PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Insanlar aklina ihanetmi etti?

RainFall
07-01-2014, 20:52
Benim mantığım almıyor teistlerin neden dinsiz olmadığını bu insanlar neden aklına ihanet ettiler inanç uğruna

Erdem Alaca
07-01-2014, 21:01
Bana göre bu öyle bir şey ki, -sorgulamaya başlamadığın sürece- herşeyin en doğrusu senin düşündüğündür; gülersin/acırsın Hristiyanlara, Musevilere, dinsizlere, vs. kendinden "çok" emin olarak "Yazık yahu, kütür kütür yanacaklar Cehennem'de sonsuza dek, halbuki ne var akıllarını kullanıp da Müslüman'lığa yönelseler?" diye... Böyle bir "akıl kilitlenmesi" bu. (bana göre)

RainFall
07-01-2014, 21:12
Bana göre bu öyle bir şey ki, -sorgulamaya başlamadığın sürece- herşeyin en doğrusu senin düşündüğündür; gülersin/acırsın Hristiyanlara, Musevilere, dinsizlere, vs. kendinden "çok" emin olarak "Yazık yahu, kütür kütür yanacaklar Cehennem'de sonsuza dek, halbuki ne var akıllarını kullanıp da Müslüman'lığa yönelseler?" diye... Böyle bir "akıl kilitlenmesi" bu. (bana göre)
Iyide bu blaise pascalin ünlü kumarı değilmi.ne kadar samimi?Su an Dünyada 1.6 milyar paranoid şizofren var hakaret değil muslumanlari açıklayan bir yazi.

Erdem Alaca
07-01-2014, 21:15
Hani sonradan (misal 18 yaştan itibaren) öğrenilerek insanlar İslam'a geçse, dediğinizde haklı olabilirsiniz ama; doğuştan itibaren insan beyni bu hürafelerle "adeta" yıkandığından; bir şey diyemeyeceğim, fikrim yok...

RainFall
07-01-2014, 21:26
Hani sonradan (misal 18 yaştan itibaren) öğrenilerek insanlar İslam'a geçse, dediğinizde haklı olabilirsiniz ama; doğuştan itibaren insan beyni bu hürafelerle "adeta" yıkandığından; bir şey diyemeyeceğim, fikrim yok...
Uyuşturucu gibi adeta.1.6 milyar enfekte insan var bu zararlı virüs yok olmalı

Erdem Alaca
07-01-2014, 22:16
Aslında kişi çok koyu değilse, yani bildiğimiz "yurdum Müslümanı" tipindeyse ve örneğin size şöyle bir şey söylüyorsa:
Allah elbet bu millete bu kadar cefa çektirenlerin yaptığını yanına komayacaktır.Siz de buna binaen, -renginizi belli etmeden-
Ağbi, öyle diyorsun da, ben anlamıyorum ki neden bütün bu eziyetler, yoksulluklar, savaşlar illa ki de -haşa- Müslüman ülkelerde oluyor?...dediğinizde, karşınızdaki kişi bir an duruyor ve gözlerini havaya dikip bir müddet kafasında sizin cümlenizi tartıyor. (Benzerlerini gerçek hayatta yaşamışımdır)

Demek istediğim, insanların "sorgulama mekanizmalarını" -onları ilk etapta ürkütmeden- bu gibi mantıksal çıkarımlarla harekete geçirmek imkanımız olsa, bence herşey çok güzel olacak.

Ama maalesef bu bir tabu en nihayetinde; dinlerin çarpıklıklarını izah eden TV programı yapamazsın, gazetede köşe yazısı yazamazsın, matbaaya bastırıp halka bildiri dağıtamazsın, vs. E, milletçe kitap okuma alışkanlığımız da "sıfır", tutsun insanlar Turan Dursun'u, İlhan Arsel'i okusun...

Yani kısaca kendimizi tanıtım imkanımız yok; meydan din tüccarlarına kalıyor her zaman...

RainFall
07-01-2014, 22:40
Sizce medeni ülkelerde inanç olayı nasıldır?
Halen bu dinin etkisinde olan türkiye kötü oluyor ne yazıkki.Orta çağ dini ile bir yere ilerleyemeyiz.Kötü amaçlı oluşturulmuş bir din fakat neden yeryüzünden silinmiyor oda seçilim yasasıyla ilgili.

Ahlaksız
26-01-2014, 03:01
Sizce medeni ülkelerde inanç olayı nasıldır?
Halen bu dinin etkisinde olan türkiye kötü oluyor ne yazıkki.Orta çağ dini ile bir yere ilerleyemeyiz.Kötü amaçlı oluşturulmuş bir din fakat neden yeryüzünden silinmiyor oda seçilim yasasıyla ilgili.
Kesinlikle öyle..Bu durumu açıklayan en önemli olgu evrimdir..
İnsan veya herhangi bir canlı,kazanmak için hayattadır..Hiç bir canlı kaybetmek istemez..Hayat bir yarıştan başka bir şey değildir..
İnanç dediğimiz şey ise,sadece insanların sosyal hayatlarını kapsayan bir olgu değildir..İnsan inançları sayesinde hem sosyalliğini korumakta,hem de bunun maddi getirisinden yararlanmaktadır..Bu da kabaca kazanmak olarak belirtilebilir..
İnsanlar korkak canlılardır ama insanların gerizekalı oldukları pek söylenemez..Hani diyoruz ya,bu ülkede şu kadar aptal vardır diye..Aslında öyle değil..Cahil oldukları kesin ama aptal demek doğru olmaz..Çünkü insanlar inançlarının içerisindeki anlamlandıramadıkları olgulara rağmen yine de inanmaya devam ederler..Bunun sonucunda da toplum içindeki statülerini korurlar..Statülerinin korunması,insanların kaybetmemesi manasına gelir..Bunu sağlayan da inançlarını sorgulamamalarıdır aslında..Şöyle söyleyebiliriz..''Dindar bir toplum içinde yaşayan insan,eğer inancını sorguluyorsa biraz aklından zoru vardır..'':)
Çünkü,bu sorgulama bu kişiye pahalıya mal olabilir ve genelde de böyle olur..

Sonuçta dinsiz insanların CESUR insanlar olduğu %100 gerçektir ama..!