Orijinalini görmek için tıklayınız : Aileniz biliyor mu?
23 yaşında olmama ragmen aileme hala müslüman olmadığımı açıklamadım. Ama oruç tutmadığım için laf etmeye başladılar, çekilmez bir hal aldı. Kendileri biraz yobaz oldukları için idare etmeye devam ediyorum. Sizler bu konuda nasıl hareket ediyorsunuz sayın dostlarım
coolkedisi
11-07-2013, 16:21
Tabikide söyleyemedim. Yaklaşık 1 yıl önce dinden bahsederlerken sessizce odama çekildiğimde dayak yediğimi hatırlıyorum. Oruç meselesine gelince de adetim, hastayım gibi yalanlarla idare ediyorum ya da evde kimse kalmayınca mutfağı gizli gizli talan ediyorum :) Nedense ramazan ayında açlıktan insanlar daha sert daha öfkeli oluyorlar . bu da bir çok kavga ve anlaşmazlıklara sebebiyet veriyor. Daha demin namazın farzını kılarak geçiştiren babaannem geldi. Arkadaşımı okuldan almışlar kuran hocalığı yapacakmış. Bende ister istemez tepki gösterdim. Olmayan bir cisim yolunda ilerlemeyi çocuklarının geleceklerinden daha üstün görüyorlar ve buna çok üzülüyorum. Neymiş şort giymişim mini etek giymişim o bacaklarım cayır cayır yanacakmış göğüs uçlarıma kanca geçireceklermiş ve beni asacaklarmış ateşler içinde vs. vs. George Carlin'in de dediği gibi but god loves you :)
xeanophia
11-07-2013, 17:15
ailem bilmiyor..ilk başlarda arkadaşlarıma da fazla bi şey söleyemiyodum ama sonradan yavaş yavaş onlara inançsız birisi olduğumu hissetirdım ve açıkçada belirttim sordukları zaman.ya ne bilim çevremdeki herşey boş geliyor söylesem ne değişcekki bi arkadaşım vardı benim gibiydi oda inanmıyordu ama sanki inanmıyor farklı ya hep bole bılgıç tavırları havalı bı yapısı vardı ben ama oyle yapamıyorum vicdanım bunu kabul etmiyor.insanlara karşı hep iyi olmaya çalıştım onları kırmamaya üzmemeye çok özen gösterdim cunku biliyordum sonradan vicdan azabı duyucam.insan inançsız olduğu zaman hersey mubahmıs gibi algılıyorlar insanlar bizimde kurallarımız var bizde belirli bir ahlak yapısına sahibiz.ahlak yapısı,doğruluk,dürüstlük sadece kuran a göre mi oluyor illaha bir tanrının var olduğuna inanmamızmı lazım kendimizin doğru dürüst olduğunu eğer böle bir şeyi düşünüyorsalar hayır bu olmıcak ama bir gün elbet bizide anlıyacaklar ama ne zaman bunu bilmiyorum
Seninkiler daha fenaymış. Beni dövemezlerde, her türlü ambargoyu uygularlar. Lanet okulum da bitmek bilmiyor ki ekonomik özgürlük kazanayım:-) Meme ucundan asılma olayı da ilginçmiş. Bi filmde görmüştüm:-)
Ailem biliyor.Babam ateist olmasada inançsız kesinlikle.Annemde tatlı su müslümanı.
Ben şahsen kendi yaşam biçimim söz konusu olduğunda her şeyi olduğu gibi söylemek taraftarıyım ama bu yüzden başıma tabi ailemle ilgili olumsuz olaylar geldi ve sonucuna hep katlandım. Çünkü dürüst olmanın her zaman ödenmesi gereken bir bedeli vardır ve dürüst olmak için gerekirse 9. köyden de kovulmayı göze almak gerekir.
Ödediğim bedellerden birisi de annem oldu. Başka bir konu yüzünden benimle 7 yıl konuşmadı ve ben de hiç üstüne gitmedim ve tekrar ilişki ortamı kurmak için yalvarmadım bile. Zaten elimde küçük bir bavulla geleceğin bana ne getireceğini bilmeden başka bir şehre taşındım. Evde kalmaktansa sokakta kalmaya bile razıydım ama şansım yaver gitti ve kendi hayatımı kurabildim. Sonuç: 7 yıl sonra annem benden yaptıkları için özür dileyerek konuşma teklifi ilan etti. Sabreden ve davasından vaz geçmeyen kazanıyor.
Ama ailesiyle daha ılımlı bir yol arayan kişilere onlara ateist olduğunuzu söylememenizi, bunun yerine oruç tutmanın veya namaz kılmanın dini emir olduğuna inanmadığınızı, bunların içinin boş olduğunu ve bir insanın imanını pekiştirmeyeceğini, sadece yüzeysel olarak başkalarına inançlı olunduğu görüntüsü verdiğini, gerçek inanç ve imanın ise ibadetlerde değil amellerde ve insanlarla olan iyi sosyal ilişkilerde ve yardımlaşmada olduğunu söyleyin. Size katılacaklardır bile.
Meme ucundan asılma olayı da ilginçmiş. Bi filmde görmüştüm:-)
O filmin ismi "Mohikanların Sonuncusu" idi :)
Ahlaksız
11-07-2013, 21:19
Ama ailesiyle daha ılımlı bir yol arayan kişilere onlara ateist olduğunuzu söylememenizi, bunun yerine oruç tutmanın veya namaz kılmanın dini emir olduğuna inanmadığınızı, bunların içinin boş olduğunu ve bir insanın imanını pekiştirmeyeceğini, sadece yüzeysel olarak başkalarına inançlı olunduğu görüntüsü verdiğini, gerçek inanç ve imanın ise ibadetlerde değil amellerde ve insanlarla olan iyi sosyal ilişkilerde ve yardımlaşmada olduğunu söyleyin. Size katılacaklardır bile.
Doğru bir telkin:thumb:
Ek olarak Mevlana/Yunus gibi insanların namaz/oruç ve hac gibi dini ritüelleri yerine getirmediklerini de söyleyebilirler..Hatta bu insanların hacca gidenlere kızdıklarını bile söyleyebilirler..Osmanlı padişahlarının hacca gitmediklerini,yani İslam'ın bir şartını görmezden geldiklerini söyleyebilirler..
İlla ateistim demelerine gerek yok yani..''Ben sizin gibi dindar değilim,sizin dindarlığınız otomatiğe bağlanmış bir kültür dindarlığı'' diyebilirler:)
Ne kıvırdık ama:)
coolkedisi
11-07-2013, 21:25
Bence o filmin adı brazzersdaki işkenceler olmalı :D
Firestorm
11-07-2013, 21:56
Bu konu sanki daha önceden de açılmıştı diye hatırlıyorum da ismi neydi hatırlayamadım. Her neyse... Konuya dönersek;
Çevremdeki insanların pek çoğu direk bazıları ise dolaylı yollardan biliyor. Sıkıntı çıkarabilicek kişiler pek yok çevremde o konuda özen gösteririm ki, sıkıntı çıkarmaya çalışıp uzaklaştıramadığım kişilerlede farklı yöntemler ile sıkıntı çıkarmamasını sağlarım hep :)
irsArtvin
12-07-2013, 00:14
Bu konuda ben biraz şanslıyım; çünkü ailemle bu konularda rahat bir şekilde konuşabiliyorum. Rahattan kastım, onlar ateist olmamı Müslüman olmaları hasebiyle elbette ki, normal karşılamıyorlar; ancak ben din hakkında ve de ateist oluşum hakkında şakayla karışık yorumlar, espriler falan yapıyorum, birazcık kızsalar da pek fazla üstüme gelmiyorlar. :)
Yukarıdaki bazı arkadaşların aileleri ile yaşadığı menfi şeyleri okuyunca benim bu hususta ne kadar şanslı olduğumun daha da iyi farkına vardım. Umarım sorunlarınızdan bir an evvel kurtulursunuz ve her şey gönlünüzce olur…
coolkedisi
12-07-2013, 00:25
Allahın izniyle bir an evvel kurtuluruz bu durumdan ya :D
Kar zarar hesaplaması yaptığımda şimdilik sessiz kalmak daha mantıklı geliyor. Zaten yılda bir görüşüyoruz huzurlarını bozup gitmenin bi anlamı yok.
Bu arada brazers işkenceleri daha mantıklı geldi bana:-)
onlara göre sonsuza kadar işkence göreceğimi düşünürsek söyleyip boşu boşuna üzmeye gerek yok insanları
coolkedisi
12-07-2013, 02:27
Bu arada brazers işkenceleri daha mantıklı geldi bana:-)
Hehe sevdim seni :D
2 yıl oldu hala bilmiyorlar. Bilseler annem çok kötü duruma düşer, üzülür sanırım. O yüzden en iyisini yaptığımı düşünüyorum.
İtiraf edeyim sırf açların halini anlamak için oruç tutuyorum.Bence oruç islamda olmasaydı sosyalist diyalektiğin bir parçası olabilirdi.Neyse kendimi pek de kasmıyorun.Anneme açtım ilk önce ,annem başı açık modern bir kadın olmasına rağmen allah inancı gerçekten de çok güçlü olan biri.Ama babam ateist olduğumu öğrendiğinde çok büyük kavgalar ettik zaten siyasi görüşümü öğrendiğinde bir ay konuşmamıştı benle..Ama ne hikmetse annem de babam da ramazanda içki içerler ama babam allaha en küçük bir laf edilmesine bile dayanamaz! Anneannemin teorisine göre de benim çok kötü arkadaşlarım varmış bana öğretiyorlarmış böyle şeyleri..Bir bilse o kötü dediği arkadaş aslında benim..
NEbukadnezzar
28-07-2013, 22:55
Vay be uzun yıllar önce bu siteye ilk girdiğimde ''noluyoz layn'' olmustum bi ara baya aktiftim neredeyse okumadık başlık bırakmıyordum ama aslında bu siteyle alakası olmayan bir olaydan ötürü burayıı terk etmiştim şimdi nerden geldiyse aklıma geldi bi bakayım dedim yeni yeni isimler :)) not: hala inanıyorum :)
bilgetonyukuk
01-08-2013, 01:13
Ekonomik özgürlüğümü bekliyorum. Sonra her şeyi terk edip gideceğim.
hercümerç
01-08-2013, 19:34
bir iki yıl önceki eski mesajlarımda muhakkak bahsetmişimdir, ekonomik özgürlüğümü elde ettiğimde herkese inanmadığımı söylerim diyordum, ama kazın ayağı öyle değilmiş :) sinirimden gülüyorum.
bu dinin türkiyede hüküm sürmediği alan çok azmış bu az olan alanlarda gitgide dindar insanların hakimiyetine geçiyor, dikkatli olmanızı salık veririm. ben işimi iyi yaparım kimse birşey diyemez falan demeyin isterseniz o alanda dünyanın en iyisi olun tınlamaz müslüman hakettiğinizi asla vermez, domuzdan kıl koparmak sevaptır, kendi işiniz olsa dahi takiye yapmadan o işi yürütmeniz oldukça zordur. birileri sizin isimlerinizi özel şirketlere dağıtırsa pek çok alanda iş bulmanız zorlaşır, ben bunlara şahit oluyorum ve bu baskı giderek artıyor.
benim çalıştığım yerdeyse tepede dindar insanlar var altlarında çoğunlukla dindar olmayanlar, eski hükümetlerden kalmalar ancak onlarda yavaş yavaş dindarlaşmaya başlıyor çünkü inançsız gibi yaşıyorsanız sizi en pislik işlere sürüyorlar, hakkınızı hakettiğiniz rütbeleri vermiyorlar, eziyorlar büzüyorlar, sırtınıza binip gidecekleri yere kadar gidiyorlar ama siz ya geri gidiyorsunuz ya da çok iyi eşekseniz en iyi ihtimalle yerinizde sayıyorsunuz. örneğin üstünüzden bir yer boşaldı siz onun altındasınız sizin altınızdada birileri var onlarında altında birileri var... normalde bu yer sizin olması gerekir ama öyle olmaz eğer kendi adamlarından en altta bir kişi varsa direk onu atarlar o koltuğa oda yoksa başka kurumdan birini atarlar, öyle bir kadrolaşma var ki sanki savaştalar.
Geleceğe dair bu ülke için hedefleriniz varsa bunları dikkate alın derim ben dostlar. Bakın bugün onların çanağına onca su taşıdığı halde seküler oldukları için koçu bile yemeye başladılar, ekonominin neredeyse %10'una sahip holdingi yiyorlar, gezi olayları felan bahane, bahane üretip birilerini indirmek için olayların büyümesine göz yummayı bırak kızıştırmak için gaz verdiler, ne kadar aç olduklarını siz hesaplayın.
Erdem Alaca
01-08-2013, 21:04
Şu anki durumumuzu çok güzel ve net şekilde özetlemişsiniz sn. hercümenç. Şahsım adına size teşekkür ediyorum, taşı gediğine koymuşsunuz.
bu dinin türkiyede hüküm sürmediği alan çok azmış bu az olan alanlarda gitgide dindar insanların hakimiyetine geçiyor
Kendimi sizin yerinize koyduğum zaman üzülüyorum, ailelerinizinde arkanızda durmaması daha hazin. Ama merak ediyorum. Kendimden örnek vermem gerekirse ben oruç tutmaz, namaz kılmaz bir insanım acaba bendemi atestim? Çevremde, ailemde, bu durumu sorgulayan olmaması sizin anlatımlarınıza göre çok garip. Yada ben başka bir ülkedemi yaşıyorumda farkındamı deyilimki :shocked:
Pencereden bir bakim, Tencereci Ayşe teyze :) tamam bura Türkiye
Ne diyeyim, Allah yardımcınız olsun.
Aileniz biliyor mu?
- Biliyor. Olumlu tepki aldım.
Bilmesini istediğim kişiler biliyor. Yani bildiğim, tanıdığım insanların olduğu her ortamda rahtlıkla konuşabiliyorum.
Akraba, soy, sop, sülale zaten benim için tırıvırı olduğundan bilmiyorlar, bilmelerinede gerek duymuyorum, zaten yıllardırda görüşmüyorum, konuşmuyorum.
hercümerç
03-08-2013, 17:37
Kendimi sizin yerinize koyduğum zaman üzülüyorum, ailelerinizinde arkanızda durmaması daha hazin. Ama merak ediyorum. Kendimden örnek vermem gerekirse ben oruç tutmaz, namaz kılmaz bir insanım acaba bendemi atestim? Çevremde, ailemde, bu durumu sorgulayan olmaması sizin anlatımlarınıza göre çok garip. Yada ben başka bir ülkedemi yaşıyorumda farkındamı deyilimki :shocked:
Pencereden bir bakim, Tencereci Ayşe teyze :) tamam bura Türkiye
Ne diyeyim, Allah yardımcınız olsun.
Esasında ben ailemin arkasında duruyorum, onlara destek oluyorum :) Babamdan anamdan iş yaşamı ve hayat felsefesi anlamında din dışında aldığım destek sıfıra yakındır.
Sen bana göre tatlı su müslümanısın, dindar müslümanlara göre ya çok samimiyetsiz birisin ya da münafıksın, diğer taraftada yaşadım ve sana baktığımda bunu görüyorum. Senin yaşadığın yer muhtemelen sol görüşün yoğun olduğu kesimlerden biridir ya da kendi çevren öyledir, (solcular benim analiz ettiğim kadarıyla dışarıyı görmezler, kapalı kutu gibiler, dindarlara yaklaşmazlar taaki onlardan çıkarları olana dek, bu yüzden eğer öyleysen şimdiye kadar görememen normal), ancak onlarda gücün peşine takılacak yakında bir çok din umrunda olmayan müslüman dindarlaşacak.
halkın %70 %80 i askeriye en güçlüyken onu sevdiğini ve güvendiğini söylediği halde talan edilirken hiçbirşey yapmıyorsa kısaca en güçlü olana biat ediyor demektir, şimdi aynısı dindar kesim için gerçekleşecek, eskiden cumhuriyetçi laik olmayanların orduya girmesi zordu şimdi dindar olmayanlar devlet kurumlarına, askeriyeye, üniversitelere ve bir çok özel şirkete giremeyecek, önüne türlü engeller, çıkartılacak, hakları yenecek. bana kalırsa laik cumhuriyetçiler yine bunlardan insaflıydı en azından bilime değer veriyorlardı en hakiki mürşit oydu, şimdi en hakiki mürşit din olacak, o zamanlarda orduya ve sayıları çok fazla olmayan müesseselere girilemiyordu şimdi bunlarda her alana yayılıyor aynı durum.
kısacası ben bu ülkede özellikle dinsizler açısından geleceğimizi hiç parlak görmüyorum, çünkü en azından tatlı su müslümanlarının dindarlaşma şansı var bizde oda yok, takiyeyide midem daha ne zamana kadar kaldırır bilmem.
Benim dinimi yargılamak senin haddin değil (!) Terbiyesizlik yapma.
Diğer bir konu senin ailen ve sen ne yapıyor, bu beni ilgilendirmiyor. Konu sen ve ailen değilsin. Sen kimsinki bir insanı yaşadığın yerlere göre değerlendirip nasıl biri olduğuna karar verebiliyorsun, ülkedeki en zeki insanın kendin olduğunumu düşünüyorsun. Ya düşünmeyi unutmuşsun, yada beynin erozyona uğramış.
Madem Öyle.
Kısacası sen; İnsanların görüşlerini kabullenemeyen, onlara saygı duymakdan aciz, kendi doğrusunu benimsemiş, kendini bir halt sanan mahlukdan başka birşey değilsin.
hercümerç
03-08-2013, 18:16
Benim dinimi yargılamak senin haddin değil (!) Terbiyesizlik yapma.
Diğer bir konu senin ailen ve sen ne yapıyor, bu beni ilgilendirmiyor. Konu sen ve ailen değilsin. Sen kimsinki bir insanı yaşadığın yerlere göre değerlendirip nasıl biri olduğuna karar verebiliyorsun, ülkedeki en zeki insanın kendin olduğunumu düşünüyorsun. Ya düşünmeyi unutmuşsun, yada beynin erozyona uğramış.
Madem Öyle.
Kısacası sen; İnsanların görüşlerini kabullenemeyen, onlara saygı duymakdan aciz, kendi doğrusunu benimsemiş, kendini bir halt sanan mahlukdan başka birşey değilsin.
Sen sordun ben cevapladım, "aileniz hiç mi destek olmuyor" "ben oruç tutmaz, namaz kılmaz bir insanım acaba bendemi atestim?" soruların kabak gibi duruyor yukarıda, istemediğin cevaplar mı aldın, kuyruğuna mı bastım? aslında hazımsız olan sensin, ben kendi analizlerimi söyledim ve geleceğe dair tahminlerimi, ister inanırsın ister inanmazsın boğazına yapışıp inanacaksın ulan!! demiyorum, bana göre(subjektif) gidişat bahsettiğim gibi olacaktır, sana göre farklı olur sen ona inanırsın.