Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-01-2007, 20:31
agnostic_z agnostic_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Rastafari Nedir?

Selamlar.Uzun bi süredir formda değildim bazı sebeplerden.Geri döndüğümde tabi siteye yeni gelen bi çok yeni insan ve okunmamış tonlarca yazıyla karşılaştım.Okuyabildiğim kadarını okudum herkesin bayramını ve yeni yılını da kutlarım bu arada.Her neyse konumuza gelelim.Malumunuz çoğumuzun GORA filminden tanıdığı bi Bob Marley amcamız vardır.Zenci,rasta yada deadlock stili saçları ve devamlı güleç bir yüz,no problem bir hayat,marijuana ise hayatın bir parçası adeta.Karaiplerde ve özellikle de Jamaika'da yaygın olan bir inanç sistemi olan rastafari konumuz.Bob marley ise jamaikayı,deadlock saç stilini ve marijuanayı dünyaya tanıtan ve aynı zamanda bu rastafari akımının lideri gibi birşey.Bob Marleyi ve müziğini sevmem bu merakın başlıca kaynağı.Ben gerek nette gerekse başka yerlerden bu rastafarilik nedir diye araştırdım,fakat tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım.Fakat genel anlamda ulaştığım bilgi; rastafariliğin o bölgeye has bi hristiyan mezhebi oluşu,deadlock saç ve no problem hayat tarzının bi anlamda müslümanlardaki yunus emre vs gibi hayattan elini ayağını çekme,umursamama,dervişlik tarzına benzerliği dikkatimi çekti.Marijuana yani türkiyede bildiğimiz adıyla ot,esrar ise tanrı'nın insanlığa bi armağanıymış,bunun sayesinde tanrıyla ileişim kurduğunu düşünüyorlar ve kiliselerde ayinlerde bol bol içiyorlar tabi günlük hayatta da Günün birinde eskiden ingilizlerin sömürge ve köle ticareti olayıyla zorla getirildikleri afrikaya geri dönecekleri ve dünya krallığı kuracaklarına inanıyorlar.Rastafarilik hakkında edindiğim bilgi bu ama bir de siz sayın site ahalisinin konuyla alakalı daha ayrıntılı bilgileri varsa öğrenmek istiyorum?

Düşünüyorum;o halde varım...
Alt 02-01-2007, 01:56
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Rastafari Nedir?

sevgili agnostic *rastafari denilenmezhebi ilk defa duyuyorum.
* *ama senin * anlattığın *fikre sahip hemen hemen her dinde veya felsefede, benzer *akımlar var.
* * * bunlar, bizdede deyim olmuş *BİR HIRKA ,BİR GÖMLEKçilerdir
* * * antik yunanda kınikçiler, *islamda kelbiyyuncular (köpekçiler)
*Hindistan'daki gurular bunlara örnektir.
* * *bir bektaşi şiiri derki!
*
* * * *iç bade ,güzel sev
* * * *tınma ne derlerse desinler
* * * *meyhanede yat, çekme tasa
* * * *düşünme,evde ne bok yerse yesinler.

bade:içki * * *tınma:aldırma, umursama
Alt 02-01-2007, 03:08
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Soyle bir baktim googla, Habesistanda *tanri ve oglunun reenkarnasyonla
Haile Selasie'nin nezdinde canlandigina inanan bir sistem oldugundan, Afrika kokenli, dini torenlerde marijuana icilerek tartismalar yapildigi bir inanc sistemi oldugu, *ki bugun Jamaika'nin %10 nun dahil edilmis. Daha fazla bilgi edinmek isteyenler googlu arastirabilir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 02-01-2007, 09:04
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

İslamiyette kalenderi akımı var esrar içip ibadet eden. Bektaşileri etkilemişler . Hacı Bektaş ın bir kalenderi dervişi oldugu öne sürülür. Hatta Mevlananın etkilendigi Şems in de kalender oldugu yazılıdır bazı yerlerde.

* * * *Saçlarını bıyıklarını tüm kıllarını kazıtıyorlar, asla çalışmayıp dileniyorlar, kadınlardan uzak durup güzel delikanlıları seviyorlar, esrar içiyorlar. Battal gazi türbesi en kutsal mekanları.

* * * *Esrar içme ve peşinden ibadet ve zikr mecusilerde de var. Kalenderilerin onlardan etkilendikleri söylenir.

* * * * saygılarımla
Alt 02-01-2007, 11:11
Üye

Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için saygılar.

Alt 04-01-2007, 06:34
kalkandelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kalkandelen kalkandelen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

oglumun arkadasi hem jamaikali hem rastafaryan..en kisa zamanda sorup size ilk agizdan yazacagim..

saygilar,sevgiler

Dinler afyondur, allah zayif insanlarin kafasinda yarattigi varolmayan birseydir..
Alt 04-01-2007, 15:03
Üye

Sayın hüseyin çok iyi olur valla en doğrusu bunu bizzat yaşayan birinden öğrenmek.Teşekkür ediyorum saygılar.

Alt 05-01-2007, 07:15
kalkandelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kalkandelen kalkandelen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Soyle bir baktim googla, Habesistanda tanri ve oglunun reenkarnasyonla
Haile Selasie'nin nezdinde canlandigina inanan bir sistem oldugundan, Afrika kokenli, dini torenlerde marijuana icilerek tartismalar yapildigi bir inanc sistemi oldugu, ki bugun Jamaika'nin %10 nun dahil edilmis. Daha fazla bilgi edinmek isteyenler googlu arastirabilir.
bunlar dogru;ek olarak,

esas yahudilerin kendileri olduguna inaniyorlar ve beyazlarin lanetli olduguna inandiklari gibi akilin siyah kabilin beyaz olduguna kanaat getirmisler..

Bob marley bu isin icindeymis..benim oglanin turk yani asyali oldugundan seytan sinifina sokmamislar..ohh rahatladim hehe

Dinler afyondur, allah zayif insanlarin kafasinda yarattigi varolmayan birseydir..

Önerilen Siteler