PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Deizm çıkmazı

doktor
15-08-2013, 01:21
Merhaba şuan 17 yaşındayım ve kafam çok karışık. Ben yıllardır cemaat yurdunda kalıyorum.Ve insanlara imamlık bile yapıyorum. Yurdumuz içinde dini en iyi bilenlerdenim.Dine o kadar bağlandım ki; geceleri namaz kılıp ağladığım bile oluyordu. Tamamen hayatımı dine göre şekillendiriyordum.Bu arada kaldığım yer nurcu olduğu için Said Nursi kitaplarınıda okuyor ve Hz.Muhammed'ten sonraki fikir önderim olarak düşünüyordum.Hatta 2 senedir iyice derinlere inmiştim.İlahiden başka bir şey dinlemiyordum,Hocaefendinin sohbetlerini devamlı dinleyip ağlıyordum.Yoğun bir fıkıh araştırması yapıyordum.Öyle ki yurtta kalan diğer arkadaşlarıma da artık ders verebilecek duruma gelmiştim. İşte bu kadar imanın içindeyken. Bu yaz ne olduysa oldu. Namazları da bıraktım. Ve sorgulamaya başladım. Zaten hep sorguluyordum. Ama kendimce mantıklı cevaplar verirken artık sorduğum sorulara cevap bulamadım.Beni en soğutan şey insan ve Allah arasındaki karşılıklı ilişki. Yani cennet için ibadet etmek felan... Bu ilişki bu kadar basit olmamalıydı. Veya mesela 10 yaşındaki kıza tecavüz edilirken Tanrının bunu izlediği ve müdahale etmediği aklıma geldi.Şeytanın insana secde etmemesi yüzünden kovulması,Adem'in elma yı yemesi felan artık bana masal gibi geliyordu.Şuan bunları kimseye açamadım.çünkü daha hiçbir şeye karar veremedim.Bunlar benim aklımı bulandırırken ölüm devamlı aklıma geliyor.Peki ya öldükten sonra ya hesap varsa diye deist olmaya cesaret edemiyorum.Ateistliğe zaten asla bulaşmam.Çünkü evrendeki denge ve mükemmellik ateistliğin saçma olduğunu bana gösteriyor. Şuan Müslümanlık ile deistlik arasında gidip gelirken her an ölürsem imansız gidebilirim diye korkudan şehadet getiriyorum. Hiç bu kadar 2 arada 1 derede kalmamıştım ?

Bayrak
15-08-2013, 01:30
Delikanlı Deizim çıkmaz değildir Ateizme giden yolda ilk duraktır..:)

Bakın İslamın özetini sizle paylaşayım.. Eğer ölümden sonrası varsa ve hesap vereceksek benim tanrıya birçift sözüm olacak ..

Ben söyleyeyim kendine beni inandırmak için doğru düzgün birini bulamadın da muhammedi mi buldun derdim...

Muhammed

1-savaşlarda ele geçirilen kadınlara tecavüze izin vermiş
2-küçücük kızlarla cinsel ilişkiye girmiş...
3-Gelinini boşatıp koynuna almış
4-Kendine muhalefet edenleri bir bir suikastle öldürtmüş
5-çok sayıda genç kadınla kendine harem kurmuş ama bundan öncesi zengin bir dula kapağı atarak hayatınının büyük kısmını beleş yaşamış..
6-Karılarından ayşe saffan ve talha adında iki gençle ilişki yaşamış bu ilişkiyi örtbas etmek için bol bol ayet uydurmuş...
7-Ele geçirilen esirlerin kol ve bacaklarını çaprazlama kestirerek işkence yapmış..
8-Savaş esirlerini toplu katlederek soykırım yapmış öldürtmediklerini de şam pazarına satıp insan ticareti yapmış

Yukarda yazdıklarımın tümünü yapan birine insanlığım ölmediği sürece nasıl inanmamı beklersin diye sorardım..

Kuran

KÖLELİK: Nahl-75,
CARİYELİK: Muminun-6, Miearic-30, Nisa-24, Ahzab-50
GANİMET: Enfal-1, Enfal-41, Enfal-69, Ahzab-27, Haşr-8, Fetih-20-21
KADINLARIN İKİNCİ SINIF GÖRÜLMESİ: Nisa-11, Nisa-34, Bakara-228, Bakara-282
CİHAT: Enfal-39, Bakara-218, Al-i İmran-157, Tevbe-29, Tevbe-41, Tevbe-111 ve diğerleri..
KISAS: (suça suçla karşılık vermek): Bakara-178
SAVAŞDA ÇAPRAZLAMA EL KOL KESMEK: Maide-33
ÇARMAHA GERMEK: Maide-33
SUÇLULARIN ELİNİ KESMEK: Maide-38
PARMAK PARÇALAMAK: Enfal-12
KIRBAÇ: Nur-2
RECM: Ayeti keçi yemiş. Sahih hadise dayalı şerri hükümdür
SÜBYANCILIK: Nisa-3, Talak-4
ÖLDÜRÜN HÜKÜMLERİ: Nisa-89, Nisa-91, Maide-33, Tevbe-5, Tevbe-111,Bakara-191, Ahzab-60,

Beni kendine inandırmak için göndere göndere böyle ilkel bir kitap mı gönderdin içi barış, sevgi ve kardeşlikle dolu daha doğru düzgün bir kitap gönderemezmiydin diye sorardım.

Bakın birbaşka konuda yazdığım ve muhammed ve islami inanç sistemini özetleyen bu konular hem çağdışı hemde günümüzde insanlık suçu vede adli suç teşkil eden konulşardır.

Böylebir dine inanılmaz..

Dini sorgularken tanrıyı ve dini bir birinden ayırarak sorgulamaya başlayın... Tanrının varlığı veya yokluğu çok sonraki konudur önce islamın ilkel arap putperesliği ve gerçek dışı bir inanç olduğu gerçekleri ile yüzleşin sonrası çorap söküğü gibi gelir

bilgetonyukuk
15-08-2013, 01:40
Hoş geldiniz. Site de gençleri görmek güzel bende 16 lı yaşlarda dinden kurtuldum 19 yaşındayım. Ama kafa karışıklığım hiç bitmiyor.Tanrı var mı yok mu varsa nasıl birşey ve ne yapacak? Bazen hiç var olmasaydım diyorum.

Erdem Alaca
15-08-2013, 01:54
Hiç bu kadar 2 arada 1 derede kalmamıştım ?
Zor günler sizi bekliyor sn. doktor... :)
Umarım karara varmanız çok uzun sürmez. Benim önerim, bu site adeta bir okul gibidir; neyi merak ediyorsanız o konuyu sakin sakin, tarafsız bakmaya çalışarak okuyun; sonra okuduğunuzun üstünde biraz düşünün. Yani hoşunuza gitmeyen bir-iki yorumda hemen kestirip atmak yerine, serinkanlı olup; konunun bütününü (olabildiğince) okuyun.

Bu arada, hoş geldiniz sn. doktor.

mrdragon
15-08-2013, 01:58
Sadece büyüyorsunuz ve aklınız artık okuduklarınızın çocukça masallar olduğuna kanaat getiriyor.

Adem-Havva-Şeytan-Tanrı hikayesi Araf suresi mantıksal tonla hata barındırıyor. Balık baştan kokar derler.

İslam'ın temel savunma tarzlarından biri putların hiçbirşeye yetmemesidir. Putlara inananlara göndermelerde bulunur. Aynı göndermeleri kuran tanrısına yapsanız yine cevap alamazsınız. Tanrının insan diline hapsolması ve bir kitabın yerleri karıştırılmış, araplara özel sayfalarında yer alması baştan akla aykırıdır.

En azından imana gelen insanların düşünerek hareket etmediğini gözlemlemiş olmanız gerek. Saflık ve beyinsel durgunluk içinde olan bireyler imana daha yatkın.

Bu aşamada şunu sorabilirsiniz? Tanrı gerçekten ibadet edilmesini istiyorsa, neden zeka denilen bir kavram var? Düşündükçe sorguladıkça imandan uzaklaştığınızı, hayatınızın her alanında daha fazla gerçeklere yaklaştığınızı ve daha az kandırıldığınızı deneyimleyebilirsiniz.

Öyleyse, tanrının hiç bilmediği bir organ ile insanlığın masallar diyarından uzaklaşarak size sunduğu gerçekler arasında mantıksal seçim yaparken neden tereddüt edersiniz?

Ahlaksız
15-08-2013, 02:23
Merhaba şuan 17 yaşındayım ve kafam çok karışık. Ben yıllardır cemaat yurdunda kalıyorum.Ve insanlara imamlık bile yapıyorum. Yurdumuz içinde dini en iyi bilenlerdenim.Dine o kadar bağlandım ki; geceleri namaz kılıp ağladığım bile oluyordu. Tamamen hayatımı dine göre şekillendiriyordum.Bu arada kaldığım yer nurcu olduğu için Said Nursi kitaplarınıda okuyor ve Hz.Muhammed'ten sonraki fikir önderim olarak düşünüyordum.Hatta 2 senedir iyice derinlere inmiştim.İlahiden başka bir şey dinlemiyordum,Hocaefendinin sohbetlerini devamlı dinleyip ağlıyordum.Yoğun bir fıkıh araştırması yapıyordum.Öyle ki yurtta kalan diğer arkadaşlarıma da artık ders verebilecek duruma gelmiştim. İşte bu kadar imanın içindeyken. Bu yaz ne olduysa oldu. Namazları da bıraktım. Ve sorgulamaya başladım. Zaten hep sorguluyordum. Ama kendimce mantıklı cevaplar verirken artık sorduğum sorulara cevap bulamadım.Beni en soğutan şey insan ve Allah arasındaki karşılıklı ilişki. Yani cennet için ibadet etmek felan... Bu ilişki bu kadar basit olmamalıydı. Veya mesela 10 yaşındaki kıza tecavüz edilirken Tanrının bunu izlediği ve müdahale etmediği aklıma geldi.Şeytanın insana secde etmemesi yüzünden kovulması,Adem'in elma yı yemesi felan artık bana masal gibi geliyordu.Şuan bunları kimseye açamadım.çünkü daha hiçbir şeye karar veremedim.Bunlar benim aklımı bulandırırken ölüm devamlı aklıma geliyor.Peki ya öldükten sonra ya hesap varsa diye deist olmaya cesaret edemiyorum.Ateistliğe zaten asla bulaşmam.Çünkü evrendeki denge ve mükemmellik ateistliğin saçma olduğunu bana gösteriyor. Şuan Müslümanlık ile deistlik arasında gidip gelirken her an ölürsem imansız gidebilirim diye korkudan şehadet getiriyorum. Hiç bu kadar 2 arada 1 derede kalmamıştım ?
Senin yaşındayken bende çok dindardım..Sarık takar,müezzinlik yapardım..:)

Acele etme..Bir yere yetişmek zorunda değilsin..Sakin ve objektif olmaya çalış..Boş zamanlarında evrimi/mitolojiyi/İslam tarihini okumaya özen göster..Zamanla,neyin ne olduğunu anlarsın..Ben yıllarca kafa patlattım bu konulara ve geldiğim son nokta ateizm..Yaşın genç ve bu konuların hayatını mahvetmesine izin verme..Eğer kafan çok karışıyorsa,bir müddet kaç bu konulardan..Sonra kafanı toplayınca yine dönersin..Sağlığın/psikolojin herşeyden daha önemli..Bu konuları düşüneceğim diye sağlığından olma...

Bu arada korkmaman için,sana öteki Dünya diye birşeyin olmadığını söylemem lazım..Dünya'nın Güneş etrafında dönmesini bildiğim kadar,öteki Dünya'nın da var olmadığını biliyorum..Beni ciddiye alıp belki rahatlarsın:)

Nevandaar
15-08-2013, 05:04
6-Karılarından ayşe saffan ve talha adında iki gençle ilişki yaşamış bu ilişkiyi örtbas etmek için bol bol ayet uydurmuş...

Bu konunun güvenilir kaynağı var mı?

İslam dünyasının bu konudaki düşünceleri nelerdir bir fikriniz var mı?

------------------------

Ayşeyi tanımak isterdim doğrusu. Kadında yasak ilişkiden tutun da liderliğe oynamaya, savaşa girmeye kadar her şey var. Tam bir Demir Leydi. Günümüzde yaşasaymış eğer alacağı eğitim ile hırsını harmanlayıp adından oldukça söz ettirecek birisi olabilirmiş :)

Neva
15-08-2013, 07:15

Merhaba,

Henuz cok gencsiniz, Said Nursi risaleleri okumak yerine, onlarin hepsini bir yana ayip, once Kuran'i okuyunuz.

Su an iki arada bir derede olmaniza ragmen, eger ki olumden ve olumden sonra tanri varsa ne olur diye korkuyorsaniz sayet, zaten obur tarafta Said'in yazdiklarindan degil, Kuran'dan ve peygamberinizin aktardiklarindan sorumlusunuz.Kuran'i okuyun, inanin sorulariniza daha kolay yanit bulacaksinizdir.

En azindan su soruyu sorun kendi kendinize;

Ben, peygamber, kitap vs. olmaksizin, Tanri nedir aciklayabilir miyim?
Veya Tanri'yi bulabilir miyim?

Bu soruya yanit verdiginizde kendinizi bir adim oteye tasirsiniz.
Bu baglamda onemli olan sizin teist, deist, panteist vb. olmaniz degildir. Onemli olan kendinizi, bu soruya karsilik vereceginiz cevaba gercekten ikna olmanizdir.

Olum aklinizi bulandirmasin, olum yasamin sadece bir gercegidir. Kitaplarin tumu de insan urunu olup, yazili metinlerden otesi degildir.

Subat
15-08-2013, 10:11
Arkadaşlara ek olarak belirteyim.
Muhteşem bir düzen içerisinde yaşamıyoruz. Birimizin hayatta kalması için bir başkasının ölmesi lazım. Bu düzensizliğin düzen olarak bize yutturulmaya çalışılması da dinlerin en güçlü dayanağı oluyor. Esasen pislik içinde yüzüyoruz ve geliştikçe önce bozup sonra düzeltmeye çalışıyoruz.
Daha sakin biçimde etrafınızı incelemenizi tavsiye ederim. Doğanın çıkar ilişkilerini inceleyince, insanlığın gelişim seviyesine göre nasıl tanrılar ve inanışlar uydurduğunu görebiliyoruz. Geçmişin dinleri, şimdinin masallarına bu çıkar ilişkileri nedeniyle dönüşüyor. Şimdi ise yetersizlikler baş gösterdikçe başka inanç biçimleri doğuyor. OSHO , mucize enerji vs. gibi. Savaş ganimetleri ve köle ticareti şu sıralar tekrar hortlamış olsa da, büyük bir kesim bunu müslümanlığa sığdıramıyor. Yükselen insani değerlerle ölçüşmediğini düşünüyor ki haklılar. Oysa müslümanlık eski çağlarda bu çıkar ilişkileri üzerine kuruldu.

Kendinize iyi bakın sayın doktor. Çünkü sağlığınızı bozmaya hakkınız yok. Sizin göreviniz bizi iyileştirmek. Bu, bizim görevimiz değil :)

Ahlaksız
15-08-2013, 14:11
Arkadaşlara ek olarak belirteyim.
Muhteşem bir düzen içerisinde yaşamıyoruz. Birimizin hayatta kalması için bir başkasının ölmesi lazım. Bu düzensizliğin düzen olarak bize yutturulmaya çalışılması da dinlerin en güçlü dayanağı oluyor. Esasen pislik içinde yüzüyoruz ve geliştikçe önce bozup sonra düzeltmeye çalışıyoruz.
Daha sakin biçimde etrafınızı incelemenizi tavsiye ederim. Doğanın çıkar ilişkilerini inceleyince, insanlığın gelişim seviyesine göre nasıl tanrılar ve inanışlar uydurduğunu görebiliyoruz. Geçmişin dinleri, şimdinin masallarına bu çıkar ilişkileri nedeniyle dönüşüyor. Şimdi ise yetersizlikler baş gösterdikçe başka inanç biçimleri doğuyor. OSHO , mucize enerji vs. gibi. Savaş ganimetleri ve köle ticareti şu sıralar tekrar hortlamış olsa da, büyük bir kesim bunu müslümanlığa sığdıramıyor. Yükselen insani değerlerle ölçüşmediğini düşünüyor ki haklılar. Oysa müslümanlık eski çağlarda bu çıkar ilişkileri üzerine kuruldu.

Kendinize iyi bakın sayın doktor. Çünkü sağlığınızı bozmaya hakkınız yok. Sizin göreviniz bizi iyileştirmek. Bu, bizim görevimiz değil :)
Burayı anlamadım sn.Subat..Ne demek istediniz acaba?

Subat
15-08-2013, 15:56
Demek istediğim, yaşam normları değiştikçe eski inanç biçimlerinin yerini, yenilerinin aldığı idi.
Bunu da maddiyata çevirmeleri niyetlerinin toplum yaşamı olmadığını düşündürüyor.
Ülkede OSHO ve ya mucize enerji seminerleri adı altında kazanç arayanların varlığı da azımsanacak düzeyde değil. Buna parapsikoloji yöntemleri de eklenebilir.

Ahlaksız
15-08-2013, 19:17
Demek istediğim, yaşam normları değiştikçe eski inanç biçimlerinin yerini, yenilerinin aldığı idi.
Bunu da maddiyata çevirmeleri niyetlerinin toplum yaşamı olmadığını düşündürüyor.
Ülkede OSHO ve ya mucize enerji seminerleri adı altında kazanç arayanların varlığı da azımsanacak düzeyde değil. Buna parapsikoloji yöntemleri de eklenebilir.
Osho,Hindistanlı bir mistikin ismi değil mi sn.Subat?
Osho'nun bir din/inanç olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

Neva
15-08-2013, 19:25

Evet bu inanclara yonelenler adina, bu pazar ve yarattigi market azimsanmayacak olcude genis. Osho'da bunlardan bilinenlerden sadece biri. Bu sekilde onlarcasi var. Tatli para neticede..

doktor
15-08-2013, 20:20
Evet yorumlarınız için teşekkürler.

Ama hala daha Allahsız yapamayacağımı ve O'nsuz güçsüz olduğumu düşünüyorum. Ona muhtaç olduğumu düşünüyorum.

Ama bunu sağlayan (samimi olmak gerekirse) bediuzzamanın yazdığı risale-i nurlardır.

Erdem Alaca
15-08-2013, 22:05
Merhaba sn. doktor...

Sn. NOLAN'ın dediği gibi akışı zamana bırakın bence de, acele etmeye gerek yok, bir yerlere yetişmek gibi bir olay yok bunda çünkü...

Zamana bırakın diyorum, çünkü bir kere bunları sorgulamaya başlamışsanız, bir daha kafanızdan çıkmayacaktır çünkü (benim yorumum elbet). Yani bugün böyle düşüneceksiniz, yarın "Yok yahu, bu olasılık da var, nasıl olur ki, mantık nerede?" gibi sorular soracaksınız kendi kendinize.

Dediğim gibi, sakin ve geniş olun, aklınıza takılan her şeyi vakit buldukça okuyun, araştırın.
Okuyun, araştırın diye tavsiyede bulunuyorum; çünkü ben bunu yapmadım vakti zamanında, o yüzden bendeki dönüşüm süreci çok uzun zamanımı aldı - ki bu yılları hep kayıp olarak görmekteyim...

Saygılarımla,
Erdem Alaca

Vefik Sami
15-08-2013, 22:23
...Beni en soğutan şey insan ve Allah arasındaki karşılıklı ilişki. Yani cennet için ibadet etmek felan...

"Şüphesiz Allah, mü’minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler..." (Tevbe: 111)

İşin özünü kavramışsın. Kafana takılan diğer hususlar hikâye.
Her şeyi yarattığını iddia eden bir ilâh, aciz kullarının korku, zaaf ve beklentilerini kullanarak, kendisi için "iman" devşirmeye tenezzül eder mi ?

Babanı, ondan elde edeceğin menfaat için seviyorsan, bu gerçek sevgi midir ?

Bayrak
15-08-2013, 22:53
Bu konunun güvenilir kaynağı var mı?

İslam dünyasının bu konudaki düşünceleri nelerdir bir fikriniz var mı?

------------------------

Ayşeyi tanımak isterdim doğrusu. Kadında yasak ilişkiden tutun da liderliğe oynamaya, savaşa girmeye kadar her şey var. Tam bir Demir Leydi. Günümüzde yaşasaymış eğer alacağı eğitim ile hırsını harmanlayıp adından oldukça söz ettirecek birisi olabilirmiş :)

Bu konuda en güvenilir kaynak kurandır. kuranda muhammed bana ayşe boynuz çakmadı diye tam 11 ayet yazmış..:)
ayrıca Turan Dursun Din Bu 1 de muhammedin cinsel hayatı bölümünde kaynaklarıyla beraber bilgi verilmektedir.

Talha konusunda ise Arif Tekin in Muhammedin ölümü isimli eserinde kısa bir bilgi vardır ama kuranda bir ayetin yazımında talhanın ayşeye sulanmasının etkili olduğu yazar

sifon
16-08-2013, 04:51
Öncelikle merhaba.
Yaşadığın duyguyu anlıyorum. Şu anda yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal diyorsun. Ama bu senin bir geçiş dönemin. Oldukça da yorucu geçeceğine emin olabilirsin.

Eğer biraz objektif ve mantıklı bir şekilde bazı şeyleri sorgulayıp araştırırsan, kesin bir şekilde aslında bunların hepsinin bir masaldan ibaret olduğuna kanaat getireceksin. Uzun vadede de etrafındaki insanlara şaşırmaya başlayacaksın, bu insanlar bunca şeylere rağmen nasıl böyle şeylere inanıyorlar diye.

Ama dediğim gibi bu tamamen senin objektif bir şekilde sorgulayabilmene bağlı. Bunun için ilk adımı atmışsın ama devamını getirirsen birçok konuda ufkunun da genişleyeceğine emin olabilirsin.

Neva
16-08-2013, 05:17
Bu konuda en güvenilir kaynak kurandır. kuranda muhammed bana ayşe boynuz çakmadı diye tam 11 ayet yazmış..:)
ayrıca Turan Dursun Din Bu 1 de muhammedin cinsel hayatı bölümünde kaynaklarıyla beraber bilgi verilmektedir.

Talha konusunda ise Arif Tekin in Muhammedin ölümü isimli eserinde kısa bir bilgi vardır ama kuranda bir ayetin yazımında talhanın ayşeye sulanmasının etkili olduğu yazar

Kuran'da Ayse adi geciyor mu ki? Hangi ayette?

ylmz3490
26-11-2013, 18:30
Deizm genellikle ateizmden önce bir geçiş aşaması olarak görülür ama bu yanılgıdır. Ateistken deist olan çok kişi de vardır. Deizmi seçip hep deist kalanlar da çoktur.

yasin54
03-01-2014, 13:09
sevgili doktor sakın nefsine ve şeytana yenik düşme o sana dünyanın geçici güzellğine rahatlığına kandırıp senin sonsuz asıl hayatını mahvetmek istiyor öldükten sonra gerçeği göreceğiz ama o zaman iman ettim demenin hiçbir faydası yok,sakın bu dünyanın imtihan olduğunu unutma sana bu tür düşünceler hep gelecektir hatta şeytan seni son nefesinde bile son kozunu oynarak kandırmaya çalışacak sana en sevdiğin insanlr suretinde gelip başucuna oturup Yahudi olarak öl,hristyan olarak öl,ateist olarak öl dieyecek çünkü o allaha karşı gelip yemin etti kullarını kandıracağım diye aman dikkat et ahiretteki pişmanlık dünya pişmanlığna hiç benzemez...

sen bunları dinleme fizikle,kimya ile,matematik ile allahı çürütmeye çalışıyolar güya; allahın ilminin milyarda biri değildir bu ilimler zaten kuran ne diyor "onlar için uyarsanda uyarmasan da birdir inanmazlar,iman etmezler"...

onlar 30 yıl 40 yıl daha bizlerle dalga geçsinler boşver...

bakkalmahmud
03-01-2014, 13:21
sevgili doktor sakın nefsine ve şeytana yenik düşme o sana dünyanın geçici güzellğine rahatlığına kandırıp senin sonsuz asıl hayatını mahvetmek istiyor öldükten sonra gerçeği göreceğiz ama o zaman iman ettim demenin hiçbir faydası yok,sakın bu dünyanın imtihan olduğunu unutma sana bu tür düşünceler hep gelecektir hatta şeytan seni son nefesinde bile son kozunu oynarak kandırmaya çalışacak sana en sevdiğin insanlr suretinde gelip başucuna oturup Yahudi olarak öl,hristyan olarak öl,ateist olarak öl dieyecek çünkü o allaha karşı gelip yemin etti kullarını kandıracağım diye aman dikkat et ahiretteki pişmanlık dünya pişmanlığna hiç benzemez...

sen bunları dinleme fizikle,kimya ile,matematik ile allahı çürütmeye çalışıyolar güya; allahın ilminin milyarda biri değildir bu ilimler zaten kuran ne diyor "onlar için uyarsanda uyarmasan da birdir inanmazlar,iman etmezler"...

onlar 30 yıl 40 yıl daha bizlerle dalga geçsinler boşver...
Yasinim bir seyi iyi tesbit etmissin,kandirma isini hep ve sadece seytanlar yapar,güzel tesbit.