Erdem Alaca´isimli üyeden Alıntı
|
Ödenek yetersizliğinden tebligatları zamanında yapamamışlar.En azından bana söylenen bu.Demek ki biber gazına ödenek var tebligata yok.Vah polisin haline diyelim.
Cezaların 10 iş günü içersinde tebliğ edilmesi yasal mevzuat açısından mecburi imiş.Aksi takdirde sulh mahkemeleri cezaları iptal ediyormuş.Bu kısmı işin prosudür kısmı.
Anlamadığım ise trafik cezalarının tatbik ettrilmesinde ki amaç trafiğin güvenliğini sağlamak ve sürücelere kuralları hatırlatarak uymalarını sağlamak değilmidir.Ceza tutanağı ise sanki vergi borcu gibi.Suç işlemişsem suçun tekrarlanmasını önleme gibi amaç tutanakta gözükmüyor.
Öğrenmek istediğim d-400 karayolunda hız sınırının kaç olduğudur.90 olarak bildiğimden aynı yolda her zaman yaklaşık 90 ile seyredeceğimden kesilen cezanın anlamı ortadan kalkmış oluyor.Öyle ki d-400 karayolunun bir kısmında tabelalarda 100 yazıyor.
Belkide Adana' ya girdiğimi fark etmedim 70 yazan tabelayı görmedim.Trafik suçunu karayolunun hangi istikametinde hangi mevkide işlediğimi yazsalardı ceza olumlu olurdu.
Ülkemiz de trafiği düzenleme deyince akıllara saat 10.00 dan sonra büfelere içki sattırmamak vede her heyalanda çökecek yollar yapmak geliyormuş.Bunu da öğrenmiş olduk.