Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-07-2013, 16:00
xzed xzed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Aileniz biliyor mu?

23 yaşında olmama ragmen aileme hala müslüman olmadığımı açıklamadım. Ama oruç tutmadığım için laf etmeye başladılar, çekilmez bir hal aldı. Kendileri biraz yobaz oldukları için idare etmeye devam ediyorum. Sizler bu konuda nasıl hareket ediyorsunuz sayın dostlarım

İnanmak hırs meselesidir. Hırslandıkça neye inandığının önemi kalmaz ve inancın güçlenir.
Alt 11-07-2013, 16:21
coolkedisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
coolkedisi coolkedisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Tabikide söyleyemedim. Yaklaşık 1 yıl önce dinden bahsederlerken sessizce odama çekildiğimde dayak yediğimi hatırlıyorum. Oruç meselesine gelince de adetim, hastayım gibi yalanlarla idare ediyorum ya da evde kimse kalmayınca mutfağı gizli gizli talan ediyorum Nedense ramazan ayında açlıktan insanlar daha sert daha öfkeli oluyorlar . bu da bir çok kavga ve anlaşmazlıklara sebebiyet veriyor. Daha demin namazın farzını kılarak geçiştiren babaannem geldi. Arkadaşımı okuldan almışlar kuran hocalığı yapacakmış. Bende ister istemez tepki gösterdim. Olmayan bir cisim yolunda ilerlemeyi çocuklarının geleceklerinden daha üstün görüyorlar ve buna çok üzülüyorum. Neymiş şort giymişim mini etek giymişim o bacaklarım cayır cayır yanacakmış göğüs uçlarıma kanca geçireceklermiş ve beni asacaklarmış ateşler içinde vs. vs. George Carlin'in de dediği gibi but god loves you
Alt 11-07-2013, 17:15
xeanophia xeanophia isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

ailem bilmiyor..ilk başlarda arkadaşlarıma da fazla bi şey söleyemiyodum ama sonradan yavaş yavaş onlara inançsız birisi olduğumu hissetirdım ve açıkçada belirttim sordukları zaman.ya ne bilim çevremdeki herşey boş geliyor söylesem ne değişcekki bi arkadaşım vardı benim gibiydi oda inanmıyordu ama sanki inanmıyor farklı ya hep bole bılgıç tavırları havalı bı yapısı vardı ben ama oyle yapamıyorum vicdanım bunu kabul etmiyor.insanlara karşı hep iyi olmaya çalıştım onları kırmamaya üzmemeye çok özen gösterdim cunku biliyordum sonradan vicdan azabı duyucam.insan inançsız olduğu zaman hersey mubahmıs gibi algılıyorlar insanlar bizimde kurallarımız var bizde belirli bir ahlak yapısına sahibiz.ahlak yapısı,doğruluk,dürüstlük sadece kuran a göre mi oluyor illaha bir tanrının var olduğuna inanmamızmı lazım kendimizin doğru dürüst olduğunu eğer böle bir şeyi düşünüyorsalar hayır bu olmıcak ama bir gün elbet bizide anlıyacaklar ama ne zaman bunu bilmiyorum
Alt 11-07-2013, 17:26
xzed xzed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Seninkiler daha fenaymış. Beni dövemezlerde, her türlü ambargoyu uygularlar. Lanet okulum da bitmek bilmiyor ki ekonomik özgürlük kazanayım:-) Meme ucundan asılma olayı da ilginçmiş. Bi filmde görmüştüm:-)

İnanmak hırs meselesidir. Hırslandıkça neye inandığının önemi kalmaz ve inancın güçlenir.
Alt 11-07-2013, 17:44
Audaz Audaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ailem biliyor.Babam ateist olmasada inançsız kesinlikle.Annemde tatlı su müslümanı.
Alt 11-07-2013, 20:54
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Ben şahsen kendi yaşam biçimim söz konusu olduğunda her şeyi olduğu gibi söylemek taraftarıyım ama bu yüzden başıma tabi ailemle ilgili olumsuz olaylar geldi ve sonucuna hep katlandım. Çünkü dürüst olmanın her zaman ödenmesi gereken bir bedeli vardır ve dürüst olmak için gerekirse 9. köyden de kovulmayı göze almak gerekir.

Ödediğim bedellerden birisi de annem oldu. Başka bir konu yüzünden benimle 7 yıl konuşmadı ve ben de hiç üstüne gitmedim ve tekrar ilişki ortamı kurmak için yalvarmadım bile. Zaten elimde küçük bir bavulla geleceğin bana ne getireceğini bilmeden başka bir şehre taşındım. Evde kalmaktansa sokakta kalmaya bile razıydım ama şansım yaver gitti ve kendi hayatımı kurabildim. Sonuç: 7 yıl sonra annem benden yaptıkları için özür dileyerek konuşma teklifi ilan etti. Sabreden ve davasından vaz geçmeyen kazanıyor.

Ama ailesiyle daha ılımlı bir yol arayan kişilere onlara ateist olduğunuzu söylememenizi, bunun yerine oruç tutmanın veya namaz kılmanın dini emir olduğuna inanmadığınızı, bunların içinin boş olduğunu ve bir insanın imanını pekiştirmeyeceğini, sadece yüzeysel olarak başkalarına inançlı olunduğu görüntüsü verdiğini, gerçek inanç ve imanın ise ibadetlerde değil amellerde ve insanlarla olan iyi sosyal ilişkilerde ve yardımlaşmada olduğunu söyleyin. Size katılacaklardır bile.

xzed´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Meme ucundan asılma olayı da ilginçmiş. Bi filmde görmüştüm:-)
O filmin ismi "Mohikanların Sonuncusu" idi
Alt 11-07-2013, 21:19
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

ALKA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ama ailesiyle daha ılımlı bir yol arayan kişilere onlara ateist olduğunuzu söylememenizi, bunun yerine oruç tutmanın veya namaz kılmanın dini emir olduğuna inanmadığınızı, bunların içinin boş olduğunu ve bir insanın imanını pekiştirmeyeceğini, sadece yüzeysel olarak başkalarına inançlı olunduğu görüntüsü verdiğini, gerçek inanç ve imanın ise ibadetlerde değil amellerde ve insanlarla olan iyi sosyal ilişkilerde ve yardımlaşmada olduğunu söyleyin. Size katılacaklardır bile.
Doğru bir telkin

Ek olarak Mevlana/Yunus gibi insanların namaz/oruç ve hac gibi dini ritüelleri yerine getirmediklerini de söyleyebilirler..Hatta bu insanların hacca gidenlere kızdıklarını bile söyleyebilirler..Osmanlı padişahlarının hacca gitmediklerini,yani İslam'ın bir şartını görmezden geldiklerini söyleyebilirler..

İlla ateistim demelerine gerek yok yani..''Ben sizin gibi dindar değilim,sizin dindarlığınız otomatiğe bağlanmış bir kültür dindarlığı'' diyebilirler

Ne kıvırdık ama
Alt 11-07-2013, 21:25
coolkedisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
coolkedisi coolkedisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence o filmin adı brazzersdaki işkenceler olmalı

La İlahe FSM!
Alt 11-07-2013, 21:56
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu konu sanki daha önceden de açılmıştı diye hatırlıyorum da ismi neydi hatırlayamadım. Her neyse... Konuya dönersek;

Çevremdeki insanların pek çoğu direk bazıları ise dolaylı yollardan biliyor. Sıkıntı çıkarabilicek kişiler pek yok çevremde o konuda özen gösteririm ki, sıkıntı çıkarmaya çalışıp uzaklaştıramadığım kişilerlede farklı yöntemler ile sıkıntı çıkarmamasını sağlarım hep

Dinlerin doğru tarafları da vardır; Mesela Hristiyanlık İslamiyetin, İslamiyet de Hristiyanlığın yanlış olduğunu iddia eder.
Alt 12-07-2013, 00:14
irsArtvin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
irsArtvin irsArtvin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu konuda ben biraz şanslıyım; çünkü ailemle bu konularda rahat bir şekilde konuşabiliyorum. Rahattan kastım, onlar ateist olmamı Müslüman olmaları hasebiyle elbette ki, normal karşılamıyorlar; ancak ben din hakkında ve de ateist oluşum hakkında şakayla karışık yorumlar, espriler falan yapıyorum, birazcık kızsalar da pek fazla üstüme gelmiyorlar.

Yukarıdaki bazı arkadaşların aileleri ile yaşadığı menfi şeyleri okuyunca benim bu hususta ne kadar şanslı olduğumun daha da iyi farkına vardım. Umarım sorunlarınızdan bir an evvel kurtulursunuz ve her şey gönlünüzce olur…

Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette; bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidir.

Din, bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve aynı zamanda akılsız bir çağın aklıdır. Din halkın afyonudur.

Karl Marx

Önerilen Siteler