Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-11-2013, 12:03
okirpiko okirpiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart okirpiko ( oğuz kırpıko)

tum mesele sanırım bır tanrı var mı yok muda kilitleniyor. eger bir tanrı varsa ya kendısını gormemız eger goremıyorsak bıle etkılerını yada yaptıklarını gormemiz gerekiyor. ben bir doktorum ınsan ve canlıların mukemmel tasarımlarını gördukce bır tanrının varlıgına kesin olarak inanıyorum. bu öyle biseyki eger tanrıyı ınkar etsek tum ınsanlara hucrelere tabıata tanrı demek zorundayız. cunkı ınsan zekası hala bu tasarımları cozebılmıs degıl. bugunku tıbbın yaptıgı sistemi anlamaya calısmak. ben tanrıya kesin olarak inanıyorum bu öyle bir ınanc kı perde acılsa ve kendısını gorsem ınancım bundan fazla olmaz. tanrıdan baskada hıc bırseye ınanmıyorum ne ataturkculuge ne komunızme ne kapitalızme ne devlete ne kanunlara ne vergı sıstemınıze ne partılerınıze ne pırtılarınıza, nede ALLAH a ınanmıyorum ama durustluge ınanıyorum mantıgına .

bir doktor olarak tasarımın mukemmelıgını gordukce mutlak akıllı ve mutlak kudretlı bır varlıga ınanmak zorundayız. gerısı teferruat. bir yaratıcı var ve bu yaratıcı kaınattakı herseyı bir nedenle yaratmıs. demek insanın varlıgınında bır nedenı var. bunuda elçileri ile anlatmıs. ıste dınler böyle ortaya cıkmıs. yaratıcı hep aynı seylerı soylemıs ama ınsan oglu hep bunu egmıs bukmus bır tarafa cekmıs sonra kıç dini, ınsanlık dınlerı ortaya cıkmıs.

Hep yaratıcının dedıgı oluyor bızı hatta tum dunyadakı yaratıkları her mevsım öldurup yenılerını getırıyor. yaslandırıyor, ınsan oglunun elınden hıc bısey gelmıyor gelemiyor. bazı ateıstler dıyorlarkı bır tanrı varsada yoksada bana ne ya salllaaa . ölmeseydim bende bunu dıyebılırdım. ama ölüyor ve yaslanıyorum. yapmak ıstedıgım o kadar cok sey var ki belkı asla yapamayacagım.

Not ne olur bana devlet vergi hukuk kanun noktalama işaretlerı falan cumle dusuklugu demeyın hiç bırısını takmıyorum ve ınanmıyorum. bastan solıııım
Alt 14-11-2013, 12:13
inferno inferno isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sn okirpiko hoş geldiniz ne doktorusunuz acaba?
Alt 14-11-2013, 12:19
Psiko Psiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Merhaba hoşgeldiniz.

Şu :
okirpiko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tanrıdan baskada hıc bırseye ınanmıyorum ne ataturkculuge ne komunızme ne kapitalızme ne devlete ne kanunlara ne vergı sıstemınıze ne partılerınıze ne pırtılarınıza, nede ALLAH a ınanmıyorum ama durustluge ınanıyorum mantıgına .
bölümde "Tanrı"dan başka birşeye inanmadığınızı söylüyorsunuz dolayısı ile İslam'a özel "ALLAH"a da
ama şurada ise :
okirpiko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bunuda elçileri ile anlatmıs. ıste dınler böyle ortaya cıkmıs.
içinde "ALLAH"ın özel kılındığı din olan İslamı da işaret edip,
"Tanrıdan başka hiçbir şeye İnanmama" konusunda biraz çelişmiş olmuyor musunuz ?

Not : Şahsen ben de hem Tanrı'ya hem de din diyerek tanımladığımız şeriat sistemlerinin "Yol" herbirinin İlahi mazharlar vasıtası ile yeryüzünde var olduğuna inanan birisiyim.

Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.
Alt 14-11-2013, 13:36
okirpiko okirpiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Psiko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba hoşgeldiniz.

Şu :

bölümde "Tanrı"dan başka birşeye inanmadığınızı söylüyorsunuz dolayısı ile İslam'a özel "ALLAH"a da
ama şurada ise :

içinde "ALLAH"ın özel kılındığı din olan İslamı da işaret edip,
"Tanrıdan başka hiçbir şeye İnanmama" konusunda biraz çelişmiş olmuyor musunuz ?

Not : Şahsen ben de hem Tanrı'ya hem de din diyerek tanımladığımız şeriat sistemlerinin "Yol" herbirinin İlahi mazharlar vasıtası ile yeryüzünde var olduğuna inanan birisiyim.

bır oncekıne cevap vereyım radyolojı uzmanıyım

yanlıs anlasılma olmasın lutfen allahtan baska hıc bırseye ınanmıyorum derken ınsanların olusturdugu her turlu sıstemı kastettım ataturkculuk komunızm ve kanunları kastettım bunlara ınanmıyorum. allaha ınanmayıp durust olmak gerektıgını soyleyen kısılere ınanmadıgımı soyledım. bu sekıldekı ateıstler cok komık gelıyor bana ALLAH a ınanmıyorlar ama onun dısında herseye ınanıyorlar kanunlara vergı hukukuna yasalara onu kastettım . ALLAh ınsanı yarattıktan sonra elcıler gondererek kuralları koymus ıste buna dın dıyoruz bu konuda ıslama tabıkı ınanıyorum ama ınsanların koydugu kurallara medenı kanununuza vergı hukukunuza ınanmıyorum
Alt 14-11-2013, 14:06
Üye

Mesela siz "Conrad Röntgen" adında birinin bulduğu buluşa da inanıyor musunuz?
Alt 14-11-2013, 14:20
Erdem Alaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdem Alaca Erdem Alaca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hoşgeldiniz sn. okirpiko...

ALLAh ınsanı yarattıktan sonra elcıler gondererek kuralları koymus ıste buna dın dıyoruz bu konuda ıslama tabıkı ınanıyorum
Mesela buna inanmanızdaki sebep nedir?

Hz. Muhammed insanları kendi çıkarlarına göre yönlendirip; kendisi lüks, rahat, eğlenceli bir hayat yaşamak adına Kuran'ı kendi yazmış olamaz mı?

1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...
Alt 14-11-2013, 14:42
Üye

Aslında yazılarına bakarak kendisinin deist olduğu kanısına vardım, fakat şu an anladığın kadarı ile sorgulamaya yeni başlamış kabullenmekte zorluklar çekiyor. farklı düşüncelerini tek bir kalemde toplayıp sağlıklı düşünmeye başlarsa içindeki sıkıntıyı atar büyük ihtimal ile.
Alt 14-11-2013, 15:43
Kıdemli Üye

Sayın okirpiko.

Madem ki bir inanırsınız,
bu durumda "Mülk ve melekutun yegane sahibi"nin de Tanrı olduğuna inanıyorsunuz demektir.
Doğru mu ?

Eğer doğru ise Sezen Aksu'nun "Tanrı istemezse yaprak düşmezmiş" şarkısının ima ettikleri üzerinde "Akletmek-düşünmek" ister misiniz ?
ki,
"Mülk/Dünya" üzerinde "Neşv-ü neva" bulan sistemlere,kurumlara inanmama konusunda yeni bir "Anlayış" ile bakabilesiniz.

Kendisini "Tanrının kurumu" olarak gören Kilise Gelileo'ye dünyaları dar etmişti.
Oysa o Galileo ki
"Tanrının iki kitabı var.Biri İncil diğeri tabiat.İkisini de doğru okumak lazım.Tanrı biz insanlara akıl ve duygular verdi.Her ikisini de iyi kullanmak gerek" diyerek "Referans"ının "Tanrı" olduğunu da ima etmişti.

Alt 14-11-2013, 15:50
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Hoşgeldiniz foruma..
Yıllardır forumlarda vakit geçiren biri olarak sizi şunu söyleyim..Eğer bu tür ortamlarda insanların sizi ciddiye almasını istiyorsanız,önce düzgün yazmaya çalışmalısınız..Düzgün yazmazsanız,karşınızdaki kişiler sizi pek ciddiye almazlar..''Daha yazı yazmayı bile ciddiye almayan birisinin,fikirleri de ciddiyetsizdir'' der ve geçerler..
Alt 14-11-2013, 15:57
Kıdemli Üye

Sayın NOLAN.

Bu başlıkta yazanlardan bir tanesi de şahsım.
Yazı yazanın yazmayı ciddiye almaması gibi bir argüman ile karşımdaki hiçkimsenin "Fikrini" ciddiye almamazlık etmedim.
Nitekim iki ileti atarak da bunu göstermiş oluyorum.
Şahsi bakış ve anlayışını "Genel"in bakış ve anlayışı gibi sunmasan,
daha doğrusu sadece "Kendi adına" konuşup benim yerime düşünmesen olur mu ?
Elbette bir ricadır

Önerilen Siteler