Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-07-2013, 16:47
h4yfans h4yfans isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ben bu işin içinden nasıl çıkıcam?

Merhaba arkadaşlar sırf size danışmak için bu foruma üye oldum. Şöyle bir sorunum var. Ben 2 yıldır ateistim ve 8 aydır bir ilişkim var. Kız arkadaşım ise 5 vakit namaz kılar böyle bir insandır. Benim ateist olduğumu başından beri biliyor. Ama benimle gelecek düşünemediğini söylüyor ben böyleyken. 8 ay kısa gelebilir ama ben kendisini 13 yıldır tanıyorum. O da beni tanıyor. Neden beraber olduğumu sorduğumda benim değişeceğimi düşünmüş. Bende düşündüm değişirim dedim. Okudum, araştırdım. Müslüman olmak için çok şey yaptım ama olmuyor. Ve ben müslüman olamazsam benimle gelecek düşünmüyor. Ne yapmalıyım. Hayatım boyunca yalan mı atacağım ona. Müslüman oldum diye. Ateist halimle günde 5 kere yat kalk yapacağım? Fikirlerinizi istiyorum. Çok zor durumdayım. Anlayın beni lütfen.

İyi günler.
Alt 13-07-2013, 17:00
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili arkadaş ilişkin bir müddet daha düzgün gidebilir .ama (bence) sonu hüsran.
hatta sağlıklı bir cinsel hayat bile yaşayamzsınız çünkü bunların peygamberi cinsellikteki çıplaklığı bile hayvani görüyor. rutine bağlanmış bir cinsel ve sosyal hayat.
bence zeka seviyeniz bile eşit değil

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 13-07-2013, 17:07
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Kız arkadaşına İlhan Arsel'in ŞERİAT VE KADIN isimli kitabını hediye et..Kitabı sonuna kadar okumasını da özellikle iste..
Kitabı bitirdiğinde günde 5 vakit namaz mı kılar,yoksa günde 5 vakit başka bir şey mi yapar bilemem artık
Alt 13-07-2013, 17:34
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

h4yfans, gönder gitsin.

İnanç hayatını nasıl yaşaman gerektiğine karışan, sırf ateistsin diye ciddi düşünemeyen biri zaten ilerde başka sorunlar da çıkarır.
Alt 13-07-2013, 17:39
coolkedisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
coolkedisi coolkedisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence acilen ayrıl Benim sevgilim de ilk baslarda hos karşılıyordu degisecegimi düşünüyordu hatta bazi konularda bana hak veriyordu . neden ateistsin diye sorup yanımda hıçkıra hıçkıra ağladığını da bilirim . Sonuç ne hiiic . Sırf ateist oldun diye ayrilmasaniz bile daha ciddi sorunlar oluşacaktır . 8 ay az bir muddet sen 13 yıldır tanıyor olsan da .
Hem gerçek bir muslumansa neden senle hala flört ediyor . Elini kesin tutmustur günah degil mi ? Hiç sordun mu ona bunlari ? Verecek cevabı olamaz susar kalır karşında .
Bunu iyi dusunmen gerekiyor ya pisman olacaksın ya da mutlu .

La İlahe FSM!
Alt 13-07-2013, 17:54
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

h4yfans´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaşlar sırf size danışmak için bu foruma üye oldum. Şöyle bir sorunum var. Ben 2 yıldır ateistim ve 8 aydır bir ilişkim var. Kız arkadaşım ise 5 vakit namaz kılar böyle bir insandır. Benim ateist olduğumu başından beri biliyor. Ama benimle gelecek düşünemediğini söylüyor ben böyleyken. 8 ay kısa gelebilir ama ben kendisini 13 yıldır tanıyorum. O da beni tanıyor. Neden beraber olduğumu sorduğumda benim değişeceğimi düşünmüş. Bende düşündüm değişirim dedim. Okudum, araştırdım. Müslüman olmak için çok şey yaptım ama olmuyor. Ve ben müslüman olamazsam benimle gelecek düşünmüyor. Ne yapmalıyım. Hayatım boyunca yalan mı atacağım ona. Müslüman oldum diye. Ateist halimle günde 5 kere yat kalk yapacağım? Fikirlerinizi istiyorum. Çok zor durumdayım. Anlayın beni lütfen.

İyi günler.
Merhaba

Diyeceğim şu ki, aslında inançla farklı düşünmekle ilgili değil. İnsanlarda özgüven ve kişilik gelişimini kapsayan bir süreç vardır. Kısaca özgüveni yok, yani seni o halinle kabul edebilme dirayetine ne yazık ki sahip değil ve bu inanç olmak zorunda da değil.

Farzedelim ki aksine o ateist oldu, inanın bu sefer başka bir yanınız onun özgüven sorununa takılacaktır. Bu sefer de şunun sapı, bunun çöpü, olmadı maddiyat, olmadı değer yargıları tartışma, hatta pazarlık konusu bile olabilir onun için kabullenilemez ve arkasında durulamaz, dirayet gösteremez bir hal alabilir...

Umarım yanlış konuşmadım, birlikte olmak için inancını dayatan birisi için sorun inancı değil, sizi, birlikteliği kabullenebilmek ya da kabullenememek sorunudur. diyebileceğim ne yazık ki bu.

Bunların dışında inancına çok bağlı ve buyrukları yerine geitiriyor ise, zaten fazla bir şey söylemeye de gerek yok diye düşünüyorum, yolun başında çekilen acı, o yolun sonunda yıkılmaktan, sudan çıkmış balık gibi can havliyle yaşamaktan binlerce kez daha azdır, daha kolay aşılır.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 13-07-2013, 17:55
h4yfans h4yfans isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba

Diyeceğim şu ki, aslında inançla farklı düşünmekle ilgili değil. İnsanlarda özgüven ve kişilik gelişimini kapsayan bir süreç vardır. Kısaca özgüveni yok, yani seni o halinle kabul edebilme dirayetine ne yazık ki sahip değil ve bu inanç olmak zorunda da değil.

Farzedelim ki aksine o ateist oldu, inanın bu sefer başka bir yanınız onun özgüven sorununa takılacaktır. Bu sefer de şunun sapı, bunun çöpü, olmadı maddiyat, olmadı değer yargıları tartışma, hatta pazarlık konusu bile olabilir onun için kabullenilemez ve arkasında durulamaz, dirayet gösteremez bir hal alabilir...

Umarım yanlış konuşmadım, birlikte olmak için inancını dayatan birisi için sorun inancı değil, sizi, birlikteliği kabullenebilmek ya da kabullenememek sorunudur. diyebileceğim ne yazık ki bu.

Bunların dışında inancına çok bağlı ve buyrukları yerine geitiriyor ise, zaten fazla bir şey söylemeye de gerek yok diye düşünüyorum, yolun başında çekilen acı, o yolun sonunda yıkılmaktan, sudan çıkmış balık gibi can havliyle yaşamaktan binlerce kez daha azdır, daha kolay aşılır.
Aaaa bağırmak istiyorum. O kadar zor bir durum ki. Kendisi çok iyi birisi, kafa birisi tam yani anlaşabildiğim birisi. Ama bu düşüncesi yüzünden daha ileriye gidemiyoruz. Ben şu Şeriat ve Kadın kitabına bakayım, okuyayım. Sonra ona veririm. Teşekkür ederim size de spartacus. Benim sanırım kendisini karşıma alıp konuşmam lazım. Kararını vermesi gerekiyor.
Alt 13-07-2013, 17:58
coolkedisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
coolkedisi coolkedisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sana ne anlatsak bos suan onu anlamis oldum
Umarim bu durumu kendi dusuncelerinle cozebilirsin .
Saygilar..

La İlahe FSM!
Alt 13-07-2013, 18:06
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

İnsanlar değişebilirler.

Sünni fıkhında kadınların gayrı müslim erkeklerle evlenmeleri caiz değildir. Buna takılıyorsa bu durumda tatlı su Müslümanı taklidi yapabilirsin bir süreliğine. Ama koca bir hayat böyle geçmez tabi.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 15-07-2013, 00:58
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

h4yfans´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

İyi günler.
Aslinda bu kadar dert etmemek gerekiyor. Ama tabi siniri da iyi belirlemek gerekir diye dusunuyorum. (suna mensup olmalisin vs. seklinde)

Yani sabahtan kalan bulasiklari, atiyorum "sordum sari cicege" eslinde birlikte yikayip, aksam da gercekte buyuk oranda dinsel motifleri isleyen metal parcalar esliginde cosulabilir.

Bir de sizin ne istediginiz onemli tabi ki;

Yani siz ateizm'i mi seviyorsunuz, yoksa kiz arkadasinizi mi ? Hangisi oncelikli burun farkiyla?

13 yildir tanisikliginiz var, son 2 yildir siz ateistseniz sayet, son 8 ay'da birbirinizi nasil sevmeye devam edebildiniz, ayrica siz bu arkadasinizin basindan beri inancli oldugunu biliyordunuz herhalde, oyleyse niye kendinizden odun verdiniz bu surecte seciminize dair?

Ileri gitmek derken kastiniz cinsellik vs. ise, bu sorunu inancsiz ve prensip sahini biriyle de yasayabilirsiniz.. (kastiniz bu degilse dikkate almayiniz bu kismi)

Insanlar degisebilir cunku surec icinde, kendiniz buna iyi orneksiniz mesela ateist olarak.

Konu Neva tarafından (15-07-2013 Saat 10:50 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler