PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rastafari Nedir?

agnostic_z
01-01-2007, 20:31
Selamlar.Uzun bi süredir formda değildim bazı sebeplerden.Geri döndüğümde tabi siteye yeni gelen bi çok yeni insan ve okunmamış tonlarca yazıyla karşılaştım.Okuyabildiğim kadarını okudum herkesin bayramını ve yeni yılını da kutlarım bu arada.Her neyse konumuza gelelim.Malumunuz çoğumuzun GORA filminden tanıdığı bi Bob Marley amcamız vardır.Zenci,rasta yada deadlock stili saçları ve devamlı güleç bir yüz,no problem bir hayat,marijuana ise hayatın bir parçası adeta.Karaiplerde ve özellikle de Jamaika'da yaygın olan bir inanç sistemi olan rastafari konumuz.Bob marley ise jamaikayı,deadlock saç stilini ve marijuanayı dünyaya tanıtan ve aynı zamanda bu rastafari akımının lideri gibi birşey.Bob Marleyi ve müziğini sevmem bu merakın başlıca kaynağı.Ben gerek nette gerekse başka yerlerden bu rastafarilik nedir diye araştırdım,fakat tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım.Fakat genel anlamda ulaştığım bilgi; rastafariliğin o bölgeye has bi hristiyan mezhebi oluşu,deadlock saç ve no problem hayat tarzının bi anlamda müslümanlardaki yunus emre vs gibi hayattan elini ayağını çekme,umursamama,dervişlik tarzına benzerliği dikkatimi çekti.Marijuana yani türkiyede bildiğimiz adıyla ot,esrar ise tanrı'nın insanlığa bi armağanıymış,bunun sayesinde tanrıyla ileişim kurduğunu düşünüyorlar ve kiliselerde ayinlerde bol bol içiyorlar tabi günlük hayatta da :) Günün birinde eskiden ingilizlerin sömürge ve köle ticareti olayıyla zorla getirildikleri afrikaya geri dönecekleri ve dünya krallığı kuracaklarına inanıyorlar.Rastafarilik hakkında edindiğim bilgi bu ama bir de siz sayın site ahalisinin konuyla alakalı daha ayrıntılı bilgileri varsa öğrenmek istiyorum?

ozgur_beyin
02-01-2007, 01:56
sevgili agnostic *rastafari denilenmezhebi ilk defa duyuyorum.
* *ama senin * anlattığın *fikre sahip hemen hemen her dinde veya felsefede, benzer *akımlar var.
* * * bunlar, bizdede deyim olmuş *BİR HIRKA ,BİR GÖMLEKçilerdir
* * * antik yunanda kınikçiler, *islamda kelbiyyuncular (köpekçiler)
*Hindistan'daki gurular bunlara örnektir.
* * *bir bektaşi şiiri derki!
*
* * * *iç bade ,güzel sev
* * * *tınma ne derlerse desinler
* * * *meyhanede yat, çekme tasa
* * * *düşünme,evde ne bok yerse yesinler.

bade:içki * * *tınma:aldırma, umursama

vartor
02-01-2007, 03:08
Soyle bir baktim googla, Habesistanda *tanri ve oglunun reenkarnasyonla
Haile Selasie'nin nezdinde canlandigina inanan bir sistem oldugundan, Afrika kokenli, dini torenlerde marijuana icilerek tartismalar yapildigi bir inanc sistemi oldugu, *ki bugun Jamaika'nin %10 nun dahil edilmis. Daha fazla bilgi edinmek isteyenler googlu arastirabilir.

dilaver
02-01-2007, 09:04
İslamiyette kalenderi akımı var esrar içip ibadet eden. Bektaşileri etkilemişler . Hacı Bektaş ın bir kalenderi dervişi oldugu öne sürülür. Hatta Mevlananın etkilendigi Şems in de kalender oldugu yazılıdır bazı yerlerde.

* * * *Saçlarını bıyıklarını tüm kıllarını kazıtıyorlar, asla çalışmayıp dileniyorlar, kadınlardan uzak durup güzel delikanlıları seviyorlar, esrar içiyorlar. Battal gazi türbesi en kutsal mekanları.

* * * *Esrar içme ve peşinden ibadet ve zikr mecusilerde de var. Kalenderilerin onlardan etkilendikleri söylenir.

* * * * saygılarımla

agnostic_z
02-01-2007, 11:11
Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için saygılar.

kalkandelen
04-01-2007, 06:34
oglumun arkadasi hem jamaikali hem rastafaryan..en kisa zamanda sorup size ilk agizdan yazacagim..

saygilar,sevgiler

agnostic_z
04-01-2007, 15:03
Sayın hüseyin çok iyi olur valla en doğrusu bunu bizzat yaşayan birinden öğrenmek.Teşekkür ediyorum saygılar.

kalkandelen
05-01-2007, 07:15
Soyle bir baktim googla, Habesistanda tanri ve oglunun reenkarnasyonla
Haile Selasie'nin nezdinde canlandigina inanan bir sistem oldugundan, Afrika kokenli, dini torenlerde marijuana icilerek tartismalar yapildigi bir inanc sistemi oldugu, ki bugun Jamaika'nin %10 nun dahil edilmis. Daha fazla bilgi edinmek isteyenler googlu arastirabilir.

bunlar dogru;ek olarak,

esas yahudilerin kendileri olduguna inaniyorlar ve beyazlarin lanetli olduguna inandiklari gibi akilin siyah kabilin beyaz olduguna kanaat getirmisler..

Bob marley bu isin icindeymis..benim oglanin turk yani asyali oldugundan seytan sinifina sokmamislar..ohh rahatladim hehe