PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ölülerin Pürüzsüz Yüzü

Erdem Alaca
04-01-2014, 03:22
Rahmetli babaannem de, onun eşi dedem de benim kollarımda can verdiler. 6 ay arayla öldüler, ve son günlerinde onlara bir bakıcıyla birlikte ben baktım.

Dedem 86, babaannem 77 gibiydi; haliyle ikisinin de yüzleri (özellikle babaannemin) kırış kırış buruşuktu yaşarken.

Ancak akıl almaz bir şekilde, can verdikten 8-10 dakika sonra -her ikisinin de- suratlarının adeta bir bebek yüzü kadar pürüzsüz bir hale geldiğine şahit oldum.

Cenaze telaşesi, üzüntü, vb. ile önemsemedik herhalde, ancak az önce başka bir konuya rahmetli babaannemle alakalı bir yazı yazınca jeton düşüverdi...

Benzer bir şeyi yaşayanınız var mı? Bunun sebebi ne olabilir?

Xenophon
04-01-2014, 15:35
Münker ve nekir gelmiştir

vartor
04-01-2014, 23:37
Botox nedir biliyor musunuz? Yuz kaslarina uygulandiginda, kaslarda gecici felc olusturan bir karisim.. Bundan dolayi, uygulandiginda, yasli insanlar, kirisiklari belirleyen kaslar calismadigindan yuzleri duzelir, gencmis hissi verir.. Olunce de, kaslar artik calismadigindan, olunun yuzundeki kirisikliklar kaybolur. Yani mucize filan yok. Botox efekti diyebiliriz.

murted
04-01-2014, 23:51
Ben de rigor mortis (http://tr.wikipedia.org/wiki/Rigor_mortis) olayına yoracağım ama o da 8-10 dakika içerisinde geçekleşemez, bir kaç saat geçmesi lazım.