vartor´isimli üyeden Alıntı
Placebo efekti etkili olabilir; hele iyileseceklerine iyice inanmis iseler, tedavi olma ihtimalleri yukselebilir.
|
|
Türkan Saray
arkadaşım yarı felçli babasına içirmesine söylemiştim babası yürüyüp konuşmaya başlamış çılgın gibi sevindi.
33 · 5 Ağustos, 13:36
|
Nasıl bir placebo etkisiymiş bu? Eğlenen sadece eleman değil sanırım.
rakıbalık´isimli üyeden Alıntı
bu ne laf mı senin söyldiğin şimdi, adam karbonatı ilkkez ben keşfettim demiyor, alın galon galon için de demiyor. bünyenin yapısına göre hastalığın seyrine göre artı oradaki insanlar gerizkalı da değil ama müslüman olunan ülkede teşekkür minnettarlık ifadesi elbette allah razı olsun allah seni başımızdan eksik etmesin vs. olacak. keza adamda öyle cevaplayacak.bu dualı teşekkür cümlelerini okuyunca tamam beyimiz hemen etiketi bastı bunlar tezekde yermiş. değil tezek derman olacağını bilsen kemre de yersin başına geldiğinde. ve adam karbonat ithalatçıları birliğinin başkanı da değil, ücretsiz para almadan yapması mı senin onları küçümsemenin sebebi. tıpkı kibirli solcu tavrı ıyy bunlar herşeye inanır banal avam insanlar big big big ağzının kenarıyla millete tebbessüm edeceğim derken aslında sizden iğreniyorum bakışı gülüşü atan zülfü livaneli pozları gibi. hani şu cümleyi nolan yazsa hiç umursamamda sendemi brutüs yaa noluyor size ateist oldum diye milleti küçük görmeler yahu annen seni uğurlarken arkandan dua etmezmi ne zaman erdiniz de millete tepeden bakıp eşşeğin götüne kazık sokar gibi dik dik laflar ediyorsunuz öküzsün mürted evet sana hakaret ettim bak iyi oku ö-küz ve kütük
bu arada şifa olacaksa suya düşen yılana sarılır misali insan her yolu dener olumlu sonuç mu alınmış placebo olabilir dersin araştırmak lazım dersin araştırırsın karşılaştırırsın tezekde yersin ben yerim eminim sende yersin. bu gün fdanın onayladığı ilaçların rezillikleri, tedavi edeceğiz maksadıyla hastanede kullanılan sözüm ona çok teknolojik cihazlarla radyasyona maruz bırakılmaları, hastanede özellikle yenidoğan servisinde bulaşıcı hastalıkları dinlemektense kocakarı ilaçlarından olumlu sonuçlar verenleri kullanmayı tercih ederim tezekte dahil sayın ukala.
|
Adam Allahlı, kitaplı, dualı konuşuyor diye o yorumu yapmadım ki. Maşallah bir varsayım üzerinden koca bir paragraf saydırmışsın, helal olsun. Bu konuya bu şekilde yaklaşmam kafir olmamla benzer süreçlerin ürünü.
Adam eğleniyor olmalı diye düşünmemim sebebi de bu işin ticaretini yapmaması. Öteki türlü milletin cehaletinden ve çaresizliğinden faydalanıp milleti dolandırdığını düşünürdüm. Malum, böyleleri tvlerde cirit atıyor.
Bu argümanı sana karşı kullanacağımı hiç düşünmemiştim. Ama kaderde bu da varmış. Genelde bu sorumun muhattabı şu damar açan ilaçları satanlara kananlar oluyor.
Madem öyle bir şey var gidip de bir on tane nobel almasının önündeki engel ne?
Baksana, verdiğin bu linkte karbonatın nelere iyi geldiğini yazmış.
https://www.facebook.com/pages/Kemal...75346669287746
Çaresizlik insana önceden gülüp geçeceği şeyleri yaptırabilir. İnsanların çaresizliklerini suistimal edenlere fırsat vermemek lazım.
Bir de bazı yerlerde kemoterapi almayın, biyopsi yaptırmayın falan diye akıl veriyor ki bu çok tehlikeli. Adam adeta modern tıbba savaş açmış.
https://www.facebook.com/notes/kemal...51749328602029
Bu tip adamların benim gözümde din tacirlerinden farkı yok, birebir aynı şey. Bu örnekte adamın bu işten menfaat sağladığını zannetmediğim için dalga geçtiğini düşündüm. Aklıma başka da bir şey gelmiyor.
Bu sırada bir yandan da sıradaki iletinde beni neler bekliyor diye korkuyom.