Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Anket Sonucuna Bak: Eşşcinsellerin varlığından rahatsız oluyor musunuz?
Evet! Rahatsız oluyorum 4 6,06%
Hayır Rahatsız olmuyorum. 47 71,21%
Olsun, olmasın valla beni ilgilendirmiyo 15 22,73%
Katılımcı sayısı: 66. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-06-2013, 18:43
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Eşcinsellerin yada eşcinsel Yaşamın Varlığından Rahatsız mısınız?

Böyle bi anket yapalım mı arkadaşlar?

Eşcinseller yada eşcinsel ilişkiler sizi rahatsız ediyor mu?
Eşcinsellerin yada eşcinsel Yaşamın Varlığından Rahatsız mısınız?

Tartışmaya yönelik olmamasını diliyorum.

Konu Natan tarafından (30-06-2013 Saat 18:51 ) değiştirilmiştir.
Alt 30-06-2013, 18:48
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

İlk oy benden.

Ben 1. şıkkı işaretledim.

Eşcinsel yaşama karşıyım. Ve rahatsızlık duyuyorum.
Toplumun sosyolojik vs yapısını bozduğunu düşünüyorum.
Çoğu zaman gıcık oluyorum.

Konu Natan tarafından (30-06-2013 Saat 18:57 ) değiştirilmiştir.
Alt 30-06-2013, 23:30
Corpse Bride Corpse Bride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bi keresinde elit bir bölgenin elit bir okuluna, yurda yakın olduğu için yetiştirme yurdundan çocukların kaydı yapılmış ilköğretim 1. sınıf. bunu duyan veliler çocuklarının klasının sarsılsdığını sınıfta cocuklarının yanına yakışmadığını ileri surerek yurt çocuklarının başka okula gönderilmesi için oylama yapmışlar ve müdüre vermişler. bu anketi okuyunca o olay aklıma geldi. o gün o velileri içimden öldürmek gelmişti. elbette onlara rağmen o çocuklar o okulda kaldı.
Alt 30-06-2013, 23:48
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Eşcinsellikle ilgili yaygın yanlışlar, bilimsel doğrular

26 Haziran 2013

21. LGBT Onur Haftası etkinlikleri 4. Trans Onur Yürüyüşü ile 23 Haziran’da başladı. Onur Haftası’nın bu yılki teması, Gezi Parkı’ndan başlayıp tüm ülkeye yayılan sokak isyanlarına atıfla “direniş” oldu. KAOS GL’de 2010 yılında yayımlanan, “Eşcinsellikle ilgili yaygın yanlışlar, bilimsel doğrular” makalesini bilim köşesinden tekrar yayımlıyoruz. Eşcinselliğin “hastalık” olduğunu ve tedavi edilebildiğini öne süren açıklamalara, Homofobiye Karşı Ruh Sağlığı Girişimi’nden Psikiyatr Dr. Koray Başar, Psikolog Mahmut Şefik Nil, Psikiyatr Dr. Seven Kaptan, cevap verdi.

Eşcinsellikle ilgili yaygın yanlışlar, bilimsel doğrular

“Gerektiğinde bilimsel bir yetkiyi kullanarak, gerektiğinde dini hassasiyetleri öne sürerek, gerektiğinde ideolojik kökenlere gönderme yapan zihniyet, sebep olduğu cinayet/ler nedeniyle hiçbir vicdani sorumluluk hissetmediği gibi nefret ve ayrımcılık saçmakta hiçbir sakınca görmemektedir.”

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 7 Mart 2010 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajında eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk olduğuna inandığını belirterek tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğu beyanında bulunmuştur. Bu beyanla ilgili olarak kamuoyunda yaşanan tartışmalar ve verilen tepkilerin yanı sıra ruh sağlığı ve tıpla ilgili yerel otoriteler kayıtsız kalmamış, karşı görüş belirtmiştir (Türkiye Psikiyatri Derneği ve CETAD, 2010; Türk Psikologlar Derneği, 2010; Türk Tabipleri Birliği, 2010).

Eşcinselliğin hastalık olarak kabul edilmediğini vurgulayan ve homofobik tutuma karşı duran bu açıklamalar dışında, insan hakları alanında çalışan bazı örgütlerin yanı sıra bilim insanı unvanına sahip bazı ruh sağlığı çalışanlarının Kavaf’ın beyanlarını destekleyen, meslek örgütlerinin açıklamalarını eleştiren bildirileri olmuştur.

Eşcinselliğin hastalık olduğunu ve tedavi edilebildiğini öne süren benzeri açıklamalar daha önce de yapılmıştı. Ruh sağlığı çalışanlarının kişisel değer ve yargılarının mesleki pratiklerine olumsuz yansımaları olabileceği, bilimsellikten uzak bir takım yargıların bilim insanları tarafından dile getirildiğinde kamuoyunda bilimsel saptamalar olarak kabul edilme ihtimali olduğu göz önünde bulundurarak, bu açıklamalarla ilgili bilimsel görüşleri kamuoyu ve ruh sağlığı çalışanları ile paylaşmayı uygun gördük.

Devami var...

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Konu idontneedagod tarafından (30-06-2013 Saat 23:58 ) değiştirilmiştir. Sebep: Uzun kopyala/yapıştır kısaltıldı. Link verildi.
Alt 30-06-2013, 23:58
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İlk oy benden.

EDIT.Lutfen TD yonetime dair elestirileriniz icin ilgili basliklari kullaniniz, anket basliklari altinda, konuyu yonetimle bagdastirarak, kisisel cozumleme yapmayiniz.

Ben eşcinsellerden rahatsız değilim tabi ki..

Benim en büyük rahatsızlığım cahil insanlar..Bir de bu cahil insanlar arasında kendini alim sananlar var ki;hiç çekilmiyor gerçekten

Konu Neva tarafından (01-07-2013 Saat 04:35 ) değiştirilmiştir. Sebep: duzenleme
Alt 01-07-2013, 00:48
antilop antilop isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İlk oy benden.

Alt 01-07-2013, 01:21
Nevandaar Nevandaar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eşcinsellerin varlığından rahatsız değilim. Var olup olmamaları pek umrumda değil. Yani sokakta yürürken yanımdan geçen insaları nasıl ayırt etmiyorsam onlar da benim için herhangi birer insan.

Çok fazla olduğunu düşünmediğim bir homofobim var birçok insanda olduğu gibi. Homofobik olmadığını iddia eden insanlar genel olarak tanıdıkları bir eşcinsel ile oturup rahatça muhabbet edebildikleri, şakalaşabildikleri için olmadıklarını sanıyorlar ancak homofobi o kadar basit bir durum değil. Eşcinsellerde bile homofobi olabiliyor.

Eşcinsellerin saklanmak, rol yapmak yerine gerçek kimliklerini göstermeleri gerektiğini düşünüyorum. Tabi çevresel şartların onlara bir zarar vermeyeceğinden eminseler. Ortaya çıkmalılar, çünkü eşcinseller, sürekli adlarından söz edilen, var olduğu bilinen ama çevreye bakıldığında hiç görülemeyen insanlar. Ve böylelikle biz heterolar onları uzaylı gibi sanıyoruz. Ancak çevremizden birisi kimliğini ortaya koyduğunda gayet sıradan, normal, hepimiz gibi insanlar olduklarını anlayabiliyoruz.

Lisansta iken bir ara yurtta oda arkadaşlığı yapmış olduğum ve aynı zamanda da iyi anlaştığım bir arkadaşım birkaç yıl sonra eşcinsel olduğunu ailesine ve yakın çevresine açıklamıştı. Onun sayesinde birçok konuda aydınlandım ve daha sağlıklı bir bakış açısına sahip oldum bu konularda.
Alt 01-07-2013, 01:38
rastaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rastaman rastaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Eşcinsellerden rahatsız değilim,ama işin fuhuş boyutuyla ilgili bazı rahatsızlıklarım var.Bu iş İstiklal ya da Kıbrıs Şehitlerinde değil de eşcinsellere özgü genelevlerde yapılırsa o problem de ortadan kalkar.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil,ben de sivri burun ayakkabı giyip tesbih çevirenleri sevmiyorum,hatta zorlarsam/gerekirse bu antipatimi teorize bile edebilirim.Bu beni ayırımcı yapmaz.

Konu Neva tarafından (01-07-2013 Saat 04:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: editlenen alinti kaldirildi.
Alt 01-07-2013, 07:19
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Eşcinsellerin yada eşcinsel Yaşamın Varlığından Rahatsız mısınız?
Yo, hayır aksine çok mutluluk duyuyorum çünkü kendim eşcinselim ve kendimi olduğum gibi kabul ediyorum. Başkaları beni kabul edemiyor mu? Edemeyi versinler

Rahatsız olanlar varsa rahatsız olmaya devam edebilirler çünkü onların göz zevki veya hassasiyetleri için kendimi veya yaşam tarzımı değiştirecek değilim. Dostumla sokakta el ele yürümem onu dudaktan öpmem, sarılmam ve sevmem, aynı evde yaşamam, aynı yatakta yatmam, ilişki sürdürmem veya her gece başka kişinin yatağında yatmam, seks macerasından başka bir seks macerasına koşmam ve sözüm ona seksüel ahlaksızlığım bazılarını rahatsız ediyorsa rahatsız olsunlar.

Eğer eşcinsel erkeklerin kadınsı davranışları ya da lezbiyen kadınların erkeksi davranışları kimilerini rahatsız ediyorsa bu sanırım daha ziyade erkek ve kadın rolleri hakkında kişinin kendi takınmış olduğu kişisel tavrı ve düşüncesidir diye düşünüyorum ama aynı zamanda kadın erkek hakkında bir modeli tüm insanlara ve topluma dayatmak istediklerini ve yanlış yaptıklarını da düşünüyorum. Buna sosyolojide heteroseksizm deniliyor, yani kendi cinsel yönelimini tek doğru kabul edip diğer yönelimlerden üstün olduğunun düşünülmesi ve herkese empoze edilmes, bu da dolayısıyla faşizmin ve ırkçılığın bir parçasıdır.

Başkaları benden farklı davranıyorsa, erkeksi veya kadınsı, bu beni rahatsız etmiyor açıkçası çünkü onların davranışlarının benim davranışlarım üzerimde bir etkisi yok. Eğer birisi kadınsı erkeklerle muhattap olursa kendisinin de bir süre sonra kadınsı davranmaya veya konuşmaya başlayacağından korkuyor ve endişeleniyorsa bu sadece kişisel bir korkudur ve endişesi boşunadır. Sadece kendi erkekliği veya kadınlığı hakkında güvensiz olduğunu söyler. Oldukça erkeksi ve maço davranan eşcinsel arkadaşlarım olduğu gibi kadınsı ve feminen davranan erkek eşcinsel arkadaşlarım da var. Bunun yanında çok kadınsı lezbiyen arkadaşlarım olduğu gibi erkekten daha erkeksi davranan lezbiyen arkadaşlarım da var. Hepsi kendine göre normal ama farklı insanlar ve tek suçları değişik olmaları. Özüne bakarsan onlar da her insanın sahip olduğu duygulara, acılara sahipler ve gülerken ağlarken diğer insanlarla aynı hisleri paylaşıyorlar. Yani pek farkları yok insan olma bazında.

Aslında beni ne heteroseksüel ne de eşcinsel yaşam rahatsız ediyor, beni rahatsız eden şey eşcinsel ya da heteroseksüel olsun, insanların bana nasıl yaşamam gerektiğini dikte etmeye çalışmaları. Başkalarının pipilerini veya kukularını kiminle paylaştıkları veya paylaşmadıkları beni pek ilgilendirmiyor açıkçası, benim pipime karışmasınlar yeter. Gönül benim gönül kimi seversem severim. Bunun yanında el ele dolaşan, öpüşen, birbirlerine sarılan heteroseksüel çiftler, evli kişiler, hamile kadınlar, çok veya az çocuklu heteroseksüel aileler de yaşam tarzlarıyla beni rahatsız etmiyor. Rahatsız olan eşcinsel arkadaşlar varsa demek ki onlada ciddi bir sorun var diye düşünüyorum. Aynısı heteroseksüeller için de geçerli.
Alt 01-07-2013, 10:11
Psiko Psiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Gezi direnişi ruhu" denilen kavramının içeriklerinden birisi olup,
ve
bundan kaynaklı toplumun "Kalkışma" nedenlerinden birisi de,
"Dayatma/lar"a karşı olmaksa,
ki,
şahsen öyle olduğunu düşünüyorum,
ve
şiarlarımın en önde geleni de "Kendin için istemediğini başkası için de isteme" olduğundan,
yaşam tarzım adına bana dayatma yapılmasını istemiyor isem ben de başkasının yaşam tarzına dayatma yapmamalıyım
ve
üstelik aynı toprağa ayak basıyor ve aynı havayı soluyor isem karşımdakini "Ötelemek" yerine "Empati" yapmaya çalışmak ve gereğini yapmak daha doğru bir yöntem diye düşünüyorum.
Olabilir ki karşımdakinin yaşam tarzı beni pek hoşnut etmeyebilir.
"Kanka" olmak zorunluluğum yok ama,anlamaya çalışmak varken itmek,ötelemek neden ?

Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.

Önerilen Siteler