Orijinalini görmek için tıklayınız : Anlayan var mi?
Adana-Mersin karayolunda (D-400) 82 ile gittiğim için ceza kesilmiş.Bölünmüş karayollarında hız sınırı 110 şehirlerarası çift yönlü karayollarında hız sınırı 90 şehir içinde hız sınırı 50 değilmidir.Yanlışmı biliyorum.82 neyin %10-30 arasına denk gelebilirki.
Ceza tutanaklarında hız sınırının aşıldığı yer neresi ise açıkca belirtiliyormu yoksa sadece genel olarak yolun adınımı yazıyorlar.
Adamlar istikameti bile belirtmemiş D-400 karayolu hız sınırı aşımı 82 al cezayı öde yazmışlar.
Bu işlerden anlayan varmı?
Erdem Alaca
09-10-2013, 05:17
sn. marcos, belki bu anlamsız-haksız cezayı ödemeyebilirsiniz:
http://sozcu.com.tr/2013/gundem/suruculere-mujde-385930/
Ödenek yetersizliğinden tebligatları zamanında yapamamışlar.En azından bana söylenen bu.Demek ki biber gazına ödenek var tebligata yok.Vah polisin haline diyelim.
Cezaların 10 iş günü içersinde tebliğ edilmesi yasal mevzuat açısından mecburi imiş.Aksi takdirde sulh mahkemeleri cezaları iptal ediyormuş.Bu kısmı işin prosudür kısmı.
Anlamadığım ise trafik cezalarının tatbik ettrilmesinde ki amaç trafiğin güvenliğini sağlamak ve sürücelere kuralları hatırlatarak uymalarını sağlamak değilmidir.Ceza tutanağı ise sanki vergi borcu gibi.Suç işlemişsem suçun tekrarlanmasını önleme gibi amaç tutanakta gözükmüyor.
Öğrenmek istediğim d-400 karayolunda hız sınırının kaç olduğudur.90 olarak bildiğimden aynı yolda her zaman yaklaşık 90 ile seyredeceğimden kesilen cezanın anlamı ortadan kalkmış oluyor.Öyle ki d-400 karayolunun bir kısmında tabelalarda 100 yazıyor.
Belkide Adana' ya girdiğimi fark etmedim 70 yazan tabelayı görmedim.Trafik suçunu karayolunun hangi istikametinde hangi mevkide işlediğimi yazsalardı ceza olumlu olurdu.
Ülkemiz de trafiği düzenleme deyince akıllara saat 10.00 dan sonra büfelere içki sattırmamak vede her heyalanda çökecek yollar yapmak geliyormuş.Bunu da öğrenmiş olduk.
mrdragon
13-10-2013, 15:15
Üstad, gps ile yolculuk yaparsan, otobanı kullanmadığın ve yerleşim yerlerinden geçtiğin alanlarda, hız sınır tanımlamasının 50 olduğunu görürsün. Basit köy geçidi için dahi hız sınırını 50 olarak gösterebiliyor. Onun haricinde 110 ve 90 yorumları doğru.
Bazı durumlarda tabelalar hız sınırını farklı belirleyebiliyorlar. Bazı yollara özel uygulamalar var. Adana-Mersin arası içinse söylediğim 50 kuralını ihlal etmişsindir.
Tabi bu işin resmiyetinde, nerede hangi hızda gideceğine dair bir uyarı levhası bulundurmaları şart. Bildiğim kadarı ile radar konusunda da artık bilgi vermek zorundalar.
Üstad, gps ile yolculuk yaparsan, otobanı kullanmadığın ve yerleşim yerlerinden geçtiğin alanlarda, hız sınır tanımlamasının 50 olduğunu görürsün. Basit köy geçidi için dahi hız sınırını 50 olarak gösterebiliyor. Onun haricinde 110 ve 90 yorumları doğru.
Bazı durumlarda tabelalar hız sınırını farklı belirleyebiliyorlar. Bazı yollara özel uygulamalar var. Adana-Mersin arası içinse söylediğim 50 kuralını ihlal etmişsindir.
Tabi bu işin resmiyetinde, nerede hangi hızda gideceğine dair bir uyarı levhası bulundurmaları şart. Bildiğim kadarı ile radar konusunda da artık bilgi vermek zorundalar.
Şu GPS denen alet nasıl birşey cep telefonu gibimi yani arabadab bağımsızmı olacak yoksa arabayamı monte edeceğiz.İnternette biraz baktım anlayamadım.Birde hız sınırının değiştiğini nasıl anlar nasıl bildirir bu meret.
Sonuçta trafik şakaya gelmez bilinçsiz davranarak birilerini öldürme yaralama riski var işin içinde.Adana-Mersin, Silifke-Mersin arasında sürekli seyahat ederim.Adana-Mersin arasında bundan sonra otobanı kullacağım.Silifke-Mersin arasında ne yazik ki öyle bir şansım da yok.
Araçla hız yapmayı sevmediğimden otobanları pek sevmem.Hızı sevmeyen biri olarak hız sınırını geçmekten ceza alıyorum.Üstünede cezanın gerçek nedenlere dayandığından şüpheliyim.
Yabancı plaka yaz cezayı kotayı dolduralım durumuna düşmüşde olabilirim.Hız sınırını %10 aştığım yazdığına göre köy geçiti benzeri (50) olamaz.70 olmalı işte 70 nerede onu bilmiyorum.
Cezayı ödedim.İtirazın anlam taşıyacağını sanmıyorum.Fakat hız sınırını nerede aşmış olduğumun belirtilmesini istedim.Heralde aylar sonra cevap verirler.