PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : okirpiko ( oğuz kırpıko)

okirpiko
14-11-2013, 12:03
tum mesele sanırım bır tanrı var mı yok muda kilitleniyor. eger bir tanrı varsa ya kendısını gormemız eger goremıyorsak bıle etkılerını yada yaptıklarını gormemiz gerekiyor. ben bir doktorum ınsan ve canlıların mukemmel tasarımlarını gördukce bır tanrının varlıgına kesin olarak inanıyorum. bu öyle biseyki eger tanrıyı ınkar etsek tum ınsanlara hucrelere tabıata tanrı demek zorundayız. cunkı ınsan zekası hala bu tasarımları cozebılmıs degıl. bugunku tıbbın yaptıgı sistemi anlamaya calısmak. ben tanrıya kesin olarak inanıyorum bu öyle bir ınanc kı perde acılsa ve kendısını gorsem ınancım bundan fazla olmaz. tanrıdan baskada hıc bırseye ınanmıyorum ne ataturkculuge ne komunızme ne kapitalızme ne devlete ne kanunlara ne vergı sıstemınıze ne partılerınıze ne pırtılarınıza, nede ALLAH a ınanmıyorum ama durustluge ınanıyorum mantıgına .

bir doktor olarak tasarımın mukemmelıgını gordukce mutlak akıllı ve mutlak kudretlı bır varlıga ınanmak zorundayız. gerısı teferruat. bir yaratıcı var ve bu yaratıcı kaınattakı herseyı bir nedenle yaratmıs. demek insanın varlıgınında bır nedenı var. bunuda elçileri ile anlatmıs. ıste dınler böyle ortaya cıkmıs. yaratıcı hep aynı seylerı soylemıs ama ınsan oglu hep bunu egmıs bukmus bır tarafa cekmıs sonra kıç dini, ınsanlık dınlerı ortaya cıkmıs.

Hep yaratıcının dedıgı oluyor bızı hatta tum dunyadakı yaratıkları her mevsım öldurup yenılerını getırıyor. yaslandırıyor, ınsan oglunun elınden hıc bısey gelmıyor gelemiyor. bazı ateıstler dıyorlarkı bır tanrı varsada yoksada bana ne ya salllaaa . ölmeseydim bende bunu dıyebılırdım. ama ölüyor ve yaslanıyorum. yapmak ıstedıgım o kadar cok sey var ki belkı asla yapamayacagım.

Not ne olur bana devlet vergi hukuk kanun noktalama işaretlerı falan cumle dusuklugu demeyın hiç bırısını takmıyorum ve ınanmıyorum. bastan solıııım

inferno
14-11-2013, 12:13
Sn okirpiko hoş geldiniz ne doktorusunuz acaba?

Psiko
14-11-2013, 12:19
Merhaba hoşgeldiniz.

Şu :
tanrıdan baskada hıc bırseye ınanmıyorum ne ataturkculuge ne komunızme ne kapitalızme ne devlete ne kanunlara ne vergı sıstemınıze ne partılerınıze ne pırtılarınıza, nede ALLAH a ınanmıyorum ama durustluge ınanıyorum mantıgına .
bölümde "Tanrı"dan başka birşeye inanmadığınızı söylüyorsunuz dolayısı ile İslam'a özel "ALLAH"a da
ama şurada ise :

bunuda elçileri ile anlatmıs. ıste dınler böyle ortaya cıkmıs.

içinde "ALLAH"ın özel kılındığı din olan İslamı da işaret edip,
"Tanrıdan başka hiçbir şeye İnanmama" konusunda biraz çelişmiş olmuyor musunuz ?

Not : Şahsen ben de hem Tanrı'ya hem de din diyerek tanımladığımız şeriat sistemlerinin "Yol" herbirinin İlahi mazharlar vasıtası ile yeryüzünde var olduğuna inanan birisiyim.

okirpiko
14-11-2013, 13:36
Merhaba hoşgeldiniz.

Şu :

bölümde "Tanrı"dan başka birşeye inanmadığınızı söylüyorsunuz dolayısı ile İslam'a özel "ALLAH"a da
ama şurada ise :

içinde "ALLAH"ın özel kılındığı din olan İslamı da işaret edip,
"Tanrıdan başka hiçbir şeye İnanmama" konusunda biraz çelişmiş olmuyor musunuz ?

Not : Şahsen ben de hem Tanrı'ya hem de din diyerek tanımladığımız şeriat sistemlerinin "Yol" herbirinin İlahi mazharlar vasıtası ile yeryüzünde var olduğuna inanan birisiyim.

bır oncekıne cevap vereyım radyolojı uzmanıyım

yanlıs anlasılma olmasın lutfen allahtan baska hıc bırseye ınanmıyorum derken ınsanların olusturdugu her turlu sıstemı kastettım ataturkculuk komunızm ve kanunları kastettım bunlara ınanmıyorum. allaha ınanmayıp durust olmak gerektıgını soyleyen kısılere ınanmadıgımı soyledım. bu sekıldekı ateıstler cok komık gelıyor bana ALLAH a ınanmıyorlar ama onun dısında herseye ınanıyorlar kanunlara vergı hukukuna yasalara onu kastettım . ALLAh ınsanı yarattıktan sonra elcıler gondererek kuralları koymus ıste buna dın dıyoruz bu konuda ıslama tabıkı ınanıyorum ama ınsanların koydugu kurallara medenı kanununuza vergı hukukunuza ınanmıyorum

inferno
14-11-2013, 14:06
Mesela siz "Conrad Röntgen" adında birinin bulduğu buluşa da inanıyor musunuz?

Erdem Alaca
14-11-2013, 14:20
Hoşgeldiniz sn. okirpiko...

ALLAh ınsanı yarattıktan sonra elcıler gondererek kuralları koymus ıste buna dın dıyoruz bu konuda ıslama tabıkı ınanıyorum
Mesela buna inanmanızdaki sebep nedir?

Hz. Muhammed insanları kendi çıkarlarına göre yönlendirip; kendisi lüks, rahat, eğlenceli bir hayat yaşamak adına Kuran'ı kendi yazmış olamaz mı?

inferno
14-11-2013, 14:42
Aslında yazılarına bakarak kendisinin deist olduğu kanısına vardım, fakat şu an anladığın kadarı ile sorgulamaya yeni başlamış kabullenmekte zorluklar çekiyor. farklı düşüncelerini tek bir kalemde toplayıp sağlıklı düşünmeye başlarsa içindeki sıkıntıyı atar büyük ihtimal ile.

Psiko
14-11-2013, 15:43
Sayın okirpiko.

Madem ki bir inanırsınız,
bu durumda "Mülk ve melekutun yegane sahibi"nin de Tanrı olduğuna inanıyorsunuz demektir.
Doğru mu ?

Eğer doğru ise Sezen Aksu'nun "Tanrı istemezse yaprak düşmezmiş" şarkısının ima ettikleri üzerinde "Akletmek-düşünmek" ister misiniz ?
ki,
"Mülk/Dünya" üzerinde "Neşv-ü neva" bulan sistemlere,kurumlara inanmama konusunda yeni bir "Anlayış" ile bakabilesiniz.

Kendisini "Tanrının kurumu" olarak gören Kilise Gelileo'ye dünyaları dar etmişti.
Oysa o Galileo ki
"Tanrının iki kitabı var.Biri İncil diğeri tabiat.İkisini de doğru okumak lazım.Tanrı biz insanlara akıl ve duygular verdi.Her ikisini de iyi kullanmak gerek" diyerek "Referans"ının "Tanrı" olduğunu da ima etmişti.

Ahlaksız
14-11-2013, 15:50
Hoşgeldiniz foruma..
Yıllardır forumlarda vakit geçiren biri olarak sizi şunu söyleyim..Eğer bu tür ortamlarda insanların sizi ciddiye almasını istiyorsanız,önce düzgün yazmaya çalışmalısınız..Düzgün yazmazsanız,karşınızdaki kişiler sizi pek ciddiye almazlar..''Daha yazı yazmayı bile ciddiye almayan birisinin,fikirleri de ciddiyetsizdir'' der ve geçerler..

Psiko
14-11-2013, 15:57
Sayın NOLAN.

Bu başlıkta yazanlardan bir tanesi de şahsım.
Yazı yazanın yazmayı ciddiye almaması gibi bir argüman ile karşımdaki hiçkimsenin "Fikrini" ciddiye almamazlık etmedim.
Nitekim iki ileti atarak da bunu göstermiş oluyorum.
Şahsi bakış ve anlayışını "Genel"in bakış ve anlayışı gibi sunmasan,
daha doğrusu sadece "Kendi adına" konuşup benim yerime düşünmesen olur mu ?
Elbette bir ricadır :)

Ahlaksız
14-11-2013, 16:04
Sayın NOLAN.

Yazı yazanın yazmayı ciddiye almaması gibi bir argüman ile karşımdaki hiçkimsenin "Fikrini" ciddiye almamazlık etmedim.
Arkadaş isterse profesör olsun,bu tür ortamlarda hiç önemli değil..Kim olursanız olun,neyi savunursanız savun,önce ciddi olunması lazım..
Eğer bu söylediklerim ''genelin bakış açısı'' değilse,durumumuz vahim o zaman..!

''bastan solıııım'' nedir,kurban olduğum:)
Türkçe yazsak daha iyi olmaz mı?

okirpiko
14-11-2013, 16:53
Mesela siz "Conrad Röntgen" adında birinin bulduğu buluşa da inanıyor musunuz?

Baglantı kuramadım :)

Hoşgeldiniz sn. okirpiko...

Mesela buna inanmanızdaki sebep nedir?

Hz. Muhammed insanları kendi çıkarlarına göre yönlendirip; kendisi lüks, rahat, eğlenceli bir hayat yaşamak adına Kuran'ı kendi yazmış olamaz mı?

hz muhammed (sav) hayatı cok zevkle gecen bır hayat degıl eglence anlayısınız savaslar sa bılemem

Aslında yazılarına bakarak kendisinin deist olduğu kanısına vardım, fakat şu an anladığın kadarı ile sorgulamaya yeni başlamış kabullenmekte zorluklar çekiyor. farklı düşüncelerini tek bir kalemde toplayıp sağlıklı düşünmeye başlarsa içindeki sıkıntıyı atar büyük ihtimal ile.

icimde bır sıkıntı yok hatta nırvanaya ulasmıs ıtmınan olmus bırıyım mutluyum :) cıdden

Hoşgeldiniz foruma..
Yıllardır forumlarda vakit geçiren biri olarak sizi şunu söyleyim..Eğer bu tür ortamlarda insanların sizi ciddiye almasını istiyorsanız,önce düzgün yazmaya çalışmalısınız..Düzgün yazmazsanız,karşınızdaki kişiler sizi pek ciddiye almazlar..''Daha yazı yazmayı bile ciddiye almayan birisinin,fikirleri de ciddiyetsizdir'' der ve geçerler..

siz bılırsınız malesef buda benım ınandıgım sey . turkce dıl bılgısı kurallarını bılmıyor ve umursamıyorum napayım

Sayın NOLAN.

tesekkur ederım cıddıye alınmak guzel nede olsa burda guzel yazı yazma edebıyatı yapmıyoruz . tartısmıyoruz beyın fırtınası yapıoz

Sayın okirpiko.

Madem ki bir inanırsınız,
bu durumda "Mülk ve melekutun yegane sahibi"nin de Tanrı olduğuna inanıyorsunuz demektir.
Doğru mu ?

Eğer doğru ise Sezen Aksu'nun "Tanrı istemezse yaprak düşmezmiş" şarkısının ima ettikleri üzerinde "Akletmek-düşünmek" ister misiniz ?
ki,
"Mülk/Dünya" üzerinde "Neşv-ü neva" bulan sistemlere,kurumlara inanmama konusunda yeni bir "Anlayış" ile bakabilesiniz.

Kendisini "Tanrının kurumu" olarak gören Kilise Gelileo'ye dünyaları dar etmişti.
Oysa o Galileo ki
"Tanrının iki kitabı var.Biri İncil diğeri tabiat.İkisini de doğru okumak lazım.Tanrı biz insanlara akıl ve duygular verdi.Her ikisini de iyi kullanmak gerek" diyerek "Referans"ının "Tanrı" olduğunu da ima etmişti.

aynı seyı soyluyoruz :)

vartor
14-11-2013, 17:36
okirpiko, ben sizin doktor oldugunuza inanmiyorum, diplomaniz olabilir, hatta isinizde basarili da olabilirsiniz amma siz ogrenememissiniz. Tip egitiminde en onemli bolum biyolojidir, biyolojiyi kavrayip da, tanri ol dedi ve hersey oldu hokus pokusuna inanmak bence mumkun degildir. Okumus olabilirsiniz, ama ogrenmemissiniz. Masallara inanmayi, http://www.youtube.com/watch?v=U6QYDdgP9eg ve evrim teorisinin ogretilerine tercih eden bir imanlidan baska birsey degilsiniz benim icin.

inferno
14-11-2013, 17:52
Baglantı kuramadım :)

Anlatmak istediğim şey o kullandığınız cihazı bir bilim adamının keşfetmiş olduğudur.
Bende Bilim adamlarına inanırım Bilim ile din kitapları birbiri ile çeliştiği için din kitaplarına inanmam işin özü.
Bu evreni yaratan tanrının çok iyi bir bilimci olması gerektiğidir.
Fakat kitaplarında bilimden bihaber olduğunu açıkça görebiliyoruz.
Sence bilim adamlarına mı inanmam gerekir yoksa peygamber olduğunu iddia eden tek bir kişiye mi?

Belki de bizi gerçekten biri yarattı ve peygamberlerde birer kitap uydurarak bunca şeyi kendisi ile konuştuğunu iddia ettiği kişiye mal etmiş olamazlar mı?

Yani kısaca söylüyorum eser hırsızlığı yapmış olamazlar mı?

okirpiko
14-11-2013, 18:23
okirpiko, ben sizin doktor oldugunuza inanmiyorum, diplomaniz olabilir, hatta isinizde basarili da olabilirsiniz amma siz ogrenememissiniz. Tip egitiminde en onemli bolum biyolojidir, biyolojiyi kavrayip da, tanri ol dedi ve hersey oldu hokus pokusuna inanmak bence mumkun degildir. Okumus olabilirsiniz, ama ogrenmemissiniz. Masallara inanmayi, http://www.youtube.com/watch?v=U6QYDdgP9eg ve evrim teorisinin ogretilerine tercih eden bir imanlidan baska birsey degilsiniz benim icin.

işin içinde olmadıgınız ıcın böyle konusuyorsunuz sıze kızmıyorum ınanın . ama gercekten de hersey hokus pokusla oluyor sadece hucrenın içindeki mitekondri bıle nerdeyse %100 verımle calısan mukemmel bır fabrıka yanı bır tasarım bunu acıklıcak bısey bulmak cok zor bır tasarımcı dısında . yanı yalnızca bunu mutlak bır zeka ve tasarımcı tasarlayabılır. ha dıyorsanız kı ben buna ınanmıyorum son derece tarafsız bır sekılde soruyorum ' nasıl oluyorda oluyor' :)

inferno
14-11-2013, 18:27
Tamam Bir yaratıcı var diyelim peki gerçek dinin islam olduğunu nereden biliyorsunuz?

vartor
14-11-2013, 18:42
işin içinde olmadıgınız ıcın böyle konusuyorsunuz sıze kızmıyorum ınanın . ama gercekten de hersey hokus pokusla oluyor sadece hucrenın içindeki mitekondri bıle nerdeyse %100 verımle calısan mukemmel bır fabrıka yanı bır tasarım bunu acıklıcak bısey bulmak cok zor bır tasarımcı dısında . yanı yalnızca bunu mutlak bır zeka ve tasarımcı tasarlayabılır. ha dıyorsanız kı ben buna ınanmıyorum son derece tarafsız bır sekılde soruyorum ' nasıl oluyorda oluyor' :)

Isin icinde oldugumdan doktor olamazsiniz diyorum ya zaten. Nasil oldugunu anlamadan mezun olmussunuz belli ki. Ya da, arada bir ugruyan tebligcilerden birisiniz, tip egitimiyle yakindan uzaktan bir alakaniz yok.

okirpiko
14-11-2013, 18:56
Anlatmak istediğim şey o kullandığınız cihazı bir bilim adamının keşfetmiş olduğudur.
Bende Bilim adamlarına inanırım Bilim ile din kitapları birbiri ile çeliştiği için din kitaplarına inanmam işin özü.
Bu evreni yaratan tanrının çok iyi bir bilimci olması gerektiğidir.
Fakat kitaplarında bilimden bihaber olduğunu açıkça görebiliyoruz.
Sence bilim adamlarına mı inanmam gerekir yoksa peygamber olduğunu iddia eden tek bir kişiye mi?

Belki de bizi gerçekten biri yarattı ve peygamberlerde birer kitap uydurarak bunca şeyi kendisi ile konuştuğunu iddia ettiği kişiye mal etmiş olamazlar mı?

Yani kısaca söylüyorum eser hırsızlığı yapmış olamazlar mı?

bu sızın soyledıgınız cok yapılan genel bır elestırı yanı ıslamın yahudılık ve hrıstıyanlıga benzer yanlarının oldugu ama bu cok dogal cunkı tum bu dınler tek bır yaratıcıdan dogmus 10 emır cumartesı harıc muslumanlıktada hrıstıyanlıktada var . yaratıcı yuzyıllardır ınsanlara hep aynı seylerı soylemıs.

gelelım bılımsel buluslara ben zaten bunlara bısı demıyorum kı. benım ınanmadıgımı soyledıgım sey ınsanların uydurdugu sıstemler ataturkculuk fasızm nazızm komunızm sosyalızm kapıtalızım ben bunları kastettım. bunlardan hıc bırı degılım demek ıstedım

okirpiko
14-11-2013, 19:04
Isin icinde oldugumdan doktor olamazsiniz diyorum ya zaten. Nasil oldugunu anlamadan mezun olmussunuz belli ki. Ya da, arada bir ugruyan tebligcilerden birisiniz, tip egitimiyle yakindan uzaktan bir alakaniz yok.

valla ılgınc sana ne desem kı sımdı o kırpıko yazarsanız bır cok calısmada ismimi gorursunuz ama burda bunları vermem gerektıgını bılmıodum ok öyle olsun. ha dıyorsanız bunların ne onemı var bencede hıc bır onemı yok bılıyorsunuz unıversıtede yapılan sey havanda su dovmek . ınanmadıgımdan unıversıte sıstemımıze para ıcın ozel hastanede calısıom

http://www.scopemed.org/?mno=40065 bır cok varda merak edıosanız bakın ben merak etmıyorum soyleyeyım bır ara dosya olusturuodum yayınlardan sımdı nerde ne var onu bıle merak etmıom ara ara yayınlar yayınlandıkca gelıo maıl ama oylesıne bakıom

inferno
14-11-2013, 19:04
Tayyipçiliğe inanıyorsunuz ama?
Oğuz KİRPİKO Baba adı Hüseyin Afyon kocatepe üniversitesi tıp fakültesi 2009 mezunusunuz.
Şu an ağrıda oturuyorsunuz.

Müslümanlık insana şiddeti öğretir. Bilim ise araştırmayı.

okirpiko
14-11-2013, 19:09
Tamam Bir yaratıcı var diyelim peki gerçek dinin islam olduğunu nereden biliyorsunuz?

ıste bır yere geldık bır yaratıcı var pekı dın ıslam mı adına ıslam demeyın baska bısey deyın en en basıtınden cumartesı harıc ben 10 emıre ınananıyorum sımdı yahudı mı oldum ben tum dınler aynı seyı soylemıs

Tayyipçiliğe inanıyorsunuz ama?
Oğuz KİRPİKO Baba adı Hüseyin Afyon kocatepe üniversitesi tıp fakültesi 2009 mezunusunuz.
Şu an ağrıda oturuyorsunuz.

Müslümanlık insana şiddeti öğretir. Bilim ise araştırmayı.

tayyıpcılıge mı yanı yuh dıyom sana bana her sey dıyebılırsınde tayyıpcı dıyemezsın ben anavatana rp ne dyp ye akpartıye oy verdım en sevdıgım partı lıberal partıydı keske kapanmasaydı besım tıbuk :)

evet maddeye bılıme ınanan rusyada komunıstlerın kızıl kmerlerın yıne bılıme ınanan hıtlerın dunyaya ne kadar sefkat dagıttıgını gorduk. su an da dunyada muslumanlar kadar ezılen var mıdır bılmıyorum tum musluman ulkeler kan içinde ırakta oldurulen 1,5 mılyon ınsanı da abd öldurmedi. cocugu gozunun onunde katledılen bır ınsanın kınının nerde olacagını ben tahmın edemıyorum ben o kadar sefkatlı olmazdım soyleyeyım

inferno
14-11-2013, 19:42
oğuz kirpiko ‏@okirpiko 2 Temmuz 11 (https://twitter.com/okirpiko/status/87218350895276032)
BIKTIM ARTIK SIVAS OLAYLARINDAN ÖLENLERIN HEPSININ DE CANI CEHENNME UMURUMDA BILE DEGIL................
burada sivasta ölenlere şefkatini kusmuşsun tebrik ediyorum seni :)

okirpiko
14-11-2013, 19:52
oğuz kirpiko ‏@okirpiko 2 Temmuz 11 (https://twitter.com/okirpiko/status/87218350895276032)
BIKTIM ARTIK SIVAS OLAYLARINDAN ÖLENLERIN HEPSININ DE CANI CEHENNME UMURUMDA BILE DEGIL................
burada sivasta ölenlere şefkatini kusmuşsun tebrik ediyorum seni :)

ben sefkat tımsalı oldugumu soylemedım kı tam tersı. ben sefkate degıl adalete ınanırım . ben senın kutsalına kufretsem hatta benı bosver yoldan adam cevır ana avrat kufret sana nasıl bır tepkısı olacak. kımsenın kutsalına kufretmeyeceksın . adam ınege ınanıosa yol verıp gecıcen . bu ulkenın cogunlugunu olusturan ınsanların degerlerıne hep kufredıldı . eeee bır toplulugu atesleyıp sonrada sakın ol demek zor toplum psikolojısıyle insanların nerde duracagını bılemezsın. soyledıgımın aynen arkasındayım umursamıyorum :)

vartor
14-11-2013, 20:27
Ne mal oldugun ortaya cikti, yanilmamisim.

okirpiko
14-11-2013, 20:52
Ne mal oldugun ortaya cikti, yanilmamisim.

sen nasıl bısı istiosun ortaya karısık bıraz chp bıraz tkpml biraz dhkpc nasıl bısı arıodun oyle olayım

mrdragon
14-11-2013, 20:54
Sayın okirpiko;

Evrene, canlılığa bakıp hayranlık duyarak bir tanrı arayışına girmeniz ve bir tanrıya inanmanız yadırganacak bir durum değil.

Asıl sorun bunlara hayranlık duyarken, elçiye ve onun diline muhtaç ve sadece kitaplardan okuduğunuz en yakınının üzerinden 1400 yıl geçmiş bir masala inanmanızdır.

Bu durumda insanların getirdiği sistem derken, siz din dediğiniz olguları insanlardan öğrendiniz tanrıdan değil. Bu nedenle hiç görmediğiniz dönemini bilmediğiniz bir insanın dilinden dökülen kelimelerden tanrı türeterek ana felsefenizi felç ettiniz.

İslam çatısı altında aynı tanrı, zamana, mekana, koşullara ve insan kas gücü ile sallanan kılıçlara gebe kalmıştır. Merak ediyorum tıbbın içinde insan bünyesinin karmaşıklığı altında bir şekilde bir tanrı inancı beslediyseniz, bunu arapların ilkel tanrı tasarımı ile nasıl özdeşleştirebildiniz. Modern tıbbı bırakın, ortadoğudan kafasını kaldıramayan, yarattığı evreni bilemeyen, ve araf suresinde ilk insan prototipini gerçektende embesil yerine koyan, aynı zamanda şeytanın insanı tanrıdan iyi tanımasından dolayı bilgi açısından ezilip hiddetlenen, ironik ve akıl dışı vaat ile cennetten kovulduğu halde bana her yol paris diyen şeytan hikayesini ciddi anlamda aklınızın en ufak kırıntısında yaşatmayı başarabildiniz mi?

Hani, günümüzde 5. sınıfa giden birine bu tarz hikayeler anlattığınızda size gülebiliyorlar. Peki ya temel vicdanınız? Siz doktor olarak iyi kötü her insanı düzeltmeyi elinizde olsa ona doğru ahlaki anlayışlar yüklemeyi dahi denersiniz.

Elinizde olsa, tüm kötü insanları iyi insan yapacak formüllerin peşinde koşarsınız. Oysa sevgili tanrınız insanlığın büyük bir kısmını cehennemde odun yapmaya and içen insanlık dışı bir tanrıdır. Neden insanlık dışıdır? Bırakın odun yapmayı sırf kitabın sayfalarında yaşamayı seçtiği için(zaruren olmayınca dillerde saf akıllarda yaşayabilecek manevi puttur tanrı) ona aklen inanmayanlara da sonsuz işkence vaad eden başlarına bekçi diken, derilerini yakıp sıyırıp yeniden inşa eden, psikopatlıkta son noktaya erişmiş arap fantazilerinden ötede duramayan tanrı vicdanınızın hangi kırıntısında yaşıyor onu söyleyin.

okirpiko
14-11-2013, 21:16
Hani, günümüzde 5. sınıfa giden birine bu tarz hikayeler anlattığınızda size gülebiliyorlar. Peki ya temel vicdanınız? Siz doktor olarak iyi kötü her insanı düzeltmeyi elinizde olsa ona doğru ahlaki anlayışlar yüklemeyi dahi denersiniz.

Elinizde olsa, tüm kötü insanları iyi insan yapacak formüllerin peşinde koşarsınız. Oysa sevgili tanrınız insanlığın büyük bir kısmını cehennemde odun yapmaya and içen insanlık dışı bir tanrıdır. Neden insanlık dışıdır? Bırakın odun yapmayı sırf kitabın sayfalarında yaşamayı seçtiği için(zaruren olmayınca dillerde saf akıllarda yaşayabilecek manevi puttur tanrı) ona aklen inanmayanlara da sonsuz işkence vaad eden başlarına bekçi diken, derilerini yakıp sıyırıp yeniden inşa eden, psikopatlıkta son noktaya erişmiş arap fantazilerinden ötede duramayan tanrı vicdanınızın hangi kırıntısında yaşıyor onu söyleyin.[/QUOTE]

tc gıbı bır ulkede bıle kuralların oldugunu dusunursek yuce yaratıcının kurallarının ve kanunlarının olmaması yapılanların cezasız kalmasını nasıl kabul edebılrıız. en basıt suclara sert cezalar ongoren TC KANUNU kabul edıyorsunuz . mutlak zekanın ve mutlak gucun ınsanları kendı halıne bırakmasını tabırı caızze abes bos bır ıs yaptıgını nasıl kabul edebılrıız. bır yaratıcı varsa kı var mutlaka yaratmasının da bır nedenı var. tanrıyı eskı arap kulturu ve arap fantazısı ıcıne sıkıstırmak ne kadar yanlıs. hanı bır soz var cehennemde odunda ateste yok herkes kendı odununu atesını goturur. eger cehennem olmasa gercekten uzulurum. bır hıtlerı bır stalını bır polpotu bır ..... dusundugumde dıyorum kı cehennem ıyı ki var. ınsanları bazen anlamakta gercekten zorlanıyorum herkes hapiste yatan cezalandırılan ıdam edılen ınsanlara uzuluyorlarda . katledılen masumlara kımse acımıyor uzulmuyor ne yaman celıskı. mesela cocugunuz varsa cocugunuzu gozunuzun onunde haksız bır sekılde katletseler acaba yıne bu sogukkanlılıkla , olur boyle seyler bıdaha yapma mı dersın. sanmıyorum . kusura bakmayın ama ben sızın gıbı ınsanlara sunu soyluyorum umarım karsınıza hep dının cehennemlık dedıgı ınsanlar cıkar.

Erdem Alaca
14-11-2013, 21:22
katledılen masumlara kımse acımıyor uzulmuyor ne yaman celıskı.
Tohtur bey, bizimle dalga geçiyorsunuz herhalde? :)

Masumları katleden ABD askerlerine "dualar" eden Erdoğan'ın yolundan gitmek yaman çelişki değil mi?

Twitter'da "İnadına Erdoğan!" yazan siz değil misiniz?

okirpiko
14-11-2013, 21:36
Tohtur bey, bizimle dalga geçiyorsunuz herhalde? :)

Masumları katleden ABD askerlerine "dualar" eden Erdoğan'ın yolundan gitmek yaman çelişki değil mi?

Twitter'da "İnadına Erdoğan!" yazan siz değil misiniz?

OFFF OFF ıste dön dolas aynı yere gel. bak tum samımıyetımle soyluyorum. eger bu ulkede sol marjınal grupların yada onlara yakın ınsanların ıktıdara gelmesı korkusu olmasa kesınlıkle akp ye oy vermem. hatta twetter dakı mesajı koymussunuz ok sakladıgımız bısı yok ama face de de aynen sunu yazdım. bu gezı parkı eylemlerı sayesınde akp yı yıne ıktıdara getırdınız yazdım. cunkı halk korkuyor KORKUYOOOOOOR SOLDAN DINSIZLERDEN HALK KORKUYOR bende korkuyorum. cunkı hıc bır zamanda ulkede dınsızler ateıstler o ulkeye rahmet sevgı guzellık getırmemısler kı hep kan surgunler ıdamlar hapisler getırmısler. hatta bu rejımler hep daha guzel esıt kardesce bır dunya olusturacagız dıye gelmısler . ıktıdara gelır gelmez devrım karsıtı devrımlerın oturtulması için deyip kesmeye idama hapise baslamıslar. işte bende bundan korkuyorum. dıyorum kı yaw onlar gelmesınde kım gelırse gelsın

Erdem Alaca
14-11-2013, 21:45
cunkı hıc bır zamanda ulkede dınsızler ateıstler o ulkeye
Bu bir önyargı bence sn. okirpiko.

Bakınız bu forumun ezici çoğunluğu Ateist, Agnostik, deist, vb. dir.
Ama zannetmiyorum ki bu forumdan daha demokratik, daha insancıl, her görüşten düşünceye daha saygılı, vb. bir forum mevcut olsun şu internet aleminde?

Zamanla, foruma gelip gittikçe, siz de anlayacaksınız bunu...

mrdragon
14-11-2013, 22:08
tc gıbı bır ulkede bıle kuralların oldugunu dusunursek yuce yaratıcının kurallarının ve kanunlarının olmaması yapılanların cezasız kalmasını nasıl kabul edebılrıız. en basıt suclara sert cezalar ongoren TC KANUNU kabul edıyorsunuz . mutlak zekanın ve mutlak gucun ınsanları kendı halıne bırakmasını tabırı caızze abes bos bır ıs yaptıgını nasıl kabul edebılrıız. bır yaratıcı varsa kı var mutlaka yaratmasının da bır nedenı var. tanrıyı eskı arap kulturu ve arap fantazısı ıcıne sıkıstırmak ne kadar yanlıs. hanı bır soz var cehennemde odunda ateste yok herkes kendı odununu atesını goturur. eger cehennem olmasa gercekten uzulurum. bır hıtlerı bır stalını bır polpotu bır ..... dusundugumde dıyorum kı cehennem ıyı ki var. ınsanları bazen anlamakta gercekten zorlanıyorum herkes hapiste yatan cezalandırılan ıdam edılen ınsanlara uzuluyorlarda . katledılen masumlara kımse acımıyor uzulmuyor ne yaman celıskı. mesela cocugunuz varsa cocugunuzu gozunuzun onunde haksız bır sekılde katletseler acaba yıne bu sogukkanlılıkla , olur boyle seyler bıdaha yapma mı dersın. sanmıyorum . kusura bakmayın ama ben sızın gıbı ınsanlara sunu soyluyorum umarım karsınıza hep dının cehennemlık dedıgı ınsanlar cıkar.

Bir yaratıcının kuralları derken, Ben bir tıp öğrencisi ya da doktor olduğunu iddia eden birinin bunları yazacağını kabul edemem asıl.

Bakın, insani kurallar insanların bir arada yaşaması adına sürekli geliştirilir ve değişkenlik gösterir.

Tanrının kurallarına gelince; incil, tevrat ya da diğer dinler hakkında bilginiz olmadığı da bellidir ama tanrısal şeriat her din için kendi içinde sabittir. Tanrısal diye betimlediğiniz kurallar değişkenlik içinde değildir. O yüzden üretildikleri ve dillendirildikleri zamanın cehaletindedirler.

Siz tanrı derken tek ciltlik bir kitaptan kafanızda oluşturduğunuz puta tapmaktasınız. Her imanlı insan çekirgeye tapsa dahi sizin gibi davranmakta. Tanrının kuralları diyebilmeniz için onların tanrıdan gelmesi gerekir ki, tanrısal mutlak güç kavramınızın her ne kadar 10 emir hikayesi ile buna gücü yettiği varsayılsa da imanlı olduğunuz din adına böyle bir özelliği yoktur. O yüzdende günümüzde insanlar olmayan tanrının abuk kanunları yerine, gelişen toplumun, üreten zihinlerin kanunlarını insanca yaşamak adına uygularlar.

Gidip yoksa siz, kitap ehli ile onlar cizye verinceye kadar savaşmayı seçmiyorsunuz, tanrının meleksel destek vaadine ve çocuksu cennet tasvirine rağmen, aklınıza doğal olarak yatmadığından yerinizde oturup abuk hikayeler altında Allah kavramını bilmeyenlerin ürettiği klavyenin tuşlarına basmaktasınız.

Tanrıya gelince, tanırsal bir kavramı şayet 23 yılda koşullara göre dillendirdiği rivayet edilen bir bedeviden almayı tercih ediyorsanız siz masallar diyarında yaşıyacak kadar aklınızı inkar ediyorsunuz deme durumuna gelirim. Öncelikle mutlak kudret çizgisinde bir tanrı tanımlıyorsunuz ama her anlamda onun cehalet içinde yüzmesine razı geliyorsunuz.

Düşünce üretmekten uzaklaşıyorsunuz da haliyle, öncelikle mutlak güç kavramını ele alırken, tanrının yarattığı insanı bilememesi kısmında ilk falsoyu veriyorsunuz. Mutlak güç kavramının düzeltici olabilecek kapasitesini hiçe sayıp onu yine şeytana ezikliği yüzünden yakıcı yıkıcı dünyanın görmediği en sadist karakter tahtına oturtmayı sırf araplara özel olduğunu arapça geldiğini iddia eden bir kitabın sayfalarının dayatımı sonucu kabul ediyorsunuz.

Hatta öyle bir durum ki, onca akıl dışı hikayeyi yutuyorsunuz ama tüm imanlı kardeşler olarak topluca dualar edip bir çakıl taşını kıpırdatmayı dahi başaramıyorsunuz. (aynı putlara yaptığınız atıflar gibi ne ironik durum değil mi ama) Devasa bir evrenin ortasında insan tabanlı evren tasarlayan ilkellikteki dinler aklınızda yer edinebiliyor ve sırf bu tanrının gönderdiğini düşündüğünüz ama dillendiremediği dinler adına dökülen onca kanı tebessümle karşılayabiliyorsunuz.

Hatta daha da ironik yanlarımız var. Sevgili tanrı modelinizin daha 5 yaş seviyesinde bir anlatım dili dahi olamadığı için milyonlarca hatalı anlaşılma sonucu abidik gubidik durumların açığa çıkmasına kafa sallıyorsunuz. Tanrı adına konuşanları dinliyorsunuz haliyle bilinciniz biliyor ki, siz tanrıya abdurrahman desenizde birşey değişmeyecek. Nasıl tasarlarsanız öyledir tanrınız. 5 yaşında karanlığın ortasında 25 kanatlı kelebeğin kanat çırpışlarında şefkati gören çocuk misali hayali bir tanrı ile nefes almayı tercih ediyor ve bir cesaret ile size yutturulan masaldan kafanızı kaldırmayı başaramıyorsunuz.

Aynı zamanda sevgili tanrıyı onca kudretine rağmen araplar ile uğraştırırken, diğer sözde sahip olduğu coğrafi bölgelerden habersiz kılıp orada yaşanan olayları ve insanları zaviyata sayarken mutlak güç kavramını nereden türetiyorsunuz merak ettim. (Ya tanrı tümden güçtür ve yaratmak istediğini tam da istediği gibi yaratmıştır müdahale etmez çünkü beceriksiz değildir. Ya da tanrı tahtına oturmuş hamdi abi gibi bir karakterdir. İnsandan öteye geçemez ama siz onu tüm evrene ortak yapacak kadar müthiş bir mantık(sızlık) ile hareket edersiniz.)

Bakın temel vicdan şöyle işler. Öncelikle çocuğunuzu çok seversiniz. Çocuğunuz kötü bir şey yapar sinirlenirsiniz ve istemeden belki de ona zarar verirsiniz. Sonra vicdanınız sızlar onun iyi olmasını dilersiniz. Belki evlatlıktan atan bile çıkar onun gibi bir evlat olmaz olsun diyen dahi olur. Hadi çok ileri gider gebersin diyen de çıkabilir.(tabi ben ona insan demem o ayrı) Yine de, o defalarca yansın, derileri yüzülsün, iç organları parçalansın sonsuza kadar böyle kalsın diyen çıkmaz akli dengesi bozuk ve karakteri oturmamışsa bilemem.

Şimdi siz melek gibi adamı dahi, sırf kitabın sayfalarında kalmayı tercih eden ve arapların kılıcı dokununca kelleler havada uçuşunca türklerin zaruriyetten tanıştığı hayali tanrının hiçliği içinde bunca sonsuz işkencede tutacağına vicdanen kafa sallıyor musunuz?

Ya da çok sevdiğiniz evladınız sırf abidik gubidik tanrı tanımlamasını kabul etmediği için siz cennette huriler, meyveler gölgelikteki tahtlar! (gölge şart güneş şart azizim arap cehaleti diğerlerine değinmiyorum diye) eşliğinde sefa sürerken, sonsuza kadar yanışını zevk içinde kabullenebilecek misiniz? (Vay vicdana ve insanlığa gel arkadaş tanrısı böyle olanın mı diyelim yoksa korkularında boğulan ve düşüncelerden uzaklaşan memleketimin insanı mı)

Yoksa mutlak güç sahibi insanın dilediğini yapabilecek boyutta olmasına rağmen, hataları düzeltebilmek yerine, hatta yok olmayı dilese dahi o masum insani varlığa sonsuz işkence yapmasına alkış tutacacak kadar insan mısınız?

Kısacası efendim, tanrıyı görürseniz söyleyin haberimiz olsun. Göremiyorsanız ve onca insani kanuna inanmıyorum ben derken mümkünse insan yazması bir kitaba inanarak vicdana ve aklınıza ihanet etmeyin diyorum.

Benim karşıma gerçekten kötü biri çıktığında onu bir kafese koyup sonsuza kadar işkence yapmayı düşünmem. Yok olmasını dileyebilirim belki, ama bende mutlak sadizim yoktur. O sizin tanrınıza mahsustur. Aksine gücüm olsa eziyet çekeni kurtarır eziyet edene de doğru ahlaki değerleri aşılarım. Ben insan olarak bunları yapmayı düşünebilirim ama kitap sayfalarına sabitlenmiş tanrınız ne yazık ki, konuya yabancı, haliyle milyarlarca insana erişemedi bile, derdini anlatamadı. Sevgilerimle..

okirpiko
14-11-2013, 22:16
Bu bir önyargı bence sn. okirpiko.

Bakınız bu forumun ezici çoğunluğu Ateist, Agnostik, deist, vb. dir.
Ama zannetmiyorum ki bu forumdan daha demokratik, daha insancıl, her görüşten düşünceye daha saygılı, vb. bir forum mevcut olsun şu internet aleminde?

Zamanla, foruma gelip gittikçe, siz de anlayacaksınız bunu...

sorunda o zaten hep guzel konusuolarda ıs fıılıyata gelınce gucu ellerine gecırınce laıkler yada sol tandanslı mı dıyeyım. mısırdakı gıbı acımadan katledıolar kan govdeyı goturuo gezı parkı olaylarında 1 mayıs işçi bayramlarında bol bol goruoz . boyle ıyı

Bir yaratıcının kuralları derken, Ben bir tıp öğrencisi ya da doktor olduğunu iddia eden birinin bunları yazacağını kabul edemem asıl.

Bakın, insani kurallar insanların bir arada yaşaması adına sürekli geliştirilir ve değişkenlik gösterir.

Tanrının kurallarına gelince; incil, tevrat ya da diğer dinler hakkında bilginiz olmadığı da bellidir ama tanrısal şeriat her din için kendi içinde sabittir. Tanrısal diye betimlediğiniz kurallar değişkenlik içinde değildir. O yüzden üretildikleri ve dillendirildikleri zamanın cehaletindedirler.

Siz tanrı derken tek ciltlik bir kitaptan kafanızda oluşturduğunuz puta tapmaktasınız. Her imanlı insan çekirgeye tapsa dahi sizin gibi davranmakta. Tanrının kuralları diyebilmeniz için onların tanrıdan gelmesi gerekir ki, tanrısal mutlak güç kavramınızın her ne kadar 10 emir hikayesi ile buna gücü yettiği varsayılsa da imanlı olduğunuz din adına böyle bir özelliği yoktur. O yüzdende günümüzde insanlar olmayan tanrının abuk kanunları yerine, gelişen toplumun, üreten zihinlerin kanunlarını insanca yaşamak adına uygularlar.

Gidip yoksa siz, kitap ehli ile onlar cizye verinceye kadar savaşmayı seçmiyorsunuz, tanrının meleksel destek vaadine ve çocuksu cennet tasvirine rağmen, aklınıza doğal olarak yatmadığından yerinizde oturup abuk hikayeler altında Allah kavramını bilmeyenlerin ürettiği klavyenin tuşlarına basmaktasınız.

Tanrıya gelince, tanırsal bir kavramı şayet 23 yılda koşullara göre dillendirdiği rivayet edilen bir bedeviden almayı tercih ediyorsanız siz masallar diyarında yaşıyacak kadar aklınızı inkar ediyorsunuz deme durumuna gelirim. Öncelikle mutlak kudret çizgisinde bir tanrı tanımlıyorsunuz ama her anlamda onun cehalet içinde yüzmesine razı geliyorsunuz.

Düşünce üretmekten uzaklaşıyorsunuz da haliyle, öncelikle mutlak güç kavramını ele alırken, tanrının yarattığı insanı bilememesi kısmında ilk falsoyu veriyorsunuz. Mutlak güç kavramının düzeltici olabilecek kapasitesini hiçe sayıp onu yine şeytana ezikliği yüzünden yakıcı yıkıcı dünyanın görmediği en sadist karakter tahtına oturtmayı sırf araplara özel olduğunu arapça geldiğini iddia eden bir kitabın sayfalarının dayatımı sonucu kabul ediyorsunuz.

Hatta öyle bir durum ki, onca akıl dışı hikayeyi yutuyorsunuz ama tüm imanlı kardeşler olarak topluca dualar edip bir çakıl taşını kıpırdatmayı dahi başaramıyorsunuz. (aynı putlara yaptığınız atıflar gibi ne ironik durum değil mi ama) Devasa bir evrenin ortasında insan tabanlı evren tasarlayan ilkellikteki dinler aklınızda yer edinebiliyor ve sırf bu tanrının gönderdiğini düşündüğünüz ama dillendiremediği dinler adına dökülen onca kanı tebessümle karşılayabiliyorsunuz.

Hatta daha da ironik yanlarımız var. Sevgili tanrı modelinizin daha 5 yaş seviyesinde bir anlatım dili dahi olamadığı için milyonlarca hatalı anlaşılma sonucu abidik gubidik durumların açığa çıkmasına kafa sallıyorsunuz. Tanrı adına konuşanları dinliyorsunuz haliyle bilinciniz biliyor ki, siz tanrıya abdurrahman desenizde birşey değişmeyecek. Nasıl tasarlarsanız öyledir tanrınız. 5 yaşında karanlığın ortasında 25 kanatlı kelebeğin kanat çırpışlarında şefkati gören çocuk misali hayali bir tanrı ile nefes almayı tercih ediyor ve bir cesaret ile size yutturulan masaldan kafanızı kaldırmayı başaramıyorsunuz.

Aynı zamanda sevgili tanrıyı onca kudretine rağmen araplar ile uğraştırırken, diğer sözde sahip olduğu coğrafi bölgelerden habersiz kılıp orada yaşanan olayları ve insanları zaviyata sayarken mutlak güç kavramını nereden türetiyorsunuz merak ettim. (Ya tanrı tümden güçtür ve yaratmak istediğini tam da istediği gibi yaratmıştır müdahale etmez çünkü beceriksiz değildir. Ya da tanrı tahtına oturmuş hamdi abi gibi bir karakterdir. İnsandan öteye geçemez ama siz onu tüm evrene ortak yapacak kadar müthiş bir mantık(sızlık) ile hareket edersiniz.)

Bakın temel vicdan şöyle işler. Öncelikle çocuğunuzu çok seversiniz. Çocuğunuz kötü bir şey yapar sinirlenirsiniz ve istemeden belki de ona zarar verirsiniz. Sonra vicdanınız sızlar onun iyi olmasını dilersiniz. Belki evlatlıktan atan bile çıkar onun gibi bir evlat olmaz olsun diyen dahi olur. Hadi çok ileri gider gebersin diyen de çıkabilir.(tabi ben ona insan demem o ayrı) Yine de, o defalarca yansın, derileri yüzülsün, iç organları parçalansın sonsuza kadar böyle kalsın diyen çıkmaz akli dengesi bozuk ve karakteri oturmamışsa bilemem.

Şimdi siz melek gibi adamı dahi, sırf kitabın sayfalarında kalmayı tercih eden ve arapların kılıcı dokununca kelleler havada uçuşunca türklerin zaruriyetten tanıştığı hayali tanrının hiçliği içinde bunca sonsuz işkencede tutacağına vicdanen kafa sallıyor musunuz?

Ya da çok sevdiğiniz evladınız sırf abidik gubidik tanrı tanımlamasını kabul etmediği için siz cennette huriler, meyveler gölgelikteki tahtlar! (gölge şart güneş şart azizim arap cehaleti diğerlerine değinmiyorum diye) eşliğinde sefa sürerken, sonsuza kadar yanışını zevk içinde kabullenebilecek misiniz? (Vay vicdana ve insanlığa gel arkadaş tanrısı böyle olanın mı diyelim yoksa korkularında boğulan ve düşüncelerden uzaklaşan memleketimin insanı mı)

Yoksa mutlak güç sahibi insanın dilediğini yapabilecek boyutta olmasına rağmen, hataları düzeltebilmek yerine, hatta yok olmayı dilese dahi o masum insani varlığa sonsuz işkence yapmasına alkış tutacacak kadar insan mısınız?

Kısacası efendim, tanrıyı görürseniz söyleyin haberimiz olsun. Göremiyorsanız ve onca insani kanuna inanmıyorum ben derken mümkünse insan yazması bir kitaba inanarak vicdana ve aklınıza ihanet etmeyin diyorum.

Benim karşıma gerçekten kötü biri çıktığında onu bir kafese koyup sonsuza kadar işkence yapmayı düşünmem. Yok olmasını dileyebilirim belki, ama bende mutlak sadizim yoktur. O sizin tanrınıza mahsustur. Aksine gücüm olsa eziyet çekeni kurtarır eziyet edene de doğru ahlaki değerleri aşılarım. Ben insan olarak bunları yapmayı düşünebilirim ama kitap sayfalarına sabitlenmiş tanrınız ne yazık ki, konuya yabancı, haliyle milyarlarca insana erişemedi bile, derdini anlatamadı. Sevgilerimle..

forumun basından berı dıkkat edıyorum hep aynı seyler asagılamalar sen nasıl boyle dusunursun doktor olamazsın vs ... ya sızden baska herkesmı koyun . herkes mı aptal . nedır sızın bu dınsızlıge ımanınız . ben sızın kadar ımanlı degılım . kuranın ınsan yazması oldugunu sız ıddaa ediyorsunuz. ben onun ılahı olduguna ınanıyorum. ayrıca kafanızdakı tanrı ınancı nasıl bır tanrı ınancıdır . nasıl hastalıklı depresıf bir dusunce halidır. bu normal bır ınsanın bakıs acısı olamaz. bır ınsan var dünyaya dogaya bakıyor hep kotu goruyor guclulerin zayıfları yediği, mılyonlarca canlının her kış mevsimi ile yok oldugu sevdiklerimizden ayrıldıgımız koca bır mezarlık ve matemhane, dğeri aynı dunyada buyuk bır dongü yü dengeyi sevgiyi ömür dediğimiz o kısacık hayatta mutlulukları görüyor. sevgılı arkadasım. hayat barısmançonun yarısmasındakı gıbı degıl herkes 70 puanla sampıyon olamıyor. herkes bu dunyada herseyle imtahan oluyor kimisi kaybediyor kimisi kazanıyor. yaptıgımız herseyden sorumluyuz. tanrı sizin dusundugunuz tasarladıgınız gıbı sadist degil. sadizm insanlara mahsus . acı cektırmekten yalnızca insan zevk alıyor. kucucuk masum hasta cocukları görüp onları acı cekiyor gordukce neden dıye kendıme sordugumda . bu tanrının merhametsizliginden degil yaratıcının hadi hadi kendinizi ve beni araştırın çözün dediği için oluyor. ancak bu sekılde biz bilimsel araştırmalar yapıyoruz. AİDS olmasaydı ve yayılmasaydı kim araştırırdı kı HİV ve virusler nedir ne yapar. yaratıcı bizden biraz çaba istiyor ılk antibiyotıklerın nasıl bulundugunu bılmıyorum bılıyormusun ılk penisilin bulundu. laboratuarda yanlıs hatırlamıosam streptokok olmalı pnemonı zaturenın en sık nedeni bakterılerden arastırmak için kulturde uretılıyor. yalnız laboratuardakı gorevlı yanlısla bırının agzını kapatmıyor unutuyor. sabah geldıgınde bakıyor kı tüm kültürlerde her yerde st. pnemonıa uremıs yalnızca bır yerde nokta seklınde üreme yok tabı bılım adamı neden dıye sorguluyor. mıkroskopta baktıgında havada gezen bır kuf mantarı olan peniciliumun oraya dusmus oldugunu göruyor. ve haaa dıyor demek bu bısey uretıo ve bu urettıgı streptokok basıllerının uremesıne engel oluyor. ılk bulunan penisilin ve arkasından ip sokugu gıbı diğer antıbıyotıkler bulunuyor. bunu neden anlattım. yaratıcı sadıst degıl o cok sevgı dolu ama aynı zamanda adalet sahıbı. o sizden biraz çaba istiyor sana o kulturun kapagını kapamayı unutturuyor. o küf mantarını getırıp oraya koyuyor ve senden biraz arastırma ve iyi insanlar olmanızı ıstıyor. etrafınıza zulmedersenız sızı cezalandırırım dıyor ve sizde bunu dıkkate almazsanız cezalandırılırsınız. bir annenın cocuguna eger eline kirbiti alırsan senı doverım demesı gıbı eline kirbiti alma alırsan zarar verırısın kendıne de yasadıgın yerede.

Aldiniz işte o kirbiti elinize ateizmin resmi politika oldugu komunızmin oldugu yerlerde yaktınız her yerı ve öldurdunuz mılyonlarca insanı. bu dünyanın ateistlerden ögrenecegı kandan, acıdan ve fakirlikten baska bir sey yok ve ben inanıyorum ki dinsiz bir dunyada yasasanız önce siz isyan edersiniz.

Neva
15-11-2013, 02:16
Arkadaslar diger mesajlariniz asagidaki linke kaydirilmistir. Oradan devam edebilirsiniz.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28880