PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben bu işin içinden nasıl çıkıcam?

h4yfans
13-07-2013, 16:47
Merhaba arkadaşlar sırf size danışmak için bu foruma üye oldum. Şöyle bir sorunum var. Ben 2 yıldır ateistim ve 8 aydır bir ilişkim var. Kız arkadaşım ise 5 vakit namaz kılar böyle bir insandır. Benim ateist olduğumu başından beri biliyor. Ama benimle gelecek düşünemediğini söylüyor ben böyleyken. 8 ay kısa gelebilir ama ben kendisini 13 yıldır tanıyorum. O da beni tanıyor. Neden beraber olduğumu sorduğumda benim değişeceğimi düşünmüş. Bende düşündüm değişirim dedim. Okudum, araştırdım. Müslüman olmak için çok şey yaptım ama olmuyor. Ve ben müslüman olamazsam benimle gelecek düşünmüyor. Ne yapmalıyım. Hayatım boyunca yalan mı atacağım ona. Müslüman oldum diye. Ateist halimle günde 5 kere yat kalk yapacağım? Fikirlerinizi istiyorum. Çok zor durumdayım. Anlayın beni lütfen.

İyi günler.

ozgur_beyin
13-07-2013, 17:00
sevgili arkadaş ilişkin bir müddet daha düzgün gidebilir .ama (bence) sonu hüsran.
hatta sağlıklı bir cinsel hayat bile yaşayamzsınız çünkü bunların peygamberi cinsellikteki çıplaklığı bile hayvani görüyor. rutine bağlanmış bir cinsel ve sosyal hayat.
bence zeka seviyeniz bile eşit değil

Ahlaksız
13-07-2013, 17:07
Kız arkadaşına İlhan Arsel'in ŞERİAT VE KADIN isimli kitabını hediye et..Kitabı sonuna kadar okumasını da özellikle iste..
Kitabı bitirdiğinde günde 5 vakit namaz mı kılar,yoksa günde 5 vakit başka bir şey mi yapar bilemem artık:)

errata
13-07-2013, 17:34
h4yfans, gönder gitsin.

İnanç hayatını nasıl yaşaman gerektiğine karışan, sırf ateistsin diye ciddi düşünemeyen biri zaten ilerde başka sorunlar da çıkarır.

coolkedisi
13-07-2013, 17:39
Bence acilen ayrıl :D Benim sevgilim de ilk baslarda hos karşılıyordu degisecegimi düşünüyordu hatta bazi konularda bana hak veriyordu . neden ateistsin diye sorup yanımda hıçkıra hıçkıra ağladığını da bilirim . Sonuç ne hiiic . Sırf ateist oldun diye ayrilmasaniz bile daha ciddi sorunlar oluşacaktır . 8 ay az bir muddet sen 13 yıldır tanıyor olsan da .
Hem gerçek bir muslumansa neden senle hala flört ediyor . Elini kesin tutmustur günah degil mi ? Hiç sordun mu ona bunlari ? Verecek cevabı olamaz susar kalır karşında .
Bunu iyi dusunmen gerekiyor ya pisman olacaksın ya da mutlu .

spartacus
13-07-2013, 17:54
Merhaba arkadaşlar sırf size danışmak için bu foruma üye oldum. Şöyle bir sorunum var. Ben 2 yıldır ateistim ve 8 aydır bir ilişkim var. Kız arkadaşım ise 5 vakit namaz kılar böyle bir insandır. Benim ateist olduğumu başından beri biliyor. Ama benimle gelecek düşünemediğini söylüyor ben böyleyken. 8 ay kısa gelebilir ama ben kendisini 13 yıldır tanıyorum. O da beni tanıyor. Neden beraber olduğumu sorduğumda benim değişeceğimi düşünmüş. Bende düşündüm değişirim dedim. Okudum, araştırdım. Müslüman olmak için çok şey yaptım ama olmuyor. Ve ben müslüman olamazsam benimle gelecek düşünmüyor. Ne yapmalıyım. Hayatım boyunca yalan mı atacağım ona. Müslüman oldum diye. Ateist halimle günde 5 kere yat kalk yapacağım? Fikirlerinizi istiyorum. Çok zor durumdayım. Anlayın beni lütfen.

İyi günler.

Merhaba

Diyeceğim şu ki, aslında inançla farklı düşünmekle ilgili değil. İnsanlarda özgüven ve kişilik gelişimini kapsayan bir süreç vardır. Kısaca özgüveni yok, yani seni o halinle kabul edebilme dirayetine ne yazık ki sahip değil ve bu inanç olmak zorunda da değil.

Farzedelim ki aksine o ateist oldu, inanın bu sefer başka bir yanınız onun özgüven sorununa takılacaktır. Bu sefer de şunun sapı, bunun çöpü, olmadı maddiyat, olmadı değer yargıları tartışma, hatta pazarlık konusu bile olabilir onun için kabullenilemez ve arkasında durulamaz, dirayet gösteremez bir hal alabilir...

Umarım yanlış konuşmadım, birlikte olmak için inancını dayatan birisi için sorun inancı değil, sizi, birlikteliği kabullenebilmek ya da kabullenememek sorunudur. diyebileceğim ne yazık ki bu.

Bunların dışında inancına çok bağlı ve buyrukları yerine geitiriyor ise, zaten fazla bir şey söylemeye de gerek yok diye düşünüyorum, yolun başında çekilen acı, o yolun sonunda yıkılmaktan, sudan çıkmış balık gibi can havliyle yaşamaktan binlerce kez daha azdır, daha kolay aşılır.

h4yfans
13-07-2013, 17:55
Merhaba

Diyeceğim şu ki, aslında inançla farklı düşünmekle ilgili değil. İnsanlarda özgüven ve kişilik gelişimini kapsayan bir süreç vardır. Kısaca özgüveni yok, yani seni o halinle kabul edebilme dirayetine ne yazık ki sahip değil ve bu inanç olmak zorunda da değil.

Farzedelim ki aksine o ateist oldu, inanın bu sefer başka bir yanınız onun özgüven sorununa takılacaktır. Bu sefer de şunun sapı, bunun çöpü, olmadı maddiyat, olmadı değer yargıları tartışma, hatta pazarlık konusu bile olabilir onun için kabullenilemez ve arkasında durulamaz, dirayet gösteremez bir hal alabilir...

Umarım yanlış konuşmadım, birlikte olmak için inancını dayatan birisi için sorun inancı değil, sizi, birlikteliği kabullenebilmek ya da kabullenememek sorunudur. diyebileceğim ne yazık ki bu.

Bunların dışında inancına çok bağlı ve buyrukları yerine geitiriyor ise, zaten fazla bir şey söylemeye de gerek yok diye düşünüyorum, yolun başında çekilen acı, o yolun sonunda yıkılmaktan, sudan çıkmış balık gibi can havliyle yaşamaktan binlerce kez daha azdır, daha kolay aşılır.

Aaaa bağırmak istiyorum. O kadar zor bir durum ki. Kendisi çok iyi birisi, kafa birisi tam yani anlaşabildiğim birisi. Ama bu düşüncesi yüzünden daha ileriye gidemiyoruz. Ben şu Şeriat ve Kadın kitabına bakayım, okuyayım. Sonra ona veririm. Teşekkür ederim size de spartacus. Benim sanırım kendisini karşıma alıp konuşmam lazım. Kararını vermesi gerekiyor.

coolkedisi
13-07-2013, 17:58
Sana ne anlatsak bos suan onu anlamis oldum :)
Umarim bu durumu kendi dusuncelerinle cozebilirsin .
Saygilar..

murted
13-07-2013, 18:06
İnsanlar değişebilirler.

Sünni fıkhında kadınların gayrı müslim erkeklerle evlenmeleri caiz değildir. Buna takılıyorsa bu durumda tatlı su Müslümanı taklidi yapabilirsin bir süreliğine. Ama koca bir hayat böyle geçmez tabi.

Neva
15-07-2013, 00:58

İyi günler.

Aslinda bu kadar dert etmemek gerekiyor. Ama tabi siniri da iyi belirlemek gerekir diye dusunuyorum. (suna mensup olmalisin vs. seklinde)

Yani sabahtan kalan bulasiklari, atiyorum "sordum sari cicege" eslinde birlikte yikayip, aksam da gercekte buyuk oranda dinsel motifleri isleyen metal parcalar esliginde cosulabilir.

Bir de sizin ne istediginiz onemli tabi ki;

Yani siz ateizm'i mi seviyorsunuz, yoksa kiz arkadasinizi mi ? Hangisi oncelikli burun farkiyla?

13 yildir tanisikliginiz var, son 2 yildir siz ateistseniz sayet, son 8 ay'da birbirinizi nasil sevmeye devam edebildiniz, ayrica siz bu arkadasinizin basindan beri inancli oldugunu biliyordunuz herhalde, oyleyse niye kendinizden odun verdiniz bu surecte seciminize dair?

Ileri gitmek derken kastiniz cinsellik vs. ise, bu sorunu inancsiz ve prensip sahini biriyle de yasayabilirsiniz.. (kastiniz bu degilse dikkate almayiniz bu kismi)

Insanlar degisebilir cunku surec icinde, kendiniz buna iyi orneksiniz mesela ateist olarak.

ALKA
15-07-2013, 03:13
İnsanın hayatta kendi başına öğrenmesi gereken ama okullarda öğretilmeyen bir şey de kendine uygun, mutlu olabileceği bir partner seçebilmesi. Her aşık olunan kişi evlenmek, hayatını birleştirmek için uygun değildir. Bunu genelde evlendikten sonra öğreniriz ama iş işten geçmiştir. Bu yüzden boşanma hakkı vardır.

Peki sevgi nedir, nasıl olmalıdır? Eğer bir insan sevdiği kişiyi olduğu gibi sevmiyor ve inanç gibi kişiliğinin önemli bir parçasını kabul etmiyorsa, onu kendi yönünde değiştirmeye çalışıyorsa bu ilişki baştan başarısızlığa mahkumdur. Buna rağmen bir inanır ve bir ateist mutlu bir evlilik sürdürebilir. Ön koşul her ikisinin buna rağmen birbirlerini sevmesi ve diğerinin bu özelliğine değiştirmeye çalışmadan saygı duyması.. Aynısı farklı dinden veya mezhepten olan evli çiftler için de geçerli.

errata
15-07-2013, 03:18
spartacus'un dediği doğru. Esasında benim daha önce demek istediğimin uzun sürümü.

Yine özet geçeyim:
Kişiliği oturmamış, "illede şöyle olmalısın", "bak toplum böyle istiyor", "annem önceliğimdir" gibi dayatmalar yapan, senin ne düşündüğünü umursamayan, sıkıştığında kendini korumak için sana ve ailesine yalan söyleyen, güven vermeyen biriyse dehle gitsin. Bu modelden çok tanıdım ben. Her seferinde bu farklıdır ya deyip atladım, sonuç olarak her bakımdan avcumu yaladım. Böylesinden bir cacık olmaz.

Hayır sen bunları başından savmadıkça gerçekten seni mutlu edecek, uyumlu partnerlere ulaşımını da geri tepiyorsun.

h4yfans
15-07-2013, 16:19
Kendisine durumumu anlattım. Değişmeyeceğimi söyledim ve kendisi terk etti gitti. Ayrılmış bulunuyor benimle. Sanırım böyle olacaktı en başından beri. Fakat ben çok geç gördüm.

ozgur_beyin
15-07-2013, 19:28
Kendisine durumumu anlattım. Değişmeyeceğimi söyledim ve kendisi terk etti gitti. Ayrılmış bulunuyor benimle. Sanırım böyle olacaktı en başından beri. Fakat ben çok geç gördüm.

hayırlısı bu ,
sevgili, h4yfans atatürk latife hanımdan ayrıldığında salih bozok'a demişki
''kafamda paslı bir çivi vardı çıkardım'' seninkide öyle olmuş

EcemRng
15-07-2013, 21:56

Seni sen olduğun için sevmeyen ya da zihnine zorba biriyle birlikte olman başından hata değil mi zaten ? İyi olmuş kurtulduğun (:

murted
15-07-2013, 22:06
Bunları gazına gelmeden iyice bir düşüneydin. Bak hiçbiri yok ortalıkta şimdi. :)

h4yfans
20-07-2013, 05:13
Şuan tekrar beraberiz. Ben böyleyken de benimle beraber olabilirmiş. Düşük ihtimal dedi ama olabilir dedi. Bakalım.

Neva
20-07-2013, 11:07
Dusuk ihtimal de olsa, ihtimal var demek ki..

murted
20-07-2013, 12:18
İnsanlar değişebilir demiştim ama bu kadar da çabuğunu beklemiyordum. :)
O bir adım atmış, sen de olmadı tatlı su müslümanı gibi takılabilirsin, bayram namazına falan gidersin. Zaten şimdi bile belki dediğine göre bence ilerde daha da esneyebilir. Öyle bir orta yol bulunur.
Hayırlısı olsun. :)

Psiko
20-07-2013, 12:24
Enteresan bir durum.
İnançlı birisi olduğu iddia edilen birisi var ortada.
Şahsen benim düşüncem olmasa da,
inançlı olduğunu söyleyen yüzlerce insandan edindiğim intibaya göre,
inançlı isen "İlişki" olmaz,olamaz,
"İlişki" var ise inanç olmaz,olamaz yönünde.
Dolayısı ile ortada "Vahim" bir hata var.
Var,
da,
nerede veya kimde ?

h4yfans
20-07-2013, 13:40
Hayırlısı olsun diyeyim. İhtimal var dedi bende o ihtimali değerlendireceğim.

xzed
20-07-2013, 16:32
Senin müslüman olman gibi bir durum yok. Mantıksızlığı gördükten sonra gerçekten tekrar inananı görmedim. Ama kız arkadaşın için durum farklı. Çok üstüne gitmeden en temel şeylerden sorgulamasına yardımcı olabilirsin.

Eğer düşünceleri değişmezse işiniz çok zor. Ateist- müslüman ilişkisini yaşatan sadece bir kaç çift gördüm. Onların da çivisi çıkmıştı, birbirlerinin arkasından her türlü haltları yediler.

Ateist bir kız arkadaşının olması seni çok rahatlatacaktır, farkı yaşayınca anlarsın:)

h4yfans
20-07-2013, 20:22
Senin müslüman olman gibi bir durum yok. Mantıksızlığı gördükten sonra gerçekten tekrar inananı görmedim. Ama kız arkadaşın için durum farklı. Çok üstüne gitmeden en temel şeylerden sorgulamasına yardımcı olabilirsin.

Eğer düşünceleri değişmezse işiniz çok zor. Ateist- müslüman ilişkisini yaşatan sadece bir kaç çift gördüm. Onların da çivisi çıkmıştı, birbirlerinin arkasından her türlü haltları yediler.

Ateist bir kız arkadaşının olması seni çok rahatlatacaktır, farkı yaşayınca anlarsın:)

Daha rahat olacağımız kesin zaten. Benimle eğer seneler geçirirse ister istemez esner diye düşünüyorum.

Subat
23-07-2013, 10:35
İnanç zincirini kırmadığı müddetçe hiç bir değişim olacağını sanmıyorum. Bir müddet sonra başka konularda da ayrışacaksınız. Dinlerle ilgili olması da gerekmiyor. Evrenle ilgili, doğayla ilgili, kişilerin birbirleri ile olan ilişkileri ile ilgili konularda da uyuşamazsınız. Biriniz insanların diğer insanlar üzerine uyması gereken kuralları var derken, diğeriniz bunun saygı ile ilgili olduğunu düşüneceksiniz. Kural zorunluluk bildirdiği için uymak gerekir ve bu durum içten bir isyan geliştirir. Birine uyar, diğerini görmezden gelirsiniz. Tıpkı sayın Psiko'nun belirttiği gibi. İnanç varken ilişki olmaz. Ama birine uyup diğerini yumuşatmak gerekiyor. İnsani bir davranıştır haliyle..

Kısacası kendini çok kaptırmasan iyi edersin.

Kolay gelsin.

mücerred
23-07-2013, 12:59
Enteresan bir durum.
İnançlı birisi olduğu iddia edilen birisi var ortada.
Şahsen benim düşüncem olmasa da,
inançlı olduğunu söyleyen yüzlerce insandan edindiğim intibaya göre,
inançlı isen "İlişki" olmaz,olamaz,
"İlişki" var ise inanç olmaz,olamaz yönünde.
Dolayısı ile ortada "Vahim" bir hata var.
Var,
da,
nerede veya kimde ?
iki taraf ta biraz sabırlı olayım nasıl olsa ilerde adam ederim havasında olabilir.:tea:
İnançlı olanlar böyle durumlarda kestirip atarım diyebilir(bekara karı boşamak kolay)İnsanın kendi başına böyle bir şey geldigi zaman bazıları kestirip atabilir,bazıları ise dinin kurallarını farklı bir gözle görmeye başlar.Dinin degişmez denilen kuralları zekasına,duygusal dünyasınaa,entellektüel bilgisine göre yeniden şekillenir.
Sözde Allahın sözlerini birbirinden farklı hatta zıttı şeklinde yorumlamanın altında yatan nedenleri sıralarsak çevre,genetik miras,zeka ruhsal durum,entellektüel birikim vs.

Psiko
23-07-2013, 15:50
Seneler önce sitemize "İşlam ışığı" adlı bir siteden gelip,
"Her horoz kendi çöplüğünde öter,bizim sitemize gelin de horoz görün." imalı bir meydan okuma olmuştu.
Şahsım,sevgili özgür_beyin,sevgili spartacus ve bir kaç arkadaş daha gitmiş orada misafir olmuştuk.
O sitede arkadaşlardan daha uzun bir müddet kalmıştım.
(Site katılımcısı olup site açık forumlarında bize gayet nazik davranan ama sonra bir maske takarak,yani başka bir nick alıp üye olup,özel mesajlar vasıtasıyla bu tiplerden yediğim küfürleri ve hakaretleri bir ben bilirim bir de Tanrı :) )
O sitede yazılıp çizilenlerle gerçek yaşamda uygulananlar arasındaki "Keskin çelişkileri" gayet iyi bildiğim için yukarıdaki iletimi attım.

Dinci siteye gidip üye olun.
Hiçbir şey yazmayın.
Zira ilk yazınızda "Kafir,zındık" çığlıkları ile anında linç edilir ve banlanırsınız.
Sadece gözlemleyin ve yazılanları okuyun.
O keskin çelişkileri anında göreceksiniz.
Bu olay da güya inançlı kesim tarafından yaşanan "Keskin çelişki"lerden bir tanesi.

Elimde bir "Samimiyet ölçer" olmadığı için konuyu açan kişinin konuda ne kadar samimi olup olmadığını bilemem.
Ama inançlı olduğunu iddia eden kişiler arasında uzun süre kalmış olma ve onları yakından izleme,gözlemleme şansı yakalamış birisi olarak,inançlı olduğu iddia edilen karşı tarafın "Keskin bir çelişki" içinde olduğunu gayet rahat söyleyebilirim.