PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karbonatın inanılmaz faydaları

Corpse Bride
08-11-2013, 02:57
sayfada paylaşılan geri dönüşleri okuyunca insan hayret ediyor. kullananlar prostat, şeker, kanser, romatizma, sedef, tansiyon neler neler dahil bir sürü hastalıktan kurtulmuş. ayrıca kendisi 3 lira. link şu sevgili ihtiyar delikanlı arkadaşlar ve bence hepiniz içeceksiniz ben de içicim evet.

https://www.facebook.com/pages/Kemal-Milar/175346669287746

şu linkte de kullanım şekli tarif edilmiş

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=175669809255432&id=175346669287746

murted
08-11-2013, 03:54
Eleman çok eğleniyor olmalı. Böyle uzun uzun, ciddi ciddi yazarsan bunlara tezek falan da yedirirsin.

vartor
08-11-2013, 04:46
Placebo efekti etkili olabilir; hele iyileseceklerine iyice inanmis iseler, tedavi olma ihtimalleri yukselebilir.

Corpse Bride
08-11-2013, 18:37
Eleman çok eğleniyor olmalı. Böyle uzun uzun, ciddi ciddi yazarsan bunlara tezek falan da yedirirsin.

bu ne laf mı senin söyldiğin şimdi, adam karbonatı ilkkez ben keşfettim demiyor, alın galon galon için de demiyor. bünyenin yapısına göre hastalığın seyrine göre artı oradaki insanlar gerizkalı da değil ama müslüman olunan ülkede teşekkür minnettarlık ifadesi elbette allah razı olsun allah seni başımızdan eksik etmesin vs. olacak. keza adamda öyle cevaplayacak.bu dualı teşekkür cümlelerini okuyunca tamam beyimiz hemen etiketi bastı bunlar tezekde yermiş. değil tezek derman olacağını bilsen kemre de yersin başına geldiğinde. ve adam karbonat ithalatçıları birliğinin başkanı da değil, ücretsiz para almadan yapması mı senin onları küçümsemenin sebebi. tıpkı kibirli solcu tavrı ıyy bunlar herşeye inanır banal avam insanlar big big big ağzının kenarıyla millete tebbessüm edeceğim derken aslında sizden iğreniyorum bakışı gülüşü atan zülfü livaneli pozları gibi. hani şu cümleyi nolan yazsa hiç umursamamda sendemi brutüs yaa noluyor size ateist oldum diye milleti küçük görmeler yahu annen seni uğurlarken arkandan dua etmezmi ne zaman erdiniz de millete tepeden bakıp eşşeğin götüne kazık sokar gibi dik dik laflar ediyorsunuz öküzsün mürted evet sana hakaret ettim bak iyi oku ö-küz ve kütük

bu arada şifa olacaksa suya düşen yılana sarılır misali insan her yolu dener olumlu sonuç mu alınmış placebo olabilir dersin araştırmak lazım dersin araştırırsın karşılaştırırsın tezekde yersin ben yerim eminim sende yersin. bu gün fdanın onayladığı ilaçların rezillikleri, tedavi edeceğiz maksadıyla hastanede kullanılan sözüm ona çok teknolojik cihazlarla radyasyona maruz bırakılmaları, hastanede özellikle yenidoğan servisinde bulaşıcı hastalıkları dinlemektense kocakarı ilaçlarından olumlu sonuçlar verenleri kullanmayı tercih ederim tezekte dahil sayın ukala.

murted
08-11-2013, 20:19
Placebo efekti etkili olabilir; hele iyileseceklerine iyice inanmis iseler, tedavi olma ihtimalleri yukselebilir.

Türkan Saray
arkadaşım yarı felçli babasına içirmesine söylemiştim babası yürüyüp konuşmaya başlamış çılgın gibi sevindi.
33 · 5 Ağustos, 13:36

Nasıl bir placebo etkisiymiş bu? Eğlenen sadece eleman değil sanırım. :)

bu ne laf mı senin söyldiğin şimdi, adam karbonatı ilkkez ben keşfettim demiyor, alın galon galon için de demiyor. bünyenin yapısına göre hastalığın seyrine göre artı oradaki insanlar gerizkalı da değil ama müslüman olunan ülkede teşekkür minnettarlık ifadesi elbette allah razı olsun allah seni başımızdan eksik etmesin vs. olacak. keza adamda öyle cevaplayacak.bu dualı teşekkür cümlelerini okuyunca tamam beyimiz hemen etiketi bastı bunlar tezekde yermiş. değil tezek derman olacağını bilsen kemre de yersin başına geldiğinde. ve adam karbonat ithalatçıları birliğinin başkanı da değil, ücretsiz para almadan yapması mı senin onları küçümsemenin sebebi. tıpkı kibirli solcu tavrı ıyy bunlar herşeye inanır banal avam insanlar big big big ağzının kenarıyla millete tebbessüm edeceğim derken aslında sizden iğreniyorum bakışı gülüşü atan zülfü livaneli pozları gibi. hani şu cümleyi nolan yazsa hiç umursamamda sendemi brutüs yaa noluyor size ateist oldum diye milleti küçük görmeler yahu annen seni uğurlarken arkandan dua etmezmi ne zaman erdiniz de millete tepeden bakıp eşşeğin götüne kazık sokar gibi dik dik laflar ediyorsunuz öküzsün mürted evet sana hakaret ettim bak iyi oku ö-küz ve kütük

bu arada şifa olacaksa suya düşen yılana sarılır misali insan her yolu dener olumlu sonuç mu alınmış placebo olabilir dersin araştırmak lazım dersin araştırırsın karşılaştırırsın tezekde yersin ben yerim eminim sende yersin. bu gün fdanın onayladığı ilaçların rezillikleri, tedavi edeceğiz maksadıyla hastanede kullanılan sözüm ona çok teknolojik cihazlarla radyasyona maruz bırakılmaları, hastanede özellikle yenidoğan servisinde bulaşıcı hastalıkları dinlemektense kocakarı ilaçlarından olumlu sonuçlar verenleri kullanmayı tercih ederim tezekte dahil sayın ukala.

Adam Allahlı, kitaplı, dualı konuşuyor diye o yorumu yapmadım ki. Maşallah bir varsayım üzerinden koca bir paragraf saydırmışsın, helal olsun. Bu konuya bu şekilde yaklaşmam kafir olmamla benzer süreçlerin ürünü.

Adam eğleniyor olmalı diye düşünmemim sebebi de bu işin ticaretini yapmaması. Öteki türlü milletin cehaletinden ve çaresizliğinden faydalanıp milleti dolandırdığını düşünürdüm. Malum, böyleleri tvlerde cirit atıyor.

Bu argümanı sana karşı kullanacağımı hiç düşünmemiştim. Ama kaderde bu da varmış. Genelde bu sorumun muhattabı şu damar açan ilaçları satanlara kananlar oluyor.

Madem öyle bir şey var gidip de bir on tane nobel almasının önündeki engel ne?

Baksana, verdiğin bu linkte karbonatın nelere iyi geldiğini yazmış.

Çaresizlik insana önceden gülüp geçeceği şeyleri yaptırabilir. İnsanların çaresizliklerini suistimal edenlere fırsat vermemek lazım.

Bir de bazı yerlerde kemoterapi almayın, biyopsi yaptırmayın falan diye akıl veriyor ki bu çok tehlikeli. Adam adeta modern tıbba savaş açmış.

https://www.facebook.com/notes/kemal-milar/sodyum-bikarbonatla-tedavi-olan-hastalık-listesi/10151749328602029

Bu tip adamların benim gözümde din tacirlerinden farkı yok, birebir aynı şey. Bu örnekte adamın bu işten menfaat sağladığını zannetmediğim için dalga geçtiğini düşündüm. Aklıma başka da bir şey gelmiyor.

Bu sırada bir yandan da sıradaki iletinde beni neler bekliyor diye korkuyom. :)

Neva
08-11-2013, 21:59
Eleman abartmis hayli.

Astroloji haritasi satmak icin karbonat'i kullanmasina gerek yoktu bence.

https://www.facebook.com/pages/Kemal-Milar/175346669287746?id=175346669287746&sk=info

http://astrozoom.com/

Only $19.95

Hani sadece, su icin dese cok daha faydali olurdu.

spartacus
08-11-2013, 23:36
sayfada paylaşılan geri dönüşleri okuyunca insan hayret ediyor. kullananlar prostat, şeker, kanser, romatizma, sedef, tansiyon neler neler dahil bir sürü hastalıktan kurtulmuş. ayrıca kendisi 3 lira. link şu sevgili ihtiyar delikanlı arkadaşlar ve bence hepiniz içeceksiniz ben de içicim evet.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=175669809255432&id=175346669287746

Sonuçları olumlu olursa(ki bunu senden öğrenebilirim) bende içicim :)

Bence dikkatli olmak gerekir, iyice emin olmadan(normal kullanımları kastetmiyorum) içilmemeli diye düşünüyorum. Eğer karbonat bu derecede olumlu etki oluşturuyorsa, zamanını bir hayli süre kahvehanelerde geçirenler şanslı olmalı, zira çaydaki karbonat yudumlanan her çayda vücuda gidiyor.

Aktarlarda bir çok hastalığa iyi geldiği söylenen ürünler satılıyor örneğin, en etkilileri bildiğim kadarıyla bir çok çiçeğin buhar yoluyla(sanırım) damıtılması ve karıştırılmasından oluşuyor. Kullanan insanlar gördüm, düzeleni ise görmedim zira kullanım nedenleri psikolojik değildi(biyolojik nedenlerle gözlerde morarma vb gibi.)

Corpse Bride
09-11-2013, 03:31
murted,

eğleniyor dediğin adama geri dönüş yapıp teşekkür edenlerin hepsi bu ğlenceye ortak elbirliği yapıp milletle taşak geçmek için grup kurmuşlar diyorsun yani, para almadan yapıyor olmasıda düşünceni teyid ediyor hmm sağlam bi dayanak, kütük demiştim daha önce. o linkte bahsedilenlerden italyan bi doktorunda bahsettiğini biliyormuydun http://www.curenaturalicancro.com/ tabi adam şarlatan neden kansein kolay tedavisini bulduğu için, ayrıca savunduğun o çok kıymetli kemoterapi radyoterapi ve çok kıymetli fda onaylı ilaçlar için biri kitap yazmış Dr. Robert S. Mendelsohn, "Aykırı Bir Doktorun İtirafları" adıyla nette bu şekilde aratınca e kitap olarak okuyabileceğin linkler var oku. hastanelerde dönen rezillikleri anlatmış gerçi kesin oda insanları aciz görmekten zevk aldığı için yazmıştır maksat kitap satılsındır. sonra bu linke bak http://www.canceractive.com/cancer-active-page-link.aspx?n=2719 her yıl düzenli kanser tedavisinde yeni buluş maskaralıklarıyla insanları asıl dolandıran bilimsel çalışıyoruz diyen aç köpeklerin tıbbı dökümanlarını matah makaleleriyle nasıl piyasa yaptıklarını filan görürsün belki hani diyorum konu hakkında tartışma olsun maksadıyla bu şekilde davranıyorsun desem yok değil resmen kendini beğenmişlik bi küstahlık yazdığıma yazacağıma pişman ettiren türden silme imkanım olsa başlığı siler ne haliniz varsa görün derim o derece.

neva, nerde astroharita satmış kaça satmış alıp bundan bahseden mi olmuş? ben okumadım face üyeliğim yok sayfayı dışardan okudum görmedim öyle bişey

spartacus, sonucu yalnızca sana yazarım bu gün başladım.
zaten adam bi çay kaşığı ile başlayın bi bardak suya diyor reaksiyonu kontrol edin bulantı olabilir diyor yağı unu şekeri asitli içecekleri kesin sebze meyve tüketin asidi tamamen yok etmiyorsun ki mide asidini muhafaza edip vucuttaki diğe asidik gıdalardan kaynaklı birikimi temizliyor emilimi duzenliyor kişi zaten bilinçsizce yukleyip kendini riske atmaz. zaten mide probleminde kullanılan bi madde. evet haklısın aktarlarda her çerçöp var dikkali olmak lazım sanki ben karbonatın viral reklamcısı gibi oldum nerden açtım hay elim kırılaydı.

Neva
09-11-2013, 03:44
neva, nerde astroharita satmış kaça satmış alıp bundan bahseden mi olmuş? ben okumadım face üyeliğim yok sayfayı dışardan okudum görmedim öyle bişey

.

Yok ben de bahseden oldugunu soylemedim zaten, ayrica sizin verdiginiz linke tikladigimda gordum, sadece facebook'daki info kisminda okudum. Verdigi linke tikladim, orada okudum.

https://www.facebook.com/pages/Kemal-Milar/175346669287746?id=175346669287746&sk=info

About
astrozoom.com
Webmaster, Astrologer, Programmer, Researcher · İstanbul · Aralık 1999 - halen

Suradan da kisiyi izleyebilirsin, yani ben uydurmadim.

http://www.youtube.com/watch?v=Pk3BM4rBTXs&list=UUVC2dn79S9JBTa9IyTZojwg

http://www.youtube.com/watch?v=rWcftkMLnR8

Neyse, denemek istiyorsaniz tabi ki sizin seciminiz bu, deneyin bir, bize bildirirsiniz nasilsa sonucu.

Corpse Bride
09-11-2013, 12:47
neva, sizin amacınız bağcıyı dövmek yani astrolojiyle ilgilenen bi adam 7 yıl tıp fakültesinde dirsek çürütmeden kendi çapında insanların sağlığıyla oynamamalı ama akademik kariyeri olan yazdığı ilaçların içeriği ve hasta geçmişini incelemeden yan etkileri hiçe sayıp gözü kapalı reçete yazan tıp doktoru olursa sonuç ölüm dahi olsa gık yok. bi kere insanlar alternatif tıbba modern tıpta çare bulamadığı için parasını sömürüp vucudunu denek olarak kullandıkları için son çare olarak yöneliyor. buradan tıp duşmanı olduğum anlaşılmasın ama gerçekten ihtiyacı varsa o ilacı yazsın gerçekten ihtiyacı varsa çözüm ameliyat desin onca yazı ve vak'a var hekimlerin çıkar amaçlı insan sağlığıyla oynadığına dair, ama onlar hekim, hata yapabiblir insan harcayabilir böyle mi düşünmeliyiz bu gün recep efendi hastane sayılarını artıracaz son teknolojiyle donatacaz diye hava atıyor tamam ama öncelik hasta olmadan yaşam kalitesini artırmak olsa gıda terörunun önunu kesse daha iyi olmazmı ben hiç unutmam bir kadın doktor bana eğer muayenehaneme birdaha gelmezsen hastanede ölüyor olsan elimi katmam demişti düşün artık çıkarın boyutunu gözü dönmüşlüğü. ben bu adamı bi arkadaşın bahsetmesiyle duydum ama dedem karbonatı herzaman içerdi annem, köyde eskiden ilaçmı vardı herkes onu kullanırdı der. kemal miların biyografisini buldum okuyun evet astrolojiyle yakından ilgileniyor http://www.astrozoom.com/kemal_milar/astrolog-kemal-milar/astrolog-kemal-milar-in-biyografisi/ ama tıp hekimleri de yoga yapar uzakdoğu felsefesiyle ilgilenir meraklısı çok inanç meselesi, benim için önemli olan bahsettiği mevzu(karbonatın) işe yarar olup olmaması. isteyen alır istemeyen almaz ama sadece bu adamın keşfi değil bu.

murted
09-11-2013, 14:08
murted,

eğleniyor dediğin adama geri dönüş yapıp teşekkür edenlerin hepsi bu ğlenceye ortak elbirliği yapıp milletle taşak geçmek için grup kurmuşlar diyorsun yani, para almadan yapıyor olmasıda düşünceni teyid ediyor hmm sağlam bi dayanak, kütük demiştim daha önce. o linkte bahsedilenlerden italyan bi doktorunda bahsettiğini biliyormuydun http://www.curenaturalicancro.com/ tabi adam şarlatan neden kansein kolay tedavisini bulduğu için, ayrıca savunduğun o çok kıymetli kemoterapi radyoterapi ve çok kıymetli fda onaylı ilaçlar için biri kitap yazmış Dr. Robert S. Mendelsohn, "Aykırı Bir Doktorun İtirafları" adıyla nette bu şekilde aratınca e kitap olarak okuyabileceğin linkler var oku. hastanelerde dönen rezillikleri anlatmış gerçi kesin oda insanları aciz görmekten zevk aldığı için yazmıştır maksat kitap satılsındır. sonra bu linke bak http://www.canceractive.com/cancer-active-page-link.aspx?n=2719 her yıl düzenli kanser tedavisinde yeni buluş maskaralıklarıyla insanları asıl dolandıran bilimsel çalışıyoruz diyen aç köpeklerin tıbbı dökümanlarını matah makaleleriyle nasıl piyasa yaptıklarını filan görürsün belki hani diyorum konu hakkında tartışma olsun maksadıyla bu şekilde davranıyorsun desem yok değil resmen kendini beğenmişlik bi küstahlık yazdığıma yazacağıma pişman ettiren türden silme imkanım olsa başlığı siler ne haliniz varsa görün derim o derece.

İlaç sanayisinde tabi ki acayip şeyler döndüğünü biliyoruz. Ama bence gene de pozitif bilimden başka sığınağımız yok.

Doktorların içinde de bir sürü lavuk var elbet. Mesela adam ameliyat yapınca fazladan para alıyor. Hasta buna geliyor, adam hastaya direk ameliyat diyor. Oysa ameliyat son çare, çünkü riskleri de var. Önce daha başka tetkikler yapılmalı, sorun sanıldığından başka bir yerde olabilir ve sorunun çözümü daha basit olabilir. Ondan sonra ise ilaç tedavisi, bilmem fizik tedavisi falan denenmeli. Ama adam ameliyattan parayı kırdığı için hemen ameliyat etme derdinde, hastanın sağlığını, iş ahlakını falan önemsemiyor.

Kızma yahu, tamam. Rakıynan balık her deva devadır, bak ona katılıyorum. :)

vartor
09-11-2013, 18:13
Kızma yahu, tamam. Rakıynan balık her deva devadır, bak ona katılıyorum.
Hele bir de ustune soyle karbonatli bir su icersen:)

Corpse Bride
09-11-2013, 20:12
Hele bir de ustune soyle karbonatli bir su icersen:)

doğru söylüyorsun insanı çakı gibi yapar : )

Corpse Bride
09-11-2013, 20:36
İlaç sanayisinde tabi ki acayip şeyler döndüğünü biliyoruz. Ama bence gene de pozitif bilimden başka sığınağımız yok.

Doktorların içinde de bir sürü lavuk var elbet. Mesela adam ameliyat yapınca fazladan para alıyor. Hasta buna geliyor, adam hastaya direk ameliyat diyor. Oysa ameliyat son çare, çünkü riskleri de var. Önce daha başka tetkikler yapılmalı, sorun sanıldığından başka bir yerde olabilir ve sorunun çözümü daha basit olabilir. Ondan sonra ise ilaç tedavisi, bilmem fizik tedavisi falan denenmeli. Ama adam ameliyattan parayı kırdığı için hemen ameliyat etme derdinde, hastanın sağlığını, iş ahlakını falan önemsemiyor.

Kızma yahu, tamam. Rakıynan balık her deva devadır, bak ona katılıyorum. :)

pozitif bilim artık ortodoks tıbbı olarak lanse edildiğine göre insanların kime güveneceği belli değil. misal amerikalı bi doktor Virginia Livingston kanserin mikrobik bir hastalık olduğunu keşfediyor ve kişiye özel aşılarla tedavi uyguluyor şu an halen abd de faaliyet gösteren kliniği var ve fakat pozitif bilimciler ısrarla karşı çıkıyor, konu hakkında türkçe bilgi veren bir yazı, yazının sonlarına doğru konuya dair bilgi var.
son cümlene katılıyorum içilir güzelleşilir ama alkol zararlı diyip toplumsal mesaj vermeyi unutmayalım sevgili murtedciiğiim

http://www.aksiyon.com.tr/aksiyon/haber-6729-26-kansere-alternatif-cozum.html

Kanserin sebebi, belli çevrelerde hâlâ ciddi bir tartışma konusudur. Bazı viroloji (virüslerle ilgilenen tıp dalı) uzmanları kanserin virüs enfeksiyonu sonucunda ortaya çıktığını öne sürmekte. Onkologlar ise, çoğu kanser türünün kimyasal maddeler veya radyasyon etkisiyle mutasyona uğramış hücrelerin kontrölsüz çoğalmalarının sonucunda ortaya çıkan yumrulardan ibaret olduğunu savunuyorlar. Dr. Viriginia Livingston—Wheeler ve çalışma arkadaşları, 40 yıl boyunca sürdürdükleri deneyler sonunda kanserin, tüm canlılarda, doğumdan ölüme dek var olan bir mikrop yüzünden oluştuğunu kanıtladılar. Ayrıca, pleomorfik karakterde olan bu mikrop filtreden geçebilecek kadar küçülebildiğinden 1910'da Dr. Peyton Rous'yu yanıltmış ve virüs olarak yorumlamıştı. Bu organizma aynı zamanda konak hücreleri melezleştirebilecek ve bu yolla onlara istila edici ve toksik özellikler kazandırabilecek bir genetik mühendislik becerisi ortaya koyabilecek güce de sahiptir.

Kanser tedavisi devrimi gerçekleşiyor

Dr. Virginia Livingston 1947'de bir mektebin doktorluğunu yaparken kendisine müracaat eden hemşirenin parmak uçlarında ve burun bölmesinde yaralar görüyor ve Scleroderma ile birlikte seyreden bir Reynaud hastalığı ile karşılaşıyor. Merakla her iki yaradan aldığı parçaların mikroskobik tetkikinde o zamana kadar rastlamadığı verem basiline benzer bir mikrop görüyor. Mikrobun Scleroderma ile bir ilgisinin olup olmadığını anlamak için kobaylar üzerinde deneyler yapıyor, hayvanların hepsinde Sclerodermayı andıran değişikliklerin yanı sıra beklemediği bir başka oluşum görüyor. Kanser olasılığı 500 binde bir olan kobayların yüzde 25'inde kanser teşekkül ediyor. Bu deneyler sonucunda kanserin mikrobik bir hastalık olduğunu keşfediyor Dr. Viriginia Livingston. Dr. Virginia bu mikroba Progenitor Cryptocides (P.C.) adını verdi ve elde ettiği sonuç büyük bir keşif kapısını araladı.

Dr. Viriginia deneylerini genişleterek ameliyathanelerde taze ve steril kanser dokularını alarak inceledi ve hangi kanser türü olursa olsun hep aynı mikroba rastladı. Bu sıralarda tavuk çiftliklerini kasıp kavuran bir lökosis (bir kanser türü) salgını hüküm sürüyordu. Dr. Viriginia bu çiftliklerden topladığı hasta tavukların kanından elde ettiği mikroplarla bir aşı yaptı. Aşıyı hasta tavuklar üzerinde denedi. Ölmek üzere olan tüm hayvanlar birkaç saat içinde ayağa kalktılar. Buradan şu sonuca vardı Dr. Viriginia ve çalışma arkadaşları, 'kanser mikrobundan elde edilen aşı, kanseri tedavi ediyordu.....

Sesli
09-11-2013, 21:35
Karbonatın faydaları bir şey mi? En fazla miğdenizi deler ve kimyasal dengenizi bozar. Ya bir de şifacılar var ki, elleriyle sizin AURANIZI dahi düzeltebilmekte ve hatta sizin röntgeninizi çekebilmektedir.

Bilim neymiş,,, safsatadır! Esas şifa,,, uyduruk kişilerin uyduruk yöntemlerindedir. Adam tek ilaçla her türlü rahatsızlığınızı düzeltebilmektedir. Ama ya şifacılar, daha da yetkin olup, ellerini kullanarak, üfleyip füfleyerek sizi iyice düzeltebilmektedirler!

Neva
10-11-2013, 02:23
neva, sizin amacınız bağcıyı dövmek yani astrolojiyle ilgilenen bi adam 7 yıl tıp fakültesinde dirsek çürütmeden kendi çapında insanların sağlığıyla oynamamalı ama akademik kariyeri olan yazdığı ilaçların içeriği ve hasta geçmişini incelemeden yan etkileri hiçe sayıp gözü kapalı reçete yazan tıp doktoru olursa sonuç ölüm dahi olsa gık yok. bi kere insanlar alternatif tıbba modern tıpta çare bulamadığı için parasını sömürüp vucudunu denek olarak kullandıkları için son çare olarak yöneliyor.

buradan tıp duşmanı olduğum anlaşılmasın ama gerçekten ihtiyacı varsa o ilacı yazsın gerçekten ihtiyacı varsa çözüm ameliyat desin onca yazı ve vak'a var hekimlerin çıkar amaçlı insan sağlığıyla oynadığına dair, ama onlar hekim, hata yapabiblir insan harcayabilir böyle mi düşünmeliyiz bu gün recep efendi hastane sayılarını artıracaz son teknolojiyle donatacaz diye hava atıyor tamam ama öncelik hasta olmadan yaşam kalitesini artırmak olsa gıda terörunun önunu kesse daha iyi olmazmı ben hiç unutmam bir kadın doktor bana eğer muayenehaneme birdaha gelmezsen hastanede ölüyor olsan elimi katmam demişti düşün artık çıkarın boyutunu gözü dönmüşlüğü. ben bu adamı bi arkadaşın bahsetmesiyle duydum ama dedem karbonatı herzaman içerdi annem, köyde eskiden ilaçmı vardı herkes onu kullanırdı der. kemal miların biyografisini buldum okuyun evet astrolojiyle yakından ilgileniyor http://www.astrozoom.com/kemal_milar/astrolog-kemal-milar/astrolog-kemal-milar-in-biyografisi/ ama tıp hekimleri de yoga yapar uzakdoğu felsefesiyle ilgilenir meraklısı çok inanç meselesi, benim için önemli olan bahsettiği mevzu(karbonatın) işe yarar olup olmaması. isteyen alır istemeyen almaz ama sadece bu adamın keşfi değil bu.

Rakibalik, amacimiz bagci dovmek olsaydi, sizin yonelttiginiz soruya cevap vermezdim. Bakin yukaridak soru sordunuz, ben gormedim oyle birsey dediniz vs. ben de dedim ki, okudugumda gordum. Onun uzerine yukardaki linkleri koydum. Hatta bahsettiginiz kitaba nette ulastim, 16 sayfa okudum, tip kilisesinden, papaz doktor figurunden vs.. Daha fazla okumadim.

Ikincisi alternatif tib'ba, kesinlikle karsi olan biri degilim. Bu gayet anlasilir bir durumdur. Basit ornek; Midenizi usutursunuz, ilac almak yerine nane-limon kaynatip icersiniz, kim olursaniz olun farketmez ailenizde birisi bunu uygulamistir buyuk olasilikla,bu kultur de size duyumsal-gorsel bir sekilde aktarilmistir.

Sizi tip dusmani veya bilim dusmani olarak hic algilamadim, ortaya koydugunuz konuya dair gorus beyan ettim. Nedir ki, tip dunyasinda da bircok doktor, bircok konuda kitap yazar. Ama bu kitaplari yazarken de, aynen o bahsettiginiz kitapta elestirmis oldugu tip kilisesi egitiminden ogrendikleriyle yazar. Ha bu arada bahsettiginiz kitabi kimin cevirdigine de baktim. Nil Gun cevirmis. Turkiye ayaginda eski bir isimdir bu kulvarlarda.

http://www.kuraldisi.com/nil-gun/

Ama bu demek degildir ki, tip dunyasinda geneli bahsettiginiz sekilde %100 kotu kisilerdir. Her olusumda bu tip insanlar bulunur. Yani tip bilimini kaldirip bir tarafa atamazsiniz, bir kisim kisiler yuzunden. Anatomik olarak, demonte edip, dagitmak ve tekrar toplamak icin yine hekime ihtiyaciniz var cunku.

Kemal Miler dediginiz kisi ne yapar ne eder, o kendi bilecegi istir. Siz gormedim oyle birsey, okumadim dediginiz icin, ben de gorduklerimi koydum.Yoksa ister harita cikarsin, ister satsin, ister webmaster'lik yapsin benim problemim degil.

Evet haklisiniz, insanlar tibbin bilimsel olarak caresiz kaldigi durumlarda alternatif kosullara yonelebiliyor. Benzer bir ornek ALS hastalari. Bakin hastalik populerlesmeye basladigindan beri, Almanya, Hindistan vb. ulkelerde, bir nevi kacak diyebilecegimiz yontemlerle, fahis paralara kok hucre nakli yapiliyor bu insanlara ve durumlarinda bir duzelme gorulmuyor.
Halbuki kok hucre calismalari devam ediyor.

Evet katiliyorum mantar gibi hastane turetip, son teknolojiyle donatmak bir cozum degildir.
Dogrudur, dedeniz kullanmis olabilir, eskiden koylerde yasayan insanlarin ezici cogunlugu ev yapimi yogurtla ayakta kalmislardir. Mesela Kuzey Amerika ve Kanada'da dahil, yogurtla tanismasi populer sekilde(yiyin-yedirin tarzinda), surada saysaniz 3-5 seneyi bulmaz. Keza Kefir'le de.. Halbuki Anadolu insani icin yogurt ve yogurt urunleri(tarhana, cokelek, yogurttan yapilan peynir vs.) yemek gayet siradan bir durumdur. Bir aliskanliktir herseyden once. Luks degildir yani.

Ama bahsettiginiz donemlerde insanlar araba vs. bu araclarla bu kadar icice degildi. Yani hava bunca kirlenmis degildi. Camasirlarini elde sabunla yikiyorlardi. Ekmeklerini evde pisiriyorlardi, tereyaglarini evde yapiyorlardi. Topraga basiyorlardi herseyden once. Konserve yiyecek(bugunku gibi) tuketmiyorlardi, geleneksel usullerle konserve yapiyorlardi. Gidalarimiz GDO'lu degildi. Mikrodalga dirin kullanmiyorlardi. Toprak tencereler revactaydi. Yetistirdikleri hayvanlar dogal kaya tuzu yalayip, yesillik yiyip, gezip yayilarak,besleniyordu.

Yani sadece yogurt, tek basina bir rol ustlenmez. Siz sadece beslenme ile hayatini idame eden bir yapi degilsiniz. Anlattiginiz olaylardan cok sayida biliyoruz. Hasta sahiplerinin hakli sitemleri de dogrudur. Karbonat tabi ki bahsettiginiz kisinin kesfi degildir.

Yoksa ister icin deneyin, ister yapmayin sizin bileceginiz istir. Kimse de buna karisamaz. Ama buna iliskin tip bilimini tamamiyla(genelleme) kotulemek akildisidir.

Ben de raki+balik severim ornegin, icerim de, ama aksamdan kalma etkiyi, saglam bir corba ile yok ederim, asla karbonatla veya cesitli suda eriyen urunlerle degil mesela, yani kisinin kendi secimine kalmis birseydir.

Yoksa pakete uzanip, iki kapsul ilac atmak hic zor degil elbette. Ha ayrica bilim bolumune bir goz atin, bizler yeri geldiginde bilimi de elestiren insanlariz. Yani tersi olsak haydi haklisiniz derdim.

Corpse Bride
10-11-2013, 04:09
Rakibalik, amacimiz bagci dovmek olsaydi, sizin yonelttiginiz soruya cevap vermezdim. Bakin yukaridak soru sordunuz, ben gormedim oyle birsey dediniz vs. ben de dedim ki, okudugumda gordum. Onun uzerine yukardaki linkleri koydum. Hatta bahsettiginiz kitaba nette ulastim, 16 sayfa okudum, tip kilisesinden, papaz doktor figurunden vs.. Daha fazla okumadim.

Ikincisi alternatif tib'ba, kesinlikle karsi olan biri degilim. Bu gayet anlasilir bir durumdur. Basit ornek; Midenizi usutursunuz, ilac almak yerine nane-limon kaynatip icersiniz, kim olursaniz olun farketmez ailenizde birisi bunu uygulamistir buyuk olasilikla,bu kultur de size duyumsal-gorsel bir sekilde aktarilmistir.

Sizi tip dusmani veya bilim dusmani olarak hic algilamadim, ortaya koydugunuz konuya dair gorus beyan ettim. Nedir ki, tip dunyasinda da bircok doktor, bircok konuda kitap yazar. Ama bu kitaplari yazarken de, aynen o bahsettiginiz kitapta elestirmis oldugu tip kilisesi egitiminden ogrendikleriyle yazar. Ha bu arada bahsettiginiz kitabi kimin cevirdigine de baktim. Nil Gun cevirmis. Turkiye ayaginda eski bir isimdir bu kulvarlarda.

http://www.kuraldisi.com/nil-gun/

Ama bu demek degildir ki, tip dunyasinda geneli bahsettiginiz sekilde %100 kotu kisilerdir. Her olusumda bu tip insanlar bulunur. Yani tip bilimini kaldirip bir tarafa atamazsiniz, bir kisim kisiler yuzunden. Anatomik olarak, demonte edip, dagitmak ve tekrar toplamak icin yine hekime ihtiyaciniz var cunku.

Kemal Miler dediginiz kisi ne yapar ne eder, o kendi bilecegi istir. Siz gormedim oyle birsey, okumadim dediginiz icin, ben de gorduklerimi koydum.Yoksa ister harita cikarsin, ister satsin, ister webmaster'lik yapsin benim problemim degil.

Evet haklisiniz, insanlar tibbin bilimsel olarak caresiz kaldigi durumlarda alternatif kosullara yonelebiliyor. Benzer bir ornek ALS hastalari. Bakin hastalik populerlesmeye basladigindan beri, Almanya, Hindistan vb. ulkelerde, bir nevi kacak diyebilecegimiz yontemlerle, fahis paralara kok hucre nakli yapiliyor bu insanlara ve durumlarinda bir duzelme gorulmuyor.
Halbuki kok hucre calismalari devam ediyor.

Evet katiliyorum mantar gibi hastane turetip, son teknolojiyle donatmak bir cozum degildir.
Dogrudur, dedeniz kullanmis olabilir, eskiden koylerde yasayan insanlarin ezici cogunlugu ev yapimi yogurtla ayakta kalmislardir. Mesela Kuzey Amerika ve Kanada'da dahil, yogurtla tanismasi populer sekilde(yiyin-yedirin tarzinda), surada saysaniz 3-5 seneyi bulmaz. Keza Kefir'le de.. Halbuki Anadolu insani icin yogurt ve yogurt urunleri(tarhana, cokelek, yogurttan yapilan peynir vs.) yemek gayet siradan bir durumdur. Bir aliskanliktir herseyden once. Luks degildir yani.

Ama bahsettiginiz donemlerde insanlar araba vs. bu araclarla bu kadar icice degildi. Yani hava bunca kirlenmis degildi. Camasirlarini elde sabunla yikiyorlardi. Ekmeklerini evde pisiriyorlardi, tereyaglarini evde yapiyorlardi. Topraga basiyorlardi herseyden once. Konserve yiyecek(bugunku gibi) tuketmiyorlardi, geleneksel usullerle konserve yapiyorlardi. Gidalarimiz GDO'lu degildi. Mikrodalga dirin kullanmiyorlardi. Toprak tencereler revactaydi. Yetistirdikleri hayvanlar dogal kaya tuzu yalayip, yesillik yiyip, gezip yayilarak,besleniyordu.

Yani sadece yogurt, tek basina bir rol ustlenmez. Siz sadece beslenme ile hayatini idame eden bir yapi degilsiniz. Anlattiginiz olaylardan cok sayida biliyoruz. Hasta sahiplerinin hakli sitemleri de dogrudur. Karbonat tabi ki bahsettiginiz kisinin kesfi degildir.

Yoksa ister icin deneyin, ister yapmayin sizin bileceginiz istir. Kimse de buna karisamaz. Ama buna iliskin tip bilimini tamamiyla(genelleme) kotulemek akildisidir.

Ben de raki+balik severim ornegin, icerim de, ama aksamdan kalma etkiyi, saglam bir corba ile yok ederim, asla karbonatla veya cesitli suda eriyen urunlerle degil mesela, yani kisinin kendi secimine kalmis birseydir.

Yoksa pakete uzanip, iki kapsul ilac atmak hic zor degil elbette. Ha ayrica bilim bolumune bir goz atin, bizler yeri geldiginde bilimi de elestiren insanlariz. Yani tersi olsak haydi haklisiniz derdim.

neva, konuya yaklaşımınız bağcıyı dövmek düşüncesini akla getirmiş olabilir mi? bilimadamları ortak çalışma sonucu karbonatın şu faydasını keşfetmiştir haberi olsaydı o bilim adamlarının seceresiyle ilgilenirmiydiniz akademik makale olsaydı hayır, ha haklısınız kimmiş neciymiş şarlatanmı vs insan bende dahil araştırır ama siz hiç karbonata değinmeden direkt şahsın ne işler yaptığına yöneldiniz ortodoks tıbında aykırı kitap yazanları mı eleştirip sorgulamalıyız diğerlerine gözü kapalı inanmalı mıyız. tıbbı reddetmiyorum elbette insanın ihtiyacı var SUİSTİMALLER den bahsediyorum çıkar ilişkisine dönen ağda her defasında aman efendim tıbbbın yanında olun demek zorunda bırakılmakyı anlamadım doğrusu. sizde merak etmeyiniz ben bunları yazdım diye tıp dünyası sarsılmayacak ama insanlar kullanıldığında musade edinde yoğurdu üflesin işkillensin araştırsın. buna ne dersiniz mahallemdeki tıp fakultesi okumuş aile hekimi evinde hiç ilaç bulundurmadığından bahseder. yine söyluyorum ihtiyacımız yok demiyorum insanlara para için denek için değil gerçekten gerektiğinde ilaca operasyona ihtiyacı olduğunda muamele yapsınlar.

karbonatı ebemin dedemin kullanması luks demedim aksine kolaylıktı sanırım uslup hatası yaşıyoruz siz kefirden doğallıktan bahsedince ben bunladan luks olarak bahsetmişim gibi anlaşılıyor. oysa tam tersi.

tamamıyla genellemek değil neva tedavilerde operasyonlarda olmayan hayal ürünü konulardan vak'a lardan bahsedilmiyor hani götumden uydursam amenna ama olmuş yaşanmış durumları ele almayacakmıyız bahsetmeyecekmiyiz pışpışlayıp üstünümü örtelim konuşulsun bahsedilsin şimdi ben para için hastaların sağlığıyla oynanan dünya genelinde dağıtılan ilaçlar bahsedince tıbbımı karalıyırorum bilakis ilaç adı olay adı kitap adı bahsetmeye gayret ediyorum ne yani romatizma hastalığında kullnılan bir ilacın lösemiye sebep olduğu prospektüsünde yazmasına rağmen ve piyasadan çekilmesi gerekirken bazı ülkelerde halen satılmasından bahsedilmesi suç mu tıbbı ben değil tıp kedi kendini karalıyor.

ister çay için ister çorba sizin tercihiniz elbette, tıpkı bizlerinde kendimize göre bir tercihimiz olduğu gibi.

spartacus
10-11-2013, 04:43
spartacus, sonucu yalnızca sana yazarım bu gün başladım.
zaten adam bi çay kaşığı ile başlayın bi bardak suya diyor reaksiyonu kontrol edin bulantı olabilir diyor yağı unu şekeri asitli içecekleri kesin sebze meyve tüketin asidi tamamen yok etmiyorsun ki mide asidini muhafaza edip vucuttaki diğe asidik gıdalardan kaynaklı birikimi temizliyor emilimi duzenliyor kişi zaten bilinçsizce yukleyip kendini riske atmaz. zaten mide probleminde kullanılan bi madde. evet haklısın aktarlarda her çerçöp var dikkali olmak lazım sanki ben karbonatın viral reklamcısı gibi oldum nerden açtım hay elim kırılaydı.

Sevgili Rakıbalık
Üzerine alınma, alınganlık için eleştiri hedefinde sizin olmanız lazım. Oysa insanlar fikirlerini ya karbonat üzerinde ya da karbonatın mucizeler yarattığını öne süren kişi üzerinde yoğunlaştırmışlar. Evet gerçekten de faydası olabilir, beraberinde getireceği zararları konusunda yeterli bir fikrimiz de yok, ancak bu tür haberler ilgili kişinin tarzıyla sunuluyorsa dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum. Zira adam resmen ticarileştirmiş. halbuki, böylesi durumlarda ya gidilir bir inceletme yaptırılır, ya ne bileyim karbonat kullanan herhangi bir hasta gözlem altına alınır etkileri irdelenir vb yol ve yöntemler denenir, facebook üzerinden bir sayfa açıp sırf reklam yapar gibi olunca insan rahatsız olmadan edemiyor.

Tabi cidden yararlı da olabilir, ama örneğin insanın serçe parmağındaki hareketsizliği karbonatın nasıl çözdüğünü, ne tür kimyasallar içeriyordu ki, oradaki doku problemini giderdiğini hesap etmek gerekir diye düşünüyorum.

Yinede dikkatli ol, normal işleyişte olumsuz etki olursa bırakırsın, olumlu sonuçlar alırsan bekliyorum : )

Corpse Bride
10-11-2013, 12:10
Sevgili Rakıbalık
Üzerine alınma, alınganlık için eleştiri hedefinde sizin olmanız lazım. Oysa insanlar fikirlerini ya karbonat üzerinde ya da karbonatın mucizeler yarattığını öne süren kişi üzerinde yoğunlaştırmışlar. Evet gerçekten de faydası olabilir, beraberinde getireceği zararları konusunda yeterli bir fikrimiz de yok, ancak bu tür haberler ilgili kişinin tarzıyla sunuluyorsa dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum. Zira adam resmen ticarileştirmiş. halbuki, böylesi durumlarda ya gidilir bir inceletme yaptırılır, ya ne bileyim karbonat kullanan herhangi bir hasta gözlem altına alınır etkileri irdelenir vb yol ve yöntemler denenir, facebook üzerinden bir sayfa açıp sırf reklam yapar gibi olunca insan rahatsız olmadan edemiyor.

Tabi cidden yararlı da olabilir, ama örneğin insanın serçe parmağındaki hareketsizliği karbonatın nasıl çözdüğünü, ne tür kimyasallar içeriyordu ki, oradaki doku problemini giderdiğini hesap etmek gerekir diye düşünüyorum.

Yinede dikkatli ol, normal işleyişte olumsuz etki olursa bırakırsın, olumlu sonuçlar alırsan bekliyorum : )

rica ederim spartacus bilakis düşnünce haklısın. bi kere öncelikle başlığı açma cümlesi yanlış artı faydası olsun olmasın direkt insanları şahsın sitesine yönlendirip resmileşmemiş verilerle insan sağlığı açısından şarlatanla ortak olmak gibi bişi. forumu da bu insanlaın ekmeğine yağ surmek için kullanmak daha ziyade sağlıklarını riske atmak için alet etmek kabul edilir bi durum değil.o yüzden başlığın tamamen silinmesini talep ediyorum ve duyarlı davrandıkları halde anlamamakta ısrar ettiğim için sayın murted'den sayın neva'dan ve sizden özür diliyorum. sonrasında araştırma ve resmi kayıtlara dayalı konu hakkında ayrı başlık açılıp orada pozitif bilim adına daha sağlıklı paylaşımlarda bulunulabilir.

xcan
10-11-2013, 14:53
Koskoca Turun dursun sitesi,ülkemiz yanarken fasulyenin faydalarınımı konuşmalı?
Penguen belgeselini aratmıyacak gibiyib!

Corpse Bride
10-11-2013, 21:59
gezi parkı olaylarıyla başlayan ve son haftada hızlanan kutuluş mücadelesinde karbonat mevzusuyla direnişçilerin dikkatini dağıtıp bazı cephelerde yer yer kırılmalara sebebiyet verip mücadeleyi engellediğim için türk halkından da özür dilerim. kooskoca turan dursun sitesi vizyonu ve misyonuna aykırı pozitif bilimle bağdaşmayan şarlatanların uğrak yeri olmamalı.

sayın xcan talebimi ilettim yönetim konuyu kaldırsın diye hem ben mücadeleyi sabote etmek için teklif edilen parayıda aldım zaten. gideyimde x5 alayım galeri kapanmadan.siyu letır.

spartacus
11-11-2013, 02:51
Koskoca Turun dursun sitesi,ülkemiz yanarken fasulyenin faydalarınımı konuşmalı?
Penguen belgeselini aratmıyacak gibiyib!

Bu konuda sana katılmıyorum sevgili Xcan.

Bu gün yemek yedin mi? yoksa ülke yanıyor diye aç mı durdun... Sebep?

Ülke yanıyor, vatan millet sakarya anlayışıyla hayatı durdurmanın hiç bir yararı olmayacağı gibi zararıda olacağı açık. hayatı durdurmak, yağmuru durdurmak gibidir, bozkır ortamıdır -ki hiç bir şey yeşermez buradan. Bu güne kadar da bu bakış açısıyla yeşermedi zaten, eni sonu ayrık otları üretiyor bu yaklaşım diye düşünüyorum.

AerA
11-11-2013, 09:20

Saygıdeğer arkadaşlar ;

Konu hakkındaki bilgi birikimiz yada akademik eğitiminiz nedir bilmiyorum. Lakin ne Sodyum karbonat (Na2CO3), ne Sodyum bikarbonat (NaHCO3), ne Potasyum Karbonat (K2CO3), nede potasyum bicarbonat (KHCO3) anti-asit özelliğinin haricinde bir işe yaramaz.

Asidik mide pH sında CO2 e dönüşür. Mide asitliğini bu yolla düşürür. Oluşan CO2 yine ağız yolu ile vücuttan atılırken aldığınız Sodyum ve Potasyum yanınıza kar kalacak sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Gıdalardan aldığınız Sodyum ve Potasyum size yeter. Ekstradan karbonat türevleri ile aldığınız Na ve K sadece sinirsel sistemi olumsuz etkileyecektir. En başta kalbi.

Birde şu var tabiki, CO2 ağız yolu ile atılmazsa ne olacak. Alt tarafı kan damarlarınıza geçer. Bu sefer kan pH sı düşer. Çünkü CO2 nötr bir molekül değil aslında asidiktir.

Mide asidinden şikayetçi iseniz, ortamı nötr hale getirmek (karbonat içerek) sadece geçici bir çözüm sağlayacaktır bilesiniz. Çünkü karbonatın etkisi geçtiği gibi aynı problemle yüzleşeceksinizdir. Oysaki mide asidini önlemede Lansoprazol gibi moleküller bulunmakta.

Karbonatla farklı hastalıklara tedavi? Kızlı-erkekli güldük. Mideye indiği anda CO2 ye dünüşüp ağız yolu atılan ve fazlasında sinir sistemine zararlı Alkali metal iyonları bırakan bir şey faydalı olabilir mi yahu?

Esen Kalınız

Corpse Bride
11-11-2013, 21:35
Saygıdeğer arkadaşlar ;

Konu hakkındaki bilgi birikimiz yada akademik eğitiminiz nedir bilmiyorum. Lakin ne Sodyum karbonat (Na2CO3), ne Sodyum bikarbonat (NaHCO3), ne Potasyum Karbonat (K2CO3), nede potasyum bicarbonat (KHCO3) anti-asit özelliğinin haricinde bir işe yaramaz.

Asidik mide pH sında CO2 e dönüşür. Mide asitliğini bu yolla düşürür. Oluşan CO2 yine ağız yolu ile vücuttan atılırken aldığınız Sodyum ve Potasyum yanınıza kar kalacak sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Gıdalardan aldığınız Sodyum ve Potasyum size yeter. Ekstradan karbonat türevleri ile aldığınız Na ve K sadece sinirsel sistemi olumsuz etkileyecektir. En başta kalbi.

Birde şu var tabiki, CO2 ağız yolu ile atılmazsa ne olacak. Alt tarafı kan damarlarınıza geçer. Bu sefer kan pH sı düşer. Çünkü CO2 nötr bir molekül değil aslında asidiktir.

Mide asidinden şikayetçi iseniz, ortamı nötr hale getirmek (karbonat içerek) sadece geçici bir çözüm sağlayacaktır bilesiniz. Çünkü karbonatın etkisi geçtiği gibi aynı problemle yüzleşeceksinizdir. Oysaki mide asidini önlemede Lansoprazol gibi moleküller bulunmakta.

Karbonatla farklı hastalıklara tedavi? Kızlı-erkekli güldük. Mideye indiği anda CO2 ye dünüşüp ağız yolu atılan ve fazlasında sinir sistemine zararlı Alkali metal iyonları bırakan bir şey faydalı olabilir mi yahu?

Esen Kalınız

sayına aera akademik eğitim, okur -yazar olmamdan mutvellit sizin gibi kimya bilgisine vakıf olmayınca karbonat hakkında yazıları okurken gülemedim malesef lakin eczanelerde olup yan etkisi yoktur şu şu rahatsızlığı olanlar dikkatli kullanmaktadır yazan "molar sodyum bikarbonat"ın satışına neden izin vermekte ve doktorlar neden reçeteye yazmaktalar. http://www.ilacprospektusu.com/ilac/472/molar-sodyum-bikar-10-ml-10-ampul

karbonatı öneren doktorlar yabancı basında her öğün bi tabak yiyin demiyor miktar süre veriyor keza alternatif tıpda kullanımında da miktar süre belirtiliyor.

maksadım sizin akademik bilginizi sorgulamak değil yanlış anlamayın ama bahsettiğiniz bu yan etkileri göz önüne aldığımızda diğer mesela romatizma için üretilen advil adlı ilacın yan etkisi dehşet lakin gayet guzel diş için baş için reçetelere yazılıyor. http://www.ilacprospektusu.com/ilac/186/advil-liquigel-200-mg-10-kapsul bu açıdan bakınca zehir miktardadır diyip geçelim mi.

Neva
11-11-2013, 23:47
sayına aera akademik eğitim, okur -yazar olmamdan mutvellit sizin gibi kimya bilgisine vakıf olmayınca karbonat hakkında yazıları okurken gülemedim malesef lakin eczanelerde olup yan etkisi yoktur şu şu rahatsızlığı olanlar dikkatli kullanmaktadır yazan "molar sodyum bikarbonat"ın satışına neden izin vermekte ve doktorlar neden reçeteye yazmaktalar. http://www.ilacprospektusu.com/ilac/472/molar-sodyum-bikar-10-ml-10-ampul

karbonatı öneren doktorlar yabancı basında her öğün bi tabak yiyin demiyor miktar süre veriyor keza alternatif tıpda kullanımında da miktar süre belirtiliyor.

maksadım sizin akademik bilginizi sorgulamak değil yanlış anlamayın ama bahsettiğiniz bu yan etkileri göz önüne aldığımızda diğer mesela romatizma için üretilen advil adlı ilacın yan etkisi dehşet lakin gayet guzel diş için baş için reçetelere yazılıyor. http://www.ilacprospektusu.com/ilac/186/advil-liquigel-200-mg-10-kapsul bu açıdan bakınca zehir miktardadır diyip geçelim mi.

Rakibalik, yani siz sunu mu demek istiyorsunuz;
Nicin yan etkisi olmayan ilac uretilmiyor? Yoksa ben mi yanlis anladim.

Turkiye zaten geleneksel kulturunde, gunde beher miktarda, hatiri sayilir rafineri karbonat tuketen bir ulkedir.
Kek, borek, corek vb..

AerA
12-11-2013, 00:25

Değerli rakıbalık ;

Yukarıdaki verdiğiniz link ampul. Yani intravenöz, damar içi. Bu madde kana zerk edildiğinde ortamda bozulup CO2 vermez. Bu maddenin amacı (zaten polar olduğu için) metabolize edilmeden direkt böbreklere ulaşmasıdır. Bu yolla böbreklerde asidide meydana getiren ve orada bazı şeylerin kristallenmesini sağlayan asidoz durumun tedavisinde kullanılır.

Oral yolla alınan Bikarbonatlar, geğirme vasıtasıyla CO2 sini dışarı atar. Böbreklerede hiç bir şey gitmez.

Artı bizim insanımız karbonatı kaşıkla yutar. Oysaki damar içi enjeksiyon versiyonunda miktar belirlenmiştir.

Alternatif tıp adı altında hergün milyonlarca şarlatanlıkla karşılaşan biri olarak, kesinlikle Sodyum Bikarbonatın mide asitliğini düzenlenmesinde kullanım taraftarı değilim. Ama bu karar kullanacak kişiye bağlı. Herşey bir tarafa Karbonat ile düşürülen asitliği tekrar geri kazanmak için safra salgılanmalı. Safra kesesi boş yere yorulur. Uzun dönemde, safra kesesinin salgıladığı aşırı safra rutine döner. Bu çok daha büyük bir problem yaratır.

Proton pompası inhibitörü ilaçları öneririm. Safrayı bloke ettiği için, istesede salgılayamaz.

Doğrudur, her molekülün yan etkileri mutlaka vardır. Lakin burada amaç, kazanımın daha fazla olması. İbuprofen artık ağaya düşmüş bir moleküldür. Herkez herşeye kullanır oldu. Keşke tıp fakültesinde okuyan doktorlarımz "İlaç Metabolizması" diye bir ders alsa. Ama almıyorlar. Bu yüzden yazıp geçiyor bazı doktorlar, önüne gelen molekülü. Doktorun eksikliği.

Birde bizde ilaç, misal Gripin, bakkalda satılır. Adamın başı ağrıyordur, bir tane alması gereken ağrıkesiciyi bile 2-3 tane yutar. Zannederki daha hızlı etki eder. Oysaki Paracetamol doz aşımında zehirlidir. Sizi o gün, o anda zehirlemez. 20 sene sonra çıkar ortaya. 20 sene sonrada ne o bakkal kalır ortalıkta, nede o doktor...

Rennie vardır misal. Mide asitliği için tablet. Üstelik karbonattır kendisi. Prospektüsünde yan etkileri yazar. Kim kullansın, kim kullanmasın. Nelerle birlikte alınır, nelerle alınmaz. İbuprofeni pekte aratmaz.

Tesadüf yaşıyoruz valla :)

Kalınız sağlıcakla.

Corpse Bride
12-11-2013, 03:03
Rakibalik, yani siz sunu mu demek istiyorsunuz;
Nicin yan etkisi olmayan ilac uretilmiyor? Yoksa ben mi yanlis anladim.

Turkiye zaten geleneksel kulturunde, gunde beher miktarda, hatiri sayilir rafineri karbonat tuketen bir ulkedir.
Kek, borek, corek vb..

demek istediğim yan etkisi çok daha fazla onlarca ilaç var tıpta kullanılmakta olan ve doktorlar amacı dışında reçeteye yazmakta yani romatizma için üretilen bi ilaç ağrı kesici özelliği yüzünden diş için grip için migren için yazılabiliyor karbonat da tıpda ilaç olarak yer almasına ve yan etkisi diğerlerinden daha az olmasına (prospektuste yazılan)rağmen pozitif bilimcilerin gösterdiği tepki.

iki gündür akşamları içiyorum ve gripten eser kalmadı. placebo diye düşündüm. bu gün okudum yabancı bir doktor grip olduğunuzda bir bardak suya yarım çay kaşığı karbonat 3 gün içilmesi girpten kurtulmanızı sağlıyor diyor.bende iki günde etki etti. bizde de doktorlar ağızda çıkan aftlarda karbonatlı suyla gargara önerirlerdi ve bu faydalı olurdu. 3 gün karbonat almak günlerce antibiyotik almaktan daha zararsız diye düşünüyorum. ve bu tercih elbette.
ülkemizde sağlık koşullarını biliyorsunuzdur bazı doktorlar hastaya bakmadan ilaç yazar ve farmakoloji konusunda sokaktaki insan kadar bilgililer ya da bilse de işine öyle gelir reprezant ilacı tanıtır doktor alır reçete eder.eczane yazılan ilacı değil muadilini verir. yine eczacı doktora bende şu hastalık için şu ilaç var sen onu yaz sende kazan bende kazanayım der böyle yürüyor bu işler.

evet tük mutfağında karbonat tüketiliyor.

Corpse Bride
12-11-2013, 03:09
Değerli rakıbalık ;

Yukarıdaki verdiğiniz link ampul. Yani intravenöz, damar içi. Bu madde kana zerk edildiğinde ortamda bozulup CO2 vermez. Bu maddenin amacı (zaten polar olduğu için) metabolize edilmeden direkt böbreklere ulaşmasıdır. Bu yolla böbreklerde asidide meydana getiren ve orada bazı şeylerin kristallenmesini sağlayan asidoz durumun tedavisinde kullanılır.

Oral yolla alınan Bikarbonatlar, geğirme vasıtasıyla CO2 sini dışarı atar. Böbreklerede hiç bir şey gitmez.

Artı bizim insanımız karbonatı kaşıkla yutar. Oysaki damar içi enjeksiyon versiyonunda miktar belirlenmiştir.

Alternatif tıp adı altında hergün milyonlarca şarlatanlıkla karşılaşan biri olarak, kesinlikle Sodyum Bikarbonatın mide asitliğini düzenlenmesinde kullanım taraftarı değilim. Ama bu karar kullanacak kişiye bağlı. Herşey bir tarafa Karbonat ile düşürülen asitliği tekrar geri kazanmak için safra salgılanmalı. Safra kesesi boş yere yorulur. Uzun dönemde, safra kesesinin salgıladığı aşırı safra rutine döner. Bu çok daha büyük bir problem yaratır.

Proton pompası inhibitörü ilaçları öneririm. Safrayı bloke ettiği için, istesede salgılayamaz.

Doğrudur, her molekülün yan etkileri mutlaka vardır. Lakin burada amaç, kazanımın daha fazla olması. İbuprofen artık ağaya düşmüş bir moleküldür. Herkez herşeye kullanır oldu. Keşke tıp fakültesinde okuyan doktorlarımz "İlaç Metabolizması" diye bir ders alsa. Ama almıyorlar. Bu yüzden yazıp geçiyor bazı doktorlar, önüne gelen molekülü. Doktorun eksikliği.

Birde bizde ilaç, misal Gripin, bakkalda satılır. Adamın başı ağrıyordur, bir tane alması gereken ağrıkesiciyi bile 2-3 tane yutar. Zannederki daha hızlı etki eder. Oysaki Paracetamol doz aşımında zehirlidir. Sizi o gün, o anda zehirlemez. 20 sene sonra çıkar ortaya. 20 sene sonrada ne o bakkal kalır ortalıkta, nede o doktor...

Rennie vardır misal. Mide asitliği için tablet. Üstelik karbonattır kendisi. Prospektüsünde yan etkileri yazar. Kim kullansın, kim kullanmasın. Nelerle birlikte alınır, nelerle alınmaz. İbuprofeni pekte aratmaz.

Tesadüf yaşıyoruz valla :)

Kalınız sağlıcakla.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Corpse Bride
15-11-2013, 18:29
Değerli rakıbalık ;

Proton pompası inhibitörü ilaçları öneririm. Safrayı bloke ettiği için, istesede salgılayamaz

bilmiyorum sayın aera siteye uğrar mı uğrarda burayı okur mu okursa bu soruyu cevaplar mı
karbonat yerine önerdiğiniz proton pompası inhibitörü ilaçların yan etkileri var mıdır yoksa ekşime olduğunda rahatlıkla alınabilir mi? vucuttaki etkileşimleri, belirlenen dozda alınan(misal yarım çay kaşığı) karbonattan daha mı az yan etkiye sahip. bilmediğim için soruyorum.

vartor
15-11-2013, 18:46
Vucudumuzun cok gelismis bir kimya laboratuarina benzetmek bence yanlis olmaz; dengedeki kimyasal yapisina etki eden her harici etkenin olumlu ve olumsuz etkileri olacagi muhakkak. Bu gercek goz onunde bulundurulursa, adi ilac veya veya karbonat gibi masum bir isim bile olsa, yan etkileri olacagi muhakkak. Muhim olan, en az yan etkisi olani, veya vucudun kimyasal bozukluguna neden olan asil etkeni etkisiz hale getirmek olacaktir. Bu da sadece ilacla mumkun olmayabilir.

AerA
16-11-2013, 19:22
bilmiyorum sayın aera siteye uğrar mı uğrarda burayı okur mu okursa bu soruyu cevaplar mı
karbonat yerine önerdiğiniz proton pompası inhibitörü ilaçların yan etkileri var mıdır yoksa ekşime olduğunda rahatlıkla alınabilir mi? vucuttaki etkileşimleri, belirlenen dozda alınan(misal yarım çay kaşığı) karbonattan daha mı az yan etkiye sahip. bilmediğim için soruyorum.

Sevgili dostum rakıbalık ;

AerA siteye uğrar. Uğrayıncada hemen cevaplar.

Proton pompası inbitörleri hemen iş yapan moleküller değildir. Bir kere ilacı yuttuğunuzda kana karışması ve hedeflendirildiği bölgeye ulaşması gerekmekte. Hedef bölgede işi bitince siz yavaş yavaş etkisini görmeye başlarsınız. Karbonatta durum böyle değil. Çünkü karbonat problemin özünü çözmek yerine, anı kurtaran bir madde.

Mide yanması-ekşimesi problemi rutin ise, bir doktora başvurmakta fayda var. Problem çok daha farklı olabilir. (Helicobakter v.b.) Lakin ara ara nükseden bir şey ise, yediklerinize dikkat edin derim. Mide asitliği bir şeyleri çözmek ve kana karışabilecek hale getirmek için var. İlgili maddeleri çözerken zaten asidin kendiside nötralleniyor. Ama siz çok yağlı gıdalar tükettiğinizde (yağlar asidik mide ortamında çözünmeyeceğinden) asit nötrallenemiyor. Her lokma yağlı gıdanız ile birlikte salgılanan asit, yağlar ile etkileşime giremediğinden sürekli mide asitliğini arttırıyor. Sadece yağlar değil, hassas bir mideye inen Coca-Cola, tüm gününüzü mahfedebilir. Yada çok baharatlı şeyler.

Proton Pompası İnhibitörlerinin yan etkileri var mı? Olmaz mı. Tomarla. Lakin ilaçta kazanım : Çözdüğü problem ve yarattığı problem şeklindedir. Her bünyede aynı etkiyi gösterecek diye bir kaidede yok.

Bilgisayarın başında uzunca bir süre oturursanız ekrana bakmaktan başınız ağrır. Hemen bu sorunu çözmek için bizim insanımız bir ağrı kesici alır. Oysaki yapılması gereken bilgisayarın başında o kadar oturmamaktır.

Yani yediklerinize dikkat etmeniz ara ara nükseden problemi çözer. Ama problem rutin ise, doktora gitmekte fayda var. Dediğim gibi belki problem farklı bir sebebe dayanıyordur. Helicobakter Pylori isimli minik canlılar vardır ve midede yanma-acı hissi verirler. Ülserden, gastritden sorumludur bu keratalar. Proton Pompası İnhibitörleri tek başına bu canlıdan kaynaklı sorunu çözmeyeceğinden boş yere ilaç almış olursunuz. Oysaki Proton Pompası İnhibitörleri belirli bir antibiyotik ile beraber verildiğinde problem hemen çözülür. Komediye bakınızki ABD de yazılan reçetelerin sadece %3 ü beraberinde ilgili antibiyotiği barındırıyor :)

Saygılar

Corpse Bride
17-11-2013, 02:22
Sevgili dostum rakıbalık ;

AerA siteye uğrar. Uğrayıncada hemen cevaplar.

Proton pompası inbitörleri hemen iş yapan moleküller değildir. Bir kere ilacı yuttuğunuzda kana karışması ve hedeflendirildiği bölgeye ulaşması gerekmekte. Hedef bölgede işi bitince siz yavaş yavaş etkisini görmeye başlarsınız. Karbonatta durum böyle değil. Çünkü karbonat problemin özünü çözmek yerine, anı kurtaran bir madde.

Mide yanması-ekşimesi problemi rutin ise, bir doktora başvurmakta fayda var. Problem çok daha farklı olabilir. (Helicobakter v.b.) Lakin ara ara nükseden bir şey ise, yediklerinize dikkat edin derim. Mide asitliği bir şeyleri çözmek ve kana karışabilecek hale getirmek için var. İlgili maddeleri çözerken zaten asidin kendiside nötralleniyor. Ama siz çok yağlı gıdalar tükettiğinizde (yağlar asidik mide ortamında çözünmeyeceğinden) asit nötrallenemiyor. Her lokma yağlı gıdanız ile birlikte salgılanan asit, yağlar ile etkileşime giremediğinden sürekli mide asitliğini arttırıyor. Sadece yağlar değil, hassas bir mideye inen Coca-Cola, tüm gününüzü mahfedebilir. Yada çok baharatlı şeyler.

Proton Pompası İnhibitörlerinin yan etkileri var mı? Olmaz mı. Tomarla. Lakin ilaçta kazanım : Çözdüğü problem ve yarattığı problem şeklindedir. Her bünyede aynı etkiyi gösterecek diye bir kaidede yok.

Bilgisayarın başında uzunca bir süre oturursanız ekrana bakmaktan başınız ağrır. Hemen bu sorunu çözmek için bizim insanımız bir ağrı kesici alır. Oysaki yapılması gereken bilgisayarın başında o kadar oturmamaktır.

Yani yediklerinize dikkat etmeniz ara ara nükseden problemi çözer. Ama problem rutin ise, doktora gitmekte fayda var. Dediğim gibi belki problem farklı bir sebebe dayanıyordur. Helicobakter Pylori isimli minik canlılar vardır ve midede yanma-acı hissi verirler. Ülserden, gastritden sorumludur bu keratalar. Proton Pompası İnhibitörleri tek başına bu canlıdan kaynaklı sorunu çözmeyeceğinden boş yere ilaç almış olursunuz. Oysaki Proton Pompası İnhibitörleri belirli bir antibiyotik ile beraber verildiğinde problem hemen çözülür. Komediye bakınızki ABD de yazılan reçetelerin sadece %3 ü beraberinde ilgili antibiyotiği barındırıyor :)

Saygılar

zaman ayırıp cevapladığınız için size çok teşekkür ederim. evet cola ve çiğ köfteyi kesmek gerek ve kahveyi ve sigarayı...