h4yfans´isimli üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar sırf size danışmak için bu foruma üye oldum. Şöyle bir sorunum var. Ben 2 yıldır ateistim ve 8 aydır bir ilişkim var. Kız arkadaşım ise 5 vakit namaz kılar böyle bir insandır. Benim ateist olduğumu başından beri biliyor. Ama benimle gelecek düşünemediğini söylüyor ben böyleyken. 8 ay kısa gelebilir ama ben kendisini 13 yıldır tanıyorum. O da beni tanıyor. Neden beraber olduğumu sorduğumda benim değişeceğimi düşünmüş. Bende düşündüm değişirim dedim. Okudum, araştırdım. Müslüman olmak için çok şey yaptım ama olmuyor. Ve ben müslüman olamazsam benimle gelecek düşünmüyor. Ne yapmalıyım. Hayatım boyunca yalan mı atacağım ona. Müslüman oldum diye. Ateist halimle günde 5 kere yat kalk yapacağım? Fikirlerinizi istiyorum. Çok zor durumdayım. Anlayın beni lütfen.
İyi günler.
|
Merhaba
Diyeceğim şu ki, aslında inançla farklı düşünmekle ilgili değil. İnsanlarda özgüven ve kişilik gelişimini kapsayan bir süreç vardır. Kısaca özgüveni yok, yani seni o halinle kabul edebilme dirayetine ne yazık ki sahip değil ve bu inanç olmak zorunda da değil.
Farzedelim ki aksine o ateist oldu, inanın bu sefer başka bir yanınız onun özgüven sorununa takılacaktır. Bu sefer de şunun sapı, bunun çöpü, olmadı maddiyat, olmadı değer yargıları tartışma, hatta pazarlık konusu bile olabilir onun için kabullenilemez ve arkasında durulamaz, dirayet gösteremez bir hal alabilir...
Umarım yanlış konuşmadım, birlikte olmak için inancını dayatan birisi için sorun inancı değil, sizi, birlikteliği kabullenebilmek ya da kabullenememek sorunudur. diyebileceğim ne yazık ki bu.
Bunların dışında inancına çok bağlı ve buyrukları yerine geitiriyor ise, zaten fazla bir şey söylemeye de gerek yok diye düşünüyorum, yolun başında çekilen acı, o yolun sonunda yıkılmaktan, sudan çıkmış balık gibi can havliyle yaşamaktan binlerce kez daha azdır, daha kolay aşılır.