecavuz de subyancilikta hak ihlalidir ve suctur.

Cinsel iliskide onemli olan iliskideki taraflarin YETISKINLIGI VE BU BIRLIKTELIGE RAZILIGIDIR.

Ortada yetiskin yoksaya da razilik yoksa, hak ihlali ve suc vardir.

Boyle bir sucu isleyen bir beyin de, normal degildir.

la la la
19-08-2013, 03:53
Bir şeyin rıza dahilinde yapılması, sapıklık olduğu gerçeğini değiştirmez.

Sigara içen birisinin bunu kendi rızasıyla yapmasının, sigara içmenin yanlış (sağlıksız) olduğu gerçeğini değiştirmediği gibi.

Doğada "tecavüz suçu" diye bir suç yoktur. Doğadaki hiçbir hayvanın suç amaçlı tecavüzde bulunduğunu düşünmüyorum. Bir aslanın ceylanı öldürüp yemesi, ceylanın yaşam hakkına tecavüzdür ancak hiçbir aslanın sırf kıllık olsun diye ceylan öldürüp yediğini düşünmüyorum. Bunun gibi, Coşkunların, Nurilerin de sırf kıllık olsun diye değil cinsel açlıklarını doyurmak için tecavüz ettiklerini düşünmekteyim.

Sübyancılık diye bir şey yoktur; Güzel olana aşk, çekici olan şehvet duymak vardır ve bunlar gayet doğal şeylerdir. Sübyancılık uydurma bir kavramdır. Gerçekliği meridyenlerin gerçekliği kadar bile değildir.

evrensel-insan
19-08-2013, 04:00

Sapiklir suctur ve ceza gerektirir. Escinsellik suc degildir. Hak ve ozgurluktur. Buradaki suc TARAFLARDAN BIRININ RIZA GOSTERMEMESI VE DIGERININ ZORLAMASIDIR. BU DATECAVUZDUR.

Sigara içen birisinin bunu kendi rızasıyla yapmasının, sigara içmenin yanlış (sağlıksız) olduğu gerçeğini değiştirmediği gibi.

Konu suc olmasi ve ceza almasi.

Doğada "tecavüz suçu" diye bir suç yoktur. Doğadaki hiçbir hayvanın suç amaçlı tecavüzde bulunduğunu düşünmüyorum. Bir aslanın ceylanı öldürüp yemesi, ceylanın yaşam hakkına tecavüzdür ancak hiçbir aslanın sırf kıllık olsun diye ceylan öldürüp yediğini düşünmüyorum. Bunun gibi, Coşkunların, Nurilerin de sırf kıllık olsun diye değil cinsel açlıklarını doyurmak için tecavüz ettiklerini düşünmekteyim.

Sübyancılık diye bir şey yoktur; Güzel olana aşk, çekici olan şehvet duymak vardır ve bunlar gayet doğal şeylerdir. Sübyancılık uydurma bir kavramdır. Gerçekliği meridyenlerin gerçekliği kadar bile değildir.

O yuzden tum insanlik cocuklarini sizin gibi akli uckurunda olanlardan korusun.
Rizali iliski bile sizin gibi beyinleri doyurmuyor. Bu kadar sekse duskunluk ancak sapikliktir. Ayrica bu sapiklik zooseksuelligi bile icerir.

Sen neden beyin tasiyorsun?

AerA
19-08-2013, 13:21

Sen bu hususta yorum bile yapma istersen... (...) bir insan olduğun burada mevcut.

Evet, karalamaya çalışmışsın aklınca. Bak "aklınca" diyorum çünkü sen böyle yaparak beni karalayabileceğini zannetmişsin ama gördüğün gibi ben bunlardan utanç duymuyor ve inkar etmiyorum. Bak;

EŞEKLE İLİŞKİYE GİRİLEBİLİR.

ÖLÜYLE SEVİŞİLEBİLİR.

PLASTİKTEN TAHRİK OLUNABİLİR.

Eşinden yaşarken rıza alıp, öldükten sonra cesedi ile sevişmekte etmekte sorun diyen sen değilmiydin. Kanıtı aşağıdaki linkte 2.alıntı...

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=494432&postcount=113

Konuşup durma (...)

uyar
19-08-2013, 17:52
O, sizin sapıklığınızdır, sizin hastalıklılığınızdır.

sizin sapikliginiz size bizim sapikligimiz bize....

Lynx
19-11-2013, 09:35
Gercekten cok sacma bir konu olmus.

Escinsellik insanligin var oldugu tarihden buyana , sadece insanlarda degil hayvanlardada görünen bir egilimdir...

Hal böyle iken bundan binlerce yildir var olan birseye , hayatin daha sadece bugün bir 20-30 yilini tatmis birisi cikipda ben buna karisiyim , rahatsizlik duyuyorum vede yasaklayalim gibi düsünmesi gercekten cok absürt bir konu.

Sorarlar adama sen kimsinki bu hakki nerden aliyorsun ?

Halen sunu ögrenemediniz mi ?

INSANIN / CANLININ ELINDE OLMAYAN BIRSEYI ELESTIRMEYE HIC HAKKINIZ YOKTUR

* Tip ( Type )
* Genetik hastaliklar ya da normal Hastaliklar ( Escinsellik bu gruba girmez )
* Irklar
* Cinsellik ( Escinselik bu grupdadir )
* Sakatlik / Özürlülük

Kimse burada elestirecek , karsi koyacak hic bir hakka sahip degildir . Bu herhangi bir düsünce özgürlügüde degildir...

Eger düsünce özgürlügüyse benimde senin tipinin nekadar berbat olduga dair elestirme hakkim olur.. Ve bunu senin yüzüne calip , senden gicik kaptigimi ve bir daha karsima cikmamani söylerdim... Hatta gerekirse seni yok eder ve tüm cirkinlerin cirkin dogmalarini yasaklardim...

Ya da japondaki insanlarin gözlerinin cekik olmasina , zencilerin siyah olmasina elestirme hakkim olurdu.

Ama böyle birsey sadece hakaret olur. Düsünce özgürlügü degildir.

Pekala isin aslina gelirsek istersen sev istersen sevme bizi ilgilendirmez.

Sen bir homofobisin ve ben ise homoseksuelim.

Sen bana benden uzak dur demeden önce ben sana benden uzak dur demesini bilirim.

Sen bana senden gicik kapiyorum demeden önce ben sana senden gicik kapiyorum diyebilirim.

Sen bana dogal degildir dediginde ben ise 5 milyar yillar yillik doganin hesabi senden sorulmaz diyebilirim...

Ezdirmem sana kendimi arkadas hayatta ezdirmem.. Heteroseksuel olman benden bir artin ya da bir eksin olmaz. Senin düsüncelerin ise bana hayatta SIKINTI yapmaz. Ben sadece kendi hayatimi bakarim ve yasarim mümkün oldugunca seni kendimden uzak tutarim. Bana göre asagilanan kisi sen olur ben degil...

EcemRng
22-11-2013, 04:13
Hayır.

Birincisi rahatsız olmam için bir sebep yok ayrıca kimsenin tercihlerine ya da yaşamına diğerlerinin haklarına tecavüz etmedikleri sürece karışma hakkını kendimde görmüyorum. İkincisi tanıdığım eşcinsel insanlar gerçekten iyi insanlar ve nüfusu arttırmamaları da bir artı bana göre :D Çoğu eşcinseller ihtiyacı olan çocukları evlat ta ediniyorlar, bence eşcinsellik desteklenmeli :D

lilalilalila
13-04-2014, 22:17
Yaşasın humanizm. tabi ki hayır.

RainFall
15-07-2014, 13:02
3.şıkı işaretledim.Eşcinsellerin ne yapıp yapmadığı beni ilgilendirmiyor.

akin1984
28-08-2014, 11:31
Bir escinsel olarak bazi yorumlara tebessum ettim.Nerden baslasam bilemiyorum.

Escinsellikten rahatsiz olmanizi cok iyi anliyorum cunku toplumca bu konuya yabanciyiz.Hep hali altina supuruldu.Tek bildikleri Lut Kavmi.Arastirma ve empati gibi bir huyumuz olmadigiz icin de sonucunun bu olmasi cok normal tabi.Insanlar bir kiz ve bir erkegin birlikte oldugu dunyaya gozlerini actigi icin,biz bile kendimiz de anormallik oldugunu dusunmusuzdur.

Simdi escinsellik bir tercih degildir.Durumdur.Siz arzu ettiginiz cinsiyeti ya da cinsel grubu ne zaman terch ettiginizi hatirliyor musunuz? Boyle olunca artik sebepleri de arastirilmiyor okudugum kadariyla.

Bir de escinselligi sadece girdi-cikti olarak.gormeyin.Sadece bununla escinsel olunmuyor.Bugun,bir erkege oral.seks yaptiran heterolar da mevcut.Bu onlari escinsel yapmaz.

Iki birbirini seven ve isteyerek birlikte olan insanin,sosyal yapiya ne gibi zarari dokunuyor anlamiyorum.Aşk ya da sevgi mi sosyal yapiyi bozar yoksa bunlari iteleyip,otekilestirmek mi?

40 sene evvel arastirmacilar escinselligi hastalik sinifindan cikartirken,bizim yanindan gecmemis millet,oturmus klavyenin basina "hastalik" diyor.Bu ozguvene hayranim.Ilacini da yapsinlar da eczaneden gidip alayim.Gerci neden hetero olmak zorundayim onu da anlamadim ya.

Sapiklik icinde guzel bir aciklama yapilmis ama arkadas sapikliga yeni manalar yukleyip daha da beter yapmis farkinda degil.Sapiklik,karsi tarafin rizasi disinda yapilan rahatsizlik verme.durumudur diyor,rizasi olsa da sapik oldugunu degistirmez diyor.Boyle dersen heterolugu da sapik yapmis olursun.Hatta evlileri bile.Cunku hepsi karsilikli riza ile oluyor.Ama bu sapik olmadigi anlamina gelmiyor.

Bir seyin cogunlugu onun dogru oldugunu asla gostermez.
Escinselligi hastalik,hata olarak gorurseniz eger,zencileri,solaklari,yesil gozluleri de ayni sekilde gormeniz gerek.Hayvan turlerinde de mevcut olduguna gore hatali bir yaratilis/var olus olmustur.Nerden baksan elinde kaliyor.

Bir baba oglunun gey olmasindan dolayi rahatsiz olacagini yazmis.Normal.Cunku milletimiz,erkeklik denilen toplumun vermis oldugu rolle buyutuldugu icin ve her anne,babaya cocugunun escinsel olma ihtimaliyle ilgili bilgi verilmediginden bu tarz rahatsizliklar ortaya cikar.Siz iki erkegin ya da iki kizin ele ele yurudugu bir ortamda dunyaya gozunuzu acsaydiniz,bunlarin sizin icin problem olmadigini gorurdunuz.Oglunuz yine sizin ogul.Tek degisen sey cinselligi.

Inanclilar hele hic konusmasin.Zaten Islam'da escinsel olmak degil escinsel iliski gunahtir.Agizlarinda bi sakiz olmus Lut Kavmi gidiyor.Daha Islam yokken escinsellik vardi.Yasaniyordu.Eh zamanla erkek egemenligi artinca kadin ve escinsellik geri plana atildi.

Sonuc olarak escinsellik tercih degil ama olsaydi da bu kimseyi ilgilendirmez.Kimse kimseye sormuyor ya kimi tercih edecegini o halde bize de soramazsiniz.Hem bu kadar zor bir yolu da tercih etmek istemez kimse.Kendi istediginiz gibi bir dunya kurmayi birakin,herkesi oldugu gibi davranin.

pursey
28-08-2014, 12:30
Şahsen rahatsız olmuyorum her insanda saygı göstermek zorunda.

vishnu
28-08-2014, 12:33
bende rahatsız olmuyorum eşcinsellikten

yucemanitu
05-09-2014, 20:42
Ya 1'i işaretledim de... Aslında yanlış işaretledim. Şimdi soru biraz eksik olmuş yani nasıl desem... Bazı eşcinsellerden rahatsız oluyor bazılarından olmuyorum. Sonuna kadar okursanız anlarsınız ne demek istediğimi. Şimdi eşcinsel bir erkek ya da kadın hemcinsiyle el ele yolda, parkta ya da bir AVM'de kendine özgü giyimi falan. Hiç rahatsız olmam. Rahatsız olduğum eşcinsel tipi ise kendine eşcinsel demeyen ama gidip travestilerle ilişkiye giren, yeri gelip orda burda gözüne kestirdiği erkeklere sarkan, peşine düşen, taciz eden ama acayip bir şekilde kendine asla eşcinsel demeyen ve hatta diğer eşcinsellere "i.ne" diyecek kadar seviyesiz olan, tuhaf bir şekilde kendileri de eşcinsel olduğu halde eşcinsel düşmanı olan Ortadoğu modeli eşcinseller var ya işte onlardan rahatsız oluyorum. Maalesef ülkemizde bu tip bolca mevcut. Onun dışında normal aklı başında eşcinsellerden neden rahatsız olayım.

drecco
05-09-2014, 22:14
Ya 1'i işaretledim de... Aslında yanlış işaretledim. Şimdi soru biraz eksik olmuş yani nasıl desem... Bazı eşcinsellerden rahatsız oluyor bazılarından olmuyorum. Sonuna kadar okursanız anlarsınız ne demek istediğimi. Şimdi eşcinsel bir erkek ya da kadın hemcinsiyle el ele yolda, parkta ya da bir AVM'de kendine özgü giyimi falan. Hiç rahatsız olmam. Rahatsız olduğum eşcinsel tipi ise kendine eşcinsel demeyen ama gidip travestilerle ilişkiye giren, yeri gelip orda burda gözüne kestirdiği erkeklere sarkan, peşine düşen, taciz eden ama acayip bir şekilde kendine asla eşcinsel demeyen ve hatta diğer eşcinsellere "i.ne" diyecek kadar seviyesiz olan, tuhaf bir şekilde kendileri de eşcinsel olduğu halde eşcinsel düşmanı olan Ortadoğu modeli eşcinseller var ya işte onlardan rahatsız oluyorum. Maalesef ülkemizde bu tip bolca mevcut. Onun dışında normal aklı başında eşcinsellerden neden rahatsız olayım.

Selam
Cinsel tercih anlamında(aslında ne demekse,cinsi belirleyen genler veya duygular olabilir,bilmiyorum)ise size tamamen katılıyorum.
Fakat çizdiğiniz canlı tipi bence değil eşcinselliğin hiçbir insani davranışın içine bile girmez.Bahsettiğiniz tipler dediğiniz gibi bolca var,birazcık etrafa bakmak bile yeterli.Ve ne yazık ki,etraflarını da bu yönde bolca etkiliyorlar.
Sevgiler

yucemanitu
06-09-2014, 01:50
Ortadoğu coğrafyasındaki her eşcinsel Ortadoğu eşcinseli değildir arkadaşlar. Ama kendine eşcinsel demeyen ve sağlıklı, aklı başında eşcinsellerden nefret eden Ortadoğu eşcinsellerini az bile eleştirmişim. Neden mi? Önceki mesajlara da bir bakayım dedim. Öncekileri bir okuyayım dedim karşıma öyle bir yazı çıktı ki... Bu ne arkadaş yaa! Okumaz olaydım. Tecavüzcülük sapıklık değilmiş, sübyancılık da sapıklık değilmiş ama eşcinsellik sapıklıkmış. Ortadoğu eşcinselleri de aynen böyle düşünür. Onlar için “..tünü dönen” i.nedir, sapıktır ama onun arkasına geçen “errrkek”tir. Pasif eşcinsellerden nefret ederler ve onlara “i.ne” derler ama onlarla beraber olmaya can atarlar. İğrenç ve ikiyüzlü ahlak anlayışları vardır. Bir kadınla evlenirler ve kadından çocuk sahibi olurlar hatta torun sahibi de olurlar ama yine de gözleri kadınsı erkek ya da eşcinsel ya da eşcinsel olmasa da ezebileceği taciz edebileceği bir erkek arar. Karıları ise onların bu özelliğini bilmez. Erkek arkadaşlarına şaka adı altında parmak atarlar, en iğrenç hareketleri birbirlerine yaparlar. Kendileri kadın erkek ayırmadan herkese ağızlarının suyunu akıtırken kimse kendilerinin karısına ya da çocuğuna yan gözle baksın istemezler. Ettikleri sohbetlerde “s.kiş s.kuş” laflarını zevk alarak adeta mest olarak söylerler. Görebileceğiniz en kepaze insan tipidir Ortadoğu eşcinseli fakat onlar kendilerinin çok değerli olduklarını düşünürler. Tekrar ediyorum Ortadoğu eşcinselleri siz istediğiniz kadar normal ve sağlıklı eşcinselleri aşağılayın, istediğiniz kadar onlar hakkında iğrenç fıkralar anlatıp gülün siz normal ve sağlıklı eşcinsellerin tırnağının içindeki pislik bile olamazsınız.Onların bir tanesi bile sizin gibi 100 gübreden daha değerlidir.

drecco
06-09-2014, 17:15
Ortadoğu coğrafyasındaki her eşcinsel Ortadoğu eşcinseli değildir arkadaşlar. Ama kendine eşcinsel demeyen ve sağlıklı, aklı başında eşcinsellerden nefret eden Ortadoğu eşcinsellerini az bile eleştirmişim. Neden mi? Önceki mesajlara da bir bakayım dedim. Öncekileri bir okuyayım dedim karşıma öyle bir yazı çıktı ki... Bu ne arkadaş yaa! Okumaz olaydım. Tecavüzcülük sapıklık değilmiş, sübyancılık da sapıklık değilmiş ama eşcinsellik sapıklıkmış. Ortadoğu eşcinselleri de aynen böyle düşünür. Onlar için “..tünü dönen” i.nedir, sapıktır ama onun arkasına geçen “errrkek”tir. Pasif eşcinsellerden nefret ederler ve onlara “i.ne” derler ama onlarla beraber olmaya can atarlar. İğrenç ve ikiyüzlü ahlak anlayışları vardır. Bir kadınla evlenirler ve kadından çocuk sahibi olurlar hatta torun sahibi de olurlar ama yine de gözleri kadınsı erkek ya da eşcinsel ya da eşcinsel olmasa da ezebileceği taciz edebileceği bir erkek arar. Karıları ise onların bu özelliğini bilmez. Erkek arkadaşlarına şaka adı altında parmak atarlar, en iğrenç hareketleri birbirlerine yaparlar. Kendileri kadın erkek ayırmadan herkese ağızlarının suyunu akıtırken kimse kendilerinin karısına ya da çocuğuna yan gözle baksın istemezler. Ettikleri sohbetlerde “s.kiş s.kuş” laflarını zevk alarak adeta mest olarak söylerler. Görebileceğiniz en kepaze insan tipidir Ortadoğu eşcinseli fakat onlar kendilerinin çok değerli olduklarını düşünürler. Tekrar ediyorum Ortadoğu eşcinselleri siz istediğiniz kadar normal ve sağlıklı eşcinselleri aşağılayın, istediğiniz kadar onlar hakkında iğrenç fıkralar anlatıp gülün siz normal ve sağlıklı eşcinsellerin tırnağının içindeki pislik bile olamazsınız.Onların bir tanesi bile sizin gibi 100 gübreden daha değerlidir.

Sayın yücemanitu
Nokta.
Sevgiler

Neva
03-05-2015, 00:01
Guncelleme.

Aleph
03-05-2015, 01:30
Ankette yer almayan bir şıkkı (hayali olarak) işaretledim:
-Eşcinsellerin varlığından rahatsızlık duyanlardan rahatsızlık duyuyorum..

Felâsife
03-05-2015, 01:39
Çevremde bu tarz arkadaşlarım oldu.Bana açılabilmelerinin sebebide evrensel düşünebilmemdir.Bir arkadaşımın şu sözlerinden yola çıkarak
''Görüntüm erkek olsada hislerim kadın.Dünyaya 1000 kere gelsem yine kadın olarak hisseder,erkeklerden hoşlanırdım.En kötüsüde bu durumu kimse ile paylaşamayışım.Paylaştığım kişilerinde beni dışlayıp horlaması.Kendimi okadar çok yalnız hissediyorum ki Allah beni resmen yalnız kalayım diye yaratmış,yalnızlığın Allaha mahsus olmasına rağmen.Soruyorum sana beni bir kadın ile evlendirse ailem onu ne kadar mutlu edebilirim ben ne kadar mutlu olabilirim bu durumdan?He gördüğüm erkeğin kollarına atılasım geliyor,tüm hayat onların üzerinde akıyor bunlar benim hislerim durduramıyorum.Karımın yanında böyle bir durum yaşasam ne kadar çirkin bir manzara olur.Keşke Allah beni erkek görünümünde kadın yaratmasaydı''
Arkadaşımın bu sözlerinden sonra; bu tarz eğilimi olanlar bir başkasını ve kendilerini mutsuz etmek yerine kendileri gibi hissedenlerle hayat kurma hakkına sahip olmalılar diye düşünüyorum.

Genelde bu işleri bir tercih, macera gibi algılayanlar, bunun yoğun bir HİSSİ baskı olduğunu çok akledemezler, o yüzden en kolay yolu suçlamayı tercih ederler.
Oysa bu olay bir tercih değil, resmen tercihsizliktir, iradesizliktir, suyun aka aka yolunu bulmasıdır bir nevi, sonuçta İÇSEL baskı öyle bir noktaya gelir ki kişiler bu yola gayri iradi girerler, girmeye mecbur kalırlar, İnsan KENDİNİ İNKAR EDEMEZ.

Bu yüzden böylelerini eleştirirken, birazda ONLARIN gözüyle bakmayı tavsiye ederim, eğer sizde de böyle YOĞUN HİSSİ bir baskı olsaydı ne yapardınız.!
Mücadele ederdim, irade mi kullanırdım vs.ler geçersiz olduğunu söylemeliyim, zira bu mesele AŞK gibi bir baskı olup, kurtulmak imkansızdır.
Zaten o imkansızlığın neticede bunca "kurallar, kaideler, yasaklar, yasalara" rağmen, bu insanlar aramızda dolaşıyorlar, neden acaba?

Vefik Sami
03-05-2015, 11:35
Bu hususda düşünsel olarak dahi "taraf" olabilecek konumda değilim.
Başı ağrımakta olan birisinin çektiği ızdırâbın farkında olabilirim.
Ama; başım ağrımadığı müddetçe, aslâ o şahsın yaşadığı "acı"yı yaşamam.

İnsanlık târihinin başlangıcından bu tarafa, güç/zenginlik isteği; buna ulaşma adına sergilenen riyâ, söylenen yalan, gerçekleştirilen sahtekârlık ve sömürünün insanlığa verdiği zararlar ortada iken, eşcinselleri hedef tahtası hâline getirmek iğrenç bir durum. Eğer gerçekten eşcinsel tavır ve yaşantının insanlık için bir "tehlike" olduğuna inanılmakta ise, eşcinsellik bir "psikolojik hastalık" ise, yapılması gereken, bunun tedâvi yollarının araştırılmasıdır.

Ötesi "lâf-ı güzaf"tır.

Uygulanacak her tür baskı, anca riyâkârlığı artırır.
Yâni; görünmesini istemediklerimizi "halı'nın altına" süpürmek olur.
"Çözüm" olmaz.

turin
03-05-2015, 23:19
Açıkcası bilgim yok ama eşcinsellik; hormonal ya da çevresel bir rahatsızlık olabilir. Ki eğer öyleyse bile ve hatta kişi bunun bir rahatsızlık olduğunun farkında dahi olsa; bu hastalıktan kurtulmak istemeyebilir.. Sigara içmek gibi..
Herhangi bir rahatsızlıkta olmayabilir tamamen kişisel bir tercihtir, eyvallah.. Lakin ben ilkinin olma olasılığını daha yüksek görmekteyim..
Ama bu rahatsızlığın/tercihin; toplum içinde diğerlerine zarar veren, suç işlemeye meyilli bireyler oldukları; aşağılık, adice düşüncelere sahip insanlar oluşmasına; cinayet, tecavüz vs insanlık dışı hareketler sergilenmesine yol açmadığının hatta belki de bu tarz davranışların ortadan kalkmasına yardımcı olabileceğine inanmaktayım..
Dünyada bu kadar pislik, yozlaşmışlık varken üzerine konuşulacak son konunun eşcinsellik olduğunu ifade etmek dahi benim açımdan eşcinsellere hakarettir..
Geçmek lazım; kim, kiminle iki tarafta rıza gösterdikten ve bilinçli olduktan sonra ne yaparsa yapar, banane!!
Rahatsız olmayı bırakın; birbirimizin davranışlarıyla karşılıklı dalga geçebilmek çok da keyifli olurdu ayrıca..
Asıl yardıma ihtiyacı olanlar, asıl iğreti duranlar; biz sigara içenleriz!!! Hem kendimize hem etrafımıza verdiğimiz zarar ortada, yine de bırakamıyorum işte!!!

Felâsife
04-05-2015, 11:30
Asıl yardıma ihtiyacı olanlar, asıl iğreti duranlar; biz sigara içenleriz!!! Hem kendimize hem etrafımıza verdiğimiz zarar ortada, yine de bırakamıyorum işte!!!

Konu dışı:
Yalnız değilsin. :)

Sigara konusunda araştırma yapmadığın belli, niye iğreti duralım ki?
Tütün, Şamanik dünyada bir fenomen adeta, Asyalı Şamanlar onu tedavide kullanıyorlar, asıl vatanı olan Amerikalı Şamanlar ise onu hem tedavi amaçlı hemde Ruhu temizleme, dinlendirme amaçlı kullanıyorlar.

Amerikalı yerliler Peyotl, Ayahuasca gibi halusinojik bitkilere öğretmen bitkiler diyorlarmış, Tütünüde bu öğretmen bitkilerle aynı grupta görüyorlar, tabi Tütünde halusinojik etkiler yok ama hem o halusinojik etki eden bitkilerin etkilerini azaltmakta, hemde arınma amaçlı kullanıyorlarmış ki kısaca Tütün, Ruhların en çok sevdiği şeylerden birisiymiş. Anlayacağın çok kıymetli bir şey :D

Hasılı Müslüm babanın dediği gibi "İçiyorsak sebebi var" :D

turin
04-05-2015, 13:25
Konu dışı:

Tütün, Şamanik dünyada bir fenomen adeta, Asyalı Şamanlar onu tedavide kullanıyorlar, asıl vatanı olan Amerikalı Şamanlar ise onu hem tedavi amaçlı hemde Ruhu temizleme, dinlendirme amaçlı kullanıyorlar.

Amerikalı yerliler Peyotl, Ayahuasca gibi halusinojik bitkilere öğretmen bitkiler diyorlarmış, Tütünüde bu öğretmen bitkilerle aynı grupta görüyorlar, tabi Tütünde halusinojik etkiler yok ama hem o halusinojik etki eden bitkilerin etkilerini azaltmakta, hemde arınma amaçlı kullanıyorlarmış ki kısaca Tütün, Ruhların en çok sevdiği şeylerden birisiymiş. Anlayacağın çok kıymetli bir şey :D

Demeyecektin bunları :)

2 paketten az içmeyince insan, bahaneler arıyor bırakmak için, iğreti falan kandırmaya çalışıyoz kendimizi artık:)

Felâsife
04-05-2015, 13:48
Demeyecektin bunları :)
Ehehe,

2 paketten az içmeyince insan, bahaneler arıyor bırakmak için, iğreti falan kandırmaya çalışıyoz kendimizi artık:)

Hayat zaten böyle değil mi, hem bir yandan yaparız, hemde bir yandan yargılarız. Fakat bir türlüde vazgeçemeyiz, yıllardır bu tütün meselesini kendimce araştırıyorum, bu Şamanlık meselelerine bile dalmamım altında Tütün var, halen dahada çözemedim, ama bir çok şeyde öğrendim sayılır, neyse Tütünle ilgili bir konu olursa filan belki bahsederim.

Şimdilik bu konuyu işgal etmeyeyim.

Sevgiler

spartacus
04-05-2015, 21:41
Konu dışı:

Sevgili Felasife bizimkisi mokunu çıkartmak bea. Zaten birileri içinde iyi bir gelir kaynağı ki, ulvi hiç bir yanı kalmadı :)

He başlık açısından da ifademi belirtmem lazım diye düşündüm: Hayır Rahatsız olmuyorum.

turin
04-05-2015, 22:05
Sevgili Felasife bizimkisi mokunu çıkartmak bea. Zaten birileri içinde iyi bir gelir kaynağı ki, ulvi hiç bir yanı kalmadı :)

He başlık açısından da ifademi belirtmem lazım diye düşündüm: Hayır Rahatsız olmuyorum.

Ne istiyorum biliyonuz mu?

Felasife alsın beni 2 gün yada kaç günse; öğretsin önemli meseleleri, tüm bildiklerini, hızlıca, sorayım cevaplasın, sorayım cevaplasın...
Ama işte zor şeyler bunlar
Adım adım, santim santim öğreniyoz, napak?

Sevgiler

Felâsife
05-05-2015, 02:08
Onunda cılkını çıkarttılar evet. Adeta suçlu oluyorsun içtin diye ve faturasınıda ağır ödettiriyorlar. Gerçi ben sarma içiyorum ama genede aylık 80-90 lira arası gidiyor genede, kaç paket içtiğimde çıkıyor sanırsam :D
Fakat Tütün konusunda az devletler yıkılmamış, az isyanlar çıkmamış, çok fırtınalar kopmuş Tütün üstünde, eğer okumadıysan bu yazı (https://groups.yahoo.com/neo/groups/ISTISARE1/conversations/topics/4935) Tütünün tarihi açısından güzel bir yazı.

Helede sonlarda ki cümle acayip.
Tütün hala keyif ötesi bir hücrelere kadar işleye bir rabıtayı simgelemektedir. Bir tiryakinin cebinde ya da evinde olmadığı zaman hissettiği sigarasızlık hissini, çoğu insan hala birbirine hissetmemektedir.

Ne istiyorum biliyonuz mu?

Felasife alsın beni 2 gün yada kaç günse; öğretsin önemli meseleleri, tüm bildiklerini, hızlıca, sorayım cevaplasın, sorayım cevaplasın...
Eyvallah sağ olasın da benden iyi bir öğretici HİÇ ama HİÇ olmaz, anca Paylaşımcı olur ki zaten onuda elimden geldiğince paylaşıyorum.

Adım adım, santim santim öğreniyoz, napak?

Zaten bu işler böyle olur, yoksa Metrix filminde ki gibi bir kaset tak, hop ne kadar bilgi varsa yükle, yok böyle bir şey.
Yaşaya yaşaya öğrenmek en güzeli ve en geçerlisi, bu da santim santime denk geliyorsa, sabırlı olmaya kendini her zaman ayarla derim.

Ayrıca bilgiden kim mutlu olmuş ki sen olasın, 2 paket içiyorsan bunu 3-4 bile çıkarmakta cabasıdır, bu da çok mutluluk olmasa gerektir.

Sevgiler.

turin
05-05-2015, 10:48
Eyvallah sağ olasın da benden iyi bir öğretici HİÇ ama HİÇ olmaz, anca Paylaşımcı olur ki zaten onuda elimden geldiğince paylaşıyorum.

Zaten bu işler böyle olur, yoksa Metrix filminde ki gibi bir kaset tak, hop ne kadar bilgi varsa yükle, yok böyle bir şey.
Yaşaya yaşaya öğrenmek en güzeli ve en geçerlisi, bu da santim santime denk geliyorsa, sabırlı olmaya kendini her zaman ayarla derim.

Ayrıca bilgiden kim mutlu olmuş ki sen olasın, 2 paket içiyorsan bunu 3-4 bile çıkarmakta cabasıdır, bu da çok mutluluk olmasa gerektir.

Sevgiler.

Paylaştıklarının lezzetine doyum olmadığını vurgulamak istedim..
Var ol, Esen kal
Tütünü sevdiren adam :)

Felâsife
05-05-2015, 15:15
Paylaştıklarının lezzetine doyum olmadığını vurgulamak istedim..
Var ol, Esen kal
Tütünü sevdiren adam :)

Bu TV ler bir çıktı pir çıktı, millet bundan öncesinde tütünü otobüslerde bile içiyordu, lakin sonradan günah keçisi oldu çıktı Tütün.
İşin garibi biz çocukken ufak tefek yaralarımıza tütün yada külünü basardık, antiseptik bilirdik, bunlar filan hep unutuldu gitti.

Helede dini sitelerde olay “O kadar zararlıdır ki üzerinde hiç bir canlı yaşamaz” diyenden, “… o yüzden haramdır” diyene ne ararsan var, oysa bu bitkicik bilimin gelişmesine bile ciddi katkılar (http://www.goncadergisi.com/konular/detay/hem-canl-hem-cansz) yapmış, olmasaydı ne olurdu kim bilir?

Kesinlikle bizde doğru kullanmıyoruz, kullanım amacının dışında kullanıyoruz belki ama bu da külli zarar olduğu anlamına gelmez, helede yasaklarla dünya üzerinde ne yasaklanmış ki tütün yasaklansın, bu kadar kullanımı olan şey birilerinin elinde suçlama aleti olsun filan.
Neyse adam yazmış, Sağlıklı yasaklar (http://www.derki.com/hekim/saglikli-yasaklar) diye, ilginç yazı.

Sanırım konu bölünme ve yeni konu olma kıvamına geldi iyice, bunca kullananı varsa bu mubareğin, müstakil bir konu olmayıda hak eder bence, TD tiryakilerine yakışır :D

turin
05-05-2015, 16:06
Müstakil bir konu olmasını sağlamak namına bende tütünün faydası olarak gördüğüm bir konuyu paylaşayım madem :)

Herkes duymuştur; sinirlendiğimizde, heyecanlandığımıZda çocukluktan beridir öğretirler "derin derin nefes al/ver, ona kadar say" falan..
Başkaca bir şeyde evli olanlar bilir, evli olmayanlarda görür ki evin beyi bazen gerekli bazen de gereksiz bi "ahh" çeker, şöyle derinden verir bi nefes.. Neden; kafa şişmiştir, rahatlamak/sakinleşmek ister vucud..

Şimdi okuyorum/izliyorum sağda solda; işte sigara kişiyi mutsuz yapıyor, sürekli bir nikotin ihtiyacı olduğundan kişide hep bir yetersizlik, doyumsuzluk hali oluşuyor diye.. Neymiş 10 dakikada nikotin gidiyormuş vücuddan, beyin yine istiyormuş.. Sigara içen insan, içmeyene göre bu nikotin yüzünden daha halsiz, daha mutsuz oluyormuş.. Bütün suç nikotinde, yersen!!!

Aslında sigara içenler; ilk paragrafta söylediğim nefes al/veri yapmaktalar gün boyunca. Sürekli bir rahatlama/sakinleşme, huzur bulma durumu var bi yerde.. He bu da belliki alışkanlık yapıyor ama herşeyin sorumlusuda nikotin değil be abicim!! Mutsuz adam, mutlu adam, düşünen adam ve evli adam(mutsuzluk olarak demiyorum bunu:) ) içer kardeşim, durduramazsın!!!

İçteki negatifi/pisliği/aşırılığı dışa atma halidir nefes vermek... Oksijen girer, karbondioksit çıkar vesselam:)

spartacus
05-05-2015, 20:27
Bu TV ler bir çıktı pir çıktı, millet bundan öncesinde tütünü otobüslerde bile içiyordu, lakin sonradan günah keçisi oldu çıktı Tütün.
İşin garibi biz çocukken ufak tefek yaralarımıza tütün yada külünü basardık, antiseptik bilirdik, bunlar filan hep unutuldu gitti.

Helede dini sitelerde olay “O kadar zararlıdır ki üzerinde hiç bir canlı yaşamaz” diyenden, “… o yüzden haramdır” diyene ne ararsan var, oysa bu bitkicik bilimin gelişmesine bile ciddi katkılar (http://www.goncadergisi.com/konular/detay/hem-canl-hem-cansz) yapmış, olmasaydı ne olurdu kim bilir?

Kesinlikle bizde doğru kullanmıyoruz, kullanım amacının dışında kullanıyoruz belki ama bu da külli zarar olduğu anlamına gelmez, helede yasaklarla dünya üzerinde ne yasaklanmış ki tütün yasaklansın, bu kadar kullanımı olan şey birilerinin elinde suçlama aleti olsun filan.
Neyse adam yazmış, Sağlıklı yasaklar (http://www.derki.com/hekim/saglikli-yasaklar) diye, ilginç yazı.

Sanırım konu bölünme ve yeni konu olma kıvamına geldi iyice, bunca kullananı varsa bu mubareğin, müstakil bir konu olmayıda hak eder bence, TD tiryakilerine yakışır :D
Sevgili Felasife

Has organik :) tütün içiyorum, paket satın almıyorum, içinde hiç bir katkı maddesi yok, sarıyorum, yuvalayıp, yuvalayıp içiyorum :)

Tabi bazı farklar da yok değil, bu tütün sarıldıktan sonra kurursa öksürtüyor ya da fazla içilirse öksürtüyor, tadında yaprak kokusunu almak mümkün, daha az keyif veriyor, tüm bunların nedeni katkı maddesi barındırmaması ve aslında iyi bir durum.

Satılan sigaralar ise sağlık yönünden, katıştırılan katkı maddeleri çerçevesinde çok fazla tehlike arzediyor.

Yine de günde 2 sigaranın-nikotinin- faydalı olacağını düşünsem de, mokunu çıkartmak hala başımızın belası :)

odunkafa
05-05-2015, 20:59
O kadar bahsettiniz bir tane de ben yakayım.
birlikte yakalım şimdi. :becky:

Eşcinsel olayında ise,
benimle olan iletişiminde cinsel bir yönelimde bulunmadığı sürece sıkıntı yok.

Thor korusun

Felâsife
06-05-2015, 06:24
Herkes duymuştur; sinirlendiğimizde, heyecanlandığımıZda çocukluktan beridir öğretirler "derin derin nefes al/ver, ona kadar say" falan..
Başkaca bir şeyde evli olanlar bilir, evli olmayanlarda görür ki evin beyi bazen gerekli bazen de gereksiz bi "ahh" çeker, şöyle derinden verir bi nefes.. Neden; kafa şişmiştir, rahatlamak/sakinleşmek ister vucud..
Güzel tespit. :)
Neticede bu vücut dediğimiz etten kemikten ve düşünceden ibaret bu makine "hava soğutmalı" bir sisteme sahip, ve Nefes en önemli ama bir o kadarda farkında olmadığımız bir özelliğimiz maalesef.
Adam bir sigara yaktığında aldığı o derin ve sukunet dolu nefesi başka bir türlü gün içinde yapamaz, dediğin gibi farkında olmadan sigara içen aynı zamanda nefes egzersizide yapmış olur ki bu da kişiye terapik bir rahatlama olarak geri döner. Ben sigarayı bıraktığı için hasta olan insanlara şahit oldum, ağzı dili yara içinde kalmıştı, su bile içememişti, sigaraya geri başlayınca problemi düzelmişti, hatta dr.u tavsiye etmişti,, bari geri başla diye.
Almanya'da ki kızkardeşim hamileliği boyuncada hiç bırakmamış sigarayı, 2 çocuğu oldu, şimdi kocamanlar ve dr.lar o zamanda şaşırmış kalmışlar, demek ki sigara sende kötü etki filan etmedi diye.

İnsanlık bilmiyorum nereye gidiyor ama bu mikropsuzluk, bakterisizlik gibi TVlerde endam eyleyenler, sırf kendi çıkarları için sigara gibi şeyleri hedef göstermeleri, bana doğru gelmiyor. Lafta insanı çok iyi tanıyorlar!
O zarar bu zarar, herşey zarar.
Yav bırak bu vücut zararlı şeylerle mücadele etmeyi öğrensin, onu bu özelliğinden mahrum edersen körelir gider, doğa zilyon yıldır böyle işliyorken, sırf firmana 3 kişi fazla gelsin, 5 kişi fazla kitap alsın diye, reklam derdine düşmek hoş değil.

Nefes demişken aslında öpüşmeyide yasak etmeliler, neticede ondan da nefes ve tükürükler vasıtası ile bir sürü şeyler takas oluyor, çok zararlı!
Arabinin bu konuda ilginç bir yazsını okumuştum, burası yeri değil ama yeri geldiğinde o yazıyıda asarım, Nefes deyip geçmemek gerek. :D

Sevgili Felasife
Has organik :) tütün içiyorum, paket satın almıyorum, içinde hiç bir katkı maddesi yok, sarıyorum, yuvalayıp, yuvalayıp içiyorum
Eheh, aynen bende öyle, gerçi tam elde sarma değil benimkisi, filtreli kağıtı dolduran küçük aparatlar var onlardan, daha 3 gün önce 1,5kg tütün, 7 tanede kağıt aldım, 70 paket sigara demek bu, buda 1 ayı geçer geçmez biter, ayda 60 ını temiz ben içerim, kalanınıda eşim içer, o az içer.
Dediğin gibi paket sigaralar insanı tıkatıyor, içindeki kimyasallar yüzünden olsa gerek o değil küllüğe koy kendiliğinden bitiyorda, adamlar öyle yapmışlar ki hem çabuk bitsin hemde daha fazla bağımlılık yapsın, ekstradan maddeler eklediklerini okuyoruz, sarma tütünde dediğin gibi katkılar hiç yok.
Ben bazen şekersiz vanilya kattırıyorum koksun diye o kadar. O da bazen bir güzel kokuyor duyan a ne güzel koktu filan diyor :D
Genelde sigarayı sevmeyen bile o kokuya duyarsız kalamıyor niyeyse.

Tabi bazı farklar da yok değil, bu tütün sarıldıktan sonra kurursa öksürtüyor ya da fazla içilirse öksürtüyor, tadında yaprak kokusunu almak mümkün, daha az keyif veriyor, tüm bunların nedeni katkı maddesi barındırmaması ve aslında iyi bir durum.
Kesinlikle, ben en hafif olan tütünden alıyorum, içen bu ne ya saman gibi, hiç dumanı yok filan diyor ama bana iyi geliyor öylesi, zaten fazlada içince sertlere gerekte kalmıyor, zaten bizimkisi içmek değil, yimek, Motoru soğutsun kafi :D

Yine de günde 2 sigaranın-nikotinin- faydalı olacağını düşünsem de, mokunu çıkartmak hala başımızın belası :)
Ben normalde sabah kalktığımda 2 tane içince kendime bile gelmiş olmuyorum, illa 3-4 olacak ki bi kendime geleyim.
Günde 2-3 tane içmek bana hayal gibi galiba.

Özetle ben vücut istiyor diye baktığım için olaya, bu konuda kendimi çokta yargılamıyorum, sanırım bu yazdıklarımdan da beli oluyordur, biliyorum ki bu şey bir nevi soğutma yapıyor, terapik etki ediyor, bana faydası var diye bile bakarım çoğunca.

Helede düşünen insan için, faydası yanında zararının lafı bile olamaz diyenlerdenim. http://bsd-tr.org/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif

O kadar bahsettiniz bir tane de ben yakayım.
birlikte yakalım şimdi. :becky:
:peace:

Vefik Sami
13-05-2015, 21:44
15 yaşımda sigaraya başladım. 49 yaşımda bıraktım. Bırakalı 12 sene doldu; 13. senenin içindeyim.

Aslında defâlarca bırakmayı denemiştim. Ama; ne zaman bırakmaya karar versem sevgiliden ayrılır gibi burnumda tütüyordu meret. Sabah yanımdaki arkadaşlara sigarayı bıraktığımı söylerdim; akşama ağzımda sigara ile görürlerdi. Şaka yollu 'ben bırakıyorum da o beni bırakmıyor' derdim. Onlar da bana; "Sen sigarayı bırakırsan, dünyada uyuşturucu ve sigara bağımlısı hiç kimse kalmaz." diyerek, benim aslâ sigarayı bırakamayacağımı imâ ederlerdi.

Bundan 12 yıl evvel, bir esnaf arkadaşın dükkanında sohbet ediyorduk Benden 5-6 yaş büyük bir abimiz vardı. Doktor kendisine sigarayı yasaklamış. Adam içmemeye çabalıyordu. Fakat; yılların tiryâkisi, kolay değil bu meretten vaz geçmek.

Çaylar geldi !...

Ben gayr-ı ihitiyâri sigara çıkarmak için elimi cebime götürüken, o abimizin de gözleriyle elimi takip ettiğini farkettim. Hemen sigara içmemesi gerektiği aklıma geldi ve kendisine eziyet olmasın diye, içmekten vaz geçtim. Cebimdeki de son sigaram idi. Nasıl olsa çarşıya çıkmıştım ve yenisini alacaktım. Akşam saat 20.00'ye kadar sohbet uzadı. Ben de bu müddet zarfında ağzıma sigara sürmedim. Daha sonra eve geldim. Hanım sofrayı hazırladı; afiyetle karnımı doyurdum. Tiryâkiler bilir; yemek biter bitmez, sigara tüttürülür. Hem de en derin nefes ile.

Ama hayret !...

Canım hiç sigara istemiyordu.
Ertesi gün okula gittim.
Dersten çıkar çıkmaz kendimi öğretmenler odasına zor atardım. Tenefüsler kısa idi ve bir sigara içmeye bile vakit bulamadığımız oluyordu. Teneffüs zili çaldı. Ben mutad biçimde öğretmenler odasına gittim. Tiryakiler fosur fosur tüttürüyor ama; bende tâbir-i câizse "tık" yok. O gün hiç içmedim. Ertesi gün aynı. Üçüncü gün aynı.

Derken; bir hafta geçmişti.

Bu bir hafta kendime olan güvenimi artırdı.
"Bir hafta içmediysem artık hiç içmeden de durabilirim" diye düşündüm.
Bırakalı tam 12 yıl bitti.
13. senenin içindeyim.
Hiç de özlemiyorum şükür.

Darısı bırakamayanların başına.

zosyn
18-05-2015, 07:15
escincelim. din yuzunden yobazlar yuzunden kendimden yillarca nefret ettim escincel oldugum icin. Ama artik hic biri umrumda degil kendimi kabul ettim simdi cok daha mutluyum. muhammed kendi zevki icin kari kiza ok diyorsa bana neden haram. escinsellim ve mutluyum. escinsellerden rahatsiz oluyorsaniz.... go f yourself.

kut
15-06-2015, 03:29
Böyle bi anket yapalım mı arkadaşlar?

Eşcinseller yada eşcinsel ilişkiler sizi rahatsız ediyor mu?

Tartışmaya yönelik olmamasını diliyorum.

Değiliz, ancak kimi eşcinseller hakikaten rahatsız edici, tıpkı biz heteroların da rahatsız edici olanları gibi. Mesela heterofobik olan eşcinsellerden rahatsızım evet, eşcinsel olmayı üstünlük ya da ayrıcalık gibi gören kimi tipler var, bu tipler genelde Cihangir solcusu, Nişantanşı komünü üyesi falan olurlar, Türkofobiktirler de aynı zamanda. İşte bu tip eşcinsellerden rahatsızım evet, mümkünse aynı ortamlarda denk gelmeyelim. Bu tip heterolardan da rahatsızım gerçi...

Boolean
15-06-2015, 06:52
Olmuyorum

Synem
15-06-2015, 10:35
Eşcinsellik doğada da mevcut. Eşcinsel hayvanların olması bu gerçeğin sadece insan tabiatına özgü bir seçilim olmadığını gösteriyor.

Fakat eşcinsel eğilimlerin tamamını doğal bulmuyorum. Çünkü 15-20 yıl heteroseksüel bir yaşam sürmüş, sonradan birden bire eşcinsel olmuş birinin sorunun biyolojik değil, psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Açık söylemek gerekirse, sadece eşcinselliğin değil, her türlü cinselliğin dillendirilmesini, seksüel davranışların insanların gözüne gözüne sokulmasını hazzetmiyorum.

Eşcinsel eğilimleri olan biriyle aynı binada oturmaktan, dostluk kurmaktan kesinlikle rahatsızlık duymam, benim onlarla birlikte yaşamam, sosyal ilişkiler kurmam için bireysel tercihlerinin hiçbir önemi yok. Ama cinselliklerini dışa vurup, normalleştirmeye çabalarlarsa, göz önünde yaşarlarsa rahatsızlık duymamam mümkün değil.

Vefik Sami
15-06-2015, 12:09
Geçenlerde bir gazetede Papa'nın eşcinseller hakkında "Ben kimim ki, onları yargılayayım" dediğini okumuştum. Bu açıklama Katolik anlayışın eşcinselliğe onay verdiği anlamına gelmiyor. Fakat; insanın "öteki" gördüğüne yaklaşımı anlamında olumlu bir gelişme.

Eşcinsellik hastalık mıdır, sapkınlık mıdır, 'Normâl' karşılanması gereken bir durum mudur; ben buna karar veremem. Demek ki bâzı insanlar böyle yaşamaktan hoşnudlar. Ama her hoşa giden şey doğru olmayabilir. Sigara ve uyuşturucu da müptelâsına "keyif" verir ama; içeni yavaş yavaş öldürür.

Benim esas çözemediğim şey, ister cinsellik olsun, ister farklı bir konu, anlık zevklerimize direnemiyoruz.
Kontrol edemiyoruz.
Zevk yaşıyor olmamız o "zevk"i tercih etmek anlamına gelmiyor.
İncildeki şu âyet hep düşündürmüştür beni.

İsa, «Size doğrusunu söyleyeyim, günah işleyen herkes günahın kölesidir» dedi. (Yuhanna: 8/34)

Ben de hiç kimseyi yargılama haddine sâhip değilim.
Ama; eşcinselliğin insan doğasına uygun bir davranış olduğunu söyleyemiyorum.
Yalancılık ve riyâ, eşcinsellik ile mukâyese edilemeyecek derecede olumsuz sonuçlar verebilmekte.
Ne var ki; riyâkârlar, yalancılar toplum içinde rahatça gezebilirken, hattâ üst düzey sosyal statü sahibi olurlarken, eşcinsellerin itilip-kakılması insanın insana yaklaşımında büyük sıkıntılar yaşandığını gösteriyor.

Felâsife
19-06-2015, 04:39
Benim esas çözemediğim şey, ister cinsellik olsun, ister farklı bir konu, anlık zevklerimize direnemiyoruz.
Kontrol edemiyoruz.
Zevk yaşıyor olmamız o "zevk"i tercih etmek anlamına gelmiyor.
İncildeki şu âyet hep düşündürmüştür beni.

İsa, «Size doğrusunu söyleyeyim, günah işleyen herkes günahın kölesidir» dedi. (Yuhanna: 8/34)

Bu "köle" kavramı ilginç bir kavram aslında, nerede kötü bir şey var ona iliştiriliveriyor, dolayısıyla köle kötü bir şey oluveriyor.

Oysa köle masumdur, mazlumdur.
Zorla ya yerinden, ya yurdundan koparılmıştır vs. Kötü olan kölelik denen adetin kendisidir.
Günahın kölesi derken bile, burada köle günahla eş anlamda, hatta daha üst düzeyde suçlu olandır.

Diğer yandan kontrol denen şey, kölenin tasarrufunda değildir, köle tasarruf edemez.
Helede insanın temelinde, modern tabirle genlerinde olan şey, günah diye ortaya çıkınca, (insan zaaf sahibidir) adı da koyulunca, bunu çok kontrol edemez.

Bu tıpkı bir çocuğu bir odaya koyup, masanın üstüne de yaş pastayı koyup buna dokunma, yasak demek gibidir.
Bu ne kadar yasaklansa da, çocuk bunu yiyecektir.
Ha yemedi mi, fark etmez, çocuğun zaten içi içini yemiştir, amaç yerine ulaşmıştır.

Köleliğe tekrar gelirsek "günahın kölesi" demek, bir durumun tespitidir, yani olması gereken doğal durumdur.
Adam şarap içmiş, oruç bozmuş, domuz yemiş, kitaba küfretmiş, vs.ler olması gerekendir, bundan kaçış zordur elbet.

"Neyi inkar ediyorsanız onu güçlendirirsiniz, neye saplantınız varsa onu kendinize çekersiniz."

Bu sözü diyen bir medyumdan konuşan uzaylıymış, hoşuma gitmişti not almıştım, hayat böyle yaman çelişkili.

Dindarlar bir takım şeyleri günah diyerek, onu aslında güçlendirirler.
Dinsizlerde günah denilen şeyleri işleyerek, onlarda dini güçlendirirler.

Çelişki gibi görülen şeylerin, temelde ilişki içinde olmaları acayip bir durum, bu gibi şeyler bence çözülmemeli, zaten çözülemezde, çözmeye çalışmak yerine, gözlemlemek daha uygun gibi. En iyisi hiç o tarafa bakmamak :)

Lep
19-06-2015, 13:23
Eşcinsellik doğada da mevcut. Eşcinsel hayvanların olması bu gerçeğin sadece insan tabiatına özgü bir seçilim olmadığını gösteriyor.

Fakat eşcinsel eğilimlerin tamamını doğal bulmuyorum. Çünkü 15-20 yıl heteroseksüel bir yaşam sürmüş, sonradan birden bire eşcinsel olmuş birinin sorunun biyolojik değil, psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Açık söylemek gerekirse, sadece eşcinselliğin değil, her türlü cinselliğin dillendirilmesini, seksüel davranışların insanların gözüne gözüne sokulmasını hazzetmiyorum.

Eşcinsel eğilimleri olan biriyle aynı binada oturmaktan, dostluk kurmaktan kesinlikle rahatsızlık duymam, benim onlarla birlikte yaşamam, sosyal ilişkiler kurmam için bireysel tercihlerinin hiçbir önemi yok. Ama cinselliklerini dışa vurup, normalleştirmeye çabalarlarsa, göz önünde yaşarlarsa rahatsızlık duymamam mümkün değil.

Belki de 15-20 sene heteroseksuel yaşam sürmesinin sebebi psikolojiktir. Birak eşcinselleri senin cinselliklerini dışa vurman ya da sözlü tacizden söz ediyorsak herkezi rahatsız edecektir. Kendisini sokak da pazarlayan heteseksuel ya da eşcinsel kimseye tahammülüm yok benim de. Onlara saygı duymam.

postalmarx
19-06-2015, 13:40
Eşcinsellik bir tercih değildir. İnsanlar eşcinsel doğarlar. Bu aynı solak olmayı tercih edememek gibidir.

Doğal olan nedir diye sorarsak eşcinsellik solak doğmaktan ziyade otistik doğmak veya Down sendromlu doğmak gibidir. Çünkü doğa eşeyli üreyen bir türde karşı cinse ilgi duymayan bir bireyi planlamaz, böyle bir birey bir genetik bozukluk sonucu sadece doğabilir. Solaklığın ise Doğa'nın planı açısından bir etkisi yoktur, tabii bu solaklığı daha az bir genetik bozukluk yapmaz. Genetik bozukluklar tabii ki nihayetinde genel olarak genetik mutasyonlar bazında "doğaldır", ama Doğa'nın planı anlamında "doğal" değildir.

Bunun sosyal açıdan manası nedir? Nasıl ki otistiklere veya Down sendromlulara "seni toplum içinde görmek istemiyoruz, git kendini düzelt gel veya gözümüze görünme" demek bir hayvanlıksa, eşcinsellere de bunu demek aynıdır.

Eşcinsellerin Down sendromlulardan ve otistiklerden temel farkı tabii ki bu insanların zeka seviyelerinde, sosyal kapasitelerinde bir eksiklik olmamasıdır. Belki de bu yüzden toplum bu insanların "akla mantığa uygun" davranmalarını bekliyor. Ama eşcinselliğin bir genetik durum olduğunu ve düzeltilemeyeceğini anlamak tabii aklın mantığın asıl talebidir.

Ek olarak, her toplumun %15 kadarı solaktır. Her toplumun %10 kadarı da eşcinseldir. Otistiklerin her toplumda %1 kadar olması gibi. Genetik mutasyonların her birinin istatistiksel olarak ortaya çıkma oranı aşağı yukarı bellidir. İnsan türünün DNA'sının yapısına bağlı olan istatistiksel değiştirilemez bir olgudur. Bunun manası şudur: senin çocuğun %15 ihtimalle solak olacaktır, %10 ihtimalle eşcinsel olacaktır, %1 ihtimalle de otistik olacaktır.

Felâsife
21-06-2015, 21:17
Teşekkürler, güzel bir yazı. :)