PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinler benim için siyasi örgütlerden başka bir şey değil.

Krmc21079
08-01-2014, 13:00
İslam inancını bırakıp Deist olmamdaki en büyük kaynak Bu site oldu ama bununda öncesi var. Aşırı İslamcı bir ailenin çocuğuyum yaklaşık 8- 9 yaşımdan 26 yaşıma kadar bende aşırı İslamcı idim öyle ki camilerden dışarı çıkmaz sürekli kuran okurdum hatta çevremdeki insanlara vaaz verdiğim dahi olmuştur ta ki Turan Dursun sitesi ile tesadüf eseri karşılaşana kadar o gün burada okuduğum konu "Allah Kuranda hesap hatası mı?" yapıyor idi okuduktan sonra bir şey kafama dank etti ben Kuranı hiç Türkçe mealinden okumamıştım gidip cep boy Türkçe meal bir Kur'an aldım ve 10 gün içerisinde baştan sona kadar bir okudum daha sonra tekrar okudum bir daha okudum ve böyle 3 ,4 sefer okudum. ve sonuç ta öyle ayetler gördüm ki insan aklı ve mantığı ile tamamen zıt. insana aklı ve mantığı ile zıt olan ayetler nasıl oluyordu da Allah'ın mantığına uyuyordu( Örneğin Allah neden Kuranda ben değilde biz diye hitap ediyor yeri göğü yaratan Allah sa o halde Kuran da biz değilde ben diye hitap etmesi gerekmez mi? Günlerce düşündüm ve bir sonuca varamadım.Sonrasın da dikkatimi dünyadaki çeşitli olaylar çekmeye başladı bakınız Suriye deki iç karışıklık mezhep çatışmaları Irak desen yine aynı mezhep çatışmaları Pakistan Afganistan falan filan hep aynı çatışmalar. bu bağlamda şu soru aklıma geldi İslam Allah yolu ise bu mezhepler neden ortaya çıktı. bu mezheplerin hepsi İslama yani Allah a hizmet ediyorsa o halde neden bu çatışmalar var sorusu aklımı kurcalamaya başladı neticeten şu cevap aklım geldi bu çatışmalar siyasi çatışmalardı ve İslamiyet Muhammed in kendisini lideri yaptığı bir siyasi örgüttü din değil. ve sonuç olarak İslamiyet ten çıktım Müslümanlığı bıraktım bu benim için hiçte kolay olmadı ama neticeten bu dinin boyunduruğu altından çıktım ve kendimi o kadar hafiflemiş olarak hissediyorum ki anlatamam.

yasin54
08-01-2014, 17:10
Kuranin turkcesini okumadan bilgin olmadan nasil insanlara vaaz verebiliyodun kendinle celişme

yasin54
08-01-2014, 17:16
Kuranin mealini okuman yetmez butun ayetleri hakkiyla anlaman icin tefsir kitaplarinida okuman lazim oyle basit bi is degil bu emek vermelisin insanlar senelerini veriyor bunun icin sen 2 kere okumayla neyi ispatlamaya calisiyorsun hiç inandirici gelmedi bana hikayen.

Şüpheci Dinsiz
08-01-2014, 18:42
Sevgili yasin54,
Kuranin mealini okuman yetmez butun ayetleri hakkiyla anlaman icin tefsir kitaplarinida okuman lazim oyle basit bi is degil bu emek vermelisin insanlar senelerini veriyor bunun icin sen 2 kere okumayla neyi ispatlamaya calisiyorsun hiç inandirici gelmedi bana hikayen.

Tefsirlerin Kuran'daki mantıksızlıkları, anlamsızlıkları açıklama çabası olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz?

Bundan başka, tefsirciler o dönemde yaşamış kişiler midir? Değildir. Hadislerden okuduklarına dayanarak tefsir ederler.

Peki, hadisler güvenilir midir? Değildir. Peygamberin ölümünden en az 200 yıl sonra yazılmış, kulaktan kulağa çarpıtılarak söylenegelmiş söylencelerdir. Milyonlarca hadis içinden 7000 kadarı sahih kabul edilir, ki; bunlar içinde bile tutarsızlıklar, Kuran'la uyumsuzluklar vardır.

Peki Kuran güvenilir midir? :)

Sevgiler

yasin54
08-01-2014, 19:09
Kuran dusunen akil sahipleri icin yol gosterici bir kitaptir bir insan niye mantiksiz birseyi aciklamak icin senelerini versin mantiksizlikla kimse ugrasmak istemez musluman olmayan bilim adamlari bile inceliyor kurani anlamya çalışıyor kuran insani dusunmeye sevkeder dusunen insan arastrmaktan bikmaz...

RainFall
08-01-2014, 19:11
Evet bizimde sizle ugrasmamiza gerek yok isterseniz mesaj atmayabilirsiniz konuya konuyu aklinizla okuyun kalbinizle degil,Kalbinizle dusunmeyinde.

mrdragon
09-01-2014, 00:19
Kuran dusunen akil sahipleri icin yol gosterici bir kitaptir bir insan niye mantiksiz birseyi aciklamak icin senelerini versin mantiksizlikla kimse ugrasmak istemez musluman olmayan bilim adamlari bile inceliyor kurani anlamya çalışıyor kuran insani dusunmeye sevkeder dusunen insan arastrmaktan bikmaz...

Kuran tamamlanmış bir kitap olarak ele alınmamalı;

Bakınız 23 yıl boyunca söylenmiş olan vahiy ile ilişkilendirilen sözlerin toplandığı kaynak, sizin okuduğunuz kitapsal kurandır.

Oysa bu sözler söylenirken tekrarlı olarak, kuranın arapça olma vurgusu, oradaki halka hitap etmesi, apaçık bir ayet, delil, söz v.s. olması, insani tefsire gerek duymaması üzerine göndermeler bulunur.

Kuran topluca inen bir kaynak değil ama her ayetinde iman bekleyen bir kaynaktır. Yani ilk sözden itibaren insanların imana gelmesi beklenir. Hamdi abi bekle yenisi inecek, imana gelmezsen sorun değil eksik bilgiden yırtacaksın demez, yanacaksın der.

Bknz; Az bilgide bol soslu tehdit;

Müdessir 4.sırada inen sure; suresi 8-30. ayetler.

Sûr'a üfürüldüğü zaman var ya; işte o gün çetin bir gündür.
Kâfirler için hiç kolay değildir.
Beni, yarattığım kişiyle başbaşa bırak.
Ona bol mal ve gözü önünde duran oğullar verdim.
Kendisine alabildiğine imkanlar sağladım.
Sonra da o hırsla daha da artırmamı umar.
Hayır, umduğu gibi olmayacak. Çünkü o, bizim âyetlerimize karşı inatçıdır.
Ben onu dimdik bir yokuşa sardıracağım.
Çünkü o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
Kahrolası nasıl da ölçtü biçti!
Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti!
Sonra (Kur'an hakkında) derin derin düşündü.
Sonra yüzünü ekşitti, kaşlarını çattı.
Sonra arkasını döndü ve büyüklük taslayıp şöyle dedi: "Bu ancak nakledilegelen bir sihirdir."
"Bu, ancak insan sözüdür."
Ben onu "Sekar"a (cehenneme) sokacağım.
Sekar'ın ne olduğunu sen ne bileceksin?
Geride bir şey koymaz, bırakmaz.
Derileri kavurur.
Üzerinde on dokuz (görevli melek) vardır.

Müdessir en erken surelerden biridir. Farkındaysanız, iman ettiğiniz tanrı, dur bekle tefsir gelecek demiyor. Düşünüpte bu ancak insan sözüdür diyene, delil getirmek yerine, yine bir insan aracılığı ile tehditler savuruyor.

Deri kavurucu moda tehdit edilen adamın bilmediği mekan ile geçiyor. Tarifi güzel tanrı yine yeniden Muhammed'in dilinde daha kuran diye bildiğin kitabın yüzde 2'si tamamlanmamışken....

Önce altın soru zinciri: Tanrı açık söz söylemekten aciz mi? İlla derin tefsir bilgisine ihtiyaç duyacak kadar gariban mı? Tanrıyı kendisinden daha iyi kim dillendirebilir?

Kıyame 16-19: Bu konuda tefsirler ile uğraş demiyor.

16. (Ey Muhammed!) Onu (vahyi) çarçabuk almak için dilini kımıldatma.
17. Şüphesiz onu toplamak ve okumak bize aittir.
18. O halde, biz onu okuduğumuz zaman, onun okunuşuna uy.
19. Sonra onu açıklamak da bize aittir.

Ayetler açıklanma gerekliliği duyarsa, bu işin yükümlüsü 19. ayette yer alan biz ekibidir. Araya hamdi abiyi koyduğunuz zaman kurana göre aslen şirke girersiniz ama Hamdi abi ekipten midir tartışılır.

Hani, bilenler ve ilim sahibi olanlar doğrudan kafa sallayıp bu da Allah'tan diyenler oluyor. Müteşabih kıvırmasında abes ayetleri anlamasalar dahi, içeriğini bilme imkanları olmasa da, İşittik, iman ettik tanrıdan tanrıdan diyince sınıfı geçiyorlar. Bknz; Al-i imran 7. ayet

Aklınıza yatmazsa, kalbiniz mühürlü, kulaklarınız sağır, gözleriniz perdeli olabilir ve tanrı dilememiştir, peygamber 40 takla atsa da birşey değişmez ama bunu da yine peygamber dillendirir. (dilsiz tanrı için kaçınılmaz son 23 yıllık serüven ve yazılan tek ciltlik kaynak.)

İtaat mod on:

Ahzab 36: Allah ve Peygamber'i bir şeye hükmettiği zaman, inanan erkek ve kadına artık işlerinde başka yolu seçmek yaraşmaz. Allah'a ve Peygamber'e baş kaldıran şüphesiz apaçık bir şekilde sapmış olur.

Bu aşamada Allah'ın hükümlerini bildirdiğine inandığınız peygamber ve eki ile tanrıya bağlanarak bir iş hakkında hüküm veriyorsa, aklınıza yatmasa da yapacaksınız.

Sevgili tanrım, bu falaka işi bana uymaz, ben modern hukuk sistemini türettim. El kesmeyi versek sevgili tanrım? Cizye gibi ironik bir durum adına insan kanı dökmesek diyorum mesela?

Aklıma, vicdanıma, uymayan, oldukça sorunlu insan dilinden dökülen kelimelerin karışık, bölük pörçük ve düzensiz aktarıldığı bir kaynaktan tanrı türetmek için, çocukluğuma dönüp mantık yürütme yetilerimi yitirmem gerekir.

Ahmet abinin üfürüğü o kadar sağlammış ki, üfürdü mü, insanlar uçabiliyormuş...
Necati sana hintçe bir parça okuyacak, zekan 2 level atlayacak...

Az düşünen insanların inancı boldur. Neye inandıklarının önemi pek olmasa da, inançlarının içinde mantık yoktur.

AerA
09-01-2014, 08:05

Mantıksızlığı kendinize "İtikat" etti iseniz, her mantıksız şeye yıllarınızı verirsiniz. Müslüman olmayan bilim adamları, Kuran'ı incelemiyor. Bilim adamları Din saçmalığını incelemiyor. Ne kitabınızı ne İnançları önemli bir şey olarak görmüyorlar. Haberiniz yok galiba ama bir çok ülkede yakıyorlar o kitabı...

Araştırmaktan bıkmamak derken, en kolayına kaçıp "İnanan" bir kişi böyle cümleler kurmamalı.

spartacus
09-01-2014, 09:16

Aksine Kur'an düşünme ben ne düşünmen ve ne yapman gerektiğini bir kaç bin yıl önceden, o zamanın aklı ve bilgisiyle söyledim diyor. Yaşın kaç bilmiyorum ama bilim adamları kur'an inceliyor, yok buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon kur'an sayesinde bulundu gibi masallar bitti şimdi de bu mu başladı ve siz gerçekten buna da inanıyorsunuz.

Hadi bakalım gündelik hayatında kaç kez hocam caiz midir dedin, hani iyi ile kötüyü ayırt edecektin, düşünecektin ne oldu da, senin adına başkaları karar verir oldu?

Krmc21079
09-01-2014, 13:57

yasin54 Şu soru hiç aklınıza geldi mi?
Kurana göre tanrı her şeyi işiten gören ve bilendir siz de buna kesin inanıyorsunuz değil mi? O halde tanrı yarattığı insanların hangilerinin ona iman edip
onun yolundan gideceğini bilir. o halde tanrı neden insanları sınamaya gerek duyuyor yani tanrı kimlerin cennete gidip kimlerin cehenneme gideceğini önceden biliyorsa neden insanları sınama gereği duyuyor. Bu sorunun cevabını verebilir misiniz?

gordion
02-02-2014, 22:11
Ona kalırsa ateizm de bir siyasi örgüt denebilir, hatta bir faşizm, hatta bir soykırım.

Zamanında Pol Pot'un ve Adolf Hitler'in yaptıklarına ne diyeceksiniz o zaman?

mrdragon
03-02-2014, 00:30
Ona kalırsa ateizm de bir siyasi örgüt denebilir, hatta bir faşizm, hatta bir soykırım.

Gerçekten komik olduğunuzu hiç düşündünüz mü?

Ateizm'in öngörüleri nedir?

Tek bir cevap var. Metafiziksel akımları kabul etmeyen sizin bildiğiniz tanrı ve ekibini kabul etmeyen akıl dışı bulan demek.

Bunun haricinde ateizm'in kanun kitabı var mı? Yok.

Peki dinlerin, hadislerin, şeriatlerin kanun kitapları var mı? Tarikatlerin kendilerince uyulması gereken kuralları var mı? Var.

Ateizm size gidin annenizin elinden öpün, komşunuza sarılın da demez. Ateizm sadece aklını kullan metafizik değil bilime odaklan araştır düşün üzerinden açığa çıkan bir kabullenimdir.

Bakın kuran cihadı öngörüyorsa, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün diyorsa, 1. derecede sahih hadis mürtedi öldürün diyorsa, yine kuran ehlikitap ile boyunları bükülene cizye verene kadar savaşmayı öngörüyorsa, orada bireylerin değil sabit kaynağın yazdıkları doğrudan insanlık adına eleştirilir.

Şayet ateizm içinde böyle bir kitap bulursanız haberimiz olsun. Sevgilerimle..

gordion
03-02-2014, 01:06
Gerçekten komik olduğunuzu hiç düşündünüz mü?

Ateizm'in öngörüleri nedir?

Tek bir cevap var. Metafiziksel akımları kabul etmeyen sizin bildiğiniz tanrı ve ekibini kabul etmeyen akıl dışı bulan demek.

Bunun haricinde ateizm'in kanun kitabı var mı? Yok.

Peki dinlerin, hadislerin, şeriatlerin kanun kitapları var mı? Tarikatlerin kendilerince uyulması gereken kuralları var mı? Var.

Ateizm size gidin annenizin elinden öpün, komşunuza sarılın da demez. Ateizm sadece aklını kullan metafizik değil bilime odaklan araştır düşün üzerinden açığa çıkan bir kabullenimdir.

Bakın kuran cihadı öngörüyorsa, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün diyorsa, 1. derecede sahih hadis mürtedi öldürün diyorsa, yine kuran ehlikitap ile boyunları bükülene cizye verene kadar savaşmayı öngörüyorsa, orada bireylerin değil sabit kaynağın yazdıkları doğrudan insanlık adına eleştirilir.

Şayet ateizm içinde böyle bir kitap bulursanız haberimiz olsun. Sevgilerimle..

Gerçekten komik olduğumu düşünmedim, ama eğer bu tarz bir tartışma uslübunuz varsa benimle tartışmaya girmeyin. Çünkü bu tarz tartışma uslübu benim tarzım değil.

Bahsettiğiniz konuların hepsi kendi açımdan dişin kovuğunu doldurmayacak ithamlar, çok isterseniz hepsine gayet net cevaplar verebilirim.

İstersen konu üzerinden cevap vereyim;
Pol Pot da mı metafizik akımları kabul etmediği için katliamlar yaptı?

Adol Hitler de mi metafizik akımları kabul etmediği için insanların kafatasını everim teorisi paralelinde insanların kafataslarını ölçerek kendi ırkından olmayanlara soykırım yaptı?

Din bir örgüt değildir, din bir inançtır, inanan inanır inanmayan da inanmaz, bu kadar net.

mrdragon
03-02-2014, 01:28
Gerçekten komik olduğumu düşünmedim, ama eğer bu tarz bir tartışma uslübunuz varsa benimle tartışmaya girmeyin. Çünkü bu tarz tartışma uslübu benim tarzım değil.

Bahsettiğiniz konuların hepsi kendi açımdan dişin kovuğunu doldurmayacak ithamlar, çok isterseniz hepsine gayet net cevaplar verebilirim.

İstersen konu üzerinden cevap vereyim;
Pol Pot da mı metafizik akımları kabul etmediği için katliamlar yaptı?

Adol Hitler de mi metafizik akımları kabul etmediği için insanların kafatasını everim teorisi paralelinde insanların kafataslarını ölçerek kendi ırkından olmayanlara soykırım yaptı?

Din bir örgüt değildir, din bir inançtır, inanan inanır inanmayan da inanmaz, bu kadar net.

Ne pol pot ne de adolf ateizm etkisi altında katliam yapmadı. Yapsalardı ateizm adına yapıyoruz da derlerdi.

İnsanlık dışı tavırlar sergilediler mi? Elbette. Ama sizin bu çıkarımınız şuna benzer. Ahmetin babası gidip 30 kişiyi öldürdüyse, tüm babalar katildir.

Bakın, net izah ettim. Ateizm'in bir kanun kitabı yok. Bir türk gidip birini vurunca tüm türkler katil mi oluyor?

Peki o halde radikal bir müslüman gidip Allah adına kelle uçurunca tüm müslümanlar katil oluyor mu? Hayır.

O halde sorun nerede? Sorun şurada dinlerin kişisel seçimlerine karşın onları bağlayan sabit bir kaynakları var.

Mesela kuran kafana göre davran demiyor. Gayet net Allah ve resulu bir karar verdiği anda koşulsuz itaat edeceksin yoksa sapıksın, münafıksın diyor.

Bu aşamada, dinler ve dinlerin kitlesel neden olduğu eylemler eleştiriliyor. Bu işlem yapılırken öncelikle kutsal saydığınız ve değişmez belirlediğiniz kaynaklar ele alınıyor. Daha sonrası inananlar için hadis külliyatı ve elbetteki islam tarihi.

Bir kere daha tekrar edilebilir. Hitlerin ateizmi değil üstün ırk düşüncesi ve bunun hakkındaki tüm söylemleri insanlık dışıdır. Bu aşamada ırkçılık üzerinden yola çıkmanız gerekir. Ateizm üzerinden değil.

İnanç dediğiniz kavram başkalarının yaşam alanına müdehale ettiği anda siyasi içerik barındırır. Kişisel özgürlüklere kast eden sistemleri eleştiriyoruz. Ateizm'in öyle bir misyonu yok. Hayır var diyorsanız buyrun kaynağını getirin.

Yok hala hitler bunu yaptı diyorsanız, ben tarih boyunca her milletten her inançtan tonla sapıkça eyleme imza atmış insan getiririm. Önemli olan bu eylemlere imza atmalarındaki gerçek nedenlerdir. Yani sizin kutsal kitabınız Allah müminler ile canları ve malları karşılığı cennet için anlaşmıştır ve cihadı öngörmüştür diyorsa, ben de sizden ateizm'in neresinde gidin savaşın denildiğine dair belge istiyorum.

Ateizm: Tanrıtanımazlık ötesi değil. Gerisi tamamen insanların seçimidir.

Dinler: Belli ritüelleri ve kuralları olan insan yaşamını şekillendirmesi gereken öğretiler bütünüdür. Herşeyden ötede üstün ve mutlak bir güç tarafından verildiği varsayılan öğretiler üzerine kuruludur. Siz o öğretileri uygulamasanızda bu kitapta anlatılan tanrının isteği değildir.

Aradaki farkı hala göremiyorsanız tartışmanın bir anlamı yoktur.

murted
03-02-2014, 18:04

En uyduruk Müslüman savunmalarından biri, buna cevap vermekten gına geldi.
Pol Pot'un ya da Hitler'in insanları katlederken motivasyonları ateizm miydi? Ateizm adına mı adam öldürdüler? Ateizm'in kitabında Ateistler, Ateist olmayanları öldürsünler mi yazıyor?

Üstelik Hitler, Ateist falan değildi. Tanrı'ya inanırdı. Alman ırkının üstünlüğü fikrini Evrim Teorisi ile desteklemeye çalışmıştır, ancak tüm faşistler gibi o da yanılmıştır. Evrim fikri hatalı şekilde yorumlanarak ırkçılığı bilimsel bir platforma oturtmak için kullanılmış olabilir ama esasında Evrim Teorisi ve modern Biyoloji, ırkçılığın dangalaklığın en son noktası olduğunu gösterir.

Çünkü insan çok yeni bir türdür ve türün bireyleri arasında diğeri üzerinde egemenlik kurmasını sağlayacak kadar büyük bir farklar yoktur. Farklar, Afro-Afrikalılar'ın sporda daha başarılı olmaları, İskandinav halklarının daha uzun olmaları ya da Ruslar'ın soğuğa karşı daha dayanıklı olmaları nevinden şeylerdir. Farklar büyük oranda kültüreldir, yaşanılan çoğrafyaya, beslenmeye, ekonomik düzeye vesaireye bağlıdır.

vartor
03-02-2014, 18:41
Evrim fikri hatalı şekilde yorumlanarak ırkçılığı bilimsel bir platforma oturtmak için kullanılmış olabilir ama esasında Evrim Teorisi ve modern Biyoloji, ırkçılığın, dangalaklığın en son noktası olduğunu gösterir.

Gunun en guzel yorumu bence bu cumle.

_muhammed_
03-02-2014, 19:55
Günümüzün modern siyasi akımları ve liderleri ile karşılaştırarsak dinler için bende aynı şeyleri düşünüyorum.

tisane
12-03-2014, 20:16
hoşgelmişsiniz. benim merak ettiğim bir şey var. düşüncelerinizi ailenizle paylaşabildiniz mi? ne tepki verdiler? nasıl başa çıktınız? isterseniz cevaplamayabilirsiniz pek tabi.

Krmc21079
03-04-2014, 21:33
Tabi paylaştım ama şaka yaptığımı zannettiler. Her hangi bir tepki vermediler. Artık alıştılar.